Top News
Circ total la municipiu: Acuze de răpire și sechestrare după ce o șefă de serviciu a fost chemată în biroul viceprimarului - VIDEO

A fost ziua dezvăluirilor la Primăria Botoșani, în cadrul conferinței de presă susținută de Cosmin Andrei. Una dintre explicațiile oferite de primar a fost privitoare la reorganizarea unei direcții din cadrul instituției.

Răfuieli politice pe spatele botoșănenilor

 

Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) este condusă încă de la înființare de liberalul, ex-PDL și ex-PRM, Eugen Țurcanu, iar de la an la an a căpătat tot mai multe activități importante.

 

În precedenta ședință de Consiliu Local, primarul a inițiat un proiect de hotărâre care a fost aprobat prin vot, prin care s-a desemnat o comisie care să stabilească o serie de bunuri din patrimoniul DSPSA care să fie preluate ulterior la Primărie.

 

Gestul a fost catalogat ca fiind unul exclusiv politic, fiind văzut mai degrabă ca o răfuială politică. Iar acesta a fost motivul pentru care, a declarat Cosmin Andrei, a dorit să iasă public și să explice situația de fapt.

 

Și anume o sumedenie de comenzi transmise de Primărie către DSPSA și care nu sunt onorate.

 

„În acest moment la Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement sunt 53 de note de comandă întârziate care reprezintă 147 de toaletări neexecutate. De fiecare dată când merg în cartier sunt abordat de către cetățeni care îmi vorbesc de toaletarea arborilor”,

Cosmin Andrei, primar municipiul Botoșani.

 

A făcut publică și această situație:

 

2017 – 3 toaletări restante

2018 – 2

2019 – 5

2020 – 14

2021 – 87

2022 – 37

 

Edilul șef a arătat că și diverse persoane fizice au solicitări neonorate din partea DSPSA, tot pe partea de toaletări de arbori, unde există risc ridicat de accidente, mai ales în condiții de intensificare a vântului.

 

„Avem de asemenea solicitări pentru gard metalic acolo unde președinții au făcut aceste solicitări. Colegii de la Direcția Edilitare au transmis comanda către DSPSA și avem lucrări restante din 2018 - o lucrare, din 2019 - două lucrări, 2020 - 14 lucrări, 2021 -10 lucrări, 2022 – cinci lucrări restante”

Cosmin Andrei, primar municipiul Botoșani.

 

”DSPSA nu-și face treaba”

 

Și la indicatoare rutiere ar fi comenzi întârziate din 2021, în mod nejustificat.

 

„Ce vreau să subliniez? DSPSA nu își face treaba. Acesta este motivul pentru care am venit în fața consilierilor și am cerut o organizare astfel încât să avem un control direct asupra a ceea ce se întâmplă la această direcție, dincolo de abordarea nepotrivită sau ineficiența directorului de acolo, ineficiență pe care o pot demonstra și v-am adus în discuție comenzile neîntârziate în această direcție”

Cosmin Andrei, primar municipiul Botoșani.

 

Primăria ar fi transmis mai multe adrese către DSPSA în ceea ce privește patrimoniul serviciilor, însă nu a primit vreun răspuns.

 

„Colegii mei, cărora le-am dat această sarcină, încearcă un dialog cu dna director economic sau șef serviciu de la DSPSA și o invită la Primăria Botoșani pentru a discuta această situație. Dl Țurcanu află de această solicitare a noastră și îmi trimite un e-mail în care mă amenință de asemenea că îmi va face plângere”,

Cosmin Andrei, primar municipiul Botoșani.

 

Șefă ”răpită și sechestrată” în biroul viceprimarului

 

A dat citire mesajului electronic:

 

„Vă informez dle primar că în urmă cu câteva minute dna Albotă Liliana a fost «ridicată » și dusă împotriva voinței ei și fără să aibă aprobarea ordonatorului de credite, reprezentantului legal al DSPSA Botoșani, adică subsemnatul, la viceprimarul Buhăianu, la discuții. Vă informez că sesizez Poliția pe acest subiect în care salariații DSPSA sunt abuzați de dvs. și colegii dvs. pentru ridicare, convocare de urgență și posibil răpire și sechestrare”,

Mesaj trimis primarului de Eugen Țurcanu

 

Având în vedere că între Primărie și această direcție nu există colaborare primarul a declarat că dorește să preia o parte din activități, pentru a se putea onora solicitările cetățenilor.

