Ancheta săptămânii
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte

Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori.

 

Întrebări care necesită răspuns!

 

Cum ar trebui să se procedeze când o femeie care a dat viață de trei ori este înjunghiată în gât în fața copiilor?

Femeia, atât de ocrotită de lege în aparență, este în realitate expusă violenței chiar de cei care ar trebui să o apere?

Iar măsurile împotriva bărbaților care sunt capabili de asemenea acte de cruzime lipsesc în cele mai multe dintre cazuri, într-o logică socială de neînțeles. Oare de ce?

 

 

Mamă cu gâtul tăiat de cuțitul partenerului

 

În susținerea acestor afirmații vine un caz petrecut la Botoșani pe data de 30 mai 2020. Relativ recent, în plină pandemie.

A avut loc în localitatea botoșăneană Corlăteni între două persoane unite de o relație neoficială. Din concubinajul lor de aproape două decenii au rezultat trei copii, două fete și un băiat cu vârste de 10, 12 și 15 ani.

 

Mama este Elena, tatăl Mihai

 

În seara zilei de 30 mai 2020, undeva pe la 9 seara, el a venit acasă. Ea pregătise ceva de mâncare pe seară, așa cum obișnuia să facă în fiecare zi.

 

Bărbatul nu era în apele lui, a înjurat-o și a refuzat hrana. Lucrurile între cei doi au escaladat din nou, în fața copiilor, obișnuiți cu astfel de scene. Nu era pentru prima dată când mama era lovită de tată, violența își făcuse culcuș în casa lor.

 

”A tăiat-o în zona gâtului până a țâșnit sângele pe pereți”

 

Femeia a vrut să iasă din casă pentru a evita un nou scandal, însă a fost oprită cu un cuțit.

 

„A fost luată de păr, izbită de perete, iar el a spus următoarele lucruri, citez: «acum începem cu gâtul iar în cele ce urmează vom continua cu burta», ținând cuțitul în mână. Ea în momentul acela a avut o tărie de caracter, a avut puterea de a-și menține calmul cât de cât, știa că dacă îl va provoca își va duce la îndeplinire și partea a doua din planul diabolic. Gâtul a fost secționat în partea din față cu o tăietură destul de mare. Este foarte speriată și la acest moment, își face tot felul de gânduri că s-ar putea întâmpla din nou. Este traumatizată de eveniment, mai cu seamă că s-a ajuns să sară sângele pe pereți, mie mi se pare ceva cu totul de neimaginat. A tăiat-o în zona gâtului până a țâșnit sângele pe pereți”,

Eduard Luca, avocatul victimei

 

Elena a fost preluată la spital cu gâtul tăiat, în urmă Poliția a ajuns la casa celor doi. Bărbatul a fost ridicat și reținut pentru 24 de ore. În dosarul lui, polițiștii au reținut o infracțiune de lovire și alte violențe cu referire la violența în familie, chiar și în cazul concubinajului.

 

Înjunghiere tratată în 10 zile!

 

Însă, pentru că ulterior medicii au constatat că viața femeii, chiar înjunghiată în gât, nu a fost pusă în primejdie, agresorul a fost lăsat liber.

 

Fără propunere de arest preventiv. Fără control judiciar. Fără niciun fel de restricție.

 

„În realitate este bine să se rețină o infracțiune de tentativă de omor, pentru că zona lezată este una vitală. Obiectul utilizat este unul capabil să producă moarte. Pe de altă parte, faptul că i-a adresat în momentul comiterii faptei amenințarea că o «omoară» și că intenționează acest lucru, fapt care reiese și din declarațiile martorilor, este un aspect care cu atât mai mult trebuie să ne facă să conștientizăm că este vorba de tentativă de omor cu referire la infracțiunea de violență în familie”,

Eduard Luca, avocatul victimei

 

Femeia, care are în jur de 40 de ani, a fost examinată medico-legal pe 31 mai 2020 la Serviciul Județean de Medicină Legală (SJML) Botoșani. Medicul legist a considerat că are nevoie de 9-10 zile de îngrijiri medicale și a mai constatat că leziunile nu i-au pus în pericol viața.

 

 

Stăpânul casei

 

Între timp, el s-a mutat la părinți. Însă a avut timp să treacă pe acasă pentru a schimba toate încuietorile, inclusiv lacătul de la poartă.

 

De frică, femeia s-a refugiat și ea la o soră împreună cu copiii.

 

„Eu m-am declarat siderat de faptul că, până în prezent față de el nu s-a dispus nici măcar luarea unei măsuri a controlului judiciar. Am spus judecătorilor de la Judecătoria Dorohoi că este un individ periculos, știe foarte bine modul de viață al victimei, cunoaște foarte bine rutina, cunoaște unde ar putea fi găsită și evident, alte informații personale, poate oricând să-și reia comportamentul infracțional și să se răzbune pentru ceea ce s-a întâmplat”,

Eduard Luca, avocatul victimei

 

Protecție cerută de la judecători

 

Pentru protecția femeii și a copiilor, avocatul angajat a solicitat de la Judecătoria Dorohoi un ordin de protecție față de bărbatul violent.

 

Solicitare admisă de magistrații care poate că ar fi emis, dacă li s-ar fi solicitat, și alte măsuri preventive împotriva bărbatului violent.

 

”Dispune evacuarea pârâtului din locuința comună din satul Corlăteni, obligă pârâtul să păstreze o distanță de minimum 100 de metri față de victimă și cei trei copii. Durata măsurilor dispuse este de 6 luni de la data emiterii ordinului”,

Se arată în ordinul emis

 

 

De asemenea, avocatul a sesizat și Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

„Am considerat că fapta este una de tentativă de omor, iar astfel de fapte nu se investighează de Parchetul de la nivel local, ci de către cel județean. Am comunicat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani o serie de documente, înscrisuri doveditoare, probe ca să se demonstreze exact cum stau lucrurile”,

Eduard Luca, avocatul victimei

 

Pe data de 5 iunie 2020 judecătorii de la Dorohoi au admis solicitarea avocatului victimei.

 

Și asta în contextul în care NU s-a efectuat punerea în mișcare a acțiunii penale față de un asemenea individ violent care nu are nici măcar calitate de inculpat.

 

Mai mult, imediat după fapta gravă, el a încercat să șteargă urmele și a ascuns cuțitul sub niște țigle. Obiectul a fost ulterior găsit de sora femeii înjunghiate.

 

Avocatul susține că va solicita și o reviziuire a certificatului medico-legal privitor la numărul de zile de îngrijiri medicale acordate victimei, mult prea puține în accepțiunea sa.

 

În luna ianuarie 2020, directorul de îngrijiri de la Spitalul de Urgență Piatra-Neamț, o femeie de 49 de ani, a fost ucisă de soț.

În februarie 2020 o femeie de 45 de ani din Argeș a fost omorâtă de soțul ei.

Tot în februarie anul acesta o altă femeie a fost omorâtă de partenerul de viață, deși avea un ordin de protecție emis împotriva lui.

 

Și lista poate continua și cu alte exemple…

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
NOAPTEA TRECUTĂ: Botoșăneancă înjunghiată de concubin, în fața copilului
COȘMARUL unei femei din Botoșani: Bătută, violată și aruncată în stradă de bărbatul pe care îl îngrijea

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Asta dovedeste inca odata ca justitia din Romania este corupta. O alta dovada este tiganul e a avut noroc sa nu ucida pe nimeni cand a provocat accidentul pe bulevard, oare ce personaj ”important” este si acesta incat a scapat atat de ieftin ?
10 iunie 2020, 09:01
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.