Ancheta săptămânii
În numele fiului! Inspector șef pensionat, angajat la o altă instituție pe filiera chelneriței pusă inginer de tătucii din politică – VIDEO

Simona Iancu, fosta chelneriță angajată inginer la dispeceratul Administrației Bazinale Prut – Bârlad prin detașare de la Primăria Vatra Moldoviței, din județul Suceava, își are corespondent masculin la Botoșani.

Abia pensionat ca inspector șef la ITM, a devenit inspector la instituția unde fiul său era mare controlor

 

Stelian Mețler, fostul inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) a ieșit la pensie în martie 2017. La scurt timp, a revenit în sistemul bugetar după ce s-a angajat la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani, pe un post de inspector în compartimentul „inspecția apelor”.

 

A ajuns la SGA, fiind detașat de la... (da, ați ghicit) Primăria Vatra Moldoviței, practic aceeași filieră prin care a ajuns și tânăra fostă ospătăriță pe un post pentru care nu are competențele necesare.

 

Doar că, dacă în cazul ei, „tăticul” politic i-a fost directorul Petru Avram, în cazul lui Stelian Mețler, situația s-a inversat, fiul său, Constantin Mețler, fiind încadrat încă din 2015 în corpul de control al Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR).

 

În prezent, fiul lui Stelian Mețler este director adjunct general al structurii centrale, după ce de-a lungul timpului a fost inclusiv șeful corpului de control. 

 

Tatăl său, Stelian Mețler care se apropie de vârsta de 70 de ani de acum, a lucrat în SGA Botoșani primind mașină și telefon de serviciu și având printre atribuții verificarea operatorilor economici și implicit aplicarea de sancțiuni. A activat în serviciul de avizare, iar imediat ce fiul său a ajuns director adjunct, în toamna anului trecut, a fost transferat la inspecții. 

 

*Constantin Mețler - Foto din pagina oficială ANAR

 

*CV Constantin Mețler - în perioada în care tatăl s-a angajat la SGA, fiul lucra la ANAR

 

Trimis de unde a venit după ce presa a început să se intereseze de modul în care a fost angajat

 

Dezvăluirile jurnaliștilor Recorder privitoare la încrengătura politică din această unitate a statului prin cazurile de la Mureș și Iași, au declanșat o masivă acțiune în interiorul ANAR de eliminare a politrucilor angajați dincolo de competențe.

 

Drept urmare, la SGA Botoșani, la mijlocul săptămânii trecute a ajuns corpul de control din Agenția Națională. În aceeași zi, contractul de muncă al lui Stelian Mețler a încetat cu acordul părților. Decizia a avut la bază și faptul că presa deja începuse să se intereseze de valul de angajări fără concurs, care au avut la bază legătură politice sau familiale. 

 

A doua zi, joi, 4 februarie 2021 jurnalistul Botoșăneanul s-a deplasat la sediul SGA Botoșani pentru a se interesa despre modul în care pensionarul Stelian Mețler a ajuns să lucreze timp de doi ani de zile în această unitate dar și despre modalitatea în care a fost angajat.

 

Directorul SGA Botoșani ori n-are voie să vorbească...

 

Dimineața, ora 8:45.

Ușa instituției este încuiată, un afiș îndeamnă eventualii vizitatori să apese interfonul. Am fost întrebați cine suntem și ce treburi avem în instituție, după care un angajat a coborât pentru a descuia ușa.

Alături de el, secretara directorului.

 

  • Cu cine aveți treabă?
  • Cu dl director.
  • Dl director nu primește presa
  • Dar nu mai bine mergeți și îl întrebați? De unde știți că nu primește presa?

 

După câteva minute, secretara a permis accesul în biroul lui Remus Iovu, șeful SGA Botoșani, care se afla cu predecesorul său, Mihai Aroșoaie.

 

Fostul director a ieșit, actualul a rămas, însă a ținut să tranșeze discuțiile din capul locului:

 

„Știți prea bine, noi SGA Botoșani nu avem voie să dăm relații de presă, este purtător de cuvânt la ABA Bârlad”, arătând că a mai fost vizitat și de alți ziariști „care au vrut să-l tragă de limbă”. Și care, spre mândria lui, nu au reușit.

 

Mai apoi și-a adus aminte că este supărat după ce în urmă cu un an de zile, Botoșăneanul dezvăluia cum propulsarea sa pe funcția de conducere a avut la bază și un anume grad de rudenie cu fostul ministru mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe: METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE

 

A insistat că nu este rudă cu fostul ministru pe care l-ar fi văzut doar la televizor și de două ori la obiective strategice din județul Botoșani, în cadrul unor vizite de lucru.

