Interviuri
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO

Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.

Cine este Andrei Turcoman?

 

  • Am 35 de ani, sunt din municipiul Botoșani, sunt licențiat în drept, am terminat Facultatea de Drept la Universitatea ”Spiru Haret”. Am o experiență de opt ani în Poliția Română, ultimii șase ani la „mascați”, la Serviciul Acțiuni Speciale (SAS). Am demisionat în 2014 și am ales o carieră de securitate maritimă și am devenit ofițer de securitate maritimă. Am lucrat trei ani pentru o companie din Israel și ultimii doi ani pentru o companie din Marea Britanie și cea mai mare companie de securitate maritimă din România.

 

Am ales să mă retrag acasă, am cochetat pentru o bună perioadă cu antreprenoriatul, am decis să intru în politică pentru că îmi place să cred că fiecare om are un cuvânt de spus și aș fi vrut să particip și eu la schimbarea acestui status, cu ce m-a făcut să demisionez dintr-o funcție din România și să aleg o carieră „afară”. Și am ales să intru în echipa social-democrată de la tineret pentru că eu cred că este o echipă foarte competitivă și va ridica din standarde.

 

Cum a ajuns un fost luptător SAS la conducerea unei companii de transport?

 

  • Am experiență în transportul public, am lucrat jurist la o companie de transport din Botoșani și am fost pentru câteva luni chiar și manager la această companie, deci sunt familiarizat.

 

 

Vorbeați mai devreme despre decizia dvs. de a intra în politică. Privind acum în trecut, regretați sau vă apreciați decizia pe care ați luat-o de a pleca din USR și de a intra în PSD?

 

  • Nu regret că am plecat din USR, mă bucur că am făcut acest pas. Practic, eu încerc pe cât posibil să fiu un mobil al schimbării. Ceea ce-mi doresc este să găsesc o echipă competitivă unde pot să-mi aduc aportul și de unde să pot să învăț. Indiferent că aceasta este PSD, este USR, eu ceea ce vreau este să găsesc oameni competitivi. Am încercat la USR, m-am izbit de anumite mentalități puțin obtuze, dar am avut multe de învățat. În schimb aici, regăsesc oameni care au multă experiență în politică și cred că am avut de învățat și de la ei. Și experiența în politică pentru mine a decis, oamenii cu experiență eu îi consider mai valoroși.

 

Bănuiesc că, înainte de a accepta această provocare cu compania Eltrans, ați avut un timp la dispoziție pentru a citi în mass-media și pentru a vă familiariza cu problematica de aici. V-ați trasat anumite priorități pe care vreți să le atingeți din postura de director la momentul actual?

 

  • Am câteva, am și notat chiar, în mare parte după ce voi face o analiză amănunțită, voi veni cu un plan și voi comunica, bineînțeles. Ce aș vrea să spun este faptul că mandatul care mi-a fost îmcredințat de către Consiliul de Administrație al societății Eltrans are drept scop evaluarea obiectivă a activităților specifice societății, în vederea îmbunătățirii serviciilor de transport public local și administrarea parcărilor publice cu plată din municipiul Botoșani. Prin această evaluare, practic, urmărim să creștem standardele de calitate pentru cetățenii municipiului, să facem o analiză amănunțită a resurselor umane din cadrul societății, a resurselor financiare și a situației parcului auto pe care o să-l analizăm și o să vedem exact ce și cum, unde ne aflăm, dacă autovehiculele sunt pregătite, urmează să intrăm în iarnă, trebuie să știm exact. Pentru noi este foarte important ca serviciul prestat să fie la nivelul la care cetățeanul se așteaptă. Pe scurt, dorim o continuitate productivă a modalității de transport și bineînțeles o revigorare a celor 18 parcări cu plată și a serviciului de ridicare a autoturismelor. Și după cum am mai spus, aș vrea să dau dovadă de transparență.

