Ancheta săptămânii
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE

Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.

Cu demisia la ușă 

 

Așa au reușit liberalii să își impună propriul om pe funcția de director la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani, unde titular pe post era, până la finele săptămânii trecute, PSD-istul Mihai Aroșoaie.

 

Cu mai puțin de un an de zile înainte de pensionare, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani nu ar fi agreat ideea depunerii demisiei. Pentru a-l determina să mai reflecteze la această decizie, șefii Administrației Naționale Apele Române (ANAR) au trimis la Botoșani corpul de control pentru verificarea activității sale din postura de conducător al instituției.

 

Neoficial, arată o serie de surse, lui Mihai Aroșoaie i s-ar fi explicat că, dacă nu scrie actul de renunțare, corpul de control stă până găsește o problemă, oricât de mică.

 

Directorul n-a mai dat pe la birou 

 

Verificările ar fi început de la începutul săptămânii trecute. Marți, pe 25 februarie, Mihai Aroșoaie a fost căutat de un jurnalist de la Botoșăneanul.ro, în jurul amiezii. Nu se afla la birou, secretara sa comunicând că „este pe teren”. A doua zi dimineață, la prima oră, aceeași poveste. Directorul SGA se afla din nou „pe teren” refuzând categoric o discuție privitoare la situația sa.

 

Pentru a afla motivul prezenței corpului de control la SGA Botoșani, în data de 26 februarie, Botoșăneanul.ro a transmis o adresă oficială către purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad.

Adresă la care nu s-a primit niciun răspuns până la momentul redactării articolului.

 

 

„Scopul scuză mijloacele”

 

În orice caz, scopul a fost atins pentru că vineri, 28 februarie 2020, în ziua în care la Botoșani au ajuns o sumedenie de șefi de prin țară, în frunte cu ministrul mediului Costel Alexe, s-a produs și schimbarea.

 

Mihai Aroșoaie și-ar fi dat demisia și ar fi trecut pe un post inferior, de inginer-șef, al doilea în ierarhia instituției. Acolo fusese numit cu delegație inginerul Gheorghe Lușneac, care însă s-a întors la Dorohoi, pentru a-i face loc demisionarului Aroșoaie.

 

Iar pe postul de director, în prezența șefului regional de la Iași, Petru Avram (cumătrul ministrului), a fost învestit pe funcție Remus Iovu, vărul ministrului mediului Costel Alexe.

Ba chiar, noul director a fost prezent și la întrunirea de la Prefectură, la comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, însă nu a luat loc la masa rotundă, ci pe scaunele din sală.

 

 

Nu a avut vreo „etichetă” în față cu numele și funcția deținute și nici nu a fost prezentat, deși etapa asta a fost una pe care chiar s-a pus accent, fiind amintiți aproape toți cei prezenți.

 

Planuri făcute încă de anul trecut

 

De altfel, Botoșăneanul.ro a anticipat mutarea încă din noiembrie 2019, când noul ministru și-a susținut un cumătru pe postul de conducere de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut – Bârlad, Petru Avram.

Iar vineri, cumătrul ministrului l-a învestit pe funcție pe văr.

 

Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani administrează indiguiri de 10 km, regularizări de albii de 221 km, consolidări de mal de 23,3 km, derivația Siret - Sitna și 17 construcții de exploatare.

 

 

SGA Botoșani se subordonează Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad, care teoretic se ocupă de numirile șefilor de la sisteme județene de gospodărire a apelor.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Fără să politizeze, ieșeanul de la Mediu vrea să aducă TOȚI miniștrii la Botoșani – VIDEO
După cumătru, ministrul Mediului ar pregăti și un verișor pentru șefia unei instituții din Botoșani

 

Bătălia revelioanelor pe axa Botoșani – Suceava: Anda Adam e cap de afiș în ambele orașe, prețul total e de trei ori mai mare ”dincolo”
După doi ani în care, din cauza pandemiei, administrațiile publice locale nu au mai organizat concerte de revelion, anul acesta se revine la situația dinaintea restricțiilor.
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
SI asa era ,,paralel" cu meseria, sa se duca la Darabani, de unde este.
9 martie 2020, 18:24
acolo era bun Deleanu, tot cumatru , mai ales ca a fost in minister , subsecretar de stat .Este de neinteles cum , nici in inister nu a incaput , dar nici la SGA ?
2 martie 2020, 21:34
jegodii Pnl Iste ......
2 martie 2020, 17:15
Ne miram foarte tare ca unui directoras cu concurs stim ce fel de concurs pe patru ani i se cere sa renunte la post facandui-se niste controale normale.In schimb daca un angajat este frecat zilnic pana se imbolnaveste de un directoras pentru ca asa vrea dansul si nu-l suporta e un lucru normal.Trebuie ca-n America ...Ti-a plecat partidul pleci si tu .Functia de conducere e vremelnica...in mod normal tu ar trebui sa ai o meserie.Arunci nu-si va permite nici drectorasul sa taie si sa spanzure stiind ca nu e vesnic acolo.
2 martie 2020, 11:50
Arosoaie prin ce ”metodă ideală” a ajuns acolo? Probabil a crezut că e ever. Uite că nu e ever, e doar politic, iar psd nu mai guvernează, prin urmare dl Arosoaie se intoarce la meseria de baza pentru un timp.
2 martie 2020, 11:16
Ce examene au dat pesedistii, ai acceptul de la partid esti DIRECTOR!
2 martie 2020, 10:04
S-au umplut partidele de cumatri, competenta este pe locul doi.
2 martie 2020, 07:59
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9036 lei
USD
Dolarul SUA
4.5570 lei
CHF
Francul elveţian
4.9186 lei
GBP
Lira sterlină
5.4789 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4457 lei
XAU
Gramul de aur
274.4439 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2569 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1404 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3896 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6587 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2.8 o C
Dorohoi
-3.3 o C
Bucecea
-3.1 o C
Darabani
-3.8 o C
Saveni
-2.6 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.