Interviuri
Regizorul Emanuel Pârvu aduce ”Marocco” la Botoșani: ”Este un film care sper să ridice niște întrebări” FOTO&VIDEO

Joi, 27 aprilie, de la ora 19.00, cinefilii botoșăneni vor avea parte de o nouă proiecție specială.

Filmul ”Marocco” va fi difuzat joi seara la Cinema Unirea Botoșani, în prezența regizorului Emanuel Pârvu.

 

Filmul urmărește destinele a două iubiri care ajung în situații de viață și de moarte ca urmare a neîncrederii. O situație care naște o întrebare dificilă: “Dacă fiecare are intenții bune, și totuși cineva moare, unde e greșeala?”

 

Cristi este într-o relație cu iubita lui Maria, la câțiva ani după moartea soției lui. Magda, fiica lui adolescentă și iubitul ei, Iulian, sunt voluntari la un spital de oncologie pediatrică, unde merg o dată pe lună pentru a-i anima pe copiii bolnavi. Într-o zi, Magda îi oferă unei fetițe bolnave lănțișorul primit cadou de la tatăl ei. Când Cristi refuză să o creadă pe Magda că, într-adevăr, adolescenta a oferit cadoul ei scump unui copil bolnav, totul se schimbă.

 

Regizat de Emanuel Pârvu, filmul îi are în distribuție pe Șerban Pavlu, Crina Semciuc, Ana Indricău, Tudor Cucu-Dumitrescu, dar și pe Emilia Popescu.

 

 

 

 

Regizorul Emanuel Pârvu: ”Relația părinți-copii este cea mai complicată relație din lume”

 

Înainte de proiecția specială de la Botoșani, între Gala Gopo şi o călătorie cu avionul, regizorul Emanuel Pârvu a găsit câteva fărâme de timp pentru a răspunde întrebărilor adresate de către jurnalistul Botoșăneanul.ro.

 

-Abia s-a încheiat Gala Premiilor Gopo, unde ați fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal pentru prestația din ”Miracol”. Cum reușiți să faceți trecerea de la actor la regizor, calitate în care, iată, veniți la Botoșani pentru proiecția de gală a filmului ”Marocco”?

 

-Nu e prima dată când fac trecerea de la actor la regizor. E un salt pe care îl faci conștient. Încerci să te pliezi pe lucrurile pe care ți le cere fișa postului. La regie e o fișă a postului, la actorie e altă fișă a postului.

 

-Revenind la filmul ”Macocco”, despre care s-a vorbit foarte mult încă de la titlu. Ne amintim, cel puțin generația mea, de acel joc din copilărie cu bețișoare din lemn. Cum ați ”implementat” acest joc în acțiunea filmului? Marocco, prin definiție, poate fi un joc al întâmplării, al hazardului... Transferat la film, putem vorbi despre un hazard controlat?

 

-În general, în ficțiune cam totul este controlat. Este o chestiune pe care, în ”Marocco”, am controlat-o împreună cu Alex Popa, cel care a scris scenariul.

 

-Vorbim despre un subiect de film care privește problematica părinți-copii. Deci cuvântul ”control” este unul foarte delicat...

 

-Foarte delicat, exact, ați observat foarte bine! Aici este o chestiune prin care ne-am dorit să migrăm spre o arie puțin mai largă. Pentru că relația părinți-copii, despre care cred că este cea mai frumoasă chestiune din lume, cea mai complicată relație din lume, aici este ceva foarte delicat. Și atunci am încercat să mergem un pic spre universal, pentru că relația părinți-copii există și în Asia, și în Africa... Spre deosebire de primul meu film (”Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor”), unde subiectul a fost mai balcanic, deci o chestie specifică nouă, aici relația părinți-copii o vezi un pic mai universal...

 

 

-Revenind la ”Meda...”, tot un film cu problematică socială, remarcăm prezența lui Șerban Pavlu în ambele dvs. producții. Este o strategie de marketing, este prietenie la mijloc sau pur și simplu o întâmplare de casting?

 

-Este o potriveală de casting! Eu întotdeauna fac casting la filmele mele, este o chestiune pe care mă bazez pentru că nu îmi dau seama niciodată cum poate fi un personaj. Eu scriu în cap cu actori ”morți”, cu actori pe care nu îi pot ”lua”, tocmai pentru a da șanse egale tuturor celor care se înscriu la casting. Dacă am pe cineva în cap timp de trei ani de zile, cât scriu, va fi foarte greu să scap de asta și actorii nu vor avea șanse egale. Cu Șerban Pavlu a fost potriveală de personaj.

