Ancheta săptămânii
Plângere pentru tentativă de omor împotriva unui primar, un consilier local a cerut protecția Poliției: Omori lumea pe stradă

Disputele politice și administrative dintr-o comună s-au mutat din Consiliul Local la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), acolo unde un ales din Gorbănești a depus o plângere împotriva primarului Ionuț Melinte. Conflictul este unul mai vechi, însă a degenerat la sfârșitul lunii precedente.

Conflict degenerat de la un proiect privind taxele și impozitele: ”Îți fac, îți dreg, te omor”


Pe 28 aprilie a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Gorbănești, în care, alături de un proiect necesar accesării unui program privind montarea de panouri fotovoltaice, a fost introdus pe ordinea de zi și altul, referitor la taxele și impozitele locale.


Consilierul PMP Dan Constantinică a arătat că al doilea proiect nu întrunește condițiile necesare pentru a fi dezbătut într-o ședință cu caracter extraordinar și și a refuzat să îl voteze.


Cum PSD, partid din care face parte și primarul, care însă a lipsit de la întrunirea CL, are 7 consilieri din 13, proiectul în cauză a fost totuși aprobat.


Scandalul a început însă abia după ședință, când reprezentantul Partidului Mișcarea Populară ar fi fost amenințat de Sergiu Melinte, nimeni altul decât tatăl actualului primar.


”«Îți fac, îți dreg, te omor, unde de prind, unde te-am întâlnit, pe stradă, pe câmp, unde te găsesc, eu îți tai capul, te omor. Nu te iei de băiatul meu». I-am spus, uite care este problema: băiatul tău, dacă nu duce, eu n-am nici o vină. Eu îți dau un sfat: ia-ți prostul acasă”,


Dan Constantinică, consilier local PMP.

 

”La volan, primarul! Să vină în mine!”


A povestit că, la început nu a băgat în seamă amenințările, doar că un consătean i-a relatat că în aceeași seară, un grup de aleși locali fideli primarului, căruia i s-a adăugat și tatăl acestuia, s-au strâns la o bodegă situată la vreo 50 de metri de Primărie și ar fi discutat despre o răzbunare.


”Am sperat că o să rămână la nivelul acesta, de amenințări verbale”,


Dan Constantinică, consilier local PMP.


A doua zi însă, Sergiu Melinte, proprietarul unei ferme de vaci, s-ar fi plimbat ostentativ pe lângă dispensarul medical și farmacia pe care consilierul PMP le administrează în apropierea clădirii administrației locale.


Și asta ar fi fost un preambul pentru ceea ce Dan Constantinică susține că a avut loc după încă o zi, duminică în jurul orei 21:00, când alături de alți consăteni se deplasa pe drumul principal.


Atunci, primarul s-ar fi aflat la volanul automobilului cu numărul BT 09 MSA, cu tatăl său în dreapta, și în momentul în care el s-a îndepărtat de grupul alături de care se afla, mașina ar fi venit cu viteză spre el, fiind nevoit să se ferească ca să nu fie lovit.


”În momentul în care au văzut că ceilalți s-au deplasat puțin mai încolo de mine, cum mergea pe partea dreapta – noi coboram tot pe partea dreapta la vale – din acel moment a făcut unghi de 45 de grade exact spre mine. La volan, primarul! Să vină în mine! Când am văzut că a tras-o în stânga să vină spre mine, am stat puțin și m-am aruncat într-o parte. Ei, aruncându-mă într-o parte, câți pași poți să faci? El a văzut că m-am dat puțin într-o parte, venea cu botul mașinii cu totul. M-am sprijinit de geamul la șofer cu mâna și m-am aruncat mai încolo. A văzut că nu are nici o șansă și băieții aceia au început: «băi tâmpitule, omori lumea pe stradă», a dat înapoi, s-a redresat și nu s-a dus spre casă, ci spre Socrujeni”,


Dan Constantinică, consilier local PMP.


Cum a doua zi alt consătean i-a povestit că tatăl primarului se lăuda pe câmp că, dacă nu era însoțit, îl schilodea, pe 3 mai Dan Constantinică a depus plângere la IPJ pentru amenințare și tentativă de omor, apelând la un avocat și solicitând totodată protecția oamenilor legii.

