Ancheta săptămânii
Femeia e la putere în noua conducere a CJ, vom avea și cea mai tânără doamnă vicepreședinte din istoria Consiliului – CINE sunt noii vicepreședinți

Liderii PSD și cei ai ALDE s-au întâlnit joi la sediul social-democraților și au stabilit încă de atunci crearea unei coaliții pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean.

Negocieri decisive în casa social-democrată


PSD a obținut la alegerile de duminica trecută 16 mandate din 33 și deci are nevoie de un singur vot pentru a câștiga noul plen al deliberativului botoșănean.


Cum PNL, cu 12 mandate, ieșea din calcule, s-au purtat discuții cu celelalte două partide care au făcut pragul electoral: Pro România, cu doi consilieri și ALDE, cu trei consilieri.


Întâlnirea decisivă a avut la mijlocul săptămânii la sediul PSD Botoșani, acolo unde unii lideri ALDE, printre care Florin Țurcanu și Bogdan Dăscălescu, au avut o întâlnire cu omologii social-democrați, reprezentați inclusiv de Doina Federovici și Relu Tîrzioru.


Părțile s-au înțeles încă de atunci, doar că social-democrații au dorit mai întâi să informeze conducerea centrală, iar apoi să treacă hotărârea de creare a unei alianțe prin forurile statutare, lucru pe care l-a făcut și ALDE.


Totodată, pesediștii au vrut să se încheie și alegerile la municipiu și după ce i s-a atribuit mandatul de primar lui Cosmin Andrei, duminică au făcut publică înțelegerea.

 

PSD-iștii au cam fost anti... Pro România


O coalizare PSD – Pro România a părut însă din start a fi una aproape imposibilă dată fiind relația tensionată dintre liderele celor două partide, Doina Federovici și Mihaela Huncă.

 

O altă problemă o reprezenta faptul că, în condițiile în care deputata își dorește un nou mandat, pe prima poziție atât la Consiliul Județean cât și la Consiliul Local se afla Liviu Toma, iar unii dintre noii consilieri județeni ar fi transmis conducerii partidului că nu îl susțin pentru o funcție de vicepreședinte.

 

De asemenea, pesediștii au considerat drept exagerate pretențiile formulate de Pro România pentru crearea unei majorități.

 

... Și Pro ALDE


În aceste condiții, sprijinit fiind inclusiv de unii lideri importanți din teritoriu, precum primarul de Săveni Relu Tîrzioru și beneficiind și de un consilier județean în plus față de Pro România, Partidul ALDE a avut câștig de cauză.

 

Mai ales că ar fi obținut și promisiunea din partea Doinei Federovici că grupul PSD va susține câteva dintre proiectele de candidat ale lui Bogdan Dăscălescu, precum preluarea Taberei Agafton și crearea unei zone libere la Bucecea.

 

Un inginer zootehnist cu afaceri în domeniu și ”îndrăgostit” de proiecte europene


Acesta este de altfel și opțiunea partidului pentru funcția de vicepreședinte cedată de social-democrați în cadrul negocierilor.

 

Inginer zootehnist, cu afaceri în domeniul în care a studiat, fost vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ex-consilier de europarlamentar, Bogdan Dăscălescu a activat și într-o multinațională și derulează inclusiv în prezent un proiect european.

 

El ar urma să meargă la Consiliul Județean alături de Roxana Țurcanu, aceasta urmând să îi fie principalul consilier la cabinetul de vicepreședinte.

 

Cea mai tânără vicepreședinte vine cu două facultăți și o... cancelarie


Încă din primăvara, prima persoană din PSD Botoșani despre care s-a discutat că ar putea ocupa o funcție de vicepreședinte a fost Alexandra Huțu, secretarul executiv al organizației județene a social-democraților.

