Top News
Pentru prima dată în istorie: Tânără din Botoșani, șefă de promoție la Școala Forțelor Navale - FOTOGALERIE

Are 22 de ani și a absolvit Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale cu media 9,60. Tânăra susține că niciun pas în viață nu trebuie făcut fără responsabilitate și asumare.

O tânără din Botoșani șefă de promoție

 

Pentru prima dată, în istoria de aproape 124 de ani a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, în fruntea promoției se află una dintre absolventele școlarizate pentru Ministerul Afacerilor Interne.

 

Agent de poliție Iuliana Murariu a absolvit studiile postliceale militare de marină cu media 9,60, la specialitatea Timonier și tehnică de navigație navală. Povestea ei a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

 

Despre titulatura de șef al promoției spune că:

 

„Este un rezultat al muncii mele din ultimii doi. A fost visul meu dintotdeauna să devin polițistă și am investit foarte mult efort pentru această realizare. Mulți nu mi-au dat șanse, dar cel mai important este că am avut susținerea familiei în alegerea mea și cred că prin performanța aceasta a mea am demonstrat că posed ambiția și dedicarea necesare pentru atingerea succesului”.

 

În vârstă de 22 de ani, Iuliana vine din Botoșani, unde a absolvit Colegiul Economic „Octav Onicescu”. Este atrasă de științele exacte și afirmă că, deși a visat de mică să îmbrace uniforma de polițist, nu și-a imaginat că acest vis o va aduce tocmai la malul mării, unde să devină apărător al legii pentru frontierele de apă.

 

Școala militară -  o provocare?

 

Reprezentanții școlii susțin că Iuliana Murariu se remarcă dintr-o privire prin eleganță, blândețe și seriozitate. Timp de doi ani a fost model de inspirație pentru colegii ei de specialitate, care au poreclit-o „Doamna dirigintă”, nu în sens peiorativ, ci dimpotrivă, în semn de recunoaștere pentru implicarea ei și pentru fermitatea dezarmantă a pașilor pe care i-a făcut, în permanență, pe drumul cunoașterii.

 

Este însă școala militară o provocare la limita imposibilului pentru o femeie?

 

„Pentru mine, adaptarea la sistemul militar a fost mai ușoară decât s-ar fi așteptat oricine. M-a ajutat faptul că sunt perfecționistă, responsabilă și că nu las niciodată lucrurile la voia întâmplării. Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale reprezintă locul unde mi-am văzut ambiția profesională devenind realitate și cred că este și locul ideal de start pentru orice tânăr atras de cariera militară. Cei doi ani petrecuți în școală chiar m-au încântat.

 

 

A fost o șansă să descopăr în amănunt viața din spatele uniformei și cum ajunge cineva să poarte impecabil o ținută încărcată de valori și simboluri, așa cum este uniforma militară. În privința instrucției militare, aceasta, cred eu, are rolul de a te face să-ți descoperi și să îți explorezi potențialul.

 

 

Cel puțin așa s-a întâmplat în cazul meu. Viața de elev militar a însemnat cu precădere depășirea a numeroase limite pe care credeam că le am. Privită din anumite perspective, profesia de agent de poliție poate fi considerată aparte de cea de maistru militar, dar tot sunt de părere că educația militară mi-a consolidat coloana vertebrală și m-a făcut un om mai puternic”,

afirmă agent de poliție Iuliana Murariu.

 

Primul pas în carieră

 

Cariera armelor, Iuliana a ales-o inspirată fiind de familie. A crescut înconjurată de oameni care îmbracă uniforma statului român, iar acest lucru i-a calibrat și sistemul de valori pe care și-a clădit personalitatea. Tânăra iubește corectitudinea și dreptatea și este de părere că niciun pas în viață nu trebuie făcut fără responsabilitate și asumare.

 

În haina de om al legii a văzut oglindite seriozitatea, decența, simțul datoriei, dar și perfecționismul. Este ceea ce și-a dorit să devină și ceea ce a știut dintotdeauna că se potrivește perfect felului său de a fi, chiar dacă zgomotul de fond uneori a contrazis-o.

