Ancheta săptămânii
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO

Vatra Moldoviței este o comună situată aproximativ la jumătatea distanței dintre Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, însă nu pe drumul principal dintre cele două orașe turistice. Este necesar să te abați vreo 15 km de la șoseaua care leagă Moldova de Transilvania.

Peste 5 ore de navetă zilnică doar ca să lucrezi la o primărie de comună?

 

Pentru câte afaceri cu lemne se învârt prin zonă, comuna este una mai sărăcăcioasă decât ar fi cazul. Drumul principal care o traversează este de-un asfaltat bortelit-peticit și destul de îngust.


Oricum, Vatra Moldoviței nu pare a fi nici pe departe localitatea din România pentru care să îți dorești să faci navetă vreo cinci ore pentru a lucra la Primărie.


Și totuși, această comună a devenit un ”El Dorado” al unor bugetari, o rampă de lansare spre Administrația Națională Apele Române (ANAR), instituția atât de râvnită de tot felul de trepăduși politici.


Iar Primăria Vatra Moldoviței este cea în care, la scurt timp după ce s-a pensionat în 2017 din fruntea Inspectoratului Teritorial de Muncă, s-a angajat Stelian Mețler, de unde a fost detașat la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani.


Nici mai mult, nici mai puțin de 142 de kilometri sunt între Darabani, orașul în care își are domiciliul Stelian Mețler, și Vatra Moldoviței, unde teoretic a lucrat puțin câte puțin, înainte de detașările succesive la SGA Botoșani.


Pe 3 februarie i-a fost încetată detașarea de la Primăria Vatra Moldoviței la SGA Botoșani și, cel puțin teoretic, ar fi trebuit să revină la locul de muncă inițial.


Distanta.ro arată că drumul între cele două localități se parcurge în 2 ore și 34 de minute. Cu alte cuvinte, un om care se apropie de vârsta de 70 de ani ar fi făcut o navetă zilnică de peste 5 ore!

 

comuna vatra moldovitei

 

Expediați în mai puțin de 15 secunde


Am vrut să vedem cum este posibil așa ceva și miercuri, 10 februarie, ne-am deplasat în localitatea ajunsă în centrul unuia dintre cele mai mari scandaluri care vizează angajările în sistemul bugetar.


Ce am găsit acolo ne-a depășit orice ne imaginam.


Așa cum e moda de câțiva ani și, în comuna din Bucovina, Primăria pare a fi cea mai impunătoare clădire, contrastează puternic cu noroiul, bălțile și gropile din imediata apropiere.


Ne întâmpină un paznic care din gesturi ne dă deja de înțeles că nu avem ce căuta acolo. Se întoarce cu spatele, pune telefonul la ureche și în mai puțin de 15 secunde se întoarce:


primaria vatra moldovitei-    Nu aveți voie!
-    Adică cum nu avem voie?

 

-    Nu vă poate primi.
-    Este o instituție publică aici.

 

-    Este instituție publică, dar dacă nu vă poate primi...
-    Dar altcineva? Viceprimarul, secretarul, cineva care este disponibil?

 

-    Deci el nu vă poate primi.
-    Păi încercați la altcineva.

 

-    Nu am la cine încerca la altcineva.
-    La dl viceprimar... Cum adică nu aveți la cine încerca, dvs. nu aveți aici primar, viceprimar, secretar? Vrem să vorbim cu cineva de la Primăria Vatra Moldoviței.

 

Dialogul absurd este întrerupt de o funcționară ieșită parcă dintr-un club, care fără să o fi întrebat cineva ceva, începe să țipe. După ce se bagă în fața camerei se enervează că o filmăm. Suntem în parcarea din fața Primăriei bineînțeles, nu în dormitorul angajatei.

 


Ați mai văzut vreodată o primărie închisă cu cheia ziua în amiaza mare?


Îl rugăm pe paznic să meargă la cabinetul primarului și să îi transmită că doi jurnaliști de la Botoșăneanul vor să discute cu dânsul. Insistența noastră îl enervează pe paznic, care începe să dea semne de violență. Încearcă să pună mâna pe aparatul de filmat, cere să nu se mai filmeze și turuie, turuie, turuie, repetând continuu cuvântul ”uăi”. Încercăm să îi explicăm că suntem în spațiul public, chiar cel mai public din comuna devenită celebră în câteva zile și că nu ne aflăm în sufrageria sa.

