Top News
Tragedia Covid de la ”Mavromati” a ajuns cu scandal pe masa Guvernului, liderul local a izbucnit: O inconștiență totală

Situația de la Spitalul Județean, acolo unde numărul cadrelor medicale infectate crește alarmant, a ajuns din nou în atenția forurilor naționale de conducere ale Partidului Național Liberal. Biroul Executiv Național al PNL s-a întrunit marți seară și printre primii lideri care a luat cuvântul a fost senatorul Costel Șoptică.

Ședința BEX-ului de la București a început cu problema de la Botoșani


Președintele PNL Botoșani a prezentat ultimele date privind evoluția pandemiei la Botoșani, informând membrii Guvernului care au luat parte la ședință că numărul infirmierelor, asistentelor medicale și al medicilor infectați a ajuns în acea zi la 162 dintr-un total de 333 de botoșăneni cu coronavirus.


Astfel, parlamentarul a tras un semnal de alarmă asupra faptului că aproape jumătate dintre botoșănenii cu Covid-19 sunt angajați ai spitalului și că, în opinia sa, ”Mavromati” a devenit un adevărat pericol pentru botoșăneni, în condițiile în care ar fi trebuit să fie unitatea cea mai sigură, care să salveze vieți și să vindece oameni, nu să îi îmbolnăvească.


”Adică, în momentul acesta cel mai mare focar și cea mai mare problemă este fix în Spitalul Județean, unde oamenii vin cu niște chestiuni simple, vin cu o apendicită și pleacă înapoi cu Covid. Adică este chiar o chestiune strigătoare la cer și de aceea am ținut să informez în această ședință pentru că în această ședință suntem practic prezenți Biroul Executiv Național împreună cu toți membrii Guvernului”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.

 

”Lucrurile cu certitudine au scăpat de sub control”, dar Guvernul evită să ia măsuri


Totodată, și-a exprimat clar părerea că problema este una de management, cu alte cuvinte trebuie operate schimbări în conducere.


”Eu nu știu care este soluția, că nu sunt medic ca să spun că soluția este X, Y sau Z, dar ce pot să spun cu mâna pe inimă este că ceea ce se întâmplă acum nu este în regulă. E clar, știm cu toții, că în orice instituție, în orice firmă, când lucrurile persistă în rău, pleacă de la management, indiferent ce am spune noi. Nu o cunosc pe d-na manager, nici nu am cunoscut-o vreodată, dar pot să spun că în gestionarea acestei boli lucrurile cu certitudine au scăpat de sub control și nu sunt făcute cum trebuie”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.


Iar acesta este și subiectul cel mai fierbinte, care tensionează relațiile în cadrul PNL. În ciuda mai multor demersuri făcute de Prefectura Botoșani, care a trimis un raport la Ministerul Sănătății cu privire la situația de la Spitalul Județean, după care a revenit cu încă o documentație, Guvernul evită să schimbe managerul de la ”Mavromati”. Și aceasta în ciuda faptului că au trecut mai bine de două săptămâni de când Guvernul a adoptat OUG 40/2020 în care se stipulează foarte clar că pot fi schimbați directorii de spitale.


O explicație clară pentru atitudinea pacifistă a Ministerului Sănătății nu există.


”Nu e neapărat că nu se întâmplă nimic, eu acum nu mă pot exprima nici în locul prim-ministrului, nici a ministrului Tătaru. Eu m-am simțit dator să informez, am informat și acum două săptămâni în Biroul Executiv Național despre situația de la Botoșani, considerând că nu este o problemă nu neapărat din cauza numărului de infectați cu coronavirus, cât mai ales al cadrelor medicale care sunt infectate cu coronavirus pentru că mi se pare strigător la cer să avem 333 de cazuri, dintre care să avem 162 de cadre medicale”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.

 

Mesaje telefonice cu ministrul Sănătății într-o ședință tensionată


Din nefericire, tocmai oficialul guvernamental care ar fi trebuit să recepționeze mesajul de la Botoșani, adică ministrul Sănătății, nu a participat la Biroul Executiv Național al PNL.


Total s-a redus la o discuție prin mesaje cu Nelu Tătaru, care ar fi promis că are în lucru decizia pentru Spitalul Județean. De asemenea, ministrul Sănătății ar lua în calcul o deplasare la Botoșani.


