Top News
OFICIAL: Noii parlamentari de Botoșani și-au primit certificatele într-o ceremonie neobișnuită, au apărut și primele ”figuri” de demnitar - VIDEO & GALERIE FOTO

Biroul Electoral Județean (BEJ) al Circumscripției nr. 7 Botoșani și-a încheiat oficial activitatea în după amiaza zilei de joi, 17 decembrie 2020, odată cu înmânarea certificatelor doveditoare de parlamentari, noilor deputați și senatori.

9 în total, trei senatori și șase deputați

 

Cu o singură excepție, respectiv senatorul Lucian Trufin, plecat cu treburi la București, ceilalți aleși au fost prezenți în incinta Palatului Administrativ pentru această ceremonie.

 

Care nu a fost o ceremonie așa cum s-a obișnuit în trecut, după alegerile parlamentare, bineînțeles din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de Covid-19.

 

 

„Am ajuns în sfârșit la finalul acestui proces electoral, destul de greu din cauza restricțiilor cauzate de pandemia din România. Astăzi am onoarea de a vă înmâna certificatul doveditor al alegerii în funcția de senator sau deputat”,

Judecător Irina Hrușcă, președintele BEJ

 

Membrii BEJ au stabilit un program prin care noii parlamentari au fost chemați pe rând, pe formațiuni politice. Primii programați au fost cei de la PSD. Când au ajuns Marius Budăi, Dan Șlincu și Constantin Pătrăuceanu, pe holul Prefecturii erau deja veniți și cei doi aleși de la AUR, Lucian Feodorov și Dorinel Cozma.

 

Marius Budăi a fost împuternicit pentru a ridica și certificatul pentru colegul de partid, Lucian Trufin. Iar ulterior pe al său. Cei trei deputați PSD din mandatul 2020 – 2024 au fost felicitați de membrii BEJ și au părăsit sala Nicolae Iorga.

 

Număr secret de telefon pentru senatorul AUR

 

Au urmat cei de la AUR, așezați stingheri la masa rotundă din sala Palatului Administrativ. Primul chemat pentru a primi certificatul a fost noul senator Dorinel Cozma care a căutat calea cea mai scurtă pentru a ocoli masa să ajungă la președintele BEJ.

 

 

„Merg pe drumul cel mai scurt”, a rostit el.

 

„Ai timp de reflexie”, i-a răspuns colegul Lucian Feodorov.

 

Pentru a umple timpul necesar să ajungă la judecător, președinta BEJ l-a întrebat pe Dorinel Cozma: „Bănuiesc că sunteți la primul mandat...?”

 

„Da, d-na director... d-na președinte”

 

„Vă urez mult succes și să faceți multe lucruri bune pentru județ”, i-a transmis Irina Hrușcă.

 

 

„Atât timp cât am făcut și în mediul privat, o să fac și pentru județ pentru că într-adevăr ce am promis în campanie, trebuie să realizez”,

A declarat Dorinel Cozma la primirea certificatului

 

La finalul ceremoniei am dorit să știm ce promisiuni a avut pentru botoșăneni noul senator AUR, Dorinel Cozma, însă acesta a refuzat categoric un dialog și o eventuală programare a unui interviu susținând că „numărul său de telefon este secret”.

 

Colegul său, Lucian Feodorov, a fost mai scurt la primirea certificatului de deputat: „Pentru mine este un moment deosebit la vârsta asta...”

 

Singurul parlamentar de la USR-PLUS este Andrei Drancă și a obținut un mandat de deputat. A venit singur la BEJ, fără a fi însoțit de vreunul dintre colegi.

 

Iar apoi au urmat liberalii, Costel Șoptică și Cristian Achiței care au adus și flori pentru doamnele din BEJ.

 

La final s-a făcut o fotografie de grup, atât cu noii parlamentari de Botoșani cât și cu reprezentantele din BEJ Botoșani.

