Top News
1 Decembrie la Botoșani: Momente pline de emoție la început și un munte de dezamăgire la finalul manifestațiilor – GALERIE FOTO & VIDEO

Dornici de evenimente publice în vremuri în care restricțiile par că ne ghidează viețile, sute de botoșăneni au ieșit în Centrul Istoric al municipiului pentru a urmări evenimentele programate de autorități pentru Ziua Națională a României, anul 2021.

1 Decembrie la Botoșani

 

Friguroșii au rămas în case și au urmărit la tv paradele din marile orașe, cu mult mai impresionante din punct de vedere organizatoric. Au fost însă și botoșăneni, împreună cu copii care aveau baloane în culorile tricolorului sau stegulețe, care au ieșit în Piața 1 Decembrie de la Botoșani.

 

S-au aliniat după gardurile amplasate de forțele de ordine, mai multe ca oricând în vremuri de pandemie și au așteptat startul programului.

 

Ca de fiecare dată, manifestația și-a luat avânt odată cu onorul dat Gărzii Militare de către prefectul județului, în cazul de față, Dan Nechifor, ulterior formându-se știutul careu din Centrul Istoric.

Un moment de-a dreptul emoționant oferit botoșănenilor în premieră a fost intonarea Imnului Național în mișcare de artiști ai Ansamblului Rapsozii Botoșaniului. Cântărețele Petronela Rusu, Loredana Călin, Alina Huțu și Elena Mândrescu au intonat câte o strofă din imn, acompaniate de instrumente diferite și pornind din două colțuri ale careului.

 

 

Programul neschimbat pentru politicieni 

 

Ulterior publicul a asistat la ceremonialul religios oficiat de părintele protopop Petru Fercal și în acest caz fiind bifată o premieră prin prezența lui Teodor Cenușă în calitate de preot al Capelei Militare. Protopopul Petru Fercal nu a avut un discurs pentru botoșăneni.

 

Alocuțiunile au fost susținute de șefii județului și municipiului în ordine ierarhică impusă de funcție precum și de comandantul Garnizoanei Militare Botoșani după care a urmat ceremonia de depunere a coroanelor de flori la Monumentul „Compania de mitraliere maior Ignat în atac” de reprezentanți ai unor instituții, asociații ale militarilor în rezervă și partide politice.

 

Ulterior, în mod surprinzător ceremonia a fost închisă, deși sutele de botoșăneni, copiii în mod special au venit la manifestațiile de la 1 Decembrie pentru parada militară. Nu una cu tehnică militară și sute de persoane în pas de defilare cum se întâmplă în capitală sau marile orașe, dar măcar cea obișnuită de la Botoșani.

 

Botoșăneni nemulțumiți la final

 

Nu a mai fost, oficialitățile s-au dispersat rapid după o oră petrecută la câteva grade. Un reprezentant cu grade al Garnizoanei Militare a dezvăluit că un ordin al Ministerului Apărării Naționale a interzis defilarea Gărzii de Onoare.

Ordinul a fost se pare valabil doar pentru Botoșani pentru că în celelalte orașe publicul s-a bucurat de parada militară.

Tot de pandemie se prevalează și Primăria care nici anul acesta nu a mai oferit tradiționala porție de fasole cu cârnați de Ziua României. Deși, în rest, programul s-a respectat ca în „vremurile bune”. 

De asemenea, mai multe persoane au ripostat și din cauza „liniștii” cu care s-au încheiat activitățile, în condițiile în care în anii anteriori din boxele amplasate în centru puteau fi auzite tot felul de cântece patriote: „vrem să dansăm hora unirii” îi striga un botoșănean unui militar, nemulțumit și de acest „strop” din Ziua Națională răpit de organizatori. 

În aceste condiții botoșănenii s-au îngrămădit în jurul Monumentului din Centrul Vechi pentru a face fotografii și pentru a simți că marchează și ei Ziua Națională a României.

 

 

La mulți ani, România! La mulți ani, Botoșani!

