Top News
OFICIAL: Noii parlamentari de Botoșani și-au primit certificatele într-o ceremonie neobișnuită, au apărut și primele ”figuri” de demnitar - VIDEO & GALERIE FOTO

Biroul Electoral Județean (BEJ) al Circumscripției nr. 7 Botoșani și-a încheiat oficial activitatea în după amiaza zilei de joi, 17 decembrie 2020, odată cu înmânarea certificatelor doveditoare de parlamentari, noilor deputați și senatori.

9 în total, trei senatori și șase deputați

 

Cu o singură excepție, respectiv senatorul Lucian Trufin, plecat cu treburi la București, ceilalți aleși au fost prezenți în incinta Palatului Administrativ pentru această ceremonie.

 

Care nu a fost o ceremonie așa cum s-a obișnuit în trecut, după alegerile parlamentare, bineînțeles din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de Covid-19.

 

 

„Am ajuns în sfârșit la finalul acestui proces electoral, destul de greu din cauza restricțiilor cauzate de pandemia din România. Astăzi am onoarea de a vă înmâna certificatul doveditor al alegerii în funcția de senator sau deputat”,

Judecător Irina Hrușcă, președintele BEJ

 

Membrii BEJ au stabilit un program prin care noii parlamentari au fost chemați pe rând, pe formațiuni politice. Primii programați au fost cei de la PSD. Când au ajuns Marius Budăi, Dan Șlincu și Constantin Pătrăuceanu, pe holul Prefecturii erau deja veniți și cei doi aleși de la AUR, Lucian Feodorov și Dorinel Cozma.

 

Marius Budăi a fost împuternicit pentru a ridica și certificatul pentru colegul de partid, Lucian Trufin. Iar ulterior pe al său. Cei trei deputați PSD din mandatul 2020 – 2024 au fost felicitați de membrii BEJ și au părăsit sala Nicolae Iorga.

 

Număr secret de telefon pentru senatorul AUR

 

Au urmat cei de la AUR, așezați stingheri la masa rotundă din sala Palatului Administrativ. Primul chemat pentru a primi certificatul a fost noul senator Dorinel Cozma care a căutat calea cea mai scurtă pentru a ocoli masa să ajungă la președintele BEJ.

 

 

„Merg pe drumul cel mai scurt”, a rostit el.

 

„Ai timp de reflexie”, i-a răspuns colegul Lucian Feodorov.

 

Pentru a umple timpul necesar să ajungă la judecător, președinta BEJ l-a întrebat pe Dorinel Cozma: „Bănuiesc că sunteți la primul mandat...?”

 

„Da, d-na director... d-na președinte”

 

„Vă urez mult succes și să faceți multe lucruri bune pentru județ”, i-a transmis Irina Hrușcă.

 

 

„Atât timp cât am făcut și în mediul privat, o să fac și pentru județ pentru că într-adevăr ce am promis în campanie, trebuie să realizez”,

A declarat Dorinel Cozma la primirea certificatului

 

La finalul ceremoniei am dorit să știm ce promisiuni a avut pentru botoșăneni noul senator AUR, Dorinel Cozma, însă acesta a refuzat categoric un dialog și o eventuală programare a unui interviu susținând că „numărul său de telefon este secret”.

 

Colegul său, Lucian Feodorov, a fost mai scurt la primirea certificatului de deputat: „Pentru mine este un moment deosebit la vârsta asta...”

 

Singurul parlamentar de la USR-PLUS este Andrei Drancă și a obținut un mandat de deputat. A venit singur la BEJ, fără a fi însoțit de vreunul dintre colegi.

 

Iar apoi au urmat liberalii, Costel Șoptică și Cristian Achiței care au adus și flori pentru doamnele din BEJ.

 

La final s-a făcut o fotografie de grup, atât cu noii parlamentari de Botoșani cât și cu reprezentantele din BEJ Botoșani.

 

Noii parlamentari de Botoșani sunt:

 

Deputați:

 

Marius Budăi – PSD

Dan Șlincu – PSD

Constantin Pătrăuceanu – PSD

Costel Șoptică – PNL

Lucian Feodorov – AUR

Andrei Drancă - USR-PLUS

Senatori:

 

Lucian Trufin – PSD

Cristian Achiței – PNL

Dorinel Cozma – AUR

 

loading...
DEZVĂLUIRILE unui votant AUR de la Botoșani, fost director de instituție: Am dat în primul rând un vot anti-sistem
Paradoxul alegerilor: Marele câștigător PSD s-a prăbușit de fapt în patru ani la Botoșani, marele pierzător PNL a rămas la același nivel – TABEL procente 2016 – 2020

