Ancheta săptămânii
În numele fiului! Inspector șef pensionat, angajat la o altă instituție pe filiera chelneriței pusă inginer de tătucii din politică – VIDEO

Simona Iancu, fosta chelneriță angajată inginer la dispeceratul Administrației Bazinale Prut – Bârlad prin detașare de la Primăria Vatra Moldoviței, din județul Suceava, își are corespondent masculin la Botoșani.

Abia pensionat ca inspector șef la ITM, a devenit inspector la instituția unde fiul său era mare controlor

 

Stelian Mețler, fostul inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) a ieșit la pensie în martie 2017. La scurt timp, a revenit în sistemul bugetar după ce s-a angajat la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani, pe un post de inspector în compartimentul „inspecția apelor”.

 

A ajuns la SGA, fiind detașat de la... (da, ați ghicit) Primăria Vatra Moldoviței, practic aceeași filieră prin care a ajuns și tânăra fostă ospătăriță pe un post pentru care nu are competențele necesare.

 

Doar că, dacă în cazul ei, „tăticul” politic i-a fost directorul Petru Avram, în cazul lui Stelian Mețler, situația s-a inversat, fiul său, Constantin Mețler, fiind încadrat încă din 2015 în corpul de control al Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR).

 

În prezent, fiul lui Stelian Mețler este director adjunct general al structurii centrale, după ce de-a lungul timpului a fost inclusiv șeful corpului de control. 

 

Tatăl său, Stelian Mețler care se apropie de vârsta de 70 de ani de acum, a lucrat în SGA Botoșani primind mașină și telefon de serviciu și având printre atribuții verificarea operatorilor economici și implicit aplicarea de sancțiuni. A activat în serviciul de avizare, iar imediat ce fiul său a ajuns director adjunct, în toamna anului trecut, a fost transferat la inspecții. 

 

*Constantin Mețler - Foto din pagina oficială ANAR

 

*CV Constantin Mețler - în perioada în care tatăl s-a angajat la SGA, fiul lucra la ANAR

 

Trimis de unde a venit după ce presa a început să se intereseze de modul în care a fost angajat

 

Dezvăluirile jurnaliștilor Recorder privitoare la încrengătura politică din această unitate a statului prin cazurile de la Mureș și Iași, au declanșat o masivă acțiune în interiorul ANAR de eliminare a politrucilor angajați dincolo de competențe.

 

Drept urmare, la SGA Botoșani, la mijlocul săptămânii trecute a ajuns corpul de control din Agenția Națională. În aceeași zi, contractul de muncă al lui Stelian Mețler a încetat cu acordul părților. Decizia a avut la bază și faptul că presa deja începuse să se intereseze de valul de angajări fără concurs, care au avut la bază legătură politice sau familiale. 

 

A doua zi, joi, 4 februarie 2021 jurnalistul Botoșăneanul s-a deplasat la sediul SGA Botoșani pentru a se interesa despre modul în care pensionarul Stelian Mețler a ajuns să lucreze timp de doi ani de zile în această unitate dar și despre modalitatea în care a fost angajat.

 

Directorul SGA Botoșani ori n-are voie să vorbească...

 

Dimineața, ora 8:45.

Ușa instituției este încuiată, un afiș îndeamnă eventualii vizitatori să apese interfonul. Am fost întrebați cine suntem și ce treburi avem în instituție, după care un angajat a coborât pentru a descuia ușa.

Alături de el, secretara directorului.

 

  • Cu cine aveți treabă?
  • Cu dl director.
  • Dl director nu primește presa
  • Dar nu mai bine mergeți și îl întrebați? De unde știți că nu primește presa?

 

După câteva minute, secretara a permis accesul în biroul lui Remus Iovu, șeful SGA Botoșani, care se afla cu predecesorul său, Mihai Aroșoaie.

 

Fostul director a ieșit, actualul a rămas, însă a ținut să tranșeze discuțiile din capul locului:

 

„Știți prea bine, noi SGA Botoșani nu avem voie să dăm relații de presă, este purtător de cuvânt la ABA Bârlad”, arătând că a mai fost vizitat și de alți ziariști „care au vrut să-l tragă de limbă”. Și care, spre mândria lui, nu au reușit.

 

Mai apoi și-a adus aminte că este supărat după ce în urmă cu un an de zile, Botoșăneanul dezvăluia cum propulsarea sa pe funcția de conducere a avut la bază și un anume grad de rudenie cu fostul ministru mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe: METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE

 

A insistat că nu este rudă cu fostul ministru pe care l-ar fi văzut doar la televizor și de două ori la obiective strategice din județul Botoșani, în cadrul unor vizite de lucru.

