Ancheta săptămânii
Cum ucizi un om în bătaie și scapi cu tentativă de omor: Era fărmat, un picior era ținut de piele, avea un ochi scosGALERIE FOTO & VIDEO

A fost singura crimă din ultimii ani dintr-o localitate cu 800 de suflete, și-a produs o undă de șoc printre oamenii care au purtat din gură în gură modul în care a sfârșit Mihai Pădurariu. Au trecut doi ani de atunci și nimeni nu a fost tras la răspundere pentru ceea ce i s-a întâmplat. Ba, culmea, mortul care-i cum spune o vorbă din popor, oale și ulcele, în evidențele procurorilor este încă viu.

Mihai Pădurariu era în depresie spun cei care l-au știut. Divorțase și se retrăsese în casa părintească din satul Tudor Vladimirescu, comuna Albești. În casă stătea cu mama și fratele lui, Aurel. Frații, se zice, s-au înțeles precum câinele cu pisica.

 

Ziua fatidică, 5 martie 2013.

 

Mihai, care avea pe atunci 56 de ani se întorsese de la munca câmpului. A tăiat drumul printr-o grădină pentru a ajunge acasă, pe scurtătură. A fost prins acolo, la nici 100 de metri de casa părintească, de doi vecini: Andrici T. Neculai și Prisacaru Constantin. L-au bănuit că vrea să le fure ceva de prin ogradă. Și l-au bătut până l-au omorât.

”Când m-am dus era căzut acolo. E greu, na. L-am luat, l-am adus acasă. Au pozat acolo pe grădină cum era sângele acela. Cum l-am luat eu… La două ore e decedat după ce l-am luat eu cu vecinul, în casă. După ce s-a întâmplat mă duc la el (unul dintre agresori n.r.)- cum, l-ai bătut? A murit. – Păi nu că eu i-am tras numai doi pumni și cestălalt i-a tras cu un leaț”

își amintește Aurel Pădurariu, fratele victimei.

 

Nu a mai trăit decât două ore.

 

”Șosetele încă erau acolo, era dezbrăcat, l-au dezbrăcat de la jumătate și l-au lăsat acolo pe omăt. Era umărul așa băgat înăuntru, un picior, când l-a adus, era așa ținut numai de piele, osul era ieșit așa prin piele. Și ochiul era scos. Era fărmat, dom’le”

Aurel Pădurariu, fratele victimei.

 

În certificatul medico-legal s-au scris următoarele:

Cauză directă care a dus la deces: Șoc traumatico-hemoragic
Hematoame, excoriații, echimoze, fracturi costale
Politraumatism
Asfixie mecanică cu aspirat gastric, intoxicație etilică acută

 

Cei doi vecini care se spune că l-au bătut își trăiesc viața în continuare. Fără să fi răspuns câtuși de puțin pentru fapta lor. Dosarul a fost preluat de un procuror, fratele a fost una dintre persoanele audiate, o dată în martie 2013 și încă o dată un an mai târziu.

De atunci, liniște. Întrebări fără răspuns, faptă fără făptași.

 


”Ce s-a făcut cu dosarul acela, cu pozele pe care le-a făcut aici? Cine-i vinovat, noi asta vrem să știm. Adică cum, omori un om și tu stai…
Mihai Melesteu, verișor.

Mama mortului, Maria, s-a stins la un an după ce i-au omorât băiatul. Nu a mai apucat să vadă că s-a făcut dreptate. A vândut vaca din grajd pentru a-l putea înmormânta creștinește.

”Mama lor, Dumnezeu să o ierte a avut o văcuță și mânca oleacă de lapte de la ea. Și l-a îngropat pe fecioru-său și ăștia nu i-au dat măcar un leu. Și a vândut vaca ca să îngroape băiatul”, mai spune cu obidă vărul mortului.


”Mama spunea, măi băiete măcar de ne-ar plăti vaca ceea, că în rest, văd că se astupă, să plătească înmormântarea și cum am vândut casa. Încă zice procurorul acela: Măi băiete, să știi că eu nu acopăr lucrurile astea, se descoperă și la doi ani, numai ca să vie de la București niște rezultate. Și-s doi ani și nu a mai venit nimic”, îl aprobă și fratele rămas.

 

Dosarul se află într-adevăr, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani și este instrumentat de procurorul Dumitru Croitoru. Fiind o anchetă în desfășurare, nu au putut fi obținute informații legate de stadiul la care s-a ajuns cu cercetarea faptelor.

”Dosarul se află încă în lucru și este la procuror. Persoanele interesate se pot prezenta la procuror, în audiență” – procuror Valeriu Chihaia, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

Culmea însă, conform evidențelor Parchetului, Mihai Pădurariu este viu, pentru că dosarul este înregistrat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Și asta în condițiile în care decesul victimei a survenit la două ore după ce a fost găsită de familie. Cu toate că în mod normal, procurorul în baza probatoriului administrat în dosar reîncadrează fapta, în cazul lui Mihai Pădurariu, din motive neștiute, nu s-a întâmplat acest lucru.  