 

Dar realizăm că, de fapt, chiar acolo suntem. Enervat la culme de cererea noastră de a transmite cuiva din conducerea Primăria că dorim să purtăm o discuție, paznicul intră în clădire și, vă vine sau nu să credeți, încuie Primăria Vatra Moldoviței. Cu cheia, în sensul cel mai propriu al cuvântului! Ne uităm în jurul nostru și realizăm că în cele vreo 10 minute cât gardianul s-a dat în stambă, a dispărut toată lumea din parcare și s-a făcut o liniște mormântală. Brusc, o mulțime de oameni care aveau treabă la Primărie au plecat când au văzut că se filmează.

 

primaria vatra moldovitei judetul suceava

 

Nici Poliția nu-i acasă


Scenele sunt apoi de-un absurd la fel de românesc ca și democrația în care se spune că trăim de peste 30 de ani. Încet-încet (re)vin oameni pe la Primărie, paznicul încuiat în hol deschide ușa cu cheia, îi primește pe absolut toți. Doar jurnaliștii nu au voie.


-    Dar văd că intră toată lumea, doar noi nu...
-    Ei sunt oameni veniți cu treabă.


Paznicul pur și simplu s-a baricadat în clădire și refuză să se deplaseze la primar, viceprimar, secretar să îi anunțe că dorim să vorbim cu ei. ”Uăi ești turc?” este expresia lui favorită.


În tot acest timp funcționarii ne pândesc de la ferestrele largi de termopan prin care se văd o mulțime de becuri aprinse. Ziua la amiază, pe un soare neobișnuit de puternic pentru luna februarie...   


În aceeași clădire cu Primăria Vatra Moldoviței se află și Poliția. Încercăm și acolo. Degeaba! Ușa și aici este închisă. Nici Poliția nu-i acasă...

 

politia vatra moldovitei

 

”Cum? Mețler? Nu, nu, nu știu”


Din fața Primăriei sunăm la numerele de telefon de pe site-ul oficial al instituției din Vatra Moldoviței. Intră direct ocupat ambele ori de câte ori încercăm. Citim apoi că Libertatea l-a contactat pe primarul Virgil Saghin, iar acesta când a aflat cine este la capătul celălalt al firului a oprit brusc convorbirea, astfel că începem să înțelegem de ce nu funcționează telefoanele. La ce bun? Să sune jurnaliștii să întrebe de angajările scandaloase de aici?


Într-un târziu, un cetățean care a asistat de peste drum la comedia de vreo două ore din fața Primăriei se apropie de noi: ”N-o să iasă nimeni. Stau pe telefoane și se anunță continuu între ei pe unde filmați. Până ce nu plecați nu iese nimeni”.


Nu ne rămâne decât să întrebăm sătenii dacă îl cunosc pe Stelian Mețler, tatăl directorului adjunct pe țară de la ”Apele Române”, care teoretic a lucrat și poate încă mai muncește la Primăria Vatra Moldoviței. ”Nici n-am auzit de el”, ”N-am auzit”, ”Nu cunoaștem”, ”Cum? Mețler? Nu, nu, nu știu”

 

Sunt doar câteva răspunsuri primite. Din câți oameni din comună am oprit, nici măcar unul nu ne-a spus că l-ar cunoaște. Am încercat și cu Simona Iancu, chelnerița angajată mai întâi la Primăria Vatra Moldoviței și apoi mutată pe post de inginer la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, căreia i se subordonează și SGA Botoșani. Răspunsurile sunt aceleași.


Impertinența și sfidarea din fața Primăriei, prelungite cu nefuncționarea telefoanelor, continuă și pe pagina web oficială a administrației publice din Vatra Moldoviței. Deși aleșii sunt obligați să își facă publice anual declarațiile de avere și de interese, la secțiunea dedicată primarului Virgil Saghin ultimele formulare completate datează tocmai din 2009, adică din anul următor celui în care a devenit primar. Sunt în schimb trecuți pe site membrii ”aparatului de specialitate”. Stelian Mețler nu este printre ei. Nici Simona Iancu.

 

vatra moldovitei bucovina

 


O minune de primar: demis de ANI și rămas exact pe același fotoliu


Virgil Saghin a devenit primar în 2008 și a fost reales în 2012 și în 2016. Tot în 2016 Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a informat Prefectura Suceava că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a declarat definitiv în conflict de interese și trebuie demis. Omul avusese tupeul să semneze în calitate de primar un contract de furnizare material lemnos cu o firmă la care era asociat.


A fost destituit, însă a continuat să își desfășoare activitatea tot în Primăria Vatra Moldoviței, pe post de consilier al viceprimarului cu atribuții de primar.