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Eugen Țurcanu s-a zbătut până la aluzii penale, pentru păstrarea semafoarelor
Prestație la Municipiu a aleșilor, „speranțele” vot la dublu, vorbe grele între doamne: Îmi este rușine de rușinea dv. / Faceți aici ce vreți din noi VIDEO

 

Conducătorul Filarmonicii Botoșani, omagiu plin de amar la cavoul lui George Enescu din Paris: Mormântul celebrului compozitor român se poate confunda cu al oricărui anonim VIDEO & FOTOGALERIE
Spre finalul stagiunii numărul 70, aniversată cu o serie de concerte grandioase, Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani a marcat șapte decenii de existență și printr-un omagiu adus marelui muzician căruia instituția îi poartă și numele.
Protestul romilor rupt în două: Politicienii de la Botoșani lăsați în pace, „grosul” a plecat la București: Vrem condiții! FOTO & VIDEO
 Organizatorii anunțau o prezență de peste 400 de romi. În realitate s-au strâns în jur de 200 de persoane.
Retroparada la Botoșani: Mașini unicat expuse pe Pietonalul Unirii, a apărut și Miliția – GALERIE FOTO&VIDEO
Vremea frumoasă de duminică i-a făcut pe mulți botoșăneni să prelungească plimbarea pe Pietonalul Unirii, acolo unde în special copiii au avut parte de o adevărată distracție.
Percheziții de amploare în nordul județului, s-au ridicat arme, cartușe și țigări – VIDEO & GALERIE FOTO
Poliția orașului Darabani, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului pentru Protecția Animalelor, Secției  7 Poliție Rurală Darabani și Poliției municipiului Dorohoi au pus astăzi în executare 18 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.
REVOLTĂ cu peste 400 de romi la Botoșani: Asalt pe străzi, se vor picheta sedii de partide
Acțiunea de protest a fost anunțată de liderii comunității minoritarilor de la Botoșani.
Holograf a încins doamnele și domnișoarele într-un show cu muzică, motociclete, rochii de mireasă și... ”puțin venin” – VIDEO & GALERIE FOTO
18 ianuarie 2020... Sala Polivalentă din Botoșani se umple până la refuz la concertul ”Holograf Simfonic” conceput de impresarul artistic Liviu Sorinel. După numai două luni țara se închide din cauza pandemiei, spectacolele se anulează, viața se mută pe internet.
Artiști optzeciști în Galeriile botoșănene, un demers de recuperare a culturii – GALERIE FOTO
Muzeul Județean Botoșani găzduiește până pe 19 mai, pe simezele Galeriilor de Artă ”Ștefan Luchian”, expoziția ”Artiști 8-zeciști… în Galeriile botoșănene”.
Lidera romilor de la Prefectură, înmormântare cu polițiști și jandarmi în Centrul Vechi, după un priveghi nocturn cu lăutari - VIDEO & GALERIE FOTO
Semiramida Bălan, fost funcționar în cadrul Prefecturii Botoșani și lider al comunității rome a fost condusă astăzi pe ultimul său drum.
Oamenii Academiei la Botoșani: ”Cortina de fier” de pe Prut, granița care a schimbat definitiv destine – GALERIE FOTO
Vineri, 5 mai 2023, în sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” din Botoșani a avut loc un eveniment care iese din tiparul celor aflate în agenda obișnuită a unei instituții de cultură.
PREMIERĂ la Botoșani: Primăria animată de proiecții luminoase, spectacol impresionant în fața a zeci de oameni – FOTO & VIDEO
Proiectul artistic a fost inițiat de către profesorii Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani.
Profesor de liceu acuzat de comportament cu tentă sexuală, Poliția infirmă acuzele, prefectul: Vă asigur că voi dispune măsuri imediateVIDEO
De Ziua Internațională a Tineretului, trei liceeni din Botoșani au petrecut o zi în Prefectură iar printre discuțiile purtate s-au atins și subiecte mai... sensibile.
Mult sau puțin? Condamnare cu suspendare pentru un șofer beat turtă care a încercat să mituiască doi agenți chiar în sediul Poliției
În vara anului trecut, Romeo Ștefancu s-a cinstit bine după care a plecat la plimbare cu un Duster. Cu domiciliul în Vârfu Câmpului, a trecut relativ repede granița județului și a ajuns la Zvoriștea.
