Top News
O groapă uriaşă se cască în pietonal, în loc să intervină, Primăria şi Nova Apaserv se bat în adrese - FOTOGALERIE

Aproape o lună a trecut din ziua în care Pietonalul Transilvaniei s-a prăbuşit într-o zonă din apropierea străzii Victoriei şi nici până la această dată nu s-a trecut la refacerea respectivei porţiuni. Şi aceasta din cauza unei situaţii tipice administraţiei româneşti şi mai ales botoşănene.

Primăria cere Nova Apaserv că intervină

 

La scurt timp după ce s-a format respectiva groapă, Primăria Botoşani a cerut SC Nova Apaserv SA să intervină. Solicitarea edililor se baza pe faptul că în ultimul an pe Pietonalul Transilvaniei au avut loc alte trei-patru surpări asemănătoare şi toate cauzate de avarii la o conductă de azbest a societăţii menţionate.


„Am observat surparea foarte adâncă şi imediat am telefonat la serviciul de investiţii pentru că Pietonalul Transilvaniei este în perioada de monitorizare împreună cu Pietonalul Bancar şi Pietonal Unirii fiindcă au fost modernizate prin proiect european şi sunt încă în perioada de garanţie”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.


Acesta a adăugat că noua groapă s-a format tot pe traseul conductei care a mai cedat, ceea ce întăreşte varianta unei avarii de care ar fi răspunzător operatorul de apă şi canalizare.

 

Nova Apaserv refuză


Reprezentanţii companiei susţin însă că de data aceasta nu mai sunt vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat. Au comunicat însă doar verbal acest lucru municipalităţii, aşa că edilii le-au trimis o adresă oficială. Iar problema este că Primăria încă nu primise un răspuns, astfel încât nu ştia ce să facă mai departe.


„Suntem ţinuţi în şah de o hârtie de la Nova Apaserv. Ni s-a promis săptămâna trecută că vine, dar nu este sosită”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.


Contactaţi de Botoșăneanul, reprezentanţii companiei controlate de Consiliul Judeţean au repetat că nu este treaba lor. Cât despre răspunsul aşteptat de edili, adresa urma să fie semnată miercuri după-amiază de directorul general al societăţii, pentru ca apoi să fie trimisă municipalităţii.


„Vă informăm că în urma verificărilor efectuate în teren de echipele de intervenţie ale reţelelor de apă-canal s-a constatat că nu există pierderi de apă, surparea având alte cauze”,


Răspuns SC Nova Apaserv SA.


Ady Petruşcă, directorul operaţional al societăţii, a dat asigurări că adresa va ajunge la Primăria Botoşani în cel mai scurt timp. El a avansat ideea că surparea s-ar fi putut produce din cauza beciurilor care au existat în acea zonă a urbei.

 

Când doi se ceartă câștigă... groapa


Oricum, sigur este că, deocamdată, singurul lucru făcut acolo îl constituie delimitarea zonei surpate tocmai în perioada September Fest. În acest timp groapa se tot măreşte. Pietonalul Transilvaniei a fost modernizat cu fonduri europene în al doilea mandat de primar al lui Cătălin Flutur. Acum a început să cedeze.

 