În 2017 SuceavaLive.ro explica ce se întâmplă în administrația locală de acolo:


”Saghin se comportă în continuare ca un adevărat primar, în prezent acesta îndeplinind în acte o funcție nesemnificativă. Mizând pe frica oamenilor, dar și pe slăbiciunea unui viceprimar cu atribuții de primar, care nici nu permite lumii să i se adreseze cu „domnule primar”, Saghin reușește să fie în continuare un ”rege chior, în Țara Orbilor”.
Zilnic, acesta conduce mașina Primăriei, unde, odată ajuns își ocupă același scaun de piele din biroul de primar pe care chiar el l-a renovat atât de frumos. Tot el este cel care primește audiențe, care semnează documentele oficiale care au nevoie de semnătura primarului, și, care, participă la ședințele de Consiliul Local la fel ca și înainte când era primar. El vorbește în CL, în locul viceprimarului cu atribuții de primar, Gabriel Niga, el hotărăște către ce domenii pleacă banii bugetului local, și, firește, tot el amenință și opoziția.
Tot mașina Primăriei este folosită și pentru plimbări duminica la vânătoare de căprioare și nu numai...
Cu atât mai grav este faptul că, atunci când sunt sunați de către jurnaliști, la fel ca toți ceilalți primari din județ, nici Saghin, nici Niga, nu răspund, sau închid telefonul în nas reprezentanților mass-mediei.
Atunci când jurnaliștii doresc să afle care sunt proiectele importante care sunt în implementare, sau urmează a fi implementate, aceștia aleg să răspundă cu tăcerea”.

 

virgil saghin

 

”PSD – PNL, aceeași mizerie”


Este una dintre scandările care au făcut înconjurul țării în urmă cu patru ani, după adoptarea celebrei ordonanțe 13. Dacă la Botoșani, în comuna Vlădeni, PSD l-a nominalizat candidat tocmai pe primarul demis de ÎCCJ după un control ANI, la Suceava PNL a făcut același lucru la Vatra Moldoviței.


Anul trecut, după expirarea interdicției trasate de ÎCCJ și ANI, Virgil Saghin a candidat din nou la Primăria Vatra Moldoviței și a redevenit primar. Cu aceleași metehne și aceeași sfidare. Virgil Saghin a câștigat cu 92,21%! Cum a fost posibil un asemenea scor? Foarte simplu: doar un singur alt partid, PSD, a avut curajul să își nominalizeze un candidat la funcția de primar.


Posesor a trei case, toate dobândite prin donație, Virgil Saghin avea în 2009 și o ”pensiune agroturistică construită personal” care ulterior a dispărut din declarația de avere. Presa scrie că fi fost trecută pe o firmă.


Să revenim la Stelian Mețler. Ultima declarație de avere disponibilă pe portalul integritate.eu provine din 2018, an în care a trebuit să își declare veniturile pe 2017. În 2017, an în care s-a pensionat din fruntea ITM Botoșani, Stelian Mețler devenise deja angajat al SGA pe postul de inspector. 2017 este și anul în care PNL-istul Virgil Saghin a fost demis din funcția de primar, dar pe care ”de facto” a continuat să o conducă. Directorul la SGA Botoșani era PSD-istul Mihai Aroșoaie, guvernarea fiind social-democrată la acea dată. Pe această filieră transpartinică Stelian Mețler a ajuns la SGA și cumula pensia cu salariul. Numai în 2017 aduna din aceste surse 54.650 de lei.


După venirea PNL la putere, în urma unui control, Mihai Aroșoaie a fost convins să renunțe la funcția de director SGA Botoșani și a trecut pe postul de inginer șef, al doilea din organigramă, făcându-i loc liberalului Remus Iovu. Între timp, social-democratul Mihai Aroșoaie ar fi trebuit să se pensioneze, însă a primit acceptul conducerii liberale să mai rămână în unitate.

 

DNA descuie Primăria


Un consilier județean, o chelneriță și fostul inspector șef al ITM Botoșani au fost angajați la Primăria Vatra Moldoviței, unde au stat câteva zile, după care au fost detașați la ABA Prut-Bârlad pentru a evita blocarea angajărilor din sistemul bugetar, acolo unde la trei posturi vacantate se putea angaja o persoană. În administrația locală lucrurile merg însă altfel și Primăria din Bucovina a jucat practic rolul trambulinei pentru cei sus menționați. Joi, 11 februarie, DNA a descins la ”trambulină”. Și Primăria a fost descuiată...

