Ancheta săptămânii
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO

Vatra Moldoviței este o comună situată aproximativ la jumătatea distanței dintre Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, însă nu pe drumul principal dintre cele două orașe turistice. Este necesar să te abați vreo 15 km de la șoseaua care leagă Moldova de Transilvania.

Peste 5 ore de navetă zilnică doar ca să lucrezi la o primărie de comună?

 

Pentru câte afaceri cu lemne se învârt prin zonă, comuna este una mai sărăcăcioasă decât ar fi cazul. Drumul principal care o traversează este de-un asfaltat bortelit-peticit și destul de îngust.


Oricum, Vatra Moldoviței nu pare a fi nici pe departe localitatea din România pentru care să îți dorești să faci navetă vreo cinci ore pentru a lucra la Primărie.


Și totuși, această comună a devenit un ”El Dorado” al unor bugetari, o rampă de lansare spre Administrația Națională Apele Române (ANAR), instituția atât de râvnită de tot felul de trepăduși politici.


Iar Primăria Vatra Moldoviței este cea în care, la scurt timp după ce s-a pensionat în 2017 din fruntea Inspectoratului Teritorial de Muncă, s-a angajat Stelian Mețler, de unde a fost detașat la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani.


Nici mai mult, nici mai puțin de 142 de kilometri sunt între Darabani, orașul în care își are domiciliul Stelian Mețler, și Vatra Moldoviței, unde teoretic a lucrat puțin câte puțin, înainte de detașările succesive la SGA Botoșani.


Pe 3 februarie i-a fost încetată detașarea de la Primăria Vatra Moldoviței la SGA Botoșani și, cel puțin teoretic, ar fi trebuit să revină la locul de muncă inițial.


Distanta.ro arată că drumul între cele două localități se parcurge în 2 ore și 34 de minute. Cu alte cuvinte, un om care se apropie de vârsta de 70 de ani ar fi făcut o navetă zilnică de peste 5 ore!

 

comuna vatra moldovitei

 

Expediați în mai puțin de 15 secunde


Am vrut să vedem cum este posibil așa ceva și miercuri, 10 februarie, ne-am deplasat în localitatea ajunsă în centrul unuia dintre cele mai mari scandaluri care vizează angajările în sistemul bugetar.


Ce am găsit acolo ne-a depășit orice ne imaginam.


Așa cum e moda de câțiva ani și, în comuna din Bucovina, Primăria pare a fi cea mai impunătoare clădire, contrastează puternic cu noroiul, bălțile și gropile din imediata apropiere.


Ne întâmpină un paznic care din gesturi ne dă deja de înțeles că nu avem ce căuta acolo. Se întoarce cu spatele, pune telefonul la ureche și în mai puțin de 15 secunde se întoarce:


primaria vatra moldovitei-    Nu aveți voie!
-    Adică cum nu avem voie?

 

-    Nu vă poate primi.
-    Este o instituție publică aici.

 

-    Este instituție publică, dar dacă nu vă poate primi...
-    Dar altcineva? Viceprimarul, secretarul, cineva care este disponibil?

 

-    Deci el nu vă poate primi.
-    Păi încercați la altcineva.

 

-    Nu am la cine încerca la altcineva.
-    La dl viceprimar... Cum adică nu aveți la cine încerca, dvs. nu aveți aici primar, viceprimar, secretar? Vrem să vorbim cu cineva de la Primăria Vatra Moldoviței.

 

Dialogul absurd este întrerupt de o funcționară ieșită parcă dintr-un club, care fără să o fi întrebat cineva ceva, începe să țipe. După ce se bagă în fața camerei se enervează că o filmăm. Suntem în parcarea din fața Primăriei bineînțeles, nu în dormitorul angajatei.

 


Ați mai văzut vreodată o primărie închisă cu cheia ziua în amiaza mare?


Îl rugăm pe paznic să meargă la cabinetul primarului și să îi transmită că doi jurnaliști de la Botoșăneanul vor să discute cu dânsul. Insistența noastră îl enervează pe paznic, care începe să dea semne de violență. Încearcă să pună mâna pe aparatul de filmat, cere să nu se mai filmeze și turuie, turuie, turuie, repetând continuu cuvântul ”uăi”. Încercăm să îi explicăm că suntem în spațiul public, chiar cel mai public din comuna devenită celebră în câteva zile și că nu ne aflăm în sufrageria sa.

 

Dar realizăm că, de fapt, chiar acolo suntem. Enervat la culme de cererea noastră de a transmite cuiva din conducerea Primăria că dorim să purtăm o discuție, paznicul intră în clădire și, vă vine sau nu să credeți, încuie Primăria Vatra Moldoviței. Cu cheia, în sensul cel mai propriu al cuvântului! Ne uităm în jurul nostru și realizăm că în cele vreo 10 minute cât gardianul s-a dat în stambă, a dispărut toată lumea din parcare și s-a făcut o liniște mormântală. Brusc, o mulțime de oameni care aveau treabă la Primărie au plecat când au văzut că se filmează.

