Știrea zilei
Afacerist la 20 de ani! Şir de insolvenţe şi datorii de 6 milioane de lei pentru un tânăr botoşănean

La o vârstă la care mulţi alţii încă mai sunt ocupaţi cu facultatea şi cu masterul, un botoşănean îşi dedică o parte din timp… insolvenţelor. La numai 26 de ani are deja un palmares deloc de invidiat.

4 milioane datorii pe o firmă


Adrian Puiu s-a născut în Botoşani şi figurează cu domiciliul în satul Cercu din comuna Bârnova, judeţul Iaşi. Anul trecut a bifat două insolvenţe, ambele în judeţul Botoşani: Agroland Chim SRL Ripiceni şi Zar-Stop-Sem SRL Ionăşeni.
Prima firmă a intrat sub incidenţa Legii 85/2014 pe 26 ianuarie 2016, la cererea creditorului KWS Seminţe SRL Bucureşti. Tabelul definitiv al creanţelor arată că firma la care Adrian Puiu este asociat majoritar  (şi administrator până la insolvenţă) are datorii totale de 4 milioane de lei.
Deşi s-a aprobat un plan de reorganizare, creditorul garantat Banca Transilvania, care deţine o creanţă de numai 10.675 lei, nu a fost de acord, iar Curtea de Apel Suceava a respins cererea de confirmare a planului de reorganizare depus de debitoarea Agroland Chim SRL şi, altfel spus, debitoarea va intra în faliment.

Încă 2 milioane de la alta


La Zar-Stop-Sem SRL Ionăşeni, botoşăneanul Adrian Puiu deţine 50% din capitalul social şi a fost administrator. Firma a intrat în insolvenţă pe 2 septembrie 2016, la cererea creditorilor Prutul SA Galaţi şi Redoxim SRL Ghiroda şi a trecut la faliment prin procedură simplificată în luna următoare.
Tabel definitiv consolidat rectificat al creanţelor indică o masă credală mai mică decât la firma anterioară, dar totuşi destul de consistentă, de 2,1 milioane de lei.

Afacerist la 20 de ani


În ianuarie 2011, când nici nu împlinise 20 de ani, Adrian Puiu şi-a făcut firmă de construcţii, ADR Commerce & Building SRL Iaşi. Cu doar doi angajaţi, respectiv unul singur, a raportat pentru 2015 şi 2016 cifre de afaceri de 1,88 milioane lei, respectiv 2,42 milioane lei.
Firma la care Puiu este unic asociat şi administrator a acumulat datorii gârlă, nivelul acestora fiind de 3,17 milioane lei la finalul anului trecut. CEC Bank s-a prins încă din octombrie 2016 că “a luat-o” şi a solicitat deschiderea insolvenţei, dar cererea a fost admisă abia pe 25 mai 2017.

O firmă a devenit inactivă


Chiar dacă are o firmă în faliment, una în aşteptarea trecerii la faliment şi una oficial doar în insolvenţă, Adrian Puiu mai are la dispoziţie două societăţi prin care să-şi continue activitatea. Una din firmele în funcţiune este Zar-Stop-Land SRL Ionăşeni, care nu a mai depus bilanţ din 2014 şi a fost declarată inactivă de către ANAF în septembrie 2016, dar poate fi reactivată.

La o alta Lukoil a obţinut executarea silită


Singura firmă aparent în regulă este Milen Resort SRL Breazu, înfiinţată în martie 2012 de Elena Puiu (50 de ani), dar avându-l ca unic administrator pe Adrian Puiu. În aprilie 2016 a avut loc o majorare de capital social, o schimbare a obiectului principal de activitate (în “cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”) şi a fost deschis un punct de lucru în localitatea Ripiceni din judeţul Botoşani.
La ora actuală, firma este deţinută de Iacob Negruşer (26 de ani, domiciliat în Cajvana – Suceava) – 90,9% şi Elena Puiu – 9,1%, iar ca administratori figurează Iacob Negruşer şi Adrian Puiu.


Pe 15 martie 2017, creditorul Lukoil România SRL a obţinut încuviinţarea executării silite în Dosarul nr.6694/245/2017 de la Judecătoria Iaşi, împotriva debitorilor Milan Resort SRL şi Adrian Puiu.

 

Loading...
Țepar de meserie: O firmă din Botoșani păcălită de un bărbat cu mușchi
”Țeapa Pampers” ajunge și la noi: O botoșăneancă în vizorul Poliției pentru o ditamai țeapa – VIDEO


Mai multe citiţi pe Supervizor.ro  


FOTO: Business Insider

 

DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store
Hai că nu-i chiar rău peste tot: Primele doamne ale judeţului, în topul afacerilor cu hoteluri; aproape un milion de euro într-un an

Uite că nu merge chiar totul prost în judeţul acesta! Mai există şi afaceri din care se fac bani. Cum ar fi hotelurile… administrate de soţiile unor politicieni.

O nouă LOVITURĂ pentru Cornișa, oamenii cheie din proiect scoși pe tușă

Proiectul privitor la parcul de agrement Cornișa pare să fie în continuare o poveste nefericită fără final. Botoșănenii exaltați la începuturi de ideea unei astfel de investiții la Botoșani au intrat într-o hibernare îndoielnică privitoare la șansele de reușită ale acestui parc.

După 13 ANI de zile, prima adopție internațională care a avut loc la Botoșani

Anul 2004 a fost cel în care, din varii motive, au fost stopate adopțiile internaționale în țara noastră și implicit la Botoșani. În acel an au fost finalizate exclusiv acele adopții care se aflau pe rolul instanțelor de judecată.

“Suleymanul fructelor” şi-a bătut joc de Fisc, insolvenţă cu datorii de aproape 6 milioane de lei

Ceea ce probabil că nici un român nu ar îndrăzni să facă într-un stat precum Turcia, şi-a permis însă să pună în practică un cetăţean turc la Botoşani, Suceava şi Iaşi. A făcut, cel puţin oficial, afaceri cu legume şi fructe şi a lăsat datorii de 5,9 milioane de lei.

Deputat din Botoșani, intervenție la un ministru cu fata moartă în cursa ilegală de mașini

Un parlamentar botoșănean vine în sprijinul familiei Dănăilă din Darabani ai cărei copii au fost implicați anul trecut într-un accident rutier. Fiica lor Anda a decedat, iar Șerban a rămas cu sechele pe viață.

UNICAT după revoluţie! Biletele pentru spectacolul de Crăciun cu două super voci româneşti s-au terminat cu două luni înainte - VIDEO & FOTOGALERIE

Este probabil pentru prima oară după revoluţie când organizatorii unui spectacol dedicat sărbătorilor de iarnă reuşesc să vândă toate biletele încă de pe la jumătatea lunii octombrie.

Poate cel mai hulit afacerist botoşănean a ajuns la „sapă de lemn”: Executorii i-au scos casa la vânzare, firma e în faliment

Au trecut vremurile în care mai toţi şoferii din Botoşani îi ştiau de frică. Fiindcă sute sau poate chiar mii au fost nevoiţi să scoată bani din buzunar. Acum lucrurile s-au inversat şi el este cel care trebuie să plătească. Şi nu puţin.  

Poveste de dragoste terminată tragic: fosta soție a refuzat să cheltuiască bani ca să-și repatrieze ex-partenerul de viață mort în străinătate

Patru botoșăneni și-au pierdut viețile în cursul acestui an în alte țări. Printre ei, un bărbat care a săvârșit fapte grave pe teritoriul altui stat și care a fost încarcerat acolo.

Cea mai frumoasă voleibalistă din România are 17 ani și este din Botoșani – FOTOGALERIE

Este extrem de dificil să faci un top al celor mai frumoase voleibaliste din România, în condiţiile în care sportul cu mingea la fileu este plin de fete sexi şi atrăgătoare.

