Top News
A doua oară, în două zile! Mascații și Poliția au răscolit iar Piața Centrală, comercianții sunt disperați și s-au dus la prefect – GALERIE FOTO

Comercianții din Piața Centrală, din zona cunoscută ca fiind „a moldovenilor” situată în vecinătatea Halei de Lactate, au fost iar controlați de Poliție pentru a doua oară, în decurs de două zile.

Piețarii luați la țintă 

 

Primul control s-a derulat pe 20 mai, fiind efectuat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor.

 

Atunci controlul a vizat prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite, precum și protejarea sănătații populației și verificarea siguranței alimentelor de origine animală și nonanimală destinate consumului uman.

 

Cu ocazia controlului s-a constatat faptul că persoanele verificate nu dețineau documente legale de proveniență a mărfurilor, nu aveau declarații de conformitate pentru produsele alimentare, acestea erau neetichetate, cu origine necunoscută și erau expuse la comercializare în condiții improprii.

 

Autoritățile au confiscat toate produsele deținute de comercianți, de peste 2 tone în total, care au fost și distruse. Unele, spun oamenii din piață, chiar la fața locului.

 

Piețarii au vrut la primar, dar au ajuns la Prefectură

 

Fiind disperați din cauza pierderilor uriașe, cumulate cu amenzile care nu au fost tocmai mici, comercianții s-au organizat în cursul zilei de ieri, 21 mai, pentru a merge în audiență la primarul municipiului, Cătălin Flutur.

 

Au fost direcționați către Prefectură, având în vedere că prefectul are atribuții de monitorizare în activitatea structurilor MAI.

 

Nu au fost primiți, Dan Nechifor nefiind la sediu, astfel că au fost programați pentru o audiență.

 

„Eram plecat în teritoriu, mi-au lăsat o petiție și îi primesc luni dimineață, la ora 10:00. Vis-a-vis de coronavirus, primesc două persoane reprezentantive din cadrul grupului. Știu de ce anume se plâng oamenii, o să vorbesc cu ei luni la ora 10:00”,

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

 

Astăzi, zona controlată de autorități era aproape pustie. Tarabe întregi erau acoperite, nefiind produse expuse comercializării.

 

Cei care s-au încumetat totuși să iasă la piață, au avut parte de același „tratament” ca în urmă cu două zile. Saci întregi de dulciuri și produse din patiserie au fost confiscați în vederea distrugerii. Tarabele erau pline de cutii goale, iar pe jos puteau fi văzute produse căzute în urma controlului.

 

Ca și în data de 20 mai, au oferit sprijin organelor de control luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) și echipaje de jandarmi.

 

