Interviuri
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO

Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.

Cine este Andrei Turcoman?

 

  • Am 35 de ani, sunt din municipiul Botoșani, sunt licențiat în drept, am terminat Facultatea de Drept la Universitatea ”Spiru Haret”. Am o experiență de opt ani în Poliția Română, ultimii șase ani la „mascați”, la Serviciul Acțiuni Speciale (SAS). Am demisionat în 2014 și am ales o carieră de securitate maritimă și am devenit ofițer de securitate maritimă. Am lucrat trei ani pentru o companie din Israel și ultimii doi ani pentru o companie din Marea Britanie și cea mai mare companie de securitate maritimă din România.

 

Am ales să mă retrag acasă, am cochetat pentru o bună perioadă cu antreprenoriatul, am decis să intru în politică pentru că îmi place să cred că fiecare om are un cuvânt de spus și aș fi vrut să particip și eu la schimbarea acestui status, cu ce m-a făcut să demisionez dintr-o funcție din România și să aleg o carieră „afară”. Și am ales să intru în echipa social-democrată de la tineret pentru că eu cred că este o echipă foarte competitivă și va ridica din standarde.

 

Cum a ajuns un fost luptător SAS la conducerea unei companii de transport?

 

  • Am experiență în transportul public, am lucrat jurist la o companie de transport din Botoșani și am fost pentru câteva luni chiar și manager la această companie, deci sunt familiarizat.

 

 

Vorbeați mai devreme despre decizia dvs. de a intra în politică. Privind acum în trecut, regretați sau vă apreciați decizia pe care ați luat-o de a pleca din USR și de a intra în PSD?

 

  • Nu regret că am plecat din USR, mă bucur că am făcut acest pas. Practic, eu încerc pe cât posibil să fiu un mobil al schimbării. Ceea ce-mi doresc este să găsesc o echipă competitivă unde pot să-mi aduc aportul și de unde să pot să învăț. Indiferent că aceasta este PSD, este USR, eu ceea ce vreau este să găsesc oameni competitivi. Am încercat la USR, m-am izbit de anumite mentalități puțin obtuze, dar am avut multe de învățat. În schimb aici, regăsesc oameni care au multă experiență în politică și cred că am avut de învățat și de la ei. Și experiența în politică pentru mine a decis, oamenii cu experiență eu îi consider mai valoroși.

 

Bănuiesc că, înainte de a accepta această provocare cu compania Eltrans, ați avut un timp la dispoziție pentru a citi în mass-media și pentru a vă familiariza cu problematica de aici. V-ați trasat anumite priorități pe care vreți să le atingeți din postura de director la momentul actual?

 

  • Am câteva, am și notat chiar, în mare parte după ce voi face o analiză amănunțită, voi veni cu un plan și voi comunica, bineînțeles. Ce aș vrea să spun este faptul că mandatul care mi-a fost îmcredințat de către Consiliul de Administrație al societății Eltrans are drept scop evaluarea obiectivă a activităților specifice societății, în vederea îmbunătățirii serviciilor de transport public local și administrarea parcărilor publice cu plată din municipiul Botoșani. Prin această evaluare, practic, urmărim să creștem standardele de calitate pentru cetățenii municipiului, să facem o analiză amănunțită a resurselor umane din cadrul societății, a resurselor financiare și a situației parcului auto pe care o să-l analizăm și o să vedem exact ce și cum, unde ne aflăm, dacă autovehiculele sunt pregătite, urmează să intrăm în iarnă, trebuie să știm exact. Pentru noi este foarte important ca serviciul prestat să fie la nivelul la care cetățeanul se așteaptă. Pe scurt, dorim o continuitate productivă a modalității de transport și bineînțeles o revigorare a celor 18 parcări cu plată și a serviciului de ridicare a autoturismelor. Și după cum am mai spus, aș vrea să dau dovadă de transparență.

 

Cum a fost primul contact cu colectivul de aici? La ora 8:00 v-ați început activitatea, nu? Este prima zi la serviciu, am văzut că ați avut o întâlnire și cu dl fost director Victor Ivănescu? Ați făcut procedare de predare – primire?

 

  • Suntem în curs...

 

Ați găsit deschidere?

 

  • Mesajul pe care vreau să-l comunic pentru colegi, pentru că nu am apucat să-i cunosc pe toți, dar pe parcursul acestei săptămâni voi reuși, am un background în Poliție și securitate maritimă și îmi place foarte mult să lucrez în echipă. Ceea ce vreau să găsesc aici sau să construiesc... o echipă. Spiritul de echipă și munca în echipă, pentru că doar așa ne putem atinge obiectivele pe care le vom stabili ulterior împreună.

 

Și o ultimă întrebare, pe viitor, veți participa la concursul pentru postul de director general, imediat ce procedura va fi dusă la îndeplinire de Consiliul de Administrație?

