Ancheta săptămânii
Cum ucizi un om în bătaie și scapi cu tentativă de omor: Era fărmat, un picior era ținut de piele, avea un ochi scosGALERIE FOTO & VIDEO

A fost singura crimă din ultimii ani dintr-o localitate cu 800 de suflete, și-a produs o undă de șoc printre oamenii care au purtat din gură în gură modul în care a sfârșit Mihai Pădurariu. Au trecut doi ani de atunci și nimeni nu a fost tras la răspundere pentru ceea ce i s-a întâmplat. Ba, culmea, mortul care-i cum spune o vorbă din popor, oale și ulcele, în evidențele procurorilor este încă viu.

Mihai Pădurariu era în depresie spun cei care l-au știut. Divorțase și se retrăsese în casa părintească din satul Tudor Vladimirescu, comuna Albești. În casă stătea cu mama și fratele lui, Aurel. Frații, se zice, s-au înțeles precum câinele cu pisica.

 

Ziua fatidică, 5 martie 2013.

 

Mihai, care avea pe atunci 56 de ani se întorsese de la munca câmpului. A tăiat drumul printr-o grădină pentru a ajunge acasă, pe scurtătură. A fost prins acolo, la nici 100 de metri de casa părintească, de doi vecini: Andrici T. Neculai și Prisacaru Constantin. L-au bănuit că vrea să le fure ceva de prin ogradă. Și l-au bătut până l-au omorât.

”Când m-am dus era căzut acolo. E greu, na. L-am luat, l-am adus acasă. Au pozat acolo pe grădină cum era sângele acela. Cum l-am luat eu… La două ore e decedat după ce l-am luat eu cu vecinul, în casă. După ce s-a întâmplat mă duc la el (unul dintre agresori n.r.)- cum, l-ai bătut? A murit. – Păi nu că eu i-am tras numai doi pumni și cestălalt i-a tras cu un leaț”

își amintește Aurel Pădurariu, fratele victimei.

 

Nu a mai trăit decât două ore.

 

”Șosetele încă erau acolo, era dezbrăcat, l-au dezbrăcat de la jumătate și l-au lăsat acolo pe omăt. Era umărul așa băgat înăuntru, un picior, când l-a adus, era așa ținut numai de piele, osul era ieșit așa prin piele. Și ochiul era scos. Era fărmat, dom’le”

Aurel Pădurariu, fratele victimei.

 

În certificatul medico-legal s-au scris următoarele:

Cauză directă care a dus la deces: Șoc traumatico-hemoragic
Hematoame, excoriații, echimoze, fracturi costale
Politraumatism
Asfixie mecanică cu aspirat gastric, intoxicație etilică acută

 

Cei doi vecini care se spune că l-au bătut își trăiesc viața în continuare. Fără să fi răspuns câtuși de puțin pentru fapta lor. Dosarul a fost preluat de un procuror, fratele a fost una dintre persoanele audiate, o dată în martie 2013 și încă o dată un an mai târziu.

De atunci, liniște. Întrebări fără răspuns, faptă fără făptași.

 


”Ce s-a făcut cu dosarul acela, cu pozele pe care le-a făcut aici? Cine-i vinovat, noi asta vrem să știm. Adică cum, omori un om și tu stai…
Mihai Melesteu, verișor.

Mama mortului, Maria, s-a stins la un an după ce i-au omorât băiatul. Nu a mai apucat să vadă că s-a făcut dreptate. A vândut vaca din grajd pentru a-l putea înmormânta creștinește.

”Mama lor, Dumnezeu să o ierte a avut o văcuță și mânca oleacă de lapte de la ea. Și l-a îngropat pe fecioru-său și ăștia nu i-au dat măcar un leu. Și a vândut vaca ca să îngroape băiatul”, mai spune cu obidă vărul mortului.


”Mama spunea, măi băiete măcar de ne-ar plăti vaca ceea, că în rest, văd că se astupă, să plătească înmormântarea și cum am vândut casa. Încă zice procurorul acela: Măi băiete, să știi că eu nu acopăr lucrurile astea, se descoperă și la doi ani, numai ca să vie de la București niște rezultate. Și-s doi ani și nu a mai venit nimic”, îl aprobă și fratele rămas.

 

Dosarul se află într-adevăr, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani și este instrumentat de procurorul Dumitru Croitoru. Fiind o anchetă în desfășurare, nu au putut fi obținute informații legate de stadiul la care s-a ajuns cu cercetarea faptelor.

”Dosarul se află încă în lucru și este la procuror. Persoanele interesate se pot prezenta la procuror, în audiență” – procuror Valeriu Chihaia, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

Culmea însă, conform evidențelor Parchetului, Mihai Pădurariu este viu, pentru că dosarul este înregistrat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Și asta în condițiile în care decesul victimei a survenit la două ore după ce a fost găsită de familie. Cu toate că în mod normal, procurorul în baza probatoriului administrat în dosar reîncadrează fapta, în cazul lui Mihai Pădurariu, din motive neștiute, nu s-a întâmplat acest lucru.  