 

Dumitru Croitoru, procurorul, nu a putut fi contactat pentru declarații.

 

Gura satului

Varianta prezentată polițiștilor și procurorului a fost că Mihai Pădurariu se întorcea de la muncă în momentul în care a fost prins de cei doi vecini și bătut până la moarte. Alții însă spun altceva.
La priveghi, mama celor doi frați ar fi povestit plângând că, de fapt, Mihai ar fi fugit din casa părintească de frica fratelui, Aurel. Acesta l-ar fi lovit primul. De frică să nu fie bătut mai rău, s-a refugiat în grădină. Acolo a dat de vecinii care i-au pus capăt zilelor.
Fratele lui, văzând ce s-a întâmplat, înainte de a fi chemată Poliția și-ar fi implorat mama: ”Să nu spunem la nimeni, hai să-l tăiem bucăți și să-l punem pe foc”.

 

Plan secret pus la cale de 6 luni – cum a ajuns Dan Nechifor la 10 voturi de președinția PNL Botoșani
Intrarea prefectului în lupta pentru funcția de președinte al PNL Botoșani s-a făcut pe 27 iunie 2021, în ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile interne. Deși impresia creată a fost aceea a unei decizii luată ”pe ultima sută de metri”, în realitate a fost rezultatul unui plan minuțios pregătit cu jumătate de an înaintea scrutinului.
Noul șef de la ”Apă” a plecat de la ANIF după ce Agenția Națională i-a scos postul de director la concurs, se pregătește un ”liberal pe viață”
Pe 26 mai 2021, cu două săptămâni înainte de ședința consiliului de administrație în care Liviu Ștefan a fost numit director interimar la SC Nova Apaserv SA, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a scos la concurs posturile de directori de la 13 filiale teritoriale din țară, inclusiv cea de la Botoșani. Examentul începe chiar astăzi.
Jumătate dintre agenții de la Poliția Rutieră reținuți de DNA sunt plini de datorii la bănci, unii nu au nici măcar mașină
O ștersătură sau un grup de trei hashtag-uri, asta se regăsește la rubrica ”venituri din salarii” din declarațiile de avere ale polițiștilor de la Serviciul Rutier reținuți la începutul lunii iunie de Direcția Națională Anticorupție. Mai exact, vorbim strict de subofițerul și cei nouă agenți pentru care DNA a dispus reținerea. Aceștia și-au secretizat veniturile din salarii. Prin lege!
Politica... vaccinului: Județele cele mai sărace și care au votat cel mai mult AUR la parlamentare au cei mai puțini vaccinați, Botoșani e cap de afiș
Harta națională a vaccinării scoate la iveală o coincidență politică și sanitară în care județul Botoșani este unul dintre capetele de afiș. Comparația cu rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare arată că refuzul imunizării provine cu precădere din unitățile administrativ-teritoriale în care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a obținut cele mai bune scoruri electorale.
Nu execută doar Primăria! Lichidatorul a vândut de la Termica păcură, țevi, coturi, puncte termice, o cale ferată și o... locomotivă. Și mai are de vândut!
Executarea silită a Primăriei Botoșani în urma proceselor pierdute la Curtea de Apel Suceava cu Cabinetul Individual de Insolvență (CII) Constantin Lulu Dascălu reprezintă cheia de boltă a activității pe care lichidatorul judiciar al SC Termica SA o desfășoară de zece ani la fosta societate de termoficare a orașului.
Cum a ajuns UE să pună umărul la politizarea masivă a concursurilor din România! Candidați secreți, rezultate secrete, a murit și ultima fărâmă de bun simț
Accederea pe tot felul de funcții publice, de execuție sau conducere, a unor persoane susținute politic și fără prea mare pregătire profesională, în cele mai multe dintre cazuri, a devenit extrem de facilă și are loc sub ochii noștri, ai tuturor, într-o semi-transparență care le convine de minune politicienilor, mai ales. 
Aleșii care au luat pandemia în brațe: Pe ”roșu” ședințele erau în sală, pe ”verde” au redevenit online... la ”televizorul cu lămpi”
De un an și două luni aproape toate instituțiile se folosesc fără jenă de situația sanitară pentru a nu permite intrarea publicului în sedii, pentru a bloca accesul la informațiile de interes public și pentru a limita pe cât posibil să dea socoteală populației și agenților economici care le plătesc practic salariile demnitarilor și celorlalți bugetari pentru ceea ce (nu) fac când stau baricadați în birouri.
Și directori, și consilieri: Magnificii de la municipiu care centrează și dau cu capul peste milioane de lei
Miercuri, 28 aprilie 2021, ședință a Consiliului Local Botoșani... Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă bugetul pe 2021 de la SC Urban Serv SA. Gabriel Tanasă, chiar președinte de ședință, ia cuvântul și anunță că se abține.
PNL și USR și-au împărțit cu scântei șefia instituțiilor, ”Salvați România” pune mâna pe câteva unități de stat cheie – LISTA
Votarea de către ambii consilieri locali ai Uniunii Salvați România a amendamentului la bugetul orașului prin care s-au suplimentat cu 597.000 de lei alocațiile către Direcția Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) condusă de liberalul Eugen Țurcanu nu este una întâmplătoare. Opțiunea pro PNL a celor doi useriști survine unei întâlniri tensionate