Loading...
Toamna se numără bobocii: LaLa Land, lacrimi și multe strigăte pentru bobocii de la Eminescu: VIDEO & GALERIE FOTO

Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit sâmbătă seară Balul Bobocilor al Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

Un celebru brand internaţional de articole sportive refuzat de Uvertura Mall într-o afacere care trece graniţa Botoşanilor

Mall-ul botoşănean a pierdut unul dintre cei mai mari retaileri de articole sportive în urma diferendelor dintre societatea care îl administrează şi administratorul judiciar. Cel puţin asta reiese dintr-un punct de vedere publicat de SC Uvertura City Mall SRL în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI).

Doi botoşăneni au făcut cursa vieţii pe două roţi prin zone de conflict: au dormit pe un pod păzit cu mitraliere, au riscat arestul şi au avut parte de-o explozie în miez de noapte – GALERIE FOTO

Au dormit pe poduri, pe câmpuri, prin pensiuni, au traversat zone de conflict, s-au ales cu ameninţări şi oameni înarmaţi prin apropiere, dar nu au renunţat şi nici nu s-au gândit măcar un moment să o facă. Fiindcă a fost cursa vieţii lor.

Militarii, câți au mai rămas ei, sărbătoriți în centrul orașului cu tot felul de șefi și obișnuita defilare: Oameni buni, să trăiți!GALERIE FOTO & VIDEO

An de an ziua de 25 octombrie este dedicată Armatei Române. Și ostașilor care au murit pentru libertatea de care ne bucurăm noi astăzi. Pe 25 octombrie 1944, ultimele ținuturi aflate sub ocupație străină deveneau libere, istoria aducându-ne aminte de celebra bătălie de la Carei.

FENOMENAL: Botoşănenii au consumat trei zile apă dintr-o groapă: Nici nu ştiu ce adâncime are

Săptămâna trecută, în ziua în care peste 100.000 de oameni au rămas fără apă, primul reprezentant al Guvernului în Botoşani l-a convocat la o şedinţă fulger pe şeful societăţii de apă şi canalizare.

Cea mai tare secretară de partid, într-un an a învârtit 56 de milioane de euro

Topul Judeţean al Firmelor întocmit de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) consfinţeşte revenirea industriei confecţiilor în prim planul economiei botoşănene.

Geantă plină cu acte, carduri bancare și bani FURATĂ din sediul păzit al Primăriei Botoșani

Situație mai puțin obișnuită în sediul central al Primăriei municipiului reședință de județ. O funcționară a fost prădată de bunurile personale, în timpul programului de lucru.

Balul marilor afaceriști s-a spart rapid la o țigară, în lux și opulență - VIDEO & GALERIE FOTO

Începută cu un moment de reculegere în memoria fostului președinte Dorin Floareș, festivitatea de premiere a celor mai performante companii botoșănene în 2016 a continuat la fel de sobru.

104.853 de lei pe lună, Mihai Țurcanu - cel mai bine plătit bugetar din istoria județului

Uitaţi-i pe şoferii de la Consiliul Judeţean cu salarii de peste 3.000 de lei. Uitaţi-i şi pe şefii CJ care primesc peste 10.000 de lei. Uitaţi şi de parlamentarii cu lefuri care trec de 13.000 de lei.

Fostul prim-procuror de la Botoșani, actor principal în bătălia uriașă pe DNA: Această procedură nu am întâlnit-o în 19 ani de magistratură

Un procuror care a lucrat timp de nouă ani la Botoșani este actor principal în bătălia care se dă de câteva săptămâni în Justiție pe seama Direcției Naționale Anticorupție.

3.054 de lei un şofer, peste 3.000 de lei și un electrician – NOILE SALARII de la Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut publice salariile de bază pentru funcţionarii şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din aparatul propriu de specialitate.

Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am ajuns să locuiesc în acest apartament cunoscând-o pe Roxana Anușca de la PNL. Nu am plătit chirie, am fost lăsat să am grijă de apartament și să plătesc cheltuielile”, Andrei Leonte, fost consilier la cabinetul lui Florin ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6469 lei
USD
Dolarul SUA
3.9414 lei
CHF
Francul elveţian
3.9833 lei
GBP
Lira sterlină
5.2259 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5156 lei
XAU
Gramul de aur
163.6579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4871 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9808 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0851 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1817 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6245 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0 o C
Dorohoi
0 o C
Bucecea
0 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
0 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.