Costel Șoptică a adăugat că nu tratează deloc problema din punct de vedere politic și că pur și simplu este îngrijorat de evoluția pandemiei la Botoșani: ”modul în care se transmite boala mai departe mi se pare o problemă de o inconștiență totală, ca să plece fix din spital oamenii bolnavi. Și să-i mai trimiți și acasă netestați și să constați după o săptămână că sunt bolnavi și să îi iei înapoi? Nici nu vreau să mă gândesc la așa ceva”.


Oricum, presa centrală a relatat că ședința de la PNL a fost una deosebit de tensionată și că mai mulți lideri ai partidului, în frunte cu europarlamentarul Rareș Bogdan, au reproșat miniștrilor lipsa de comunicare și faptul că, în esență, conduc ministerele fără să informeze partidul, punând deseori în situații jenante liderii din teritoriu și nu numai, care află din mass-media despre adoptarea unor măsuri extrem de importante.

 

loading...
Jumătate dintre infectații cu COVID lucrează în spitalele din Botoșani – SITUAȚIA pozitivilor
Se pregătește schimbarea directorilor de la Mavromati și Sănătatea Publică: un nume consacrat și altul surpriză

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

 

download from google playdownload from apple store
Polițist lovit și cu uniforma distrusă, agresorul scăpat de închisoare a fost pus puțin la treabă
Cazurile în care polițiștii ajung să fie loviți de unii botoșăneni sunt destul de frecvente. De cele mai multe ori protagoniștii unor astfel de incidente sunt persoane aflate sub influența alcoolului.
Rămas bun, Liliana Chira! Inspectorul școlar condus pe ultimul drum de profesori, inspectori și lideri politici – GALERIE FOTO
Inspectorul școlar Liliana Chira, profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost condusă astăzi pe ultimul drum.
Echipă completă la Primăria Botoșani! Noii viceprimari vor primi atribuții... „de formă”, altceva va conta
De miercuri, 18 noiembrie 2020 Primăria Botoșani funcționează cu conducere completă, primar și viceprimari, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile locale din septembrie 2020.
O nouă instituție înființată la Botoșani! Șeful caută sediu și va fi „stăpân” pe o parte din suprafața județului
S-a înființat de la data de 1 octombrie 2020 deși la nivel național este funcțională de aproximativ patru ani de zile.
Noul spital al orașului blocat într-un tunel despre care se știa de 3 ani, Comitetul de Urgență trimite adrese abia după 8 luni de pandemie - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) condus de prefectul Dan Nechifor în calitate de președinte a transmis o adresă către Compania Națională de Investiții (CNI) prin care a cerut lămuriri față de situația noului spital de boli paliative, construit în municipiu.
Maternitatea Botoșani iluminată în violet pentru cei mai firavi bebeluși: Pe unii îi purtăm în minte și în gând o viațăGALERIE FOTO
Pe 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Prematurului. Chiar dacă traversăm o perioadă grea, această zi a fost marcată la Botoșani și în acest an.
Băut bine, un șofer a căzut cu BMW-ul într-un șanț de un metru, la ieșirea din oraș – GALERIE FOTO
Combinația condus - băuturi alcoolice a provocat încă un accident. S-a întâmplat în urmă cu câteva minute la intrarea în Curtești dinspre Botoșani.
”Mă grăbesc cât pot de tare” - Prefectura s-a pronunțat în cazul noilor viceprimari de Botoșani
Pe 13 noiembrie s-a împlinit deja o săptămână de când Consiliul Local a desemnat noii viceprimari ai Botoșanilor, însă municipiul continuă să nu aibă vreun deținător al funcției care să și-o exercite.
Scădere cu 30% a cazurilor de Covid la Botoșani într-o singură zi, dar avem și doi morți
Botoșaniul a scăzut în sfârșit sub o sută de cazuri zilnice de Covid, potrivit raportării zilnice trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Loading...
Directorul adjunct (a)politic a ajuns viceprimar de oraș: Nu am fost membru de partid niciodată până acum decât la PSD
Orașul Săveni are începând de vineri un nou viceprimar în persoana social-democratului Angel Călin, care a fost votat cu o largă majoritate în Consiliul Local.