 

primaria vatra moldovitei judetul suceava

 

Nici Poliția nu-i acasă


Scenele sunt apoi de-un absurd la fel de românesc ca și democrația în care se spune că trăim de peste 30 de ani. Încet-încet (re)vin oameni pe la Primărie, paznicul încuiat în hol deschide ușa cu cheia, îi primește pe absolut toți. Doar jurnaliștii nu au voie.


-    Dar văd că intră toată lumea, doar noi nu...
-    Ei sunt oameni veniți cu treabă.


Paznicul pur și simplu s-a baricadat în clădire și refuză să se deplaseze la primar, viceprimar, secretar să îi anunțe că dorim să vorbim cu ei. ”Uăi ești turc?” este expresia lui favorită.


În tot acest timp funcționarii ne pândesc de la ferestrele largi de termopan prin care se văd o mulțime de becuri aprinse. Ziua la amiază, pe un soare neobișnuit de puternic pentru luna februarie...   


În aceeași clădire cu Primăria Vatra Moldoviței se află și Poliția. Încercăm și acolo. Degeaba! Ușa și aici este închisă. Nici Poliția nu-i acasă...

 

politia vatra moldovitei

 

”Cum? Mețler? Nu, nu, nu știu”


Din fața Primăriei sunăm la numerele de telefon de pe site-ul oficial al instituției din Vatra Moldoviței. Intră direct ocupat ambele ori de câte ori încercăm. Citim apoi că Libertatea l-a contactat pe primarul Virgil Saghin, iar acesta când a aflat cine este la capătul celălalt al firului a oprit brusc convorbirea, astfel că începem să înțelegem de ce nu funcționează telefoanele. La ce bun? Să sune jurnaliștii să întrebe de angajările scandaloase de aici?


Într-un târziu, un cetățean care a asistat de peste drum la comedia de vreo două ore din fața Primăriei se apropie de noi: ”N-o să iasă nimeni. Stau pe telefoane și se anunță continuu între ei pe unde filmați. Până ce nu plecați nu iese nimeni”.


Nu ne rămâne decât să întrebăm sătenii dacă îl cunosc pe Stelian Mețler, tatăl directorului adjunct pe țară de la ”Apele Române”, care teoretic a lucrat și poate încă mai muncește la Primăria Vatra Moldoviței. ”Nici n-am auzit de el”, ”N-am auzit”, ”Nu cunoaștem”, ”Cum? Mețler? Nu, nu, nu știu”

 

Sunt doar câteva răspunsuri primite. Din câți oameni din comună am oprit, nici măcar unul nu ne-a spus că l-ar cunoaște. Am încercat și cu Simona Iancu, chelnerița angajată mai întâi la Primăria Vatra Moldoviței și apoi mutată pe post de inginer la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, căreia i se subordonează și SGA Botoșani. Răspunsurile sunt aceleași.


Impertinența și sfidarea din fața Primăriei, prelungite cu nefuncționarea telefoanelor, continuă și pe pagina web oficială a administrației publice din Vatra Moldoviței. Deși aleșii sunt obligați să își facă publice anual declarațiile de avere și de interese, la secțiunea dedicată primarului Virgil Saghin ultimele formulare completate datează tocmai din 2009, adică din anul următor celui în care a devenit primar. Sunt în schimb trecuți pe site membrii ”aparatului de specialitate”. Stelian Mețler nu este printre ei. Nici Simona Iancu.

 

vatra moldovitei bucovina

 


O minune de primar: demis de ANI și rămas exact pe același fotoliu


Virgil Saghin a devenit primar în 2008 și a fost reales în 2012 și în 2016. Tot în 2016 Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a informat Prefectura Suceava că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a declarat definitiv în conflict de interese și trebuie demis. Omul avusese tupeul să semneze în calitate de primar un contract de furnizare material lemnos cu o firmă la care era asociat.


A fost destituit, însă a continuat să își desfășoare activitatea tot în Primăria Vatra Moldoviței, pe post de consilier al viceprimarului cu atribuții de primar.


În 2017 SuceavaLive.ro explica ce se întâmplă în administrația locală de acolo:


”Saghin se comportă în continuare ca un adevărat primar, în prezent acesta îndeplinind în acte o funcție nesemnificativă. Mizând pe frica oamenilor, dar și pe slăbiciunea unui viceprimar cu atribuții de primar, care nici nu permite lumii să i se adreseze cu „domnule primar”, Saghin reușește să fie în continuare un ”rege chior, în Țara Orbilor”.
Zilnic, acesta conduce mașina Primăriei, unde, odată ajuns își ocupă același scaun de piele din biroul de primar pe care chiar el l-a renovat atât de frumos. Tot el este cel care primește audiențe, care semnează documentele oficiale care au nevoie de semnătura primarului, și, care, participă la ședințele de Consiliul Local la fel ca și înainte când era primar. El vorbește în CL, în locul viceprimarului cu atribuții de primar, Gabriel Niga, el hotărăște către ce domenii pleacă banii bugetului local, și, firește, tot el amenință și opoziția.
Tot mașina Primăriei este folosită și pentru plimbări duminica la vânătoare de căprioare și nu numai...
Cu atât mai grav este faptul că, atunci când sunt sunați de către jurnaliști, la fel ca toți ceilalți primari din județ, nici Saghin, nici Niga, nu răspund, sau închid telefonul în nas reprezentanților mass-mediei.
Atunci când jurnaliștii doresc să afle care sunt proiectele importante care sunt în implementare, sau urmează a fi implementate, aceștia aleg să răspundă cu tăcerea”.