loading...
Mascații și polițiștii au descins în Piața Centrală: Peste două tone de produse retrase – GALERIE FOTO
Stare de ALERTĂ în Botoșani: Furnicar de oameni dimineață în Piața Centrală – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Municipiul Botoșani tot mai aproape de restricțiile din starea de urgență, zeci de bolnavi zilnic, rata se apropie de 1,5 la mia de locuitori
O statistică valabilă pentru județul Botoșani indică faptul că botoșănenii continuă să se expună virusului SARS-COV-2 și contactează boala în societate, la evenimente private și nu neapărat la locul de muncă.
Hram pe pandemie la Biserica de pe Unirii: Coadă pe tot Pietonalul, zona împânzită de polițiști și jandarmi – GALERIE FOTO
Biserica Ortodoxă o prăznuiește astăzi, 14 octombrie 2020 pe Sfânta Cuvioasă Parascheva,  ocrotitoarea Moldovei. În condiții speciale însă și asta din cauza pandemiei de Covid. La Iași au avut loc chiar și proteste deoarece nu au fost lăsați să participe la pelerinaj și oameni din alte județe.
Gata negocierile între partide! PSD-ul își împarte vicepreședinții și viceprimarii, femeie susținută pentru funcția de administrator la Județ
Partidul Social Democrat a câștigat în 27 septembrie 2020 atât Consiliul Județean cât și Primăria municipiului reședință de județ. De asemenea, în județ, 43 de primării au fost adjudecate tot de social democrați.
Peste 100 de botoșăneni îmbolnăviți de bacteriile din spital: Nu vom afla câte infecţii au fost la pacienţii care au decedat cu COVID-19
În doar câteva luni în jur de 120 de botoșăneni s-au îmbolnăvit în spital. Au fost raportate infecții intraspitalicești chiar și în lunile de pandemie.
Fără mandate după locale, președinții de la USR și PLUS Botoșani încearcă la parlamentare
Alianța USR-PLUS se află la Botoșani într-o situație specială după alegerile locale: liderii celor două formațiuni care au candidat pe 27 septembrie nu se află în structura noilor autorități județene.
Proiecția filmului ”30 de ani și 15 minute” la Botoșani, în prezența lui Ștefan Mandachi: Oare omul ăsta o fi strigat și el că vrea autostrăzi? - FOTO&VIDEO
O sală încremenită, în care doar lacrima a mișcat vreme de 90 de minute. Imagini tulburătoare, momente de revoltă, de neputință în fața unei realități în care ne zbatem de 30 de ani. Din păcate, fără speranță…
Președintele CJ, noii primari, consilierii județeni și locali învestiți în condiții speciale, în aer liber sau „fără asistență”, în mediul virtual
Pandemia care marchează anul 2020 aduce noi situații în premieră care în trecut nici nu ar fi fost luate în calcul. Spre exemplu, mult așteptatele ședințe de învestire în care noii aleși locali depun jurământul, vor fi organizate în acest an în condiții speciale.
ȚEAPĂ de la stat pentru copila asistentei de la Botoșani moartă de la infecția cu COVID-19
Urmașii angajaților din sistemul sanitar care au decedat în urma îmbolnăvirii cu virusul SARS-COV-2 nu pot beneficia de drepturile prevăzute de legislația în vigoare, adică o pensie de urmaș calculată la un procent din salariul avut de persoana decedată.
Străzi din municipiu inundate și cu apa până la genunchi, primarul ales de botoșăneni promisiune fermă: Am vorbit în această perioadă despre cei 60 de km pe care îmi doresc să-i asfaltez în acești 4 ani VIDEO
Ploile care au căzut în ultimele zile în municipiul Botoșani mai ales, au scos la iveală din nou problemele cu care se confruntă botoșănenii care locuiesc la periferie, în zone în care nu există asfalt, ci doar drumuri de pământ sau cel mult pietruite.
Loading...
Covid-ul izbește instituțiile: TREI unități cu angajați depistați pozitiv într-o singură zi
Direcția de Sănătate Publică are în derulare în acest moment mai multe anchete epidemiologice care vizează mai mulți angajați din sistemul bugetar.
Botoșăneanca de la „Crimele Comunismului” s-a descotorosit de cercetătorii care au săpat după osemintele elevului Călinescu, deținuții politicii încheie colaborarea cu ”domnișoara” - FOTOGALERIE
Dorohoianca Alexandra Toader, numită în funcția de președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, l-a înlocuit la conducerea Institutului pe Radu Preda.
Primarul ales Cosmin Andrei pe străzile inundate ale orașului: Este nevoie urgentă de refacerea infrastructurii de colectare a apei pluvialeGALERIE FOTO
Ploaia abundentă care a căzut în după amiaza zilei de marți, 6 octombrie 2020 a provocat noi inundații în zonele problematice ale municipiului reședință de județ.
COVID la Primăria Botoșani, unul dintre sedii a fost închis, TOȚI salariații trimiși acasă
O angajată din cadrul Primăriei Botoșani a fost depistată cu virusul SARS-COV-2, după ce testele efectuate au ieșit pozitive.
Dublă sărbătoare la Casa Corpului Didactic! Camera de stimulare a creativității a fost inaugurată – FOTO&VIDEO
Pe 5 octombrie este marcată Ziua Internațională a Educației. Această importantă zi a fost un bun prilej pentru a fi inaugurat laboratorul de stimulare a creativității din incinta Casei Corpului Didactic (CCD) Botoșani, instituție poziționată în Bulevardul Mihai Eminescu, numărul 40.
Loading...
REZULTATE OFICIALE: Andrei, victorie cu 0,05% în fața lui Flutur, ambii au scoruri peste PSD & PNL
După ce sâmbătă Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) i-a atribuit candidatului PSD mandatul de primar al municipiului Botoșani, duminică Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat rezultatele scrutinului de duminica trecută.
CreaFuture: Profesoară de matematică, blocată de întrebarea unui elev la clasă! Ce i-a răspuns liceanului – FOTO&VIDEO