 

Tânăra va face primul pas în carieră la Sistemul Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR), o structură din cadrul Poliției de Frontieră ce are ca obiectiv principal asigurarea supravegherii frontierelor maritime românești și, implicit, ale Uniunii Europene.

loading...
Frumoasa fiică a unui primar botoșănean, pe podium la absolvirea Academiei de Poliție: GALERIE FOTO&VIDEO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Conferință de închidere a unui proiect transfrontalier: Rămas bun, Cernăuți, rămas bun CreaFuture în Ucraina! - FOTO&VIDEO
Echipa de implementare a proiectului CreaFuture de la Botoșani - România și partenerii din Cernăuți – Ucraina și-au luat rămas bun de la unul dintre cele mai frumoase proiecte transfrontaliere care a reunit cele două țări într-un exercițiu care a implicat o sumedenie de actori și care a dus la rang de artă „creativitatea”.
Șefă de instituție la final de mandat, băgată în evaluare: Primește notă și de la un director sucevean  
Directorul unei instituții de la Botoșani este la final de mandat, motiv pentru care, conform procedurii, va fi evaluat.
Este OFICIAL: Guvernul a stabilit restricții pentru nevaccinați, de la meciuri la cinematografe și nunți
Mai multe restricții au fost adoptate vineri în cadrul ședinței de Guvern.
S-a scos la concurs postul de șef la ”Urgențe”, s-a deschis bătălia și pentru alte funcții înalte la Spitalul Județean
Mai multe posturi de medici șefi au fost scoase la concurs de către reprezentanții Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”.
A murit un fost primar de Botoșani cu două mandate!
S-a întâmplat în urmă cu două săptămâni de zile. Iar dacă la alte treceri în cealaltă lume curg mesajele de condoleanțe de la Consiliul Județean, partide sau alte organisme reprezentantive, decesul acestui primar a trecut neobservat de „ochiul public”.
Nuntă de povești pentru fiica fostului șef al Poliției Rutiere, soțul este un tânăr afacerist, naș un fost deputat – GALERIE FOTO & VIDEO
Având în vedere criza sanitară care a avut un impact asupra lumii din toate punctele de vedere, și nunțile au fost trecute pe stand-by. Așa se face, că fiica lui Dumitru Zmău, fostul șef al Poliției Rutiere și-a organizat nunta la un an de zile distanță de cununia civilă.
Coșmar la ”Mavromati”: 14 ore petrecute de unii bolnavi în containerele din curtea spitalului, prefectul a băgat în ședință toți șefii de secție – VIDEO
A fost un Comitet Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) dedicat sistemului medical la care au fost prezenți toți șefii de secții din spitalele botoșănene.
FOTO & VIDEO Sute de credincioși, uniți în jurul Sfintei Cruci: Părintele protopop - Și conducătorii țării trebuie să-L asculte pe Dumnezeu
Sute de botoșăneni au luat parte marți seară la slujba religioasă oficiată lângă Monumentul Sfintei Cruci.
Campioana olimpică Simona Radiș și vicecampionul Mugurel Semciuc, premiați „acasă” în codrii lui Eminescu sub privirile legendei vii, Elisabeta Lipă – VIDEO & GALERIE FOTO
Locația aleasă pentru acest eveniment dedicat performerilor și performanței din sport a fost insula micuță de pe Lacul de la Ipotești, apa înconjurată de codrii care i-au fost sursă de inspirație poetului nepereche Mihai Eminescu în operele sale lăsate moștenire oamenirii.
Loading...
FOTO & VIDEO „Noapte Albastră” pe Pietonalul Unirii: Gabriel Cotabiță, concert de excepție în fața publicului numeros - Pentru mine, Botoșani este un loc special
Festivalul Culturii și Patrimoniului organizat de Asociația B-Right Media în cadrul unui proiect transfrontalier se încheie cu un recital marca Gabriel Cotabiță.
Venit în campanie la Botoșani, Dan Barna a primit … usturoi de Copălău să alunge spiritele rele din Parlament – FOTO & VIDEO
Liderul USR-PLUS, Dan Barna, a ajuns duminică la Botoșani unde a participat la o întâlnire cu membrii partidului.
Festivalul de pe Unirii a început la... atelier, vin două zile de concerte și o... ”Noapte albastră” – GALERIE FOTO
