Top News
A doua oară, în două zile! Mascații și Poliția au răscolit iar Piața Centrală, comercianții sunt disperați și s-au dus la prefect – GALERIE FOTO

Comercianții din Piața Centrală, din zona cunoscută ca fiind „a moldovenilor” situată în vecinătatea Halei de Lactate, au fost iar controlați de Poliție pentru a doua oară, în decurs de două zile.

Piețarii luați la țintă 

 

Primul control s-a derulat pe 20 mai, fiind efectuat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor.

 

Atunci controlul a vizat prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite, precum și protejarea sănătații populației și verificarea siguranței alimentelor de origine animală și nonanimală destinate consumului uman.

 

Cu ocazia controlului s-a constatat faptul că persoanele verificate nu dețineau documente legale de proveniență a mărfurilor, nu aveau declarații de conformitate pentru produsele alimentare, acestea erau neetichetate, cu origine necunoscută și erau expuse la comercializare în condiții improprii.

 

Autoritățile au confiscat toate produsele deținute de comercianți, de peste 2 tone în total, care au fost și distruse. Unele, spun oamenii din piață, chiar la fața locului.

 

Piețarii au vrut la primar, dar au ajuns la Prefectură

 

Fiind disperați din cauza pierderilor uriașe, cumulate cu amenzile care nu au fost tocmai mici, comercianții s-au organizat în cursul zilei de ieri, 21 mai, pentru a merge în audiență la primarul municipiului, Cătălin Flutur.

 

Au fost direcționați către Prefectură, având în vedere că prefectul are atribuții de monitorizare în activitatea structurilor MAI.

 

Nu au fost primiți, Dan Nechifor nefiind la sediu, astfel că au fost programați pentru o audiență.

 

„Eram plecat în teritoriu, mi-au lăsat o petiție și îi primesc luni dimineață, la ora 10:00. Vis-a-vis de coronavirus, primesc două persoane reprezentantive din cadrul grupului. Știu de ce anume se plâng oamenii, o să vorbesc cu ei luni la ora 10:00”,

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

 

Astăzi, zona controlată de autorități era aproape pustie. Tarabe întregi erau acoperite, nefiind produse expuse comercializării.

 

Cei care s-au încumetat totuși să iasă la piață, au avut parte de același „tratament” ca în urmă cu două zile. Saci întregi de dulciuri și produse din patiserie au fost confiscați în vederea distrugerii. Tarabele erau pline de cutii goale, iar pe jos puteau fi văzute produse căzute în urma controlului.

 

Ca și în data de 20 mai, au oferit sprijin organelor de control luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) și echipaje de jandarmi.

 

loading...
Mascații și polițiștii au descins în Piața Centrală: Peste două tone de produse retrase – GALERIE FOTO
Stare de ALERTĂ în Botoșani: Furnicar de oameni dimineață în Piața Centrală – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Am intrat în starea de nesimțire civică: ”Ce frumos și curat era orașul în starea de urgență!” - FOTO
Se spune că civilizaţia este un proces prin care învăţăm să fim mai buni. Doar că, atunci când suntem buni, ne raportăm în primul rând la confortul nostru, la câștigul propriu și prea puțin sau deloc la nevoințele aproapelui nostru.
E dezastru: Botoșani a depășit pragul de 700 de cazuri de Covid! Am ajuns pe locul 4 în România
Cu toate că la nivel național pandemia este în retragere de o săptămână, la Botoșani situația se înrăutățește de la o zi la alta. Iar asta o arată chiar datele făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
Sechestrate în case, lângă bărbați violenți! Zeci de botoșănence bătute cu sălbăticie în izolare, val de apeluri la 112
În timp ce virusul COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga planetă, există și victime ascunse ale acestei pandemii. 
Scandal la vârful Primăriei pentru o mașină de spirt: sticlele date jos în cartier, cuvinte grele între edili
Disputele dintre primarul PNL și viceprimarii PSD ai municipiului Botoșani au ajuns și la materialele folosite în lupta cu coronavirusul. Mai exact, la o autoutilitară cu spirt aflată în centrul unui nou scandal public de genul celor cu care edilii i-au obișnuit deja pe botoșănenii ce le-au dat votul.
Toți botoșănenii infectați cu COVID care au murit aveau alte afecțiuni – BOLILE de care sufereau
Până marți la Botoșani 42 de persoane infectate cu virusul COVID au murit. Toate cazurile au fost raportate de către autorități la decese din cauza virusului chinezesc.
Cultura botoșăneană este în DOLIU: ”O pierdere colosală. Putea fi ea însăși un tezaur viu”
A plecat într-o discreție care o caracteriza, într-o modestie rară. Un om care a lăsat în urmă o impresionantă zestre etnografică, de o valoare documentară excepțională.
Angajată a Centrului de Creație găsită decedată în locuință: O mare pierdere pentru cultura botoșăneană- FOTOGALERIE
Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creației Populare, aflat în subordinea Consiliului Județean Botoșani, este în doliu.
ASTĂZI: Slujbă în aer liber pe ploaie: Botoșăneni cu măști și umbrele, dar uniți în credință – GALERIE FOTO
După două luni în care credincioșii s-au rugat doar acasă urmărind online slujbele religioase, a venit vremea când au loc și primele slujbe în aer liber.
EXCLUSIV: Consiliera acuzată de trădare a fost EXCLUSĂ din PSD cu unanimitate de voturi
După scandalul izbucnit în Consiliul Local Botoșani la ședința pentru schimbarea membrilor Consiliului de Administrație de la societatea Eltrans, Daniela Roșu a fost exclusă din PSD.
inpuff.ro
Loading...
Prima zi de LIBERTATE la Botoșani, după ieșirea din starea de urgență: distanțarea socială respectată. Și nu prea – GALERIE FOTO
Data de 15 mai 2020 a fost așteptată de întreaga României dar și de cetățenii din Botoșani deopotrivă. A însemnat terminarea din Stării de Urgență, după două luni de interdicții, în care o simplă ieșire pe ușa locuinței nu putea fi efectuată fără nelipsita declarație privitoare la scopul „plimbării”.
COVID afectează unul dintre hipermarketurile de la Botoșani! Soțul unei angajate MORT de coronavirus, o parte dintre salariați trimiși la izolare
Soția bărbatului de 39 de ani al cărui deces a fost transmis în cursul serii de miercuri, 13 mai 2020 de Grupul de Comunicare Strategică, lucrează într-un mare centru comercial de la Botoșani.
Polițist local aflat în misiune, cu mașina distrusă în Centrul Vechi, ar fi fost și îmbrâncit de doi tineri
Incidentele în zona istorică a orașului sunt nelipsite chiar și pe pandemie. Și nu este pentru prima dată când cei care au de suferit sunt chiar oamenii legii.
DOUĂ amenzi aplicate de ITM la fabrica unde au fost concediați muncitorii din Sri Lanka
Urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la cei peste 40 de muncitori confecționeri de la Botoșani concediați din cauza pandemiei, instituțiile statului au demarat verificări.
Botoșăneanca din fruntea DSP București înlocuită cu fina ministrului Educației
Directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, botoșăneanca Laura Acatrinei, a fost înlocuită din funcție la mai puțin de două luni de la data numirii.
Loading...
Eroare de poveste a autorităților: Nouă botoșăneni cu Covid-19 au... dispărut
Erorile din raportările Grupul de Comunicare Strategică (GCS) privind răspândirea coronavirusului se înmulțesc de la o zi la alta și aceasta în condițiile în care tocmai acest organism militează să fie citite doar informările pe care el le transmite șîn același timp închide publicații online pentru informații false.
Strada din municipiu intrată în MODERNIZARE arată ca un mare lac: Bordurile, pe timp de ploaie, se pot vopsi - GALERIE FOTO
Pe data de 31 octombrie 2019 începeau lucrările la cea mai lungă stradă a municipiului și care și-a așteptat rândul la finanțare ani la rând.
