Ancheta săptămânii
CUM pune fătuca PSD-ului gheara pe-o locuință ANL cu semnătura a doi șefi din Primărie – DOCUMENT

Condiții pentru a obține o locuință ANL: titularul de cerere trebuie să nu fi deținut o altă locuință în proprietate, să aibă un serviciu stabil pe perioadă nedeterminată pe raza unității administrativ teritoriale, să aibă între 18 și 35 de ani. Există și criterii de departajare, precum numărul copiilor, nivelul studiilor, sau starea de sănătate. Aveți carnet de partid? Uitați de aceste condiții și criterii!

Invenție ”made in Botoșani” de intrat într-un ANLPentru că, mai nou, se pare că a fost găsită metoda prin care cap de listă în celebrul document în care stau înșirați de ani de zile în jur de 2.000 de botoșăneni, să ajungă anumite persoane, fie membre ale unui partid politic, fie cu rude care au această calitate. Cum se procedează? Simplu. Titularul contractului de locuință ANL face o cerere prin care dorește să includă în spațiul locativ o altă persoană, un fel de sub-chiriaș. Iar lista de acte nu este una lungă, pentru că pe lângă cererea propriu zisă mai este nevoie de o declarație notarială și un angajament prin care acolo unde sunt datorii, persoana care beneficiază de includere, se obligă să le achite. Există și o motivație pentru care se solicită includerea în spațiu, cea standard fiind de perfectare a actelor de identitate.


Lidera Tineretului Social – Democrat printre beneficiarele ”invenției”


Exact așa a ajuns și Dana Lăzăruc, fata care practic a crescut în PSD și care a fost aleasă și președinte PES Activist Botoșani să locuiască într-un apartament al statului. Tânăra social-democrată, de profesie medic stomatolog, s-a mutat de curând într-o locuință la ANL Cișmea, pe același motiv și anume pentru a-și perfecta actele de identitate. A fost primită în spațiu de o anume Maria Lăcrămioara Maxim, titulara de contract care, culmea, își are domiciliu în… Bucecea. Cererea a ajuns pe biroul viceprimarului Marius Buliga în luna ianuarie a acestui an, fiind semnată împreună cu Iulian Ciubotaru, șef serviciu Compartiment Informații Cetățeni (CIC).


”Nu are nici o obligație față de noi și nici noi față de el, cam așa stau lucrurile”


Cum s-a ajuns ca o femeie din Bucecea, cu locuință la Cișmea să primească cu chirie un medic?
”Nu știu asta, nu cunosc amănunte. I-am dat includere, sigur. Deci o d-nă a cerut includere pentru Dana Lăzăruc, poate e o altă d-nă. Includerea în spațiu nu înseamnă că este chiriașul nostru sau că este co-chiriașul nostru. Nu are cum. Chiriașul este cel care a primit în CL locuință, în urma listei respective”, explică Marius Buliga cum a ajuns să semneze includerea în spațiu.

Poate Dana Lăzăruc să preia apartamentul?
Marius Buliga: ”Nu. Este o listă. Dacă d-na respectivă care a luat-o în spațiu renunță la locuință, locuința devine liberă și revine la noi și o ia următorul pe listă. Deci nu are treabă cel care e luat în spațiu, într-un fel, acolo. Nu are nici o obligație față de noi și nici noi față de el, cam așa stau lucrurile”.
 


D-ra Dana stă în ANL-ul din Botoșani a unei d-ne din Bucecea plecată la București


Totuși, realitatea îl contrazice pe vicele Buliga. Într-o vizită în blocul în care locuiește Dana Lăzăruc reporterul Botoșăneanul a descoperit că de fapt social democrata chiar stă singură, iar vecinii nu au mai văzut-o pe titulara de contract de multișor. Explicația ar fi că Maria Lăcrămioara Maxim ar fi plecată de mai mult timp la București. Însă într-o bună zi, ar urma să revină.
”M-a luat doar în spațiu, atât tot, nu este pe numele meu. Vine foarte rar, este o rudă, stă pe la București, are acolo ceva cu serviciul. Este doar pentru o perioadă de timp, nu este mutată acolo, nu are o altă locuință”, a declarat și Dana Lăzăruc.
Mai departe, tânăra a subliniat în mai multe rânduri că doar are grijă de locuința statului, însă motivele pentru care s-a mutat la o distanță considerabilă de centrul municipiului, a preferat să le țină învăluite în mister.


”Chestia asta că am eu ANL...”


