Ancheta săptămânii
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO

15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.


7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.

Cum se văd ei, cum îi văd alții


Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință”, înființată cu binecuvântarea Sfântului Părinte Justin Pârvu, care i-a pus și numele, se declară a fi o asociație românească a creștinilor, iubitori de Dumnezeu, Neam și Țară, uniți în scopul de a apăra și promova valorile tradiționale ale Neamului Românesc și de a schimba în bine mentalitatea românului.


Doar că Wikipedia, dar și o parte din mass-media, o prezintă a fi o organizația neolegionară, de extremă dreapta, care declarativ se ocupă cu organizarea de tabere de muncă pe bază de voluntariat la biserici, mănăstiri și orfelinate, precum și de alte acțiuni caritabile.


A fost implicată în scandalurile privind serile de film de la Muzeul Național al Țăranului Român din februarie 2018 și evenimentele din Valea Uzului din iunie 2019.


Iar din 2019 a aderat la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), devenind în timp unul dintre principalii vectori de imagine ai formațiunii conduse de George Simion și Claudiu Târziu.

 

AUR i-a trimis pe căi diferite


În direct la ”Botoșăneanul TV”, Bogdan Cărăușu, cunoscut pentru implicarea sa în mai multe manifestări religioase, cum ar fi ”Marșul pentru viață” împotriva avorturilor, a declarat că a rupt relațiile cu ”Frăția Ortodoxă” după ce aceasta a decis să sprijine AUR.


Asociația Scut Botoșănean, pe care Bogdan Cărăușu o prezidează și care practic acționa ca filială județeană a Frăției Ortodoxe, a încetat să mai reprezinte interesele acesteia în Botoșani.


Iar conducătorul său a explicat că ONG-ul pe care îl prezidează organizează regulat acțiuni cu copii și că i s-a părut nepotrivită implicarea acestora în activitățile unei entități care face propagandă unui partid politic.


”Noi fiind la Botoșani o asociație care se ocupă preponderent de educația și formarea tinerilor, lucrăm cu foarte mulți minori, ori indiferent de ce simpatii și afinități politice avem fiecare dintre noi, cei din asociație – cei majori mă refer – nu le putem transmite mai departe la acțiunile pe care le facem cu copiii, acțiunile civice. Nu am găsit potrivită asocierea aceasta cu orice partid”,


Bogdan Cărăușu, președinte Asociația Scut Botoșănean.

 

”Frăția” a rămas fără ”Scut”

 


A adăugat că și din cauza asocierii cu un partid, ”Frăția Ortodoxă” a pierdut multți dintre membri și simpatizanți.


”Scut botoșănean” a ieșit din ”Frăția Ortodoxă” în 2021, după ce a devenit clar că organizația devenise o platformă de promovare a AUR. Bogdan Cărăușu susține că nu avut vreun cuvânt de spus în hotărârea Frăției de a sprijini AUR.


”A fost o decizie unilaterală a celor de la conducerea Frăției, pe care noi am semnalat-o (...). Nu s-a luat în seamă, ba din contră, ni s-a atras atenția că e în regulă, că susținem, că e un partid care reprezintă interesele noastre și am zis că noi ne retragem din Frăție pentru că nu putem asocia politicul cu zona civică”,


Bogdan Cărăușu, președinte Asociația Scut Botoșănean.


După alegerile parlamentare din 2020 a avut discuții pentru preluarea conducerii AUR Botoșani, dar a renunțat întrucât, cel puțin oficial, era implicat în prea multe proiecte și nu mai avea timp și pentru o președinție de partid, dar și pentru că, ”nu ne-am întâlnit cu cei de la AUR în acel punct comun”.

 


Cărăușu implicat într-un nou proiect

 


Între timp, Bogdan Cărăușu s-a implicat în platforma „Liga pentru Deșteptarea României”, care a fost lansată pe 24 iunie 2022, la Cercul Militar din Brașov, la inițiativa Asociației Neamunit. Este o mișcare civică ce își propune să atragă implicarea cetățenilor, specialiștilor, organizațiilor civice și a asociațiilor profesionale, în scopul identificării soluțiilor optime în domeniile esențiale pentru viitorul României.


Din postura de candidat independent, Bogdan Cărăușu a adunat aproape 900 de voturi la alegerile pentru Consiliul Local Botoșani.


2,85%


a fost procentul obținut

 

Frăția vrea să își facă partid, dar n-are bani


Iar în martie 2022, cu prilejul celui de-al doilea congres al AUR, ”Frăția Ortodoxă” s-a retras din partidul condus de Simion și Târziu din cauza faptului că nu li s-a oferit nicio poziție de conducere celor de la ONG în ciuda promisiunilor făcute anterior.


„Nu-L are pe Dumnezeu” și „nu este ancorat în Hristos”, a explicat atunci decizia Dan Grăjdeanu, președintele ”Frăției Ortodoxe”.


O lună mai târziu, liderul Frăției Ortodoxe a anunțat înființarea unui partid pe bazele ONG-ului, pentru ca după încă o lună să facă public că proiectul politic se amână din cauza lipsei fondurilor.


