Top News
Primăria şi Poliţia Locală – SCUT pentru huliganii din Centrul Vechi : IMAGINILE cu fărădelegile ţinute la SECRET

În prima parte a lunii august, într-una din seri, trei copii romi au omorât cu pietre o pisică. S-ar fi întâmplat în Centrul Istoric al orașului, lângă una din fântânile arteziene. Aceeași de la care polițiștii locali au depistat că se fură apă pentru menajul unui restaurant. De această dată, se pare că nimeni nu a văzut nimic.

NIMENI nu a văzut nimic... doar cetățenii

”…au aruncat cu pietre într-o pisică ascunsă într-o gaură până au lăsat-o nemișcată după care au luat-o și au aruncat-o în fântâna mare arteziană. Și după ce au văzut că pisica și-a revenit și a încercat să iasă din apă, au luat o piatră și i-au lovit spatele paralizând-o de la jumătate, astfel după încercări și mieunături cumplite a murit înecată și a fost scoasă la două zile de cei care curăță fântâna. Toate acestea trebuie să fie confirmate de Poliția Locală pentru că a fost înregistrat incidentul și a fost trimisă o patrulă care a ajuns cu 5 secunde înainte de a-i da lovitura fatală pisicii”.

Poliția Locală spune că NU deține nici un fel de imagine privind acest incident din motiv că filmările surprinse de camerele video ale orașului sunt păstrate doar 20 de zile. În cazul în care înregistrarea ar exista, oricum nu ar fi făcută publică pentru că, potrivit Legii 205/2014 republicată privind protecția animalelor:

Art. 25
(1) Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:
a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;

Un porumbel chinuit și el

Polițiștii locali au arătat că dețin în schimb imagini privitoare la copii romi care chinuiesc un porumbel. Directorul Poliției Locale a predat CD-ul cu imaginile primarului pentru a-și da acceptul să fie făcute publice.

După două zile de la solicitare, în cursul zilei de joi, de la vârful Primăriei Botoşani s-a decis că aceste filmări din Centrul Vechi nu vor fi oferite presei.

 

Între timp!

 

Nimic nu s-a schimbat în Centrul Istoric al orașului, iar ușa redacției Botoșăneanul este în continuare locul preferat unde romii stau seara la rând pentru a căra picioare. Iar ziua, se odihnesc pe treptele redacției așa cum fac în întreg centrul pentru ca mesajul lor să fie extrem de clar.

În schimb s-a deschis deja celebrul post al Poliției Locale din Centrul Vechi. De o lună de zile, potrivit conducerii acestei instituții.

 

”Sediul este funcțional de o lună de zile, noi nu trebuie să stăm acolo în fotolii și să ne uităm la televizor. Noi patrulăm în zonă și când este cazul extragem persoanele și le ducem în sediul din Centrul Vechi pentru încheierea procesului verbal”
Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale

 

 

Într-adevăr, acest sediu este încuiat și folosit doar la nevoie. În cursul amiezii de joi, în Centrul Vechi se aflau două patrule ale Poliției Locale.

Nu s-a mai auzit nimic de Poliția Municipală sau de jandarmi, fie ei de la Botoșani sau de la Bacău.

 

Probabil că nimic nu se va schimba în Centrul Vechi nici pe viitor. Iar lipsa de reacție din partea Primăriei și restricționarea accesului la anumite informații sau imagini nu face altceva decât să alimenteze zvonurile prin care, la alegeri, pentru voturi, romilor li s-a promis că vor fi lăsați în pace.

Și în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului.

loading...
Vocea străzii : REFERENDUM pentru Centrul Vechi și UNDE să fie duși minoritarii
Mărturii șocante din CENTRUL VECHI : Furt din cabinet, camere video și geamuri sparte, turiști și pacienți buzunăriți, pumn în gură etc
Aproape 3.000 de ”fraieri” au semnat DEGEABA petiția pentru Centrul Istoric

 

Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
Loading...
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
Loading...
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
Sediul unei instituții din centrul orașului Botoșani a intrat în reparații, clădirea este monument istoric – GALERIE FOTO
O clădire aflată pe lista monumentelor istorice din zona centrală a municipiului Botoșani a intrat în reparații.
REFORMĂ la Inspectoratul Școlar, doi inspectori printre care o soră de deputat se întorc la catedră, zece nume noi – LISTA
Ministerul Educației și Cercetării a transmis astăzi către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani două adrese: una cu încetarea detașării în interesul învățământului pentru un număr de 17 inspectori școlari. O a doua cu aviz pentru detașarea în interesul învățământului pentru anul școlar următor, în cazul a 25 de inspectori școlari.
TRAGEDIE în Italia! Un băiat de 17 ani originar din Botoșani, mort într-un cumplit accident – FOTOGALERIE
Durere, lacrimi și întristare la Eboli, în regiunea Campania, unde rudele, prietenii și colegii îl plâng pe Domenico Ahanzei, tânărul român de numai 17 ani care joi, 27 august, a avut un accident în timp ce se deplasa cu scuterul său.
O funcționară de la AJOFM vrea primar: Știu că pot să fac multe lucruri frumoaseFOTOGALERIE
Dacă majoritatea funcționarilor publici stau departe de politică, unii și din cauza constrângerilor legale, în comuna Tudora a intrat în cursa pentru postul de primar tocmai o persoană din această categorie a lucrătorilor la stat.
Felicitări pentru articol!"Felicitări primarului Flutur!"
8 octombrie 2016, 08:17
Distribuiti articolul si imaginile mai departe, in tara , in strainatate, sa ajunga si in UE si sa le dea jegurilor astea in continuare ajutoare si protectie
8 octombrie 2016, 07:30
Nu dati vina pe Flutur sau Portariuc , sau pe prefect. Acel punct de politie trebuie să-si faca treaba. Să fie măcar doi acolo, in birou, să fie pregătiţi pentru orice eveniment. Alţi doi, măcar, să patruleze permanent, până ameţesc, pe centrul vechi. ESTE AŞA? NU
7 octombrie 2016, 19:27
Mai bine va numiti "prosti locali" ca nu va meritati titlul de Politie!. O politie rezolva cazuri, vin la solicitari, vorbesc cu cetateni, supravegheaza spatile publice aglomerate, etc... Sunteti o RUSINE pentru acest oras. :(( Imi pare rau ca existati si va platim baaa!
7 octombrie 2016, 09:51
Acest director al politiei locale, nu a inteles nimic. Nu a inteles nimic din ce trebuie sa faca politia locala in centrul istoric. Vino domnule si discuta cu cei care au firme in centrul vechi! stiti unde este centrul istoric? Cu alte cuvinte, punctul de politie din centrul istoric, in ceea ce ne priveste nu are nici o valoare. Dumneavoastra va vedeti de treaba ca si pana acum, evitati permanenta in centrul istoric si mai treceti cand si cand pentru ce? sa faceti un proces verbal, sa va scuteasca de un drum la sediul dumneavoastra ascuns privirilor. Norocul dumneavoastra este ca tiganii nu prea stau la frig si zilele acestea nu prea au iesit la soare. Probabil ca sesizarile noastre trebuie sa mearga mai departe la autoritatile centrale. Si asta cu siguranta va fi. Daca presa de la noi nu va deschide ochii sa vedeti si sa auziti, vom chema si presa centrala si vom arata "ajutorul" dumneavoastra pentru stabilirea ordinii in centrul istoric. Apropo de cei care se ocupa de supravegherea camerelor video - daca nu va este bine la caldut, lasati pe altii sa faca treaba. Sesizarile dumneavoastra catre politia locala, presupun ca au o adresa si un numar de inregistrare. Va veni si randul dumneavoastra sa explicati de ce nu se iau masuri, cand aveti filmari cu tot ce se intampla in centrul istoric.
7 octombrie 2016, 09:14
Onuțu și acoliții să ne lase! NU puradeii fac legea în RO!
7 octombrie 2016, 08:19
Avem ce meritam!!!Se știa de prietenia liderilor romi cu actualul edil,dar nimeni n-a avut curaj sa o faca publica.I-au sabotat toate inițiativele lui Portariuc legate de C Vechi pt a nu le deranja simpatizanții.Cum sa intervină acum înainte de alegeri?Pierd voturi cei de "dreapta"...Mi se pare ca nefiind deranjați devin si mai obraznici...Vom trai si vom vedea,dar bine nu ne va fi in următorii 4 ani...PS Felicitari pt articolele voastre referitoare la aceasta problema...Sper doar sa nu va "cumpere" unii sau altii si sa va închidă gura...Ati rămas singura noastră speranța...
7 octombrie 2016, 08:16
Flutur nu poate misca romii de acolo, ca datorita lor s-a intors la Primarie!
7 octombrie 2016, 08:15
Este inadmisibil ! Incapabilii DEMISIA !
7 octombrie 2016, 07:51
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.