Top News
Manevra ”21.000” – CUM i-au lăsat PSD-iștii pe Roman și Verginel fără mandate

În doar jumătate de an Partidul Național Liberal s-a prăbușit la Botoșani. Între alegerile locale de la începutul lunii iunie și cele din decembrie liberalii înregistrează o diferență uriașă de voturi în minus.

PNL a pierdut peste 15%, PSD a câștigat peste 15%

Iar o analiză amănunțită arată că, deși pare greu de crezut, peste 21.000 de oameni care la locale au mers pe mâna liberalilor, la generale au pus ștampila pe PSD.
Mai exact, la alegerile locale, la Consiliul Județean, unde este cel mai pur vot politic, PSD a obținut 46,54% din sufragii, iar PNL 36,71%. În condițiile în care partidele care au participat la parlamentare au obținut, cu o diferență de maxim un procent, aceleași scoruri de la locale, iar Uniunea Salvați România, care la București s-a dus spre 30%, la Botoșani abia a făcut 3%, PNL a coborât de la peste 36% la peste 20%. Practic, a pierdut aproape 16% în doar șase luni. Și deci, spre deosebire de capitală, nu poate invoca faptul că electoratul de Dreapta s-a dus spre USR.
Ei bine, singura formațiune care și-a schimbat masiv scorul față de locale a fost tocmai PSD, care de la 46,54% a urcat până la un neverosimil 61,59%, o creștere de peste 15%, adică aproape exact cât a pierdut PNL-ul.
Ne aflăm astfel în situația unui transfer masiv de voturi într-un perioadă foarte scurtă de timp, de la Dreapta la Stânga politicii botoșănene. Aici a fost cheia rezultatului istoric repurtat de social-democrați, care au reușit să oconvingă un număr masiv de oameni care în vară au votat PNL, în iarnă să pună ștampila pe PSD.
Raportat la prezența de 141.766 de persoane, înseamnă peste 21.000 de botoșăneni care în doar șase luni și-au schimbat esențial convingerile politice.

Au înroșit și municipiul reședință

Elocvent este ceea ce s-a întâmplat în municipiul Botoșani, acolo unde, pentru Consiliul Județean, la alegerile locale PSD a câștigat foarte greu, cu 44% la 41%, pentru ca la cele generale liberalii să sufere și aici o înfrângere zdrobitoare. Au pierdut inclusiv în zonele locuite de tineri, precum cartierul ANL Cișmea. De altfel, potrivit unor liberali, au reușit să învingă în doar vreo cinci secții.
Situația s-a generalizat în aproape întreg județul, unde cu câteva excepții – Flămânzi, Călărași, Dângeni, Mitoc – PSD-ul a învins peste tot, inclusiv în localitățile conduse de primari PNL. Vorbesc de la sine cifrele din Vorniceni, comună în care PNL are primar la al doilea mandat și unde, într-o secție, pentru  Senat din 102 voturi, PSD a obținut 77 iar PNL doar 11.

PSD-iștii au băgat în Parlament un om care n-a apărut pe nici un afiș

Dacă ar fi obținut același scor ca la locale, liberalii ar fi scos din start un senator și doi deputați, iar al treilea candidat la deputăție intrau în hora redistribuirii, aceasta fiind și explicația demersurilor făcute de Verginel Gireadă de a urca de pe 3 pe 4. Prăbușirea a însemnat însă obținerea a doar jumătate din mandatele scontate. În aceași timp, pentru PSD voturile în plus s-au concretizat în obținerea nesperată a celui de-al cincilea mandat de deputat de către un candidat care nici măcar nu și-a făcut campanie și care nu a apărut pe nici un afiș electoral, social-democrații axându-și campania doar pe primii doi de la Senat și primii patru de la Camera Deputaților.

candidati psd botosani la parlament

loading...
Județul la picioarele PSD-ului , liberalii de decor în CJ – REZULTATE FINALE
OPT comune din județ cu rezultate istorice pentru PSD la alegerile parlamentare

 

Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
Loading...
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
Loading...
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
Sediul unei instituții din centrul orașului Botoșani a intrat în reparații, clădirea este monument istoric – GALERIE FOTO
O clădire aflată pe lista monumentelor istorice din zona centrală a municipiului Botoșani a intrat în reparații.
REFORMĂ la Inspectoratul Școlar, doi inspectori printre care o soră de deputat se întorc la catedră, zece nume noi – LISTA
Ministerul Educației și Cercetării a transmis astăzi către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani două adrese: una cu încetarea detașării în interesul învățământului pentru un număr de 17 inspectori școlari. O a doua cu aviz pentru detașarea în interesul învățământului pentru anul școlar următor, în cazul a 25 de inspectori școlari.
TRAGEDIE în Italia! Un băiat de 17 ani originar din Botoșani, mort într-un cumplit accident – FOTOGALERIE
Durere, lacrimi și întristare la Eboli, în regiunea Campania, unde rudele, prietenii și colegii îl plâng pe Domenico Ahanzei, tânărul român de numai 17 ani care joi, 27 august, a avut un accident în timp ce se deplasa cu scuterul său.
O funcționară de la AJOFM vrea primar: Știu că pot să fac multe lucruri frumoaseFOTOGALERIE
Dacă majoritatea funcționarilor publici stau departe de politică, unii și din cauza constrângerilor legale, în comuna Tudora a intrat în cursa pentru postul de primar tocmai o persoană din această categorie a lucrătorilor la stat.
Update: PSD mentine taxa pe stâlp . O reinstituie!!! Taxa nu mai trebuia sa existe de la 1 ianuarie 2017. Ați votat cu hoții !!! Urmeaza " creșterea salariilor" ;)
13 decembrie 2016, 15:49
PSD amână scăderea TVA și anularea accizei de 7 centi de la carburanți! Au început sa ne dea ce ne-au promis! Așteptam pdv al aleșilor noștri ;)) .Este informație oficiala !
13 decembrie 2016, 14:27
Bai postaci prosti mai santeti !
13 decembrie 2016, 12:58
Au învins farsorii inteligentei. Forme fără fond; Spiru Haretisti ; fețe triste ;mediocri ; parveniți în funcții pe care în condiții de normalitate nu le-ar fi ocupat în veci și pururi.De partea cealaltă, învinsii, așijderea cu învingătorii. Aceleași "calități și aptitudini ".Salvarea va veni numai din creșterea gradului de educație al românilor. Pana atunci stăm cuminți în turma ignoranților.
13 decembrie 2016, 12:52
La deputați PSD 3 mandate intregi si unul la redistribuire, PNL un mandat intreg iar la redistribuire pentru al șaselea mandat este ALDE și PNL( Lili Minca sau Cristi Roman).In rest , numai de bine si sarbatori fericite!
13 decembrie 2016, 11:57
la leorda a castigat PSD . Felicitari PSD
13 decembrie 2016, 10:55
Soptica nu are ce cauta in parlament, nu a facut nimic in colegiul Darabani, inca patru ani in parlament bucurandu-se de afaceri pentru firmele familiei.
13 decembrie 2016, 10:54
Psd a luat voturile din vara, pentru PnL nu au mai iesit din casa jumatate din votantii lor, nu stim inca de ce.
13 decembrie 2016, 10:36
Candidatii pnl, cei care au facut 4 ani sforarii pentru sine , s- au protapit iarasi cap de liste ! Roman , nu a luat voturi in 2012 dar catarandu- se pe sigla pnl, la brat cu Aspirina, sustinuti de tatuca Flutur au gandit ca dau lovitura ! Soptica vesnic alergator dupa bunastarea proprie in echipa cu Ada Macovei s- a gandit ca alegatorii pnl nu vor citi listele si vor pune stampila ! Despre Vedginel, umbra lui Soptica si Grigoras nu mai vorbim ca nu are rost sa irosim timp ! Toti Doamne si toti 3× 2 o cloaca ce a in ircat sa se catere pe sigla PNL !
13 decembrie 2016, 10:31
In plimavara facem si noi reforma aia sa scapam de PD-L ca nu noi am vrut fuziune.. Mare castig cu PD-L nu prea a fost. La prezidentiale a fost doar o revolta a diasporei si nu a fost meritul politic de vina, iar la locale a fost strict administrativ. Hai sa facem onoare PNL-ului.
13 decembrie 2016, 10:17
botoseneni au votat un dragnea penal ...botoseneni au votat psd de săraci ce sant ...ai doare undeva dacă unul are dosar sau nu ...ei vor bunăstare..restul povesti ...
13 decembrie 2016, 10:14
Mai cetatene cineva ar trebui sa-i spuna D -nei Clipa ca aceasta campanie s-a incheiat si poate pleca acasa. De doua saptamani canta in sediul partidului din centrul vechi iar un domn cu musteata sufla intr-un fluier, in vreme ce paval si minca vorbesc cu sectiile din judet si numara voturile. Va propun ca ALDE sa-l racoleze repede pe Carai si pe Zmau sa faca o echipa tare pentru europarlamentare.