Există și așa ceva: Avem un absolvent de doctorat care tocmai a devenit director la o instituție
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani are începând de astăzi un nou director adjunct după un concurs desfășurat la nivelul structurii centrale a instituției.
Blesteme și vorbe de ocară la vizita primarului în piață: Se deschide o hală, alta pe jumătate și se... înjură ”nazistul de la Cotroceni” – VIDEO & GALERIE FOTO
Primarul municipiului Botoșani a vizitat miercuri dimineață Piața Centrală. Edilul șef a fost pe rând în toate sectoarele pentru a discuta cu reprezentanții agenților economici afectați de măsurile guvernamentale de sistare a activității în spațiile închise.
Grefieră de la Parchet infectată cu Covid: S-a plimbat prin toate birourile! DSP acuzată că NU a făcut ancheta epidemiologică
O altă unitate lovită de noul virus SARS-CoV-2 este Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi unde a contactat această boală o grefieră.
Anchetă Covid după moarte! Sunt căutați botoșănenii care au intrat în contact cu doctorița decedată luni
Medicul de familie din Botoşani, în vârstă de 46 de ani, care a decedat luni, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19. Anca Beatrice Irimia a fost găsită inconștientă în cabinetul său, a fost testată, iar rezultatul a confirmat că era infectată.  
Loading...
Corturi de campanie de la Armată în curtea Spitalului Județean pentru bolnavii de coronavirus: Vor fi la dispoziția cadrelor medicale pentru triaj – GALERIE FOTO
Imagini „ca de război” în curtea celei mai mari unități medicale din județul Botoșani.
Medicii care ”salvează omenirea”, protest la sediul direcției: S-a ajuns la limită, nu mai avem bani, nu mai avem materialeFOTOGALERIE
Medicii veterinari au protestat luni la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). În jurul orei 10:30, patru cadre din localitățile Vlădeni, Pomârla, Broscăuți și Unțeni se aflau la intrarea în curtea instituției din strada Tudor Vladimirescu.
POVESTEA actorilor care parodiază politicienii, în vremea Covid-ului, la Botoșani: Trei băieți AlanDaLa și peripețiile lor din pandemie sau alegeri - FOTO&VIDEO
Ei sunt Cosmin, Andrei și Pavel. Cei trei actori din Botoșani care s-au gândit că pandemia trece mai ușor cu parodia. S-au întâlnit în trupa de teatru a liceului, au mers toți la aceeași facultate, sunt și colegi la Teatru. Iar de o vreme prietenia lor a devenit... AlanDaLa.
Fără pic de rușine! Aleșii de la Municipiu s-au luptat ore-n șir pentru a-și pune oamenii pe posturi politice, s-au făcut cărțile și la spitale
Ședința care a bătut toate recordurile și care s-a terminat rușinos la modul propriu al cuvântului după opt ore de lupte, a avut de fapt un scop (ne)ascuns cetățenilor care i-au ales pe prestatorii spectacolului politic desfășurat chiar pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.
SCANDAL la Prefectură pe marginea închiderii piețelor, prefectul scos din sărite de un director: Găsiți soluții, că de asta sunteți la conducerea unităților și luați salarii - VIDEO
În urmă cu puțin timp s-a încheiat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). Membrii acestei structuri s-au întrunit pentru adoptarea măsurilor și restricțiilor valabile la Botoșani, în contextul deciziilor luate în ședința de Guvern.
Viceprimarii VOTAȚI secret după o ședință care s-a dus peste orele de program și o surpriză politică
Noii viceprimari ai municipiului Botoșani au fost desemnați în urmă cu scurt timp, după o ședință extraordinară de Consiliu Local care a doborât probabil un nou record.
Deci, o situație strict profesională, de natură medicală și de management în loc să fie analizată de către Ministertul Sănătății - organism statal de specialitate - este analizată politic la PNL și tot acolo se iau ,,măsuri”. Exact cum făcea și Dragnea. Greșeli colosale au fost, greșeli tot atât de gogonate se fac și acum
27 aprilie 2020, 07:50
IN 2012, datoria spitalului era ZERO, iar spitalul era la finalul modernizarii. Tu erai tot matrafoxat cum esti si acum, si la fel de idiot.
