Interviuri
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO

Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.

Rochiile pe care le-a creat s-au bucurat de succes în rândul consumatoarelor de modă de calitate. Chiar artista Paula Seling a optat vara trecută pentru o ținută creată de Velvet Queen.

 

Ce purtăm în seara de Revelion?

 

Indiferent unde petrecem seara de Revelion, trebuie să alegem să purtăm o ținută care să ne scoată în evidență, într-un mod original și elegant și care ne va ajuta să strălucim în noaptea dintre ani. Dar, este foarte important să ne alegem ținuta în funcție de locul unde vom petrece Revelionul, pentru a ne îmbrăca fără greșeli. Fie că petrecem Revelionul acasă, la munte, la club sau la restaurant, în noaptea de Anul Nou vom purta cele mai luxoase și fabuloase ținute, care ne vor face să ne simțim bine și prin care vom intra  în 2022 cu încredere și cu o energie pozitivă. An de an se dezbat tendințele, “cu ce ne îmbrăcăm de Revelion”, ce se poartă și ce nu se poartă, dar este bine să alegem să purtăm ceea ce ne stă bine și ne avantajează. Industria modei nu stă pe loc și ne arată că în ultimii ani se poartă extrem de mult ținutele din materiale precum paietele, catifeaua, pielea sau lurexul, pline de strălucire și eleganță, creează ținută perfectă. Dacă vrei să fii mai strălucitoare decât de obicei, poți opta pentru rochia de paiete, în culori vibrante, fie că vorbim de croiul clasic sau extravagant. Un plus de “glam” este dat și de rochiile sau salopetele  din catifea, cu aplicații, franjuri, pene sau cristale. Sunt detalii care te fac să te simți memorabil, într-o noapte magică și plină de fast. În acest an, o rochie cu un imprimeu clasic și atemporal - animal print, va fi o alegere reușită, fiind la mare căutare în 2021, și cu siguranță și un must-have al noului an. Dacă ești o persoană care crede în superstiții, poți opta pentru o ținută roșie. Însă, cel mai important aspect al unei ținute reușite pentru noaptea de Revelion ești tu! Poartă ceea ce îți stă bine, în care te vei simți minunat și în care te vei distra!

 

Ce NU este recomandat pentru noaptea dintre ani?

 

Sunt foarte multe superstiții pentru seara de Revelion: să porți roșu, să nu porți haine rupte, să porți ceva nou, etc., însă, legat de partea vestimentară, este recomandat să te îmbraci în acord cu locul unde vei petrece. Spre exemplu, dacă faci Revelionul acasă, în sufragerie cu prietenii, alege să NU porți o rochie de seară extravagantă, cu trenă sau cu paiete. Adică, alege ceva confortabil și lejer.

 

 

La machiaj aveți recomandări pentru petrecere?

 

Consider că machiajul pentru petrecere trebuie să completeze ținuta și să fie în acord cu aceasta. Machiajul trebuie să ți se potrivească și să îți scoată în evidență trăsăturile, nu să te transforme într-o altă persoană.

 

 

Putem purta ținute „glamour” chiar și dacă petrecem Revelionul acasă?

 

Dacă petrecem Revelionul acasă, cred că ar trebui să purtăm ținute nu foarte “glamour” și mă refer aici la rochiile sofisticate, pe care le-am purta la petrecerile fastuoase de la restaurant sau club. Putem opta pentru ținute mai lejere, confortabile, dar și elegante. Foarte bine putem purta și un outfit cu pantaloni sau, cea mai nouă tendința a caselor de modă din acest an pandemic, treningul din două piese, realizat din catifea sau combinație de catifea cu paiete, ce poate fi purtat la petrecerea de Revelion de acasă.

 

Cum a fost anul 2021 din punctul de vedere al activității casei de modă (pandemie, restricții, petreceri și nunți restrânse)?

