Top News
Sistemul sanitar la pământ, botoșăneni condamnați la moarte de criza COVID-19

Este haos în sistemul sanitar botoșănean și nu numai. Virusul chinezesc a prins factorii de decizie total nepregătiți, ceea ce a creat o învălmășeală fără precedent. Iar situația prin care trece Botoșaniul nu este deloc roz. Totul se resfrânge și asupra miilor de botoșăneni care suferă de diferite boli și care au în această perioadă nevoie de ajutor.

Pacienți rămași ai nimănui

 

Și ne referim în primul rând ne referim la pacienții care suferă de cancer și care trebuie să-și urmeze tratamentul la diferite intervale de timp. Ori în această perioadă accesul la chimioterapie sau la alte proceduri este imposibil. Asta deși se știe faptul că bolnavii de cancer sunt printre cei mai predispuși la coronavirus. Și din listele cu decesele transmise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) se poate observa că mulți dintre oamenii care au decedat aveau cancer, diabet ori alte afecțiuni.

 

Reprezentanții Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer au atras atenția asupra acestui aspect încă de la luarea deciziei de a fi suspendate tratamentele.

 

„Un studiu publicat recent, bazat pe primele date disponibile din China, a demonstrat că pacienții oncologici infectați cu COVID-19 prezintă un risc de 3.5 ori mai ridicat de a ajunge la ventilație mecanică, terapie intensivă sau deces, comparativ cu pacienții care nu suferă de cancer. În aceste condiții, este vitală continuarea accesului la tratamentul de care au nevoie, chimioterapie, radioterapie, imunoterapie sau chirurgie, și în condiții de siguranță sporite",

se arată într-un  comunicat al Federației.

 

S-au cerut soluții însă în situația actuală par greu de găsit. Sunt tratate doar urgențele asta deși specialiștii susțin că întreruperea tratamentului îi afectează și pe ceilalți pacienți care nu reprezintă neapărat urgențe.

 

„Tratamentele și investigațiile specifice sunt amânate acum pe termen nelimitat - motiv de disperare în rândul pacienților, care simt că le este luată șansa la supraviețuire. Se tem de coronavirus, de a fi un număr pe lista de decese a Ministerului Sănătății, în care cancerul apare drept << co-morbiditate >> . Dacă până acum însă, în condiții de risc medical și în ciuda recomandărilor de izolare, își asumau condițiile riscante de deplasare la unitățile medicale care încă îi mai primeau pentru tratament, de azi înainte, li se răpește chiar și această șansă.

spunea pentru presa națională  Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer

 

Botoșănenii trimiși la Dorohoi

 

La Botoșani Spitalul Mavromati a fost prima unitate medicală care a cedat în fața coronavirusului. S-a ajuns astfel ca secții vitale precum oncologie, diabet sau chirurgie să fie închise după ce cadrele medicale s-au infectat cu COVID.

 

În prezent, pacienții non–COVID care necesită urgențe oncologice, chirurgicale sunt tratați la Dorohoi. Și asta pentru că Spitalul Județean Mavromati a devenit spital COVID. Însă nici situația de acolo nu este prea bună la sfârșitul acestei săptămâni mai multe cadre medicale de acolo fiind diagnosticate cu COVID.

 

Pacient mort, cine plătește

În tot acest timp când atenția este focusată pe cazurile de coronavirus și se comit greșeli în lanț, sunt și bolnavi care au nevoie de ajutorul cadrelor medicale. Iar în haosul creat au început să apară și victime colaterale.

 

Unul dintre cazuri a fost făcut public chiar de un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe nemulțumit fiind de medicina care se practică în această perioadă la Botoșani.

 

„Am avut un pacient cu pancreatită care a murit pentru că accesul la serviciile medicale este blocat de pacienții cu COVID.. Mulți dintre ei asimptomatici... Omul ăla a murit pentru că a ajuns la spital prea târziu...”,

Alin Atudoroae, medic UPU Botoșani

 

Iar cu siguranță acesta nu este un caz singular.

 

Ministrul Sănătății a fost prezent săptămâna aceasta la Botoșani ocazie cu care a declarat că se caută soluții și pentru pacienții non-COVID.

