Ancheta săptămânii
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE

Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.

Cu demisia la ușă 

 

Așa au reușit liberalii să își impună propriul om pe funcția de director la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani, unde titular pe post era, până la finele săptămânii trecute, PSD-istul Mihai Aroșoaie.

 

Cu mai puțin de un an de zile înainte de pensionare, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani nu ar fi agreat ideea depunerii demisiei. Pentru a-l determina să mai reflecteze la această decizie, șefii Administrației Naționale Apele Române (ANAR) au trimis la Botoșani corpul de control pentru verificarea activității sale din postura de conducător al instituției.

 

Neoficial, arată o serie de surse, lui Mihai Aroșoaie i s-ar fi explicat că, dacă nu scrie actul de renunțare, corpul de control stă până găsește o problemă, oricât de mică.

 

Directorul n-a mai dat pe la birou 

 

Verificările ar fi început de la începutul săptămânii trecute. Marți, pe 25 februarie, Mihai Aroșoaie a fost căutat de un jurnalist de la Botoșăneanul.ro, în jurul amiezii. Nu se afla la birou, secretara sa comunicând că „este pe teren”. A doua zi dimineață, la prima oră, aceeași poveste. Directorul SGA se afla din nou „pe teren” refuzând categoric o discuție privitoare la situația sa.

 

Pentru a afla motivul prezenței corpului de control la SGA Botoșani, în data de 26 februarie, Botoșăneanul.ro a transmis o adresă oficială către purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad.

Adresă la care nu s-a primit niciun răspuns până la momentul redactării articolului.

 

 

„Scopul scuză mijloacele”

 

În orice caz, scopul a fost atins pentru că vineri, 28 februarie 2020, în ziua în care la Botoșani au ajuns o sumedenie de șefi de prin țară, în frunte cu ministrul mediului Costel Alexe, s-a produs și schimbarea.

 

Mihai Aroșoaie și-ar fi dat demisia și ar fi trecut pe un post inferior, de inginer-șef, al doilea în ierarhia instituției. Acolo fusese numit cu delegație inginerul Gheorghe Lușneac, care însă s-a întors la Dorohoi, pentru a-i face loc demisionarului Aroșoaie.

 

Iar pe postul de director, în prezența șefului regional de la Iași, Petru Avram (cumătrul ministrului), a fost învestit pe funcție Remus Iovu, vărul ministrului mediului Costel Alexe.

Ba chiar, noul director a fost prezent și la întrunirea de la Prefectură, la comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, însă nu a luat loc la masa rotundă, ci pe scaunele din sală.

 

 

Nu a avut vreo „etichetă” în față cu numele și funcția deținute și nici nu a fost prezentat, deși etapa asta a fost una pe care chiar s-a pus accent, fiind amintiți aproape toți cei prezenți.

 

Planuri făcute încă de anul trecut

 

De altfel, Botoșăneanul.ro a anticipat mutarea încă din noiembrie 2019, când noul ministru și-a susținut un cumătru pe postul de conducere de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut – Bârlad, Petru Avram.

Iar vineri, cumătrul ministrului l-a învestit pe funcție pe văr.

 

Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani administrează indiguiri de 10 km, regularizări de albii de 221 km, consolidări de mal de 23,3 km, derivația Siret - Sitna și 17 construcții de exploatare.

 

 

SGA Botoșani se subordonează Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad, care teoretic se ocupă de numirile șefilor de la sisteme județene de gospodărire a apelor.

loading...
Fără să politizeze, ieșeanul de la Mediu vrea să aducă TOȚI miniștrii la Botoșani – VIDEO
După cumătru, ministrul Mediului ar pregăti și un verișor pentru șefia unei instituții din Botoșani

 

