Top News
Surprize uriașe: ditamai patronul, un primar și un fost vice de la municipiu vor în Parlament; liberalii rupți în două de meciurile pentru liste

Sunt meciuri grele și în PNL Botoșani, nu doar în PSD pentru stabilirea candidaților la alegerile parlamentare. Liberalii nu se pot pune deocamdată de acord nici măcar asupra modul de desemnare a membrilor ce vor fi sprijiniți de organizație.

Partidul rupt între vechiul PNL și fostul PDL

Comitetul Județean Executiv (CJE) s-a întrunit miercuri într-o ședință care a început ziua și s-a terminat spre noapte, fără să se ia însă o decizie concretă. Neînțelegerile dintre vechii PNL-iștii și foștii PDL-iști sunt tot mai evidente și cu toate că teoretic formează un singur partid, continuă să acționeze ca două structuri distincte.

Ce vor vechii PNL-iști

După ce au pierdut președințiile filialei județene, plus tineret și femei, PNL-iștii refuză să mai cedeze în fața ex-portocaliilor. Ei susțin o împărțire clară a locurilor eligibile între PNL și PDL, primul de la Senat și al doilea de la Camera Deputaților pentru ei și primul și al treilea de la deputați pentru PDL. Ba mai mult, vor ca și votul să fie făcut pe două liste separate, iar cei care întrunesc cele mai multe sufragii de la cele două foste formațiuni să ocupe pozițiile eligibile în ordinea numărului de voturi obținute. De asmenea, doresc ca în CJEx să se ia hotărârile importante. Aceasta și pentru că vechii PNL-iști au majoritatea în CJEx, joi făcând o demonstrație de forță și reușind să o aducă la ședință inclusiv pe Roxana Anușcă, dispărută de multă vreme din peisajul politic.

Ce vor foștii PDL-iști

De cealaltă parte, foștii PDL-iști vor ca deciziile să fie luate de Consiliul Județean de Coordonare, structură care numără peste 400 de membri, toți candidații să fie trecuți pe o listă, iar cei care adună cele mai multe voturi, indiferent de vechea apartenență politică, să câștige nominalizările. Pe o asemenea modalitate vechii PNL-iști riscă însă să piardă orice loc eligibil.
Și aceasta deoarece din 22 de candidați, atât câți s-au înscris, foștii PDL-iști au doar 6, iar vechii PNL-iști 16. În aceste condiții, voturile PNL-iștilor tradiționali s-ar distribuit la mult mai mulți membri de partid, iar ex-PDL – iști ar dobândi toate pozițiile eligibile.

Haos la înscrierea candidaturilor

De altfel, o mare problemă o constituie tocmai avanlanșa de intrați în cursa internă și mai exact data la care au făcut-o. Inițial, liberalii hotărâseră ca 21 august să fie ziua limită de depunere a candidaturilor. Până atunci se înscriseseră 15 persoane, numai că și după această dată s-au recepționat candidaturi, pe care secretarul general Stelian Pleșca le-a înregistrat. Unii liberali i-au reproșat că a făcut acest lucru în ciuda deciziei luate de partid, el însă ar fi explicat că le-a înregistrat cu data la care au fost făcute și că partidul decide dacă sunt sau nu acceptate.
Astfel, după data limită s-au mai înscris, printre alții, Gheorghe Sorescu și Ionică Nechifor. În septembrie s-au primit alte cereri. Una dintre marile surprize o constituie intrarea în cursă a lui Dumitru Bălan, administratorul de la SC Microbuzul SRL, despre care unii liberali au aflat acum cu mare surprindere că este liberal. O altă candidatură vine din partea primarului de Dângeni, Cătălin Rotundu,. Primarii din PNL ar încerca o mișcare asemănătoare celei derulate de Lucian Trufin în PSD și anume să coaguleze aleșii locali pentru a susține unul dintre ei pentru Legislativ. O altă cerere neașteptată a venit din partea lui Constantin Bursuc, actual consilier județean, fost viceprimar de Dorohoi în prima parte a legislaturii trecute.