 

  • Bineînțeles, de ce nu?

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Un tânăr PSD-ist numit în fruntea societății Eltrans, administratorii pregătesc CONCURS pentru funcția de director
Prefectul, ironic după numirea noului director la Eltrans: În patru luni poți să scoți liniile de tramvai din Primăverii

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Povestea impresionantă a Alexandrei, ”Fata cu cărțile”: Din Botoșani în Cipru și înapoi în România, pentru a ajuta copiii bolnavi – GALERIE FOTO
A visat mereu în cuvinte. Să le scrie, să ademenească poveștile și să le redea vieții. Cu timpul, între ea și cuvânt a apărut o sfiiciune de neînțeles, un soi de teamă, de neîncredere. Atunci a avut curajul să pună punct și să o ia de la capăt. Nu știa că, într-un alt fel, într-o altă lume, se va întoarce la cuvânt. Cuvântul din carte.
Elena Cardaș, viața printre meteoriți și destinul ”dulce-amărui” al unui medic scriitor: Pentru mine cancerul a fost o mare lecție / Nu cred în familiile perfecte, nici în profesioniștii perfecți
Pe Elena Cardaș o cunoaște multă lume. Mai ales de când și-a asumat în comunitate roluri care multora le-au fost incomode. Este omul care a luptat cu birocrații și cu mentalități învechite. Este scriitorul care s-a salvat de propriul destin scriind în trei săptămâni un roman ”în mare parte” autobiografic. Este medicul care a învățat lecția pacientului atunci când cancerul i-a arătat că ”limita e cerul”.
Roxana Gherasim: Am învățat să apreciez mai mult oamenii care vin pentru o scurtă perioadă în viața mea / Sărbătorile vor fi mereu cu un ochi care plânge și cu unul care râde
A fost profesoară, dar s-a implicat și în tot ce înseamnă cultură, voluntariat, jurnalism. Chiar dacă trăiește de ani buni în Germania, nu s-a desprins niciodată cu adevărat de Botoșani. Revine acasă de câte ori se ivește prilejul. Primul drum îl face mereu la părintele duhovnic, apoi se oprește la mormântul mamei. Și-a păstrat prietenii, pășește pe aceleași alei și se bucură de oamenii orașului după care va tânji mereu.
Tânără referent de la Centrul de Creație și arta încondeierii ouălor: Așa ar fi corect să fie de culoare roșie / Tehnica cu ciorapul este cea mai cunoscută
Ouăle încondeiate nu lipsesc de pe masa românilor în zilele de Paști. De toate culorile sau doar roșii fac parte mereu din meniul pascal. Majoritatea gospodinelor păstrează cu sfințenie tradițiile și își arată măiestria în fiecare an.
INTERVIU Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Ceaușescu și ex-prim-vicepreședinte al Consiliului Popular Botoșani: Ceaușescu trebuia înlocuit, dar nu așa, nu prin împușcare / M-am simțit foarte bine și în perioada de dinainte de 1989 și mă simt bine și acum - VIDEO
După 32 de ani în care s-a manifestat aproape exclusiv ca un capitalist, Constantin Boștină a reapărut în atenția publică din postura de fost demnitar în regimul totalitar. Aceasta după ce a scos pe piață cartea ”În ochii ciclonului, am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu” plină cu dezvăluiri din intimitatea cuplului dictatorial.
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO
Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
Contestată sau admirată, Iustina Irimia Cenușă, din postura de director: Singura afiliere pe care o am este dragostea față de cultura tradiționalăVIDEO & FOTO
Pentru unii observatori mai fini, numirea cântăreței de muzică populară pe postul de director interimar al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani a fost cumva previzibilă.Alții, în schimb, au asociat saltul în carieră al artistei drept înregimentare politică.
Ada D'Albon, nepoata lui Sadoveanu, între debutul de la Botoșani și viața în exil: Nimeni nu a îndrăznit să trăiască ce am trăit noi / Am fost foarte singură la Botoșani, extrem de singură! - FOTOGALERIE
O poveste de viață fascinantă, construită pe un fir care se confundă deseori cu istoria unui timp greu încercat.
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
Am omis... Poate scrieti un articol cum se ocupa posturile de manageri/ directori cu un singur candidat... Bine , se intamplă să fie și 2 sau 3, dar care- intâmplător- se retrag la timp.
10 noiembrie 2021, 21:00
