Top News
Străzi din municipiu inundate și cu apa până la genunchi, primarul ales de botoșăneni promisiune fermă: Am vorbit în această perioadă despre cei 60 de km pe care îmi doresc să-i asfaltez în acești 4 ani VIDEO

Ploile care au căzut în ultimele zile în municipiul Botoșani mai ales, au scos la iveală din nou problemele cu care se confruntă botoșănenii care locuiesc la periferie, în zone în care nu există asfalt, ci doar drumuri de pământ sau cel mult pietruite.

Noul primar a fost pe toate străzile fără asfalt 

 

Starea acestor drumuri este extrem de proastă, iar pe adresa redacției Botoșăneanul a fost transmisă o filmare de pe strada Muncel, unde apa curge pe drum asemenea unui pârâu.

 

Probleme foarte mari au fost înregistrate astăzi și pe strada Pod de Piatră, inundată a doua oară într-o săptămână.

 

„Apa este deja până la genunchi cum puteți să vedeți”

Spune o botoșăneancă din zonă

*imagini în video de mai jos

 

Pompierii au ajuns în două rânduri pentru desfundarea sistemului de canalizare însă în cursul zilei de joi, 8 octombrie 2020, botoșănenii de acolo s-au descurcat cum au putut pentru a scoate apa din gospodării.

 

Primarul ales de botoșăneni în data de 27 septembrie 2020 susține că a fost pe majoritatea acestor străzi și cunoaște realitatea din teren în urma discuțiilor cu oamenii care trăiesc acolo. Iar una dintre cele mai importante priorități ale sale este rezolvarea acestei probleme de infrastructură.

 

„Cunosc în detaliu problemele, de pe Muncel, Aleea Humulești, Plopilor, Berzelor, Porumbelului și vă mai pot da zeci de exemple, acolo unde municipalitatea a cheltuit bani inutil în fiecare an, cu lucrări de împietruire. La primele ploi abundente piatra este spălată, este luată la vale, în cazul străzii Muncel ajunge pe Săvenilor. Trebuie să intervină Urban Serv pentru că odată ajunse aceste aluviuni pe carosabil provoacă un real pericol pentru derapaje și risc de accidente chiar în curba respectivă”,

Cosmin Andrei, primarul ales al municipiului Botoșani

 

 

În opinia noului edil șef această situație a fost greșit abordată încă după Revoluție și probabil că ar continua dacă nu s-ar identifica soluții urgente pentru turnarea de asfalt și pe aceste străzi.

 

„Banii pe care i-am cheltuit în 30 de ani cu împietruiri, ne permiteau să asfaltăm de zece ori acele străzi. Pe Muncel am luat și o decizie să instituim un sens unic iar direcția acestui sens unic  fost stabilită din zona Parcul Tineretului înspre Săvenilor. De altfel, strada paralelă este deja instituită cu sens unic și este asfaltată. Acolo trebuie neapărat o asfaltare, este una dintre prioritățile mele, am spus că îmi doresc la Botoșani un oraș la periferie la fel ca în centru”,

Cosmin Andrei, primarul ales al municipiului Botoșani

 

Credit pentru străzile de pământ sau pietruite (?)

 

Cosmin Andrei spune că își dorește organizarea unor licitații integrate care presupune întocmirea de caiete de sarcini zonale și nu pe bucăți de străzi. Iar partea de est a orașului să fie rezolvată de urgență, asemenea și străzilor care se desprind din centura Împărat Traian.

 

Și cum la acest moment, gradul de îndatorare al Primăriei nu este unul mare, noul primar ia în calcul inclusiv contractarea unui credit bancar pentru asfaltarea în forță a străzilor de la periferie.