 

2021 a fost un an mai dificil, care a produs multe schimbări și în ceea ce înseamnă modă, rochii, tendințe sau evenimente. După cum bine știm cu toții și această industrie a fost afectată de pandemie, prin toate restricțiile legate de evenimente. Multe restricții, reguli noi, evenimente foarte multe concentrate în doar câteva luni. Au fost câteva luni de foc, în care se luau comenzi de pe o săptămână pe alta și se lucra de dimineață până noaptea pentru a nu refuza clientele. Un mic haos să zicem așa, pentru că după aceste luni, evenimentele au fost iarăși interzise și a trebuit să ne axăm pe rochii casual, pe alte categorii de produse vestimentare, chiar și pe produse gata realizate și vândute pe site sau prin intermediul paginii de Facebook. Ne-am adaptat… Acest an a fost al mireselor, majoritatea clientelor au optat să își realizeze rochia de mireasă pe comandă, fix pe dimensiunile lor. Fiind anul online-ului, majoritatea comenzilor le-am luat așa, ba chiar și măsurătorile ne-au fost trimise de cliente tot online, cu ajutorul nostru. Ne-am adaptat pandemiei, am încercat să reducem anumiți pași fizici cum ar fi stabilirea modelului, a materialelor, a măsurătorilor, acolo unde a fost cazul.

 

 

Cât de mult v-a afectat pandemia din ultimii doi ani?

 

Perioadele din ultimii doi ani în care evenimentele au fost interzise s-au resimțit și în activitatea noastră, spre deosebire de ceilalți ani în care aveam o continuitate lună de lună și o anumită siguranță. Vânzările au scăzut puțin față de anii dinaintea pandemiei, din cauza anulării unui număr mare de evenimente. Ba chiar avem foarte multe comenzi amânate pentru anul 2022, pentru că atunci când îți faci rochia la comandă, o faci de obicei înainte de eveniment, nu cu un an, doi înainte. De asemenea, nu am putut participa la festivalurile de modă care se desfășurau anual în țară, și in care ne prezentam colecțiile sau la târgurile de nunți, la care noi participam și aveam succes luând foarte multe comenzi, pentru că toate acestea nu s-au mai desfășurat. Sperăm totuși la un Nou An mai liniștit, mai sigur din acest punct de vedere și la o revenire la o normalitate, cu mai puține restricții….

 

Au fost doamne care au făcut comenzi vestimentare și pentru copiii din familie pentru orice fel de eveniment?

 

Da, multe doamne care au făcut pe comandă uniforme școlare, rochițe casual sau pentru serbări sau treninguri pentru fetițe. Chiar la mare căutare anul acesta au fost treningurile pe comandă, personalizate.

 

Sunt preferate ținutele mamă-fiică la Botoșani? Aveți și clienți bărbați?

 

De câțiva ani, trusourile mamă-fiică sunt preferate de doamnele din Botoșani. Anul acesta am avut de realizat foarte multe astfel de seturi de rochii pentru botezuri sau cununii, rochia fetiței să fie identică, cu cea a mamei: același croi, aceleași materiale și accesorii. Deși avem cerere foarte mare, NU avem clienți bărbați, lucrăm doar pentru doamne. Însă, de-a lungul anilor, un singur client bărbat am avut, adică am realizat pe comandă o jachetă casual, cu două probe.

 

 

Care sunt tendințele pentru anul următor?

 

Din ceea ce am urmărit, marii designeri încearcă să depășească contextul acesta pandemic, prin adoptarea unor ținute aparte și ne îndeamnă să purtăm culoarea care ne place sau să ne accesorizam ținuta într-un mod original. Noile tendințe nu aduc neapărat ceva nou față de 2021, dar pun accent pe culori, culori pastel și se încearcă parcă o terapie prin culoare și modele îndrăznețe. Se întărește ideea că hainele trebuie să fie potrivite contextelor când sunt purtate, trebuie să asigure o stare de bine și de confort. Anul 2022 pune mare accent pe materiale de calitate, pe croieli unice și moderne și pe culori atrăgătoare. Foarte mult se vor purta bumbacul, catifeaua, denimul sau pielea, pentru ținute îndrăznețe și interesante.