 

 

loading...
Cresc cazurile de COVID la Spitalul Municipal Dorohoi – SITUAȚIA cadrelor medicale infectate

 

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Polițist lovit și cu uniforma distrusă, agresorul scăpat de închisoare a fost pus puțin la treabă
Cazurile în care polițiștii ajung să fie loviți de unii botoșăneni sunt destul de frecvente. De cele mai multe ori protagoniștii unor astfel de incidente sunt persoane aflate sub influența alcoolului.
Rămas bun, Liliana Chira! Inspectorul școlar condus pe ultimul drum de profesori, inspectori și lideri politici – GALERIE FOTO
Inspectorul școlar Liliana Chira, profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost condusă astăzi pe ultimul drum.
Echipă completă la Primăria Botoșani! Noii viceprimari vor primi atribuții... „de formă”, altceva va conta
De miercuri, 18 noiembrie 2020 Primăria Botoșani funcționează cu conducere completă, primar și viceprimari, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile locale din septembrie 2020.
O nouă instituție înființată la Botoșani! Șeful caută sediu și va fi „stăpân” pe o parte din suprafața județului
S-a înființat de la data de 1 octombrie 2020 deși la nivel național este funcțională de aproximativ patru ani de zile.
Noul spital al orașului blocat într-un tunel despre care se știa de 3 ani, Comitetul de Urgență trimite adrese abia după 8 luni de pandemie - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) condus de prefectul Dan Nechifor în calitate de președinte a transmis o adresă către Compania Națională de Investiții (CNI) prin care a cerut lămuriri față de situația noului spital de boli paliative, construit în municipiu.
Maternitatea Botoșani iluminată în violet pentru cei mai firavi bebeluși: Pe unii îi purtăm în minte și în gând o viațăGALERIE FOTO
Pe 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Prematurului. Chiar dacă traversăm o perioadă grea, această zi a fost marcată la Botoșani și în acest an.
Băut bine, un șofer a căzut cu BMW-ul într-un șanț de un metru, la ieșirea din oraș – GALERIE FOTO
Combinația condus - băuturi alcoolice a provocat încă un accident. S-a întâmplat în urmă cu câteva minute la intrarea în Curtești dinspre Botoșani.
”Mă grăbesc cât pot de tare” - Prefectura s-a pronunțat în cazul noilor viceprimari de Botoșani
Pe 13 noiembrie s-a împlinit deja o săptămână de când Consiliul Local a desemnat noii viceprimari ai Botoșanilor, însă municipiul continuă să nu aibă vreun deținător al funcției care să și-o exercite.
Scădere cu 30% a cazurilor de Covid la Botoșani într-o singură zi, dar avem și doi morți
Botoșaniul a scăzut în sfârșit sub o sută de cazuri zilnice de Covid, potrivit raportării zilnice trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Loading...
Directorul adjunct (a)politic a ajuns viceprimar de oraș: Nu am fost membru de partid niciodată până acum decât la PSD
Orașul Săveni are începând de vineri un nou viceprimar în persoana social-democratului Angel Călin, care a fost votat cu o largă majoritate în Consiliul Local.
Există și așa ceva: Avem un absolvent de doctorat care tocmai a devenit director la o instituție
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani are începând de astăzi un nou director adjunct după un concurs desfășurat la nivelul structurii centrale a instituției.
Blesteme și vorbe de ocară la vizita primarului în piață: Se deschide o hală, alta pe jumătate și se... înjură ”nazistul de la Cotroceni” – VIDEO & GALERIE FOTO
Primarul municipiului Botoșani a vizitat miercuri dimineață Piața Centrală. Edilul șef a fost pe rând în toate sectoarele pentru a discuta cu reprezentanții agenților economici afectați de măsurile guvernamentale de sistare a activității în spațiile închise.
Grefieră de la Parchet infectată cu Covid: S-a plimbat prin toate birourile! DSP acuzată că NU a făcut ancheta epidemiologică
O altă unitate lovită de noul virus SARS-CoV-2 este Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi unde a contactat această boală o grefieră.
Anchetă Covid după moarte! Sunt căutați botoșănenii care au intrat în contact cu doctorița decedată luni
Medicul de familie din Botoşani, în vârstă de 46 de ani, care a decedat luni, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19. Anca Beatrice Irimia a fost găsită inconștientă în cabinetul său, a fost testată, iar rezultatul a confirmat că era infectată.  
Loading...
Corturi de campanie de la Armată în curtea Spitalului Județean pentru bolnavii de coronavirus: Vor fi la dispoziția cadrelor medicale pentru triaj – GALERIE FOTO