 

Oameni din SGAJ și de la ANAR susțin încă în continuare că liberalul Remus Iovu este totuși văr de gradul doi cu Costel Alexe.

 

... Ori e lovit de amnezie când e întrebat de Mețler

 

Revenind la scopul vizitei de la SGA Botoșani, actualul director a fost întrebat cum a ajuns Stelian Mețler să lucreze în această instituție.

 

 

„Deci tot ce ține de SGA Botoșani, orice informație doriți, vă adresați purtătorului de cuvânt de la Administrația Bazinală, da? Strict pentru persoana mea vă dau orice declarație, dar pe serviciu avem politica noastră care trebuie să o respectăm”,

Remus Iovu, director interimar SGA Botoșani

 

Am insistat cu precizarea că un coordonator de instituție publică ar trebui să-și cunoască subordonații. Remus Iovu a fost brusc lovit de amnezie în privința numelui fostului șef ITM. S-a făcut că nici măcar nu cunoaște numele, deși timp de trei ani de zile au fost colegi. Și a mințit în ciuda faptului că doar cu o zi înainte avusese un control de la ANAR în urma căruia lui Stelian Mețler i s-a desfăcut contractul de muncă. 

 

 

  • „Cum să nu știu? Dl Mețler... cum ați spus? Stelian. Dl Mețler Stelian nu este angajatul nostru”
  • Dar al cui angajat este?
  • „Al nimănui...deci mă repet, orice informație doriți, vă adresați purtătorului de cuvânt”.

 

După supărare și amnezie, Remus Iovu a trecut la ironii și a încercat să explice că poate oferi orice altă informație.

 

Cu excepția celor legate de angajările piloșilor, evident.

 

„Vreți să vă dau cotele la zi sau ce mai vreți dvs.? S vi le dau cu cea mai mare plăcere (...) . Astea sunt cotele, poate vă interesează să vedeți dacă este viitură pe Prut sau în altă zonă, în ideea asta mă refeream”,

Remus Iovu, director interimar SGA Botoșani

 

”Noi nu facem angajări decât de muncitori simpli care cosesc iarba”

 

L-am contactat ulterior pe Mihai Aroșoaie, fostul coordonator al instituției în mandatul căruia s-a făcut angajarea lui Stelian Mețler, pentru a primi răspunsurile la întrebările pe care ne-am încăpățânat să le adresăm.

 

„Deci angajările la noi la TESA se fac de către ABA Prut – Bârlad. Nu știu cum a venit, ăia fac angajările și știu cum a venit sau nu a venit. Noi nu facem angajări decât de muncitori simpli care cosesc iarba, dar și alea tot cu Iașul. De acolo luați relațiile”,

Mihai Aroșoaie, fost director SGA Botoșani

 

Botoșăneanul a formulat o solicitare scrisă la ABA Prut Bârlad, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, la care probabil se va emite un răspuns în termen de maximum 10 zile, conform purtătorului de cuvânt, Andreea Poenaru.

 

*Notă – Simona Iancu – Stelian Mețler nu este singura coincidență privitoare la practicile din instituțiile publice care devin sinecuri pentru politruci.

 

Cazul de la Mureș în care unui director i s-a cerut să facă un pas în spate pentru a-i face loc unui membru de partid, s-a petrecut și la SGA Botoșani unde, Mihai Aroșoaie a fost „vizitat” de corpul de control al ministrului pentru a fi determinat să facă un pas în spate și să-i facă loc lui Remus Iovu. Până la urmă s-a ajuns la un troc, Mihai Aroșoaie care urma să se pensioneze în toamna anului trecut, rămânând inginer șef, al doilea după director, cu același salariu, pentru încă un an.

 

VEDEȚI ÎN MATERIALUL VIDEO DE MAI JOS DECLARAȚIILE SFIDĂTOARE, AMNEZIA ȘI IRONIILE DIRECTORULUI SGA BOTOȘANI PE TEMA ANGAJĂRII FOSTULUI INSPECTOR ȘEF AL ITM BOTOȘANI

 

loading...
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
Caracatița angajărilor scandaloase de la Apele Române cuprinde și Botoșaniul: Data asta schema este tată – fiu