23 aprilie 2020, 11:56
Nu vreau sa imi imaginez cum ar face fata cetatenii Romaniei deschiderii scolilor in conditiile in care spitalele sunt focare de infectie! Niste minti bolnave, niste banditi care au jefuit Romania si au copiii inscrisi la scoli private, insa singura lor logica si singurul lor scop sunt pastrarea pozitiei ”la butoane” si accesul la putere si ban public, aclama public ca pandemia a trecut si vor inceperea scolii. Pentru cei ce guverneaza ar fi sfarsitul in momentul in care am vedea copiii conectati la aparate prin spitale infecte. Nu mai faceti politica de dragul sinecurilor, jertfind cetateanul !
23 aprilie 2020, 11:52
Da trebuie schimbata conducerea spitalului Mavromati si cat mai urgent , indiferent cate donati se vor face sunt insuficiente pentru situatia actuala , fata iz politic e adevarat daca ajungi in spital cu afectiune diferita de coronovirus ,omul are putine sanse sa maiiasa sanatos sau vindecat din spital . Astai problema domnilor lasati contrele politice , folositi orce numai pentru a va capata capital olitic pe ce pe suferinta oamenilor si neputinta unora indiferent de culoarea politica.
23 aprilie 2020, 11:19
Se demonstrează încă o dată, că Botoșani nu este important pentru guvernanți...și el, acolo un oraș, județ la marginea țării...nu au ei timp pentru oamenii de aici.
23 aprilie 2020, 09:50
Guraliuc și Caliniuc trebuiesc înlocuite numaidecât!!!
23 aprilie 2020, 08:56
Cetățene roșu pesedist, nu despre asta era vorba în propoziție, dar vouă numai de ciolan vă pasă. În sfârșit, s-a trezit un politician botoșănean să ceară socoteală guvernului și să arate cu degetul direct acolo unde este problema, că ceilalți, ai tăi nu fac decât campanie electorală, asta au făcut și cât au guvernat, ne-au și ne asasinează cu comunicate de presă, de parcă țara de asta ar avea nevoie. Nu se prea știe ce fac ceilalți parlamentari liberali (ai puterii), dacă s-au trezit din autoizolarea în care stau de ani buni. Cornel Popescu, fost liberal, Achiței, și el pe listele liberalilor, doar pe liste. Nu-i vedem să vină cu propuneri concrete, să fie în prima linie a societății, că de-aia au fost aleși. Politicienii noștri stau într-un soi de carantină și le priește, visând la ciolan pentru încă 4 ani. Intrebarea-i, dacă societatea se trezește, și sper că se va trezi după această încercare pandemică, vor mai aveai ei ce căuta pe listele electorale, vor mai putea ei reprezenta pe cineva, dacă la greu s-au ascuns?
23 aprilie 2020, 08:41
E o criză greu de gestionat. E clar că managerul e depășit, ar fi trebuit înlocuită de mult, dar nu știu dacă Malancea ar putea face mai mult în acest context. Dacă mai sunt medici militari și pentru Botoșani, să fie militarizat iute până nu i mai rău.
23 aprilie 2020, 08:20
Poate il anuntati pe premierul Orban cum Flutur la Botosani dezinfecteaza doar aceleasi strazi, unde locuiesc vedetele, in rest pe celelalte strazi nu a trecut nici macar o data. Sa-i fie rusine la obraz.
23 aprilie 2020, 08:09
Vine PDL ul la furatttt, in 2012 , datoria lăsată moștenire la Spital a fost de 140 miliarde . Ura hai la completat.
22 aprilie 2020, 21:54
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„V-as putea da răspunsul PSD-ului care spune că instituția lor nu rezolvă asemenea cereri acum nici nu știu ce să înțeleg. Nu au înțeles că este vorba despre un protocol sau nu înțeleg ce înseamnă o cerere că noi în ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8738 lei
USD
Dolarul SUA
4.0922 lei
CHF
Francul elveţian
4.5042 lei
GBP
Lira sterlină
5.4621 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9242 lei
XAU
Gramul de aur
238.7471 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2382 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3500 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0127 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1460 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.0 o C
Dorohoi
-0.5 o C
Bucecea
1.0 o C
Darabani
-0.7 o C
Saveni
1.0 o C
Ştefăneşti
7.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.