Ancheta săptămânii
Femeia e la putere în noua conducere a CJ, vom avea și cea mai tânără doamnă vicepreședinte din istoria Consiliului – CINE sunt noii vicepreședinți

Liderii PSD și cei ai ALDE s-au întâlnit joi la sediul social-democraților și au stabilit încă de atunci crearea unei coaliții pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean.

Negocieri decisive în casa social-democrată


PSD a obținut la alegerile de duminica trecută 16 mandate din 33 și deci are nevoie de un singur vot pentru a câștiga noul plen al deliberativului botoșănean.


Cum PNL, cu 12 mandate, ieșea din calcule, s-au purtat discuții cu celelalte două partide care au făcut pragul electoral: Pro România, cu doi consilieri și ALDE, cu trei consilieri.


Întâlnirea decisivă a avut la mijlocul săptămânii la sediul PSD Botoșani, acolo unde unii lideri ALDE, printre care Florin Țurcanu și Bogdan Dăscălescu, au avut o întâlnire cu omologii social-democrați, reprezentați inclusiv de Doina Federovici și Relu Tîrzioru.


Părțile s-au înțeles încă de atunci, doar că social-democrații au dorit mai întâi să informeze conducerea centrală, iar apoi să treacă hotărârea de creare a unei alianțe prin forurile statutare, lucru pe care l-a făcut și ALDE.


Totodată, pesediștii au vrut să se încheie și alegerile la municipiu și după ce i s-a atribuit mandatul de primar lui Cosmin Andrei, duminică au făcut publică înțelegerea.

 

PSD-iștii au cam fost anti... Pro România


O coalizare PSD – Pro România a părut însă din start a fi una aproape imposibilă dată fiind relația tensionată dintre liderele celor două partide, Doina Federovici și Mihaela Huncă.

 

O altă problemă o reprezenta faptul că, în condițiile în care deputata își dorește un nou mandat, pe prima poziție atât la Consiliul Județean cât și la Consiliul Local se afla Liviu Toma, iar unii dintre noii consilieri județeni ar fi transmis conducerii partidului că nu îl susțin pentru o funcție de vicepreședinte.

 

De asemenea, pesediștii au considerat drept exagerate pretențiile formulate de Pro România pentru crearea unei majorități.

 

... Și Pro ALDE


În aceste condiții, sprijinit fiind inclusiv de unii lideri importanți din teritoriu, precum primarul de Săveni Relu Tîrzioru și beneficiind și de un consilier județean în plus față de Pro România, Partidul ALDE a avut câștig de cauză.

 

Mai ales că ar fi obținut și promisiunea din partea Doinei Federovici că grupul PSD va susține câteva dintre proiectele de candidat ale lui Bogdan Dăscălescu, precum preluarea Taberei Agafton și crearea unei zone libere la Bucecea.

 

Un inginer zootehnist cu afaceri în domeniu și ”îndrăgostit” de proiecte europene


Acesta este de altfel și opțiunea partidului pentru funcția de vicepreședinte cedată de social-democrați în cadrul negocierilor.

 

Inginer zootehnist, cu afaceri în domeniul în care a studiat, fost vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ex-consilier de europarlamentar, Bogdan Dăscălescu a activat și într-o multinațională și derulează inclusiv în prezent un proiect european.

 

El ar urma să meargă la Consiliul Județean alături de Roxana Țurcanu, aceasta urmând să îi fie principalul consilier la cabinetul de vicepreședinte.

 

Cea mai tânără vicepreședinte vine cu două facultăți și o... cancelarie


Încă din primăvara, prima persoană din PSD Botoșani despre care s-a discutat că ar putea ocupa o funcție de vicepreședinte a fost Alexandra Huțu, secretarul executiv al organizației județene a social-democraților.

 

Fost director de cancelarie al prefectului Dan Șlincu, a activat în două rânduri și pe postul de consilier la cabinetul senatorului Doina Federovici. Fiica primarului de Vârfu Câmpului este absolventă a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, a două facultăți (de Administrația Publică la Universitatea Al.I.Cuza și Drept la Mihail Kogălniceanu) și a unui master.

