Ancheta săptămânii
Parcul Cornișa, o afacere anuală de 7 milioane lei cu director de-o mie de euro, salvamari săraci și... duș obligatoriu la piscine

Ședința Consiliului Local Botoșani programată pe 30 iunie și care n-a mai avut loc din lipsa cvorumului avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privitor la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa. Este practic prima lucrare în care PRATS, așa cum este denumit pe scurt chiar în amintitul document, este prezentat pe larg ca un plan de afaceri și nu numai.

Salvamarii – cele mai mici lefuri


Proiectul propriu-zis are atașat un ”Studiu de fundamentare pentru înființarea Serviciului de Administrare a Infrastructurii Edilitar – Urbane a Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa – Botoșani”. Studiul propune trei modalități de administrare a PRATS Cornișa: gestiune directă, gestiune delegată și direcție externalizată, însă prin proiectul de HCL se optează pentru prima variantă. Astfel, ar urma să se înființeze Direcția PRATS Cornișa cu 30 de posturi împărțite pe trei departamente: serviciul administrare, serviciul protecție și securitate și biroul încasări. Pentru director este propus un salariu brut de 4.282 de lei, iar pentru șefii de servicii de 3.426 lei. Paradoxal, cele mai mici lefuri, 1.591 de lei, ar urma să fie primite de salvamari. Inclusiv supraveghetorii sunt prevăzuți cu lefuri mai mari.

Piscina de... aur: aproape un milion de euro într-un an


Studiul cuprinde și o fundamentare bugetară a PRATS Cornișa. Astfel, pentru un an calendaristic, veniturile din exploatare sunt preconizate la nici mai mult, nici mai puțin de 7.685.536 lei, cea mai mare parte din sumă estimându-se a fi încasată din exploatarea obiectivelor principale și aproximativ 1% din chirii, iar 0,5% din concesiuni de terenuri.
De unde vin acești bani? Ei bine, studiul include și o fundamentare de prețuri din care reiese că mai mult de jumătate din totalul bugetului, mai exact 3,9 milioane de lei, ar urma să fie asigurat de piscina interioară, alte 1,7 milioane de lei preconizându-se a se încasa de la piscina exterioară.

 

CITEȘTE ȘI:

CE nu este gata la Cornișa și DE CE – explicațiile pentru care NU facem baie vara asta acolo

 

Pentru realizarea unor asemenea cifre nu se vor impune tarife doar pentru accesul în piscină, ci și pentru ”jacuzzi”, ”închiriere prosop” și se vor organiza și cursuri de înot. La rândul său, patinoarul se estimează să contribuie cu aproape 600.000 de lei la bugetul PRATS Cornișa, heleșteul și râul de rafting cu circa 850.000 de lei, în timp ce veniturile prognozate pentru terenurile de fotbal și tenis și amfiteatru sunt în jur de 150.000 de lei fiecare.

9 lei din 10 încasați se duc pe utilități și pe salarii


Pe ce se duc acești bani? Aproape 80% din banii încasați vor fi folosiți pentru plata utilităților, apa, căldura și electricitatea fiind în top, iar alți 10% pe salarii. Restul va fi împărțit între serviciile de mentenanță a piscinelor, întreținerea spațiilor verzi, pază, curățătorie și altele de acest gen.
Pentru primul trimestru de funcționare al PRATS Cornișa se propune subvenționarea de către Primăria Botoșani.


”Luând în calcul faptul că începând cu luna iulie, luna în care este posibilă deschiderea Parcului de Agrement, pentru a gestiona activitatea este necesară, includerea în bugetul municipiului Botoșani, atât a veniturilor, cât și a cheltuielilor necesare desfășurării activității. În scopul evitării eventualelor blocaje este necesarea unui buget de aproximativ 25% din cuantumul cheltuielilor, reprezentând trei luni de funcționare și anume a sumei de 1.840.565,30 lei”,


Propunere din ”Studiul de fundamentare pentru înființarea Serviciului de Administrare a Infrastructurii Edilitar – Urbane a Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa – Botoșani”.