”Vă anunțăm cu mâhnire că deocamdată nu vom reuși să-l pornim, proiectul politic Partidul Frăția Ortodoxă, pentru că, după cum se observă, nu s-au alăturat nouă oameni care să susțină acest proiect. Un proiect politic are nevoie de o susținere financiară și noi, cu ajutorul lui Dumnezeu, reușim din contribuțiile noastre să asigurăm din greu acțiunile de la fiecare sfârșit de săptămână, nu suntem oameni bogați și până nu vom găsi un grup de oameni... Ne gândeam la 100 de oameni care să contribuie fiecare cu aproximativ de 300–500 de lei și când vom reuși să strângem acești 100 de oameni, atunci vom putea să ne implicăm și politic pentru că un partid politic are nevoie de un staff, de niște oameni care să fie plătiți și să poată să alerge în stânga și în dreapta, să poată promova imaginea partidului, să poată duce mesajul partidului, să ajungă la oameni”,


Dan Grăjdeanu, președintele ”Frăției ortodoxe”.


Organizația pe care o conduce este văzută în anumite medii drept o continuatoare a formațiunilor legionare din timpul perioadei interbelice. De altfel, înființarea ei a fost anunțată în 2008 de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului condusă de Bartolomeu Anania, fost membru al organizației legionare de tineret „Frățiile de Cruce”.

 

VEZI VIDEO DE LA 36:56

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Alături de frații săi din țară și învăluit de ploaia de la Dumnezeu și culorile Steagului Românesc, Bogdan Cărăușu și-a lansat candidatura la Consiliul Local – GALERIE FOTO & VIDEO
Listele AUR pentru Parlament, pline de rubedenii și cumetrii: La Botoșani a candidat împreună cu nevasta

 

Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
Și Vieru ca și Simion, Șoșoacă, Putin, Vucic, V. Orban sau Duda: ai mei sunt ai mei, iar restul sunt dușmani. Care ar fi motivul pentru care n-ar trebui să fiu empatic cu un om de altă naționalitate? De ce n-ar avea parte un conațional de disprețul meu? Suntem o societate modernă, contează individul și respectul (sau lipsa lui) față de cei din jur, nu culoarea pielii, limba în care visezi sau naționalitatea din buletin. Chiar nu ne mai despărțim de propaganda realist-socialistă? Cu durere o spun, dar „hoția” ați cam votat-o voi, cei care aveți apucături naționalist-extremiste. Au avut grijă politicienii cu un astfel de discurs să vă „convingă”. Una peste alta, ce mi-e Cărăușu, ce mi-e Simion. Doi indivizi cu apucături fasciste care nu încearcă decât să ne coboare în primitivism și să încânte mințile mai puțin antrenate (și mai mult întunecate) ale societății. N-au nicio treabă cu democrația - fie gândești și trăiești ca ei, fie nu mai exiști. Le doresc un singur lucru: să își facă 1.000 de partide politice pentru ca toți ăștia care ne vor întorși în Epoca de piatră să își irosească voturile cu fiecare în parte și, în final, să nu ajungă vreunul în Parlament.
9 septembrie 2022, 22:25
Nu stiu daca este un neam mai dezbinat decat romanii. ”Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui." citat din Grigore Vieru. Noi ar trebui sa ne luptam cu hotia care distruge tara. Nu intre noi.
25 iulie 2022, 18:55
Bogdan Cărăușu impreuna cu Dan Grăjdeanu, incearca sa readuca in memoria romanilor natinalismul xenofob si plin de ura fata de semeni. Acum vor si partid, ca, na, se cam termina rublele.Incercarea de al baga pe Hristos in politica, este cel mai mare pacat pe care poate sa-l faca. Nimic nu este mai perves, ipocrit si departe de Adevar ca aceasta grupare neonazista.
25 iulie 2022, 08:17
Sondaj
Cine ar trebui să organizeze Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu?
Primăria Botoșani pentru că este principalul finanțator al evenimentului și l-a înregistrat la OSIM
Fundația Culturală Hyperion împreună cu Uniunea Scriitorilor din România pentru că au inițiat manifestarea în urmă cu 32 de ani
Primăria alături de Fundația Culturală Hyperion și Uniunea Scriitorilor din România, așa cum a avut loc timp de 31 de ani
Declaraţia zilei
„Aseară mi s-a împlinit un vis, acela de a vedea județul Botoșani pe harta meteo de la ProTV. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest lucru pentru mine și pentru botoșăneni. Sunt fericit!”,Rareș ...
fashiondays.ro
Curs valutar
27 ianuarie 2023
EUR
Euro
4.8922 lei
USD
Dolarul SUA
4.4928 lei
CHF
Francul elveţian
4.8793 lei
GBP
Lira sterlină
5.5612 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4620 lei
XAU
Gramul de aur
278.5647 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2384 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2615 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1965 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2053 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6577 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4.5 o C
Dorohoi
-3.4 o C
Bucecea
-5.0 o C
Darabani
-3.8 o C
Saveni
-3.5 o C
Ştefăneşti
-3.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.