Știrea zilei
Afacerist la 20 de ani! Şir de insolvenţe şi datorii de 6 milioane de lei pentru un tânăr botoşănean

La o vârstă la care mulţi alţii încă mai sunt ocupaţi cu facultatea şi cu masterul, un botoşănean îşi dedică o parte din timp… insolvenţelor. La numai 26 de ani are deja un palmares deloc de invidiat.

4 milioane datorii pe o firmă


Adrian Puiu s-a născut în Botoşani şi figurează cu domiciliul în satul Cercu din comuna Bârnova, judeţul Iaşi. Anul trecut a bifat două insolvenţe, ambele în judeţul Botoşani: Agroland Chim SRL Ripiceni şi Zar-Stop-Sem SRL Ionăşeni.
Prima firmă a intrat sub incidenţa Legii 85/2014 pe 26 ianuarie 2016, la cererea creditorului KWS Seminţe SRL Bucureşti. Tabelul definitiv al creanţelor arată că firma la care Adrian Puiu este asociat majoritar  (şi administrator până la insolvenţă) are datorii totale de 4 milioane de lei.
Deşi s-a aprobat un plan de reorganizare, creditorul garantat Banca Transilvania, care deţine o creanţă de numai 10.675 lei, nu a fost de acord, iar Curtea de Apel Suceava a respins cererea de confirmare a planului de reorganizare depus de debitoarea Agroland Chim SRL şi, altfel spus, debitoarea va intra în faliment.

Încă 2 milioane de la alta


La Zar-Stop-Sem SRL Ionăşeni, botoşăneanul Adrian Puiu deţine 50% din capitalul social şi a fost administrator. Firma a intrat în insolvenţă pe 2 septembrie 2016, la cererea creditorilor Prutul SA Galaţi şi Redoxim SRL Ghiroda şi a trecut la faliment prin procedură simplificată în luna următoare.
Tabel definitiv consolidat rectificat al creanţelor indică o masă credală mai mică decât la firma anterioară, dar totuşi destul de consistentă, de 2,1 milioane de lei.

Afacerist la 20 de ani


În ianuarie 2011, când nici nu împlinise 20 de ani, Adrian Puiu şi-a făcut firmă de construcţii, ADR Commerce & Building SRL Iaşi. Cu doar doi angajaţi, respectiv unul singur, a raportat pentru 2015 şi 2016 cifre de afaceri de 1,88 milioane lei, respectiv 2,42 milioane lei.
Firma la care Puiu este unic asociat şi administrator a acumulat datorii gârlă, nivelul acestora fiind de 3,17 milioane lei la finalul anului trecut. CEC Bank s-a prins încă din octombrie 2016 că “a luat-o” şi a solicitat deschiderea insolvenţei, dar cererea a fost admisă abia pe 25 mai 2017.

O firmă a devenit inactivă


Chiar dacă are o firmă în faliment, una în aşteptarea trecerii la faliment şi una oficial doar în insolvenţă, Adrian Puiu mai are la dispoziţie două societăţi prin care să-şi continue activitatea. Una din firmele în funcţiune este Zar-Stop-Land SRL Ionăşeni, care nu a mai depus bilanţ din 2014 şi a fost declarată inactivă de către ANAF în septembrie 2016, dar poate fi reactivată.

La o alta Lukoil a obţinut executarea silită


Singura firmă aparent în regulă este Milen Resort SRL Breazu, înfiinţată în martie 2012 de Elena Puiu (50 de ani), dar avându-l ca unic administrator pe Adrian Puiu. În aprilie 2016 a avut loc o majorare de capital social, o schimbare a obiectului principal de activitate (în “cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”) şi a fost deschis un punct de lucru în localitatea Ripiceni din judeţul Botoşani.
La ora actuală, firma este deţinută de Iacob Negruşer (26 de ani, domiciliat în Cajvana – Suceava) – 90,9% şi Elena Puiu – 9,1%, iar ca administratori figurează Iacob Negruşer şi Adrian Puiu.


Pe 15 martie 2017, creditorul Lukoil România SRL a obţinut încuviinţarea executării silite în Dosarul nr.6694/245/2017 de la Judecătoria Iaşi, împotriva debitorilor Milan Resort SRL şi Adrian Puiu.

 

Țepar de meserie: O firmă din Botoșani păcălită de un bărbat cu mușchi
”Țeapa Pampers” ajunge și la noi: O botoșăneancă în vizorul Poliției pentru o ditamai țeapa – VIDEO


Mai multe citiţi pe Supervizor.ro  


FOTO: Business Insider

 

DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store
Loading...
loading...
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de explozia din strada Primăverii?
Proprietarul apartamentului
Furnizorul de gaz
Autoritățile
Firma care lucra în bloc la instalație
Altcineva
Declaraţia zilei
”Ați spus că nimic nu se întâmpla în lumea asta fără experți contabili. Eu vă spun următorul lucru: nimic nu se întâmplă fără ingineri. Clădirea asta, dacă nu era făcută de inginer, nu aveam unde ține întâlnirea”, ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5987 lei
USD
Dolarul SUA
3.8593 lei
CHF
Francul elveţian
3.9685 lei
GBP
Lira sterlină
5.2095 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4329 lei
XAU
Gramul de aur
160.9047 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2172 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4830 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0692 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1259 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1762 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6181 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12 o C
Dorohoi
12 o C
Bucecea
12 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
12 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.