Top News
O nouă modă: Sătenii vin până în oraș cu gunoaie de grajd și alte deșeuri și le aruncă prin Botoșani

Montarea unor camere de supraveghere la platformele de colectare, dar și colaborarea cu asociațiile de proprietarii și cu vecinii, au permis companiei de salubrizare a Consiliului Local să descopere un alt fenomen, care se petrece de obicei la periferie.

”Caută să scape de acele deșeuri”


Invitat la ”Botoșăneanul TV”, directorul SC Urban Serv SA a arătat că s-au înmulțit cazurile în care cetățeni din mediul rural își deversează gunoiul la punctele de colectare din oraș.


Iar acest lucru se întâmplă de când primăriile comunale au fost nevoite să renunțe la propriile platforme


”Și am tras un semnal de alarmă cu acest lucru pentru că toate comunele limitrofe municipiului Botoșani au intrat la sistemul de colectare din poartă în poartă și ele practic nu mai beneficiază de puncte de colectare de deșeuri la punct fix, cum le numeam noi. Și atunci, ori de câte ori au deșeuri care nu se încadrează la categoria menajer și n-ar fi responsabil din partea lor să le pună în pubela pe care Urban Serv o colectează o dată pe săptămână din zona de case, caută să scape de acele deșeuri, de obicei punându-le în platformele de la marginea orașului”,


Gabriel Tanasă, director general SC Urban Serv SA.

 

”Au fost surprinși numeroși cetățeni din comunele limitrofe”


Astfel s-a ajuns ca în pubelele din municipiu, dar și în acele perimetre amenajate pentru resturi vegetale, să se găsească inclusiv gunoi de grajd.  


”Am depistat, sau angajații noștri ne-au adus la cunoștință, faptul că au fost surprinși numeroși cetățeni din comunele limitrofe. Au intrat în discuții cu aceștia, cetățenii, vecinii de multe ori sesizează lucrul acesta și atunci, de regulă vecinii dintr-un cartier, dintr-un condominiu se cunosc între ei și când apare câte un intrus care duce deșeuri la o platformă, imediat apar două-trei camere de luat vederi mai în vârstă (pensionari – n.r.), ca să zic așa, și atunci sunt identificați repede”,


Gabriel Tanasă, director general SC Urban Serv SA.

 

Măsurile luate


Pentru stoparea fenomenului s-au adoptat și măsuri.


”Împreună cu Primăria Botoșani am făcut un plan de bătaie și am responsabilizat sau am cerut să fie responsabilizată puțin Poliția Locală și implicată mai mult în astfel de activități pentru că ne aduc de servicii și nouă ca societate care bănuiesc că toată lumea s-a convins că facem eforturi să schimbăm această imagine a colectării, a întregului sistem de colectare din municipiu și eu cred că am reușit”,


Gabriel Tanasă, director general SC Urban Serv SA.


Pe de altă parte, probleme creează și cetățenii din municipiul Botoșani, care uneori aruncă gunoiul pe lângă pubele chiar dacă în acestea mai este spațiu suficient.


VEZI VIDEO DE LA 42:46

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Botoșănean amendat după ce și-a făcut culcuș sub geamul unui apartament – FOTOGALERIE
AMPLĂ acțiune a Primăriei împreună cu Urban Serv pentru spălatul străzilor și trotuarelor, s-au ridicat trei mașini – VIDEO&FOTO

 

