Ancheta săptămânii
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE

Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.

Cu demisia la ușă 

 

Așa au reușit liberalii să își impună propriul om pe funcția de director la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani, unde titular pe post era, până la finele săptămânii trecute, PSD-istul Mihai Aroșoaie.

 

Cu mai puțin de un an de zile înainte de pensionare, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani nu ar fi agreat ideea depunerii demisiei. Pentru a-l determina să mai reflecteze la această decizie, șefii Administrației Naționale Apele Române (ANAR) au trimis la Botoșani corpul de control pentru verificarea activității sale din postura de conducător al instituției.

 

Neoficial, arată o serie de surse, lui Mihai Aroșoaie i s-ar fi explicat că, dacă nu scrie actul de renunțare, corpul de control stă până găsește o problemă, oricât de mică.

 

Directorul n-a mai dat pe la birou 

 

Verificările ar fi început de la începutul săptămânii trecute. Marți, pe 25 februarie, Mihai Aroșoaie a fost căutat de un jurnalist de la Botoșăneanul.ro, în jurul amiezii. Nu se afla la birou, secretara sa comunicând că „este pe teren”. A doua zi dimineață, la prima oră, aceeași poveste. Directorul SGA se afla din nou „pe teren” refuzând categoric o discuție privitoare la situația sa.

 

Pentru a afla motivul prezenței corpului de control la SGA Botoșani, în data de 26 februarie, Botoșăneanul.ro a transmis o adresă oficială către purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad.

Adresă la care nu s-a primit niciun răspuns până la momentul redactării articolului.

 

 

„Scopul scuză mijloacele”

 

În orice caz, scopul a fost atins pentru că vineri, 28 februarie 2020, în ziua în care la Botoșani au ajuns o sumedenie de șefi de prin țară, în frunte cu ministrul mediului Costel Alexe, s-a produs și schimbarea.

 

Mihai Aroșoaie și-ar fi dat demisia și ar fi trecut pe un post inferior, de inginer-șef, al doilea în ierarhia instituției. Acolo fusese numit cu delegație inginerul Gheorghe Lușneac, care însă s-a întors la Dorohoi, pentru a-i face loc demisionarului Aroșoaie.

 

Iar pe postul de director, în prezența șefului regional de la Iași, Petru Avram (cumătrul ministrului), a fost învestit pe funcție Remus Iovu, vărul ministrului mediului Costel Alexe.

Ba chiar, noul director a fost prezent și la întrunirea de la Prefectură, la comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, însă nu a luat loc la masa rotundă, ci pe scaunele din sală.

 

 

Nu a avut vreo „etichetă” în față cu numele și funcția deținute și nici nu a fost prezentat, deși etapa asta a fost una pe care chiar s-a pus accent, fiind amintiți aproape toți cei prezenți.

 

Planuri făcute încă de anul trecut

 

De altfel, Botoșăneanul.ro a anticipat mutarea încă din noiembrie 2019, când noul ministru și-a susținut un cumătru pe postul de conducere de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut – Bârlad, Petru Avram.

Iar vineri, cumătrul ministrului l-a învestit pe funcție pe văr.

 

Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani administrează indiguiri de 10 km, regularizări de albii de 221 km, consolidări de mal de 23,3 km, derivația Siret - Sitna și 17 construcții de exploatare.

 

 

SGA Botoșani se subordonează Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad, care teoretic se ocupă de numirile șefilor de la sisteme județene de gospodărire a apelor.

loading...
Fără să politizeze, ieșeanul de la Mediu vrea să aducă TOȚI miniștrii la Botoșani – VIDEO
După cumătru, ministrul Mediului ar pregăti și un verișor pentru șefia unei instituții din Botoșani

 

Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
inpuff.ro
Loading...
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Loading...
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut
Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.
SI asa era ,,paralel" cu meseria, sa se duca la Darabani, de unde este.
9 martie 2020, 18:24
acolo era bun Deleanu, tot cumatru , mai ales ca a fost in minister , subsecretar de stat .Este de neinteles cum , nici in inister nu a incaput , dar nici la SGA ?
2 martie 2020, 21:34
jegodii Pnl Iste ......
2 martie 2020, 17:15
Ne miram foarte tare ca unui directoras cu concurs stim ce fel de concurs pe patru ani i se cere sa renunte la post facandui-se niste controale normale.In schimb daca un angajat este frecat zilnic pana se imbolnaveste de un directoras pentru ca asa vrea dansul si nu-l suporta e un lucru normal.Trebuie ca-n America ...Ti-a plecat partidul pleci si tu .Functia de conducere e vremelnica...in mod normal tu ar trebui sa ai o meserie.Arunci nu-si va permite nici drectorasul sa taie si sa spanzure stiind ca nu e vesnic acolo.
2 martie 2020, 11:50
Arosoaie prin ce ”metodă ideală” a ajuns acolo? Probabil a crezut că e ever. Uite că nu e ever, e doar politic, iar psd nu mai guvernează, prin urmare dl Arosoaie se intoarce la meseria de baza pentru un timp.
2 martie 2020, 11:16
Ce examene au dat pesedistii, ai acceptul de la partid esti DIRECTOR!
2 martie 2020, 10:04
S-au umplut partidele de cumatri, competenta este pe locul doi.
2 martie 2020, 07:59
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„La momentul ăsta, e trist ce se întâmplă la Dinamo. Eu vedeam echipa din nou în play-off, îmi doream derby-urile de altădată. Din păcate, Dinamo nu e simplu de vândut, se vehiculează sume, dar evident că este o ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8432 lei
USD
Dolarul SUA
4.4053 lei
CHF
Francul elveţian
4.5436 lei
GBP
Lira sterlină
5.4302 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0912 lei
XAU
Gramul de aur
241.7272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3877 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9363 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2060 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1791 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.