loading...
Primăria face un fel de şosea de centură prin faţa Gării Botoşani, lucrări de amploare la carosabil + parcare nouă – GALERIE FOTO
ORAŞUL GROAZEI: O maşină de 18 tone a intrat pur şi simplu într-o stradă şi-a ţâşnit apa – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
DIN CULISE: Gafe la depunerea jurământului prefectului și subprefecților, un invitat (ne)poftit și susținere politică în șoaptă – FOTO&VIDEO
Ceremonia restrânsă care a mai animat sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ la depunerea jurământului celor trei șefi ai Prefecturii a avut și momente nedorite.
Vot cu hoarda în Consiliul Județean și dezbateri în mare viteză: ”Stați puțin!”, ”O secundă”AUDIO ce fac aleșii la ședințele închise de un an
În jur de o oră a durat ședința Consiliului Județean Botoșani care a avut loc pe data de 25 februarie. Pentru prima dată în ultimul an, de când cu câteva excepții întrunirile aleșilor de la CJ au loc în circuit închis, fără accesul presei și al publicului larg, Botoșăneanul vă prezintă modul în care se desfășoară o astfel de ședință.
Botoșaniul tot mai ocolit de medici: Semieșec la concursul pentru 17 posturi, se reia procedura
Botoșaniul pare să fie tot mai ocolit de medici, iar elocvent este ceea ce s-a întâmplat la ultimul concurs organizat de Spitalul Județean Mavromati.
Botoșăneanul care folosește cel mai ieftin medicament din lume: Frigul este un profesor dur, dar cel mai înțelept în același timp – GALERIE FOTO
Pentru cei mai mulți dintre noi, primăvara înseamnă flori, soare, trezirea la viață a naturii. Există însă și oameni pentru care iarna, frigul, gheața reprezintă o binefacere și o metodă de a-și îmbunătăți viața.
LA MULȚI ANI! Pagini din viața pictorului: Teodor Valenciuc, decanul de vârstă al artiștilor botoșăneni, împlinește 91 de ani
Scoborât primăvăratec pe pământul Botoșanilor, Teodor Valenciuc împlinește, pe 1 martie, 91 de ani. Domol, cu un zâmbet reținut cât să facă din el un mucalit aproape sobru, visător de când se știe și scotocitor culoare, Teodor Valenciuc ne învață că vârsta nu se numără în ani, ci în povești trăite.
Care pandemie? Dan Bittman e deja sold-out cu primul spectacol la Botoșani, se mai vând bilete doar la al doilea
La primul spectacol din pandemie al unui artist de rang național s-au vândut deja toate biletele. Organizatorii au anunțat sold-out pentru concertul închinat femeii și programat pe data de 7 martie la Rapsodia City Center.
Botoșănenii care NU ne fac cinste: O tânără de 23 de ani a evadat din pușcărie din Italia, în China „Bonnie și Clyde” de Botoșani prinși la furat
Milioane de români și probabil mii de botoșăneni trăiesc peste hotare, unii încercând că muncească pentru a avea un venit cinstit, alții optând pentru alte metode de a obține bani în mod facil, însă ce contravine legilor din alte țări.
O parcare supra-aglomerată din centrul orașului va fi cu PLATĂ în urma solicitărilor botoșănenilor
Decizia a fost adoptată în ședința de Consiliu Local întrunită astăzi, de la ora 11:00.
INTERPELARE la ședința de la Municipiu: Sute de botoșăneni se opun unei investiții: Nu suntem de acord cu restaurante, magazine, terase, instituții
Ședința de Consiliu Local de astăzi, 25 februarie 2021 a început cu o intervenție din partea unei reprezentante a unui ONG local care se împotrivește deramării unei investiții în municipiu.
Loading...
Bolnavi de diabet lăsați o săptămână fără rețete după pensionarea unui medic de la ”Mavromati”
Mai mulți pacienți diagnosticați cu diabet nu și-au putut lua rețetele timp de o săptămână. Este vorba despre botoșăneni aflați în evidențele medicului pensionar Ioan Petrescu.
Botoșăneni infectați la petreceri private, cresc cazurile în municipiu de la o zi la alta
În ultimele zile, autoritățile sanitare de la Botoșani remarcă o creștere a cazurilor în municipiul Botoșani, rata de infectare ajungând la 2,41.
Primele imagini cu Fratele Andrei, botoșăneanul care a lăsat toate ale lumii: Gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul - FOTOGALERIE