Simona Costică nu este doar profesorul de matematică de la clasă care are rolul de a descifra cifrele în mintea elevilor săi. Este și un bun psiholog, fiind deschisă oricând și la alte discuții specifice adolescenței și care pot ajuta elevii, mai ales fetele, care au nevoie de sfatul unui adult.
Cosmin Andrei, la câteva ore de a fi declarat primar, Biroul Electoral Municipal închide astăzi alegerile la Botoșani
Viceprimarul social-democrat care a candidat la funcția de primar mai are doar câteva ore până la a fi declarat noul edil șef al municipiului Botoșani.
Buletinele de vot anulate la alegerile locale, nesecurizate în Primărie, s-a depus plângere la Poliție
Buletinele de vot care au fost anulate în cele 85 de secții de votare de pe raza municipiului Botoșani se află încă în incinta Primăriei Botoșani.
PRIMA plângere penală depusă de (vice)primarul Cosmin Andrei împotriva membrilor unei secții de votare din municipiu - DOCUMENT
Oficial, a fost depusă prima plângere penală semnată de candidatul PSD la Primăria Botoșani, Cosmin Andrei Ionuț, împotriva a șapte persoane. 
Cosmin Andrei, contraatac virulent: Sacii cu buletinele de vot sunt nesigilați la Locativa / Nu așa ajungi primar d-le Flutur
După aproape trei zile de tăcere, în care a evitat să răspundă acuzațiilor aduse de primarul în funcție, câștigătorul de până în acest moment al alegerilor, a contraatacat.
Noi suntem frati cu moldovenii, dar ei nu sunt frati cu noi. Sa respecte legile, ca se poate face profit si legal, dar este nevoie de creier.
23 mai 2020, 09:24
Am cumpărat și eu de acolo. Mai rar. Și nu unt sau "untar" ci... unele produse ce-mi amintesc, prin gust, de copilărie, de magazinele comuniste. Mai sunt și bomboanele ambalate... muștarul cu hrean... mici lucruri. Din exterior am cumpărat mai des: struguri, nuci, fructe...Ultima data fasole. Știți cu ce mândrie și glas modovenesc plăcut îmi vorbea femeia aceea?- Luați domnu... sunt de la noi de acasă, din gradina, de dincolo de Prut!Nu-i înțeleg pe cei indignați.Te duci în piața "producătorilor". Mai mult de 50% de preturi sunt puse la șmecherie,exemplu 4,99 lei, un 99 scris mic și undeva sus, sa nu observi. Trebuie sa fii atent la cântar, vezi cum se chinuie sa-ți potrivească exact 1 KG, schimba un ardei mic cu unul și mai mic pentru cele 15 grame ce depășește... Nici o vorba buna, nici un mulțumesc, nimic din politețea comerțului civilizat. Un producător n-ar face niciodată asa ceva. Și desigur, nici un bon fiscal.Da, voi merge la "moldoveni" în piață pentru mici cumpărături și cred ca ceștia ar trebui tolerați pentru ce sunt acum, frații noștri mai săraci.
23 mai 2020, 07:59
Se vindeau produse expirate iar când întrebai ce scrie pe cutie spuneau că este data de producție,clientul necunoscător al alfabetului rus și de buna credinta credea vânzătorul și cumpără marfa expirata
23 mai 2020, 06:10
Și-au găsit și omul in fata căruia sa se plângă,evazioniștii. Ar trebui sa-și trimită și colegii din controlul fiscal prin piata,domnul Prefect. Ar colecta bani la buget.
23 mai 2020, 05:30
Cel mai mare lucru care ma deranjeaza la acesti mici evazionisti este ca nu iti spun adevarul la ce marfa vand ei.. Titul e scris in ruseste si multi oameni cad prada minciunii. Toti mint! Exemplu; ei vand un derivat din uleiuri vegetale amestecat cu 5 % Unt si spun ca e UNT! Cand de fapt este o margarina de cea mai slaba calitate. Nu mai spun macrourile alea fumate care stau la 25 de grade la soare 9acum) si la 35 C la vara. Bon fiscal? Niciodata! Eu nu inteleg de ce sunt tolerati si nu isi fac chioscuri miste unde sa aiba un frigider si conditii minim igienice de vanzare si depozitare. Inca de doua ori actiuni ca din astea in urmatoarea luna si i ai linistit pe multi dintre ei! Daca tipa ca le iei painea de la gura, trebuie amintit ca oameni aia saraci care cumpara, au dreptul sa stie ca nu cumpara UNT ci o margarina ieftina din uleiuri vegetale si doar 5 % are amestec de unt. Unele nu au nici macar atat! La noi smecheria se cheama UNTAR! Au gasit acest terment ca sa te fraiereasca s acrezi ca e UNT, cand de fapt este facut din uleiuri vegetale, un atentat la sanatate aceste produse.
22 mai 2020, 22:47
Produsele erau in cea mai mare parte aduse din bazarul de la Cernauti,preturile f.mari,conditiile de pastrare a marfurilor perisabile neexistente .Mai erau si la intrarea in hala de carne cateva tarabi cu aceeasi marfa,untul,pestele erau tinute la soare.Foarte bine ca s-au luat aceste masuri.
22 mai 2020, 18:15
Eu nu-mi explic cum pot sa vinda fara bon fiscal. Toata piata e plina de samsari evazionisti. Rar gasesti un om care vinde propria marfa. De piata mica sa nu mai vorbim. Acolo escrocii sunt la ei acasa. Numai marfa proasta la pret dublu.
22 mai 2020, 17:23
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Această decizie nu este una simplă pentru mine, aș deranja o mare parte a populației dacă aș merge  în Parlament. Bătălia este destul de mare, toată lumea își dorește să ajungă în Parlament, fără a ține seama î ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8746 lei
USD
Dolarul SUA
4.1456 lei
CHF
Francul elveţian
4.5464 lei
GBP
Lira sterlină
5.3917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9356 lei
XAU
Gramul de aur
254.7806 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2453 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3341 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9479 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1466 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1783 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
9.3 o C
Dorohoi
9.4 o C
Bucecea
8.8 o C
Darabani
10.0 o C
Saveni
9.3 o C
Ştefăneşti
9.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.