Județul Botoșani este cel mai mare furnizor de carne de miel din România.
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani estimează sacrificarea, în perioada sărbătorilor pascale, a aproximativ 10.000 de miei.
Precizările vin de la directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani, Mihai Ţurcanu.
Potrivit acestuia, la nivelul judeţului sunt autorizate pentru sacrificarea ovinelor cinci abatoare, Botoşaniul fiind judeţul cu cea mai mare capacitate de sacrificare din România.
Țurcanu mai atrage atenţia asupra faptului că toţi mieii comercializaţi în pieţele din județ trebuie să fie sacrificaţi în unităţi de abatorizare autorizate, în condiţiile în care nu au fost acordate derogări de la norme.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Acțiunea BLOCADA la Botoșani cu amenzi, permise reținute și un tânăr beat pulbere
Oana Sava
Apr 27, 2024
Cosmin Andrei, către Lucian Trufin: Vreau să facem împreună stadionul de la Botoșani – VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Apr 27, 2024
Elevii și profesorii unui liceu din județ s-au întâlnit cu polițiștii în „Săptămâna Altfel"
Redacția Botoșăneanul
Apr 27, 2024