Ancheta săptămânii
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO

Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.

Distanță decisivă la nașterea copilului

 

Fiind familie cu venituri financiare specifice mediului rural, părinții au decis ca nașterea să aibă loc la Spitalul Municipal din Rădăuți, județul Suceava. Decisivă a fost distanța dintre spitalul din Rădăuți și Maternitatea Botoșani.

 

Copilul s-a născut așadar în 16 mai 2020, în jurul orei 17:30, după un travaliu prelungit al mamei. La trei zile distanță, Liliana Andreea a observat un semn pe unul dintre pomeții copilului, dar și faptul că bebelușul plângea necontrolat.

 

S-au externat și pe actele medicale a observat că erau trecute o fractură claviculară pe partea stângă, o ecoriație la nivel facial și leziuni la nivelul capului.

 

 

Bebelușul cu fractură la externare

 

Tatăl s-a decis să depună plângere la Secția Poliției Municipale din Rădăuți și a apelat și la serviciile unui avocat pentru a afla ce s-a întâmplat cu fiul lui. Iar bănuielile sale, justificate și de actele medicale, ar indica faptul că pe Secția Neonatologie a spitalului din Rădăuți, copilul ar fi fost scăpat în cap de medicul de gardă.

 

Nimeni altul decât șeful Secției.

 

Odată luată legătura cu avocatul și în baza actelor medicale a fost sesizat în data de 28 mai 2020 și Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru cercetarea faptelor sub forma a două infracțiuni prevăzute de Codul Penal, respectiv vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

 

 

„Este nevoie de niște investigații pentru a se afla adevărul, până la urma urmei cine a fost de vină. Și la Medicina Legală la Botoșani, aceleași probleme cu mușamalizările lor de acte, cu șapte zile de spitalizare… Copilulului i-au rupt clavicula. De prins se prinde ea la loc, dar rămâne cu urmări pe viață. Acum este binișor, un 70% la modul general”,

Lulciuc Gheorghe Ionuț, tatăl copilului.

 

„Nici urmă de compasiune”

 

Avocatul Eduard Luca a preluat acest caz și a întreprins demersurile necesare aflării adevărului în cazul bebelușului Ionuț Andrei, traumatizat imediat după naștere și care poate rămâne cu sechele pe viață.

 

 „Am rămas impresionat de acest caz, pentru că acest medic nu a dovedit nici cea mai mică urmă de compasiune față de copil, ulterior acestei fapte”,

Eduard Luca, avocat din Baroul Botoșani

 

 

În loc să beneficieze de tratament la înalta calitate, a fost lovit tocmai de cea care ar fi trebuit să aibă grijă de sănătatea lui, a continuat apărătorul familiei Lulciuc.

 

„Copilașul a fost lovit în zona capului și în zona omoplatului stâng. Au rezultat leziuni traumatice la nivelul creșterii capului, o echimoză facială, adică o vânătaie produsă tot în urma unei acțiuni mecanice. Dar cea mai gravă leziune pe care acest nou născut a suferit-o, este vorba despre o fractură la nivelul omoplatului stâng. Mai exact, vorbesc despre zona claviculară, cu anumite modificări la nivelul structurii osoase”,

Eduard Luca, avocatul familiei.

 

Cum de la Poliția Rădăuți, tatăl nou-născutului nu a observat o celeritate în derularea cercetărilor, în plus față de îngrijorarea privitoare la starea de sănătate a copilului s-a adăugat și stresul anchetei.

 

Cu sprijinul avocatului, bebelușul a fost dus spre examinare medico-legală și la Serviciul Județean de Medicină Legală (SJML) Botoșani.

 

Aici, noi piedici

 

„Și clientul meu s-a declarat nemulțumit de felul în care decurge ancheta, într-un mod total anevoios și cu mici influențe de la nivelul corpului medical. Acest copilaș a fost examinat imediat după comiterea acestor două infracțiuni, la data de 20 mai, de către SJML Botoșani”,

Eduard Luca, avocatul familiei.

 

Legistul care a procedat la examinarea bebelușului ar fi trebuit să elibereze certificatul medico-legal în termenul legal de șapte zile, însă actul medical a ajuns la familie abia după trei săptămâni. Iar în certificat erau specificate mai puține zile de îngrijiri medicale și observații mai degrabă teoretice și generale cu privire la ce i s-ar fi putut întâmpla copilului ca să aibă asemenea leziuni.

