Top News
Liderul AUR de la Botoșani, organizatorul unui protest împotriva vaccinului obligatoriu: Acțiunea o fac în calitate de cetățean și creștin

Duminică, 7 martie 2021 la Botoșani urmează să aibă loc o acțiune de protest ce este asumat de Alianța Părinților, structură care ființează la nivel național.

Un om simplu, de la țară

 

A fost programat a se desfășura de la ora 15:00 în Piața Revoluției iar scopul este acela de a se atrage atenția asupra „obligativității vaccinării și pașaportului Covid-19”. Organizatorul din acte care a făcut demersurile pentru a obține autorizarea protestului este Adrian Mascan.

 

Spune despre sine că este „un om simplu de la țară” care a fost implicat și în trecut în activități pentru protejarea familiei tradiționale. Așa a ajuns în Alianța Părinților.

 

 

„Sunt în Alianță de mai mult timp. Cred că e înființată din momentul referendumului pentru familie, eu atunci am fost implicat pentru strângerea de semnături la mine în comună. Am fost în Coaliția pentru Familie, și de atunci eu sunt în atenția și acțiunile lor, mai implicat și mai puțin implicat. Dar în momente de necesitate m-am implicat. Iar acum fiind o acțiune tot care privește familia și tot ce înseamnă societate românească m-am implicat împreună cu Alianța”,

Adrian Mascan, organizator protest

 

Estimează că mâine în Piața Revoluției ar putea fi prezente în jur de 100 de persoane, poate mai mulți sau poate mai puțini.

Mai ales că din experiențe mai vechi, în general oamenii sunt vocali pe Facebook, însă în realitate nu ies în stradă.

 

„Și vremea e destul de rece, câți o să fie...Ideea este ca mesajul va fi ca la centru, același mesaj, vrem ca această lege să nu fie trecută prin Parlament, asta ne dorim. Să nu fim obligați, această lege care vrea să treacă prin Parlament vrea să ne oblige să ne vaccinăm. Acest proiect de lege, a trecut de comisia de sănătate”,

Adrian Mascan, organizator protest

 

„Îmi este pusă în pericol libertatea de cetățean”

 

Botoșăneanul susține că este implicat în protest din postura de cetățean și nu în calitate de coordonator al AUR Botoșani.

 

„Sunt coordonator, dar acțiunea asta ca Alianță o fac în calitate de cetățean și de creștin. Nu are nicio legătură cu AUR. Pentru că AUR este o acțiune politică și inclusiv la centru liderii politici AUR o să meargă în calitate de creștini, de cetățeni. Că legea asta ne afectează ca și creștini nu ca politicieni. Dar prima dată mie îmi este pusă în pericol libertatea mea de cetățean. Și eu în viața asta, dacă am intrat în politică, nu trebuie să fiu politician de dimineață până-n seară. Sunt anumite situații în care pot fi cetățean, creștin sau politician”,

Adrian Mascan, organizator protest

 

 

Potrivit paginii Alianței Părinților, proiectul Legii privind vaccinarea persoanelor în România (PLx 399/2017 din Camera Deputaților) conţine prevederea obligativităţii vaccinării pentru întreaga populație.

Oricine verifică textul legii va constata că articolele 6, 13, 16, 68, 71 (și nu numai) prevăd obligativitatea vaccinării pentru copii și pentru adulţi (cu oricâte vaccinuri și ori de câte ori ar decide statul), precum și amenzi uriașe în caz de refuz.

 

Deci, este dincolo de orice îndoială faptul că acest proiect de lege, dacă ar fi adoptat în forma actuală, ar introduce de jure și de facto obligativitatea vaccinării în România.