 

Noii parlamentari de Botoșani sunt:

 

Deputați:

 

Marius Budăi – PSD

Dan Șlincu – PSD

Constantin Pătrăuceanu – PSD

Costel Șoptică – PNL

Lucian Feodorov – AUR

Andrei Drancă - USR-PLUS

Senatori:

 

Lucian Trufin – PSD

Cristian Achiței – PNL

Dorinel Cozma – AUR

 

loading...
DEZVĂLUIRILE unui votant AUR de la Botoșani, fost director de instituție: Am dat în primul rând un vot anti-sistem
Paradoxul alegerilor: Marele câștigător PSD s-a prăbușit de fapt în patru ani la Botoșani, marele pierzător PNL a rămas la același nivel – TABEL procente 2016 – 2020

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Singurul candidat înscris pentru un post de director de instituție a lăsat-o mai moale cu politica și s-a apucat de învățat
Concursul are loc la începutul săptămânii viitoare la București.
Curs festiv în halate albe: Cele mai frumoase asistente au depus jurământul - V-ați ales o meserie nobilă - GALERIE FOTO & VIDEO
După trei ani de studiu, zeci de tineri care au absolvit Școala Postliceală ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus”, au avut parte de cursul festiv organizat la un restaurant din Botoșani.
ÎN SFÂRȘIT s-au depus oferte pentru reabilitarea infrastructurii tramvaielor! Companii de calibru din Botoșani și din țară, interesate de mega-proiect
Primăria Botoșani a intrat în procedura de negociere directă cu firmele interesate să reabiliteze căile de rulare cu tramvaiul din municipiu, după ce la cele două licitații organizate nu a fost depusă nicio ofertă.
Reorganizare la Județ cu suplimentare de posturi: Șefii, aproape de a primi „cadou” câte un consilier – DOCUMENT
Noua organigramă propusă pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean trebuie votată de către consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare.
E caniculă, ce facem cu animalele fără stăpân? - Cei care vor fi prinși vor fi filmați și reclamați la Poliție / Ține de civilizație - GALERIE FOTO
Nu doar oamenii suportă greu temperaturile ridicate din ultima perioadă. Și dacă animalele de companie aflate în grija unui proprietar sunt mai ferite de pericole, situația se schimbă foarte mult atunci când vorbim de pisicile sau cățeii fără stăpân.
Oameni săraci în județ bogat: Botoșaniul, un uriaș potențial sau raiul politicienilor?
Privit cel mai adesea ca pol al sărăciei, cu cei mai puțini salariați și bătrâni cu pensii de multe ori la limita supraviețuirii, județul Botoșani se hrănește de mai bine de trei decenii din promisiunile politicienilor.
Botoșăneanca plecată din Avrămeni și devenită portdrapelul României la Jocurile Olimpice: Naţiunea noastră este puternicăVIDEO & GALERIE FOTO
Canotajul românesc a intrat în focurile Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 încă din prima zi a competiției. România a avut două echipaje care s-au calificat direct în semifinale, cele de dublu vâsle, Ancuța Bodnar – Simona Radiș și Ioan Prundeanu – Marian Enache.
Doar la șase licee elevii au intrat cu medii de peste 5, val de admiși cu medii de 2 & 3 și ceva – TOPUL liceelor din Botoșani după repartizarea computerizată
Un an și jumătate de învățământ online pare să își fi pus serios amprenta asupra calității actului educațional. Definitoriu este ceea ce s-a întâmplat la repartizarea computerizată a elevilor la licee.
A rămas cum au stabilit! 1 milion de lei din banii botoșănenilor pentru retrogradata cu zero puncte Magnum după o evaluare de poveste a contestațiilor
S-a întrunit comisia de evaluare a contestațiilor și a efectuat o verificare a contestațiilor depuse în cadrul sesiunii de acordare a finanțărilor nerambursabile pe legea sportului, în urma căreia s-au dat punctajele finale.
Loading...
Instituția de la Botoșani condusă de un deceniu de același manager: Se pregătește concurs centralizat
În acest moment, managerul de la Botoșani se află în prelungire legală a contractului.
Telenovelă administrativă pentru un șef din Primăria Botoșani: Dat afară în martie, reangajat în iunie și concediat din nou în iulie
