Top News
Flutur și alți șefi din Primărie ”agățați” după o adresă explozivă trimisă cu 3 luni înaintea alegerilor

Luna martie pare să fie una nefastă pentru politicienii botoșăneni mai ales, în ceea ce privește ”relația” cu procurorii anticorupție. Exact în urmă cu un an de zile, pe faxul Primăriei municipiului reședință de județ ajungea o adresă de la DNA Suceava, care a avut drept finalitate, punerea oficială sub acuzare a lui Cătălin Flutur pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Adresa care a ”agățat”

Se întâmpla cu aproape trei luni de zile înainte de alegerile locale. A mai durat însă un an de zile până când procurorii de la Serviciul Teritorial Suceava să-și cimenteze probatoriul pentru a le putea comunica inculpaților calitatea pe care o au în dosar dar și pentru a pregăti trimiterea în judecată.

 

Doar în ancheta ce vizează concesiunea terenului pe care a fost ridicat Uvertura Mall.

 

Un an de zile în care au fost puse la punct ultimele detalii, însă dosarul a fost deschis tocmai în anul 2013 iar de atunci începând, DNA Suceava a efectuat mai multe descinderi la Primărie, la locuința primarului Cătălin Flutur sau la Hotel Rapsodia, unitate ce aparține omului de afaceri Dănuț Prisecariu, același care a construit și complexul Uvertura Mall.

 

Și s-au cerut acte. Bibliorafturi întregi de acte.

 

Taxa de concesiune, mai mică pentru mall?

 

În adresa trimisă de DNA la Primăria Botoșani pe data de 21 martie 2016, procurorii au solicitat să li se transmită ”raportul de evaluare al comisiei de evaluare a ofertelor pentru concesionarea unui teren aparținând domeniului privat al municipiului”, menționat în Hotărârea de Consiliu Local nr. 328 din data de 31 august 2006 a Consiliului Local Botoșani.

 

De asemenea s-a mai solicitat a situația centralizată a valorii redevenței ce a fost achitată anual de către SC Moldova Universal SRL sau SC Uvertura City Mall SRL în baza contractului de concesiune nr. 3398 din 31 noiembrie 2006, de la data întocmirii contractului și până la momentul prezent, cu evidențierea valorii achitată pe metrul pătrat pe an, așa cum a fost menționată în oferta financiară.

 

Valoarea declarată vs valoarea reală

 

 

Și totodată, o situație privind valoarea lucrărilor declarate de SC Moldova Universal SRL Iași sau SC Uvertura City Mall SRL, cu ocazia solicitării autorizației de construire pentru investiția aferentă contractului de concesiune, inclusiv cu ocazia prelungirii valabilității acesteia și taxele aferente achitate.

 

Într-un final, în baza tuturor documentelor ridicate și a audierilor martorilor sau inculpaților din dosar, procurorii au stabilit un prejudiciu total care se ridică la peste 2 milioane de lei, sau dacă vreți, în jur de 450.000 de euro.

 

Sechestru pe averi

 

În funcție de gradul de vinovăție ce va fi stabilit de instanța de judecată, fiecare dintre inculpații din dosar va trebui să plătească. Iar pentru asta DNA Suceava deja a solicitat o situație a bunurilor deținute de persoanele implicate în dosar pentru a se institui sechestru asigurator.

 

Pentru că în opinia lor, primarul Cătălin Flutur a fost ajutat și de alte persoane din Primărie în obținerea de foloase necuvenite pentru terți.

 

Adriana Zăiceanu, city managerul Primăriei, secretarul Ioan Apostu sau Cezar Puiu, șeful serviciului Patrimoniu au fost și ei invitați ieri, alături de primar, la DNA Suceava unde li s-a comunicat calitatea din dosar.  

 

Tot anul trecut, pe data de 22 martie, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu era ridicat de procurorii DNA și ulterior arestat preventiv.  

loading...
Cătălin Flutur pus OFICIAL sub acuzare în dosarul Uvertura Mall
Patru şefi din Primăria Botoşani puşi sub acuzare alături de primar în dosarul de la mall

 

A picat revelionul Primăriei! Pană de curent, artiștii au tăiat-o în mașină, lumea fluieră – VIDEO & GALERIE FOTO

Intrată pe scenă în jurul orei 22:50, când nu cântase decât vreo trei melodii, Ami a fost nevoită să își întrerupă concertul.

Noua vedetă a Botoşaniului cântă de revelion la cel mai mare restaurant, la care intrarea este 700 de lei

Suucesul pe care l-a avut atât ca artist solo, dar mai ales în duetul cu Edward Sanda i-a crescut brusc cota, iar în noaptea dintre ani va cânta în cea mai mare berărie din ţară.

SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

loading...
IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

loading...
Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

vivacredit.ro
Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

pdl-eii au fost si sunt cei mai mari escroci de dupa revolutie. au bagat bani in licitatii trucate pentru a -si lua comisioane. acesti nemernici in frunte cu oribilitatea numita BOC au taiat salarii si pensii pentru investitii. unde sunt investitiile? in sali de sport si parcuri pentru mosnegii de la tara? unde-s autostrazile? ia uitati-va in botosani sa vedeti ce bulevard frumos a facut flutur, plin de pavele gaurite . un pietonal rablagit cu fantini inutile,murdare. multumim hotilor care au furat an de an bugetul primariei. nu sunt bani de salarii precum bine zice nico, fiindca sunt clientii politici abonati la furaciune cu acordul gastilor care au condus si conduc primaria. firme paravan de unde toti escrocii maninca banii cetatenilor.
17 martie 2017, 14:41
mai Nico numai prostii scrii,bineinteles pt. ca nu esti in cunostinta de cauza.Nu are nici o legatura bugetul primariei in 2017 cu ce a facut flutur acum 10 ani
17 martie 2017, 10:25
Poate verifica DNA si cum se dau miliarde de lei la fotbal....activitate privata.....Smecheria cu "imaginea judetului" nu tine cand te bat comunele din preajma Bucurestiului...
17 martie 2017, 09:43
Și descâlcirea escrocheriei calorice de apropie de final. Urmează arestările.
17 martie 2017, 09:12
Termică&Modern Calor, nu trebuie uitată!Avem primarul portocaliu cu cele mai mari realizări personale!
17 martie 2017, 08:18
Spune că nu are bani Primăria, decât pentru salarii in 2017!Ei banii sunt la cei care tipa că nu sunt!Unite așa aflam că banii sunt la portocalii!!Mai pot sta pe funcții acesta echipa fantastica, să plece acasă!
17 martie 2017, 08:14
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Unul dintre versurile citate din poemul citit, aparține unui alt poet, Marius Ianuș. Lucrurile de care am fost acuzată, sînt tocmai acelea împotriva cărora protestez: violența, abuzul, vulgaritatea la care mulți dintre noi sî ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6514 lei
USD
Dolarul SUA
3.8054 lei
CHF
Francul elveţian
3.9608 lei
GBP
Lira sterlină
5.2713 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4196 lei
XAU
Gramul de aur
162.6746 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2250 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5078 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0394 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0605 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1832 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6246 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4 o C
Dorohoi
-4 o C
Bucecea
-4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.