Ancheta săptămânii
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 

Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 

Cer prelungirea mandatelor până în 2026


Pe data de 12 septembrie, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) în format restrâns, compusă din consilierii locali Dana Lăzăruc și Petru Taielup, a adoptat o hotărâre care deschide posibilitatea prelungirii mandatelor celor cinci social-democrați din conducerea societății. 


Acestea expiră pe 20 decembrie 2022, însă în hotărârea 9 din data menționată, cei doi membri AGA arată că au luat act ”de solicitările privind reînnoirea contractelor de mandat ale administratorilor, pentru o perioadă de 4 ani, respectiv de la 20.12.2022 până la 22.12.2026, conform prevederilor legale”. 


La punctul următor se precizează și că ”solicitările vor fi transmise către Consiliul Local Botoșani spre aprobare”. 

 

Au venit prin concurs, acum vor fără 


În preambul, se face trimitere la legea 31/1990 privind societățile comerciale, la OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice și la actul constitutiv al SC Urban Serv SA. 


Însă ordonanța de urgență adusă ca temei stabilește de principiu că funcțiile de membri ai CA la societățile comerciale la care o autoritate publică locală este unic acționar, se ocupă la propunerea acesteia, ”în baza unei selecții prealabile efectuate de o comisie formată din specialiști în recrutarea resurselor umane”. 


Cu alte cuvinte, ar trebui organizat concurs, cum de altfel s-a și făcut în 2018, când actualii membri ai CA au dobândit mandatele. 


Actul normativ amintit stipulează însă și că, ”mandatul administratorilor este stabilit prin actul constitutiv, neputând depăși 4 ani. Mandatul administratorilor care și-au îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile poate fi reînnoit ca urmare a unui proces de evaluare, dacă prin actul constitutiv nu se dispune altfel”. 

 

”E problema lor dacă vor să își prelungească, restul o să stabilească Consiliul Local”


Petru Taielup, unul dintre cei doi consilieri locali care au reprezentat municipalitatea la ședința în cauză, a declarat ferm pentru Botoșăneanul că nu a votat prelungirea mandatelor membrilor CA și că atât el cât și Dana Lăzăruc ar fi transmis administratorilor în funcție că trebuie organizat concurs, dar că sunt liberi să facă cerere de prelungire, pe care să o înainteze Consiliului Local. 


”Ei au dreptul lor, nu că le-am acordat noi. E problema lor dacă vor să își prelungească, restul o să stabilească Consiliul Local. Noi în AGA nu am aprobat asemenea treburi (prelungirea mandatelor – n.r.), ei prin statut, prin mandat au că pot să ceară prelungire. Să o facă, este dreptul lor. Noi nu am avut delegație să le prelungim și nici nu aveam dreptul noi să facem asta. Nu am propus noi, au ei dreptul prin mandat să ceară”,


Petru Taielup, reprezentant CL Botoșani în AGA de la SC Urban Serv SA.


În opinia acestuia, ”obligatoriu” trebuie organizat concurs. 

 

Consiliul Local hotărăște, dar deocamdată nu are proiect


De la data adoptării respectivei hotărâri de către AGA restrânsă de la SC Urban Serv SA, Consiliul Local Botoșani s-a întrunit în cinci ședințe extraordinare și în una ordinară, dar pe ordinea de zi nu s-a aflat vreun proiect de hotărâre privind prelungirea mandatelor actualilor administratori. 


Toți cei cinci - Viorica Andronachi, Florin Egner, Dan Pădurariu, Andrei Beilic, Sorin Niculăesa – sunt membri PSD, primii doi oficial pensionari. Ei au fost desemnați în urma unui concurs organizat în 2018, când social-democrații aveau majoritatea în CL. Concursul fusese atunci organizat după ce precedentul CA ajunsese să rămână într-un singur membru din cauza unui val de procese, contestații și demisii. 


Petru Taielup este la rândul său membru PSD și părerea sa, că ar trebui organizat concurs, ar mai fi susținută și de alți social-democrați, chiar dacă actualii componenți sunt toți ”roșii”. 