 

Fost director de cancelarie al prefectului Dan Șlincu, a activat în două rânduri și pe postul de consilier la cabinetul senatorului Doina Federovici. Fiica primarului de Vârfu Câmpului este absolventă a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, a două facultăți (de Administrația Publică la Universitatea Al.I.Cuza și Drept la Mihail Kogălniceanu) și a unui master.

 

Luna trecută abia a împlinit 32 de ani astfel încât va deveni cel mai tânăr vicepreședinte de la înființarea Consiliului Județean Botoșani în 1992. De asemenea, este doar a patra d-nă care va deține acest post la Botoșani.

 

În trecut, funcția de vicepreședinte a mai fost ocupată pentru patru ani de Marcela Lozneanu, care pe atunci conducea la Botoșani Partidul Conservator, de Cristina Bahrin pentru o lună și chiar de Doina Federovici, timp de jumătate de an în 2012, după care a demisionat fiindcă a devenit senator.

 

Deocamdată nu s-a stabilit data la care va avea loc ședința de constituire a noului CJ. De altfel, este necesar ca înainte de asta noii consilieri județeni să își primească mandatele de la Biroul Electoral Județean.

 

loading...
Federovici: Le mulțumesc tuturor botoșănenilor pentru încrederea acordată! PSD va colabora cu ALDE pentru implementarea tuturor programele de dezvoltare a județului
Negocieri pentru CJ Botoșani - CINE ar putea fi unul dintre vicepreședinți și de la ce partid