 

Dumitru Croitoru, procurorul, nu a putut fi contactat pentru declarații.

 

Gura satului

Varianta prezentată polițiștilor și procurorului a fost că Mihai Pădurariu se întorcea de la muncă în momentul în care a fost prins de cei doi vecini și bătut până la moarte. Alții însă spun altceva.
La priveghi, mama celor doi frați ar fi povestit plângând că, de fapt, Mihai ar fi fugit din casa părintească de frica fratelui, Aurel. Acesta l-ar fi lovit primul. De frică să nu fie bătut mai rău, s-a refugiat în grădină. Acolo a dat de vecinii care i-au pus capăt zilelor.
Fratele lui, văzând ce s-a întâmplat, înainte de a fi chemată Poliția și-ar fi implorat mama: ”Să nu spunem la nimeni, hai să-l tăiem bucăți și să-l punem pe foc”.

 

Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
„Omul care mânca două pâini” la companiile orașului, dat afară de la societatea în faliment care a îngropat Primăria în datorii
S-au câștigat și se câștigă bani frumoși la societățile Consiliului Local Botoșani, indiferent de situația lor financiarăDirectorul cu două salarii din termie și-a încheiat contractele de șef și a rămas doar cu statutul de angajat la Modern Calor
TRAGEDIA de la Huțani reprodusă după 41 de ani! Cât de pregătit e Botoșaniul să intervină la un accident de o asemenea amploare? – VIDEO 
Seria articolelor privitoare la cea mai mare tragedie rutieră a României se încheie cu un exercițiu de imaginație. Colonelul Decebal Muraru, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga”, a participat alături de Botoșăneanul la acest demers după un salt în trecut, pornind de la momentul în care s-a aflat de accident. 
Afaceri cu șomeri anchetate de Poliție și Agenția de Integritate, angajați de la AJOFM prinși în morișca subvențiilor
Polițiștii botoșăneni desfășoară o anchetă care vizează modul în care mai multe societăți comerciale și o organizație neguvernamentală au încercat, și unele chiar au și reușit, să obțină subvenții de la bugetul de stat și cel european prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Femeia aruncată printre cadavre care a înviat la morgă: Mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?VIDEO & FOTOGALERIE
Aproape 42 de ani trecuți din ziua accidentului de la Huțani nu au fost nici pe departe suficienți pentru ca Virgina Varvarei, astăzi pensionară, să uite clipele îngrozitoare prin care a fost nevoită să treacă. Povestea acesteia este probabil cea mai tulburătoare dintre toate cele ale supraviețuitorilor pe care Botoșăneanul a reușit să îi găsească și să îi intervieveze.
”Șoferii iadului”, vinovații de serviciu în ”epoca de aur”: Mergeai non-stop până picai, mai ațipeai... / Când porneai motorul scotea o fumăraie că autogara nu se mai vedeaVIDEO & FOTOGALERIE
Despre modul inuman, un veritabil atentat la siguranța vieții, în care se circula în perioada comunistă...
Loading...
Șoferul din autobuzul groazei a murit sub ochii soției și a lăsat orfani trei copii, două amenzi – singurele pedepse pentru 48 de morți
Cea mai mare tragedie rutieră din istoria României a avut eroul său negativ. Pentru că în comunism sistemul nu putea fi decât perfect, cei care greșeau erau doar oamenii. Chiar dacă, atunci când vorbim despre șoferi de exemplu, erau nevoiți să circule cu autobuze vechi, pline de improvizații și cu anvelope noi, dar cu defecte de fabricație.
OMAGIU adus după 41 de ani de la tragedia în care au murit aproape 50 de botoșăneni - Troiță ridicată de Consiliul Județean și Primărie – VIDEO
Seria articolelor realizate de publicația Botoșăneanul despre tragedia care a avut loc la Huțani în urmă cu mai bine de patru decenii se aproapie de final. Atât cât s-a putut în condițiile date, am încercat să călătorim într-un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat pentru a readuce în atenție accidentul care rămâne pe primul loc în România, în privința numărului ridicat de morți.
Tragedia de la Huțani, dezvăluită în presa comunistă doar la anunțurile de condoleanțe: A fost tratat drept un accident de muncă
Tragedia de la Huțani nu a existat și totul a fost doar un vis urât dacă ar fi să ne luăm după presa botoșăneană din acea perioadă. Presă ce însemna de fapt un singur ziar care nu a pomenit ceva despre cel mai mare accident rutier din istoria României.
Adevărul făcut scrum! Dosarul accidentului de la Huțani TOPIT de Parchet și Poliție – GALERIE FOTO singurele IMAGINI de la tragedia rutieră
Autoritățile au distrus toate dosarele și documentele cu fotografii anexate, declarații de martori, expertize sau rezultate ale cercetărilor penale care au existat în urma celei mai mari tragedii rutiere din țara noastră.Accidentul rutier cu morți colective a avut loc la Huțani pe 29 iunie 1980, când un autobuz s-a răsturnat cu roțile în sus într-o mlaștină, iar în jur de 50 de oameni și-au pierdut viața.