Expertizele medicale în cazul Alexandra aproape de finalizare – VIDEO
Sunt trei experți, somități din domeniul medical care s-au ocupat de analizarea tuturor documentelor medicale din dosarul privitor la moartea pacientei Alexandra Ivanov.
Suedez internat într-un spital botoșănean, fericit la externare: A afirmat că a fost mai bine tratat ca în SuediaVIDEO
Bărbatul a petrecut aproximativ două săptămâni pe un pat de spital dintr-o unitate spitalicească botoșăneană.
Șeful Poliției Botoșani despre interzicerea accesului copiilor pe rețele de socializare: Pași vor fi făcuți VIDEO
În încercarea de a proteja copiii și de a promova un mediu online sigur pentru ei, există diverse inițiative și propuneri pentru a restricționa sau controla accesul copiilor la rețelele de socializare.
Verginel Gireadă, negocieri cu social-democrații la sediul PSD Botoșani - Nu ascund că lumea trage de mine
După ce și-a anunțat demisia din funcția de prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Verginel Gireadă se reorientează din punct de vedere politic.
Cazul Alexandrei Pușcașu, tânăra moartă după ce a născut la Maternitate: Procurorii „somați” ca în PATRU luni să finalizeze ancheta
La începutul lunii iulie a anului 2021, o tânără de 32 de ani a murit la Maternitatea Botoșani după ce a născut o fetiță.
Iftime și demisia lui Gireadă: Foarte bine! Poate îl demiteam eu / Dacă vrea să plece, să pleceVIDEO
Emisiunea ”Botoșăneanul TV” în care invitat a fost Valeriu Iftime a început la doar câteva minute după ce Verginel Gireadă și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Astfel că subiectul nu a fost ocolit în cele aproximativ 60 de minute de discuții.
Interes uriaș pentru autobuzele electrice din Botoșani, patru companii turcești și una românească la licitație – VIDEO
Anunțul de participare la contractul de achiziții publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a suscitat interes din partea companiilor naționale și internaționale.
Doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda se întorc la serviciu
Cele două au depus cerere prin care solicită să-și reia activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.
DECIZIE de ultimă oră: Doctorița Malancea și încă patru persoane din „Lotul Mavromati” ies din arestul la domiciliu
Hotărârea a fost luată vineri după-amiază de către magistrații de la Curtea de Apel Suceava. 
Ceață la liberali: Șoptică nu mai demisionează, Iftime nu are vreo funcție, dar are ”o putere foarte mare”VIDEO
Astăzi la amiază, liberalii botoșăneni au invitat presa la o conferință în care, teoretic, să explice tot ce se întâmplă la vârful organizației județene, însă acțiunea lor a avut exact efectul invers.
El este inginerul care i-a luat locul lui Eugen Țurcanu pe funcția de director: Vreau să mai schimb ceva aici VIDEO
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a semnat dispoziția privind numirea unui nou director al Direcției Sport și Agrement (DSA).
Tiberiu Nichiteanu condus pe ultimul drum de o mare de oameni – FOTO & VIDEO
Sute de persoane sunt prezente la înmormântarea lui Tiberiu Nichiteanu.
Întrebarea zilei vine de la Flutur: Câte descinderi DNA au fost la Primărie? Mai ales în ultima vreme –  VIDEO
A început ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii ianuarie.
Dosarul crimei de la Cornișa ar putea fi CLASAT de procurori
Iar acest lucru ar putea fi posibil imediat după întocmirea unui raport de expertiză medico-legală psiihiatrică definitiv.În dosarul în care este cercetată fapta de omor a Lilianei Băieșu procurorii au solicitat de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani luarea măsurii de siguranță provizorie.
Tinerii „fug” de căsătorie, un preot botoșănean supărat pe lipsa de asumare vine cu o propunere: O să chem după slujbă pe toţi şi pe toate cele care doresc să se căsătorească
Tot mai mulți tineri sunt sceptici atunci când vine vorba de o relaţie. Faţă de generațiile anterioare, care priveau relația și căsătoria ca un demers obișnuit al vieții, tinerii de astăzi nu par să gândească la fel.
Nicușor Curteanu condus pe ultimul drum în sunet de sirene și cu sute de apropiați și colegi – VIDEO & GALERIE FOTO
Medicul Nicușor Curteanu a fost unul dintre cei iubiți în profesie.De oamenii cu care a venit în contact, fie ei pacienți, colegi sau persoane din mediile sociale.
Numărul adopțiilor a crescut la Botoșani: Cuplurile botoșănene își caută alinarea printre orfanii statului
Copiii din centrele care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost adoptaţi de către oameni cu suflet mare care să le ofere o familie ideală de care ei duc lipsă.
O întreagă organizație PSD, în frunte cu primarul și viceprimarul, cu bagajul la ușa PNL
PSD Botoșani la un pas să piardă o filială locală din teritoriu după ce primarul, viceprimarul și toți consilierii și-au exprimat intenția de la trece la PNL.
Dezbatere istorică la Botoşani cu strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Greu este să porţi pe umerii tăi un nume pe care mi l-a hărăzit Dumnezeu - FOTO & VIDEO
Sute de persoane au fost prezente la eveniment, multe dintre acestea fiind atrase de invitații anunţați de organizatori. Sala a fost plină.
O unire cum alta n-a fost, cu public numeros, dar cu aceleași metehne politice – VIDEO & GALERIE FOTO
165 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcați la Botoșani sub un soare blând de iarnă care a scos din case sute de botoșăneni.
Si atunci pentru ce mai avem politia locala? Numai pentru invartelile si aranjamentele primarasului?
12 noiembrie 2023, 18:55
Sondaj
Va reuși Valeriu Iftime să obțină pentru PNL Botoșani un scor electoral mai mare decât cel din 2020, care a fost de 34% la CJ?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Observ cu tristețe că străzile din Botoșani arată ca după bombardament, au avut interpelări și colegii noștri în diverse rânduri dar se pare că nu se găsesc soluții pentru această problemă”,Maricel Maxim, ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
6.6 o C
Dorohoi
6.7 o C
Bucecea
5.9 o C
Darabani
11.8 o C
Saveni
7.1 o C
Ştefăneşti
16.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.