loading...
Fermierii botoșăneni, protest cu huiduieli și pancarte: Cu demnitate cerem sprijin, nu cerșim GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Președintele USR Botoșani, indemnizație de deputat tăiată din cauza chiulului din Parlament
Decizia a fost luată după o serie de absențe nemotivate în Camera Deputaților, în primele luni ale acestui an.
Autobuzele parchează la PSD! Războiul pe conducerea Eltrans tranșat social-democrat la vot
În urma desfășurării procedurii secrete de vot, a fost tranșată într-un final situația de la societatea Eltrans.
Operații greu de realizat pe pandemie la Mavromati, medic: Nu veniți la Spitalul Județean
După mai bine de un an de pandemie, botoșănenii cu alte afecțiuni sunt în continuare victime colaterale. Medici fac apeluri să nu se prezinte la spital dacă nu sunt „urgențe reale”.
Într-o lume care desparte, există un om care adună: Fenomenul Hărman la Botoșani – GALERIE FOTO
Aproape 100 de lucrări, un colecționar și colorata poveste dintr-o primăvară capricioasă încă.
Drumul strategic de la Botoșani: Judecătorii au scos din schemă „firma orașului”, loturile împărțite de alți constructori – VIDEO
Câștigătoare la precedenta licitație, exclusă total după un val de contestații la unități de stat și instanță.
HoReCa, cinematografele, sălile de spectacole și cele de jocuri – ÎNCHISE încă două săptămâni la Botoșani - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a prelungit sâmbătă pentru încă două săptămâni restricțiile suplimentare adoptate pe 27 martie pentru municipiul Botoșani.
Șefa CJ & primarul, cumpărături cu microfonul la piața de produse tradiționale: Să vedem dacă știi să dai restulGALERIE FOTO
Președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani au fost invitați speciali la inaugurarea pieței volante cu produse tradiționale a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis, eveniment care a avut loc sâmbătă dimineață.
Mânăncă românește! Piață volantă cu produse tradiționale inaugurată în centrul Botoșanilor: de la caș și brânză la ceapă și miere de albină – VIDEO & GALERIE FOTO
Sub sloganul ”Mânăncă românește”, scris inclusiv pe un banner, în cadrul unui parteneriat pe care Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis l-a perfectat cu Primăria Botoșani, sâmbătă dimineață a fost inaugurată în centrul orașului o piață volantă cu produse tradiționale.
SEARA DECISIVĂ: FC Botoșani află în 90 de minute dacă se califică în play-off pentru a doua oară
Trei meciuri de totul sau nimic au fost programate seara asta de la 20:30 între echipe care evoluează în prima ligă și care își dispută locurile 5 și 6 din play-off.
Loading...
Protestatarii au spart un geam al Primăriei, ”bolovanul” provine de la Prefectură
Și la Botoșani au fost incidente în timpul protestelor care au avut loc la începutul săptămânii trecute față de noile măsuri luate de guvernare și dublate de o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,
Paradă de tractoare pe străzi, orașul blocat de oamenii satelor, protest cu acuzații la polițiști și reproșuri la prefect – GALERIE FOTO & VIDEO
A fost probabil unul dintre cele mai spectaculoase acțiuni de protest organizate la Botoșani în ultimii ani de zile. Într-un imperiu al nemulțumirilor crâncene venite din partea celor care practică agricultura la Botoșani, fermierii și-au scos la vedere cele mai frumoase utilaje cu ajutorul cărora muncesc pământul.
Nu aveam cum să lipsesc la o asemenea înmormântare - Marian Murariu, prima ieșire după absența surpriză de la ședința cu Eltransul
Absența consilierului local Marian Murariu de la ședința deliberativului municipal convocat de primar pentru marți la amiază în vederea propulsării în funcții a unor administratori interimari la SC Eltrans SA reprezintă surpriza politică a săptămânii.
Îi lua... apa: Șeful cel mare de la Nova înlocuit în 24 de ore de la intrarea în CA a oamenilor susținuți de Doina & Florin
La o zi după întrunirea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) pentru validarea noilor membri din Consiliul de Administrație de la compania de apă, au avut loc și primele schimbări de șefi.
Încă un pas spre director din Râmnicu Vâlcea la ”Apă”: Noul CA completat de membrii PSD - ALDE
Adunarea Generală a Acționarilor companiei de apă și canalizare s-a întrunit astăzi la sediul societății și a votat completarea consiliului de administrație. În fapt, AGA a fost reprezentată de Dorin Birta, care săptămâna trecută a fost mandatat de plenul Consiliului Județean să voteze noii membri ai CA.
Loading...
RĂSTURNARE de situație la ședință, propunerile primarului au picat după o dublă trădare
Planurile inițiale nu s-au concretizat și în realitate și, după cum a decurs votul de la ședința de îndată a Consiliului Local, se preconizează o victorie liberală la numirea administratorilor de la Eltrans.