 

Cum a fost primul contact cu colectivul de aici? La ora 8:00 v-ați început activitatea, nu? Este prima zi la serviciu, am văzut că ați avut o întâlnire și cu dl fost director Victor Ivănescu? Ați făcut procedare de predare – primire?

 

  • Suntem în curs...

 

Ați găsit deschidere?

 

  • Mesajul pe care vreau să-l comunic pentru colegi, pentru că nu am apucat să-i cunosc pe toți, dar pe parcursul acestei săptămâni voi reuși, am un background în Poliție și securitate maritimă și îmi place foarte mult să lucrez în echipă. Ceea ce vreau să găsesc aici sau să construiesc... o echipă. Spiritul de echipă și munca în echipă, pentru că doar așa ne putem atinge obiectivele pe care le vom stabili ulterior împreună.

 

Și o ultimă întrebare, pe viitor, veți participa la concursul pentru postul de director general, imediat ce procedura va fi dusă la îndeplinire de Consiliul de Administrație?

 

  • Bineînțeles, de ce nu?

 

loading...
Un tânăr PSD-ist numit în fruntea societății Eltrans, administratorii pregătesc CONCURS pentru funcția de director
Prefectul, ironic după numirea noului director la Eltrans: În patru luni poți să scoți liniile de tramvai din Primăverii