 

Oameni din SGAJ și de la ANAR susțin încă în continuare că liberalul Remus Iovu este totuși văr de gradul doi cu Costel Alexe.

 

... Ori e lovit de amnezie când e întrebat de Mețler

 

Revenind la scopul vizitei de la SGA Botoșani, actualul director a fost întrebat cum a ajuns Stelian Mețler să lucreze în această instituție.

 

 

„Deci tot ce ține de SGA Botoșani, orice informație doriți, vă adresați purtătorului de cuvânt de la Administrația Bazinală, da? Strict pentru persoana mea vă dau orice declarație, dar pe serviciu avem politica noastră care trebuie să o respectăm”,

Remus Iovu, director interimar SGA Botoșani

 

Am insistat cu precizarea că un coordonator de instituție publică ar trebui să-și cunoască subordonații. Remus Iovu a fost brusc lovit de amnezie în privința numelui fostului șef ITM. S-a făcut că nici măcar nu cunoaște numele, deși timp de trei ani de zile au fost colegi. Și a mințit în ciuda faptului că doar cu o zi înainte avusese un control de la ANAR în urma căruia lui Stelian Mețler i s-a desfăcut contractul de muncă. 

 

 

  • „Cum să nu știu? Dl Mețler... cum ați spus? Stelian. Dl Mețler Stelian nu este angajatul nostru”
  • Dar al cui angajat este?
  • „Al nimănui...deci mă repet, orice informație doriți, vă adresați purtătorului de cuvânt”.

 

După supărare și amnezie, Remus Iovu a trecut la ironii și a încercat să explice că poate oferi orice altă informație.

 

Cu excepția celor legate de angajările piloșilor, evident.

 

„Vreți să vă dau cotele la zi sau ce mai vreți dvs.? S vi le dau cu cea mai mare plăcere (...) . Astea sunt cotele, poate vă interesează să vedeți dacă este viitură pe Prut sau în altă zonă, în ideea asta mă refeream”,

Remus Iovu, director interimar SGA Botoșani

 

”Noi nu facem angajări decât de muncitori simpli care cosesc iarba”

 

L-am contactat ulterior pe Mihai Aroșoaie, fostul coordonator al instituției în mandatul căruia s-a făcut angajarea lui Stelian Mețler, pentru a primi răspunsurile la întrebările pe care ne-am încăpățânat să le adresăm.

 

„Deci angajările la noi la TESA se fac de către ABA Prut – Bârlad. Nu știu cum a venit, ăia fac angajările și știu cum a venit sau nu a venit. Noi nu facem angajări decât de muncitori simpli care cosesc iarba, dar și alea tot cu Iașul. De acolo luați relațiile”,

Mihai Aroșoaie, fost director SGA Botoșani

 

Botoșăneanul a formulat o solicitare scrisă la ABA Prut Bârlad, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, la care probabil se va emite un răspuns în termen de maximum 10 zile, conform purtătorului de cuvânt, Andreea Poenaru.

 

*Notă – Simona Iancu – Stelian Mețler nu este singura coincidență privitoare la practicile din instituțiile publice care devin sinecuri pentru politruci.

 

Cazul de la Mureș în care unui director i s-a cerut să facă un pas în spate pentru a-i face loc unui membru de partid, s-a petrecut și la SGA Botoșani unde, Mihai Aroșoaie a fost „vizitat” de corpul de control al ministrului pentru a fi determinat să facă un pas în spate și să-i facă loc lui Remus Iovu. Până la urmă s-a ajuns la un troc, Mihai Aroșoaie care urma să se pensioneze în toamna anului trecut, rămânând inginer șef, al doilea după director, cu același salariu, pentru încă un an.

 

VEDEȚI ÎN MATERIALUL VIDEO DE MAI JOS DECLARAȚIILE SFIDĂTOARE, AMNEZIA ȘI IRONIILE DIRECTORULUI SGA BOTOȘANI PE TEMA ANGAJĂRII FOSTULUI INSPECTOR ȘEF AL ITM BOTOȘANI

 

loading...
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
Caracatița angajărilor scandaloase de la Apele Române cuprinde și Botoșaniul: Data asta schema este tată – fiu