Imagini „ca de război” în curtea celei mai mari unități medicale din județul Botoșani.
Medicii care ”salvează omenirea”, protest la sediul direcției: S-a ajuns la limită, nu mai avem bani, nu mai avem materialeFOTOGALERIE
Medicii veterinari au protestat luni la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). În jurul orei 10:30, patru cadre din localitățile Vlădeni, Pomârla, Broscăuți și Unțeni se aflau la intrarea în curtea instituției din strada Tudor Vladimirescu.
POVESTEA actorilor care parodiază politicienii, în vremea Covid-ului, la Botoșani: Trei băieți AlanDaLa și peripețiile lor din pandemie sau alegeri - FOTO&VIDEO
Ei sunt Cosmin, Andrei și Pavel. Cei trei actori din Botoșani care s-au gândit că pandemia trece mai ușor cu parodia. S-au întâlnit în trupa de teatru a liceului, au mers toți la aceeași facultate, sunt și colegi la Teatru. Iar de o vreme prietenia lor a devenit... AlanDaLa.
Fără pic de rușine! Aleșii de la Municipiu s-au luptat ore-n șir pentru a-și pune oamenii pe posturi politice, s-au făcut cărțile și la spitale
Ședința care a bătut toate recordurile și care s-a terminat rușinos la modul propriu al cuvântului după opt ore de lupte, a avut de fapt un scop (ne)ascuns cetățenilor care i-au ales pe prestatorii spectacolului politic desfășurat chiar pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.
SCANDAL la Prefectură pe marginea închiderii piețelor, prefectul scos din sărite de un director: Găsiți soluții, că de asta sunteți la conducerea unităților și luați salarii - VIDEO
În urmă cu puțin timp s-a încheiat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). Membrii acestei structuri s-au întrunit pentru adoptarea măsurilor și restricțiilor valabile la Botoșani, în contextul deciziilor luate în ședința de Guvern.
Viceprimarii VOTAȚI secret după o ședință care s-a dus peste orele de program și o surpriză politică
Noii viceprimari ai municipiului Botoșani au fost desemnați în urmă cu scurt timp, după o ședință extraordinară de Consiliu Local care a doborât probabil un nou record.
idem! am scris foarte clar: "alţi analfabeţi cu ifose", dacă nu înţelegi limba română apucă-te şi pupincureştei tu pe ai tăi.
3 mai 2020, 22:10
Psdrajvele au ciumit Romania si asta se vede cu ochiul liber.Multumim pt colaborare!Nu mai avem nevoie.
3 mai 2020, 20:55
Misule, fugi, bah, prostule, nu mai intoxica lumea...placuta suedeza comanda in acest judet de 30 de ani...ca in VS, TR, GR, OT, DJ, VR, CL, IL, BZ, TL...cele mai ,,dezvoltate,, judete din RO...dobitocilor...
3 mai 2020, 20:39
haos intretinut de incompetentii de sus, ciuma galbena arata tot ce poate face, omoara.......nepasarea, lipsa instructiunilor omoara la propriu oameni, in acest timp toate decesele au drept cauza covid, chit ca respectivul decedat mai avea 100 de boli grave, ce este de facut?, de terminat circul si medicii sa se intoarca cu totul spre pacienti, caci in tara asta sunt atatia bolnavi pe bune de altceva decat covid............auzi covid asimptomatic...il tin cu lunile in spital pe banii nostril.........reiese ca toata tara este cu covid asimptomatic...
3 mai 2020, 20:12
Dacă să fii prost înseamnă să-i pupincurești pe Dragnea, Viorica, Olguța și Doinița, nu te mai screme inutil, las-o așa...te credem.)))
3 mai 2020, 19:40
Acum ne parjoleşte ciuma galbenă, alţi analfabeţi cu ifose de mari salvatori ai naţiunii. Singura lor salvare a fost a banilor populaţiei. Să vezi de acum sărăcie dacă oamenii vor fi obligaţi să plătească amenzile date nu se ştie pentru ce.
3 mai 2020, 19:21
Poate macar acum botosanenii se vor trezi si vor realiza cata nenorocire a adus CIUMA ROSIE in acest judet, pe care efectiv l-au parjolit!
3 mai 2020, 18:56
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„V-as putea da răspunsul PSD-ului care spune că instituția lor nu rezolvă asemenea cereri acum nici nu știu ce să înțeleg. Nu au înțeles că este vorba despre un protocol sau nu înțeleg ce înseamnă o cerere că noi în ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8738 lei
USD
Dolarul SUA
4.0922 lei
CHF
Francul elveţian
4.5042 lei
GBP
Lira sterlină
5.4621 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9242 lei
XAU
Gramul de aur
238.7471 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2382 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3500 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0127 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1460 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.0 o C
Dorohoi
-0.5 o C
Bucecea
1.0 o C
Darabani
-0.7 o C
Saveni
1.0 o C
Ştefăneşti
7.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.