RUȘINOS: În zona zero a orașului, bărbați cu pantalonii în vine surprinși în mijlocul zilei de locatari – FOTOGALERIE
Botoșănenii care locuiesc în zona centrală a orașului, la câteva zeci de metri de Palatul Administrativ și Primărie, trăiesc de câteva săptămâni de zile un adevărat coșmar.
Fostul subprefect, gata de angajare la Registrul Agricol dintr-o comună
Surpriză la un concurs public pentru ocuparea unui post în schema de personal a unei primării comunale. Singurul candidat înscris și cu șanse mari de promovare este un fost subprefect care de câțiva ani își administrează propria afacere.
Vărul fostului șef al Poliției Rutiere omorât în piață cu un cuțit în inimă
Este doliu în familia fostului șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău.
Cadru medical de la Ambulanță infectat cu coronavirus – SITUAȚIA de astăzi din unitățile sanitare
Și un cadru medical de la Serviciul Județean de Ambulanță a fost infectat cu coronavirus.
Noi suntem frati cu moldovenii, dar ei nu sunt frati cu noi. Sa respecte legile, ca se poate face profit si legal, dar este nevoie de creier.
23 mai 2020, 09:24
Am cumpărat și eu de acolo. Mai rar. Și nu unt sau "untar" ci... unele produse ce-mi amintesc, prin gust, de copilărie, de magazinele comuniste. Mai sunt și bomboanele ambalate... muștarul cu hrean... mici lucruri. Din exterior am cumpărat mai des: struguri, nuci, fructe...Ultima data fasole. Știți cu ce mândrie și glas modovenesc plăcut îmi vorbea femeia aceea?- Luați domnu... sunt de la noi de acasă, din gradina, de dincolo de Prut!Nu-i înțeleg pe cei indignați.Te duci în piața "producătorilor". Mai mult de 50% de preturi sunt puse la șmecherie,exemplu 4,99 lei, un 99 scris mic și undeva sus, sa nu observi. Trebuie sa fii atent la cântar, vezi cum se chinuie sa-ți potrivească exact 1 KG, schimba un ardei mic cu unul și mai mic pentru cele 15 grame ce depășește... Nici o vorba buna, nici un mulțumesc, nimic din politețea comerțului civilizat. Un producător n-ar face niciodată asa ceva. Și desigur, nici un bon fiscal.Da, voi merge la "moldoveni" în piață pentru mici cumpărături și cred ca ceștia ar trebui tolerați pentru ce sunt acum, frații noștri mai săraci.
23 mai 2020, 07:59
Se vindeau produse expirate iar când întrebai ce scrie pe cutie spuneau că este data de producție,clientul necunoscător al alfabetului rus și de buna credinta credea vânzătorul și cumpără marfa expirata
23 mai 2020, 06:10
Și-au găsit și omul in fata căruia sa se plângă,evazioniștii. Ar trebui sa-și trimită și colegii din controlul fiscal prin piata,domnul Prefect. Ar colecta bani la buget.
23 mai 2020, 05:30
Cel mai mare lucru care ma deranjeaza la acesti mici evazionisti este ca nu iti spun adevarul la ce marfa vand ei.. Titul e scris in ruseste si multi oameni cad prada minciunii. Toti mint! Exemplu; ei vand un derivat din uleiuri vegetale amestecat cu 5 % Unt si spun ca e UNT! Cand de fapt este o margarina de cea mai slaba calitate. Nu mai spun macrourile alea fumate care stau la 25 de grade la soare 9acum) si la 35 C la vara. Bon fiscal? Niciodata! Eu nu inteleg de ce sunt tolerati si nu isi fac chioscuri miste unde sa aiba un frigider si conditii minim igienice de vanzare si depozitare. Inca de doua ori actiuni ca din astea in urmatoarea luna si i ai linistit pe multi dintre ei! Daca tipa ca le iei painea de la gura, trebuie amintit ca oameni aia saraci care cumpara, au dreptul sa stie ca nu cumpara UNT ci o margarina ieftina din uleiuri vegetale si doar 5 % are amestec de unt. Unele nu au nici macar atat! La noi smecheria se cheama UNTAR! Au gasit acest terment ca sa te fraiereasca s acrezi ca e UNT, cand de fapt este facut din uleiuri vegetale, un atentat la sanatate aceste produse.
22 mai 2020, 22:47
Produsele erau in cea mai mare parte aduse din bazarul de la Cernauti,preturile f.mari,conditiile de pastrare a marfurilor perisabile neexistente .Mai erau si la intrarea in hala de carne cateva tarabi cu aceeasi marfa,untul,pestele erau tinute la soare.Foarte bine ca s-au luat aceste masuri.
22 mai 2020, 18:15
Eu nu-mi explic cum pot sa vinda fara bon fiscal. Toata piata e plina de samsari evazionisti. Rar gasesti un om care vinde propria marfa. De piata mica sa nu mai vorbim. Acolo escrocii sunt la ei acasa. Numai marfa proasta la pret dublu.
22 mai 2020, 17:23
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„La momentul ăsta, e trist ce se întâmplă la Dinamo. Eu vedeam echipa din nou în play-off, îmi doream derby-urile de altădată. Din păcate, Dinamo nu e simplu de vândut, se vehiculează sume, dar evident că este o ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8432 lei
USD
Dolarul SUA
4.4053 lei
CHF
Francul elveţian
4.5436 lei
GBP
Lira sterlină
5.4302 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0912 lei
XAU
Gramul de aur
241.7272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3877 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9363 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2060 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1791 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.