Festivalul Culturii și Patrimoniului organizat de Asociația B-Right Media în cadrul unui proiect transfrontalier a debutat vineri după-amiază pe Pietonalul Unirii cu ateliere de artizanat.
Audiențe cu peste 50 de botoșăneni la Primărie, de la locuințe sociale la copii care aruncă cu roșii, găini la bloc sau pisici care zgârie mașini – VIDEO
Săptămâna acesta primarul orașului a avut zi de audiență, situație care se petrece o dată pe lună. Din partea botoșănenilor interesul a fost unul extrem de crescut, fiind înscrise pe listă pentru a-și prezenta problemele, peste 50 de oameni.
Fenomenul care îngrijorează la Botoșani: Adolescenți „în prăpastie”, tentative de suicid cu supradoză de pastile
Tot mai mulți adolescenți suferă de depresie, iar din nefericire unii dintre ei ajung la spital după tentative de suicid.
Loading...
„REFORMA” lui Cîțu: Botoșănean numit șef peste toți prefecții din România
După ieșirea USR-PLUS de la guvernare, premierul Florin Cîțu a lansat o campanie de „curățenie” în instituțiile publice unde membrii acestei formațiuni ocupau posturi.
”Blestemele câștigătorilor la Loto”: Un botoșănean a făcut infarct după marea lovitură, altul a murit în mașina cumpărată din banii primiți de la loterie
Câștigurile ușoare, precum cele de la Loto, de cele mai multe ori se duc exact așa cum apar. Dar nu este numai asta. Mai ales după revoluție s-a creat un soi de legendă a blestemelor căzute asupra celor care au câștigat de fiecare dată la Loto. Cazurile sunt nenumărate, și majoritatea cu motive inexplicabile, de cele mai multe ori.
REACȚII după tragedia de la Mall, cunoscut medic despre METODA care l-ar fi putut salva pe bătrânul mort sub privirile a zeci de oameni
La sfârșitul săptămânii trecute, un bătrân s-a stins din viață la mall sub privirile a zeci de oameni. Venise să ia masa, însă s-a înecat cu o bucată de carne. Medicii ajunși la fața locului nu l-au mai putut salva.
Două zile de spectacole pe Pietonalul Unirii în cadrul unui proiect european, de la Gabriel Cotabiță la artiști locali și din Republica Moldova – PROGRAMUL
Vara a trecut, spectacolele continuă însă. La sfârșitul acestei săptămâni pe Pietonalul Unirii va avea loc Festivalul Culturii și Patrimoniului, manifestare organizată de Asociația B-Right Media în cadrul unui proiect transfrontalier.
Șefii de la Eltrans „plâng” deja de dorul tramvaielor: A fost o mare sărbătoare pentru toți
O raritate din partea reprezentanților societății de transport public local, emiterea de comunicate de presă. Se întâmplă doar în apropierea sărbătorilor de iarnă sau pascale, când este anunțat programul după care se circulă în zilele libere.
O lansare de carte inedită cu eroii în sală, alții își odihnesc veșnicia în paginile autoarei: Trebuie să avem respect față de cititorii noștri / Cea mai mare onoare să scrie un om despre mine!GALERIE FOTO
O carte-omagiu despre oameni și locuri, o lansare care a avut loc în prezența unora dintre eroii a căror poveste se înșiră fermecător în paginile autoarei.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am observat că cea mai mare problemă ridicată este lipsa unor locuri de joacă, solicitare care se repetă în cadrul tuturor întâlnirilor la care am participat. Pe această cale, fac un apel public către toți cetățenii care ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
24 septembrie 2021
EUR
Euro
4.9491 lei
USD
Dolarul SUA
4.2167 lei
CHF
Francul elveţian
4.5700 lei
GBP
Lira sterlină
5.7803 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8196 lei
XAU
Gramul de aur
237.8628 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2386 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3887 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0651 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3246 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1949 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
16.4 o C
Dorohoi
16.5 o C
Bucecea
15.7 o C
Darabani
13.0 o C
Saveni
17.1 o C
Ştefăneşti
19.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.