Explică mai departe Dana Lăzăruc:
”Pentru mine nu este o problemă dacă stau în centrul orașului sau în altă parte. Nu cred că am un motiv anume, ea este mai mult plecată, stau eu într-adevăr, dar asta nu înseamnă că și-a luat o locuință în altă parte, a născut la București și o perioadă a stat acolo, se întoarce, dar nu știe exact când. Și eu avea oricum grijă de apartament, fără să stau și fără să locuiesc acolo de mai bine de un an și jumătate, deci fără nici o treabă și fără să locuiesc. Acum, fiecare crede și interpretează cum vrea, nu am ce să zic altceva. Iar chestia asta că am eu ANL, nu am eu nici un ANL”.


Nu mai e credit cu buletinul, e apartament cu buletinul


Și totuși cum este posibil? În baza unui articol și anume cel cu nr. 1833 din Codul Civil prin care ”Chiriaşul poate ceda contractul de închiriere a locuinţei sau subînchiria locuinţa numai cu acordul scris al locatorului, caz în care, în lipsa unei stipulaţii contrare, cesionarul, respectiv sublocatarul răspunde solidar cu chiriaşul pentru obligaţiile asumate faţă de locator prin contractul de închiriere”.
Iar Cătălin Flutur, directorul general al societății Locativa, spune că astfel de cazuri la Botoșani sunt numeroase. Toate au un numitor comun și anume acela că persoanele pentru care se solicită includerea în spațiul locativ al statului, trebuie să-și facă acte de identitate.
”Ei primesc locuințe, dar nu se mai duc să își schimbe și buletinul, sunt mai mulți de genul acesta. Când îi expiră buletinul trebuie să se ducă, sunt care se duc, dar alții stau pe buletinul vechi cât vor ei… și ca să-și schimbe buletinul, acela costă, pentru că el oriunde se duce să-și deschidă utilitățile, merge cu contractul”, menționează Cătălin Flutur.
Botoșăneanul a scos la iveală într-o anchetă anterioară metoda prin care la Botoșani au ajuns să fie tranzacționate contractele de chirie ale locuințelor ANL fără ca ulterior să se audă de vreun control sau de vreo instituție care să verifice cum se fac aceste tranzacții. De altfel, și pe ușa blocului în care s-a mutat Dana Lăzăruc era un mic anunț prin care cineva se arăta interesat să preia contracte ANL.


 