Cine salvează orașul? ”Protejat” de teancuri de hârtii, de legi pompoase, de instituții, Botoșaniul vechi se prăbușește în fiecare zi: ”Ce lăsăm noi moștenire celor care vin?” – GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni trec zilnic pe lângă ele. Sunt bătrâne, triste la vedere și fără speranță. Altădată cochete, alinate și alintate de colorate vegetații, unele aduse chiar și de peste hotare, găzduind gălăgioase ședințe, înfocate cenacluri, simandicoase baluri, zac astăzi într-o dureroasă părăsire.
Consilierii de la municipiu se bat în ședințe pentru a-și impune propriii șefi: primarul o convocare, consilierii fostului primar altă convocare
Concurs de putere pe societatea de transport a orașului din partea politicienilor din Consiliul Local Botoșani. Eltrans stă de mai bine de jumătate de an fără Consiliu de Administrație, din cauza faptului că persoanele care au promovat un concurs, nu corespund politic.
Parchetul reacționează la acuzele cu femeia „poziționată” ca la execuție: Mai era un pic și organiza acțiuni de protest pentru inculpatul lui
Urmare a acuzațiilor aduse de un avocat botoșănean angajat de o femeie din județ care a fost victima unei agresiuni din partea concubinului, șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a venit cu precizări suplimentare.
Impact Audi – Hyundai în sens giratoriu, răniți transportați la spital cu două ambulanțe – VIDEO
Neacordarea de prioritate a fost cauza producerii accidentului rutier care a avut loc în urmă cu puțin timp în sensul giratoriu de lângă sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.
Director de instituție la un pas să se prăbușească pe holurile Prefecturii – FOTO & VIDEO
Imagini greu de privit petrecute miercuri în Palatul Administrativ unde a fost convocat primul Colegiu Prefectural din 2021, după un an de pauză.
Da, spre deosebire de tine, este un bun crestin. Pentru ca un bun crestin se gandeste si la binele semenilor. A te vaccina inseamna mai ales a te asigura ca aproapele tau, care poate fi mult mai expus decat tine in fata efectelor virusului, este protejat. Despre ce suturi in fund vorbesti? Pe astea ar trebui sa le primiti tu si (neo)legionarii tai de la (H)AUR. Astia n-au cultura elementara de a vorbi macar de fatada despre un alt subiect de importanta nationala. Interzic drepturile minoritatilor si ale femeilor, dar spun ca apara libertati. Cata ipocrizie pe voi!In alta ordine de idei, acest lider de filiala AUR din Botosani se potriveste de minune imaginii partidului. Inainte de a se ocupa de familia traditionala si de interzicerea drepturilor minoritatilor (sau chiar pedepsirea lor, ca doar asta urmaresc), ar trebui sa se autoevalueze si sa se educe pe ei insisi. Dar e prea tarziu. Asa cum e prea tarziu si pentru aceia care ii cred si voteaza. Totul se rezuma la... tarziu! Hazliu daca ne uitam in fruntea acestui partid, nu?
8 martie 2021, 18:16
Fă-o tu bunule creştin, cu cât mai mulţi sfătuiţi cu atât mai multe şuturi în fundul tău.
8 martie 2021, 14:08
Un bun crestin si un cetatean cu discernamant trebuie sa -si sfatuiasca semenii sa se vaccineze!
7 martie 2021, 13:27
Dacă nemţii au făcut un site unde se raportează toate problemele apărute la cei vaccinaţi, la romanica subiectul e tabu. Am discutat cu oameni care au făcut ambele vaccinuri, e vai mama lor, abia se mişcă îi dor toate oasele. La nemţi poţi vedea şi câte 40 de morţi într-un oraş. la noi dacă moare unul e simplă coincidenţă omul a murit că l-a călcat o muscă! Infectarea majoritară, părerea lui agramată şi semnată cu stuchit, asemenea anomalii ale naturii vor să ne conducă, te-apucă disperarea să vezi ce primitivi guită pro vaccinare.
6 martie 2021, 22:01
Bravo dacule,nu te lasa ,lupta pana la infectarea majoritara!
6 martie 2021, 18:45
Tot țărănetele are acum senzația că părerea lui agramată si semnată cu stuchit este importantă.
6 martie 2021, 16:17
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„E tot o problemă pe care au făcut-o colegii noștri social-democrați care spuneau că trebuie numaidecât cu HCL și în formă autentică. Noi pe lege știam că se vând și altfel, dar dacă ei ne-au blocat, asta-i treaba, au ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9261 lei
USD
Dolarul SUA
4.0937 lei
CHF
Francul elveţian
4.4797 lei
GBP
Lira sterlină
5.6851 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7879 lei
XAU
Gramul de aur
235.3486 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2296 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3668 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1848 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2805 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1900 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.9 o C
Dorohoi
8.9 o C
Bucecea
8.6 o C
Darabani
8.3 o C
Saveni
8.9 o C
Ştefăneşti
7.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.