Neoficial, una dintre justificările pentru prelungirea mandatelor ar fi că ”și la Locativa au făcut la fel când era Flutur primar”. 


Au cerut prelungirea după ce tot ei au votat demararea procedurilor pentru un nou concurs


Culmea este că, aceiași cinci administratori care au formulat cereri să li dubleze practic mandatele obținute inițial, au adoptat încă din luna iunie cu unanimitate de voturi, o altă hotărâre privind caietul de sarcini pentru achiziția de servicii de recrutare prestate de un expert independent care va asista comitetul de nominalizare și remunerare din cadrul Consiliului de Administrație la efectuarea selecției administratorilor societății. 


La mai puțin de trei luni de la aprobarea acestei hotărâri, în AGA și-au transmis solicitările de prelungire a mandatelor.  Ori cele două variante de ocupare a posturilor în CA se exclud reciproc. 

 

Cât au câștigat anul trecut în calitate de administratori ai SC Urban Serv SA

 

17.521 lei - Viorica Andronachi 
16.425 lei - Florin Egner 
14.783 lei - Sorin Niculăesa 
13.140 lei - Andrei Beilic 
13.020 lei - Dan Pădurariu 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
CA-ul roșu de la Urban Serv a plâns penal degeaba într-un dosar cu miză pe director și peste 120.000 de lei
Urban Serv executată silit de Sînziana Secrieru: Compania orașului a impozitat daunele câștigate în instanță de fostul administrator

 

