Ştiri
Concert caritabil la teatru pentru o familie lovită de soartă
Mitropolia Moldovei si Bucovinei împreună cu Asociația "Salvează o inimă" din Botoșani vă invită Duminică 16 decembrie 2012 ora 14:30 la Teatrul Mihai Eminescu la concertul caritabil "Vin colindătorii". Concertul de colinde este susținut de Corul Misionar al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei "Sfântul Ioan Cucuzel", avându-l dirijor pe Gabriel Corolea. În deschiderea evenimentului va concerta Corul "Sfântul Stelian" - ATOR Botoșani.
concert caritabil la Botosani
Fondurile strânse în urma evenimentului vor fi donate unei familii tinere din satul Iacobeni Comuna Dângeni, județul Botoșani, care vor ajuta la reconstruirea acoperişului casei, ce le-a fost distrus de grindina din vara acestui an. Familia se află într-o situaţie financiară dificilă, mama fiind şi bolnavă, însă este consolată de cei trei copii minunaţi, cel mai mare, în clasa a-II – a, fiind cel mai bun la învăţătură dintre toţi colegii.
Corul Ioan Cucuzel a luat fiinţă în martie 2007,atunci când Gabriel Corolea, student la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, cunoscător de muzica psaltică şi actual dirijor al corului, şi-a făcut un mic cor din prieteni studenţi, şi ei cunoscători şi iubitori ai muzicii psaltice. La început corul număra 30 de studenţi, pentru ca în prezent să fie dublu, cu toţii încercând să ajute mai multe persoane cu nevoi speciale. Primul concert caritabil a fost susţinut pentru o tânără studenta bolnavă de leucemie din Iaşi şi a avut loc la sala Iustin Moisescu, odată cu concertul pascal din 2008. Până în prezent corul a lansat un CD cu “Prohodul Domnului” în stil athonit, un al doilea CD fiind lansat în cadrul concertului de la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani ce a avut loc în decembrie 2010, conţinând 15 colinde psaltice. Tinerii membri ai corului participă în fiecare Duminică la diferite parohii din Iaşi la Sfânta Liturghie.
Membrii corului sunt studenţii la Facultatea de Teologie Ortodoxa, dar şi la FEAA, Medicina şi Farmacie, Litere, Filosofie, Hidrotehnica, Construcţii, Arte, Automatică și Calculatoare, Biologie, Istorie, Sport, cunoscători de muzică bisericească şi psaltică.
CITEȘTE ȘI:
 "Dar din dar se face rai" cu elevi inimoşi la Pomârla - FOTOGALERIE

loading...
Loading...
Loading...
Sondaj
Ce ar trebui să facă autoritățile în Centrul Vechi?
Să acționeze ca până acum
Să recurgă la măsuri de forță
Să evacueze scandalagiii
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Bogăţia vine din suflet, dacă e să vorbim de partea materială nu mă consider un om bogat. Am văzut oameni cu bani şi cred că ştiu să fac diferenţa între cei care au bani şi cei care au mai puţini bani. Şi mai ştiu şi ...
Curs valutar
23 iunie 2017
EUR
Euro
4.5673 lei
USD
Dolarul SUA
4.0905 lei
CHF
Francul elveţian
4.2091 lei
GBP
Lira sterlină
5.2034 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6772 lei
XAU
Gramul de aur
165.1775 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4773 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0951 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0923 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1738 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6141 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27 o C
Dorohoi
27 o C
Bucecea
27 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
27 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.