Top News
Medic botoșănean cu salariul de peste 30.000 de lei în mână, un sindicalist ofticat cere ministrului secretizarea lefurile doctorilor și asistenților: Vin oamenii şi ne spun: «la ce salarii aveţi...»

Asemenea tuturor celorlalţi lideri sindicali prezenţi la Comisia de Dialog Social (CDS) de vineri la care a participat şi ministrul Gabriel Petrea şi vicepreşedintele Cartel Alfa Botoşani şi-a exprimat nemulţumiri legate de salarii.

Cam supărați că le știu oamenii lefurile uriașe

Paul Spatariu (foto stânga) nu era însă atât de îngrijorat de cuantumul acestora, ci de faptul că sunt făcute publice pe site-urile spitalelor, lucru care ar afecta relaţia cu pacienţii. Sindicalistul a explicat ceva de genul că, „vin oamenii şi ne spun: la ce salarii aveţi…”. Ca atare, a venit cu o propunere de rezolvare rapidă a situaţiei: „ori la toată lumea, ori la nimeni, nu doar în sănătate”. Mai exact, să se facă publice salariile în toate domeniile de stat, nu doar în sănătate sau să nu se mai facă deloc.

Salariile din sănătate sunt deja mult mai ascunse decât în majoritatea celorlalte domenii de stat


paul spatariuÎn realitate lucrurile stau însă aproape invers. În timp ce aproape toate unităţile de stat fac publice salariile prin declaraţiile de avere pe care angajaţii le completează, astfel încât se poate afla salariul fiecărui lucrător, în sănătate nu se depun astfel de formulare, iar unităţile sanitare fac publice veniturile pe posturi, fără a nominaliza angajaţii. Ba mai mult, în timp ce la majoritatea instituţiilor prin declaraţiile de avere contribuabilii pot afla inclusiv ce case, terenuri, maşini, bani în bănci are un angajat, în sănătate aceste lucru nu este posibil.

Retribuțiile devin comparabile cu cele din Occident


Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social i-a răspuns că transparenţa trebuie să se aplice în toate domeniile.
Cererea halucinantă vine după ce medicii au ajuns să fie printre cei mai bine plătiți români. Datele făcute publice de Spitalul Județean Botoșani scot la iveală nivelul amețitor la care s-au ridicat lefurilor doctorilor, o mulțime dintre aceșțtia câștigând net peste 20.000 de lei pe lună, mai mult, în cazul județului nostru, decât în orice alt domeniu. Iată câteva exemple:


-    Medic specialist compartiment ATI Pediatrie – 20.894 lei
-    Medic specialist compartiment ATI Pediatrie – 24.423 lei
-    Medic primar secția ATI – 20.425 lei
-    Medic primar șef secția ATI – 20.341 lei
-    Medic primar șef serviciu Medicina Legală – 32.464 lei


6.910.352 de lei


este cifra lunară a salariilor la Mavromati, adică 1,5 milioane de euro, fără dările aferente la buget


”A trebuit să creștem salariile medicilor pentru a opri plecările în străinătate”, a explicat Gabriel Petrea, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, fără a preciza ce se întâmplă cu oamenii din celelalte domenii care continuă să plece la muncă peste hotare.

Serviciile rămân ca în... România

Dacă salariile cadrelor medicale au devenit comparabile cu cele din Europa Occidentală, în schimb atitudinea acestora și serviciile prestate rămân în continuare ca în... România. Săptămâna trecută, de exemplu, o fetiță născută sănătoasă la Maternitatea Botoșani a murit după doar două zile, plângerile mămicii care simțea că bebelușul nu este bine fiind ignorate de medici și asistenți. În final, ca de fiecare dată, s-a concluzionat că mama este vinovată.

loading...
Mia de dolari se face la Botoșani cu injecția în mână, asistentele care dau clasă medicilor la salarii
Grila cu salariile propuse de Guvern: CÂT ar urma să câștige un medic sau un profesor

 

TRĂSNET: Mama care şi-a aruncat copilul la canal condamnată, iese din închisoare la o vârstă când greu mai poate deveni din nou mamă

La mai puţin de două luni de la debut, procesul privind mama care şi-a aruncat copilul nou născut într-un canal din poligonul ACR s-a şi terminat.

A picat revelionul Primăriei! Pană de curent, artiștii au tăiat-o în mașină, lumea fluieră – VIDEO & GALERIE FOTO

Intrată pe scenă în jurul orei 22:50, când nu cântase decât vreo trei melodii, Ami a fost nevoită să își întrerupă concertul.

Noua vedetă a Botoşaniului cântă de revelion la cel mai mare restaurant, la care intrarea este 700 de lei

Suucesul pe care l-a avut atât ca artist solo, dar mai ales în duetul cu Edward Sanda i-a crescut brusc cota, iar în noaptea dintre ani va cânta în cea mai mare berărie din ţară.

SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

loading...
Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

loading...
Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

vivacredit.ro
Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Nici 1000 de lei pe luna nu merita !!!
23 martie 2017, 01:09
RUSINE,medicilor din UPU BT care tin bolnavii cate 4-5 ore pe hol iar ei stau de vorba,se rad sau mai sta cate unul pe telefon si -ti spune ,,aveti rabdare nu putem lucra cu toata lumea deodata,,
19 martie 2017, 14:07
Motivul secretizarii salariului este faptul ca dezvaluirea acestuia scade dramatic posibilitatea de a mai primi plicul, cu care dealtfel medicii nostri, profesionisti sau mai putin profesionisti, sunt mai mult decat obisnuiti sa il primeasca chiar si de la babuta aia amarata de la tara, care are pensie de pe la CAP. Si am sezizat ca odata cu cresterea salariilor la tot personalul medical le-a crescut si "greata" cu care trateaza bolnavii.
19 martie 2017, 09:15
Spre comparație : medic salar 3000 -5000 brut directori și șefi si chiar inspectori din consiliul județean, PREFECTURA ,CASA De SANATATE, CASA DE PENSII sau ITM, ANAF ,NOVA APA SERV , URBAN SERV etc salarii de peste 10000 - 20000 brut. Cum va pare?
19 martie 2017, 07:21
Cei din ATI și medicina legala sunt exceptii. Restul medicilor au salarii de 2500 -5000 ron brut la care se adaugă gărzile! Nu mai judecați nefiind în cunoștință de cauză! În occident , spre comparație, salariile sunt situate intre 5000 euro și 10000 la care se adaugă gărzile adică intre 23000 și 46000 ron plus gărzile. Nu mai dezinformați ! Domnilor din presa nu prezentați doar jumătăți de adevar ascunzând realitatea.!!!
19 martie 2017, 07:16
Meritati salar mare dar si comportamentul vostru sa fie pe masura banilor care ii primiti,sa respectati pacientul ca in strainatate,ca tot faceti comparatii. Din pacate multi cred ca va veti lasa de spaga dupa aceste mariri,realitatea este ca si spaga o vreti mai mare de acum. in upu sunt vre-o doua doctorite de-a 7 -a mana, si cu gura cat casa ,unele au fost enumerate mai sus,lipseste Purice.
18 martie 2017, 23:29
degeaba le dati salarii ca tot de mantuiala isi fac treaba. au plecat medicii buni in strainatate si au ramas medicii de mina saptea. cum naiba sa platesti un medic de familie care habar nu are cate urechi are cu peste 100 de milioane net lunar?toti care au picat examenul de rezidentiat , deci loazele din medicina au ajuns medici de familie. si astia iti prescriu ce iti da medicul specialist, ba chiar asteapta sa le platesti. ei incaseaza bani degeaba . eu unul nu am avut nevoie de ei, dar statul imi ia bani la greu pentru sanatate.si sunt sigur ca daca voi ajunge pe mina lor trebuie sa dau spaga ca altfel se uita in alta parte.
18 martie 2017, 20:24
Și Babei cu Guraliuc au salariu destul de mare și urla cât le țin gura in urgentă de parca e moștenire de la masa de acasă urgentă...fura pastile pentru azilul ei privat
18 martie 2017, 18:27
Salarii plătite din buzunarul nostru. De asta suntem vânaţi pentru fiecare leuţ. Nu am mers în viaţa mea la spital, am plătit mai bine de 10 ani cas, iar când nu am serviciu trebuie să plătesc internarea. Păi banii plătiţi timp de mai bine de 10 ani unde sunt? Aste e hoţie pe faţă, un sistem din care profită cei cu bani mulţi nu omul de rând. Banii de cas trebuiau trecuţi pe un card de sănătate pe persoană fizică, cu cardul îţi plăteai tratamentele şi celelalte servicii pentru sănătate. Celor fără venituri statul ar fi alocat o sumă ca ajutor. Acest mod era echitabil. Aşa eu îi plătesc patronului sănătatea după care dromaderul mă dă afară, iar eu trebuie să-mi plătesc singur cheltuielile de sănătate. Halal hoţie!!
18 martie 2017, 13:40
la astia si 1 miliard sa le dea salariu si tot o sa ia spaga...si tot urat o sa vorbeasca cu bolnavii
18 martie 2017, 12:41
sa nu se mai zica salariu la medici ca nu mai da pacientii spaga cea de toate zilele
18 martie 2017, 10:02
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Ar trebui susținută Mihaela Huncă pentru funcția de ministru al Educației?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Prezența de prevenire a domniilor voastre în școli este foarte importantă. Sau la activități unde fără voi nu se poate, începând de la parohii și unde nu de puține ați avut intervenții, la manifestări sportive, ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6656 lei
USD
Dolarul SUA
3.8059 lei
CHF
Francul elveţian
3.9621 lei
GBP
Lira sterlină
5.2916 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4379 lei
XAU
Gramul de aur
163.1592 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2254 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5078 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0525 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1837 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6267 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2.2 o C
Dorohoi
-5 o C
Bucecea
-2.2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-5 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.