Ancheta săptămânii
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte

Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori.

 

Întrebări care necesită răspuns!

 

Cum ar trebui să se procedeze când o femeie care a dat viață de trei ori este înjunghiată în gât în fața copiilor?

Femeia, atât de ocrotită de lege în aparență, este în realitate expusă violenței chiar de cei care ar trebui să o apere?

Iar măsurile împotriva bărbaților care sunt capabili de asemenea acte de cruzime lipsesc în cele mai multe dintre cazuri, într-o logică socială de neînțeles. Oare de ce?

 

 

Mamă cu gâtul tăiat de cuțitul partenerului

 

În susținerea acestor afirmații vine un caz petrecut la Botoșani pe data de 30 mai 2020. Relativ recent, în plină pandemie.

A avut loc în localitatea botoșăneană Corlăteni între două persoane unite de o relație neoficială. Din concubinajul lor de aproape două decenii au rezultat trei copii, două fete și un băiat cu vârste de 10, 12 și 15 ani.

 

Mama este Elena, tatăl Mihai

 

În seara zilei de 30 mai 2020, undeva pe la 9 seara, el a venit acasă. Ea pregătise ceva de mâncare pe seară, așa cum obișnuia să facă în fiecare zi.

 

Bărbatul nu era în apele lui, a înjurat-o și a refuzat hrana. Lucrurile între cei doi au escaladat din nou, în fața copiilor, obișnuiți cu astfel de scene. Nu era pentru prima dată când mama era lovită de tată, violența își făcuse culcuș în casa lor.

 

”A tăiat-o în zona gâtului până a țâșnit sângele pe pereți”

 

Femeia a vrut să iasă din casă pentru a evita un nou scandal, însă a fost oprită cu un cuțit.

 

„A fost luată de păr, izbită de perete, iar el a spus următoarele lucruri, citez: «acum începem cu gâtul iar în cele ce urmează vom continua cu burta», ținând cuțitul în mână. Ea în momentul acela a avut o tărie de caracter, a avut puterea de a-și menține calmul cât de cât, știa că dacă îl va provoca își va duce la îndeplinire și partea a doua din planul diabolic. Gâtul a fost secționat în partea din față cu o tăietură destul de mare. Este foarte speriată și la acest moment, își face tot felul de gânduri că s-ar putea întâmpla din nou. Este traumatizată de eveniment, mai cu seamă că s-a ajuns să sară sângele pe pereți, mie mi se pare ceva cu totul de neimaginat. A tăiat-o în zona gâtului până a țâșnit sângele pe pereți”,

Eduard Luca, avocatul victimei

 

Elena a fost preluată la spital cu gâtul tăiat, în urmă Poliția a ajuns la casa celor doi. Bărbatul a fost ridicat și reținut pentru 24 de ore. În dosarul lui, polițiștii au reținut o infracțiune de lovire și alte violențe cu referire la violența în familie, chiar și în cazul concubinajului.

 

Înjunghiere tratată în 10 zile!

 

Însă, pentru că ulterior medicii au constatat că viața femeii, chiar înjunghiată în gât, nu a fost pusă în primejdie, agresorul a fost lăsat liber.

 

Fără propunere de arest preventiv. Fără control judiciar. Fără niciun fel de restricție.

 

„În realitate este bine să se rețină o infracțiune de tentativă de omor, pentru că zona lezată este una vitală. Obiectul utilizat este unul capabil să producă moarte. Pe de altă parte, faptul că i-a adresat în momentul comiterii faptei amenințarea că o «omoară» și că intenționează acest lucru, fapt care reiese și din declarațiile martorilor, este un aspect care cu atât mai mult trebuie să ne facă să conștientizăm că este vorba de tentativă de omor cu referire la infracțiunea de violență în familie”,

Eduard Luca, avocatul victimei

 

Femeia, care are în jur de 40 de ani, a fost examinată medico-legal pe 31 mai 2020 la Serviciul Județean de Medicină Legală (SJML) Botoșani. Medicul legist a considerat că are nevoie de 9-10 zile de îngrijiri medicale și a mai constatat că leziunile nu i-au pus în pericol viața.

 

 

Stăpânul casei

 

Între timp, el s-a mutat la părinți. Însă a avut timp să treacă pe acasă pentru a schimba toate încuietorile, inclusiv lacătul de la poartă.