 

-Este ”Marocco” un film care dă lecții, care oferă soluții?

 

-Nu sunt în postura nici de a da lecții, nici de a oferi soluții. Nu am multe răspunsuri la mine în viața asta. Dar este un film care sper să ridice niște întrebări. În general nu cred în oamenii care oferă soluții, nici nu avem prea multe soluții în viața asta, cred că avem foarte multe derapaje și cam atât.

 

-Filmul ajunge la Botoșani după un parcurs cinematografic amplu. Din experiența și interacțiunea cu publicul, unde este mai puternic impactul: la părinți, la tineri?

 

-Am încercat să nu pun reflectorul pe o anume parte socială. Pur și simplu am încercat să ridic întrebările, să pun reflectorul pe niște povești care se pot întâmpla. Fiecare ia din povestea asta ceea ce simte el că rezonează mai mult.

 

-Este un film cu care rezonează mai multe generații...

 

-Eu așa am intenționat. Dar sper să nu fie un film nișat. El a fost primit cu căldură de multe categorii de vârstă. Are o întrebare de ridicat și la tineri, și la adulți, și la vârstnici. Postura de părinte – eu am fost și în postura copilului, sunt și în postura părintelui – vine cu întrebări un pic mai ample. Mama mea a fost și ea și copil și părinte. Cel puțin copii am fost toți, dar cei care nu sunt părinți își pot pune și ei o serie de întrebări.

 

-Proiecția de la Botoșani va ridica, de bună seamă, întrebări și posibil răspunsuri. Pe care le vom afla după ce vedem filmul, la Botoșani!

 

-Ne vedem cu drag la Botoșani!

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Regizor pe covorul roșu la Cinema Unirea Botoșani: ”Marocco”, filmul care nu trebuie ratat
Proiecție de gală la Cinema Unirea, actorii din „Metronom” întâmpinați pe covor roșu, peste 200 de botoșăneni au urmărit filmul - FOTO&VIDEO

 

 