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Și directori, și consilieri: Magnificii de la municipiu care centrează și dau cu capul peste milioane de lei
Miercuri, 28 aprilie 2021, ședință a Consiliului Local Botoșani... Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă bugetul pe 2021 de la SC Urban Serv SA. Gabriel Tanasă, chiar președinte de ședință, ia cuvântul și anunță că se abține.
PNL și USR și-au împărțit cu scântei șefia instituțiilor, ”Salvați România” pune mâna pe câteva unități de stat cheie – LISTA
Votarea de către ambii consilieri locali ai Uniunii Salvați România a amendamentului la bugetul orașului prin care s-au suplimentat cu 597.000 de lei alocațiile către Direcția Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) condusă de liberalul Eugen Țurcanu nu este una întâmplătoare. Opțiunea pro PNL a celor doi useriști survine unei întâlniri tensionate
Un botoșănean a dat statul român în judecată după ce a stat nevinovat la pușcărie timp de 3 luni
Acest lucru se întâmplă la aproape 3 ani de când a fost ridicat de pe stradă pentru o faptă de tâlhărie pe care se presupunea că ar fi comis-o.
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani
Târgul PSD – ALDE privitor la compania de apă și canalizare la care Consiliul Județean este acționar principal a fost desăvârșit în prima săptămână din aprilie. Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SC Nova Apaserv SA a votat completarea consiliului de administrație cu încă patru membri, doi sprijiniți de PSD, iar ceilalți doi de ALDE.
Ședințele secrete ale consilierilor și cele cu fețele ascunse ne-au costat peste un milion de lei într-un singur an
În această lună se împlinește un an de când accesul la ședințele Consiliului Județean și Consiliului Local este zădărnicit tocmai de oamenii trimiși acolo de botoșăneni să le reprezinte interesele. Folosindu-se de pandemie, atât aleșii de la județ, cât și cei de la municipiu respectă parțial sau deloc Codul Administrativ care prevede fără echivoc că întrunirile de plen se desfășoară în regim deschis.
Marea păcăleală a noilor restricții – Situația în Botoșani și România este în realitate mult mai bună decât înaintea alegerilor, noile măsuri sunt contrazise flagrant chiar de cifrele oficiale
Duminică seară, în România au intrat în vigoare noi restricții concomitent cu prelungirea stării de alertă. La jumătatea lunii martie, țara noastră împlinește un an de când se află în stare de urgență sau stare de alertă, iar marea problemă care însoțește noua serie de restrângere a drepturilor cetățenești este că nu are acoperire în situația faptică.
Directorul ar trebui să își oprească singur banii pe statul de plată: Urban Serv refuză să recupereze daunele plătite fostului administrator
Fostul președinte al consiliului de administrație de la SC Urban Serv SA și-a încasat toți banii pe care Curtea de Apel Suceava a decis că societatea trebuie să îi plătească după ce judecătorii au concluzionat că a fost destituit nelegal din funcție.
Bătrânii din azilul CJ-ului tratați cu medicamente și materiale sanitare de 13 bani pe zi
La ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc pe data de 25 februarie și care, asemeni aproape tuturor celorlalte din pandemie, s-a desfășurat cu încălcarea Codului Administrativ, nefiind publică, pe ordinea zi a fost introdus și un proiect referitor la Căminul pentru Persoane Vârstnice Trușești.
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”
Situația gravă în care se află operatorul licențiat de apă și canalizare poate avea consecințe dezastruoase pentru întreg mediul economic și social de la Botoșani. SC Nova Apaserv SA ar putea pierde o finanțare de circa 200 de milioane de euro dacă nu reușește să se echilibreze financiar și, mai ales, dacă intră în insolvență.
Loading...
Urban Serv executată silit de Sînziana Secrieru: Compania orașului a impozitat daunele câștigate în instanță de fostul administrator
Fostul administrator și director adjunct al SC Urban Serv SA a declanșat executarea silită a societății după ce șefii acesteia i-au achitat doar o parte din suma câștigată în instanță pentru destituirea nelegală din funcția de membru al consiliului de administrație.
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO
Vatra Moldoviței este o comună situată aproximativ la jumătatea distanței dintre Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, însă nu pe drumul principal dintre cele două orașe turistice. Este necesar să te abați vreo 15 km de la șoseaua care leagă Moldova de Transilvania.
