Naţional
Ce poți vizita în capitala Serbiei

(P) Belgrad, capitala Serbiei, este un oras in care prezentul este inca puternic influentat de trecut. Chiar si asa, gasesti o multime de obiective turistice si locuri de vizitat in Belgrad. 

Fie ca vrei sa iti petreci un weekend in capitala Serbiei, fie ca preferi sa ii acorzi mai multe zile, trebuie sa stii ce sa vizitezi.


Pe site-ul Xplorer.ro gasesti cele mai interesante atractii turistice din Belgrad. Despre unele dintre ele iti voi spune si eu cateva lucruri in articolul de fata.


1.    Cetatea Belgradului


Cetatea Belgradului a fost intemeiata in secolul III i.Hr. Pe vremea aceea avea numele Singidunum si era o importanta fortareata. Mai mult decat atat, rolul sau era cu atat mai important, cu cat reprezenta granita dintre Serbia si Ungaria.


In prezent in vechea Cetate a Belgradului poti gasi parcul central al orasului, dar si alte obiective turistice importante si cunocute din Belgrad. Este vorba despre Catedrala Arhanghelului Mihail, Muzeul Militar sau Gradina Zoologica din Belgrad.


2.    Catedrala Sfântul Sava


Un alt obiectiv turistic din Belgrad, despre care poti afla informatii suplimentare de pe site-ul Xplorer.ro, este Catedrala Sfantul Sava. 


Catedrala Sfantul Sava este considerata cea mai mare biserica ortodoxa din lume, pentru ca are o capacitate de 10 000 de oameni, la care se adauga si 800 de coristi. 


Despre Catedrala Sfantul Sava trebuie mentionat faptul ca a fost finalizata abia in 2004, insa de atunci aduna anual zeci de mii de turisti din tarile ortodoxe.


3.    Muzeul National din Belgrad


Construit in anul 1844, Muzeul National din Belgrad este considerat un simbol al orasului si chiar al Peninsulei Balcanice. 


In interiorul muzeulul vizitatorii pot admira lucrarile celor mai importanti artisti sarbi. Pe langa acestia si-au facut loc si alti artisti europeni celebrii, precum Renoir.


Un aspect peste care nu se poate trece cu vederea este numarul impresionant de articole care se gasesc in Muzeul National din Belgrad. Acesta detine peste 400 000 de lucrari.


4.    Palatul Alb


Beli Dvor, asa cum este denumirea sarbeasca a Palatului Alb, este o constructie impunatoare, realizata in stil neo-paladin. Palatul a fost finalizat in anul 1937 si a fost resedinta dinastiei Karadordevic.


In interiorul Palatului Alb se gasesc cateva opere de arta de mare valoare, apartinand lui Picasso, Rembrandt sau Giuseppe Crespi.


5.    Muzeul Nikola Tesla


In capitala Serbiei poti vizita Muzeul Nikola Tesla, inventatorul care a descoperit unitatea de masura pentru inductia magnetica. In urma acestei descoperiri, Nikola Tesla a primit un premiu important de la Comisia Internationala a Ingineriei Electrice. 


In cadrul muzeului pot fi admirate toate premiile, distinctiile si diplomele obtinute de Nikola Tesla. De asemenea, cele 7 camere care compun muzeul prezinta fiecare numeroase documente, carti, desene si fotografii care i-au apartinut celebrului inventator.


6.    Gradina Zoologica


Parcul din Cetatea Belgradului gazduieste una dintre cele mai interesante si vizitate atractii turistice din Belgrad, Gradina Zoologica.


Intinsa pe o suprafata generoasa, Gradina Zoologica din Belgrad atrage numerosi vizitatori, atat din randul localnicilor, cat mai ales al turistilor. 


Aceasta gradina zoologica este mult mai atractiva decat altele, pentru ca aici majoritatea pasarilor se plimba libere printre vizitatori.


7.    Strada Skadarlija


In trecut strada Skadarlija era cea mai aglomerata strada din Belgrad, fiind strabatuta zilnic de personalitati celebre.


