Tombola scoala uvertura mall
Azi la Botosani

Etnobotanicele au băgat în spital adolescenții botoșăneni

Anturajul, abuzurile fie ele fizice sau sexuale sunt printre puținele cauze care îi determină pe adolescenți să se apuce de consumul de droguri, susțin medicii botoșăneni. Potrivit unor statistici din cadrul Spitalului Județean anul trecut 12 tineri au ajuns la Urgențe, după consum de etnobotanice.

Conform statisticilor în 2013 s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgențe (UPU), a unității spitalicești 186 de persoane cu diverse intoxicații, dintre care un număr de 147 au fost voluntare, alte 39 fiind accidentale și 12 după acumularea de substanțe toxice în organism, respectiv etnobotanice.

”Din aceste intoxicații voluntare au fost 12 cazuri de intoxicații cu etnobotanice. Mi-aș permite să adaug, pentru că, drogurile au devenit tot mai disponibile, vizibile printre tineri. Au contact cu drogurile din diverse motive și aici pot enumera presiunea anturajului, abuzurile fizice sau sexuale, nevoia lor de evadare. De asemenea, copii nesupravegheați sunt de două ori mai predispuși să consume droguri sau alcool”, a spus Ioan Asaftei, director de îngrijiri al Spitalului Județean Mavromati.

Efectele consumului de droguri în rândul tinerilor și nu numai au efecte devastatoare începând de la complicații fizice, abandonarea școlii, probleme comportamentale, depresii și stări de tendințe și amenințări suicidale, până la delicvență și infracționalitate. (A.D.)

CITEȘTE:

 Centrul anti-drog ia atitutdine cu privire la ierburile "legale"

4:55 pm Marti, 25 Februarie, 2014
Te-ar mai putea interesa si:  etnobotaniceSpitalul JudeteanIoan Asafteiconsum de droguriadolescenti

1 Comentarii la “Etnobotanicele au băgat în spital adolescenții botoșăneni”

  1. botosanean spune:

    stati asa ca vine viceprimarul etnobotanist si atunci sa va tineti bine doar omul e de meserie si se intoarce la prima dragoste IERBURILE

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: