Top News
Alegerile locale pentru Primărie și Consiliul Local blocate în contestații, situația se schimbă de la o oră la alta – DOCUMENT

Pentru prima dată în istoria postrevoluționară, la Botoșani, la trei zile de la alegerile locale nu se știe cine este primarul. De la Biroul Electoral al Circumscripției Municipale (BECM), singurele informații oferite sunt hotărârile publicate la avizierul din fața Primăriei Botoșani. Și nicio situație a rezultatelor parțiale privitoare la voturile centralizate pe municipiu nu a fost furnizată.

Cascadă de contestații la municipiu

 

În schimb, curg contestațiile la Biroul Electoral Municipal din partea partidelor politice. În general, solicitările sunt pentru renumărarea voturilor nule în toate secțiile de votare pentru primar și Consiliul Local și punctual se solicită redeschiderea sacilor cu buletine de vot pe secții anume, unde ar exista suspiciuni.

 

Cert este că, în cursul zilei de astăzi, abia în jurul amiezii au început să fie publicate Hotătârile BECM.

 

Una dintre ele, este catalogată ca o victorie a primarului în funcție Cătălin Flutur, care a solicitat renumărarea voturilor nule pentru primar și CL, adoptată cu majoritate de voturi (7 la 4) și contestată de PSD Botoșani, prin candidatul Cosmin Andrei, căștigătorul la acest moment al alegerilor locale, la Biroul Electoral Județean (BEJ).

La redactare, primarul în funcție a fost trecut Flutur Cătălin Gabriel. 

 

 

De asemenea, a solicitat renumărarea voturilor din secțiile 28, 29, 79, 67, 75, 64 și 83 și candidatul Marcel Gheorghiță, din partea Alianței USR – PLUS, pe motiv că procesele verbale din aceste secții ar conține corecturi, ștersături și neconcordanțe majore.

 

„Analizând procesele verbale emise de secțiile de votare 28, 29, 79, 67, 75 și 64 Biroul Electoral de Circumpscripție Municipală nr. 1 Botoșani va avea în vedere că acestea au fost emise cu respectarea dispozițiilor legale, neprezentând vreo greșeală ce se impunea a fi corectată”,

Se arată în Hotărârea BECM Botoșani

 

Ca atare, solicitarea candidatului Marcel Gheorghiță a fost respinsă ca nefondată.

 

 

O întâmpinare care viza veridicitatea proceselor verbale a fost depusă și de Cătălin Flutur, care sesiza că în 13 secții de votare, pe procesele verbale au existat modificări, asumate prin semnătură de președinți.

 

Membrii BECM au respins întâmpinarea „având în vedere că petentul nu a depus probe din care să rezulte suspiciuni de vreo fraudă electorală”, acest demers fiind de asemenea considerat neîntemeiat.

 

O altă întâmpinare a fost depusă de reprezentanta ALDE în BECM, prin care s-a solicitat renumărarea voturilor valabil exprimate în data de 27 septembrie 2020 în toate secțiile de votare din municipiul Botoșani pentru Consiliul Local dar și a buletinelor nule.

 

 

„Cu privire la întâmpinarea de față, membrii BECM nr. 1 cu majoritate de voturi (8 la 3) au apreciat că: - cu privire la renumărarea voturilor petenta avea posibilitatea să formuleze întâmpinare la secțiile de votare. Iar în ceea ce privește verificarea voturilor nule, dat fiind faptul că nu s-a depus la dosar vreo probă din care să rezulte că ar exista o suspiciune de fraudă electorală, întâmpinarea formulată urmează să fie respinsă ca nefondată”.

 

 

 

Și independentul Cătălin Silegeanu a depus o contestație și a solicitat renumărarea voturilor pentru primar și Consiliul Local și acest demers fiind respins.

 

Așadar, singura contestație admisă a fost cea privitoare la renumărarea voturilor nule, contestată de PSD la BEJ. La orele 14:00 membrii BEJ se aflau în ședință pentru luarea unei decizii.

 

Situația privitoare la rezultatul alegerilor locale de la Botoșani este într-o continuă schimbare având în vedere numeroasele contestații și întâmpinări depuse de competitorii electorali care suspicionează mai mult presupuse fraude în secțiile de votare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Renumărarea voturilor nule de la municipiu s-a blocat, nu se știe când și dacă va mai avea loc
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Magazinele Lidl de la Botoșani „călcate” de Protecția Consumatorilor, amenzi uriașe aplicate de comisari
Toate cele patru magazine din lanțul german Lidl care sunt funcționale la Botoșani au fost sancționate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.
George Simion a inaugurat sediul AUR din Centrul Vechi: conferință pe scări, o pâine cât o țară, selfie-uri & TikTok – VIDEO & GALERIE FOTO
La doi ani după ce a intrat în Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a deschis un sediu în Centrul Vechi. Inaugurarea a fost una cu fast și a avut loc în prezența liderului național al formațiunii.
Mica Unire marcată la Botoșani cu burniță, oficiali, militari, gășculițe politice și ceva cetățeni – GALERIE FOTO & VIDEO
La borna 164 de la Unirea Principatelor Române, manifestațiile de la Botoșani au urmat practic același curs asemenea celorlalte ediții.Doar că în 2023 vorbitorii au mai fost puțin cernuți.
ULTIMĂ ORĂ: Un tânăr s-a izbit cu mașina într-un copac de pe marginea drumului – FOTOGALERIE
 Un tânăr 22 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce mașina pe care o conducea s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.
ULTIMA ORĂ: BMW distrus la Rediu de un șofer aflat la un ”drive test”... Acum nu mai are ce cumpăra – FOTOGALERIE
Un accident cum mai rar se poate vedea a avut loc în urmă cu puține minute la ieșirea din Botoșani spre Stăuceni, acolo unde BMW a fost distrus în circumstanțe ce încă trebuie cercetate.
Alexia, la începutul unui drum anevoios! A început partea de recuperare, o clinică din Botoșani și-a oferit serviciile în mod gratuit – VIDEO & GALERIE FOTO
Alexia este cunoscută deja de comunitate dar și de oameni din întreaga țară care au empatizat cu trauma ei.Este fetița luptătoare care a supraviețuit unui accident rutier nefericit, în urma căruia i-au fost reatașate ambele brațe, după intervenții chirurgicale efectuate în premieră în Europa.
Continuă visul la Filarmonică: De la ”Bonjour, Bonne nuit, Paris!”, ”Zavaidoc Simfonic” și ”Iris Simfonic” la Mozart și Beethoven – PROGRAMUL
Spectacolele extraordinare de Anul Nou puse în scenă săptămâna trecută de Filarmonica ”George Enescu” reprezintă doar începutul unui 2023 pe care managerul îl promite a fi unul de vis. Instituția municipalității botoșănene dorește să sărbătorească în continuare la nivel înalt stagiunea aniversară, a 70 – a, și a stabilit un program ca atare pentru jumătatea care a rămas din iarnă și începutul primăverii.
O tânără a preluat șefia unei instituții de la Botoșani după ce fostul director a plecat în alt județ
O instituție din Botoșani are un nou coordonator de la începutul lunii ianuarie a acestui an.
”La steaua”... AUR-ită! Depuneri de coroane și la bustul poetului din centru, un membru AUR s-a apucat de ținut ”prelegeri” și de recitat peste poeziile difuzate la stație – FOTOGALERIE
Dacă scriitorii au ales în acest an să depună flori la bustul poetului nepereche din parcul Mihai Eminescu, autoritățile și partidele au mers în același loc ca de obicei.
Fermierii s-au distrat cu premii la propriul bal: au primit bidoane, găleți și au plecat cu saci de alimente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de zootehniști s-au întâlnit sâmbătă seară la a patra ediția a Balului Fermierilor. Asociația Moldoovis și Stațiunea Popăuți, care au organizat acțiunea, și-au propus să premieze, dar și să distreze cei mai performanți crescători de ovine și caprine din Moldova
”Apa” e amenințată cu insolvența, adjunctul a demisionat, stația de epurare a ars, directorul general este în concediu: Habar nu am unde este
Operatorul de apă și canalizare al județului a început noul an cu tot felul de crize. A rămas fără pază, directorul adjunct a demisionat, iar stația de epurare a cartierului Bucovina a ars într-un incendiu.
Fostul primar al orașului VICTORIE în instanță împotriva unui cunoscut jurnalist: După doi ani instanța mi-a dat dreptate
Fostul primar al municipiului Botoșani care ulterior a fost numit în funcția de director al Loteriei Române a obținut câștig de cauză într-un proces intentat împotriva unui jurnalist din capitală.
”Salvatorul” de la ”Apă” demisionează după exact 1 an: Pleacă director la Bacău după ce promitea ”nu ne batem joc” la venirea la ”Nova”
La exact un an după ce a fost numit director adjunct al SC Nova Apaserv SA, Doru Constantin se pregătește deja de plecare. Nu la Râmnicu-Vâlcea, acolo unde a profesat în marea parte a vieții sale, ci la Bacău. Și tot pe un post de director.
Scandal pe Aeroportul Suceava: Botoșăneni ținuți în frig de două zile – FOTO & VIDEO
Mai multe curse aeriene de pe Aeroportul Suceava au fost anulate atât marți cât și miercuri din cauza ceții.
Școlile s-au redeschis la Botoșani! Unii elevi au rămas acasă, alții au venit cu măscuțe: Sperăm că totul va fi bineVIDEO & GALERIE FOTO
După o pauză de aproape trei săptămâni vacanța de iarnă a luat sfârșit iar elevii au revenit la ore.Toate școlile din județul Botoșani s-au redeschis în condiții normale.
Cunoscut pilot de curse din Botoșani în stare gravă la spital după ce i-a explodat o butelie în față
Incidentul a avut loc în cursul zilei de astăzi într-un apartament din zona Împărat Traian a municipiului Botoșani.
Viceprimarul Toma, anunțul politic al anului pentru Primăria Botoșani: Dacă nu voi candida și voi avea ocazia, îl voi sprijiniVIDEO
După un prim an de mandat în care social-democrații au fost nevoiți să negocieze cu USR-iștii pentru a-și trece proiectele cu miză prin Consiliul Local Botoșani, viceprimarul Liviu Toma a început să asigure majoritatea de care primarul Cosmin Andrei avea nevoie pentru aprobarea inițiativelor în deliberativul municipal. 
Rămas bun, Maria Alexandru! Fata ucisă pe pod plânsă de întreaga comunitate – GALERIE FOTO & VIDEO
Înmormântarea fetiței de 14 ani a avut loc cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), a Primăriei Trușești și a oamenilor din comună.
POVESTEA fetiței omorâtă în stradă, va fi îngropată de stat, în rochie de mireasă
Maria Alexandru era o adolescentă extrem de liniștită, cuminte și cu rezultate bune la învățătură.Învăța la Liceul Demostene Botez din Trușești.
Cel mai mare spital din Botoșani angajează doi directori pe salarii frumușele
Spitalul Județean „Mavromati” organizează concurs pentru ocuparea a două funcții de conducere.
Sondaj
Cine ar trebui să organizeze Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu?
Primăria Botoșani pentru că este principalul finanțator al evenimentului și l-a înregistrat la OSIM
Fundația Culturală Hyperion împreună cu Uniunea Scriitorilor din România pentru că au inițiat manifestarea în urmă cu 32 de ani
Primăria alături de Fundația Culturală Hyperion și Uniunea Scriitorilor din România, așa cum a avut loc timp de 31 de ani
Declaraţia zilei
„Se pare că acest an nu are semne așa de bune, pentru că se pare că sunt multe lucruri care deranjează cetățenii și nu sunt cum ar trebui să fie. Cum ar fi mizeria, de la începutul lunii ianuarie se vede pe străzile orașului ...
fashiondays.ro
Curs valutar
27 ianuarie 2023
EUR
Euro
4.8922 lei
USD
Dolarul SUA
4.4928 lei
CHF
Francul elveţian
4.8793 lei
GBP
Lira sterlină
5.5612 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4620 lei
XAU
Gramul de aur
278.5647 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2384 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2615 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1965 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2053 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6577 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.7 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.2 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
0.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.