 

”Îl cunoaște o comună întreagă, numai reclamații face peste tot”


De cealaltă parte, primarul respinge toate acuzațiile care i se aduc lui și tatălui, susținând că oricum la sfârșitul săptămânii în care ar fi avut loc evenimentele reclamate nu se află în localitate.


”Nu știu ce plângere a depus dlui, nu cunosc cazul. Eu am fost plecat la București. În nici un caz nu m-am întâlnit cu dl Constantinică, nu știu despre ce este vorba. Dl Constantinică... îl cunoaște o comună întreagă, numai reclamații face peste tot, de ani de zile, cred că are 20 de ani. Dl Constantinică își urmărește doar scopurile personale”,


Ionuț Melinte, primar Gorbănești.


Acesta a adăugat că, din câte i-au spus unii consilieri, Dan Constantinică și-ar fi dorit un anumit post în administrația comunei, pe care nu l-a obținut.


”Și acum face tot posibilul să ne denigreze. Dar nu este nici o problemă, este dreptul lui să facă reclamații, să facă plângeri. Este dreptul dlui să acuze, este dreptul meu să mă apăr. V-am spus, îl cunoaște o comună întreagă, știe cine este, mereu a făcut lucruri dintr-astea”,


Ionuț Melinte, primar Gorbănești.


Devenit în 2020 primar la doar 28 de ani, Ionuț Melinte (foto stânga, sursa Facebook.com/ionut.lucian.522), a explicat că a moștenit practic un conflict mai vechi între Dan Constantinică și Primărie, pornit din vremea fostei conduceri.

 

Audieri la Poliție


Pe 9 mai, consilierului Partidului Mișcarea Populară a fost audiat la IPJ. Oamenii legii au întocmit deocamdată doar pentru amenințare, fără a viza o persoană anume.


”Într-adevăr, spune că cineva ar fi încercat să dea cu mașina peste dlui, ne indică cine este persoana, dar noi nu putem merge direct într-un dosar penal pe o persoană anume. Trebuie să facem cercetări care să ne conducă către persoana respectivă, nu este suficient că acuză cineva. Doar că astăzi (marți – n.r.) a povestit mai multe lucruri și există posibilitatea să extindem cercetările și pentru alte fapte”,


Agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.


Reprezentanta Poliției Botoșani a arătat și că este posibil ca după alte verificări dosarul să își schimbe și încadrarea juridică.


Deși șocant la prima vedere, dosarul nu constituie chiar o premieră la Botoșani. În 2016, Botoșăneanul a relatat cum Relu Burlacu, pe atunci primarul comunei Stăuceni, a fost la rândul său acuzat că, aflându-se la volanul unui camion, a lovit intenționat mașina unui cetățean din comună.

 

Dan Constantinică se află la al patrulea mandat de consilier local.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Primarul tânăr de la Botoșani care oferă copiilor o școală modernă cu teren de sport mai ceva ca la oraș – GALERIE FOTO
Tânărul primar din Botoșani s-a căsătorit cu o fată frumoasă ca o zână – GALERIE FOTO

 

