Ancheta săptămânii
Femeia e la putere în noua conducere a CJ, vom avea și cea mai tânără doamnă vicepreședinte din istoria Consiliului – CINE sunt noii vicepreședinți

Liderii PSD și cei ai ALDE s-au întâlnit joi la sediul social-democraților și au stabilit încă de atunci crearea unei coaliții pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean.

Negocieri decisive în casa social-democrată


PSD a obținut la alegerile de duminica trecută 16 mandate din 33 și deci are nevoie de un singur vot pentru a câștiga noul plen al deliberativului botoșănean.


Cum PNL, cu 12 mandate, ieșea din calcule, s-au purtat discuții cu celelalte două partide care au făcut pragul electoral: Pro România, cu doi consilieri și ALDE, cu trei consilieri.


Întâlnirea decisivă a avut la mijlocul săptămânii la sediul PSD Botoșani, acolo unde unii lideri ALDE, printre care Florin Țurcanu și Bogdan Dăscălescu, au avut o întâlnire cu omologii social-democrați, reprezentați inclusiv de Doina Federovici și Relu Tîrzioru.


Părțile s-au înțeles încă de atunci, doar că social-democrații au dorit mai întâi să informeze conducerea centrală, iar apoi să treacă hotărârea de creare a unei alianțe prin forurile statutare, lucru pe care l-a făcut și ALDE.


Totodată, pesediștii au vrut să se încheie și alegerile la municipiu și după ce i s-a atribuit mandatul de primar lui Cosmin Andrei, duminică au făcut publică înțelegerea.

 

PSD-iștii au cam fost anti... Pro România


O coalizare PSD – Pro România a părut însă din start a fi una aproape imposibilă dată fiind relația tensionată dintre liderele celor două partide, Doina Federovici și Mihaela Huncă.

 

O altă problemă o reprezenta faptul că, în condițiile în care deputata își dorește un nou mandat, pe prima poziție atât la Consiliul Județean cât și la Consiliul Local se afla Liviu Toma, iar unii dintre noii consilieri județeni ar fi transmis conducerii partidului că nu îl susțin pentru o funcție de vicepreședinte.

 

De asemenea, pesediștii au considerat drept exagerate pretențiile formulate de Pro România pentru crearea unei majorități.

 

... Și Pro ALDE


În aceste condiții, sprijinit fiind inclusiv de unii lideri importanți din teritoriu, precum primarul de Săveni Relu Tîrzioru și beneficiind și de un consilier județean în plus față de Pro România, Partidul ALDE a avut câștig de cauză.

 

Mai ales că ar fi obținut și promisiunea din partea Doinei Federovici că grupul PSD va susține câteva dintre proiectele de candidat ale lui Bogdan Dăscălescu, precum preluarea Taberei Agafton și crearea unei zone libere la Bucecea.

 

Un inginer zootehnist cu afaceri în domeniu și ”îndrăgostit” de proiecte europene


Acesta este de altfel și opțiunea partidului pentru funcția de vicepreședinte cedată de social-democrați în cadrul negocierilor.

 

Inginer zootehnist, cu afaceri în domeniul în care a studiat, fost vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ex-consilier de europarlamentar, Bogdan Dăscălescu a activat și într-o multinațională și derulează inclusiv în prezent un proiect european.

 

El ar urma să meargă la Consiliul Județean alături de Roxana Țurcanu, aceasta urmând să îi fie principalul consilier la cabinetul de vicepreședinte.

 

Cea mai tânără vicepreședinte vine cu două facultăți și o... cancelarie


Încă din primăvara, prima persoană din PSD Botoșani despre care s-a discutat că ar putea ocupa o funcție de vicepreședinte a fost Alexandra Huțu, secretarul executiv al organizației județene a social-democraților.