Este un an greu pentru fostul șef al Biroului de Cadastru Imobiliar din cadrul Primăriei Botoșani, Dorin Palaghiu. În doar jumătate de an a primit o condamnare penală, și-a pierdut locul de muncă, a fost reangajat și în decurs de o lună, dat afară din nou.
Un botoșănean vrea să vândă Primăriei... o stradă: Suntem în continuare amenințați VIDEO
Situație inedită la Botoșani. Un botoșănean deține un teren transformat între timp în cale de acces pentru mai multe locuințe și pretinde despăgubiri de la Primăria Botoșani pentru a nu bloca respectivul drum.
De ce pleacă tinerii din Botoșani știm, dar de ce nu se mai întorc? - Ne place să avem o viață activă, să locuim în orașe „smart” / Știm că nu avem pic de infrastructură, dar l-am avut pe Eminescu!
Suntem mândri de ei doar când aplaudăm succesele: notele de 10, olimpiade îmbrăcate în aur și argint, competiții sportive cu imn și drapel, admiteri de răsunet prin marile centre universitare ale țării, chiar ale lumii.
A murit Teodor Dimitriu, fostul director al AJOFM Botoșani
Duminică, Teodor Dimitriu s-a stins din viață.
Loading...
Se caută directori la două instituții din Botoșani care funcționează în aceeași clădire
Concursul va avea loc la începutul lunii august, pentru cele două posturi fiind necesară o vechime de minimum șapte ani.
PARADOX în Educație: Elevi din Botoșani premianți la școală, repetenți la Evaluarea Națională
Ministerul Educației a publicat joi ierarhia mediilor la liceu. Media generală de admitere a rezultat din media din clasele V-VIII (procent de 20%), și cea de la Evaluarea Națională (80%).
Scandal la porțile stadionului, oameni nervoși că nu pot intra, deși au bilet: VIDEO&GALERIE FOTO
După un an și patru luni de pauză, Stadionul Municipal este readus la tumultul de altădată, prin prezența spectactorilor.
Mare de oameni și lacrimi pentru Nicu Catană, înmormântat în curtea lăcașului de cult căruia i-a fost ctitor: Biserica aceasta nu-l va uita niciodatăGALERIE FOTO
Neculai în buletin, Niculiță și Nicușor prin copilărie și Nicu tot restul vieții... Nicu Catană... Venit pe lume într-un ger cumplit din ianuarie 1965, a plecat în arșița lui cuptor, în 2021.
Director cu acte în regulă la AJOFM Botoșani – NOTA obținută de singura doamnă înscrisă la concurs
Pentru acest post s-a înscris un singur candidat, respectiv Anca Apăvăloaie.
Scandal monstru la PNL, un tânăr care i-a atacat frontal pe Șoptică, Gireadă și Ada Macovei, scos cu țipete de pe scenă: În 13 ani de zile nu v-am văzut la nicio acțiune din PNL!VIDEO
Lucrările conferinței orgnizației municipale a PNL Botoșani de săptămâna trecută au degenerat când a urcat pe scenă un tânăr care nu se înscrisese inițial la cuvânt. Din sală s-au auzit proteste, mai ales că până atunci susținuseră alocuțiuni doar candidații sau liderii de la județ sau municipiu.
Ce comentarii scurte si la obiect. Fara cuvinte. Niste oportunisti care vor face NIMIC. Daca nu au meserie au găsit o cale de a freca menta pe bani buni. Astia or sa taie pensiile, salariile, or sa creasca impozitele. Sa vedeti ca vor fi harnici la ridicat mâna in necunostinta de cauza.
21 decembrie 2020, 20:00
xandor la cat e de istet, cred ca merge sa doarma la gardul Parlamentului,sa prinda loc bun cand se da drumul inauntru =)) iar intre timp incearca sa vanda un fiat la jandarmii de la paza
17 decembrie 2020, 20:37
Asta ați votat, asta aveți, 2 beșinoși au ajuns în Parlamentul României, unul este si analfabet functional,,,larevedere Botoșani...ne revedem peste 4 ani...
17 decembrie 2020, 18:17
Lipitori pe banii platiti din taxe si impozite, de la cel mai sarac la cel mai bogat. Barbati unul si unul, niște profitori bine înfipți în banii publici. Se mai si lauda, de parcă ar face ceva pentru ceilalți. Somn usor in casa poporului prost.
17 decembrie 2020, 17:38
Toate nulitatile Botosaniului se duc in Parlamentul Romaniei!încă 4 ani pierduti!
17 decembrie 2020, 17:35
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.9 o C
Dorohoi
17.9 o C
Bucecea
18.2 o C
Darabani
17.5 o C
Saveni
18.9 o C
Ştefăneşti
19.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.