In prezent, a ramas doar o amintire a acelor vremuri. Chiar si asa, este una dintre cele mai populate strazi pietonale din oras. Aici razuna concertele live ale unor artisti locali.


8.    Teatrul National din Belgrad


Imediat dupa construirea cladirii, in a doua jumatate a secolului XIX, Teatrul National din Belgrad a devenit cel mai cunoscut din Balcani. 


Incepand cu anul 1983, Teatrul National din Belgrad a devenit cel mai important monument de istorie si cultura din Serbia, fiind protejat prin lege.


Cladirea Teatrului National din Belgrad nu este atat de impunatoare, detinand doar doua sali de spectacole. Prima are o capacitate de 220 de locuri si dispune de trei balcoane. Actorii pot sa ajunga sa joace in aceasta sala abia dupa ce trec la nivelul de profesionisti. Pana atunci au dreptul sa joace doar in a doua sala a teatrului, destinata actorilor amatori.


9.    Insula Ada Ciganlija


Traducerea din limba sarba a expresiei ”Ada Ciganlija” este „Insula Tiganilor”. Se pare ca in trecut insula a fost locuita de tigani si de aceea i s-a dat acest nume.


In prezent aceasta insula este de fapt singura plaja din Belgrad unde poti sa gasesti nisip fin. Mai mult decat atat, insula se intinde pe o suprafata enorma, de cateva hectare si are amenajate numeroase terenuri de sport. 


Cei care ajung pe Insula Ada Ciganlija pot sa joace tenis, handbal, volei, fotbal sau baschet. Pot face cateva ture cu bicicleta, pot pescui sau pot inota in raul Sava. 


 10. Academia Sarba de Arte si Stiinta din Belgrad


Desemnata cea mai mare institutie educational-stiintifica din Serbia, Academia Sarba de Arte si Stiinte din Belgrad isi desfasoara activitatea intr-o cladire construita in anul 1886.


In cadrul acesteia, iubitorii de arta pot sa descopere o multime de opere a unor artisti plastici, sculptori si pictori celebrii. Costumele populare sarbesti sunt nelipsite si se afla la loc de cinste.

 


 