 

Fost director de cancelarie al prefectului Dan Șlincu, a activat în două rânduri și pe postul de consilier la cabinetul senatorului Doina Federovici. Fiica primarului de Vârfu Câmpului este absolventă a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, a două facultăți (de Administrația Publică la Universitatea Al.I.Cuza și Drept la Mihail Kogălniceanu) și a unui master.

 

Luna trecută abia a împlinit 32 de ani astfel încât va deveni cel mai tânăr vicepreședinte de la înființarea Consiliului Județean Botoșani în 1992. De asemenea, este doar a patra d-nă care va deține acest post la Botoșani.

 

În trecut, funcția de vicepreședinte a mai fost ocupată pentru patru ani de Marcela Lozneanu, care pe atunci conducea la Botoșani Partidul Conservator, de Cristina Bahrin pentru o lună și chiar de Doina Federovici, timp de jumătate de an în 2012, după care a demisionat fiindcă a devenit senator.

 

Deocamdată nu s-a stabilit data la care va avea loc ședința de constituire a noului CJ. De altfel, este necesar ca înainte de asta noii consilieri județeni să își primească mandatele de la Biroul Electoral Județean.

 

loading...
Federovici: Le mulțumesc tuturor botoșănenilor pentru încrederea acordată! PSD va colabora cu ALDE pentru implementarea tuturor programele de dezvoltare a județului
Negocieri pentru CJ Botoșani - CINE ar putea fi unul dintre vicepreședinți și de la ce partid

