Blog
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi

Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.

”Eroii” din prima linie au început să omoare pacienții


În exclusivitate, ”eroii” sunt bugetari, altfel nu se poate. Medici cu lefuri de 3.000 – 4.000 de euro, polițiști care păzesc cimitirele în timp ce prin Parcul Tineretului se joacă fotbal, jandarmi care legitimează pensionari la ore la care în Centrul Vechi zeci de oameni fac plajă pe canapea, sparg semințe, iar manelele duduie.


Suntem bombardați cu tot felul de comunicate și informații de presă în care zilnic aflăm că mai avem niște ”eroi” prin Botoșani, care neapărat ”sunt din linia întâi”.


De la atâția ”eroi” am ajuns rușinea medicală a țării, aproape jumătate dintre infectații cu Covid-19 sunt tocmai ”eroii” care ar fi trebuit să îi vindece pe cei bolnavi. Unii dintre ”eroi” au băgat însă coronavirusul în organismul unor oameni veniți în spital ca suferinzi de cu totul alte boli. Doi oameni au și murit după ce ”eroii din prima linie” i-au infectat.


De la atâta ”eroism” al forțelor de ordine România a ajuns în mass-media americană drept țara din lume care face cei mai mulți bani din amenzile aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor emise în baza Stării de Urgență.

 

Caut ”erou” în privat!


Aștept de vreo șapte săptămâni apariția unui ”erou” din sistemul privat.


Din sutele de comunicate primite pe adresa redacției, nu îmi amintesc de unul singur în care să se facă referire la o femeie ”erou” care lucrează la Kaufland, Lidl sau Carrefour și care continuă să vină la serviciu riscându-și viața fiindcă intră zilnic în contact cu zeci sau poate sute de oameni.

 

Nu am auzit de vreun factor poștal sau angajat al unei firme de curierat care ia zilnic contact cu zeci ori poate sute de oameni și a cărui activitate este esențială în această perioadă.


Nu am auzit de vreun taximetrist ”erou” care își riscă zilnic sănătatea pentru a transporta zeci de botoșăneni doar pentru că are acasă copii cărora trebuie să le asigure o bucată de pâine și pentru care el poate chiar este un erou.


Nu am auzit de un antreprenor ”erou” care merge în pierdere de vreo două luni, de când s-au impus tot felul de restricții mai mult sau mai puțin aberante, care i-au pus afacerea la pământ, dar care se încăpățânează în continuare să plătească salarii și obligații la stat tocmai pentru ca ”eroii” de la stat să își ia lefurile.


Nu am auzit de vreun pensionar ”erou”, care după ce a contribuit 40 – 50 de ani la bugetul de stat și poate este chiar și veteran de război, a ajuns să fie fugărit, hăituit, amenințat în țara pe care a apărat-o.

 

Dacă #stămacasă toți cine mai plătește lefurile ”eroilor”?


Hai să ne înțelegem bine. ”Eroii” din spitale, din structurile MAI și altele asemenea sunt pur și simplu niște angajați care merg la serviciu într-o perioadă mai dificilă. Dar mai dificilă pentru absolut toată lumea, nu doar pentru ei.


Și care atunci când au făcut facultate sau ce au făcut ei nu au primit diplomă de ”apt pe timp de pace”.


Și care ne asaltează de vreo șapte săptămâni cu pancarte și mesaje că, ”Noi mergem la serviciu pentru voi, voi stați acasă pentru noi”. Nu dragilor, voi #mergețilaserviciu pentru că asta vă este meseria pe care ați ales-o și pe care puteți să o abandonați imediat pe 15 mai, când ieșim din Starea de Urgență. Și pentru că nu v-a trimis nimeni în șomaj, așa cum s-a întâmplat cu aproape un milion de români.


Și nu vă mai rugați atât să #stămacasă că știți cum e vorba aceea, ”ai grijă ce îți dorești că s-ar putea să se întâmple” și să se apuce de stat acasă și oamenii ăia puțini pe care îi legitimați când merg la muncă și când o să vină ziua de salariu o să primiți pancarte cu... #stauacasă pentru că n-o să mai aibă cine plăti contribuții la buget în țara asta, contribuții din care să își ia salariile toți ”eroii de pandemie”.  

 

O eroină

 

Dacă ar trebui să vorbim despre eroi probabil că am putea asocia acest cuvânt cu Mariana Andrioaie, medicul botoșănean care, pensionar fiind, a continuat să vină la serviciu și să își riște viața atunci când colegi de-ai ei mai tineri demisionau pe capete prin alte județe.

 

Nu s-a plâns că nu are echipament, că nu are aparatură, că nu are condiții și a insistat să meargă la serviciu inclusiv atunci când colegii îi recomandau să stea acasă.

 

Dar ea n-a putut să intre în categoria #stamacasa și s-a luptat cu acest virus până în ultima clipă.

 

Nu prea are însă loc în panteonul crizei de atâția ”eroi”.

 

 

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Zilele Orașului marcate fără botoșăneni în 2020 și cu un OMAGIU pentru cei din linia întâi
Om de afaceri botoșănean în campania dedicată eroilor din prima linie: Voi merge personal la fiecare unitate medicală
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
În 24 de ore: Sute de botoșăneni verificați la declarații, amenzi de aproape 150.000 de lei

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Felicitări pentru articol! Atât am de spus.
21 mai 2020, 12:00
mica si moldovean,asa naivi sunteti???? de imprumuturi ati auzit??? platesc fraierii de maine,actualii prosti ce se pisa pe vot,ce nu voteaza ca nu au pe cine ,Ca "toti sunt" la fel.............generatiile viitoare platesc imprumuturile facute de guvernanti pentru salariile si pensiile NESIMTIT DE SPECIALE!
30 aprilie 2020, 15:20
EI DA, ATI PUS PUNCTUL PE I, DE DATA ASTA!, Asa este, toti eroii astia s-au infectat de bine pregatiti ce sunt, ca-s obisnuiti sa li se puna pe tava totul, au infectat si pe altii, au ascuns in cifre si iagnostice, cauzele reale ale mortilor, astia da, eroi!.........ori sunt oameni care se sacrifica zilnic, in privat pt altii, si nimeni nu a spus niciodata nimic de ei............bravo dle Sergiu, ai spus bine de data asta........apropo, sistemul privat din BT este chituci ca umare a suspendarii activitatii, sa vedem de unde isi vor lua salariile babane si nemeritate toti sugatorii acestia de ban public?
30 aprilie 2020, 12:41
"când o să vină ziua de salariu o să primiți pancarte cu... #stauacasă pentru că n-o să mai aibă cine plăti contribuții la buget în țara asta, contribuții din care să își iau salariile toți ”eroii de pandemie” Păi că tot veni vorba, bugetul pe lunile februarie, martie şi aprilie a ajuns doar pentru plata salariilor bugetarilor şi a pensiilor.
29 aprilie 2020, 22:19
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Doamna a vrut să o apere cumva când a văzut că se năpustește asupra ei. Vă dați seama, pumnul care era destinat beneficiarei, l-a primit doamna infirmieră. Nu era destinat doamnei. Noi ne băgăm, ne-o mai luăm așa, câ ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9743 lei
USD
Dolarul SUA
4.7112 lei
CHF
Francul elveţian
5.1393 lei
GBP
Lira sterlină
5.7209 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1578 lei
XAU
Gramul de aur
287.0737 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2584 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2777 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0033 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2034 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6672 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.4 o C
Dorohoi
18.2 o C
Bucecea
16.1 o C
Darabani
14.5 o C
Saveni
19.1 o C
Ştefăneşti
16.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.