Loading...
Un botoșănean a dat statul român în judecată după ce a stat nevinovat la pușcărie timp de 3 luni
Acest lucru se întâmplă la aproape 3 ani de când a fost ridicat de pe stradă pentru o faptă de tâlhărie pe care se presupunea că ar fi comis-o.
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani
Târgul PSD – ALDE privitor la compania de apă și canalizare la care Consiliul Județean este acționar principal a fost desăvârșit în prima săptămână din aprilie. Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SC Nova Apaserv SA a votat completarea consiliului de administrație cu încă patru membri, doi sprijiniți de PSD, iar ceilalți doi de ALDE.
Ședințele secrete ale consilierilor și cele cu fețele ascunse ne-au costat peste un milion de lei într-un singur an
În această lună se împlinește un an de când accesul la ședințele Consiliului Județean și Consiliului Local este zădărnicit tocmai de oamenii trimiși acolo de botoșăneni să le reprezinte interesele. Folosindu-se de pandemie, atât aleșii de la județ, cât și cei de la municipiu respectă parțial sau deloc Codul Administrativ care prevede fără echivoc că întrunirile de plen se desfășoară în regim deschis.
Marea păcăleală a noilor restricții – Situația în Botoșani și România este în realitate mult mai bună decât înaintea alegerilor, noile măsuri sunt contrazise flagrant chiar de cifrele oficiale
Duminică seară, în România au intrat în vigoare noi restricții concomitent cu prelungirea stării de alertă. La jumătatea lunii martie, țara noastră împlinește un an de când se află în stare de urgență sau stare de alertă, iar marea problemă care însoțește noua serie de restrângere a drepturilor cetățenești este că nu are acoperire în situația faptică.
Directorul ar trebui să își oprească singur banii pe statul de plată: Urban Serv refuză să recupereze daunele plătite fostului administrator
Fostul președinte al consiliului de administrație de la SC Urban Serv SA și-a încasat toți banii pe care Curtea de Apel Suceava a decis că societatea trebuie să îi plătească după ce judecătorii au concluzionat că a fost destituit nelegal din funcție.
Loading...
Bătrânii din azilul CJ-ului tratați cu medicamente și materiale sanitare de 13 bani pe zi
La ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc pe data de 25 februarie și care, asemeni aproape tuturor celorlalte din pandemie, s-a desfășurat cu încălcarea Codului Administrativ, nefiind publică, pe ordinea zi a fost introdus și un proiect referitor la Căminul pentru Persoane Vârstnice Trușești.
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”
Situația gravă în care se află operatorul licențiat de apă și canalizare poate avea consecințe dezastruoase pentru întreg mediul economic și social de la Botoșani. SC Nova Apaserv SA ar putea pierde o finanțare de circa 200 de milioane de euro dacă nu reușește să se echilibreze financiar și, mai ales, dacă intră în insolvență.
Urban Serv executată silit de Sînziana Secrieru: Compania orașului a impozitat daunele câștigate în instanță de fostul administrator
Fostul administrator și director adjunct al SC Urban Serv SA a declanșat executarea silită a societății după ce șefii acesteia i-au achitat doar o parte din suma câștigată în instanță pentru destituirea nelegală din funcția de membru al consiliului de administrație.
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO
Vatra Moldoviței este o comună situată aproximativ la jumătatea distanței dintre Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, însă nu pe drumul principal dintre cele două orașe turistice. Este necesar să te abați vreo 15 km de la șoseaua care leagă Moldova de Transilvania.
În numele fiului! Inspector șef pensionat, angajat la o altă instituție pe filiera chelneriței pusă inginer de tătucii din politică – VIDEO
Simona Iancu, fosta chelneriță angajată inginer la dispeceratul Administrației Bazinale Prut – Bârlad prin detașare de la Primăria Vatra Moldoviței, din județul Suceava, își are corespondent masculin la Botoșani.
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„La ce sunteți astăzi părtași aici? În primul rând la bucuria și la fericirea copiilor, la un fel de ludotecă integrată. Am susținut atât de mult această idee, în alte state sunt. La noi din câte știu există un proiect ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9171 lei
USD
Dolarul SUA
4.1348 lei
CHF
Francul elveţian
4.5687 lei
GBP
Lira sterlină
5.7547 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7730 lei
XAU
Gramul de aur
240.4651 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2311 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3781 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0432 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3188 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1929 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6610 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22.4 o C
Dorohoi
20.7 o C
Bucecea
21.9 o C
Darabani
20.2 o C
Saveni
21.2 o C
Ştefăneşti
24.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.