 

De frică, femeia s-a refugiat și ea la o soră împreună cu copiii.

 

„Eu m-am declarat siderat de faptul că, până în prezent față de el nu s-a dispus nici măcar luarea unei măsuri a controlului judiciar. Am spus judecătorilor de la Judecătoria Dorohoi că este un individ periculos, știe foarte bine modul de viață al victimei, cunoaște foarte bine rutina, cunoaște unde ar putea fi găsită și evident, alte informații personale, poate oricând să-și reia comportamentul infracțional și să se răzbune pentru ceea ce s-a întâmplat”,

Eduard Luca, avocatul victimei

 

Protecție cerută de la judecători

 

Pentru protecția femeii și a copiilor, avocatul angajat a solicitat de la Judecătoria Dorohoi un ordin de protecție față de bărbatul violent.

 

Solicitare admisă de magistrații care poate că ar fi emis, dacă li s-ar fi solicitat, și alte măsuri preventive împotriva bărbatului violent.

 

”Dispune evacuarea pârâtului din locuința comună din satul Corlăteni, obligă pârâtul să păstreze o distanță de minimum 100 de metri față de victimă și cei trei copii. Durata măsurilor dispuse este de 6 luni de la data emiterii ordinului”,

Se arată în ordinul emis

 

 

De asemenea, avocatul a sesizat și Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

„Am considerat că fapta este una de tentativă de omor, iar astfel de fapte nu se investighează de Parchetul de la nivel local, ci de către cel județean. Am comunicat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani o serie de documente, înscrisuri doveditoare, probe ca să se demonstreze exact cum stau lucrurile”,

Eduard Luca, avocatul victimei

 

Pe data de 5 iunie 2020 judecătorii de la Dorohoi au admis solicitarea avocatului victimei.

 

Și asta în contextul în care NU s-a efectuat punerea în mișcare a acțiunii penale față de un asemenea individ violent care nu are nici măcar calitate de inculpat.

 

Mai mult, imediat după fapta gravă, el a încercat să șteargă urmele și a ascuns cuțitul sub niște țigle. Obiectul a fost ulterior găsit de sora femeii înjunghiate.

 

Avocatul susține că va solicita și o reviziuire a certificatului medico-legal privitor la numărul de zile de îngrijiri medicale acordate victimei, mult prea puține în accepțiunea sa.

 

În luna ianuarie 2020, directorul de îngrijiri de la Spitalul de Urgență Piatra-Neamț, o femeie de 49 de ani, a fost ucisă de soț.

În februarie 2020 o femeie de 45 de ani din Argeș a fost omorâtă de soțul ei.

Tot în februarie anul acesta o altă femeie a fost omorâtă de partenerul de viață, deși avea un ordin de protecție emis împotriva lui.

 

Și lista poate continua și cu alte exemple…

 

loading...
NOAPTEA TRECUTĂ: Botoșăneancă înjunghiată de concubin, în fața copilului
COȘMARUL unei femei din Botoșani: Bătută, violată și aruncată în stradă de bărbatul pe care îl îngrijea

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat
Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).
Comitetul de Urgență ne obligă să purtăm măști și afară, dar Bruxelles-ul tocmai a exclus Botoșaniul din zona roșie a Covid-ului
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani și din alte localități este contrazisă tocmai din capitala Uniunii Europene.
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Loading...
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Loading...
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
Asta dovedeste inca odata ca justitia din Romania este corupta. O alta dovada este tiganul e a avut noroc sa nu ucida pe nimeni cand a provocat accidentul pe bulevard, oare ce personaj ”important” este si acesta incat a scapat atat de ieftin ?
10 iunie 2020, 09:01
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
„Nu ne-am dorit aceste alegeri pentru că noi am pus și punem pe primul loc sănătatea botoșănenilor, educația copiilor noștri, sănătatea bunicilor și părinților noștri și nu suntem de acord cu aceste alegeri. Ne-am î ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8744 lei
USD
Dolarul SUA
4.1145 lei
CHF
Francul elveţian
4.5485 lei
GBP
Lira sterlină
5.3849 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9322 lei
XAU
Gramul de aur
252.5738 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3394 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9418 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1373 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.0 o C
Dorohoi
10.7 o C
Bucecea
11.6 o C
Darabani
10.0 o C
Saveni
12.0 o C
Ştefăneşti
15.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.