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Elevii fără tablete pentru școală, 3 milioane de euro cheltuite însă la Botoșani pe alegerile locale pentru ca trei sferturi din primari să rămână în funcții
Alegerile locale din anul istoric 2020 pot fi trecute în categoria „dezmățurilor financiare” în condițiile în care au costat dublu față de alte scrutine anterioare. Vorbim la nivel național de un total de peste 200 de milioane de euro pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale. Iar costurile suplimentare au fost cauzate de criza sanitară care a lovit mapamondul.Și dezmățul, continuă.
Candidații care s-au făcut de rușine la locale: Pe unul nu l-a votat nici nevasta, alții n-au „păcălit” alegătorii chiar dacă aveau același nume cu... primarul
Peste 7.000 de candidați s-au înscris în lupta electorală pentru județul Botoșani, majoritatea depunându-și candidaturile pe listele pentru consiliile locale din cele 78 de unități administrativ-teritoriale. Câteva sute au candidat pentru funcția de primar, unii fără a avea în spate culorile unui partid, preferând postura de independenți.
Candidat bogat, candidat sărac la Primăria Botoșani! AVERILE aspiranților la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ - GALERIE FOTO
O imagine în ansamblu a declarațiilor de avere ale candidaților la funcția de primar al municipiului Botoșani indică faptul că, în 2020, în rândul competitorilor predomină persoane din pătura socială de mijloc. Există și câțiva candidați mai „avuți” care au agonisit de-a lungul anilor din venituri private sau publice. Și o a treia categorie, a celor care nu se pot lăuda nici măcar cu un loc de muncă stabil.
Șoferul care a produs accidentul dramatic din Bulevard este LIBER! Victimele rămase cu sechele și amenințate cu moartea, șocate de decizia judecătorilor – DOCUMENT
Seara de 1 iunie a anului 2020 a fost marcată la Botoșani de unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în municipiul reședință de județ, bilanțul fiind unul apropiat de tragedie: trei autoturisme distruse, șase oameni răniți grav sau extrem de grav, dintre care doi încarcerați. Șoferul vinovat se afla în plin live la volan, în momentul producerii accidentului. Era băut și, la analiza toxicologică, în sânge i-a fost depistat și canabis.
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat
Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).
Comitetul de Urgență ne obligă să purtăm măști și afară, dar Bruxelles-ul tocmai a exclus Botoșaniul din zona roșie a Covid-ului
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani și din alte localități este contrazisă tocmai din capitala Uniunii Europene.
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Loading...
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
Loading...
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
Doare, asa-i? Cu atitudinea si co,portamentul asta inca nu ati primit tot ceea ce meritati. Urmeaza!
6 octombrie 2020, 11:42
Ce spaimă, oaie? Tu chiar crezi că îi pasă cuiva unde te-ai cocoțat? Termină cu amenințările, deja e nasol! Nu-mi spui tu ce să declar în calitatea mea de votant. Cred că ai întrecut orice limită, te crezi în comunism, așa-i?! Surpriză, nu-i așa!
5 octombrie 2020, 19:42
Se pare ca facultatea Kogalniceanu(sucombata) a dat judetului geniile de care avea atata nevoie.Vesnica recunostinta acelui cuib de mari academicieni!
5 octombrie 2020, 18:37
Comentați aiurea! NU MAI PUTEȚI DE RAS... Pe naiba, sunteți uzi la fund de spaima. Mai bine ați termina cu commenturile și cu rasul și v- ați apuca sa clădit ce au distrus flutur și achitei. Dacă aveți cu cine și dacă mai este timp.
5 octombrie 2020, 18:16
De cand am citit care va fi echipa ,,castigatoare,, nu ma pot opri din ras.Super-specialisti(e) cu studii la Oxford si Sorbona...faliment scrie pe fruntea acestui judet.Am ajuns sa regretam lipsa lui Birta,care tot a miscat cate ceva.Showul va fi non stop:///
5 octombrie 2020, 17:17
Va fi condus de cei mai tari liberali ai tuturor timpurilor. Chiar presedintele insusi il ridica in slavi pe tzurcanu si spunea ca ar fi potrivit de consilier la Cotroceni. sa lasam balta discutiile astea inutile, avem ceea ce am clădit pas cu pas de decenii. Suntem intr-o fundatura unde ne-a bagat propria noastra credulitate. Ne explica val , besinariu si rotundu cum sta treaba. Daca vor sa o faca gratis, ca nu-i mai plateste flutur. Zdrente de oameni care cu minciuni pe bani au ingropat Botosaniul. Cand vom ignora zdrentele, vom trai mai bine.
5 octombrie 2020, 15:29
Ce sunt de profesie cumatrul Birta sau dubla licentiata Hutu ? medici, juristi, ingineri, profesori, purtatori de mapa ? si unde au mai profesat pe meseria in cauza ?
5 octombrie 2020, 15:04
Se vede clar ca - Consiliul Județean Botosani va fi condus de tandemul Turcanu -Tarzioru, restul sunt doar piese de decor și purtătoare de tocuri.