În urmă cu doi ani, actorul botoșănean lua o decizie care surprindea lumea artistică, și nu doar. La 33 de ani, în plină expansiune artistică, cu zeci de roluri pe scenă, în film, cu participări răsunătoare în emisiuni de top, actorul lăsa totul în urmă și pleca să își găsească liniștea. Și să găsească pe sine. 
Incendiu la o școală din Botoșani, mai multe echipaje de pompieri la fața locului – FOTO & VIDEO
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului. 
Scandalul de la Constanța: Colonelul Amarandei a trimis la Botoșani scara mobilă pentru un porumbel – GALERIE FOTO & VIDEO
La scurt timp de la preluarea conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea botoșăneanul Cristian Amarandei s-a confruntat cu prima situație critică soldată cu decesul unei femei care a murit după ce a căzut de la înălțime.
Loading...
Stradă blocată complet de o înmormântare în etnie: circulația s-a reluat când au vrut rudele și cunoștințele – VIDEO & GALERIE FOTO
Nervi, înjurături, certuri și mai ales claxoane peste claxoane s-au putut auzi vineri în jurul orei 12:30 în zona centrală a municipiului Botoșani. Acolo, o înmormântare a unui reprezentant al etniei a dat peste cap circulația rutieră.
Primarul a împărțit locuințe la marginea orașului! Periplu cu deputați și viceprimar prin noile apartamente: Aș sări în sus de bucurie VIDEO & FOTO
În 2012 când USL zguduia politica românească, fostul primar de la Constanța, Radu Mazăre împreună cu Ovidiu Portariuc turnau simbolic primul cancioc de mortar pentru un ansamblu de locuințe pentru tineri. Se întâmpla în luna mai.
LOVITURĂ în procesul pentru tragedia auto de la Orășeni Deal, dosarul a ajuns la alt judecător
Unul dintre cele mai vechi dosare de la Judecătoria Botoșani a fost repartizat unui alt judecător. Este vorba despre dosarul în care este judecat Flavian Zacrețchi, tânărul care a produs accidentul de la Orășeni Deal în anul 2015 în care doi soți și-au pierdut viața.
Colonelul Amarandei în centrul unui scandal imens la Constanța: O femeie a căzut de la etajul 6 încercând să scape de un incendiu, pompierii NU aveau nici saltea, nici autoscară – VIDEO & FOTOGALERIE
O femeie de 56 de ani din Constanța a murit marți după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune să fie salvată.
Se sparge pandemia: Dan Bittman concertează la Botoșani de Ziua Femeii... două zile la rând - Vino să-ți recalibrezi psihicul distrus
Poate cel mai mediatizat cântăreț român în ”epoca Covid” își reîncepe concertele la Botoșani. La aproape un an după ce spectacolele au fost blocate în totalitate de pandemie, în oraș vor avea loc show-uri timp de două zile la rând.
17 la 3! Victorie zdrobitoare în PNL pentru funcția de subprefect: Dacă va fi sau nu, asta e altă discuție
Biroul Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal s-a întrunit luni după amiază pentru a vota persoana a cărei nume a fost transmis la București pentru ocuparea unui post de suprefect la Botoșani.
Bre Marcica! Tov. Primar e inginer, ce nevoie mai are de consilieri ingineri, vrei să apară unul mai deştept ca musiu, Doamne fereşte.
8 octombrie 2017, 15:14
Extraordinar!!! Cu ce problema se confrunta Primaria, bai fratilor! Schimburi de adrese fara rost cand, de fapt, in maximum 15-20 min s-ar putea constata care este cauza surparii. Insa pentru aceasta trebusoara Primaria are nevoie de un inginer si cum in subordinea domnului Flutur nu exista nici un inginer adevarat, ci doar ,,,consilieri" fara calificare..... asa se intimpla. Ca la noi la nimenea.
7 octombrie 2017, 09:39
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Ce siguranță au acești copii de 15 – 16 ani maximum pe traseu, de la școală până acasă, ei termină orele la 19:00, respectiv 20:00. Când ajung acasă, când se odihnesc, când învață? Plus siguranța deplasării, de la ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.8 o C
Dorohoi
1.0 o C
Bucecea
0.9 o C
Darabani
1.3 o C
Saveni
0.8 o C
Ştefăneşti
4.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.