Nu este vreo glumă! Firma cu explozia din Crevedia are sediu și la Botoșani și stație GPL într-o intersecție din centrul orașului – GALERIE FOTO
Compania căreia îi aparține stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă seară are sediu secundar la Botoșani, într-un imobil pe care îl deține în baza unui contract de vânzare-cumpărare datat pe 20 ianuarie 2020.
Alexandra e peste tot! Caz tras la indigo: Mămică din Botoșani internată la Maternitate, mesaje fără răspuns către doctoriță! Copilul născut cu afecțiuni
Raluca și Andrei Bucșă sunt doi tineri din Botoșani care și-au dorit nespus să devină părinți.Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă experiență din viața lor s-a transformat într-un coșmar. Iar povestea lor seamănă aproape identic cu ceea ce i s-a întâmplat Alexandrei. Doar că în cazul tinerilor Raluca și Andrei, din fericire, experiența din Maternitate nu s-a terminat cu o tragedie.
Botoșani, județul în care oamenii mor pe capete în șanțuri betonate adânci până la 2 metri: O să desenăm câte un cap de mort pe fiecare podeț VIDEO & GALERIE FOTO
16 iulie 2023 CerchejeniUn tânăr de 22 de ani a murit după ce s-a izbit într-un cap de pod...
Heliportul modern construit la Botoșani cu bani europeni a devenit muzeu, elicopterele SMURD aterizează tot pe coclauri
Cerut, obținut și... nefolosit. Este pe scurt povestea heliportului de la Botoșani unde teoretic ar fi trebuit să aterizeze deja elicopterul medical care preia cazurile grave cu pacienți botoșăneni. Într-un românism specific sistemului bugetar, este posibil ca acest lucru să se întâmple și în realitate. Dar peste vreo doi ani.
Dorohoianca demisă de la București pentru ”ororile din cămine” a ajuns în aceeași zi director la Botoșani și a plecat în concediu
Chiar dacă informația privind destituirea Cristinei Anton din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a fost făcută publică pe 10 iulie, social-democrata și-a pierdut postul încă din data de 7 iulie.
Scandal feminin în PNL pentru șefia grupului din Consiliul Județean, s-a lăsat cu vorbe grele
Totul ar fi pornit de la o interpelare politică pe care Mirela Saucă a avut-o în ultima ședință ordinară de Consiliu Județean, în care a reproșat că liberalii nu sunt invitați la tăieri de panglici la care participă pesediștii. În replică, Doina Federovici le-a transmis să-și desemneze un lider de grup cu care să se poată discuta din timp astfel de lucruri.
Primăria pregătește proces pentru a prelua Casa Sindicatelor: Clădirea nu are proprietar / Construită din banii botoșănenilorFOTOGALERIE
Va fi probabil unul dintre cele mai provocatoare procese în care va fi implicată Primăria Botoșani iar miza este una pe măsură.Precedentul a fost deja creat în urmă cu un deceniu când a fost pornit valul de litigii pentru stabilirea proprietarului de drept al acestor imobile.
Investiția la drumul Botoșani – Târgu Frumos a avansat cu numai 3% în două luni, după ce s-a mărit valoarea contractului cu statul, constructorul cere extinderea termenului de execuție – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care teoretic au fost efectuate lucrări de modernizare, cel mai important drum național pentru Botoșani prezintă o imagine a neputinței și a modului în care sunt onorate contractele cu statul în România. Șansele ca această arteră să fie finalizată la termen sunt extrem de mici.
Liberalismul la Botoșani: Iliuță a plecat din PNL supărat pe colaborarea cu PSD după ce a făcut campanie cot la cot cu PSD-iștii, a candidat alături de ei și cu votul lor a devenit viceprimar – GALERIE FOTO
Chiar dacă a plecat din PNL reproșând partidului colaborarea cu PSD, Viorel Iliuță a dobândit în 2012 un mandat de consilier local și apoi unul de viceprimar tocmai în cadrul unei alianțe a celor două partide.
Polițiști europeni cu toalete în curte, fără apă și săpun: Poliția Botoșani cumpără șase WC-uri din lemn pentru sediile din județ după ce a primit BMW-uri pentru oraș – FOTOGALERIE
Acțiune mai puțin obișnuită a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, care în aceste zile are în derulare o procedură în SICAP (Sistemul Informativ Colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a Achizițiilor Publice).
Edy, la ce meciuri te uiți? Mailat este detașat cel mai bun marcator român din SuperLigă, dar Iordănescu NU îl convoacă la națională 
S-a spus de nenumărate ori că, dincolo de valoarea și randamentul la zi al unui jucător, cel puțin la fel de importante pentru convocarea unui jucător la echipa națională a României sunt cluburile la care evoluează și firmele care îl impresariază. 
STUDIU de CAZ - Cum s-a salvat o fabrică din Botoșani - De la director la muncitori, toți angajații au acceptat să muncească 4 luni fără salariu: Pare o poveste de Ion Creangă, dar așa a fost VIDEO