 

loading...
Percheziții DNA pe filiera angajărilor scandaloase de la Apele Române - Am văzut așa ceva doar în filmele SF
”Animalul politic” de la ”Ape” înregistrat când se plângea de un director că ”nu se putea face intervenții la el” – AUDIO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Plan secret pus la cale de 6 luni – cum a ajuns Dan Nechifor la 10 voturi de președinția PNL Botoșani
Intrarea prefectului în lupta pentru funcția de președinte al PNL Botoșani s-a făcut pe 27 iunie 2021, în ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile interne. Deși impresia creată a fost aceea a unei decizii luată ”pe ultima sută de metri”, în realitate a fost rezultatul unui plan minuțios pregătit cu jumătate de an înaintea scrutinului.
Noul șef de la ”Apă” a plecat de la ANIF după ce Agenția Națională i-a scos postul de director la concurs, se pregătește un ”liberal pe viață”
Pe 26 mai 2021, cu două săptămâni înainte de ședința consiliului de administrație în care Liviu Ștefan a fost numit director interimar la SC Nova Apaserv SA, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a scos la concurs posturile de directori de la 13 filiale teritoriale din țară, inclusiv cea de la Botoșani. Examentul începe chiar astăzi.
Jumătate dintre agenții de la Poliția Rutieră reținuți de DNA sunt plini de datorii la bănci, unii nu au nici măcar mașină
O ștersătură sau un grup de trei hashtag-uri, asta se regăsește la rubrica ”venituri din salarii” din declarațiile de avere ale polițiștilor de la Serviciul Rutier reținuți la începutul lunii iunie de Direcția Națională Anticorupție. Mai exact, vorbim strict de subofițerul și cei nouă agenți pentru care DNA a dispus reținerea. Aceștia și-au secretizat veniturile din salarii. Prin lege!
Politica... vaccinului: Județele cele mai sărace și care au votat cel mai mult AUR la parlamentare au cei mai puțini vaccinați, Botoșani e cap de afiș
Harta națională a vaccinării scoate la iveală o coincidență politică și sanitară în care județul Botoșani este unul dintre capetele de afiș. Comparația cu rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare arată că refuzul imunizării provine cu precădere din unitățile administrativ-teritoriale în care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a obținut cele mai bune scoruri electorale.
Nu execută doar Primăria! Lichidatorul a vândut de la Termica păcură, țevi, coturi, puncte termice, o cale ferată și o... locomotivă. Și mai are de vândut!
Executarea silită a Primăriei Botoșani în urma proceselor pierdute la Curtea de Apel Suceava cu Cabinetul Individual de Insolvență (CII) Constantin Lulu Dascălu reprezintă cheia de boltă a activității pe care lichidatorul judiciar al SC Termica SA o desfășoară de zece ani la fosta societate de termoficare a orașului.
Cum a ajuns UE să pună umărul la politizarea masivă a concursurilor din România! Candidați secreți, rezultate secrete, a murit și ultima fărâmă de bun simț
Accederea pe tot felul de funcții publice, de execuție sau conducere, a unor persoane susținute politic și fără prea mare pregătire profesională, în cele mai multe dintre cazuri, a devenit extrem de facilă și are loc sub ochii noștri, ai tuturor, într-o semi-transparență care le convine de minune politicienilor, mai ales. 
Aleșii care au luat pandemia în brațe: Pe ”roșu” ședințele erau în sală, pe ”verde” au redevenit online... la ”televizorul cu lămpi”
De un an și două luni aproape toate instituțiile se folosesc fără jenă de situația sanitară pentru a nu permite intrarea publicului în sedii, pentru a bloca accesul la informațiile de interes public și pentru a limita pe cât posibil să dea socoteală populației și agenților economici care le plătesc practic salariile demnitarilor și celorlalți bugetari pentru ceea ce (nu) fac când stau baricadați în birouri.
Și directori, și consilieri: Magnificii de la municipiu care centrează și dau cu capul peste milioane de lei
Miercuri, 28 aprilie 2021, ședință a Consiliului Local Botoșani... Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă bugetul pe 2021 de la SC Urban Serv SA. Gabriel Tanasă, chiar președinte de ședință, ia cuvântul și anunță că se abține.
PNL și USR și-au împărțit cu scântei șefia instituțiilor, ”Salvați România” pune mâna pe câteva unități de stat cheie – LISTA
Votarea de către ambii consilieri locali ai Uniunii Salvați România a amendamentului la bugetul orașului prin care s-au suplimentat cu 597.000 de lei alocațiile către Direcția Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) condusă de liberalul Eugen Țurcanu nu este una întâmplătoare. Opțiunea pro PNL a celor doi useriști survine unei întâlniri tensionate