Urmărește-ne și pe Google News

Medicii au încremenit: CEZARIANĂ făcută acasă de soț și soacră, cu ustensile de pe internet
Când au ajuns salvatorii, ea fusese tăiată pe abdomen și copilul scos.
Scumpirile continuă, românii suferă: Mulți dintre ei sunt nevoiți să își ia un al doilea loc de muncă
Pentru a putea face față cheltuielilor din ce în ce mai mari, românii apelează la un al doilea serviciu.
TRAGEDIE aproape de noi: O femeie de 42 de ani a murit în timpul nașterii, după ce și-a căutat moașă pe Internet
La 42 de ani și-a găsit sfârșitul pentru că a decis să nască acasă.
Cum trebuie tratați muncitorii străini
(P) Numărul muncitorilor asiatici în România a crescut simțitor și am ajuns să-i găsim în tot felul de activități. În restaurante, în fabrici, la ferme, pe șantiere, chiar și în rândul livratorilor de pe platformele cunoscute la noi. Peste 200 000 de avize de muncă pentru muncitori non-comunitari au fost emise de reprezentații statului român în ultimii 10 ani, până la sfârșitul anului trecut.
REVOLTĂTOR! A zdrobit capul unei femei cu o toporișcă și i-a dat foc după ce a violat-o, pentru că a avut o... rătăcire
După ce și-a torturat și ucis vecina cu sâng rece, vrea ca pedeapsa să se îndrepte către minimul prevăzut de lege, conform solicitării făcute de avocatul acestuia.
Decizie de la judecători: 2.500 de euro pentru un viol cu o fetiță
Condamnat pentru comiterea infracțiunii de întreținere a unui act sexual cu minor în formă continuată,  a formuat o contestație în anulare, în speranța pedeapsa îi va fi mai mică.
ALERTĂ la vecini, râu poluat cu ape de mină – FOTOGALERIE
S-au luat deja primele măsuri. 
CHIN pentru o tânără de 21 de ani: Deși insista că este virgină, burta i-a crescut ca la o sarcină de 9 luni
O tânără a ajuns la spital crezând că este însărcinată. Fata a decis să meargă singură să caute sprijin de specialitate știind că nu a avut contact sexual niciodată.
Un elev în vârstă de șapte ani i-a furat arma tatălui și a dus-o la școală
Copilul a dus arma la școală pentru a se juca cu colegii săi de clasă. 
CE mai fură unii: Un hoț ”profesionist” a fost prins cu…Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur
Sunt două anchete pornite de Poliția Capitalei în Ilfov și Călărași într-un dosar de furt calificat. Un bărbat ar fi sustras moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Capela Sfântă Elisabeta Cotroceni.
Șase persoane au ajuns la Urgențe din cauza unei ciorbe preparată 'cu multă dragoste' și... insecticid
După ce au luat masa, membrii unei familii au fost nevoiți să meargă la spital.
CINE este moldoveanca ce va reprezenta România la un campionat mondial de dezbateri, în Vietnam
La Campionatul Mondial de Dezbateri, va intra în ring pentru a se duela în ”lupta cuvintelor” moldoveanca Oana Ilinca Panaite.
Comunicat: Premierul Nicolae Ciucă a vizitat compania Termoplast, unul dintre cei mai importanți producători de tâmplărie PVC și aluminiu din România - GALERIE FOTO
Compania Termoplast, din localitatea Roman, a fost construită pe valorile unui business de familie, iar în prezent are o cifră de afaceri de aproape de 20 milioane de euro. Aproximativ 70 la sută din producție este exportată în Europa de Vest, purtând eticheta „Fabricat în România”.
REVOLTĂTOR! Unde s-a ajuns? Spitalul din zona noastră unde pacienții mor pentru că nu există... antibiotic
Împart aceeași pastilă după operații, iar viața le este pusă în pericol secundă de secundă. Cum le-a devenit călău spitalul unde s-au dus să se trateze?
O doctoriță a murit în timpul gărzii pe care o făcea la un spital din Iași
Este doliu în lumea medicală din zona Moldovei. Asistentul universitar doctor Carmina Schaas s-a stins din viață, în urma unui infarct în timp ce era de gardă și îngrijea pacienții.
În sfârșit, se întâmplă: Legumicultori săltați de polițiști pentru că foloseau substanțe ilegale pentru coacerea roșiilor
Vedem pe tarabele din Botoşani roșii mari, frumoase. De Buzău, de Galați sau din alte locuri cunoscute ca tradiționale în cultivarea legumelor. Însă nu ne gândim ce se ascunde dincolo de culoarea aparent sănătoasă a roșiilor.
Preoții care oficiază înmormântări în alte parohii vor fi amendați
Un preot nu are voie să oficieze slujbe de înmormântare decât la biserica unde este paroh. În caz contrar, acesta riscă amenzi.
ȘOC la vecini: Șef din Poliție REȚINUT după ce a violat o fetiță sub amenințarea cuțitului
Șeful Serviciului Poliția Călare a fost reținut pentru viol și agresiune sexuală.Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au făcut două percheziții, iar mai apoi l-au condus pe Tiberiu Cebotaru la audieri.
5 moduri de a-ţi controla tensiunea arterială fără medicamente
(P) Problemele cardiace sunt tot mai des întâlnite, în zilele noastre, la persoane de toate vârstele. În stadiile incipiente, cel mai bun lucru pe care cineva îl poate face este să îşi schimbe stilul de viaţă. Rolul acestuia în problemele cardiace este unul esenţial, putând preveni, întârzia sau reduce nevoia de medicamente.
DOLIU în presă, s-a stins la doar 32 de ani jurnalista care ne-a spus cine a fost ”femeia în rochie albastră”: O colegă discretă și un mic geniu tehnic - FOTO
Tânăra jurnalistă a fost găsită în apartamentul în care locuia singură.
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.6 o C
Dorohoi
22.8 o C
Bucecea
23.9 o C
Darabani
22.3 o C
Saveni
23.2 o C
Ştefăneşti
22.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.