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
Loading...
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
Olimpicul din Botoșani care nu a dat Bac-ul, dar va studia la Paris: Nu diplomele sunt trebuințele necesare, ci anii de muncă asiduă, de studiu, de învățare
La 19 ani, are o viziune asupra vieții și a lumii pe care și-o asumă cu înțelegerea celui care știe că viitorul aparține îndrăzneților.
Am omis... Poate scrieti un articol cum se ocupa posturile de manageri/ directori cu un singur candidat... Bine , se intamplă să fie și 2 sau 3, dar care- intâmplător- se retrag la timp.
10 noiembrie 2021, 21:00
Am remarcat că cenzuraţi comentariile pertinente, care exprimă un adevăr. Probabil in numele "libertăţii de exprimare". In schimb postati comentariile sterile mediocre si submediocre. Astta inseamnă că promovaţi PROSTITUŢIA INTELECTUALĂ a diplomelor de licenţă cumpărate. Și vă doare....de "meritocraţi" ce sunteţi. Mai bine ati da numele tuturor celor care sunt facuti șefi sau manageri prin contributii grase la partid, trecand si ei pe la Spiru , Petre Andrei, Danubius... Sa ii stie toată lumea.
10 noiembrie 2021, 20:53
Stimate domn, cu antreprenoriatul nu se "cocheteaza". Se reuseste sau se da .... faliment. Am o singura cerinta la cel care ocupa acest post. Sa readuca tramvaiul in Botosani. Va rog sa nu cochetati si cu aceasta idee....Nu puteti gasi o " echipa competitiva", puteti fi un lider care sa creeze o echipa competitiva (leadership). Nimeni din lume nu-si poate "aduce aportul".....(aduce ....aduce...)......
10 noiembrie 2021, 20:10
succes!te cunosc si esti bun de treaba....rest comentatori sunt peste tot
10 noiembrie 2021, 18:04
felicitări Turcoman vă urează colectivul seagull maritime security ltdhttps://seagullmaritimeltd.com
10 noiembrie 2021, 18:01
s-a spart țeava cu postacii de la pesede,frumos, ia vedeți ce competent e domnul,intrați pe ambrey securities și vorbiți cu cu boss-ul de security de acolo să vă spună ce gafe făcea domnul turcoman și mai ales câtă engleză știe...surioara sa, consilieră la premărie susține toate postările pro turcoman, bravo andreea, la 35 de ani e un competent, după parcursul avut în viață, de condus a condus doar mașina...e calificat rău de tot. cât despre tinerii din pesede de la conducerea municipiului,hai,mai jos cu laudele,nu au făcut nimic,chiar nimic...ohhh greșesc, domnul buhăianu a pus pavele la casa doamnei guraliuc, sic!
10 noiembrie 2021, 17:51
Eu îl știu personal, habar nu aveți cât de capabil este acest om, el chiar poate salva firma de la dezastrul în care se află!Felicitari Andrei.
10 noiembrie 2021, 17:33
Asta nu-si gaseste locul. Sper sa confirme asteptarile...
10 noiembrie 2021, 17:25
Câți specialisti intr-un singur loc. Despre ce vorbim, dacă toți sunteți cu 70 de facultăți puteți participa la concurs, puteți fi directori. Dar, nu, e mai ușor sa criticam și sa spunem ca altul e incompetent când noi nici facturile nu le putem plăti singuri.Asa s-a zis și de primar și a făcut intr-un an cât alții aia 3 mandate.
10 noiembrie 2021, 16:01
Doamne ....citesc si ma minunez cat de frustrati pot fi unii oameni ...pai postul va fi scos la concurs , daca aveti voi pregatirea necesara sau sunteti asi n domeniu ce va impedica sa va inscrieti?sunteti buni doar la dat din gura si sa comentati aiure? la HATE va pricepeti toti
10 noiembrie 2021, 15:11
Eu personal sunt multumit de conducerea actuala a orasului ! Domnul primar si echipa sa fac treaba excelenta ! Reabiliteaza strazi , se fac locuri de parcare !Bravo , asa da ! Mult succes in continuare si la cat mai multe realizari !
10 noiembrie 2021, 15:02
Felicitari! Cat despre postacii care vorbesc despre DEX fara a sti ce inseamna asta, vom traduce pentru a demonstra nivelul lor de "competitivitate": APÓRT, aporturi = Contribuție materială, intelectuală, morală etc. adusă de cineva într-o acțiune comună.Mult succes in activitate.
10 noiembrie 2021, 14:48
Unde pot sa invat. Dar nu era mai corect sa inveti intai si dupa aceea sa ajungi sef functie in care trebuie sa-i inveti pe altii. N-avem rusine numim oameni nepregatiti ori acceptam sa fim numiti desi nu avem habar de domeniu unde vrem sa fim numaidecât sefi . Ocupam locul unor oameni care au lucrat zeci de ani in transportul public si nimeni nu-i promoveaza.
10 noiembrie 2021, 14:45
cine va mai intelege si pe voi ? daca puneau pe unu cu experienta 30 de ani nu e bun , ca ala sa iasa la pensie , au pus un tanar tot nu e bun ca nu va convine experienta . Indiferent cum ar fi se vor trezi sa comenteze toti frustratii !Important e sa faca treaba buna
10 noiembrie 2021, 14:41
Se chinuie de un an Psd-ul sa-l puna sef la Poliția Locala, nu se potrivesc studiile si au trebuit sa-l puna sef la tramvaie. Dacă nu puteau nici la tramvaie sigur puteau la-l puie sef la hidrobicicletele din parc. Hidribiciclete mai sunt, tramvaie nu sunt si nici nu cred ca vom mai avea cu un specialist maritim la conducerea tramvaielor .