Pietre, pământ și nori de praf pe Botoșani – Târgu-Frumos în ziua când drumul trebuia să fie gata, contractul se termină fără să se mai asfalteze la intrarea în județ – VIDEO & GALERIE FOTO
Promisă de trei decenii, reabilitarea drumului Botoșani – Târgu-Frumos nu este gata nici după ce s-au alocat fondurile necesare, s-a organizat o licitație, a fost desemnat un câștigător și a expirat și termenul, prelungit și el, de executare a lucrărilor.
Nu este vreo glumă! Firma cu explozia din Crevedia are sediu și la Botoșani și stație GPL într-o intersecție din centrul orașului – GALERIE FOTO
Compania căreia îi aparține stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă seară are sediu secundar la Botoșani, într-un imobil pe care îl deține în baza unui contract de vânzare-cumpărare datat pe 20 ianuarie 2020.
Alexandra e peste tot! Caz tras la indigo: Mămică din Botoșani internată la Maternitate, mesaje fără răspuns către doctoriță! Copilul născut cu afecțiuni
Raluca și Andrei Bucșă sunt doi tineri din Botoșani care și-au dorit nespus să devină părinți.Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă experiență din viața lor s-a transformat într-un coșmar. Iar povestea lor seamănă aproape identic cu ceea ce i s-a întâmplat Alexandrei. Doar că în cazul tinerilor Raluca și Andrei, din fericire, experiența din Maternitate nu s-a terminat cu o tragedie.
Botoșani, județul în care oamenii mor pe capete în șanțuri betonate adânci până la 2 metri: O să desenăm câte un cap de mort pe fiecare podeț VIDEO & GALERIE FOTO
16 iulie 2023 CerchejeniUn tânăr de 22 de ani a murit după ce s-a izbit într-un cap de pod...
Heliportul modern construit la Botoșani cu bani europeni a devenit muzeu, elicopterele SMURD aterizează tot pe coclauri
Cerut, obținut și... nefolosit. Este pe scurt povestea heliportului de la Botoșani unde teoretic ar fi trebuit să aterizeze deja elicopterul medical care preia cazurile grave cu pacienți botoșăneni. Într-un românism specific sistemului bugetar, este posibil ca acest lucru să se întâmple și în realitate. Dar peste vreo doi ani.
Dorohoianca demisă de la București pentru ”ororile din cămine” a ajuns în aceeași zi director la Botoșani și a plecat în concediu
Chiar dacă informația privind destituirea Cristinei Anton din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a fost făcută publică pe 10 iulie, social-democrata și-a pierdut postul încă din data de 7 iulie.
Scandal feminin în PNL pentru șefia grupului din Consiliul Județean, s-a lăsat cu vorbe grele
Totul ar fi pornit de la o interpelare politică pe care Mirela Saucă a avut-o în ultima ședință ordinară de Consiliu Județean, în care a reproșat că liberalii nu sunt invitați la tăieri de panglici la care participă pesediștii. În replică, Doina Federovici le-a transmis să-și desemneze un lider de grup cu care să se poată discuta din timp astfel de lucruri.
Primăria pregătește proces pentru a prelua Casa Sindicatelor: Clădirea nu are proprietar / Construită din banii botoșănenilorFOTOGALERIE
Va fi probabil unul dintre cele mai provocatoare procese în care va fi implicată Primăria Botoșani iar miza este una pe măsură.Precedentul a fost deja creat în urmă cu un deceniu când a fost pornit valul de litigii pentru stabilirea proprietarului de drept al acestor imobile.
Investiția la drumul Botoșani – Târgu Frumos a avansat cu numai 3% în două luni, după ce s-a mărit valoarea contractului cu statul, constructorul cere extinderea termenului de execuție – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care teoretic au fost efectuate lucrări de modernizare, cel mai important drum național pentru Botoșani prezintă o imagine a neputinței și a modului în care sunt onorate contractele cu statul în România. Șansele ca această arteră să fie finalizată la termen sunt extrem de mici.
Liberalismul la Botoșani: Iliuță a plecat din PNL supărat pe colaborarea cu PSD după ce a făcut campanie cot la cot cu PSD-iștii, a candidat alături de ei și cu votul lor a devenit viceprimar – GALERIE FOTO
Chiar dacă a plecat din PNL reproșând partidului colaborarea cu PSD, Viorel Iliuță a dobândit în 2012 un mandat de consilier local și apoi unul de viceprimar tocmai în cadrul unei alianțe a celor două partide.
Polițiști europeni cu toalete în curte, fără apă și săpun: Poliția Botoșani cumpără șase WC-uri din lemn pentru sediile din județ după ce a primit BMW-uri pentru oraș – FOTOGALERIE
Acțiune mai puțin obișnuită a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, care în aceste zile are în derulare o procedură în SICAP (Sistemul Informativ Colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a Achizițiilor Publice).
Plângere pentru tentativă de omor împotriva unui primar, un consilier local a cerut protecția Poliției: Omori lumea pe stradă
Disputele politice și administrative dintr-o comună s-au mutat din Consiliul Local la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), acolo unde un ales din Gorbănești a depus o plângere împotriva primarului Ionuț Melinte. Conflictul este unul mai vechi, însă a degenerat la sfârșitul lunii precedente.
Edy, la ce meciuri te uiți? Mailat este detașat cel mai bun marcator român din SuperLigă, dar Iordănescu NU îl convoacă la națională 
