Blog
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?

S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.

După minute bune de distracție o mașină a Poliției Române ajunge în zonă. Încetinește, întoarce la 180 de grade în parcarea supraaglomerată și pleacă.

 

 

 

 

 

Da, pleacă! Pur și simplu pleacă!


Agenții care se aflau în mașină nici măcar nu au catadicsit să coboare din autospecială.


Imaginea cu Loganul MAI făcând cale întoarsă în timp ce o stradă era blocată și un chef se desfășura în spațiul public este definitorie pentru ceea ce se întâmplă de ani de zile în zona istorică a municipiului.


Discursurile sforăitoare ale edililor, bilanțurile cu multe cifre și grafice frumos colorate ale Poliției și Jandarmeriei, vitejiile din comunicatele Poliției Locale, toate se risipesc instantaneu în Centrul Vechi.


Aceasta este zona liberă de aplicare a legii. Aici nu există prefect, nu există primar, nu există viceprimari, aici există doar niște oameni care fac ce vor, când vor, cum vor, cu cine vor. Și absolut nimeni nu îi deranjează.


D-le prefect, d-le primar, d-lor viceprimari, d-lor consilieri municipali, când ați avut tupeul, curajul, bărbăția să vă plimbați singuri, cu mâinile în buzunar, pe la 8-9 seara prin Centrul Vechi?


D-le prefect, dl primar, d-lor viceprimari, d-lor consilieri municipali, d-lor șefi din Poliție și Jandarmerie, aveți curajul să vă trimiteți copiii la o plimbare prin Centrul Vechi?


D-le prefect, dl primar, d-lor viceprimari, d-lor consilieri municipali, d-lor șefi din Poliție și Jandarmerie, ați fost la Cluj, la Sibiu, la Bistrița, la Târgoviște, la Oradea? Ne spuneți și nouă cum oare ACOLO SE POATE iar LA BOTOȘANI NU SE POATE? Nu sunteți în stare? Vă este frică? De ce tolerați această bătaie de joc?


Chiar nu vă încearcă un sentiment de jenă că se urinează zilnic pe gardul bisericii în care a fost creștinat Mihai Eminescu?


Centrul Vechi din Botoșani face până la urmă parte din Botoșani și din România sau nu face parte?


Cum este posibil ca în Primăverii, pe Pietonalul Unirii, pe Calea Națională, în Grivița să existe niște legi, iar în Centrul Vechi să nu mai existe?

 

Dacă eu scot mâine boxele în strada Primăverii și o pun de-un chef ce fac Poliția și Jandarmeria? Mă iau pe sus și îmi dau și o amendă de nu mă văd.

 

Dar dacă altcineva face exact același lucru în Centrul Vechi? Eiiii, atunci e cu totul altceva. Vitejia polițiștilor și jandarmilor dispare subit. Atunci șefii lor vin cu o sută și unu de articole de legi prin care ne explică faptul că nu pot și nu trebuie să intervină.


Chiar s-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să ascultăm manele și să urinăm biserica lui Eminescu?

 

 

loading...
(ÎNCĂ) Un polițist local LOVIT în Centrul Vechi, ancheta ajunge la un procuror
ALARMĂ în Centrul Vechi: Tânăr cu sabia în mână la plimbare prin oraş

 

DESCARĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Loading...
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Loading...
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Thanks for the post!
5 aprilie 2020, 09:17
ca de obicei publicati numai comentariile care vin dintro anumita directie..halal jurnalism faceti domnilor. santeti dea dreptul patetici.
19 decembrie 2019, 18:14
Din cate stie tot poporul botosanean, in centrul vechi a fost o investitie de cateva milioane bune de euro. S-a facut ca la carte lucrarea, sau s-au varuit fatadele si s-au sifonat euroii? In orasele resedinta de judet unde exista asemenea cladiri cu arhitectura frumoasa nu locuiesc rromii, ci isi desfasoara activitatea unitati de alimentatie publica si turism. In Bt, nu numai ca s-a retrocedat in prostie , in conditii dubioase o groaza de cladiri, dar nu s-a facut oferta publica pe un leu spatiul comercial cu obligatie pentru agentul economic sa renoveze si sa pastreze arhitectura cladirii. La un leu, nu era nici un ghiseft pentru unii, asa ca mai bine cu rromi, ca mai prostesti o data Uee , si-ti mai da vreo 20de milioane pe care sa-i ”cheltui” pe diverse.Daca s-ar face un total al sumelor cheltuite in oras, ne-am pune mainile in cap! S-ar fi construit un oras nou si modern si ar fi fost invitati botosanenii sa locuiasca in el. In Romania unltimilor ani s-a imbogatit o serie de tupeisti pe care noi ii votam, iar ei ne mint, ne sfideaza si ne jefuiesc.
19 decembrie 2019, 16:19
Dar la ce concluzii au ajuns ”oamenii legii” după analiza evenimentului? S-au gândit cum să evite viitoarele neplăceri? Au pus mai multe camere de luat vederi, au actualizat planurile de intervenție, au antrenat oamenii, au suplimentat numărul trupelor de intervenție pentru o ”neplăcere” majoră? Au făcut o ”repetiție” cu tot echipamentul acolo, la fața locului? Căci satul fără câini evoluează, ăștia se înmulțesc și se semețesc pe zi ce trece (de asta se și consideră ei stăpâni ai Centrului ISTORIC). Însă, de bună seamă, așa cum afirma un mare domn din Poliție, este vorba de un ”eveniment izolat”. Într-adevăr: un NOU eveniment izolat, în același perimetru.
19 decembrie 2019, 10:35
Nu știu dacă este vorba de voturi. Votul pentru aceștia ar fi echivalent cu a-i forța să citească, deși de la apariția smartphonului, unii dintre ei au mai prins cam cum este cu cititul. Chestie de utilitate, până la urmă. Într-adevăr, m-am întrebat de ce această populație este emblematică pentru orașul nostru și locuiește în Centrul ISTORIC, exact ca o populație descălecătoare. Urbea noastră se laudă cu refacerea centrului ISTORIC, nu? Vine un turist și când colo, ce găsește în centrul istoric? Fațade văruite! În rest, pe străzile adiacente sau după fațade, mirosuri fetide, cărămizi mâncate de vreme, ochi care caută la pungă. De ce? Lipsă de soluții viabile, nu prea ai unde să-i reamplasezi. Orice idee ți-ar trece prin cap poate stârni vacarm mediatic. Și oricum, nu ar fi sustenabilă. Bașca, ar lovi în viitorii limitrofi. Despre eveniment? Unele publicații spuneau că manifestarea cu pricina ar fi fost APROBATĂ! Nu a fost (aflu acum), dar doar cu vreo sută de uniforme ai fi reușit să minimizezi bâlciul. Cu ce urmări, cu ce tensiuni ulterioare? Ce furtună mediatică ar fi urmat? Așa, a trecut, și gata! Peste tot în lume respectarea legii și a regulilor de conviețuire sunt în primă fază o chestiune de opțiune. Abia apoi intervin rigorile legii. A fost amendat organizatorul? Cred că nu a fost nici măcar identificat! Încotro ne îndreptăm, oare? Bafto delo!
19 decembrie 2019, 10:25
ca de obicei dl balascau scrie la comanda,fiind un fel de trompeta ce canta fals, dupa cum il dirijeaza altii care sant si mai falsi decat el. asa ca se stea linistit cu falsul lui simt civic si cu 'indignarea' dansului,ca atata timp cat nu se intapla nimic oamenii au voie sa se distereze..sau poate ca de atata 'politica' si ura,intoleranta,,'sa moara capra vecinului' am uitat uitat lucrul acesta. nu pot fi toti la fel,,fiecare se distreaza cum crede de cuviinta. sau trebuie ca fim toti la fel cum vroia si potae inca mai vrea PARTIDUL.
19 decembrie 2019, 10:08
La Botosani, tiganii locuiesc in CENTRUL ISTORIC si nu la periferia orasului. 98% nu platesc taxe, dar aduc voturi. Platesc chirii de toata jena, 100 lei pe an sau deloc. Botosaniul rusine Romaniei!!!!
19 decembrie 2019, 09:36
Eu cred că și noi ca cetățeni ai acestui oraș ar trebui să luam atitudine.Ar trebui să fie o soluție să ne luăm centrul vechi înapoi .Ar trebui un pic de mobilizare și cineva care cunoaște foarte bine legea să se implice.
19 decembrie 2019, 09:29
Preferati sa stati ghiocel pentru niste voturi ! De ani de zile aceasta natie fara bun simt face legea intr-un loc in care oamenii normali trec repede ca sa nu fie jigniti, furati sau batuti. Tiganii au drepturi ! Sa va fie rusine!
19 decembrie 2019, 08:09
Ai văzut şefu! Nu e bine să te iei de hoţii de la primărie.
19 decembrie 2019, 00:16
Respect pt curaj domnule Sergiu Balascau! Din pacate jandarmii politicienii politistii nu au c o aie domnule balascau sunt fetite
18 decembrie 2019, 22:35
Cam da! Pentru a extinde rețeaua electrica în zona de case, cartier Luizoaia nu au fost bani!
18 decembrie 2019, 21:10
Sergiule, eu sunt ăla care spunea la telefon că nu e bine să lovești într-un primar, fără să știi cum și-o ia în bot de la toți proștii care vin în lume...ai adresa mea, call me, man!
18 decembrie 2019, 21:00
Manelele ,,aduce" voturi candidatului la PBt ce se vede in oglinda primar etern. Poate ar trebui sa mai ia o pauza.
18 decembrie 2019, 20:56
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.6 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.9 o C
Darabani
17.0 o C
Saveni
18.5 o C
Ştefăneşti
18.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.