Femeie paralizată din copilărie, obligată de Casa de Pensii să își demonstreze handicapul cu acte medicale din urmă cu 3-4 decenii ca să îi acorde pensie de urmaș
Larisa are 43 de ani... patru decenii și ceva de chin. Este țintuită de mică într-un scaun cu rotile. Rănită aprig de destin, primește și o lovitură din partea unui sistem pe cât de absurd, pe atât de lipsit de orice urmă de empatie.
Ruslan, un moldovean născut peste Prut, a ajuns cel mai mare afacerist din Botoșani într-un business cu iz de clonă
Să înființezi o companie în 2015 și cinci ani mai târziu să ajungi pe primul loc în Topul Județean al Firmelor întocmit de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, aceasta este o performanță care ani la rând nu a fost la îndemâna vreunui om de afaceri născut în România. Ceea ce nu au putut însă românii, a fost la îndemâna unui basarabean.
Proces de-o încâlceală uluitoare: ALDE cere un spațiu ultracentral de la Locativa și daune de 100 de lei pe zi, alt partid acuză falsuri în acte
Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a deschis un proces la Judecătoria Botoșani împotriva SC Locativa SA pentru un spațiu din zona ultracentrală a orașului. Primul termen s-a judecat pe 5 octombrie, la cinci luni și jumătate de la înregistrarea dosarului, și scoate la iveală o încurcătură definitorie pentru politica botoșăneană.
Primărie executată silit de un IFN din celălalt capăt al țării cu care nu a avut vreun contract de credit: Ne-au dat toate planurile peste cap
Întruniți în ședință extraordinară pe data de 17 septembrie 2021, consilierii județeni au hotărât să aloce 219.000 de lei Primăriei Viișoara. Dacă la alte proiecte de hotărâre care vizează repartizarea unor fonduri unităților administrativ-teritoriale apar discuții aprinse cu acuzații privind atribuirea banilor pe criterii politice, de această dată proiectul propus de conducerea Consiliului Județean a fost aprobat în unanimitate.
ANALIZĂ: Pandemia dă cu virgulă la Botoșani: avem de peste 4 ori mai multe îmbolnăviri decât anul trecut pe vremea asta
10, 12, 5, 9, 3, 11, 0și...13, 26, 20, 27, 35, 20, 40Ce e cu aceste numere? Sunt noile cazuri zilnice din prima săptămână a lunii septembrie, de anul trecut și de anul acesta.
Laptopurile de aproape 1.000 de euro bucata ale aleșilor de la Județ, numai bune de pus milieuri pe ele: Niște bani aruncați aiurea - GALERIE FOTO
21 aprilie 2021, Consiliul Județean Botoșani... După un an în care atât fostul, cât și actualul președinte al CJ au invocat pandemia pentru a nu organiza ședințe de plen în format fizic, consilierii județeni primesc laptopuri pentru a le facilita munca în slujba comunității.
Partidul Amploiaților?! Liberalismul botoșănean pe mâna unei găști de bugetari și directori la stat în care privații sunt suprimați
”Prin noi înșine... dar mai ales cu statul”, aceasta pare să fie noua deviză a marii mase a liberalilor botoșăneni. Partidul care, în teorie, își bazează politicile publice așezând antreprenorul la loc de cinste s-a transformat la Botoșani într-o grupare aproape în exclusivitate a bugetarilor și a lucrătorilor la unitățile de stat.
Sensul giratoriu care mai mult încurcă decât ajută! Accidente cu victime sau fără, în zona care înnebunește conducătorii auto – GALERIE FOTO
17 iulie 2021. Colonelul Narcis Jachel din cadrul ISU Botoșani este implicat alături de soție într-un accident rutier care s-a produs exact în fața instituției unde lucrează aproape de-o viață. Pe un drum pe care l-a parcurs probabil de sute de ori. Un drum pe care-l cunoștea extrem de bine. Dar asta până la amenajarea noului sens giratoriu care se dovedește a fi de fapt o brambrureală de indicatoare și reguli rutiere, care nu au neapărat logică. 
Noii șefi de la Nova Apaserv și-au pus în cap să demaște furturile de apă! Angajați în comisia de disciplină, se aduc controlori din alte județe
Legende sau realități, la Botoșani circulă tot felul de povești cu conducte ascunse sub pământ pe care le folosesc ilegal anumiți utilizatori, cea oficială fiind conectată la un apometru pentru care se face plata lunară. Prin aceste tertipuri s-ar umple piscine, s-ar desfășura activități în spălătorii (auto, mai ales) și tot felul de alte lucruri. Și, evident, aceleași voci arată că aceste duble branșamente nu au putut fi făcute fără ajutor de la angajați tocmai din cadrul operatorului de apă și canalizare.
Loading...
DOCUMENT: Lucrările la Botoșani – Tg. Frumos avizate pe bucăți, mai mult pe partea ieșeană! „Strategicul” nostru din beton lăsat la urmă – FOTO&VIDEO
Asta reiese din documentul de avizare pentru lucrările efectuate la DN 28B Târgu Frumos – Botoșani, fiind dată undă verde doar pentru o distanță de 51,2, din totalul de 71,50 de kilometri. Cel mai mare tronson pentru care NU s-au obținut autorizațiile necesare efectuării lucrărilor este pe teritoriul județului Botoșani.
Clădirea cu două instituții în interior pasată între miniștri botoșăneni! Pesediștii și-au arătat mușchii și au „omorât” un proiect de modernizare
Marius Budăi și Raluca Turcan. Doi botoșăneni care au reușit, datorită partidului, să acceadă în funcții de miniștri. Ambii la același minister, cel al Muncii.