Elevii fără tablete pentru școală, 3 milioane de euro cheltuite însă la Botoșani pe alegerile locale pentru ca trei sferturi din primari să rămână în funcții
Alegerile locale din anul istoric 2020 pot fi trecute în categoria „dezmățurilor financiare” în condițiile în care au costat dublu față de alte scrutine anterioare. Vorbim la nivel național de un total de peste 200 de milioane de euro pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale. Iar costurile suplimentare au fost cauzate de criza sanitară care a lovit mapamondul.Și dezmățul, continuă.
Candidații care s-au făcut de rușine la locale: Pe unul nu l-a votat nici nevasta, alții n-au „păcălit” alegătorii chiar dacă aveau același nume cu... primarul
Peste 7.000 de candidați s-au înscris în lupta electorală pentru județul Botoșani, majoritatea depunându-și candidaturile pe listele pentru consiliile locale din cele 78 de unități administrativ-teritoriale. Câteva sute au candidat pentru funcția de primar, unii fără a avea în spate culorile unui partid, preferând postura de independenți.
Femeia e la putere în noua conducere a CJ, vom avea și cea mai tânără doamnă vicepreședinte din istoria Consiliului – CINE sunt noii vicepreședinți
Liderii PSD și cei ai ALDE s-au întâlnit joi la sediul social-democraților și au stabilit încă de atunci crearea unei coaliții pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean.
Candidat bogat, candidat sărac la Primăria Botoșani! AVERILE aspiranților la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ - GALERIE FOTO
O imagine în ansamblu a declarațiilor de avere ale candidaților la funcția de primar al municipiului Botoșani indică faptul că, în 2020, în rândul competitorilor predomină persoane din pătura socială de mijloc. Există și câțiva candidați mai „avuți” care au agonisit de-a lungul anilor din venituri private sau publice. Și o a treia categorie, a celor care nu se pot lăuda nici măcar cu un loc de muncă stabil.
Șoferul care a produs accidentul dramatic din Bulevard este LIBER! Victimele rămase cu sechele și amenințate cu moartea, șocate de decizia judecătorilor – DOCUMENT
Seara de 1 iunie a anului 2020 a fost marcată la Botoșani de unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în municipiul reședință de județ, bilanțul fiind unul apropiat de tragedie: trei autoturisme distruse, șase oameni răniți grav sau extrem de grav, dintre care doi încarcerați. Șoferul vinovat se afla în plin live la volan, în momentul producerii accidentului. Era băut și, la analiza toxicologică, în sânge i-a fost depistat și canabis.
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat
Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).
Comitetul de Urgență ne obligă să purtăm măști și afară, dar Bruxelles-ul tocmai a exclus Botoșaniul din zona roșie a Covid-ului
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani și din alte localități este contrazisă tocmai din capitala Uniunii Europene.
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Loading...
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Loading...
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
SI asa era ,,paralel" cu meseria, sa se duca la Darabani, de unde este.
9 martie 2020, 18:24
acolo era bun Deleanu, tot cumatru , mai ales ca a fost in minister , subsecretar de stat .Este de neinteles cum , nici in inister nu a incaput , dar nici la SGA ?
2 martie 2020, 21:34
jegodii Pnl Iste ......
2 martie 2020, 17:15
Ne miram foarte tare ca unui directoras cu concurs stim ce fel de concurs pe patru ani i se cere sa renunte la post facandui-se niste controale normale.In schimb daca un angajat este frecat zilnic pana se imbolnaveste de un directoras pentru ca asa vrea dansul si nu-l suporta e un lucru normal.Trebuie ca-n America ...Ti-a plecat partidul pleci si tu .Functia de conducere e vremelnica...in mod normal tu ar trebui sa ai o meserie.Arunci nu-si va permite nici drectorasul sa taie si sa spanzure stiind ca nu e vesnic acolo.
2 martie 2020, 11:50
Arosoaie prin ce ”metodă ideală” a ajuns acolo? Probabil a crezut că e ever. Uite că nu e ever, e doar politic, iar psd nu mai guvernează, prin urmare dl Arosoaie se intoarce la meseria de baza pentru un timp.
2 martie 2020, 11:16
Ce examene au dat pesedistii, ai acceptul de la partid esti DIRECTOR!
2 martie 2020, 10:04
S-au umplut partidele de cumatri, competenta este pe locul doi.
2 martie 2020, 07:59
astratex.ro
Sondaj
Trebuie redeschise școlile?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„În egală măsură cred că este un ordin pe care ar trebui să-l împart cu toți prefecții și subprefecții din România pentru perioada asta grea pe care am parcurs-o și încă nu am terminat-o. Cu pandemie, cu alegeri. M-a luat ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8736 lei
USD
Dolarul SUA
4.0226 lei
CHF
Francul elveţian
4.5028 lei
GBP
Lira sterlină
5.3968 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8581 lei
XAU
Gramul de aur
237.9570 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2342 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3594 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9844 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1844 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.7 o C
Dorohoi
2.9 o C
Bucecea
2.7 o C
Darabani
3.2 o C
Saveni
2.8 o C
Ştefăneşti
7.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.