5 octombrie 2020, 15:00
Botosani anul 2020. La conducere cu un baietas de a fost atata amar de ani viceprimar si nu am auzit de glasciorul lui decat in campanie, Doina Federovici, maestra in facut cafele, maestra cu doi dani, pardon doua boabe, pe cand traia Doamna Afrasanei care a luat-o sub aripa Dumneaei si a propulsat-o in politica, Budai soferul ajuns ministrul muncii!!!!!!!!!! Daca ii spuneai lui Budai acum 12 ani ca va ajunge ministru, te scuipa in fata ca zicea ca faci misto de el. Fata asta de 32 de ani care cica a fost sefa de cancelarie. Pai sefa de cancelarie este ceva gen secretara. Ce experienta poti avea ca sefa de cancelarie?
5 octombrie 2020, 14:52
Daca traiesc sa o vad din nou pe dna Federovici la brat cu Turcanu mi se face greata de tot, ne meritam cu totii soarta
5 octombrie 2020, 14:44
cu federovici, hutu si anusca (sau turcanu) viitorul suna bine, mai oameni buni, politicienii acestia au inebunit cu totul ?
5 octombrie 2020, 14:39
Cum naiba sa ajunga vicepresedinte un specimen care nu a lucrat o secunda in viata reala. De dupa birou se presupune ca ai experienta???!!! Mai PSD, nu va bateti joc de oameni! Unde sunt profesioniatii de care spuneati?! Ce naiba profesie are duduia asta? Pe pliante in dreptul ei scrie licentiat si masterand. Asta e analfabetism functional!!! Scrie naibii cucoana...jurist...dar, vai...am verificat...si nu esti in corpul juristilor din Romania. Deci facultate la x si ZERO doar pt diploma! Avem nevoie de oameni care sa stie ce sa faca, nu doar sa faca poze!!! Experienta practica in administratia reala sau in privat ai?? NIX! Stii macar ce presupune un proiect european? Am auzit ca esti buna doar de gura()... Ramai la capitolul ibric, acolo poate esti mai competenta...cu toate ca si pe ala l-ai "dat in foc" in ultimul timp, confrom relatarilor din "casa casatoriilor". Zero organizare, zero experienta, zero profesionalism, zero spirit de echipa, zero..... "Succesuri"! Veti tinde spre zero la parlamentare in stilul asta. Hai pa, ca m-am distrat cu voi, spre jalea si suferinta botosanenilor, din pacate
5 octombrie 2020, 12:17
Stați liniștiți, în curând Țurcanu își va primi (și va ispăși) condamnarea.
5 octombrie 2020, 11:20
Ce morala mai vreți Federovici -Birta cu Țurcanu ? Parca jurau la psd ca nu își fac poze împreuna au uitat ? Birta pa! Teapa !!!! Si tu ieși din scena vine doamna consilier Vice ! Sa terminat cu pozele le face altcineva ! Nu fi supărat ! Ceva ceva îți vor da si tie .
5 octombrie 2020, 11:17
Gata cu vorbaraia,aliantele si celelalte!Sa se puna pe treaba!In primul rand infrastructura,sa nu se planga ca nu sunt bani.Sa aduca specialisti,sa faca proiete pentru a accede fonduri europene.Cand spun specialisti ma refer la strictul inteles al cuvantului nu la acele pile si obligatii pe care le au sefii de la judet.Ca de capusari ce freaca menta pe salarii foarte mari si au umplut birourile,suntem satui.
5 octombrie 2020, 09:47
Federovici a apelat la Florin Turcanu pentru ca acesta prin experienta pe care o are in administratie sa reuseasca sa finalizeze drumul strategic, motiv pentru care a renuntat si la cumatrul Birta. Consiliul judetean va fi condus indirect de Florin Turcanu, doar in fotografii si comunicate de presa va aparea Doina Federovici. Cu alte cuvinte, ne-am intors in timp la anul 2012.
5 octombrie 2020, 08:17
Se chinuie Împăratul de doi ani sa între in casa PSD-istilor. Urmează Jihadul PSD-istilor pur sânge.
5 octombrie 2020, 08:05
Cred ca aceasta alianta poate fi numita ALIANTA BARSAN, este vorba de persoana de la Roma care a construit in perioada 2014 doua case.
5 octombrie 2020, 08:03
Vrem doar să știm dacă doamnele sunt pe tocuri. Avem sau nu conducere pe tocuri? =)) =))
5 octombrie 2020, 07:59
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
„Cei care au abonament de fapt la Bibliotecă să poată citi online, că dacă ne închid iar în case, va fi stare de urgență nu ai acces și atunci automat, cred că ar fi o măsură care ar putea aduce un plus. E vorba de achiziț ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8730 lei
USD
Dolarul SUA
4.0969 lei
CHF
Francul elveţian
4.4927 lei
GBP
Lira sterlină
5.4563 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9232 lei
XAU
Gramul de aur
238.3938 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2387 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3497 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0076 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1484 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1859 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6548 lei
Vremea
astăzi
Botosani
9.9 o C
Dorohoi
9.6 o C
Bucecea
9.8 o C
Darabani
10.0 o C
Saveni
9.5 o C
Ştefăneşti
12.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.