Loading...
Un botoșănean a dat statul român în judecată după ce a stat nevinovat la pușcărie timp de 3 luni
Acest lucru se întâmplă la aproape 3 ani de când a fost ridicat de pe stradă pentru o faptă de tâlhărie pe care se presupunea că ar fi comis-o.
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani
Târgul PSD – ALDE privitor la compania de apă și canalizare la care Consiliul Județean este acționar principal a fost desăvârșit în prima săptămână din aprilie. Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SC Nova Apaserv SA a votat completarea consiliului de administrație cu încă patru membri, doi sprijiniți de PSD, iar ceilalți doi de ALDE.
Ședințele secrete ale consilierilor și cele cu fețele ascunse ne-au costat peste un milion de lei într-un singur an
În această lună se împlinește un an de când accesul la ședințele Consiliului Județean și Consiliului Local este zădărnicit tocmai de oamenii trimiși acolo de botoșăneni să le reprezinte interesele. Folosindu-se de pandemie, atât aleșii de la județ, cât și cei de la municipiu respectă parțial sau deloc Codul Administrativ care prevede fără echivoc că întrunirile de plen se desfășoară în regim deschis.
Marea păcăleală a noilor restricții – Situația în Botoșani și România este în realitate mult mai bună decât înaintea alegerilor, noile măsuri sunt contrazise flagrant chiar de cifrele oficiale
Duminică seară, în România au intrat în vigoare noi restricții concomitent cu prelungirea stării de alertă. La jumătatea lunii martie, țara noastră împlinește un an de când se află în stare de urgență sau stare de alertă, iar marea problemă care însoțește noua serie de restrângere a drepturilor cetățenești este că nu are acoperire în situația faptică.
Directorul ar trebui să își oprească singur banii pe statul de plată: Urban Serv refuză să recupereze daunele plătite fostului administrator
Fostul președinte al consiliului de administrație de la SC Urban Serv SA și-a încasat toți banii pe care Curtea de Apel Suceava a decis că societatea trebuie să îi plătească după ce judecătorii au concluzionat că a fost destituit nelegal din funcție.
Loading...
Bătrânii din azilul CJ-ului tratați cu medicamente și materiale sanitare de 13 bani pe zi
La ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc pe data de 25 februarie și care, asemeni aproape tuturor celorlalte din pandemie, s-a desfășurat cu încălcarea Codului Administrativ, nefiind publică, pe ordinea zi a fost introdus și un proiect referitor la Căminul pentru Persoane Vârstnice Trușești.
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”
Situația gravă în care se află operatorul licențiat de apă și canalizare poate avea consecințe dezastruoase pentru întreg mediul economic și social de la Botoșani. SC Nova Apaserv SA ar putea pierde o finanțare de circa 200 de milioane de euro dacă nu reușește să se echilibreze financiar și, mai ales, dacă intră în insolvență.
Urban Serv executată silit de Sînziana Secrieru: Compania orașului a impozitat daunele câștigate în instanță de fostul administrator
Fostul administrator și director adjunct al SC Urban Serv SA a declanșat executarea silită a societății după ce șefii acesteia i-au achitat doar o parte din suma câștigată în instanță pentru destituirea nelegală din funcția de membru al consiliului de administrație.
În numele fiului! Inspector șef pensionat, angajat la o altă instituție pe filiera chelneriței pusă inginer de tătucii din politică – VIDEO
Simona Iancu, fosta chelneriță angajată inginer la dispeceratul Administrației Bazinale Prut – Bârlad prin detașare de la Primăria Vatra Moldoviței, din județul Suceava, își are corespondent masculin la Botoșani.
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
La 300 km parcursi pe zi dus intors,la un consum de 7l/100km rezulta 21l pe zi ori 5lei litrul,face cam 100 leipe zi transportul.22zile X 100=2200 lei pe luna cheltuiala numai pe transport.Daca are netul de 4000 lei tot este rentabil,dar mai mult ca sigur Metler nici nu trecea pe la primarie....cum mai era unul Pomparau fost director la Somax Tv,prins cu furaciuni,era angajat si incasa bani de la APIA Botosani desi nimeni nu la vazut vreodata pe acolo si acum aste vames la Stanca facand trafic cu tigari
15 februarie 2021, 11:39
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.6 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.9 o C
Darabani
17.0 o C
Saveni
18.5 o C
Ştefăneşti
18.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.