 

Care va fi culoarea anului viitor?

 

Institutul Pantone, care dă culoarea anului în modă, ne anunță că pentru anul 2022 culoarea va fi “Very Peri”. Adica o culoare rezultată din albastru și roșu-violet, în mod obișnuit în natură o întâlnim la florile de lavandă. Simbolizeaza creativitatea, energia și bucuria și este selectată după principiile din ceilalți ani: reflectarea culturii momentului în care trăim.

 

La ce renunțăm anul viitor din dulapul nostru?

 

Dacă avem în dulap, putem renunta la blugii cu tot felul de mărgele, cristale, desene sau broderii. Moda anului 2022 ne spune că astfel de piese vestimentare nu mai sunt în tendințe și că pot fi înlocuite cu blugii drepți, albaștri sau bleu.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
O tânără antreprenoare a luat lecţii de afaceri, în capitală, de la Mihaela Rădulescu şi un celebru cântăreţ - FOTOGALERIE
Rochie pe comandă croită și executată pe corpul miresei cu voal cadou, ofertă la debut de sezon la un atelier din oraș – FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Viața fericită a medicului Gheorghe Avram povestită de el însuși: Nu pot să evaluez eu cât rău, cât bine a făcut României Silviu Brucan
Gheorghe Avram a avut curajul destăinuirii. Vorbește fără patimă. Uneori fără falsă modestie, alteori cu necesare justificări.
FLASH INTERVIU Svetlana Bivol, managerul Filarmonicii Chișinău: Botoșaniul este un oraș de suflet și de atmosferă. Întotdeauna mă simt aici ca în sânul unei familiiVIDEO
Anul trecut, la două luni după învestirea în funcția de manager al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, Mirel Manea s-a deplasat la Chișinău unde a perfectat un acord cu Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” din Republica Moldova.
Regizorul Emanuel Pârvu aduce ”Marocco” la Botoșani: ”Este un film care sper să ridice niște întrebări” FOTO&VIDEO
Joi, 27 aprilie, de la ora 19.00, cinefilii botoșăneni vor avea parte de o nouă proiecție specială.
20 de întrebări cu o scriitoare din Botoșani:  Este foarte greu să trăiești din scris
Interviul a fost realizat de către jurnalistul Sibiana Mirela Antoche în cadrul unui proiect intitulat „Să ne cunoaștem scriitorii”. 
Pavel Bartoș la Botoșani: Ramon a activat un public care de 10-15 ani nu a mai fost la film / Jesus del Cerro a spus: ”O facem pentru Bogdan!”
Cum a reușit ”Ramon” să umple sălile de cinema în toată România și să vândă toate biletele în doar trei zile la Botoșani? 
Bogdan Horga, înainte de premiera filmului ”Ramon” la Botoșani: În Pavel Bartoș am descoperit un om extraordinar / Eu joc acolo cu două premii GopoFOTO&VIDEO
Pe 8 martie, la ora 18.00, la Botoșani are loc cel mai așteptat eveniment al acestui început de an: primul covor roșu la Cinematograful Unirea. 
INTERVIU Ivana Znacom, tânăra make-up artist originară din Botoșani care colaborează cu televiziuni, producători de filme și fotomodele: Poți crea orice prin machiaj GALERIE FOTO
(P) A început cu un curs de machiaj și pe parcurs și-a descoperit o veritabilă pasiune căreia i-a acordat tot mai mult timp și pe care a transformat-o într-o meserie. Despre începuturile Ivanei Znacom în lumea machiajului, despre realizările din ultimul an, tendințe și planuri, puteți citi în interviul de mai jos.
La 39 de ani, al doilea om din Nova Apaserv! INTERVIU Alin Cirimpei, noul director adjunct de la „Apă” : Este alegerea fiecăruia dacă să fie membru sau nu VIDEO
Așa cum Botoșăneanul a anunțat în exclusivitate, noul director al SC Nova Apaserv SA este Alin Cirimpei, un tânăr în vârstă de 39 de ani care vine din domeniul privat, unde a lucrat la o firma de telefonie și la o alta de instalații, pe posturi de conducere.