loading...
ACUM: Pregătiri în centrul istoric pentru Ziua Națională, sute de botoșăneni au venit cu steaguri și baloane tricolore – GALERIE FOTO&VIDEO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Tranzacție de proporții: Un om de afaceri din Suceava a devenit acționar la o firmă din Botoșani, compania botoșăneană ridică un bloc premium în centrul orașului
Tranzacția imobiliară a începutului de an s-a perfectat astăzi la Suceava și vizează direct Botoșaniul. O firmă din grupul ”Trutzi” fondat de omul de afaceri Ciprian Nuțu a cumpărat 50% din acțiunile SC Tadas SRL, companie de construcții controlată de familia Bidașcă.
Puzderie de botoșăneni îmbolnăviți la chefuri și în vacanțe, s-a suplimentat numărul de paturi în spitale, trei zile consecutive de creșteri record
Județul Botoșani a înregistrat marți un record negativ de cazuri, autoritățile sanitare anunțând 384 de noi îmbolnăviri. În ultimele zile au fost raportate sute de noi infectări, incidențele fiind în creștere de la o zi la alta, ceea ce este o premieră pentru zona noastră, de la debutul pandemiei. 
Florin Țurcanu la sediul central al liberalilor, Roxana Țurcanu aproape prim-vicepreședinte la PNL Botoșani
Cele două comisii de negociere constituite la nivel central de PNL și ALDE pentru fuziune s-au întrunit astăzi la sediul central al liberalilor din București.
Botoșanii și Poetul: Muzică, poezie, gazetărie și public dornic de Eminescu – GALERIE FOTO&VIDEO
Sâmbătă, 15 ianuarie, Botoșani. Ziua Culturii Naționale, hrănită simbolic din existența celui mai mare poet al românilor.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Încă un an de amânări la procesul în care doi soți și-au pierdut viața, blocaj la audierea de martori
Procesul în care doi soți au murit în urma unui cumplit accident la Orășeni Deal bate pasul pe loc. Dosarul se află încă pe rolul Judecătoriei Botoșani asta deși primul termen a avut loc în luna iunie a anului 2018.
Copilul genial care a încheiat într-un mod fabulos Ziua Culturii Naționale la Botoșani: Nu știm cine este - VIDEO
Un copil de șase ani a reușit să țină publicul în picioare, să primească ropote de aplauze, nu mulți dintre cei de față având la final lacrimi în ochi. Cine este copilul, era întrebarea care se auzea din om în om.
NEMULȚUMIRI de la valoarea „Premiului Național Mihai Eminescu”, Primăria acordă 35.000 de lei laureatului! PROPUNERE de diminuare din partea unei consiliere
În ședința festivă a Consiliului Local din 15 ianuarie 2022, de Ziua Culturii Naționale, Primăria Botoșani a alocat câte 35.000 de lei laureaților „Premiului Național Mihai Eminescu” din 2020 și 2021, pentru întreaga activitate.
Un tânăr botoșănean de 27 de ani, licențiat în Drept și cu două mastere, a devenit consilier de stat al vice-premierului Sorin Grindeanu
Numire importantă pentru un tânăr din Botoșani care a devenit consilier al viceprim-ministrului din cabinetul lui Nicoale Ciucă.
(DEZ)INTERES la ședința festivă de la Primărie de Ziua Culturii Naționale, chiul în bloc la masă, festivism limitat de criza momentului – VIDEO & GALERIE FOTO
Din cauza crizei sanitare, ședința festivă care are loc în fiecare an pe data de 15 ianuarie la Primăria Botoșani, în sala care-i poartă numele poetului nepereche a fost limitată ca prezență de persoane. Scriitorii au fost puțini, iar mesajele lor au fost transmise în mediul virtual.
Loading...
CONCERTUL de Anul Nou: Botoșănenii au umplut, două seri la rând, sala Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Anul Nou al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a devenit o tradiție, la fel ca în toate orașele - din România sau de oriunde în lume - care au norocul unei astfel de instituții culturale.
Incredibila poveste a bustului lui Eminescu, din fața liceului care îi poartă numele: Evacuat de la Cernăuți, dispărut din București, apare misterios la Botoșani
O poveste fabuloasă, cunoscută de foarte puțini botoșăneni care, unii dintre ei, trec zilnic pe lângă liceul care poartă numele celui mai mare poet român.
Medicul șef condus pe ultimul drum în sunet de sirene, slujba oficiată de patru preoți: Şi-a dăruit și cariera și viața paciențilorFOTO & VIDEO
Foarte atent cu cei din jur, discret, bun la suflet. Sunt doar câteva dintre calitățile medicului Alexa care au fost amintite astăzi chiar de sora acestuia la slujba de înmormântare.
După 20 de ani în proprietatea Mitropoliei Moldovei, reabilitarea Conacului de la Miorcani aproape de final: Obiectivul se află într-o stare bună acum - GALERIE FOTO
Un obiectiv de importanță națională, care tezaurizează o moștenire culturală deosebită, este aproape de a-și recăpăta strălucirea de odinioară.
A fost sărbătoare mare de Crăciun, comunitatea din Botoșani unde bucuria și tradiția fac spectacol – GALERIE FOTO&VIDEO
Explozie de culoare, un spectacol al vârstelor îmbinat cu tradiția și cu spiritul comunitar care, la lipoveni, capătă de fiecare dată un farmec aparte.