 

„Este una dintre soluții, o s-o analizez cu colegii de la Direcția Economică pentru că botoșănenii nu mai au răbdare să asfaltăm câte două străzi pe an. În acest ritm am termina de asfaltat toate străzile din oraș probabil în 10 – 20 de ani. Putem face un astfel de credit dacă sunt condiții avantajoase, dacă vor fi de acord consilierii locali să asfaltăm toate străzile de la periferie și am vorbit în această perioadă despre cei 60 de kilometri pe care îmi doresc să-i asfaltez în acești patru ani de zile. În maniera acesta pe care v-am spus-o, aplicată de primarii de comune care au kilometri întregi de asfalt”,

Cosmin Andrei, primarul ales al municipiului Botoșani

 

Nu în ultimul rând la partea de proiectare a acestor investiții se va ține cont și pe (in)existența utilităților fiind căutate soluții pentru ca pe străzile unde acestea nu există, să nu aibă loc spargeri ulterioare ale carosabilului, ci cel mult, a trotuarelor.

loading...
Primarul ales Cosmin Andrei pe străzile inundate ale orașului: Este nevoie urgentă de refacerea infrastructurii de colectare a apei pluvialeGALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
S-a stins patronul unuia dintre cele mai vechi restaurante din Botoșani
Coșmarul pandemiei care s-a abătut asupra omenirii a mai luat o viață la Botoșani. Marin Grig, proprietarul Restaurantului Botoșani, a murit săptămâna trecută.
Companie botoșăneană, lovitură de proporții la Iași: face pe 7,5 milioane lei peste 1.000 de clase online în școli și licee
Primăria Municipiului Iași achiziționează sisteme digitale pentru crearea a 1.250 de centre de educație online pentru unitățile de învățământ preuniversitar ieșene.
Record de îmbolnăviri la Botoșani în ziua în care s-au făcut cele mai multe teste din pandemie
Județul Botoșani bifează astăzi cel mai mare număr de persoane nou depistate cu Covid. Potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore s-au descoperit nici mai mult, nici mai puțin de 161 noi cazuri.
Adolescentul de 14 ani care a înjunghiat un alt băiat, lăsat LIBER acasă
La schimbul de generații s-au pierdut încăierile între băieți care se soldau cel mult cu un ochi vânăt, genunchi juliți sau capete sparte. Adolescenții de astăzi au ajuns, la ani de liceu, să-și rezolve problemele specifice vârstei, cu... cuțitul.
Speranța pentru drumuri bune vine din... Toledo: O firmă spaniolă și două românești fac drumul de 80 de milioane de euro al județului
După trei ani de zile de când a fost semnat contractul de finanțare pentru drumul strategic din județul Botoșani și mai multe licitații anulate, în sfârșit, s-a parcurs și etapa de adjudecare a lucrărilor.
SINGURA școală din Botoșani care a rămas deschisă în pandemie
Da, există așa ceva la Botoșani. O școală care nu își desfășoară cursuri online, în timp ce zeci de mii de elevi din toate ciclurile de învățământ o fac.
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO
Panica botoșănenilor, atunci când află că sunt infectați cu COVID-19, se transformă în revoltă imediat ce iau contact cu realitatea din spitale.
Directori cu note de 9 și 10 la Botoșani, se pregătesc de un nou mandat sau...de plecare
Unii directori de instituții aflate în subordinea Consiliului Județean au fost evaluați întrucât sunt la final de mandat.
IMAGINI „din culise” de la ședința online a Consiliului Local Botoșani, de la consultări (in)existente, la vot prin telefon – VIDEO&FOTO
Prima ședință a noului Consiliu Local Botoșani mandatat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020 a avut loc luni, de la ora 11:00. A fost o ședință extraordinară mai exact, cu două proiecte pe ordinea de zi, cu caracter de urgență.
Loading...
Polițist lovit și cu uniforma distrusă, agresorul scăpat de închisoare a fost pus puțin la treabă
Cazurile în care polițiștii ajung să fie loviți de unii botoșăneni sunt destul de frecvente. De cele mai multe ori protagoniștii unor astfel de incidente sunt persoane aflate sub influența alcoolului.
Rămas bun, Liliana Chira! Inspectorul școlar condus pe ultimul drum de profesori, inspectori și lideri politici – GALERIE FOTO
Inspectorul școlar Liliana Chira, profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost condusă astăzi pe ultimul drum.