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Bătrânii din azilul CJ-ului tratați cu medicamente și materiale sanitare de 13 bani pe zi
La ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc pe data de 25 februarie și care, asemeni aproape tuturor celorlalte din pandemie, s-a desfășurat cu încălcarea Codului Administrativ, nefiind publică, pe ordinea zi a fost introdus și un proiect referitor la Căminul pentru Persoane Vârstnice Trușești.
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”
Situația gravă în care se află operatorul licențiat de apă și canalizare poate avea consecințe dezastruoase pentru întreg mediul economic și social de la Botoșani. SC Nova Apaserv SA ar putea pierde o finanțare de circa 200 de milioane de euro dacă nu reușește să se echilibreze financiar și, mai ales, dacă intră în insolvență.
Urban Serv executată silit de Sînziana Secrieru: Compania orașului a impozitat daunele câștigate în instanță de fostul administrator
Fostul administrator și director adjunct al SC Urban Serv SA a declanșat executarea silită a societății după ce șefii acesteia i-au achitat doar o parte din suma câștigată în instanță pentru destituirea nelegală din funcția de membru al consiliului de administrație.
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO
Vatra Moldoviței este o comună situată aproximativ la jumătatea distanței dintre Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, însă nu pe drumul principal dintre cele două orașe turistice. Este necesar să te abați vreo 15 km de la șoseaua care leagă Moldova de Transilvania.
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ
Jumătate dintre cei 32 de consilieri județeni aleși la scrutinul din septembrie 2020 sunt persoane care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Cealaltă jumătate sunt politicieni care au fost aleși și în fosta legislatură.
Tocuri puține printre cravate, botoșănencele pătrund cu greu în lumea bărbaților! Doar ȘAPTE femei în Parlament în istoria județului, a opta a intrat printr-un mister
După recâștigarea cu sânge a democrației în țara noastră, la nivelul județului Botoșani cel puțin, butoanele au fost mai degrabă la îndemâna bărbaților. Femeile care au reușit să performeze în politică sunt puține și pot fi numărate pe degete. În schimb, bărbații care au avut funcții de înaltă demnitate publică sunt de ordinul zecilor.
La Suceava și în stațiuni, Covidul și-a luat vacanță de sărbători și s-au ridicat restricțiile, la Botoșani a dat peste cei „mai catolici decât papa” și a rămas
Luna decembrie a fost una plină de ciudățenii în lupta autorităților cu coronavirusul. Deși este greu de crezut și dificil de înțeles, în majoritatea orașelor-stațiune din Suceava și Prahova, incomparabil mai aglomerate decât Botoșaniul, rata de infectare a scăzut exact când trebuia, adică în preajma sărbătorilor de iarnă. În schimb, la Botoșani, care poate fi orice numai oraș turistic nu, a rămas în continuare peste 3%.
Loading...
Sărbători de iarnă în pandemie! Ce spun autoritățile de la Botoșani despre ce (NU) avem voie să facem: Copiii merg cu colinda? Primim cete de urători?  
Anul 2020 continuă să lase urme adânci în psihicul uman, această apăsare fiind mai greu de dus mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO
Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.
Rata Covid, calculată după o populație departe de ce a ieșit la recensământ: Două instituții invocate în obținerea numărului de locuitori, neagă furnizarea datelor
”Nr. Populație furnizat de IPJ Botoșani”, aceasta este formularea scrisă cu literă de o șchioapă care timp de mai multe săptămâni, inclusiv în prima parte a lunii noiembrie, încheia ”LISTA cu limitele de incidență cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale din județul Botoșani”. Cazuri de Covid, bineînțeles.
O piață nouă de peste 200.000 de euro stă închisă fiindcă e prea modernă în ”era Covid”: comercianții vând pe trotuare și în parcare – GALERIE FOTO
”Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art.7 alin 1 din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare (...) ÎNCEPÂND CU DATA DE 09.11.2020”.
Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei
Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani organizează concurs pentru funcția de manager. Aproape în orice altă perioadă a anului un astfel de anunț putea fi tratat ca oricare altul de acest gen. A fost însă demarat într-o situație specială pentru administrația publică locală și de aici au plecat și interpretările politice.
Loading...
Propovăduitorii în halate albe ai Covidului, în prima linie a campaniei electorale la mai toate partidele parlamentare
La alegerile locale a putut fi considerată o coincidență. Sau o conjunctură. Ori un concurs de împrejurări. Numai că a venit campania electorală pentru scrutinul parlamentar și se întâmplă din nou. Și nu mai poate fi vorba nici de coincidență, nici de conjunctură, nici de un concurs de împrejurări.