Florentina TONIȚĂ
FLASH INTERVIU Svetlana Bivol, managerul Filarmonicii Chișinău: Botoșaniul este un oraș de suflet și de atmosferă. Întotdeauna mă simt aici ca în sânul unei familiiVIDEO
Anul trecut, la două luni după învestirea în funcția de manager al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, Mirel Manea s-a deplasat la Chișinău unde a perfectat un acord cu Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” din Republica Moldova.
20 de întrebări cu o scriitoare din Botoșani:  Este foarte greu să trăiești din scris
Interviul a fost realizat de către jurnalistul Sibiana Mirela Antoche în cadrul unui proiect intitulat „Să ne cunoaștem scriitorii”. 
Pavel Bartoș la Botoșani: Ramon a activat un public care de 10-15 ani nu a mai fost la film / Jesus del Cerro a spus: ”O facem pentru Bogdan!”
Cum a reușit ”Ramon” să umple sălile de cinema în toată România și să vândă toate biletele în doar trei zile la Botoșani? 
Bogdan Horga, înainte de premiera filmului ”Ramon” la Botoșani: În Pavel Bartoș am descoperit un om extraordinar / Eu joc acolo cu două premii GopoFOTO&VIDEO
Pe 8 martie, la ora 18.00, la Botoșani are loc cel mai așteptat eveniment al acestui început de an: primul covor roșu la Cinematograful Unirea. 
INTERVIU Ivana Znacom, tânăra make-up artist originară din Botoșani care colaborează cu televiziuni, producători de filme și fotomodele: Poți crea orice prin machiaj GALERIE FOTO
(P) A început cu un curs de machiaj și pe parcurs și-a descoperit o veritabilă pasiune căreia i-a acordat tot mai mult timp și pe care a transformat-o într-o meserie. Despre începuturile Ivanei Znacom în lumea machiajului, despre realizările din ultimul an, tendințe și planuri, puteți citi în interviul de mai jos.
La 39 de ani, al doilea om din Nova Apaserv! INTERVIU Alin Cirimpei, noul director adjunct de la „Apă” : Este alegerea fiecăruia dacă să fie membru sau nu VIDEO
Așa cum Botoșăneanul a anunțat în exclusivitate, noul director al SC Nova Apaserv SA este Alin Cirimpei, un tânăr în vârstă de 39 de ani care vine din domeniul privat, unde a lucrat la o firma de telefonie și la o alta de instalații, pe posturi de conducere.
Ana Maria Micu, artista care creează în Botoșani și expune la Taipei și New York: Pictura nu este o imagine pusă în ramă, agățată ca să nu stea peretele gol!GALERIE FOTO
Aproape necunoscută în Botoşani, expune în galerii din toată lumea, de la Taipei la Beijing, de la Moscova la Bucureşti, dar și la New York, Rotterdam, Haga, Amsterdam, Edinburgh sau Viena.
Doctorița din Botoșani care cântă la pian și pictează: Îmi găsesc echilibrul emoțional / Am iubit foarte mult medicina de familie și lumea satului - GALERIE FOTO
După ce a terminat Medicina, a plecat să profeseze într-un sat, la zeci de kilometri de casă. Asta nu a oprit-o să deschidă un nou capitol în viața ei: pictura. Pentru medicul din Botoșani, echilibrul vieții s-a construit prin artă, fie că a fost muzica, fie că a fost pictura. Tablourile ei se află astăzi pe simeze, dar doctorița spune că asta nu îi conferă niciun statut, nu îi adaugă niciun orgoliu de artist.
Gheorghe Iavorenciuc: ”Necuprinsul înțelepciunii lui Constantin Dracsin este că noi toți în el ne aflăm și din el ne tragem” – FOTO&VIDEO
În urmă cu 24 de ani, pe 7 ianuarie, se stingea din viață Constantin Dracsin. ”Poate nu m-ați dorit, și totuși fără mine nu mai ajungeați buni”, sunt cuvintele testamentare ale poetului fără aripi, omul care și-a construit propriul destin scrijelind hârtia cu creionul între dinți.
Fenomen, geniu sau ”copil normal”? El este Rareș, cel mai aplaudat botoșănean de Ziua României: ”Este atât de bucuros să ducă numele orașului și al lui Eminescu mai departe!” - FOTO&VIDEO
Cum devine ”geniu” un copil de 7 ani, din Botoșani, care îl iubește pe Eminescu? Unde începe celebritatea și, mai ales, cine o validează într-o societate în care social-media creează eroi de o clipă?
Protosinghel Siluan Antoci: Am fost martor la ultima vizită a Părintelui Cleopa în locurile natale / Cu atâta drag povestea despre Botoșani!
Pentru România, Botoșani înseamnă în primul rând Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian. Însă mai există un tezaur duhovnicesc unic în spațiul românesc, și este de ajuns să amintim câteva nume: Sfântul Onufrie, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, părinții Ilie Cleopa, Paisie Olaru, Dionisie Ignat de la Colciu, Patriarhul Teoctist, dar și Avva Iulian Lazăr, trăitor astăzi în Muntele Athos...   
Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Povestea impresionantă a Alexandrei, ”Fata cu cărțile”: Din Botoșani în Cipru și înapoi în România, pentru a ajuta copiii bolnavi – GALERIE FOTO
A visat mereu în cuvinte. Să le scrie, să ademenească poveștile și să le redea vieții. Cu timpul, între ea și cuvânt a apărut o sfiiciune de neînțeles, un soi de teamă, de neîncredere. Atunci a avut curajul să pună punct și să o ia de la capăt. Nu știa că, într-un alt fel, într-o altă lume, se va întoarce la cuvânt. Cuvântul din carte.
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Pur și simplu poate am stat de vorbă cu mine însumi și am considerat că într-un final apoteotic politica nu e pentru mine. Oricum prioritățile mele dintotdeauna au fost: numărul 1 familia, numărul 2 businessul meu și abia pe ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9677 lei
USD
Dolarul SUA
4.6717 lei
CHF
Francul elveţian
5.1335 lei
GBP
Lira sterlină
5.7103 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1436 lei
XAU
Gramul de aur
288.7148 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2569 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2740 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9996 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4665 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6662 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.8 o C
Dorohoi
13.4 o C
Bucecea
16.2 o C
Darabani
12.9 o C
Saveni
12.9 o C
Ştefăneşti
16.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.