 

Luna trecută abia a împlinit 32 de ani astfel încât va deveni cel mai tânăr vicepreședinte de la înființarea Consiliului Județean Botoșani în 1992. De asemenea, este doar a patra d-nă care va deține acest post la Botoșani.

 

În trecut, funcția de vicepreședinte a mai fost ocupată pentru patru ani de Marcela Lozneanu, care pe atunci conducea la Botoșani Partidul Conservator, de Cristina Bahrin pentru o lună și chiar de Doina Federovici, timp de jumătate de an în 2012, după care a demisionat fiindcă a devenit senator.

 

Deocamdată nu s-a stabilit data la care va avea loc ședința de constituire a noului CJ. De altfel, este necesar ca înainte de asta noii consilieri județeni să își primească mandatele de la Biroul Electoral Județean.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Federovici: Le mulțumesc tuturor botoșănenilor pentru încrederea acordată! PSD va colabora cu ALDE pentru implementarea tuturor programele de dezvoltare a județului
Negocieri pentru CJ Botoșani - CINE ar putea fi unul dintre vicepreședinți și de la ce partid

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Doare, asa-i? Cu atitudinea si co,portamentul asta inca nu ati primit tot ceea ce meritati. Urmeaza!
6 octombrie 2020, 11:42
Ce spaimă, oaie? Tu chiar crezi că îi pasă cuiva unde te-ai cocoțat? Termină cu amenințările, deja e nasol! Nu-mi spui tu ce să declar în calitatea mea de votant. Cred că ai întrecut orice limită, te crezi în comunism, așa-i?! Surpriză, nu-i așa!
5 octombrie 2020, 19:42
Se pare ca facultatea Kogalniceanu(sucombata) a dat judetului geniile de care avea atata nevoie.Vesnica recunostinta acelui cuib de mari academicieni!
5 octombrie 2020, 18:37
Comentați aiurea! NU MAI PUTEȚI DE RAS... Pe naiba, sunteți uzi la fund de spaima. Mai bine ați termina cu commenturile și cu rasul și v- ați apuca sa clădit ce au distrus flutur și achitei. Dacă aveți cu cine și dacă mai este timp.
5 octombrie 2020, 18:16
De cand am citit care va fi echipa ,,castigatoare,, nu ma pot opri din ras.Super-specialisti(e) cu studii la Oxford si Sorbona...faliment scrie pe fruntea acestui judet.Am ajuns sa regretam lipsa lui Birta,care tot a miscat cate ceva.Showul va fi non stop:///
5 octombrie 2020, 17:17
Va fi condus de cei mai tari liberali ai tuturor timpurilor. Chiar presedintele insusi il ridica in slavi pe tzurcanu si spunea ca ar fi potrivit de consilier la Cotroceni. sa lasam balta discutiile astea inutile, avem ceea ce am clădit pas cu pas de decenii. Suntem intr-o fundatura unde ne-a bagat propria noastra credulitate. Ne explica val , besinariu si rotundu cum sta treaba. Daca vor sa o faca gratis, ca nu-i mai plateste flutur. Zdrente de oameni care cu minciuni pe bani au ingropat Botosaniul. Cand vom ignora zdrentele, vom trai mai bine.
5 octombrie 2020, 15:29
Ce sunt de profesie cumatrul Birta sau dubla licentiata Hutu ? medici, juristi, ingineri, profesori, purtatori de mapa ? si unde au mai profesat pe meseria in cauza ?
5 octombrie 2020, 15:04
Se vede clar ca - Consiliul Județean Botosani va fi condus de tandemul Turcanu -Tarzioru, restul sunt doar piese de decor și purtătoare de tocuri.
5 octombrie 2020, 15:00