În numele fiului! Inspector șef pensionat, angajat la o altă instituție pe filiera chelneriței pusă inginer de tătucii din politică – VIDEO
Simona Iancu, fosta chelneriță angajată inginer la dispeceratul Administrației Bazinale Prut – Bârlad prin detașare de la Primăria Vatra Moldoviței, din județul Suceava, își are corespondent masculin la Botoșani.
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
Loading...
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ
Jumătate dintre cei 32 de consilieri județeni aleși la scrutinul din septembrie 2020 sunt persoane care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Cealaltă jumătate sunt politicieni care au fost aleși și în fosta legislatură.
Tocuri puține printre cravate, botoșănencele pătrund cu greu în lumea bărbaților! Doar ȘAPTE femei în Parlament în istoria județului, a opta a intrat printr-un mister
După recâștigarea cu sânge a democrației în țara noastră, la nivelul județului Botoșani cel puțin, butoanele au fost mai degrabă la îndemâna bărbaților. Femeile care au reușit să performeze în politică sunt puține și pot fi numărate pe degete. În schimb, bărbații care au avut funcții de înaltă demnitate publică sunt de ordinul zecilor.
La Suceava și în stațiuni, Covidul și-a luat vacanță de sărbători și s-au ridicat restricțiile, la Botoșani a dat peste cei „mai catolici decât papa” și a rămas
Luna decembrie a fost una plină de ciudățenii în lupta autorităților cu coronavirusul. Deși este greu de crezut și dificil de înțeles, în majoritatea orașelor-stațiune din Suceava și Prahova, incomparabil mai aglomerate decât Botoșaniul, rata de infectare a scăzut exact când trebuia, adică în preajma sărbătorilor de iarnă. În schimb, la Botoșani, care poate fi orice numai oraș turistic nu, a rămas în continuare peste 3%.
Sărbători de iarnă în pandemie! Ce spun autoritățile de la Botoșani despre ce (NU) avem voie să facem: Copiii merg cu colinda? Primim cete de urători?  
Anul 2020 continuă să lase urme adânci în psihicul uman, această apăsare fiind mai greu de dus mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO
Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.
Rata Covid, calculată după o populație departe de ce a ieșit la recensământ: Două instituții invocate în obținerea numărului de locuitori, neagă furnizarea datelor
”Nr. Populație furnizat de IPJ Botoșani”, aceasta este formularea scrisă cu literă de o șchioapă care timp de mai multe săptămâni, inclusiv în prima parte a lunii noiembrie, încheia ”LISTA cu limitele de incidență cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale din județul Botoșani”. Cazuri de Covid, bineînțeles.
Doare, asa-i? Cu atitudinea si co,portamentul asta inca nu ati primit tot ceea ce meritati. Urmeaza!
6 octombrie 2020, 11:42
Ce spaimă, oaie? Tu chiar crezi că îi pasă cuiva unde te-ai cocoțat? Termină cu amenințările, deja e nasol! Nu-mi spui tu ce să declar în calitatea mea de votant. Cred că ai întrecut orice limită, te crezi în comunism, așa-i?! Surpriză, nu-i așa!
5 octombrie 2020, 19:42
Se pare ca facultatea Kogalniceanu(sucombata) a dat judetului geniile de care avea atata nevoie.Vesnica recunostinta acelui cuib de mari academicieni!
5 octombrie 2020, 18:37
Comentați aiurea! NU MAI PUTEȚI DE RAS... Pe naiba, sunteți uzi la fund de spaima. Mai bine ați termina cu commenturile și cu rasul și v- ați apuca sa clădit ce au distrus flutur și achitei. Dacă aveți cu cine și dacă mai este timp.
5 octombrie 2020, 18:16
De cand am citit care va fi echipa ,,castigatoare,, nu ma pot opri din ras.Super-specialisti(e) cu studii la Oxford si Sorbona...faliment scrie pe fruntea acestui judet.Am ajuns sa regretam lipsa lui Birta,care tot a miscat cate ceva.Showul va fi non stop:///
5 octombrie 2020, 17:17
Va fi condus de cei mai tari liberali ai tuturor timpurilor. Chiar presedintele insusi il ridica in slavi pe tzurcanu si spunea ca ar fi potrivit de consilier la Cotroceni. sa lasam balta discutiile astea inutile, avem ceea ce am clădit pas cu pas de decenii. Suntem intr-o fundatura unde ne-a bagat propria noastra credulitate. Ne explica val , besinariu si rotundu cum sta treaba. Daca vor sa o faca gratis, ca nu-i mai plateste flutur. Zdrente de oameni care cu minciuni pe bani au ingropat Botosaniul. Cand vom ignora zdrentele, vom trai mai bine.
5 octombrie 2020, 15:29
