Top News
BOMBĂ în Primărie! Urban Serv a pierdut licența pentru salubrizare, deszăpezire și administrare piețe și cimitire – VIDEO

Situație fără precedent înregistrată la una dintre societățile Consiliului Local. Urban Serv nu a mai obținut licență pentru principalele obiecte de activitate. A trimis notificare către CL prin care a solicitat încetarea contractului.

Iar de aici, în plenul municipal s-au iscat mai multe discuții în contradictoriu între părțile politice de la masa dezbaterilor. Pe de o parte PSD reprezentat de 12 consilieri, de cealaltă PNL cu 11 aleși locali.

 

Cosmin Andrei a avut prima interpelare și a vorbit în numele societății având în vedere că a fost unul dintre partizanii delegării directe a contractului de salubrizare către Urban Serv.

 

„Dorința dlor este să continue cu contractul de salubrizare chiar dacă le sunt puse piedici și sunt alte interese. Atât vă spun, aveți grijă ce faceți, nu încălcați legea cu intențiile pe care le aveți și haideți să lăsăm societatea asta care are o tradiție și care a schimbat directori din tot spectrul politic, să ne gândim la această societate pentru că este a noastră. Văd că jubilați că au anumite probleme și spuneți că scopul este să falimentați această societate comercială”,

Cosmin Andrei, viceprimarul Cosmin Andrei

 

Ori, tocmai modul în care s-a făcut încredințarea directă a creat situația de față în care, pentru prima dată în ultimii 15 ani cel puțin, Urban Serv pierde din activitățile conexe salubrizării.

 

Legal, pentru a nu se fi ajuns în această situație, ar fi trebuit să fie organizată o licitație, însă social democrații din CL au fost de părere că acest lucru ar fi permis unui operator privat să preia aceste servicii publice la Botoșani.

 

PSD-iștii au fost așadar împotriva organizării unei licitații și au acuzat liberalii în frunte cu primarul, de anumite interese ascunse.  

 

Astfel că a intervenit și Cătălin Flutur pentru a oferi clarificările necesare.

 

„Sincer voiam să punem batista pe țambal, să treacă ședința pentru că ne-am înțeles aici într-o ședință furtunoasă cu toți factorii de răspundere. Dar mă văd obligat din cauza intervenției dv. să lămuresc lucrurile. Că dacă tăceai filozof rămâneai. V-am atenționat că, ceea ce facem este o ilegalitate. Am zis de câteva ori, fraților încălcăm legea. Am ajuns într-o situație imposibilă (...) Ați băgat-o pe mânecă și nu știți pe unde să scoateți cămașa. Ăsta este adevărul. Cu toate că am făcut referiri de zeci de ori: greșim, greșim, greșim.  Asta spune legea. Modificați legea. Legea este clară, am votat împotriva legii și acum municipiul este într-o situație dificilă și tot noi trebuie să o rezolvăm”,

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

Discuțiile au degenerat în plen și s-a ajuns la tot felul de acuzații, dintr-o parte și cealaltă.

(firul poate fi urmărit în materialul video de mai jos care conține toate afirmațiile care au fost făcute în ședință)

 

Ce se întâmplă mai departe?

 

Primăria, prin serviciile de specialitate are la dispoziție 30 de zile pentru a găsi o soluție la această problemă delicată.

Și anume ce se va întâmpla cu serviciul de salubrizare, cu partea de deszăpezire și cine va administra piețele, oboarele și cimitirele. Însă, această situație nu poate avea repercusiuni extreme, în sensul în care orașul să rămână în mizerie și asta deoarece, până la desemnarea noului operator, Urban Serv are obligația să asigure continuitatea serviciului public.

 

Situația de dinainte

 

Societatea Urban Serv funcționa în baza a trei licențe de la ANRSC: una pentru colectare și transport deșeuri pe zona IV, o a doua pentru salubrizare și administrarea piețelor și cimitirelor și ultima pentru activitatea de deszăpezire.

 

A rămas doar cu cea pentru zona IV care are o valabilitate de 8 ani de zile.

loading...
Pe loc repaus: Primăria Botoșani va semna un nou contract cu Urban Serv

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
Loading...
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
Loading...
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
Sediul unei instituții din centrul orașului Botoșani a intrat în reparații, clădirea este monument istoric – GALERIE FOTO
O clădire aflată pe lista monumentelor istorice din zona centrală a municipiului Botoșani a intrat în reparații.
REFORMĂ la Inspectoratul Școlar, doi inspectori printre care o soră de deputat se întorc la catedră, zece nume noi – LISTA
Ministerul Educației și Cercetării a transmis astăzi către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani două adrese: una cu încetarea detașării în interesul învățământului pentru un număr de 17 inspectori școlari. O a doua cu aviz pentru detașarea în interesul învățământului pentru anul școlar următor, în cazul a 25 de inspectori școlari.
TRAGEDIE în Italia! Un băiat de 17 ani originar din Botoșani, mort într-un cumplit accident – FOTOGALERIE
Durere, lacrimi și întristare la Eboli, în regiunea Campania, unde rudele, prietenii și colegii îl plâng pe Domenico Ahanzei, tânărul român de numai 17 ani care joi, 27 august, a avut un accident în timp ce se deplasa cu scuterul său.
O funcționară de la AJOFM vrea primar: Știu că pot să fac multe lucruri frumoaseFOTOGALERIE
Dacă majoritatea funcționarilor publici stau departe de politică, unii și din cauza constrângerilor legale, în comuna Tudora a intrat în cursa pentru postul de primar tocmai o persoană din această categorie a lucrătorilor la stat.
S a imputit deja orasul.
1 februarie 2020, 20:41
daca sunt interese politice pe seama gunoiului la BT, atunci e mai mult decat grav, de bine de rau angajatii US sunt din BT, vreti sa vina vreo firmulita din Giurgiu care plateste comisioane grase sa mareasca lunar tariful la gunoi?, adica aia sa care gunoiul?, cred ca nu stiti cat de grav este!, US impreuna cu primarul, ca doar nu este orasul lui personal sa faca bine sa obtina licenta, altfel sa nu ne creada primaru ca suntem prosti!, uite asa n-o sa platim gunoiul, toti!
1 februarie 2020, 13:38
Offff iată ca PSD-îl mai pierde câteva mii de voturi in Municiiiul Botosani, datorită neglijentei unora.
31 ianuarie 2020, 19:09
Sa moara Veta, dar Tincu liderul de grup al majorității PSD ce fel de hotărâri a luat legat de salubritate ? Se vede lipsa de experiența a lui Tincu in administrație, ca in politica a demonstrat ca este afon, părerea mea.
31 ianuarie 2020, 17:48
Cum este posibil sa se piardă licența ANRSC atât timp cât la conducerea US este un PSD-ist iar la cionducerea ANRSC BT este un alt PSD chiar soferul Doinei Federovici. CA-ul de la US este format doar din PSD-isti, majoritatea din CL este PSD. Atunci vinovata principala fără doar și poate este sefa psd-itilor Doina Federovici care cu 7 parlamentari din 9 cât a avut psd-ul in ultimii trei ani a pierdut totul.
31 ianuarie 2020, 17:27
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.