Ana Maria Micu, artista care creează în Botoșani și expune la Taipei și New York: Pictura nu este o imagine pusă în ramă, agățată ca să nu stea peretele gol!GALERIE FOTO
Aproape necunoscută în Botoşani, expune în galerii din toată lumea, de la Taipei la Beijing, de la Moscova la Bucureşti, dar și la New York, Rotterdam, Haga, Amsterdam, Edinburgh sau Viena.
Doctorița din Botoșani care cântă la pian și pictează: Îmi găsesc echilibrul emoțional / Am iubit foarte mult medicina de familie și lumea satului - GALERIE FOTO
După ce a terminat Medicina, a plecat să profeseze într-un sat, la zeci de kilometri de casă. Asta nu a oprit-o să deschidă un nou capitol în viața ei: pictura. Pentru medicul din Botoșani, echilibrul vieții s-a construit prin artă, fie că a fost muzica, fie că a fost pictura. Tablourile ei se află astăzi pe simeze, dar doctorița spune că asta nu îi conferă niciun statut, nu îi adaugă niciun orgoliu de artist.
Gheorghe Iavorenciuc: ”Necuprinsul înțelepciunii lui Constantin Dracsin este că noi toți în el ne aflăm și din el ne tragem” – FOTO&VIDEO
În urmă cu 24 de ani, pe 7 ianuarie, se stingea din viață Constantin Dracsin. ”Poate nu m-ați dorit, și totuși fără mine nu mai ajungeați buni”, sunt cuvintele testamentare ale poetului fără aripi, omul care și-a construit propriul destin scrijelind hârtia cu creionul între dinți.
Fenomen, geniu sau ”copil normal”? El este Rareș, cel mai aplaudat botoșănean de Ziua României: ”Este atât de bucuros să ducă numele orașului și al lui Eminescu mai departe!” - FOTO&VIDEO
Cum devine ”geniu” un copil de 7 ani, din Botoșani, care îl iubește pe Eminescu? Unde începe celebritatea și, mai ales, cine o validează într-o societate în care social-media creează eroi de o clipă?
Protosinghel Siluan Antoci: Am fost martor la ultima vizită a Părintelui Cleopa în locurile natale / Cu atâta drag povestea despre Botoșani!
Pentru România, Botoșani înseamnă în primul rând Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian. Însă mai există un tezaur duhovnicesc unic în spațiul românesc, și este de ajuns să amintim câteva nume: Sfântul Onufrie, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, părinții Ilie Cleopa, Paisie Olaru, Dionisie Ignat de la Colciu, Patriarhul Teoctist, dar și Avva Iulian Lazăr, trăitor astăzi în Muntele Athos...   
Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
Ne pare rău să vă dezamăgim, dar nu este ”fiica lui Federovici”. Suntem noi o țară frumoasă, dar este totuși greu să rămâi însărcinată la 9-10 ani.
31 decembrie 2021, 15:59
Tipa asta este fiica lui Federovici, politician. Ca sa știm cum sa privim afacerea :)
31 decembrie 2021, 15:49
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dvs. informațiile ce ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9725 lei
USD
Dolarul SUA
4.5419 lei
CHF
Francul elveţian
5.1534 lei
GBP
Lira sterlină
5.7376 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0556 lei
XAU
Gramul de aur
294.1024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2544 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3086 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0036 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3433 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2044 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.8 o C
Dorohoi
1.3 o C
Bucecea
1.4 o C
Darabani
0.7 o C
Saveni
1.9 o C
Ştefăneşti
4.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.