Am remarcat că cenzuraţi comentariile pertinente, care exprimă un adevăr. Probabil in numele "libertăţii de exprimare". In schimb postati comentariile sterile mediocre si submediocre. Astta inseamnă că promovaţi PROSTITUŢIA INTELECTUALĂ a diplomelor de licenţă cumpărate. Și vă doare....de "meritocraţi" ce sunteţi. Mai bine ati da numele tuturor celor care sunt facuti șefi sau manageri prin contributii grase la partid, trecand si ei pe la Spiru , Petre Andrei, Danubius... Sa ii stie toată lumea.
10 noiembrie 2021, 20:53
Stimate domn, cu antreprenoriatul nu se "cocheteaza". Se reuseste sau se da .... faliment. Am o singura cerinta la cel care ocupa acest post. Sa readuca tramvaiul in Botosani. Va rog sa nu cochetati si cu aceasta idee....Nu puteti gasi o " echipa competitiva", puteti fi un lider care sa creeze o echipa competitiva (leadership). Nimeni din lume nu-si poate "aduce aportul".....(aduce ....aduce...)......
10 noiembrie 2021, 20:10
succes!te cunosc si esti bun de treaba....rest comentatori sunt peste tot
10 noiembrie 2021, 18:04
felicitări Turcoman vă urează colectivul seagull maritime security ltdhttps://seagullmaritimeltd.com
10 noiembrie 2021, 18:01
s-a spart țeava cu postacii de la pesede,frumos, ia vedeți ce competent e domnul,intrați pe ambrey securities și vorbiți cu cu boss-ul de security de acolo să vă spună ce gafe făcea domnul turcoman și mai ales câtă engleză știe...surioara sa, consilieră la premărie susține toate postările pro turcoman, bravo andreea, la 35 de ani e un competent, după parcursul avut în viață, de condus a condus doar mașina...e calificat rău de tot. cât despre tinerii din pesede de la conducerea municipiului,hai,mai jos cu laudele,nu au făcut nimic,chiar nimic...ohhh greșesc, domnul buhăianu a pus pavele la casa doamnei guraliuc, sic!
10 noiembrie 2021, 17:51
Eu îl știu personal, habar nu aveți cât de capabil este acest om, el chiar poate salva firma de la dezastrul în care se află!Felicitari Andrei.
10 noiembrie 2021, 17:33
Asta nu-si gaseste locul. Sper sa confirme asteptarile...
10 noiembrie 2021, 17:25
Câți specialisti intr-un singur loc. Despre ce vorbim, dacă toți sunteți cu 70 de facultăți puteți participa la concurs, puteți fi directori. Dar, nu, e mai ușor sa criticam și sa spunem ca altul e incompetent când noi nici facturile nu le putem plăti singuri.Asa s-a zis și de primar și a făcut intr-un an cât alții aia 3 mandate.
10 noiembrie 2021, 16:01
Doamne ....citesc si ma minunez cat de frustrati pot fi unii oameni ...pai postul va fi scos la concurs , daca aveti voi pregatirea necesara sau sunteti asi n domeniu ce va impedica sa va inscrieti?sunteti buni doar la dat din gura si sa comentati aiure? la HATE va pricepeti toti
10 noiembrie 2021, 15:11
Eu personal sunt multumit de conducerea actuala a orasului ! Domnul primar si echipa sa fac treaba excelenta ! Reabiliteaza strazi , se fac locuri de parcare !Bravo , asa da ! Mult succes in continuare si la cat mai multe realizari !
10 noiembrie 2021, 15:02
Felicitari! Cat despre postacii care vorbesc despre DEX fara a sti ce inseamna asta, vom traduce pentru a demonstra nivelul lor de "competitivitate": APÓRT, aporturi = Contribuție materială, intelectuală, morală etc. adusă de cineva într-o acțiune comună.Mult succes in activitate.
10 noiembrie 2021, 14:48
Unde pot sa invat. Dar nu era mai corect sa inveti intai si dupa aceea sa ajungi sef functie in care trebuie sa-i inveti pe altii. N-avem rusine numim oameni nepregatiti ori acceptam sa fim numiti desi nu avem habar de domeniu unde vrem sa fim numaidecât sefi . Ocupam locul unor oameni care au lucrat zeci de ani in transportul public si nimeni nu-i promoveaza.
10 noiembrie 2021, 14:45
cine va mai intelege si pe voi ? daca puneau pe unu cu experienta 30 de ani nu e bun , ca ala sa iasa la pensie , au pus un tanar tot nu e bun ca nu va convine experienta . Indiferent cum ar fi se vor trezi sa comenteze toti frustratii !Important e sa faca treaba buna
10 noiembrie 2021, 14:41
Se chinuie de un an Psd-ul sa-l puna sef la Poliția Locala, nu se potrivesc studiile si au trebuit sa-l puna sef la tramvaie. Dacă nu puteau nici la tramvaie sigur puteau la-l puie sef la hidrobicicletele din parc. Hidribiciclete mai sunt, tramvaie nu sunt si nici nu cred ca vom mai avea cu un specialist maritim la conducerea tramvaielor .
10 noiembrie 2021, 14:35
Știți ce e amuzant, că pot pune pariu, jumatate din comentariile pline cu hate sunt date de USR-isti, ce să îi faci dacă nu a găsit deschidere din partea lor ci doar oameni încuiați care vor cu orice preț să iasă în evidență. Felicitări, e nevoie de o mână de fier să conduci o institușie cu așa mari probleme și corupta de pnl.