 

virgil saghin

 

”PSD – PNL, aceeași mizerie”


Este una dintre scandările care au făcut înconjurul țării în urmă cu patru ani, după adoptarea celebrei ordonanțe 13. Dacă la Botoșani, în comuna Vlădeni, PSD l-a nominalizat candidat tocmai pe primarul demis de ÎCCJ după un control ANI, la Suceava PNL a făcut același lucru la Vatra Moldoviței.


Anul trecut, după expirarea interdicției trasate de ÎCCJ și ANI, Virgil Saghin a candidat din nou la Primăria Vatra Moldoviței și a redevenit primar. Cu aceleași metehne și aceeași sfidare. Virgil Saghin a câștigat cu 92,21%! Cum a fost posibil un asemenea scor? Foarte simplu: doar un singur alt partid, PSD, a avut curajul să își nominalizeze un candidat la funcția de primar.


Posesor a trei case, toate dobândite prin donație, Virgil Saghin avea în 2009 și o ”pensiune agroturistică construită personal” care ulterior a dispărut din declarația de avere. Presa scrie că fi fost trecută pe o firmă.


Să revenim la Stelian Mețler. Ultima declarație de avere disponibilă pe portalul integritate.eu provine din 2018, an în care a trebuit să își declare veniturile pe 2017. În 2017, an în care s-a pensionat din fruntea ITM Botoșani, Stelian Mețler devenise deja angajat al SGA pe postul de inspector. 2017 este și anul în care PNL-istul Virgil Saghin a fost demis din funcția de primar, dar pe care ”de facto” a continuat să o conducă. Directorul la SGA Botoșani era PSD-istul Mihai Aroșoaie, guvernarea fiind social-democrată la acea dată. Pe această filieră transpartinică Stelian Mețler a ajuns la SGA și cumula pensia cu salariul. Numai în 2017 aduna din aceste surse 54.650 de lei.


După venirea PNL la putere, în urma unui control, Mihai Aroșoaie a fost convins să renunțe la funcția de director SGA Botoșani și a trecut pe postul de inginer șef, al doilea din organigramă, făcându-i loc liberalului Remus Iovu. Între timp, social-democratul Mihai Aroșoaie ar fi trebuit să se pensioneze, însă a primit acceptul conducerii liberale să mai rămână în unitate.

 

DNA descuie Primăria


Un consilier județean, o chelneriță și fostul inspector șef al ITM Botoșani au fost angajați la Primăria Vatra Moldoviței, unde au stat câteva zile, după care au fost detașați la ABA Prut-Bârlad pentru a evita blocarea angajărilor din sistemul bugetar, acolo unde la trei posturi vacantate se putea angaja o persoană. În administrația locală lucrurile merg însă altfel și Primăria din Bucovina a jucat practic rolul trambulinei pentru cei sus menționați. Joi, 11 februarie, DNA a descins la ”trambulină”. Și Primăria a fost descuiată...

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Percheziții DNA pe filiera angajărilor scandaloase de la Apele Române - Am văzut așa ceva doar în filmele SF
”Animalul politic” de la ”Ape” înregistrat când se plângea de un director că ”nu se putea face intervenții la el” – AUDIO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
La 300 km parcursi pe zi dus intors,la un consum de 7l/100km rezulta 21l pe zi ori 5lei litrul,face cam 100 leipe zi transportul.22zile X 100=2200 lei pe luna cheltuiala numai pe transport.Daca are netul de 4000 lei tot este rentabil,dar mai mult ca sigur Metler nici nu trecea pe la primarie....cum mai era unul Pomparau fost director la Somax Tv,prins cu furaciuni,era angajat si incasa bani de la APIA Botosani desi nimeni nu la vazut vreodata pe acolo si acum aste vames la Stanca facand trafic cu tigari
15 februarie 2021, 11:39
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am propus un proiect prin care Primăria Botoșani să semneze un protocol de colaborare cu ANFP care a planificat un program foarte bun prin care toate concursurile au subiecte trase la sorți în mod electronic. Acest poriect a fost ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9266 lei
USD
Dolarul SUA
4.7043 lei
CHF
Francul elveţian
4.9892 lei
GBP
Lira sterlină
5.6863 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4163 lei
XAU
Gramul de aur
266.5349 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2447 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2063 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1556 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.5027 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6625 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.6 o C
Dorohoi
-0.0 o C
Bucecea
0.9 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.4 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.