Popăuți asaltat de mii de botoșăneni, Simion de la AUR a furat startul și l-a sabotat pe Daea – VIDEO & GALERIE FOTO
Stațiunea de Cercetare Popăuți unde se desfășoară Târgul Agroo Zoo în aceste momente, este efectiv blocată de mii de oameni.Drumul național este aglomerat de autoturisme iar polițiștii abia fac față cu dirijarea traficului.
Târgul Agro Zoo deschis de liberali și ceva șefi de pe la centru – GALERIE FOTO
Cea de-a XV-a ediție a Târgului Agro Zoo devenit tradiție în Stațiunea de Cercetare Popăuți și-a deschis sâmbătă porțile, într-o zi cu vreme caldă.
Foișoarele din Parcul Eminescu DEZAFECTATE, proiect cu statui, totemuri și numele orașului în litere volumetrice – FOTOGALERIE
Două dintre foișoarele din cea mai mare grădină publică a orașului au fost dezafectate total.Este vorba despre cel care se afla pe movilița dinspre Aleea Viilor și celălalt poziționat în imediata vecinătate a sediului Poliției din Bulevardul Mihai Eminescu.
Fiul unui patron din Botoșani și-a cumpărat Lamborghini
Un tânăr din cel de-al doilea municipiu al județului și-a achiziționat un bolid de lux.
Zi de mare sărbătoare la Botoșani, sute de credincioși la slujba de resfințire a Bisericii Sfântul Gheorghe – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente cu încărcătură spirituală în dimineața zilei de 23 aprilie 2023, la Botoșani.Și un moment istoric, biserica orașului fiind restaurată după ani întregi de luptă cu birocrația și provocări pentru atragerea fondurilor necesare.
Zilele Orașului Botoșani cu mii de creștini pe străzi, IPS Teofan: Procesiunea aceasta să se înrădăcineze și să devină parte a orașului GALERIE FOTO&VIDEO
A fost o reală sărbătoare a creștinătății la Botoșani, oraș care în aceste zile îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul urbei.
Primarii invitați la sfințire, coadă la plecăciuni în fața șefei Județului: A fost nevoie să ajungă la CJ / Cu toată smerenia și recunoștința...VIDEO
Doi primari social democrați și unul liberal au participat la activitatea de sfințire a drumului mănăstirilor de astăzi.
Proiecție de gală la Cinema Unirea, actorii din „Metronom” întâmpinați pe covor roșu, peste 200 de botoșăneni au urmărit filmul - FOTO&VIDEO
”Metronom” are toate elementele necesare pentru a deveni ”spațiu” de dezbatere în școală. Este timpul ca liceenii nostalgici după ”Anii de liceu” în varianta Corjos să afle și cealaltă față a timpului pe care părinții și bunicii lor l-au trăit.
După ce s-au făcut de râs eujeeen, urmează să scoată sclavii terorizați la grevă , că el e foarte iubit de sclavi scuze angajații cu carnet de partid, sper că nu am stricat surpriza.Oricum prostul e tot prost.
7 aprilie 2022, 07:41
Acum am înțeles gestul lui turchi de a ieși din ședința,s-a grăbit să o salveze pe domnița ,el purtător de sabie , a eliberat-o de oamenii rai.Bravooo ești eroul sclavilor de la DSPSA.Sa nu uitam că acuși scoateți sclavii ,terorizați ,la grevă ,abia aștept spectacolul prostesc.
7 aprilie 2022, 07:26
cosminel tata, tu ești precum un pechinez care latră la toată lumea, ești rău tare, de după gard. atat știi, scandal, ca în rest nu faci nimic
7 aprilie 2022, 07:22
Deci fără cuvinte...! Ce poți să ceri de la un needucat, agramat și nesimțit. Acest, Țurcanu Eugen se vede că este venit din gârlă, un grăjdar devenit cu funcție publică și politică. Mă întreb dacă familia lui, știe cât de prost este...!
6 aprilie 2022, 22:07
unul dintre ei e primarul, el se pricele la orice.
6 aprilie 2022, 21:39
trebe ac de cojocul lui Turcy, ca nu e de neinlocuit, mai sunt oameni, chiar mai capabili profesional
6 aprilie 2022, 20:15
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.6 o C
Dorohoi
23.3 o C
Bucecea
23.9 o C
Darabani
22.9 o C
Saveni
23.8 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.