)
missgrey.ro
Ştiri
Concert caritabil la teatru pentru o familie lovită de soartă
Mitropolia Moldovei si Bucovinei împreună cu Asociația "Salvează o inimă" din Botoșani vă invită Duminică 16 decembrie 2012 ora 14:30 la Teatrul Mihai Eminescu la concertul caritabil "Vin colindătorii". Concertul de colinde este susținut de Corul Misionar al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei "Sfântul Ioan Cucuzel", avându-l dirijor pe Gabriel Corolea. În deschiderea evenimentului va concerta Corul "Sfântul Stelian" - ATOR Botoșani.
concert caritabil la Botosani
Fondurile strânse în urma evenimentului vor fi donate unei familii tinere din satul Iacobeni Comuna Dângeni, județul Botoșani, care vor ajuta la reconstruirea acoperişului casei, ce le-a fost distrus de grindina din vara acestui an. Familia se află într-o situaţie financiară dificilă, mama fiind şi bolnavă, însă este consolată de cei trei copii minunaţi, cel mai mare, în clasa a-II – a, fiind cel mai bun la învăţătură dintre toţi colegii.
Corul Ioan Cucuzel a luat fiinţă în martie 2007,atunci când Gabriel Corolea, student la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, cunoscător de muzica psaltică şi actual dirijor al corului, şi-a făcut un mic cor din prieteni studenţi, şi ei cunoscători şi iubitori ai muzicii psaltice. La început corul număra 30 de studenţi, pentru ca în prezent să fie dublu, cu toţii încercând să ajute mai multe persoane cu nevoi speciale. Primul concert caritabil a fost susţinut pentru o tânără studenta bolnavă de leucemie din Iaşi şi a avut loc la sala Iustin Moisescu, odată cu concertul pascal din 2008. Până în prezent corul a lansat un CD cu “Prohodul Domnului” în stil athonit, un al doilea CD fiind lansat în cadrul concertului de la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani ce a avut loc în decembrie 2010, conţinând 15 colinde psaltice. Tinerii membri ai corului participă în fiecare Duminică la diferite parohii din Iaşi la Sfânta Liturghie.
Membrii corului sunt studenţii la Facultatea de Teologie Ortodoxa, dar şi la FEAA, Medicina şi Farmacie, Litere, Filosofie, Hidrotehnica, Construcţii, Arte, Automatică și Calculatoare, Biologie, Istorie, Sport, cunoscători de muzică bisericească şi psaltică.
CITEȘTE ȘI:
 "Dar din dar se face rai" cu elevi inimoşi la Pomârla - FOTOGALERIE

Loading...
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Când Guvernul a dat o lege și a spus că toți cei din instituțiile de cultură primesc o majorare de 50% anul acesta și de la 1 ianuarie încă 50%, probabil au uitat că există instituții de cultură în subordinea autorităț ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5921 lei
USD
Dolarul SUA
3.8901 lei
CHF
Francul elveţian
3.9774 lei
GBP
Lira sterlină
5.1168 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4511 lei
XAU
Gramul de aur
160.5955 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2250 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4895 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0591 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1211 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1786 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6169 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23 o C
Dorohoi
23 o C
Bucecea
23 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
23 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.