S-a hotărât că nu s-a decis mai nimic

La amintita ședință, prezidată de Cătălin Flutur, s-a reușit doar să se stabilească norma de reprezentare la Consiliul Județean de Coordonare, însă nu s-a hotărât ce și cum se va vota acolo. De aceea, cel mai probabil, va fi convocat un nou CJEx.
Oricum, pentru a salva aparențele, vechii PNL-iștii și foștii PDL-iști, au convenit de principiu să organizeze astăzi o conferință de presă în care să arate că totuși în organizație nu există disensiuni.

loading...
15 liberali, de la Mirela la Daniela, vor în Parlament – LISTA candidaților
EXCLUSIV: PSD-iştii s-au înscris în mare secret pentru Parlament cu o bombă de proporţii - LISTA

 

ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
Loading...
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Loading...
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
Sediul unei instituții din centrul orașului Botoșani a intrat în reparații, clădirea este monument istoric – GALERIE FOTO
O clădire aflată pe lista monumentelor istorice din zona centrală a municipiului Botoșani a intrat în reparații.
REFORMĂ la Inspectoratul Școlar, doi inspectori printre care o soră de deputat se întorc la catedră, zece nume noi – LISTA
Ministerul Educației și Cercetării a transmis astăzi către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani două adrese: una cu încetarea detașării în interesul învățământului pentru un număr de 17 inspectori școlari. O a doua cu aviz pentru detașarea în interesul învățământului pentru anul școlar următor, în cazul a 25 de inspectori școlari.
Va rugam sa-l fugariti pe orosanu. Nu aduce nimic bun si nici valoare partidului.
17 septembrie 2016, 16:27
Dacă o puneți pe lista pe gogosica, votez cu pesedeii!
17 septembrie 2016, 07:24
Poate as fi votat pnl, dar cu gireada pe liste, cu un puscarias pe liste, mai bine imi tai mana decat sa pun stampila pe voi. S-ar putea sa obtineti un 10 %. Si uite-asa castiga p.c.r. - ul, adica psd-ismul, mereu la Botosani. De batuti in cap ce sunteti. Dar prefer sa votez o chelnerita decat un hot.
17 septembrie 2016, 06:36
fara Flutur, la Botosani , PNL-ul ar scoate maxim 15 %.....asta e realitatea
16 septembrie 2016, 17:16
Bursuc in 2012 se prezenta ca inginer, in 2016 era economist la parlamentare probabil va fi jurist. Partid de fraeri.
16 septembrie 2016, 15:13
Domnule Rotundu ai calicit o comuna, ne-ai prostit ca bagi apa in comuna, ai intins niste furtune (tevi) ca sa te votam si apoi ai lasat totul de izbeliste si acum colac peste pupaza mai vrei si in parlament sa prostesti o tara ca la asta te pricepi . Las-o balta, daca ai avea realizarile d.lui Trufin de la Vlasinesti sau ale dlui Buraga de la Mihalaseni am mai zice, dar asa potolestete ca ne-ai scos destul in protap pe la televiziuni si prin ziare de ne era rusine sa mai spunem ca sintem din Dingeni.Ba realizari aveti ati umplut primaria de pierdevara care stau toata ziua la taclale si te mai plingi apoi ca nu ai bani de salarii ce fel de conducator de primarie esti?Inca o data las-o balta si nu ne mai fa de rusine, cgiar nu vezi ca in patru ani nu se cunoaste nimic concret in urma ta.
16 septembrie 2016, 12:30
Flutur sa-si promoveze oameni BUNI ,si profesiona, si moral.Nu tradatori si paraziti!. Fara Flutur, PNL-ul la Bt era in coada clasamentului.
16 septembrie 2016, 12:12
Falimentul total al judetului nu-l recomanda pe Sorescu ,Ba din contra, in curand vor aparea roadele (ne)muncii dumnealui si va fi macel in campanie.Colac peste pupaza, a mai facut pe idi otul si pe la usa ALDE in campania pentru locale. Poate-l ajuta Portariuc sa prinda un loc eligibil.(Unde?)
16 septembrie 2016, 12:10
legi facute de oameni incompetenti si care stiu doar sa manuiasca jocurile politice....buni jucator in spatiul politic ....cum sa nu fie oare haos cu asemenea persoane fara pic de pregatire?. Trimiteti oameni care stiu carte ca Achitei, Sorescu..... nu doar pe cei care flutura cu bani prin sediu si se cred destepti. Destepti sunt cei apreciati de altii ...nu care doar vaneaza ocazii....lasati jucatorii....aduceti oameni noi poate schimbam ceva in tara asta
16 septembrie 2016, 11:39
D-le Flutur, aveti foarte mare grija cum gestionati acest moment, pentru ca sunt oameni in partid capabili si care chiar merita sa fie pe un loc eligibil. Daca faceti aceeasi greseala ca la locale unde l-ati introdus pe orosanu, cu gandul ca mai are langa el ceva oameni dar in afara de doua sau trei tute de la protectia copilului nu mai este nimeni langa acest individ, o sa pierdeti oameni de calitate si competenti de langa dvs si inca in PNL fata de PSD mai sunt astfel de oameni si nu-i promovati.
16 septembrie 2016, 10:16
masohn
16 septembrie 2016, 08:34
se stie ca Flutur va stabili lista de candidati, se stie....
16 septembrie 2016, 08:21
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.