Elevii fără tablete pentru școală, 3 milioane de euro cheltuite însă la Botoșani pe alegerile locale pentru ca trei sferturi din primari să rămână în funcții
Alegerile locale din anul istoric 2020 pot fi trecute în categoria „dezmățurilor financiare” în condițiile în care au costat dublu față de alte scrutine anterioare. Vorbim la nivel național de un total de peste 200 de milioane de euro pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale. Iar costurile suplimentare au fost cauzate de criza sanitară care a lovit mapamondul.Și dezmățul, continuă.
Candidații care s-au făcut de rușine la locale: Pe unul nu l-a votat nici nevasta, alții n-au „păcălit” alegătorii chiar dacă aveau același nume cu... primarul
Peste 7.000 de candidați s-au înscris în lupta electorală pentru județul Botoșani, majoritatea depunându-și candidaturile pe listele pentru consiliile locale din cele 78 de unități administrativ-teritoriale. Câteva sute au candidat pentru funcția de primar, unii fără a avea în spate culorile unui partid, preferând postura de independenți.
Femeia e la putere în noua conducere a CJ, vom avea și cea mai tânără doamnă vicepreședinte din istoria Consiliului – CINE sunt noii vicepreședinți
Liderii PSD și cei ai ALDE s-au întâlnit joi la sediul social-democraților și au stabilit încă de atunci crearea unei coaliții pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean.
Candidat bogat, candidat sărac la Primăria Botoșani! AVERILE aspiranților la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ - GALERIE FOTO
O imagine în ansamblu a declarațiilor de avere ale candidaților la funcția de primar al municipiului Botoșani indică faptul că, în 2020, în rândul competitorilor predomină persoane din pătura socială de mijloc. Există și câțiva candidați mai „avuți” care au agonisit de-a lungul anilor din venituri private sau publice. Și o a treia categorie, a celor care nu se pot lăuda nici măcar cu un loc de muncă stabil.
Șoferul care a produs accidentul dramatic din Bulevard este LIBER! Victimele rămase cu sechele și amenințate cu moartea, șocate de decizia judecătorilor – DOCUMENT
Seara de 1 iunie a anului 2020 a fost marcată la Botoșani de unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în municipiul reședință de județ, bilanțul fiind unul apropiat de tragedie: trei autoturisme distruse, șase oameni răniți grav sau extrem de grav, dintre care doi încarcerați. Șoferul vinovat se afla în plin live la volan, în momentul producerii accidentului. Era băut și, la analiza toxicologică, în sânge i-a fost depistat și canabis.
Sa stii ca esti inregistrat si totusi sa debitezi asemenea tampenii, asta inseamna sa fii redus mintal.
10 februarie 2021, 10:22
Din ce partid fac parte domnii? Toti: tatal, fiul, directorul actual, directorul vechi.... toti. Toti acestia trebuie sa plece acasa.... in sectorul privat sunt destule locuri de munca unde se cere sacrificiu si performanta. Sunt asteptati cu drag!
10 februarie 2021, 01:09
Ești târât intr-un război care nu e al tau? Dar ai uitat cine te-a pus director? Nerecunoscatorule!
8 februarie 2021, 20:28
Cand era ministru i-a convenit sa fie varul lui. Acum ca este cercetat de DNA se dezice de el. Tipic pentru lasul de redus.
8 februarie 2021, 20:21
luati la purecat toate institutiile statului, inclusiv la primarie, cj, urbanserv, etc si vedeti ca e plin de pensionari care pe langa pensie iau si salariu, iar somerii nu au nicio sansa sa gasesca ceva de lucru
8 februarie 2021, 16:15
Cel mai slab director, pardon, sef de formatie cu atributii de director
8 februarie 2021, 13:54
Cum a ajuns director fotograful de nunti, botezuri si inmormantari?
8 februarie 2021, 12:14
Domnilor bugetari, daca doriti sa munciti pana la 70-80- ani mergeti in mediul privat.
8 februarie 2021, 11:43
un politruc ce se incurca in minciuni
8 februarie 2021, 11:30
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
 „Am reluat o poveste mai veche, dacă nu mă înșel din 2016, la sistemul de supraveghere din municipiul Botoșani. Noi am trimis o adresă cu ajutorul colegilor de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) în baza Legii 333 ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9226 lei
USD
Dolarul SUA
4.1180 lei
CHF
Francul elveţian
4.4688 lei
GBP
Lira sterlină
5.6719 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7764 lei
XAU
Gramul de aur
230.7072 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3715 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1662 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1897 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6619 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.0 o C
Dorohoi
4.8 o C
Bucecea
4.3 o C
Darabani
3.8 o C
Saveni
5.3 o C
Ştefăneşti
5.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.