Ancheta săptămânii
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO

Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.

Distanță decisivă la nașterea copilului

 

Fiind familie cu venituri financiare specifice mediului rural, părinții au decis ca nașterea să aibă loc la Spitalul Municipal din Rădăuți, județul Suceava. Decisivă a fost distanța dintre spitalul din Rădăuți și Maternitatea Botoșani.

 

Copilul s-a născut așadar în 16 mai 2020, în jurul orei 17:30, după un travaliu prelungit al mamei. La trei zile distanță, Liliana Andreea a observat un semn pe unul dintre pomeții copilului, dar și faptul că bebelușul plângea necontrolat.

 

S-au externat și pe actele medicale a observat că erau trecute o fractură claviculară pe partea stângă, o ecoriație la nivel facial și leziuni la nivelul capului.

 

 

Bebelușul cu fractură la externare

 

Tatăl s-a decis să depună plângere la Secția Poliției Municipale din Rădăuți și a apelat și la serviciile unui avocat pentru a afla ce s-a întâmplat cu fiul lui. Iar bănuielile sale, justificate și de actele medicale, ar indica faptul că pe Secția Neonatologie a spitalului din Rădăuți, copilul ar fi fost scăpat în cap de medicul de gardă.

 

Nimeni altul decât șeful Secției.

 

Odată luată legătura cu avocatul și în baza actelor medicale a fost sesizat în data de 28 mai 2020 și Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru cercetarea faptelor sub forma a două infracțiuni prevăzute de Codul Penal, respectiv vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

 

 

„Este nevoie de niște investigații pentru a se afla adevărul, până la urma urmei cine a fost de vină. Și la Medicina Legală la Botoșani, aceleași probleme cu mușamalizările lor de acte, cu șapte zile de spitalizare… Copilulului i-au rupt clavicula. De prins se prinde ea la loc, dar rămâne cu urmări pe viață. Acum este binișor, un 70% la modul general”,

Lulciuc Gheorghe Ionuț, tatăl copilului.

 

„Nici urmă de compasiune”

 

Avocatul Eduard Luca a preluat acest caz și a întreprins demersurile necesare aflării adevărului în cazul bebelușului Ionuț Andrei, traumatizat imediat după naștere și care poate rămâne cu sechele pe viață.

 

 „Am rămas impresionat de acest caz, pentru că acest medic nu a dovedit nici cea mai mică urmă de compasiune față de copil, ulterior acestei fapte”,

Eduard Luca, avocat din Baroul Botoșani

 

 

În loc să beneficieze de tratament la înalta calitate, a fost lovit tocmai de cea care ar fi trebuit să aibă grijă de sănătatea lui, a continuat apărătorul familiei Lulciuc.

 

„Copilașul a fost lovit în zona capului și în zona omoplatului stâng. Au rezultat leziuni traumatice la nivelul creșterii capului, o echimoză facială, adică o vânătaie produsă tot în urma unei acțiuni mecanice. Dar cea mai gravă leziune pe care acest nou născut a suferit-o, este vorba despre o fractură la nivelul omoplatului stâng. Mai exact, vorbesc despre zona claviculară, cu anumite modificări la nivelul structurii osoase”,

Eduard Luca, avocatul familiei.

 

Cum de la Poliția Rădăuți, tatăl nou-născutului nu a observat o celeritate în derularea cercetărilor, în plus față de îngrijorarea privitoare la starea de sănătate a copilului s-a adăugat și stresul anchetei.

 

Cu sprijinul avocatului, bebelușul a fost dus spre examinare medico-legală și la Serviciul Județean de Medicină Legală (SJML) Botoșani.

 

Aici, noi piedici

 

„Și clientul meu s-a declarat nemulțumit de felul în care decurge ancheta, într-un mod total anevoios și cu mici influențe de la nivelul corpului medical. Acest copilaș a fost examinat imediat după comiterea acestor două infracțiuni, la data de 20 mai, de către SJML Botoșani”,

Eduard Luca, avocatul familiei.

 

Legistul care a procedat la examinarea bebelușului ar fi trebuit să elibereze certificatul medico-legal în termenul legal de șapte zile, însă actul medical a ajuns la familie abia după trei săptămâni. Iar în certificat erau specificate mai puține zile de îngrijiri medicale și observații mai degrabă teoretice și generale cu privire la ce i s-ar fi putut întâmpla copilului ca să aibă asemenea leziuni.

 

„Din moment ce copilul a suferit leziuni la nivelul capului, sau a vertexului cum spun medicii, tind să cred că a fost scăpat în zona capului având în vedere și faptul că logic vorbind și fizic, la o cădere, partea cea mai grea a corpului este capul și zona trunchiului. Asta a fost o gravă neglijență din partea medicului”,

Eduard Luca, avocatul familiei

 

„Este posibil că mâine să cadă și un asteroid, dar nu se știe”

 

Trecuseră în jur de trei săptămâni iar certificatul, necesar și la derularea anchetei penale, întârzia.

 

Avocatul a sesizat că medicul legist refuza să elibereze certificatul medical legal întrucât exista o neconcordanță între concluziile de specialitate formulate de către el și concluziile sau punctul de vedere al șefului Serviciului de Medicină Legală Botoșani.