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Drumul strategic de la Botoșani: Judecătorii au scos din schemă „firma orașului”, loturile împărțite de alți constructori – VIDEO
Câștigătoare la precedenta licitație, exclusă total după un val de contestații la unități de stat și instanță.
HoReCa, cinematografele, sălile de spectacole și cele de jocuri – ÎNCHISE încă două săptămâni la Botoșani - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a prelungit sâmbătă pentru încă două săptămâni restricțiile suplimentare adoptate pe 27 martie pentru municipiul Botoșani.
Șefa CJ & primarul, cumpărături cu microfonul la piața de produse tradiționale: Să vedem dacă știi să dai restulGALERIE FOTO
Președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani au fost invitați speciali la inaugurarea pieței volante cu produse tradiționale a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis, eveniment care a avut loc sâmbătă dimineață.
Mânăncă românește! Piață volantă cu produse tradiționale inaugurată în centrul Botoșanilor: de la caș și brânză la ceapă și miere de albină – VIDEO & GALERIE FOTO
Sub sloganul ”Mânăncă românește”, scris inclusiv pe un banner, în cadrul unui parteneriat pe care Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis l-a perfectat cu Primăria Botoșani, sâmbătă dimineață a fost inaugurată în centrul orașului o piață volantă cu produse tradiționale.
SEARA DECISIVĂ: FC Botoșani află în 90 de minute dacă se califică în play-off pentru a doua oară
Trei meciuri de totul sau nimic au fost programate seara asta de la 20:30 între echipe care evoluează în prima ligă și care își dispută locurile 5 și 6 din play-off.
Protestatarii au spart un geam al Primăriei, ”bolovanul” provine de la Prefectură
Și la Botoșani au fost incidente în timpul protestelor care au avut loc la începutul săptămânii trecute față de noile măsuri luate de guvernare și dublate de o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,
Paradă de tractoare pe străzi, orașul blocat de oamenii satelor, protest cu acuzații la polițiști și reproșuri la prefect – GALERIE FOTO & VIDEO
A fost probabil unul dintre cele mai spectaculoase acțiuni de protest organizate la Botoșani în ultimii ani de zile. Într-un imperiu al nemulțumirilor crâncene venite din partea celor care practică agricultura la Botoșani, fermierii și-au scos la vedere cele mai frumoase utilaje cu ajutorul cărora muncesc pământul.
Nu aveam cum să lipsesc la o asemenea înmormântare - Marian Murariu, prima ieșire după absența surpriză de la ședința cu Eltransul
Absența consilierului local Marian Murariu de la ședința deliberativului municipal convocat de primar pentru marți la amiază în vederea propulsării în funcții a unor administratori interimari la SC Eltrans SA reprezintă surpriza politică a săptămânii.
Îi lua... apa: Șeful cel mare de la Nova înlocuit în 24 de ore de la intrarea în CA a oamenilor susținuți de Doina & Florin
La o zi după întrunirea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) pentru validarea noilor membri din Consiliul de Administrație de la compania de apă, au avut loc și primele schimbări de șefi.
Loading...
Încă un pas spre director din Râmnicu Vâlcea la ”Apă”: Noul CA completat de membrii PSD - ALDE
Adunarea Generală a Acționarilor companiei de apă și canalizare s-a întrunit astăzi la sediul societății și a votat completarea consiliului de administrație. În fapt, AGA a fost reprezentată de Dorin Birta, care săptămâna trecută a fost mandatat de plenul Consiliului Județean să voteze noii membri ai CA.
RĂSTURNARE de situație la ședință, propunerile primarului au picat după o dublă trădare
Planurile inițiale nu s-au concretizat și în realitate și, după cum a decurs votul de la ședința de îndată a Consiliului Local, se preconizează o victorie liberală la numirea administratorilor de la Eltrans.
Cine salvează orașul? ”Protejat” de teancuri de hârtii, de legi pompoase, de instituții, Botoșaniul vechi se prăbușește în fiecare zi: ”Ce lăsăm noi moștenire celor care vin?” – GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni trec zilnic pe lângă ele. Sunt bătrâne, triste la vedere și fără speranță. Altădată cochete, alinate și alintate de colorate vegetații, unele aduse chiar și de peste hotare, găzduind gălăgioase ședințe, înfocate cenacluri, simandicoase baluri, zac astăzi într-o dureroasă părăsire.
Consilierii de la municipiu se bat în ședințe pentru a-și impune propriii șefi: primarul o convocare, consilierii fostului primar altă convocare
Concurs de putere pe societatea de transport a orașului din partea politicienilor din Consiliul Local Botoșani. Eltrans stă de mai bine de jumătate de an fără Consiliu de Administrație, din cauza faptului că persoanele care au promovat un concurs, nu corespund politic.