Fosta casă a PDL-ului, interzisă prin hotărâre la PNL, a început bătaia pe imobilul din buricul târgului – GALERIE FOTO
Strada Teatrului nr.16, undeva în spatele fostului restaurant ”Pod de Piatră”, pe frontispiciul unei clădiri stă scris ”Partidul Național Liberal – Filiala Teritorială Botoșani”.Aleea Maxim Gorki nr.2, în vecinătatea fostei Case a Corpului Didactic, un alt imobil la intrarea căruia este afișată o emblemă generoasă: ”Partidul Național Liberal – filiala Botoșani”.
DOCUMENT Casa tuturor posibilităților: Județul și Municipiul s-au zbătut să cumpere o casă monument care nu era de vânzare și pe care, de fapt, au refuzat să o achiziționeze când au avut prilejul
Se spune deseori că ”România este țara tuturor posibilităților”. Și cum Botoșani face parte din această țară, nu poate constitui o excepție. Mai ales atunci când discutăm despre administrația publică locală.
O fuziune cum n-a mai fost: USR a ras PLUS la Botoșani, o treime dintre delegații de la municipiu sunt rude între ei
”Miercuri și joi, 105 delegați ai filialelor partidelor proaspăt fuzionate USR și PLUS din întreg județul au ales prin vot direct conducerea județeană a USR Botoșani pentru următorii 4 ani”.
Loading...
Plan secret pus la cale de 6 luni – cum a ajuns Dan Nechifor la 10 voturi de președinția PNL Botoșani
Intrarea prefectului în lupta pentru funcția de președinte al PNL Botoșani s-a făcut pe 27 iunie 2021, în ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile interne. Deși impresia creată a fost aceea a unei decizii luată ”pe ultima sută de metri”, în realitate a fost rezultatul unui plan minuțios pregătit cu jumătate de an înaintea scrutinului.
Noul șef de la ”Apă” a plecat de la ANIF după ce Agenția Națională i-a scos postul de director la concurs, se pregătește un ”liberal pe viață”
Pe 26 mai 2021, cu două săptămâni înainte de ședința consiliului de administrație în care Liviu Ștefan a fost numit director interimar la SC Nova Apaserv SA, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a scos la concurs posturile de directori de la 13 filiale teritoriale din țară, inclusiv cea de la Botoșani. Examentul începe chiar astăzi.
Jumătate dintre agenții de la Poliția Rutieră reținuți de DNA sunt plini de datorii la bănci, unii nu au nici măcar mașină
O ștersătură sau un grup de trei hashtag-uri, asta se regăsește la rubrica ”venituri din salarii” din declarațiile de avere ale polițiștilor de la Serviciul Rutier reținuți la începutul lunii iunie de Direcția Națională Anticorupție. Mai exact, vorbim strict de subofițerul și cei nouă agenți pentru care DNA a dispus reținerea. Aceștia și-au secretizat veniturile din salarii. Prin lege!
Politica... vaccinului: Județele cele mai sărace și care au votat cel mai mult AUR la parlamentare au cei mai puțini vaccinați, Botoșani e cap de afiș
Harta națională a vaccinării scoate la iveală o coincidență politică și sanitară în care județul Botoșani este unul dintre capetele de afiș. Comparația cu rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare arată că refuzul imunizării provine cu precădere din unitățile administrativ-teritoriale în care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a obținut cele mai bune scoruri electorale.
Nu execută doar Primăria! Lichidatorul a vândut de la Termica păcură, țevi, coturi, puncte termice, o cale ferată și o... locomotivă. Și mai are de vândut!
Executarea silită a Primăriei Botoșani în urma proceselor pierdute la Curtea de Apel Suceava cu Cabinetul Individual de Insolvență (CII) Constantin Lulu Dascălu reprezintă cheia de boltă a activității pe care lichidatorul judiciar al SC Termica SA o desfășoară de zece ani la fosta societate de termoficare a orașului.
Cum a ajuns UE să pună umărul la politizarea masivă a concursurilor din România! Candidați secreți, rezultate secrete, a murit și ultima fărâmă de bun simț
Accederea pe tot felul de funcții publice, de execuție sau conducere, a unor persoane susținute politic și fără prea mare pregătire profesională, în cele mai multe dintre cazuri, a devenit extrem de facilă și are loc sub ochii noștri, ai tuturor, într-o semi-transparență care le convine de minune politicienilor, mai ales. 
Draga redactie,va rog verificati si dosarul Muraru Iulius Cezar depus la Primaria Botosani in mijlocul anului 2004,cand primar era dl. Egner Florin,iar dl.Flutur era director la Locativa,pentru a primi o locuinta ANL! De atunci si pana acum nu am primit nici-un raspuns.Ce s-o fi intamplat cu dosarul respectiv? Din acest motiv,fara locuinta,m-am despartit de sotie,iar acum sunt cu serviciul in Iasi. Cred ca si pe atunci se faceau multe manarii,mai ales,ca aceste manarii le facea juristul de la locativa. Multumesc,Muraru Cezar
12 ianuarie 2016, 18:47
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”S-a cântat Simfonie de Sibelius cu trei violoncele, simfonie de Ceaikovski... Simfoniile acestea nu așa au fost scrise. Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre ar fi dat în judecată instituția! De aici trebuie plecat acum ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4.0 o C
Dorohoi
0.9 o C
Bucecea
3.6 o C
Darabani
0.5 o C
Saveni
3.0 o C
Ştefăneşti
1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.