Nu faci gălăgie, nu vii beat, nu te droghezi


Piscinele vor fi deschise de luni până joi de la 9:00 la 21:00, iar sâmbătă și duminică de la 9:00 la 23:00. Nu va avea însă oricine acces la ele. Cel puțin asta reiese din capitolul ”Drepturi și obligații utilizatori piscine”, unde, printre altele, se prevede că, ”înaintea intrării în apă, beneficiarul are obligația să urmeze circuitul igienico-sanitar necesar și spălarea la duș”. De asemenea, regulamentul respectiv stipulează că beneficiarii au ca obligație ”să nu urineze în apa bazinelor de înot; persoanei vinovate i se impută schimbarea apei piscinei, precum și despăgubirea celorlalți clienți prezenți la piscină”. Totodată, se interzice ”comportamentul indecent, gălăgios sau orice tip de comportament care ar putea deranja ceilalți clienți”, precum și ”accesul în piscină a persoanelor sub influența băuturilor alcoolice, drogurilor sau altor substanțe halucinogene, precum și a celor care au ținută neadecvată, murdară și urât mirositoare”.


Tarife:


15 lei/persoană piscină interioară de luni până vineri
30 lei/persoană piscină exterioară sâmbătă și duminică
10 lei/persoană jacuzzi
15 lei/persoană piscină exterioară de luni până vineri
20 lei/persoană piscină exterioară sâmbătă și duminică


*Copiii beneficiază de o reducere de 50%


Proiectul de HCL privitor la PRATS Cornișa este inițiat de Ovidiu Portariuc, dar nu a mai fost discutat fiindcă el și colegii săi din partid nu au participat la ședința Consiliului Local la care fusese introdus pe ordinea de zi.

 

VEZI ȘI:

O bucată din litoralul românesc adusă la Botoșani – plaja cu nisip fin, apă curată, muzică, animatoare și spuma party – GALERIE FOTO

 

Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ
Jumătate dintre cei 32 de consilieri județeni aleși la scrutinul din septembrie 2020 sunt persoane care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Cealaltă jumătate sunt politicieni care au fost aleși și în fosta legislatură.
Tocuri puține printre cravate, botoșănencele pătrund cu greu în lumea bărbaților! Doar ȘAPTE femei în Parlament în istoria județului, a opta a intrat printr-un mister
După recâștigarea cu sânge a democrației în țara noastră, la nivelul județului Botoșani cel puțin, butoanele au fost mai degrabă la îndemâna bărbaților. Femeile care au reușit să performeze în politică sunt puține și pot fi numărate pe degete. În schimb, bărbații care au avut funcții de înaltă demnitate publică sunt de ordinul zecilor.
La Suceava și în stațiuni, Covidul și-a luat vacanță de sărbători și s-au ridicat restricțiile, la Botoșani a dat peste cei „mai catolici decât papa” și a rămas
Luna decembrie a fost una plină de ciudățenii în lupta autorităților cu coronavirusul. Deși este greu de crezut și dificil de înțeles, în majoritatea orașelor-stațiune din Suceava și Prahova, incomparabil mai aglomerate decât Botoșaniul, rata de infectare a scăzut exact când trebuia, adică în preajma sărbătorilor de iarnă. În schimb, la Botoșani, care poate fi orice numai oraș turistic nu, a rămas în continuare peste 3%.
Sărbători de iarnă în pandemie! Ce spun autoritățile de la Botoșani despre ce (NU) avem voie să facem: Copiii merg cu colinda? Primim cete de urători?  
Anul 2020 continuă să lase urme adânci în psihicul uman, această apăsare fiind mai greu de dus mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO
Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.
Rata Covid, calculată după o populație departe de ce a ieșit la recensământ: Două instituții invocate în obținerea numărului de locuitori, neagă furnizarea datelor
”Nr. Populație furnizat de IPJ Botoșani”, aceasta este formularea scrisă cu literă de o șchioapă care timp de mai multe săptămâni, inclusiv în prima parte a lunii noiembrie, încheia ”LISTA cu limitele de incidență cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale din județul Botoșani”. Cazuri de Covid, bineînțeles.
O piață nouă de peste 200.000 de euro stă închisă fiindcă e prea modernă în ”era Covid”: comercianții vând pe trotuare și în parcare – GALERIE FOTO
”Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art.7 alin 1 din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare (...) ÎNCEPÂND CU DATA DE 09.11.2020”.
Loading...
Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei
Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani organizează concurs pentru funcția de manager. Aproape în orice altă perioadă a anului un astfel de anunț putea fi tratat ca oricare altul de acest gen. A fost însă demarat într-o situație specială pentru administrația publică locală și de aici au plecat și interpretările politice.
Propovăduitorii în halate albe ai Covidului, în prima linie a campaniei electorale la mai toate partidele parlamentare
La alegerile locale a putut fi considerată o coincidență. Sau o conjunctură. Ori un concurs de împrejurări. Numai că a venit campania electorală pentru scrutinul parlamentar și se întâmplă din nou. Și nu mai poate fi vorba nici de coincidență, nici de conjunctură, nici de un concurs de împrejurări.
Elevii fără tablete pentru școală, 3 milioane de euro cheltuite însă la Botoșani pe alegerile locale pentru ca trei sferturi din primari să rămână în funcții
Alegerile locale din anul istoric 2020 pot fi trecute în categoria „dezmățurilor financiare” în condițiile în care au costat dublu față de alte scrutine anterioare. Vorbim la nivel național de un total de peste 200 de milioane de euro pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale. Iar costurile suplimentare au fost cauzate de criza sanitară care a lovit mapamondul.Și dezmățul, continuă.
Candidații care s-au făcut de rușine la locale: Pe unul nu l-a votat nici nevasta, alții n-au „păcălit” alegătorii chiar dacă aveau același nume cu... primarul
Peste 7.000 de candidați s-au înscris în lupta electorală pentru județul Botoșani, majoritatea depunându-și candidaturile pe listele pentru consiliile locale din cele 78 de unități administrativ-teritoriale. Câteva sute au candidat pentru funcția de primar, unii fără a avea în spate culorile unui partid, preferând postura de independenți.
Femeia e la putere în noua conducere a CJ, vom avea și cea mai tânără doamnă vicepreședinte din istoria Consiliului – CINE sunt noii vicepreședinți
Liderii PSD și cei ai ALDE s-au întâlnit joi la sediul social-democraților și au stabilit încă de atunci crearea unei coaliții pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean.
Loading...
Candidat bogat, candidat sărac la Primăria Botoșani! AVERILE aspiranților la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ - GALERIE FOTO
O imagine în ansamblu a declarațiilor de avere ale candidaților la funcția de primar al municipiului Botoșani indică faptul că, în 2020, în rândul competitorilor predomină persoane din pătura socială de mijloc. Există și câțiva candidați mai „avuți” care au agonisit de-a lungul anilor din venituri private sau publice. Și o a treia categorie, a celor care nu se pot lăuda nici măcar cu un loc de muncă stabil.
Șoferul care a produs accidentul dramatic din Bulevard este LIBER! Victimele rămase cu sechele și amenințate cu moartea, șocate de decizia judecătorilor – DOCUMENT
Seara de 1 iunie a anului 2020 a fost marcată la Botoșani de unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în municipiul reședință de județ, bilanțul fiind unul apropiat de tragedie: trei autoturisme distruse, șase oameni răniți grav sau extrem de grav, dintre care doi încarcerați. Șoferul vinovat se afla în plin live la volan, în momentul producerii accidentului. Era băut și, la analiza toxicologică, în sânge i-a fost depistat și canabis.
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat
Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).
Comitetul de Urgență ne obligă să purtăm măști și afară, dar Bruxelles-ul tocmai a exclus Botoșaniul din zona roșie a Covid-ului
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani și din alte localități este contrazisă tocmai din capitala Uniunii Europene.
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
“Este o provocare pentru mine, mai ales că eu vin din mediul privat și nu vin dintr-o poziție de administrație publică. Este o provocare pe care am acceptat-o și sper să îmi duc mandatul până la capăt. Abia aștept să îmi ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.0924 lei
CHF
Francul elveţian
4.4065 lei
GBP
Lira sterlină
5.6478 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7707 lei
XAU
Gramul de aur
223.0612 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3333 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1352 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2197 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1854 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.2 o C
Dorohoi
1.5 o C
Bucecea
1.2 o C
Darabani
1.7 o C
Saveni
1.2 o C
Ştefăneşti
0.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.