10 noiembrie 2021, 14:34
Bravo! Avem, într-adevăr, nevoie de oameni competenți. Succes!
10 noiembrie 2021, 14:33
Felicitari celor din PSD pentru alegerea facuta si nu doar aici , ma refer in general.Chiar se vede o schimbare in bine .Sunt Tineri si cu putere de munca . Sper sa o tina tot asa si cu siguranta va voi vota si la urmatoarele alegeri
10 noiembrie 2021, 14:25
Ne place sa comentam aiurea, oare nu vedem că era nevoie de un spirit tânăr și inovator? Faptul ca a fost în politie ajuta la disciplinare, și asa scăpase de sub control sub vechea conducere! Felicitări!
10 noiembrie 2021, 13:46
Cred ca mai intai va face acest lucru "unde pot să-mi aduc aportul" echipei "competitive" care l-a propus in functie. Pana atunci ar fi bine sa arunce o privire in DEX.Un elefant intr-un magazin de portelanuri.
10 noiembrie 2021, 13:43
Vad foarte multi împotriva , tocmai de asta spun succes.Ba postacilor sunteți niste imbecili aserviți politic și atât.
10 noiembrie 2021, 12:55
Security officer = agent de securitate, stimate domn "ofițer",așadar,să nu inducem în eroare populația și parcă sunteți dublu lincețiat după cum susținea unul dintre viceprimari...poate în transporturi maritime? Și apropos de transporturi,firma de transporturi, aceea unde ați activat ca jurist sau manager, cum se numește? Cât despre postul de adjunct la poliția locală,nu a aprobat ANFP-ul și oricum, ca subofițer,nu v-ați fi calificat.Asta ca să spunem pe șleau.
10 noiembrie 2021, 10:48
de la a împărți pumni și până la a conduce o companie de stat de interes local și cu probleme financiare e cale lungă. experiență în transport unde a dobândit pe vapor??? sau la firmele viceprimarului??? oricum clientela de partid trebuia satisfăcută cumva. dacă la poliția locală nu a fost loc, se pare că a găsit primarul o variantă de a satisface orgoliul mercenarului. vai de capul nostru, uite așa va fi înmormântat transportul public local la botoșani.
10 noiembrie 2021, 10:47
La noi se creeaza posturi pentru oameni si nu se cauta oameni competenti pentru posturile stabilite prin organigrama. Tocmai aceasta inversare ne-a adus in situatia dezastruoasa in care ne aflam astazi.
10 noiembrie 2021, 10:37
nu ma aflu printre cei de la spiru si nici nu- cunosc pe domnul in cauza -insa ,cunosc persoane licentiate la,,CUZA ' sau BUCURESTI , cu mastere, care habar nu au sa faca o cerere cum trebuie , nu mai vorbim de o actiune sau intampinare si din pacate sunt angajati la niste institutii......cine vrea sa invete , fie privat sau stat , invataDar asta este , in tara in care traim , ne ghidam dupa firma,, diplomei ' si nu dupa capacitatea persoane.SI uite surpriza, la magistratura si anul acesta au reusit multi de la spiru, si alte universitati private ,fara a da ,, dreptul'.!!!
10 noiembrie 2021, 10:29
Dar asta nu era cel pentru care s-a inventat un post de director adjunct la Politie ? Ce s-a întâmplat? Nu-i mai place haina militara și vrea sa se implice în modernizarea tramvaielor în oraș? Cu experienta prezentata în transporturi publice sigur vom avea tramvaie noi curând.
10 noiembrie 2021, 09:45
Licentiat la Spiru Haret? Vai de capul tau! Mai bine taceai!
10 noiembrie 2021, 08:54
Vai de capul nostru, s-a umplut tara asta de absolvenți la x și 0. Dacă astfel de personaje ajung sa ne conducă, ne meritam soarta. Rămâne ca cei cu școala serioasa sa părăsească tara lui Spiru Haret.
10 noiembrie 2021, 07:56
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am propus un proiect prin care Primăria Botoșani să semneze un protocol de colaborare cu ANFP care a planificat un program foarte bun prin care toate concursurile au subiecte trase la sorți în mod electronic. Acest poriect a fost ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9266 lei
USD
Dolarul SUA
4.7043 lei
CHF
Francul elveţian
4.9892 lei
GBP
Lira sterlină
5.6863 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4163 lei
XAU
Gramul de aur
266.5349 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2447 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2063 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1556 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.5027 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6625 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.6 o C
Dorohoi
0.6 o C
Bucecea
0.9 o C
Darabani
0.1 o C
Saveni
1.0 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.