 

„Din moment ce copilul a suferit leziuni la nivelul capului, sau a vertexului cum spun medicii, tind să cred că a fost scăpat în zona capului având în vedere și faptul că logic vorbind și fizic, la o cădere, partea cea mai grea a corpului este capul și zona trunchiului. Asta a fost o gravă neglijență din partea medicului”,

Eduard Luca, avocatul familiei

 

„Este posibil că mâine să cadă și un asteroid, dar nu se știe”

 

Trecuseră în jur de trei săptămâni iar certificatul, necesar și la derularea anchetei penale, întârzia.

 

Avocatul a sesizat că medicul legist refuza să elibereze certificatul medical legal întrucât exista o neconcordanță între concluziile de specialitate formulate de către el și concluziile sau punctul de vedere al șefului Serviciului de Medicină Legală Botoșani.

 

Concluziile medicului legist care a examinat băiețelul ar fi fost formulate mult prea general și creau anumite dubii, în sensul în care nu stabilea exact modalitatea de producere a leziunilor și nici contextul în care ele puteau fi generate, ceea ce afectează în mod grav bunul mers al anchetei.

 

Drept urmare, familia prin avocat a făcut o sesizare și în privința acestui medic de la SJML Botoșani.

 

 

 

Într-un final, s-a parcurs și această etapă de eliberare a acestui act medical, prin care medicul legist se exprimă că leziunile au fost cauzate de mamă, de fapt, în momentul nașterii.

 

 „…În momentul nașterii, din cauza contracțiilor uterine a intervenit o fractură la nivelul claviculei. I-am spus: «dl medic, vă rog să mă iertați, îmi depășește gândirea mea. Poate nu sunt destul de pregătit, dar eu nu știu, au mai existat asemenea nașteri să se rupă spatele copilului în momentul nașterii?» Și a început să-mi explice de la nivel teoretic, că este posibil orice. I-am spus că este posibil că mâine să cadă și un asteroid, dar nu se știe. Până la urmă trebuie să mergem pe o certitudine”,

Eduard Luca, avocatul familiei

 

 

 

Medic: Se mai întâmplă…

 

În completare, avocatul arată că eventualele traumatisme cauzate de contracții puternice nu ar fi ieșit la iveală abia după trei zile de la naștere, ci imediat. Mai ales că, actele de la neonatologie nu au indicat contracții atipice, puternice la momentul nașterii.

 

„Un alt aspect care m-a siderat, m-a lăsat fără cuvinte, a fost faptul că la SJML, în momentul în care s-a prezentat a doua oară tatăl copilului, medicul legist a făcut o afirmație mai puțin deontologică sau mai puțin profesională. A spus că astfel de cazuri se mai întâmplă și nu este o nenorocire și nu există o culpă atât de gravă încât să atragă aplicarea unor sancțiuni”,

Eduard Luca, avocatul familiei

 

În certificat pentru bebeluș sunt prevăzute 13 – 15 zile de îngrijiri medicale, însă și acest interval de timp pentru vindecare este considerat de familie prea redus, în condițiile în care băiețelul încă pare să resimtă dureri în partea claviculară stângă.

 

Certificatul, contestat

 

Certificato-medico legal va fi contestat în procedura judiciară în cadrul fazei de urmărire penale, urmând a se propune efectuarea unei expertize în cadrul SJML, pentru ca medicii să se propunțe cu privire la numărul real al zilelor de îngrijiri medicale. Despre care familia consideră că ar trebui să fie considerabil peste cel specificat în cel actual.

 

„Vom solicita totodată ca pe baza expertizei să se stabilească cu exactitate modalitatea prin care s-au produs aceste leziuni având în vedere că până în a treia zi de viață a copilașului nu au fost evidențiate aceste leziuni traumatice”

Eduard Luca, avocatul familiei.

 

De asemenea, avocatul a sesizat și Ministerul Sănătății asupra presupusei culpe medicale de la Spitalul Rădăuți, plângerea fiind redirecționată către Colegiul Medicilor din județul vecin.

 

La Spitalul Municipal Rădăuți au mai fost astfel de cazuri, o femeie și bebelușul ei au murit pe aceeași secție de neonatologie, conform portalului de știri protv.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Din ciudățeniile COVID-ului! Bebeluș din Botoșani depistat pozitiv la două teste, mama a ieșit negativ
Moarte cumplită a unui bebeluş născut ACASĂ de o copilă de 16 ani, mama fetei a intervenit prea tarziu

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Bătălia revelioanelor pe axa Botoșani – Suceava: Anda Adam e cap de afiș în ambele orașe, prețul total e de trei ori mai mare ”dincolo”
După doi ani în care, din cauza pandemiei, administrațiile publice locale nu au mai organizat concerte de revelion, anul acesta se revine la situația dinaintea restricțiilor.
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.1 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.