Astăzi este una dintre cele mai mari companii din Botoșani, însă în anii de după revoluție a fost închisă câteva săptămâni, iar apoi muncitorii au venit la lucru câteva luni cu toate că știau că nu vor fi plătiți. Au acceptat însă această variantă pentru a-și salva fabrica și implicit locurile de muncă.
POVESTEA achitării directorilor de la Modern Calor în dosarul DNA în care a fost atrasă și o companie de top: O încâlceală contractuală cum nu întâlnești în fiecare zi
Pe data de 28 iulie 2017 procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava descindeau în birourile șefilor de la Modern Calor, compania orașului aflată în subordinea Consiliului Local. Era vizat un contract care asigura mentenanța a două motoare de cogenerare încheiat între Modern Calor și Elsaco Electronic.
Desfășurare impresionantă de forțe la o pensiune cu restaurant, piscină, loc de joacă și centru SPA, depistată cu branșament ilegal la apă
Pensiune 30 cu camere, piscină, centru SPA, restaurant, loc de joacă pentru copii, sistem de irigare a spațiului verde, vilă turistică. O afacere înfloritoare și cu impact în comunitate. Cu facturi lunare la apă care ar fi de doar câteva sute de lei.
Xiang, Zheng, Cheng și Sheng... Chinezii cuceresc comerțul la Botoșani: au pus mâna pe câteva dintre cele mai bune spații, iar profitul le-a explodat în pandemie
În alte vremuri văzuți doar pe la televizor ori la filmele de la cinematograf, chinezii încep să devină o prezență constantă în viața orașului. Nu sunt mulți, însă cei puțin ajunși pe aici au reușit să intre cu afaceri în câteva dintre cele mai importante spații din oraș.
AUR-ul a intrat la Botoșani pe mâna unei studente de 20 de ani, luată pe sus de jandarmi: Nu suntem județul paielor. Paie sunt cei care ne-au reprezentat la BucureștiVIDEO & GALERIE FOTO
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are lider nou la Botoșani. Deși partidul are un senator și un deputat, președinte a fost numită o tânără de 20 de ani.
Fost parlamentar vizat de DNA: Era în același timp director la București și administrator de Primărie la Botoșani – DOCUMENT
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava au ajuns din nou la Botoșani. Sunt vizați un fost deputat în Parlamentul României și un primar în funcție.
”Un joc de glezne, ca la fotbal!” / ”O mare prostie” - Cum s-au mâncat vechii PNL-iști cu PDL-iștii în orașul în care PSD-ul a câștigat toate alegerile, iar primarul PSD îl face director pe contracandidatul de la PNL
Dacă vă imaginați că doar la Botoșani fuziunea PNL – PDL a fost una de formă vă înșelați. Municipiul Botoșani nu este singurul unde unii lideri proveniți din fostele formațiuni au ca principală preocupare anihilarea celeilalte tabere și abia apoi, eventual, lupta cu celelalte partide.
AUR-ul se umple de traseiști, de la administratorul de la ”Apă” și candidatul cu 4 partide în 12 ani, la consilierul care le promitea sătenilor mall în comună
Este o imagine care se repetă obsesiv în politica de după revoluție. La două-trei cicluri electorale apare un partid cu un pronunțat mesaj populist care intră în Parlament și atrage ca un magnet botoșăneni, care după ce au petrecut ani buni pe la unul sau mai multe partide, sesizând formațiunea aflată pe val, realizează brusc că nu se mai regăsesc în partidul din care fac parte și intră în noul partid.
O rușine epocală: Botoșaniul a ratat șansa istorică de a construi un spital nou, n-am încăput nici măcar pe lista unităților respinse - liderii politici aruncă vina unii pe alții
Aproape jumătate din județele țării vor beneficia de unități medicale printr-o linie de finanțare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) gestionată de Ministerul Sănătății (MS) la care, din motive încă neclare, autoritățile botoșănene nu au avut acces. Sau poate că au avut, dar nu au putut ori nu s-au zbătut ori nu și-au unit eforturile pentru a obține finanțarea.
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Pur și simplu poate am stat de vorbă cu mine însumi și am considerat că într-un final apoteotic politica nu e pentru mine. Oricum prioritățile mele dintotdeauna au fost: numărul 1 familia, numărul 2 businessul meu și abia pe ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9677 lei
USD
Dolarul SUA
4.6717 lei
CHF
Francul elveţian
5.1335 lei
GBP
Lira sterlină
5.7103 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1436 lei
XAU
Gramul de aur
288.7148 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2569 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2740 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9996 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4665 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6662 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.6 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
16.6 o C
Darabani
17.9 o C
Saveni
16.6 o C
Ştefăneşti
23.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.