Botosani anul 2020. La conducere cu un baietas de a fost atata amar de ani viceprimar si nu am auzit de glasciorul lui decat in campanie, Doina Federovici, maestra in facut cafele, maestra cu doi dani, pardon doua boabe, pe cand traia Doamna Afrasanei care a luat-o sub aripa Dumneaei si a propulsat-o in politica, Budai soferul ajuns ministrul muncii!!!!!!!!!! Daca ii spuneai lui Budai acum 12 ani ca va ajunge ministru, te scuipa in fata ca zicea ca faci misto de el. Fata asta de 32 de ani care cica a fost sefa de cancelarie. Pai sefa de cancelarie este ceva gen secretara. Ce experienta poti avea ca sefa de cancelarie?
5 octombrie 2020, 14:52
Daca traiesc sa o vad din nou pe dna Federovici la brat cu Turcanu mi se face greata de tot, ne meritam cu totii soarta
5 octombrie 2020, 14:44
cu federovici, hutu si anusca (sau turcanu) viitorul suna bine, mai oameni buni, politicienii acestia au inebunit cu totul ?
5 octombrie 2020, 14:39
Cum naiba sa ajunga vicepresedinte un specimen care nu a lucrat o secunda in viata reala. De dupa birou se presupune ca ai experienta???!!! Mai PSD, nu va bateti joc de oameni! Unde sunt profesioniatii de care spuneati?! Ce naiba profesie are duduia asta? Pe pliante in dreptul ei scrie licentiat si masterand. Asta e analfabetism functional!!! Scrie naibii cucoana...jurist...dar, vai...am verificat...si nu esti in corpul juristilor din Romania. Deci facultate la x si ZERO doar pt diploma! Avem nevoie de oameni care sa stie ce sa faca, nu doar sa faca poze!!! Experienta practica in administratia reala sau in privat ai?? NIX! Stii macar ce presupune un proiect european? Am auzit ca esti buna doar de gura()... Ramai la capitolul ibric, acolo poate esti mai competenta...cu toate ca si pe ala l-ai "dat in foc" in ultimul timp, confrom relatarilor din "casa casatoriilor". Zero organizare, zero experienta, zero profesionalism, zero spirit de echipa, zero..... "Succesuri"! Veti tinde spre zero la parlamentare in stilul asta. Hai pa, ca m-am distrat cu voi, spre jalea si suferinta botosanenilor, din pacate
5 octombrie 2020, 12:17
Stați liniștiți, în curând Țurcanu își va primi (și va ispăși) condamnarea.
5 octombrie 2020, 11:20
Ce morala mai vreți Federovici -Birta cu Țurcanu ? Parca jurau la psd ca nu își fac poze împreuna au uitat ? Birta pa! Teapa !!!! Si tu ieși din scena vine doamna consilier Vice ! Sa terminat cu pozele le face altcineva ! Nu fi supărat ! Ceva ceva îți vor da si tie .
5 octombrie 2020, 11:17
Gata cu vorbaraia,aliantele si celelalte!Sa se puna pe treaba!In primul rand infrastructura,sa nu se planga ca nu sunt bani.Sa aduca specialisti,sa faca proiete pentru a accede fonduri europene.Cand spun specialisti ma refer la strictul inteles al cuvantului nu la acele pile si obligatii pe care le au sefii de la judet.Ca de capusari ce freaca menta pe salarii foarte mari si au umplut birourile,suntem satui.
5 octombrie 2020, 09:47
Federovici a apelat la Florin Turcanu pentru ca acesta prin experienta pe care o are in administratie sa reuseasca sa finalizeze drumul strategic, motiv pentru care a renuntat si la cumatrul Birta. Consiliul judetean va fi condus indirect de Florin Turcanu, doar in fotografii si comunicate de presa va aparea Doina Federovici. Cu alte cuvinte, ne-am intors in timp la anul 2012.
5 octombrie 2020, 08:17
Se chinuie Împăratul de doi ani sa între in casa PSD-istilor. Urmează Jihadul PSD-istilor pur sânge.
5 octombrie 2020, 08:05
Cred ca aceasta alianta poate fi numita ALIANTA BARSAN, este vorba de persoana de la Roma care a construit in perioada 2014 doua case.
5 octombrie 2020, 08:03
Vrem doar să știm dacă doamnele sunt pe tocuri. Avem sau nu conducere pe tocuri? =)) =))
5 octombrie 2020, 07:59
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.