Parchetul reacționează la acuzele cu femeia „poziționată” ca la execuție: Mai era un pic și organiza acțiuni de protest pentru inculpatul lui
Urmare a acuzațiilor aduse de un avocat botoșănean angajat de o femeie din județ care a fost victima unei agresiuni din partea concubinului, șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a venit cu precizări suplimentare.
Loading...
Impact Audi – Hyundai în sens giratoriu, răniți transportați la spital cu două ambulanțe – VIDEO
Neacordarea de prioritate a fost cauza producerii accidentului rutier care a avut loc în urmă cu puțin timp în sensul giratoriu de lângă sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.
Director de instituție la un pas să se prăbușească pe holurile Prefecturii – FOTO & VIDEO
Imagini greu de privit petrecute miercuri în Palatul Administrativ unde a fost convocat primul Colegiu Prefectural din 2021, după un an de pauză.
Părinții copilului din Botoșani, cu patru de DA la Românii au talent, impresionați de valul uriaș de simpatie: ”Pentru noi, Patrick e Golden Buzz- ul nostru, primit de Sus” – FOTO&VIDEO
Patrick este un copil supradotat, dar care își trăiește copilăria. Cu o memorie nativă mult peste medie, dar cultivată constant în cei șapte ani și o lună, cât are în prezent. Este pasionat de artă, de monumente din toată lumea, iar pentru el călătoria înseamnă cunoaștere.
Doina și Florin au dat-o la pace: Își împart frățește locurile de administratori la ”Apă”, compania pe cale să intre iar sub tutela PSD
Negocierile politice de la nivelul Consiliului Județean dintre PSD și ALDE își produc efectele prin desemnarea persoanelor care ar urma să aibă calitatea de administratori în Consiliul de Administrație de la societatea Nova Apaserv.
Liderul PSD la braț cu Firea, vizită cu glumițe la Botoșani, pentru „misoginii” de la PNL, secretarul „uitat” în biroul primarului – VIDEO & FOTOGALERIE
Vizita la Botoșani a făcut probabil parte dintr-un periplu prin județele țării, de testare a filialelor PSD, înainte de congres. Marcel Ciolacu, Gabriela Firea și Paul Stănescu au ajuns la Primăria Botoșani după ce prima parte a dimineții le-au alocat-o primarilor aleși pe listele social democrate în septembrie 2020.
45 de milioane de euro, banii orașului în 2021: de la stații de încărcat electrice la Aventura Parc și utilități pentru noul spital
Bugetul Primăriei municipiului Botoșani, în forma simplificată, a fost făcut public pe pagina web a instituției în vederea consultării și organizării ulterioare a unei dezbateri publice, în cazul în care vor exista cereri din partea cetățenilor, în ceea ce privește dezvoltarea orașului.
Ce comentarii scurte si la obiect. Fara cuvinte. Niste oportunisti care vor face NIMIC. Daca nu au meserie au găsit o cale de a freca menta pe bani buni. Astia or sa taie pensiile, salariile, or sa creasca impozitele. Sa vedeti ca vor fi harnici la ridicat mâna in necunostinta de cauza.
21 decembrie 2020, 20:00
xandor la cat e de istet, cred ca merge sa doarma la gardul Parlamentului,sa prinda loc bun cand se da drumul inauntru =)) iar intre timp incearca sa vanda un fiat la jandarmii de la paza
17 decembrie 2020, 20:37
Asta ați votat, asta aveți, 2 beșinoși au ajuns în Parlamentul României, unul este si analfabet functional,,,larevedere Botoșani...ne revedem peste 4 ani...
17 decembrie 2020, 18:17
Lipitori pe banii platiti din taxe si impozite, de la cel mai sarac la cel mai bogat. Barbati unul si unul, niște profitori bine înfipți în banii publici. Se mai si lauda, de parcă ar face ceva pentru ceilalți. Somn usor in casa poporului prost.
17 decembrie 2020, 17:38
Toate nulitatile Botosaniului se duc in Parlamentul Romaniei!încă 4 ani pierduti!
17 decembrie 2020, 17:35
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
 „Am reluat o poveste mai veche, dacă nu mă înșel din 2016, la sistemul de supraveghere din municipiul Botoșani. Noi am trimis o adresă cu ajutorul colegilor de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) în baza Legii 333 ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9226 lei
USD
Dolarul SUA
4.1180 lei
CHF
Francul elveţian
4.4688 lei
GBP
Lira sterlină
5.6719 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7764 lei
XAU
Gramul de aur
230.7072 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3715 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1662 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1897 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6619 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.5 o C
Dorohoi
5.4 o C
Bucecea
5.2 o C
Darabani
4.5 o C
Saveni
5.8 o C
Ştefăneşti
5.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.