Ce sunt de profesie cumatrul Birta sau dubla licentiata Hutu ? medici, juristi, ingineri, profesori, purtatori de mapa ? si unde au mai profesat pe meseria in cauza ?
5 octombrie 2020, 15:04
Se vede clar ca - Consiliul Județean Botosani va fi condus de tandemul Turcanu -Tarzioru, restul sunt doar piese de decor și purtătoare de tocuri.
5 octombrie 2020, 15:00
Botosani anul 2020. La conducere cu un baietas de a fost atata amar de ani viceprimar si nu am auzit de glasciorul lui decat in campanie, Doina Federovici, maestra in facut cafele, maestra cu doi dani, pardon doua boabe, pe cand traia Doamna Afrasanei care a luat-o sub aripa Dumneaei si a propulsat-o in politica, Budai soferul ajuns ministrul muncii!!!!!!!!!! Daca ii spuneai lui Budai acum 12 ani ca va ajunge ministru, te scuipa in fata ca zicea ca faci misto de el. Fata asta de 32 de ani care cica a fost sefa de cancelarie. Pai sefa de cancelarie este ceva gen secretara. Ce experienta poti avea ca sefa de cancelarie?
5 octombrie 2020, 14:52
Daca traiesc sa o vad din nou pe dna Federovici la brat cu Turcanu mi se face greata de tot, ne meritam cu totii soarta
5 octombrie 2020, 14:44
cu federovici, hutu si anusca (sau turcanu) viitorul suna bine, mai oameni buni, politicienii acestia au inebunit cu totul ?
5 octombrie 2020, 14:39
Cum naiba sa ajunga vicepresedinte un specimen care nu a lucrat o secunda in viata reala. De dupa birou se presupune ca ai experienta???!!! Mai PSD, nu va bateti joc de oameni! Unde sunt profesioniatii de care spuneati?! Ce naiba profesie are duduia asta? Pe pliante in dreptul ei scrie licentiat si masterand. Asta e analfabetism functional!!! Scrie naibii cucoana...jurist...dar, vai...am verificat...si nu esti in corpul juristilor din Romania. Deci facultate la x si ZERO doar pt diploma! Avem nevoie de oameni care sa stie ce sa faca, nu doar sa faca poze!!! Experienta practica in administratia reala sau in privat ai?? NIX! Stii macar ce presupune un proiect european? Am auzit ca esti buna doar de gura()... Ramai la capitolul ibric, acolo poate esti mai competenta...cu toate ca si pe ala l-ai "dat in foc" in ultimul timp, confrom relatarilor din "casa casatoriilor". Zero organizare, zero experienta, zero profesionalism, zero spirit de echipa, zero..... "Succesuri"! Veti tinde spre zero la parlamentare in stilul asta. Hai pa, ca m-am distrat cu voi, spre jalea si suferinta botosanenilor, din pacate
5 octombrie 2020, 12:17
Stați liniștiți, în curând Țurcanu își va primi (și va ispăși) condamnarea.
5 octombrie 2020, 11:20
Ce morala mai vreți Federovici -Birta cu Țurcanu ? Parca jurau la psd ca nu își fac poze împreuna au uitat ? Birta pa! Teapa !!!! Si tu ieși din scena vine doamna consilier Vice ! Sa terminat cu pozele le face altcineva ! Nu fi supărat ! Ceva ceva îți vor da si tie .
5 octombrie 2020, 11:17
Gata cu vorbaraia,aliantele si celelalte!Sa se puna pe treaba!In primul rand infrastructura,sa nu se planga ca nu sunt bani.Sa aduca specialisti,sa faca proiete pentru a accede fonduri europene.Cand spun specialisti ma refer la strictul inteles al cuvantului nu la acele pile si obligatii pe care le au sefii de la judet.Ca de capusari ce freaca menta pe salarii foarte mari si au umplut birourile,suntem satui.
5 octombrie 2020, 09:47
Federovici a apelat la Florin Turcanu pentru ca acesta prin experienta pe care o are in administratie sa reuseasca sa finalizeze drumul strategic, motiv pentru care a renuntat si la cumatrul Birta. Consiliul judetean va fi condus indirect de Florin Turcanu, doar in fotografii si comunicate de presa va aparea Doina Federovici. Cu alte cuvinte, ne-am intors in timp la anul 2012.
5 octombrie 2020, 08:17
Se chinuie Împăratul de doi ani sa între in casa PSD-istilor. Urmează Jihadul PSD-istilor pur sânge.
5 octombrie 2020, 08:05
Cred ca aceasta alianta poate fi numita ALIANTA BARSAN, este vorba de persoana de la Roma care a construit in perioada 2014 doua case.
5 octombrie 2020, 08:03
Vrem doar să știm dacă doamnele sunt pe tocuri. Avem sau nu conducere pe tocuri? =)) =))
5 octombrie 2020, 07:59
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Sunt mereu în cartiere, am dovedit acest lucru prin comunicările pe care le-am făcut, am audiențe aici la Primărie, primesc pe toată lumea, sunt mult mai deschis decât au fost cred, primarii din celelalte mandate tocmai pentru a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.9 o C
Dorohoi
13.4 o C
Bucecea
13.2 o C
Darabani
13.1 o C
Saveni
14.2 o C
Ştefăneşti
15.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.