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Plan secret pus la cale de 6 luni – cum a ajuns Dan Nechifor la 10 voturi de președinția PNL Botoșani
Intrarea prefectului în lupta pentru funcția de președinte al PNL Botoșani s-a făcut pe 27 iunie 2021, în ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile interne. Deși impresia creată a fost aceea a unei decizii luată ”pe ultima sută de metri”, în realitate a fost rezultatul unui plan minuțios pregătit cu jumătate de an înaintea scrutinului.
Noul șef de la ”Apă” a plecat de la ANIF după ce Agenția Națională i-a scos postul de director la concurs, se pregătește un ”liberal pe viață”
Pe 26 mai 2021, cu două săptămâni înainte de ședința consiliului de administrație în care Liviu Ștefan a fost numit director interimar la SC Nova Apaserv SA, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a scos la concurs posturile de directori de la 13 filiale teritoriale din țară, inclusiv cea de la Botoșani. Examentul începe chiar astăzi.
Jumătate dintre agenții de la Poliția Rutieră reținuți de DNA sunt plini de datorii la bănci, unii nu au nici măcar mașină
O ștersătură sau un grup de trei hashtag-uri, asta se regăsește la rubrica ”venituri din salarii” din declarațiile de avere ale polițiștilor de la Serviciul Rutier reținuți la începutul lunii iunie de Direcția Națională Anticorupție. Mai exact, vorbim strict de subofițerul și cei nouă agenți pentru care DNA a dispus reținerea. Aceștia și-au secretizat veniturile din salarii. Prin lege!
Politica... vaccinului: Județele cele mai sărace și care au votat cel mai mult AUR la parlamentare au cei mai puțini vaccinați, Botoșani e cap de afiș
Harta națională a vaccinării scoate la iveală o coincidență politică și sanitară în care județul Botoșani este unul dintre capetele de afiș. Comparația cu rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare arată că refuzul imunizării provine cu precădere din unitățile administrativ-teritoriale în care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a obținut cele mai bune scoruri electorale.
Nu execută doar Primăria! Lichidatorul a vândut de la Termica păcură, țevi, coturi, puncte termice, o cale ferată și o... locomotivă. Și mai are de vândut!
Executarea silită a Primăriei Botoșani în urma proceselor pierdute la Curtea de Apel Suceava cu Cabinetul Individual de Insolvență (CII) Constantin Lulu Dascălu reprezintă cheia de boltă a activității pe care lichidatorul judiciar al SC Termica SA o desfășoară de zece ani la fosta societate de termoficare a orașului.
Cum a ajuns UE să pună umărul la politizarea masivă a concursurilor din România! Candidați secreți, rezultate secrete, a murit și ultima fărâmă de bun simț
Accederea pe tot felul de funcții publice, de execuție sau conducere, a unor persoane susținute politic și fără prea mare pregătire profesională, în cele mai multe dintre cazuri, a devenit extrem de facilă și are loc sub ochii noștri, ai tuturor, într-o semi-transparență care le convine de minune politicienilor, mai ales. 
Aleșii care au luat pandemia în brațe: Pe ”roșu” ședințele erau în sală, pe ”verde” au redevenit online... la ”televizorul cu lămpi”
De un an și două luni aproape toate instituțiile se folosesc fără jenă de situația sanitară pentru a nu permite intrarea publicului în sedii, pentru a bloca accesul la informațiile de interes public și pentru a limita pe cât posibil să dea socoteală populației și agenților economici care le plătesc practic salariile demnitarilor și celorlalți bugetari pentru ceea ce (nu) fac când stau baricadați în birouri.
Și directori, și consilieri: Magnificii de la municipiu care centrează și dau cu capul peste milioane de lei
Miercuri, 28 aprilie 2021, ședință a Consiliului Local Botoșani... Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă bugetul pe 2021 de la SC Urban Serv SA. Gabriel Tanasă, chiar președinte de ședință, ia cuvântul și anunță că se abține.
PNL și USR și-au împărțit cu scântei șefia instituțiilor, ”Salvați România” pune mâna pe câteva unități de stat cheie – LISTA
Votarea de către ambii consilieri locali ai Uniunii Salvați România a amendamentului la bugetul orașului prin care s-au suplimentat cu 597.000 de lei alocațiile către Direcția Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) condusă de liberalul Eugen Țurcanu nu este una întâmplătoare. Opțiunea pro PNL a celor doi useriști survine unei întâlniri tensionate
Loading...
Un botoșănean a dat statul român în judecată după ce a stat nevinovat la pușcărie timp de 3 luni
Acest lucru se întâmplă la aproape 3 ani de când a fost ridicat de pe stradă pentru o faptă de tâlhărie pe care se presupunea că ar fi comis-o.
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani
Târgul PSD – ALDE privitor la compania de apă și canalizare la care Consiliul Județean este acționar principal a fost desăvârșit în prima săptămână din aprilie. Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SC Nova Apaserv SA a votat completarea consiliului de administrație cu încă patru membri, doi sprijiniți de PSD, iar ceilalți doi de ALDE.
Ședințele secrete ale consilierilor și cele cu fețele ascunse ne-au costat peste un milion de lei într-un singur an
În această lună se împlinește un an de când accesul la ședințele Consiliului Județean și Consiliului Local este zădărnicit tocmai de oamenii trimiși acolo de botoșăneni să le reprezinte interesele. Folosindu-se de pandemie, atât aleșii de la județ, cât și cei de la municipiu respectă parțial sau deloc Codul Administrativ care prevede fără echivoc că întrunirile de plen se desfășoară în regim deschis.
Marea păcăleală a noilor restricții – Situația în Botoșani și România este în realitate mult mai bună decât înaintea alegerilor, noile măsuri sunt contrazise flagrant chiar de cifrele oficiale
Duminică seară, în România au intrat în vigoare noi restricții concomitent cu prelungirea stării de alertă. La jumătatea lunii martie, țara noastră împlinește un an de când se află în stare de urgență sau stare de alertă, iar marea problemă care însoțește noua serie de restrângere a drepturilor cetățenești este că nu are acoperire în situația faptică.
Directorul ar trebui să își oprească singur banii pe statul de plată: Urban Serv refuză să recupereze daunele plătite fostului administrator
Fostul președinte al consiliului de administrație de la SC Urban Serv SA și-a încasat toți banii pe care Curtea de Apel Suceava a decis că societatea trebuie să îi plătească după ce judecătorii au concluzionat că a fost destituit nelegal din funcție.
Loading...
Bătrânii din azilul CJ-ului tratați cu medicamente și materiale sanitare de 13 bani pe zi
La ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc pe data de 25 februarie și care, asemeni aproape tuturor celorlalte din pandemie, s-a desfășurat cu încălcarea Codului Administrativ, nefiind publică, pe ordinea zi a fost introdus și un proiect referitor la Căminul pentru Persoane Vârstnice Trușești.
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”
Situația gravă în care se află operatorul licențiat de apă și canalizare poate avea consecințe dezastruoase pentru întreg mediul economic și social de la Botoșani. SC Nova Apaserv SA ar putea pierde o finanțare de circa 200 de milioane de euro dacă nu reușește să se echilibreze financiar și, mai ales, dacă intră în insolvență.
Urban Serv executată silit de Sînziana Secrieru: Compania orașului a impozitat daunele câștigate în instanță de fostul administrator
Fostul administrator și director adjunct al SC Urban Serv SA a declanșat executarea silită a societății după ce șefii acesteia i-au achitat doar o parte din suma câștigată în instanță pentru destituirea nelegală din funcția de membru al consiliului de administrație.
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO
Vatra Moldoviței este o comună situată aproximativ la jumătatea distanței dintre Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, însă nu pe drumul principal dintre cele două orașe turistice. Este necesar să te abați vreo 15 km de la șoseaua care leagă Moldova de Transilvania.
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
Sa stii ca esti inregistrat si totusi sa debitezi asemenea tampenii, asta inseamna sa fii redus mintal.
10 februarie 2021, 10:22
Din ce partid fac parte domnii? Toti: tatal, fiul, directorul actual, directorul vechi.... toti. Toti acestia trebuie sa plece acasa.... in sectorul privat sunt destule locuri de munca unde se cere sacrificiu si performanta. Sunt asteptati cu drag!
10 februarie 2021, 01:09
Ești târât intr-un război care nu e al tau? Dar ai uitat cine te-a pus director? Nerecunoscatorule!
8 februarie 2021, 20:28
Cand era ministru i-a convenit sa fie varul lui. Acum ca este cercetat de DNA se dezice de el. Tipic pentru lasul de redus.
8 februarie 2021, 20:21
luati la purecat toate institutiile statului, inclusiv la primarie, cj, urbanserv, etc si vedeti ca e plin de pensionari care pe langa pensie iau si salariu, iar somerii nu au nicio sansa sa gasesca ceva de lucru
8 februarie 2021, 16:15
Cel mai slab director, pardon, sef de formatie cu atributii de director
8 februarie 2021, 13:54
Cum a ajuns director fotograful de nunti, botezuri si inmormantari?
8 februarie 2021, 12:14
Domnilor bugetari, daca doriti sa munciti pana la 70-80- ani mergeti in mediul privat.
8 februarie 2021, 11:43
un politruc ce se incurca in minciuni
8 februarie 2021, 11:30
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.8 o C
Dorohoi
17.8 o C
Bucecea
18.1 o C
Darabani
17.4 o C
Saveni
18.7 o C
Ştefăneşti
18.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.