PREMIERĂ: Colonelul Vasile Botezatu, dezvăluiri amănunțite despre ancheta celei mai mari tragedii rutiere a României: Era o situație de război! VIDEO
Jumătatea vieții i-a fost marcată colonelului botoșănean Vasile Botezatu de cea mai mare tragedie rutieră care s-a petrecut vreodată în România, la Huțani – Botoșani.A avut implicare directă în cercetarea ulterioară și, acum, la venerabila vârstă de 81 de ani, își amintește clar modul în care s-a derulat ziua de 29 iunie 1980.
Loading...
Dezvăluiri după 4 decenii: Anvelopa care a explodat era nouă, ”autobuzul morții” avea doar o ușă și transporta oameni pe... motor
A doua zi după accidentul din 29 iunie 1980 de la Huțani s-a constituit o comisie de constatare tehnică a condițiilor în care s-a produs tragedia. Autobuzul a fost scos din apă cu o macara și transportat la garajul IJTL – Întreprinderea Județeană de Transport Local Botoșani.
Televiziunea Română a ajuns la Botoșani pentru cea mai mare tragedie rutieră din România: Sunt încă întrebări la care după 41 de ani nu se știe răspunsul GALERIE FOTO & VIDEO
Seria de articole inițiată de Botoșăneanul despre accidentul rutier care a avut loc la Huțani în 29 iunie 1980, când un autobuz cu circa 85 de persoane s-a răsturnat într-o mlaștină, a readus în atenția publică această tragedie unică în România prin proporțiile sale. Atunci când s-a produs, a fost înregistrat drept cel mai groaznic accident rutier de pe glob.
Dumitru Zmău în fața celei mai mari tragedii din carieră: Erau distruși. Oameni plângeau, țipau, răcneau. O nenorocire ca asta sper să nu mai prind în viața asta - VIDEO
Doar cei care au prins o bucată din comunism își pot aminti cum decurgeau călătoriile între localități sau cele interjudețene. Autobuzele plecau exclusiv din autogări, nu existau firme private, cum sunt în zilele noastre, pentru transportul călătorilor la orice destinație dorită. Nu erau bilete rezervate, aer condiționat sau altele de acest gen.
Pompierul care a intervenit la tragedia de la Huțani: Se scoteau oameni, intra unul, ieșea altul / Când vezi ce ai văzut acolo... nu-ți găsești cuvintele - VIDEO
Pe Liviu Adronic l-am cunoscut prin prisma activităților din ultimele două decenii, el dezvăluindu-și public sufletul sensibil îndrăgostit de cultură. A apărut și s-a poziționat firesc în mijlocul evenimentelor artistice ca și cum ar fi fost acolo dintotdeauna. Puțini cunosc faptul că Liviu Andronic a trăit o zi și o noapte în mijlocul celei mai mari tragedii rutiere care a lovit România. Și care l-a schimbat și pe el, pe viață. Deși, nu a pierdut pe nimeni drag. A preluat însă din durerea celorlalți, a celor care și-au plâns morții.
Eroul care OFICIAL nu există! Gheorghe Podaru, omul care într-o după-amiază de vară a salvat șase oameni din mlaștina de la Huțani: Totul s-a petrecut într-o tăcere de mormântVIDEO & GALERIE FOTO
Ne reîntoarcem în timp, în duminica zilei de 29 iunie 1980, în localitatea Huțani, unde a avut loc cea mai mare tragedie rutieră a României.Gheorghe Podaru a avut o implicare uriașă în partea a doua a evenimentului rutier, în ceea ce s-a înțeles pe atunci a fi misiunea de salvare.
Mărturiile femeii care a supraviețuit celei mai mari tragedii rutiere din România: Șoferul a strigat - ne răsturnăm / Fetițele alea au murit cu garoafele în mânăVIDEO & FOTO
Margareta Hergheligiu avea 27 de ani în anul care avea să marcheze iremediabil sute de oameni din trei județe ale Moldovei și este una dintre puținele persoane care a supraviețuit teribilului accident rutier din 29 iunie 1980.Își amintește fiecare detaliu extrem de clar, iar amintirile încă-i rănesc memoria pentru că, în cei 41 de ani care au trecut de atunci, nu s-a oprit din întrebările adresate Divinității: „De ce am trăit eu și nu unul dintre copiii care se aflau în autobuz? Sau una dintre familiile fericite care se aflau printre călători?”.
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu mergeam la cumătrii neinvitat. Aveam consilierii mei care îmi spuneau: vezi că am aflat că este botez la cutare. Și imediat mă duceam. La unii le era rușine să mă invite. Nu exista înmormântare într-o familie de liberali ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9474 lei
USD
Dolarul SUA
4.7141 lei
CHF
Francul elveţian
4.8270 lei
GBP
Lira sterlină
5.8404 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6881 lei
XAU
Gramul de aur
276.8333 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2466 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2792 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2954 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6722 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2001 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.6 o C
Dorohoi
17.7 o C
Bucecea
16.9 o C
Darabani
12.9 o C
Saveni
18.1 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.