10 noiembrie 2021, 14:35
Știți ce e amuzant, că pot pune pariu, jumatate din comentariile pline cu hate sunt date de USR-isti, ce să îi faci dacă nu a găsit deschidere din partea lor ci doar oameni încuiați care vor cu orice preț să iasă în evidență. Felicitări, e nevoie de o mână de fier să conduci o institușie cu așa mari probleme și corupta de pnl.
10 noiembrie 2021, 14:34
Bravo! Avem, într-adevăr, nevoie de oameni competenți. Succes!
10 noiembrie 2021, 14:33
Felicitari celor din PSD pentru alegerea facuta si nu doar aici , ma refer in general.Chiar se vede o schimbare in bine .Sunt Tineri si cu putere de munca . Sper sa o tina tot asa si cu siguranta va voi vota si la urmatoarele alegeri
10 noiembrie 2021, 14:25
Ne place sa comentam aiurea, oare nu vedem că era nevoie de un spirit tânăr și inovator? Faptul ca a fost în politie ajuta la disciplinare, și asa scăpase de sub control sub vechea conducere! Felicitări!
10 noiembrie 2021, 13:46
Cred ca mai intai va face acest lucru "unde pot să-mi aduc aportul" echipei "competitive" care l-a propus in functie. Pana atunci ar fi bine sa arunce o privire in DEX.Un elefant intr-un magazin de portelanuri.
10 noiembrie 2021, 13:43
Vad foarte multi împotriva , tocmai de asta spun succes.Ba postacilor sunteți niste imbecili aserviți politic și atât.
10 noiembrie 2021, 12:55
Security officer = agent de securitate, stimate domn "ofițer",așadar,să nu inducem în eroare populația și parcă sunteți dublu lincețiat după cum susținea unul dintre viceprimari...poate în transporturi maritime? Și apropos de transporturi,firma de transporturi, aceea unde ați activat ca jurist sau manager, cum se numește? Cât despre postul de adjunct la poliția locală,nu a aprobat ANFP-ul și oricum, ca subofițer,nu v-ați fi calificat.Asta ca să spunem pe șleau.
10 noiembrie 2021, 10:48
de la a împărți pumni și până la a conduce o companie de stat de interes local și cu probleme financiare e cale lungă. experiență în transport unde a dobândit pe vapor??? sau la firmele viceprimarului??? oricum clientela de partid trebuia satisfăcută cumva. dacă la poliția locală nu a fost loc, se pare că a găsit primarul o variantă de a satisface orgoliul mercenarului. vai de capul nostru, uite așa va fi înmormântat transportul public local la botoșani.
10 noiembrie 2021, 10:47
La noi se creeaza posturi pentru oameni si nu se cauta oameni competenti pentru posturile stabilite prin organigrama. Tocmai aceasta inversare ne-a adus in situatia dezastruoasa in care ne aflam astazi.
10 noiembrie 2021, 10:37
nu ma aflu printre cei de la spiru si nici nu- cunosc pe domnul in cauza -insa ,cunosc persoane licentiate la,,CUZA ' sau BUCURESTI , cu mastere, care habar nu au sa faca o cerere cum trebuie , nu mai vorbim de o actiune sau intampinare si din pacate sunt angajati la niste institutii......cine vrea sa invete , fie privat sau stat , invataDar asta este , in tara in care traim , ne ghidam dupa firma,, diplomei ' si nu dupa capacitatea persoane.SI uite surpriza, la magistratura si anul acesta au reusit multi de la spiru, si alte universitati private ,fara a da ,, dreptul'.!!!
10 noiembrie 2021, 10:29
Dar asta nu era cel pentru care s-a inventat un post de director adjunct la Politie ? Ce s-a întâmplat? Nu-i mai place haina militara și vrea sa se implice în modernizarea tramvaielor în oraș? Cu experienta prezentata în transporturi publice sigur vom avea tramvaie noi curând.
10 noiembrie 2021, 09:45
Licentiat la Spiru Haret? Vai de capul tau! Mai bine taceai!
10 noiembrie 2021, 08:54
Vai de capul nostru, s-a umplut tara asta de absolvenți la x și 0. Dacă astfel de personaje ajung sa ne conducă, ne meritam soarta. Rămâne ca cei cu școala serioasa sa părăsească tara lui Spiru Haret.
10 noiembrie 2021, 07:56
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”În același timp, pentru că tot a amintit dl Simion că i-am fost profesor în urmă cu mai bine de un deceniu, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la masteratul de istoria comunismului din România, aș face o ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9443 lei
USD
Dolarul SUA
4.3840 lei
CHF
Francul elveţian
4.7621 lei
GBP
Lira sterlină
5.9238 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8393 lei
XAU
Gramul de aur
260.3177 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2439 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3742 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1457 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4884 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2017 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.2 o C
Dorohoi
0.6 o C
Bucecea
1.9 o C
Darabani
0.2 o C
Saveni
1.2 o C
Ştefăneşti
-0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.