 

Concluziile medicului legist care a examinat băiețelul ar fi fost formulate mult prea general și creau anumite dubii, în sensul în care nu stabilea exact modalitatea de producere a leziunilor și nici contextul în care ele puteau fi generate, ceea ce afectează în mod grav bunul mers al anchetei.

 

Drept urmare, familia prin avocat a făcut o sesizare și în privința acestui medic de la SJML Botoșani.

 

 

 

Într-un final, s-a parcurs și această etapă de eliberare a acestui act medical, prin care medicul legist se exprimă că leziunile au fost cauzate de mamă, de fapt, în momentul nașterii.

 

 „…În momentul nașterii, din cauza contracțiilor uterine a intervenit o fractură la nivelul claviculei. I-am spus: «dl medic, vă rog să mă iertați, îmi depășește gândirea mea. Poate nu sunt destul de pregătit, dar eu nu știu, au mai existat asemenea nașteri să se rupă spatele copilului în momentul nașterii?» Și a început să-mi explice de la nivel teoretic, că este posibil orice. I-am spus că este posibil că mâine să cadă și un asteroid, dar nu se știe. Până la urmă trebuie să mergem pe o certitudine”,

Eduard Luca, avocatul familiei

 

 

 

Medic: Se mai întâmplă…

 

În completare, avocatul arată că eventualele traumatisme cauzate de contracții puternice nu ar fi ieșit la iveală abia după trei zile de la naștere, ci imediat. Mai ales că, actele de la neonatologie nu au indicat contracții atipice, puternice la momentul nașterii.

 

„Un alt aspect care m-a siderat, m-a lăsat fără cuvinte, a fost faptul că la SJML, în momentul în care s-a prezentat a doua oară tatăl copilului, medicul legist a făcut o afirmație mai puțin deontologică sau mai puțin profesională. A spus că astfel de cazuri se mai întâmplă și nu este o nenorocire și nu există o culpă atât de gravă încât să atragă aplicarea unor sancțiuni”,

Eduard Luca, avocatul familiei

 

În certificat pentru bebeluș sunt prevăzute 13 – 15 zile de îngrijiri medicale, însă și acest interval de timp pentru vindecare este considerat de familie prea redus, în condițiile în care băiețelul încă pare să resimtă dureri în partea claviculară stângă.

 

Certificatul, contestat

 

Certificato-medico legal va fi contestat în procedura judiciară în cadrul fazei de urmărire penale, urmând a se propune efectuarea unei expertize în cadrul SJML, pentru ca medicii să se propunțe cu privire la numărul real al zilelor de îngrijiri medicale. Despre care familia consideră că ar trebui să fie considerabil peste cel specificat în cel actual.

 

„Vom solicita totodată ca pe baza expertizei să se stabilească cu exactitate modalitatea prin care s-au produs aceste leziuni având în vedere că până în a treia zi de viață a copilașului nu au fost evidențiate aceste leziuni traumatice”

Eduard Luca, avocatul familiei.

 

De asemenea, avocatul a sesizat și Ministerul Sănătății asupra presupusei culpe medicale de la Spitalul Rădăuți, plângerea fiind redirecționată către Colegiul Medicilor din județul vecin.

 

La Spitalul Municipal Rădăuți au mai fost astfel de cazuri, o femeie și bebelușul ei au murit pe aceeași secție de neonatologie, conform portalului de știri protv.

 

loading...
Din ciudățeniile COVID-ului! Bebeluș din Botoșani depistat pozitiv la două teste, mama a ieșit negativ
Moarte cumplită a unui bebeluş născut ACASĂ de o copilă de 16 ani, mama fetei a intervenit prea tarziu