Loading...
Lumânări la spitalul din Dorohoi, inclusiv directorul a încercat să-l salveze pe medicul șef de la Urgențe: S-a pierdut și din cauza muncii, a stresului
Medicul Ovidiu Alexa, care a încetat vineri din viață după ce a suferit un infarct, va fi depus astăzi la Capela Catedralei din Dorohoi. Toți cei care doresc să-i aducă aici un ultim omagiu o pot face timp de două zile.
Un cunoscut medic de la Spitalul Dorohoi a murit fulgerător la 46 de ani după ce a ieșit din gardă
Unul din cei mai apreciați medici de la Spitalul Municipal Dorohoi a plecat la ceruri vineri, 7 ianuarie 2022.
Ordin de la București: Se pregătesc trei ”mini spitale” provizorii, în spitalele propriu zise mai ajung doar bolnavii în stare gravă
Se înființează centre de evaluare ambulatorie la „Mavromati” și în alte două spitale. Astfel se evită aglomerația la Unitățile de Primiri Urgențe și pe secțiile din spitale.
Tânăr profesor din Botoșani, premiat pentru creativitate la Gala Angelica Gherman: Am primit un imbold care mi-a schimbat puțin percepția despre ceea ce facVIDEO & GALERIE FOTO
Întreruptă anul trecut în pandemie, când gândurile la Angelica Gherman s-au unit de la distanță în mediul virtual, Gala care-i poartă numele regretatei învățătoare s-a reluat în 2022 în condiții speciale.
Demisie la vârf în PNL, un fost secretar de stat a plecat dezgustat din partid: Nu vreau să fiu părtaș la ceea ce se întâmplă în momentul de față
Tensiunile de la nivel central, acolo unde fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a plecat din partid împreună cu mai mulți susținători, se resimt și pe plan județean. Consilierul local Maricel Maxim nu este singurul liberal botoșănean care a renunțat la funcția de conducere.
Un an de la debutul campaniei de vaccinare la Botoșani: BILANȚ prezentat de șefa DSP, peste 20.000 de persoane și-au făcut doza a treia
În urmă cu un an, la Botoșani se dădea startul campaniei de vaccinare. Iar primii medici care au dorit să se imunizeze au fost Monica Adăscăliței, Iulian Preda și Valentina Morcov.
S-ai fie rusine acelui ofiter care a comunicat ca a primit ordin de sus ca la Botosani sa nu defileze ce mai avem din armata Romana, acel personaj face haina militara de rusine minclusiv mai mari judetului care au acceptat asa ceva . Cei care au venit la ceremonia zile de 1 Decembrie au venit cu copii carora le spusese va vor vede in final armata defiland , cei mai suparati au fost copii dar astai politica . O RUSINE SI O PATA PENTRU ACEL ASA ZIS OFITER DAR SI PENTRU MAI MARI JUDETULUI PENTRU ACEASTA HOTARARE .
2 decembrie 2021, 15:10
Suntem singurii inteligenti din tara care ne am procopsit cu o gospodina.Eminescu ar fi oripilat.
1 decembrie 2021, 20:03
Am văzut pozele și primul lucru la care m-am gândit a fost:De ce trebuie sa trăiesc intr-o tara în care de ziua națională a României se pun garduri. Și unii sunt pe o parte și alții pe alta parte.Și sa vad ca de partea "buna" a gardului sunt niște persoane care au o singura calitate; membri unui partid care au pupat acolo unde trebuie.Rău, foarte rău este în tara mea.
1 decembrie 2021, 19:58
Citit de pe foi,text făcut de altii.........dar pe copii îi fortam sa spună pe de rost un text oarecare......jenanți "cuvantaci", temporari în functii!
1 decembrie 2021, 18:20
Si Hunca ???Ce cauta ?
1 decembrie 2021, 16:53
Ne-am umplut iar de patrioti.Sa-i vezi pe toti insirati in rand nu provoaca decat o mare greata.
1 decembrie 2021, 16:16
S-a mai bifat o activitate în programul, ultraîncărcat al oficialităților, parcă grăbite și nemulțumite că „puntea” s-a terminat cu o zi mai repede. „Ne scuzați că nu am respectat programul fișat!”, dar doar poporul e obligat să respecte programe și restricții, politicul funcționează după alte reguli. Vă mulțumim că ne-ați votat, naivilor!
1 decembrie 2021, 15:15
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Timp de 12 ani prin natura profesiei mele am fost în slujba cetățeanului, a celui care mi-a cerut ajutorul. Am învățat să le ascult problemele, am învățat că fiecare persoană are propria poveste și propria dorință, îns ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
21 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9449 lei
USD
Dolarul SUA
4.3614 lei
CHF
Francul elveţian
4.7821 lei
GBP
Lira sterlină
5.9178 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8290 lei
XAU
Gramul de aur
257.2300 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2416 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3843 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1405 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4856 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2032 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-6.6 o C
Dorohoi
-8.2 o C
Bucecea
-7.1 o C
Darabani
-8.6 o C
Saveni
-7.5 o C
Ştefăneşti
-2.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.