13 decembrie 2016, 10:02
Vedem acum ce s-a intamplat, Pdl a facut noncombat pentru a prelua partidul, pleaca Alina G si vin oamenii lui Basescu la conducerea PNL.
13 decembrie 2016, 10:00
Alegerile au fost pierdute de PNL nu castigate de PSD. Problemele penale ale lui Flutur si Gireada si-au spus cuvantul, liberalii nu au iesit la vot iar psdistii si-au scos electoratul disciplinat care nici nu stie cine e pe liste, Psd sa fie!
13 decembrie 2016, 09:48
Valul anti PNL a fost la nivel national, sustinut de massmedia nationala, Ciolos e principalul vinovat. Nu are nicio legatura cu situatia locala. Alegerile parlamentare nu au legatura cu cele locale, daca intrebati oameii cone sunt candidatii PNL sau PSD o sa vedeti ca habar nu au! Au votat pentru Ponta si impotriva lui Soros care ne fura tara!
13 decembrie 2016, 09:41
Si Soptica, Roman, Grigoras nu aveau ce cauta pe liste ! Psd a venit cu oameni noi , slabi dar noi si fara pete ,Pnl a pus pe liste gasca si o Sauca care nu ia voturi nici in Saveni ! Ba in ultima saptamana de campanie o mai scoate si pe Ada cu fundita galbena in conferinta de presa ( dupa ce a purtat- o prin tot judetul ).Liberali riscati sa aveti soarta PNTCD !
13 decembrie 2016, 09:29
Unde este Minca ? Unde sunt cantaretii populari care mi-au cantat sub geam Vine vine deputata si alte cantece cu iz traditionalist? Mamaia traseista probabil s-a bagat in sediu si impreuna cu mosul ala fost caprar in armata, care a dat afara un copil fara loc de munca din biroul electoral numai sa ia banii ca nu se mai satura. Mai era cu acest cuplu de saltimbanci o doamna cu parul cret care sufla intr-o goarna si urla ca joaca la loto. Eu practic nu am inteles nimic si eram sa uit- calendarele pe care mi au fost date sunt cu Minca si Dan Diaconescu, iar un nene Paval duce un bou de lat si rade.
13 decembrie 2016, 09:26
Este rezultatul reformei vopsite în PNL . Putem face o analiză la rece unde au fost greșelile PNL.1. Fuziunea cu PDL , un eșec total și vopsirea din portocaliu în galben , a dus la taxarea de catre alegători.2. Lista de candidați , sforile trase la Bc.,fluturașele care au circulat în asigurarea ierarhiei preferaților, a condus la lipsa de interes a liberalilor în campanie.3. Corupția carea trena în rândul candidații și a Președintelui Flutur, nici măcar liberalii nu au votat.4. Lipsa credibilității în rândul celor care au avut grijă să își asigure un loc eligibil, trădări, lovituri sub centură din partea șmecherilor din partid, a condus la eșec.5. Flutur și Șoptică, principalii vinovați de eșec( DEMISIILE trebuie să o pună pe masă), primul în calitate de Președinte, ultimul în calitate de coordonator al campaniei și prim vicepreședinte .6. Nu se face așa ceva, Președintele în timpul campaniei, pleacă în concediu. Semnalul a fost dat în rândul portocaliilor'mai ușor, Virginel nu trebuie să ajungă în Parlament'7. Șoptică, a fost , este și va rămâne , trădătorul din interior și se datorează interesului pt firmele lui de a câștiga cât mai multe lucrări prin CJ, patronat de PSD.8. Agricultura , o ramură importantă în Botoșani, neglijată de cei doi (Șoptică,Gireadă), ambii în Comisia pt Agricultură din Camera Deputaților și unde mai spui că din vară Jud. Botoșani a avut șansa să aibă un Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii( Nechifor). Șoptică a fost omul care a sabotat, iar fermierii au știut acest lucru.9. Oamenii credibili care puteau să fie candidați și care se pricep să construiască un Program pt Botoșani , au fost înlăturați10. Aroganța lui Flutur, nesimțirea lui Șoptică, tupeul lui Virginel au contribuit la dezastru.11. DEMISIA CONDUCERII , este soluția de a reconstrui o echipă frumoasă,credibilă și cu interes pt cetățenii județului.
13 decembrie 2016, 09:25
Toate bune si frumoase ... dar imi pare rau de Ovidiu . Locul lui era în Parlament!
13 decembrie 2016, 09:23
Inca intalnesc oameni care cred ca Ciolos e omul lui Soros, iar tehnocrat e totuna cu satana. Deci...a castigat Antena 3 si Romania TV.
13 decembrie 2016, 09:15
este clar de unde provine diferenta! pesedistii l-au alungat pe fostul primar, un om de o incompetenta crasa si de o aroganta asisderea iar ceilalti i-au pus pe liste pe roman( care la precedentele alegeri a luat de zece ori mai putin decat contracandidatul balta) si pe verginel care este condamnat penal.
13 decembrie 2016, 08:11
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.