S-a spus de nenumărate ori că, dincolo de valoarea și randamentul la zi al unui jucător, cel puțin la fel de importante pentru convocarea unui jucător la echipa națională a României sunt cluburile la care evoluează și firmele care îl impresariază. 
STUDIU de CAZ - Cum s-a salvat o fabrică din Botoșani - De la director la muncitori, toți angajații au acceptat să muncească 4 luni fără salariu: Pare o poveste de Ion Creangă, dar așa a fost VIDEO
Astăzi este una dintre cele mai mari companii din Botoșani, însă în anii de după revoluție a fost închisă câteva săptămâni, iar apoi muncitorii au venit la lucru câteva luni cu toate că știau că nu vor fi plătiți. Au acceptat însă această variantă pentru a-și salva fabrica și implicit locurile de muncă.
POVESTEA achitării directorilor de la Modern Calor în dosarul DNA în care a fost atrasă și o companie de top: O încâlceală contractuală cum nu întâlnești în fiecare zi
Pe data de 28 iulie 2017 procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava descindeau în birourile șefilor de la Modern Calor, compania orașului aflată în subordinea Consiliului Local. Era vizat un contract care asigura mentenanța a două motoare de cogenerare încheiat între Modern Calor și Elsaco Electronic.
Desfășurare impresionantă de forțe la o pensiune cu restaurant, piscină, loc de joacă și centru SPA, depistată cu branșament ilegal la apă
Pensiune 30 cu camere, piscină, centru SPA, restaurant, loc de joacă pentru copii, sistem de irigare a spațiului verde, vilă turistică. O afacere înfloritoare și cu impact în comunitate. Cu facturi lunare la apă care ar fi de doar câteva sute de lei.
Xiang, Zheng, Cheng și Sheng... Chinezii cuceresc comerțul la Botoșani: au pus mâna pe câteva dintre cele mai bune spații, iar profitul le-a explodat în pandemie
În alte vremuri văzuți doar pe la televizor ori la filmele de la cinematograf, chinezii încep să devină o prezență constantă în viața orașului. Nu sunt mulți, însă cei puțin ajunși pe aici au reușit să intre cu afaceri în câteva dintre cele mai importante spații din oraș.
AUR-ul a intrat la Botoșani pe mâna unei studente de 20 de ani, luată pe sus de jandarmi: Nu suntem județul paielor. Paie sunt cei care ne-au reprezentat la BucureștiVIDEO & GALERIE FOTO
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are lider nou la Botoșani. Deși partidul are un senator și un deputat, președinte a fost numită o tânără de 20 de ani.
Fost parlamentar vizat de DNA: Era în același timp director la București și administrator de Primărie la Botoșani – DOCUMENT
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava au ajuns din nou la Botoșani. Sunt vizați un fost deputat în Parlamentul României și un primar în funcție.
”Un joc de glezne, ca la fotbal!” / ”O mare prostie” - Cum s-au mâncat vechii PNL-iști cu PDL-iștii în orașul în care PSD-ul a câștigat toate alegerile, iar primarul PSD îl face director pe contracandidatul de la PNL
Dacă vă imaginați că doar la Botoșani fuziunea PNL – PDL a fost una de formă vă înșelați. Municipiul Botoșani nu este singurul unde unii lideri proveniți din fostele formațiuni au ca principală preocupare anihilarea celeilalte tabere și abia apoi, eventual, lupta cu celelalte partide.
Doamnelor și domnilor: din nou Egner? Chiar alții mai capabili nu sunt? Ăsta e nesătul, mai bine l-ar pune pe viață ca să nu mai aibe emoții cu concursuri! Să nu facă infarct, săracul! Huooooo!
25 august 2023, 11:55
Sunt niste nesimtiti! Incarca o caruta de bani in timp ce salariile muncitorilor sunt de rahat iar normele de munca supradimensionate! De ai le pleaca toti oamenii !
13 octombrie 2022, 12:51
Apropos de Urban Serv: crede cineva că liberalii nu ar fi procedat la fel ? Sau un alt partid dacă ar fi avut majoritatea în consiliul local ? Dacă afirmați contrariul, mă faceți să râd
13 octombrie 2022, 11:18
Bugetari, la placinte inainte ! La privat inapoi!
13 octombrie 2022, 10:54
PCR-FSN-PSD
13 octombrie 2022, 10:49
PSD=groparii țării
13 octombrie 2022, 10:29
Sant locuri de munca si la privat cine vrea sa mai lucreze .
13 octombrie 2022, 09:57
Mai lăsați-l pe Egner să stea acasă!E pensionar, e director la Zona Metropolitană, e ziarist plătit și membru în Consiliul de Administrație la Urban Serv!Când are timp să le facă pe toate?
13 octombrie 2022, 09:49
Plecați la pensie că și așa nu faceți nimic bun.
13 octombrie 2022, 07:32
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
La mare, am luat struguri de pe marginea drumului. M-am lăsat păcălit. M-am lăsat păcălit. Știam că mă păcălește” Vasile Trofinov, șeful Serviciului Județean de Metrologie Legală (SJML) Botoșani.& ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9745 lei
USD
Dolarul SUA
4.7430 lei
CHF
Francul elveţian
5.1499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7323 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1651 lei
XAU
Gramul de aur
278.5272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2589 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2860 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9934 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4556 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2033 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6670 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.4 o C
Dorohoi
23.7 o C
Bucecea
22.3 o C
Darabani
22.3 o C
Saveni
23.8 o C
Ştefăneşti
22.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.