Echipă completă la Primăria Botoșani! Noii viceprimari vor primi atribuții... „de formă”, altceva va conta
De miercuri, 18 noiembrie 2020 Primăria Botoșani funcționează cu conducere completă, primar și viceprimari, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile locale din septembrie 2020.
O nouă instituție înființată la Botoșani! Șeful caută sediu și va fi „stăpân” pe o parte din suprafața județului
S-a înființat de la data de 1 octombrie 2020 deși la nivel național este funcțională de aproximativ patru ani de zile.
Noul spital al orașului blocat într-un tunel despre care se știa de 3 ani, Comitetul de Urgență trimite adrese abia după 8 luni de pandemie - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) condus de prefectul Dan Nechifor în calitate de președinte a transmis o adresă către Compania Națională de Investiții (CNI) prin care a cerut lămuriri față de situația noului spital de boli paliative, construit în municipiu.
Loading...
Maternitatea Botoșani iluminată în violet pentru cei mai firavi bebeluși: Pe unii îi purtăm în minte și în gând o viațăGALERIE FOTO
Pe 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Prematurului. Chiar dacă traversăm o perioadă grea, această zi a fost marcată la Botoșani și în acest an.
Băut bine, un șofer a căzut cu BMW-ul într-un șanț de un metru, la ieșirea din oraș – GALERIE FOTO
Combinația condus - băuturi alcoolice a provocat încă un accident. S-a întâmplat în urmă cu câteva minute la intrarea în Curtești dinspre Botoșani.
”Mă grăbesc cât pot de tare” - Prefectura s-a pronunțat în cazul noilor viceprimari de Botoșani
Pe 13 noiembrie s-a împlinit deja o săptămână de când Consiliul Local a desemnat noii viceprimari ai Botoșanilor, însă municipiul continuă să nu aibă vreun deținător al funcției care să și-o exercite.
Scădere cu 30% a cazurilor de Covid la Botoșani într-o singură zi, dar avem și doi morți
Botoșaniul a scăzut în sfârșit sub o sută de cazuri zilnice de Covid, potrivit raportării zilnice trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Directorul adjunct (a)politic a ajuns viceprimar de oraș: Nu am fost membru de partid niciodată până acum decât la PSD
Orașul Săveni are începând de vineri un nou viceprimar în persoana social-democratului Angel Călin, care a fost votat cu o largă majoritate în Consiliul Local.
Există și așa ceva: Avem un absolvent de doctorat care tocmai a devenit director la o instituție
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani are începând de astăzi un nou director adjunct după un concurs desfășurat la nivelul structurii centrale a instituției.
Acum ai văzut problemele??? De 8 ani ai orbul găinilor??? Ai luat salar degeaba???????
8 octombrie 2020, 22:49
Adica hunca si menajera vor dansa cu ciobanul spre binele nostru?! hahaha...eu, care am creier, ar trebui sa ma bucur?...hai, marsh, prostovanilor! )))
8 octombrie 2020, 20:27
Domnule primar Andrei Cosmin, va rog din suflet sa asfaltați și str. Tulbureni și să aduceți gazul și la noi sa avem condiții decente ptr un trai mai bun! Mulțumesc! Aștept să văd ce măsuri luați! Str. Tulbureni are piatră și conducta de gaz este la intrare. Pe când și la noi gaz și asfalt?
8 octombrie 2020, 20:26
astratex.ro
Sondaj
Trebuie redeschise școlile?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„În egală măsură cred că este un ordin pe care ar trebui să-l împart cu toți prefecții și subprefecții din România pentru perioada asta grea pe care am parcurs-o și încă nu am terminat-o. Cu pandemie, cu alegeri. M-a luat ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8736 lei
USD
Dolarul SUA
4.0226 lei
CHF
Francul elveţian
4.5028 lei
GBP
Lira sterlină
5.3968 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8581 lei
XAU
Gramul de aur
237.9570 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2342 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3594 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9844 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1844 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.7 o C
Dorohoi
1.9 o C
Bucecea
1.6 o C
Darabani
2.8 o C
Saveni
1.7 o C
Ştefăneşti
7.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.