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ
Jumătate dintre cei 32 de consilieri județeni aleși la scrutinul din septembrie 2020 sunt persoane care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Cealaltă jumătate sunt politicieni care au fost aleși și în fosta legislatură.
Tocuri puține printre cravate, botoșănencele pătrund cu greu în lumea bărbaților! Doar ȘAPTE femei în Parlament în istoria județului, a opta a intrat printr-un mister
După recâștigarea cu sânge a democrației în țara noastră, la nivelul județului Botoșani cel puțin, butoanele au fost mai degrabă la îndemâna bărbaților. Femeile care au reușit să performeze în politică sunt puține și pot fi numărate pe degete. În schimb, bărbații care au avut funcții de înaltă demnitate publică sunt de ordinul zecilor.
La Suceava și în stațiuni, Covidul și-a luat vacanță de sărbători și s-au ridicat restricțiile, la Botoșani a dat peste cei „mai catolici decât papa” și a rămas
Luna decembrie a fost una plină de ciudățenii în lupta autorităților cu coronavirusul. Deși este greu de crezut și dificil de înțeles, în majoritatea orașelor-stațiune din Suceava și Prahova, incomparabil mai aglomerate decât Botoșaniul, rata de infectare a scăzut exact când trebuia, adică în preajma sărbătorilor de iarnă. În schimb, la Botoșani, care poate fi orice numai oraș turistic nu, a rămas în continuare peste 3%.
Sărbători de iarnă în pandemie! Ce spun autoritățile de la Botoșani despre ce (NU) avem voie să facem: Copiii merg cu colinda? Primim cete de urători?  
Anul 2020 continuă să lase urme adânci în psihicul uman, această apăsare fiind mai greu de dus mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO
Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.
Rata Covid, calculată după o populație departe de ce a ieșit la recensământ: Două instituții invocate în obținerea numărului de locuitori, neagă furnizarea datelor
”Nr. Populație furnizat de IPJ Botoșani”, aceasta este formularea scrisă cu literă de o șchioapă care timp de mai multe săptămâni, inclusiv în prima parte a lunii noiembrie, încheia ”LISTA cu limitele de incidență cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale din județul Botoșani”. Cazuri de Covid, bineînțeles.
O piață nouă de peste 200.000 de euro stă închisă fiindcă e prea modernă în ”era Covid”: comercianții vând pe trotuare și în parcare – GALERIE FOTO
”Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art.7 alin 1 din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare (...) ÎNCEPÂND CU DATA DE 09.11.2020”.
Loading...
Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei
Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani organizează concurs pentru funcția de manager. Aproape în orice altă perioadă a anului un astfel de anunț putea fi tratat ca oricare altul de acest gen. A fost însă demarat într-o situație specială pentru administrația publică locală și de aici au plecat și interpretările politice.
Propovăduitorii în halate albe ai Covidului, în prima linie a campaniei electorale la mai toate partidele parlamentare
La alegerile locale a putut fi considerată o coincidență. Sau o conjunctură. Ori un concurs de împrejurări. Numai că a venit campania electorală pentru scrutinul parlamentar și se întâmplă din nou. Și nu mai poate fi vorba nici de coincidență, nici de conjunctură, nici de un concurs de împrejurări.
Elevii fără tablete pentru școală, 3 milioane de euro cheltuite însă la Botoșani pe alegerile locale pentru ca trei sferturi din primari să rămână în funcții
Alegerile locale din anul istoric 2020 pot fi trecute în categoria „dezmățurilor financiare” în condițiile în care au costat dublu față de alte scrutine anterioare. Vorbim la nivel național de un total de peste 200 de milioane de euro pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale. Iar costurile suplimentare au fost cauzate de criza sanitară care a lovit mapamondul.Și dezmățul, continuă.
Candidații care s-au făcut de rușine la locale: Pe unul nu l-a votat nici nevasta, alții n-au „păcălit” alegătorii chiar dacă aveau același nume cu... primarul
Peste 7.000 de candidați s-au înscris în lupta electorală pentru județul Botoșani, majoritatea depunându-și candidaturile pe listele pentru consiliile locale din cele 78 de unități administrativ-teritoriale. Câteva sute au candidat pentru funcția de primar, unii fără a avea în spate culorile unui partid, preferând postura de independenți.
Femeia e la putere în noua conducere a CJ, vom avea și cea mai tânără doamnă vicepreședinte din istoria Consiliului – CINE sunt noii vicepreședinți
Liderii PSD și cei ai ALDE s-au întâlnit joi la sediul social-democraților și au stabilit încă de atunci crearea unei coaliții pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean.
Loading...
Candidat bogat, candidat sărac la Primăria Botoșani! AVERILE aspiranților la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ - GALERIE FOTO
O imagine în ansamblu a declarațiilor de avere ale candidaților la funcția de primar al municipiului Botoșani indică faptul că, în 2020, în rândul competitorilor predomină persoane din pătura socială de mijloc. Există și câțiva candidați mai „avuți” care au agonisit de-a lungul anilor din venituri private sau publice. Și o a treia categorie, a celor care nu se pot lăuda nici măcar cu un loc de muncă stabil.
Șoferul care a produs accidentul dramatic din Bulevard este LIBER! Victimele rămase cu sechele și amenințate cu moartea, șocate de decizia judecătorilor – DOCUMENT
Seara de 1 iunie a anului 2020 a fost marcată la Botoșani de unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în municipiul reședință de județ, bilanțul fiind unul apropiat de tragedie: trei autoturisme distruse, șase oameni răniți grav sau extrem de grav, dintre care doi încarcerați. Șoferul vinovat se afla în plin live la volan, în momentul producerii accidentului. Era băut și, la analiza toxicologică, în sânge i-a fost depistat și canabis.
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat
Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).
Comitetul de Urgență ne obligă să purtăm măști și afară, dar Bruxelles-ul tocmai a exclus Botoșaniul din zona roșie a Covid-ului
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani și din alte localități este contrazisă tocmai din capitala Uniunii Europene.
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
”O astfel de lege trebuie gândită foarte bine și cu multă prudență, pentru a nu prejudicia în nici un fel drepturile și libertățile fundamentale ale românilor. Personal sunt de acord cu dumneavoastră, oamenii trebuie să fie ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.6 o C
Dorohoi
-1.4 o C
Bucecea
-1.8 o C
Darabani
-0.6 o C
Saveni
-1.6 o C
Ştefăneşti
1.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.