Blog
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?

S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.

După minute bune de distracție o mașină a Poliției Române ajunge în zonă. Încetinește, întoarce la 180 de grade în parcarea supraaglomerată și pleacă.

 

 

 

 

 

Da, pleacă! Pur și simplu pleacă!


Agenții care se aflau în mașină nici măcar nu au catadicsit să coboare din autospecială.


Imaginea cu Loganul MAI făcând cale întoarsă în timp ce o stradă era blocată și un chef se desfășura în spațiul public este definitorie pentru ceea ce se întâmplă de ani de zile în zona istorică a municipiului.


Discursurile sforăitoare ale edililor, bilanțurile cu multe cifre și grafice frumos colorate ale Poliției și Jandarmeriei, vitejiile din comunicatele Poliției Locale, toate se risipesc instantaneu în Centrul Vechi.


Aceasta este zona liberă de aplicare a legii. Aici nu există prefect, nu există primar, nu există viceprimari, aici există doar niște oameni care fac ce vor, când vor, cum vor, cu cine vor. Și absolut nimeni nu îi deranjează.


D-le prefect, d-le primar, d-lor viceprimari, d-lor consilieri municipali, când ați avut tupeul, curajul, bărbăția să vă plimbați singuri, cu mâinile în buzunar, pe la 8-9 seara prin Centrul Vechi?


D-le prefect, dl primar, d-lor viceprimari, d-lor consilieri municipali, d-lor șefi din Poliție și Jandarmerie, aveți curajul să vă trimiteți copiii la o plimbare prin Centrul Vechi?


D-le prefect, dl primar, d-lor viceprimari, d-lor consilieri municipali, d-lor șefi din Poliție și Jandarmerie, ați fost la Cluj, la Sibiu, la Bistrița, la Târgoviște, la Oradea? Ne spuneți și nouă cum oare ACOLO SE POATE iar LA BOTOȘANI NU SE POATE? Nu sunteți în stare? Vă este frică? De ce tolerați această bătaie de joc?


Chiar nu vă încearcă un sentiment de jenă că se urinează zilnic pe gardul bisericii în care a fost creștinat Mihai Eminescu?


Centrul Vechi din Botoșani face până la urmă parte din Botoșani și din România sau nu face parte?


Cum este posibil ca în Primăverii, pe Pietonalul Unirii, pe Calea Națională, în Grivița să existe niște legi, iar în Centrul Vechi să nu mai existe?

 

Dacă eu scot mâine boxele în strada Primăverii și o pun de-un chef ce fac Poliția și Jandarmeria? Mă iau pe sus și îmi dau și o amendă de nu mă văd.

 

Dar dacă altcineva face exact același lucru în Centrul Vechi? Eiiii, atunci e cu totul altceva. Vitejia polițiștilor și jandarmilor dispare subit. Atunci șefii lor vin cu o sută și unu de articole de legi prin care ne explică faptul că nu pot și nu trebuie să intervină.


Chiar s-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să ascultăm manele și să urinăm biserica lui Eminescu?

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
(ÎNCĂ) Un polițist local LOVIT în Centrul Vechi, ancheta ajunge la un procuror
ALARMĂ în Centrul Vechi: Tânăr cu sabia în mână la plimbare prin oraş

 

DESCARĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Thanks for the post!
5 aprilie 2020, 09:17
ca de obicei publicati numai comentariile care vin dintro anumita directie..halal jurnalism faceti domnilor. santeti dea dreptul patetici.
19 decembrie 2019, 18:14
Din cate stie tot poporul botosanean, in centrul vechi a fost o investitie de cateva milioane bune de euro. S-a facut ca la carte lucrarea, sau s-au varuit fatadele si s-au sifonat euroii? In orasele resedinta de judet unde exista asemenea cladiri cu arhitectura frumoasa nu locuiesc rromii, ci isi desfasoara activitatea unitati de alimentatie publica si turism. In Bt, nu numai ca s-a retrocedat in prostie , in conditii dubioase o groaza de cladiri, dar nu s-a facut oferta publica pe un leu spatiul comercial cu obligatie pentru agentul economic sa renoveze si sa pastreze arhitectura cladirii. La un leu, nu era nici un ghiseft pentru unii, asa ca mai bine cu rromi, ca mai prostesti o data Uee , si-ti mai da vreo 20de milioane pe care sa-i ”cheltui” pe diverse.Daca s-ar face un total al sumelor cheltuite in oras, ne-am pune mainile in cap! S-ar fi construit un oras nou si modern si ar fi fost invitati botosanenii sa locuiasca in el. In Romania unltimilor ani s-a imbogatit o serie de tupeisti pe care noi ii votam, iar ei ne mint, ne sfideaza si ne jefuiesc.
19 decembrie 2019, 16:19
Dar la ce concluzii au ajuns ”oamenii legii” după analiza evenimentului? S-au gândit cum să evite viitoarele neplăceri? Au pus mai multe camere de luat vederi, au actualizat planurile de intervenție, au antrenat oamenii, au suplimentat numărul trupelor de intervenție pentru o ”neplăcere” majoră? Au făcut o ”repetiție” cu tot echipamentul acolo, la fața locului? Căci satul fără câini evoluează, ăștia se înmulțesc și se semețesc pe zi ce trece (de asta se și consideră ei stăpâni ai Centrului ISTORIC). Însă, de bună seamă, așa cum afirma un mare domn din Poliție, este vorba de un ”eveniment izolat”. Într-adevăr: un NOU eveniment izolat, în același perimetru.
19 decembrie 2019, 10:35
Nu știu dacă este vorba de voturi. Votul pentru aceștia ar fi echivalent cu a-i forța să citească, deși de la apariția smartphonului, unii dintre ei au mai prins cam cum este cu cititul. Chestie de utilitate, până la urmă. Într-adevăr, m-am întrebat de ce această populație este emblematică pentru orașul nostru și locuiește în Centrul ISTORIC, exact ca o populație descălecătoare. Urbea noastră se laudă cu refacerea centrului ISTORIC, nu? Vine un turist și când colo, ce găsește în centrul istoric? Fațade văruite! În rest, pe străzile adiacente sau după fațade, mirosuri fetide, cărămizi mâncate de vreme, ochi care caută la pungă. De ce? Lipsă de soluții viabile, nu prea ai unde să-i reamplasezi. Orice idee ți-ar trece prin cap poate stârni vacarm mediatic. Și oricum, nu ar fi sustenabilă. Bașca, ar lovi în viitorii limitrofi. Despre eveniment? Unele publicații spuneau că manifestarea cu pricina ar fi fost APROBATĂ! Nu a fost (aflu acum), dar doar cu vreo sută de uniforme ai fi reușit să minimizezi bâlciul. Cu ce urmări, cu ce tensiuni ulterioare? Ce furtună mediatică ar fi urmat? Așa, a trecut, și gata! Peste tot în lume respectarea legii și a regulilor de conviețuire sunt în primă fază o chestiune de opțiune. Abia apoi intervin rigorile legii. A fost amendat organizatorul? Cred că nu a fost nici măcar identificat! Încotro ne îndreptăm, oare? Bafto delo!
19 decembrie 2019, 10:25
ca de obicei dl balascau scrie la comanda,fiind un fel de trompeta ce canta fals, dupa cum il dirijeaza altii care sant si mai falsi decat el. asa ca se stea linistit cu falsul lui simt civic si cu 'indignarea' dansului,ca atata timp cat nu se intapla nimic oamenii au voie sa se distereze..sau poate ca de atata 'politica' si ura,intoleranta,,'sa moara capra vecinului' am uitat uitat lucrul acesta. nu pot fi toti la fel,,fiecare se distreaza cum crede de cuviinta. sau trebuie ca fim toti la fel cum vroia si potae inca mai vrea PARTIDUL.
19 decembrie 2019, 10:08
La Botosani, tiganii locuiesc in CENTRUL ISTORIC si nu la periferia orasului. 98% nu platesc taxe, dar aduc voturi. Platesc chirii de toata jena, 100 lei pe an sau deloc. Botosaniul rusine Romaniei!!!!
19 decembrie 2019, 09:36
Eu cred că și noi ca cetățeni ai acestui oraș ar trebui să luam atitudine.Ar trebui să fie o soluție să ne luăm centrul vechi înapoi .Ar trebui un pic de mobilizare și cineva care cunoaște foarte bine legea să se implice.
19 decembrie 2019, 09:29
Preferati sa stati ghiocel pentru niste voturi ! De ani de zile aceasta natie fara bun simt face legea intr-un loc in care oamenii normali trec repede ca sa nu fie jigniti, furati sau batuti. Tiganii au drepturi ! Sa va fie rusine!
19 decembrie 2019, 08:09
Ai văzut şefu! Nu e bine să te iei de hoţii de la primărie.
19 decembrie 2019, 00:16
Respect pt curaj domnule Sergiu Balascau! Din pacate jandarmii politicienii politistii nu au c o aie domnule balascau sunt fetite
18 decembrie 2019, 22:35
Cam da! Pentru a extinde rețeaua electrica în zona de case, cartier Luizoaia nu au fost bani!
18 decembrie 2019, 21:10
Sergiule, eu sunt ăla care spunea la telefon că nu e bine să lovești într-un primar, fără să știi cum și-o ia în bot de la toți proștii care vin în lume...ai adresa mea, call me, man!
18 decembrie 2019, 21:00
Manelele ,,aduce" voturi candidatului la PBt ce se vede in oglinda primar etern. Poate ar trebui sa mai ia o pauza.
18 decembrie 2019, 20:56
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Doamna a vrut să o apere cumva când a văzut că se năpustește asupra ei. Vă dați seama, pumnul care era destinat beneficiarei, l-a primit doamna infirmieră. Nu era destinat doamnei. Noi ne băgăm, ne-o mai luăm așa, câ ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9743 lei
USD
Dolarul SUA
4.7112 lei
CHF
Francul elveţian
5.1393 lei
GBP
Lira sterlină
5.7209 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1578 lei
XAU
Gramul de aur
287.0737 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2584 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2777 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0033 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2034 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6672 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.4 o C
Dorohoi
19.0 o C
Bucecea
16.5 o C
Darabani
14.2 o C
Saveni
20.1 o C
Ştefăneşti
15.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.