Top News
1 Decembrie la Botoșani: Momente pline de emoție la început și un munte de dezamăgire la finalul manifestațiilor – GALERIE FOTO & VIDEO

Dornici de evenimente publice în vremuri în care restricțiile par că ne ghidează viețile, sute de botoșăneni au ieșit în Centrul Istoric al municipiului pentru a urmări evenimentele programate de autorități pentru Ziua Națională a României, anul 2021.

1 Decembrie la Botoșani

 

Friguroșii au rămas în case și au urmărit la tv paradele din marile orașe, cu mult mai impresionante din punct de vedere organizatoric. Au fost însă și botoșăneni, împreună cu copii care aveau baloane în culorile tricolorului sau stegulețe, care au ieșit în Piața 1 Decembrie de la Botoșani.

 

S-au aliniat după gardurile amplasate de forțele de ordine, mai multe ca oricând în vremuri de pandemie și au așteptat startul programului.

 

Ca de fiecare dată, manifestația și-a luat avânt odată cu onorul dat Gărzii Militare de către prefectul județului, în cazul de față, Dan Nechifor, ulterior formându-se știutul careu din Centrul Istoric.

Un moment de-a dreptul emoționant oferit botoșănenilor în premieră a fost intonarea Imnului Național în mișcare de artiști ai Ansamblului Rapsozii Botoșaniului. Cântărețele Petronela Rusu, Loredana Călin, Alina Huțu și Elena Mândrescu au intonat câte o strofă din imn, acompaniate de instrumente diferite și pornind din două colțuri ale careului.

 

 

Programul neschimbat pentru politicieni 

 

Ulterior publicul a asistat la ceremonialul religios oficiat de părintele protopop Petru Fercal și în acest caz fiind bifată o premieră prin prezența lui Teodor Cenușă în calitate de preot al Capelei Militare. Protopopul Petru Fercal nu a avut un discurs pentru botoșăneni.

 

Alocuțiunile au fost susținute de șefii județului și municipiului în ordine ierarhică impusă de funcție precum și de comandantul Garnizoanei Militare Botoșani după care a urmat ceremonia de depunere a coroanelor de flori la Monumentul „Compania de mitraliere maior Ignat în atac” de reprezentanți ai unor instituții, asociații ale militarilor în rezervă și partide politice.

 

Ulterior, în mod surprinzător ceremonia a fost închisă, deși sutele de botoșăneni, copiii în mod special au venit la manifestațiile de la 1 Decembrie pentru parada militară. Nu una cu tehnică militară și sute de persoane în pas de defilare cum se întâmplă în capitală sau marile orașe, dar măcar cea obișnuită de la Botoșani.

 

Botoșăneni nemulțumiți la final

 

Nu a mai fost, oficialitățile s-au dispersat rapid după o oră petrecută la câteva grade. Un reprezentant cu grade al Garnizoanei Militare a dezvăluit că un ordin al Ministerului Apărării Naționale a interzis defilarea Gărzii de Onoare.

Ordinul a fost se pare valabil doar pentru Botoșani pentru că în celelalte orașe publicul s-a bucurat de parada militară.

Tot de pandemie se prevalează și Primăria care nici anul acesta nu a mai oferit tradiționala porție de fasole cu cârnați de Ziua României. Deși, în rest, programul s-a respectat ca în „vremurile bune”. 

De asemenea, mai multe persoane au ripostat și din cauza „liniștii” cu care s-au încheiat activitățile, în condițiile în care în anii anteriori din boxele amplasate în centru puteau fi auzite tot felul de cântece patriote: „vrem să dansăm hora unirii” îi striga un botoșănean unui militar, nemulțumit și de acest „strop” din Ziua Națională răpit de organizatori. 

În aceste condiții botoșănenii s-au îngrămădit în jurul Monumentului din Centrul Vechi pentru a face fotografii și pentru a simți că marchează și ei Ziua Națională a României.

 

 

La mulți ani, România! La mulți ani, Botoșani!

loading...
loading...
ACUM: Pregătiri în centrul istoric pentru Ziua Națională, sute de botoșăneni au venit cu steaguri și baloane tricolore – GALERIE FOTO&VIDEO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Inițiativa unui botoșănean care are efecte în întreaga țară: Primul pas l-am făcut noi - FOTO
Un blocaj creat în ultimii ani producea numeroase neajunsuri în rândul comunității.
Se caută director la cel mai mare spital din Botoșani pe un salariu de peste 16.000 de lei
Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” organizează concurs pentru ocuparea postului de director medical. Examenul va avea loc în luna septembrie și va consta în mai multe probe.
PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Bătaie sângeroasă în familie, de la o bucată de pământ! Tânărul luat cu elicopterul mușcat de câini, tatăl lui bătut cu telefonul în cap
Totul a pornit de la o turmă de vite care păștea pe un teren deținut de victime.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
S-ai fie rusine acelui ofiter care a comunicat ca a primit ordin de sus ca la Botosani sa nu defileze ce mai avem din armata Romana, acel personaj face haina militara de rusine minclusiv mai mari judetului care au acceptat asa ceva . Cei care au venit la ceremonia zile de 1 Decembrie au venit cu copii carora le spusese va vor vede in final armata defiland , cei mai suparati au fost copii dar astai politica . O RUSINE SI O PATA PENTRU ACEL ASA ZIS OFITER DAR SI PENTRU MAI MARI JUDETULUI PENTRU ACEASTA HOTARARE .
2 decembrie 2021, 15:10
Suntem singurii inteligenti din tara care ne am procopsit cu o gospodina.Eminescu ar fi oripilat.
1 decembrie 2021, 20:03
Am văzut pozele și primul lucru la care m-am gândit a fost:De ce trebuie sa trăiesc intr-o tara în care de ziua națională a României se pun garduri. Și unii sunt pe o parte și alții pe alta parte.Și sa vad ca de partea "buna" a gardului sunt niște persoane care au o singura calitate; membri unui partid care au pupat acolo unde trebuie.Rău, foarte rău este în tara mea.
1 decembrie 2021, 19:58
Citit de pe foi,text făcut de altii.........dar pe copii îi fortam sa spună pe de rost un text oarecare......jenanți "cuvantaci", temporari în functii!
1 decembrie 2021, 18:20
Si Hunca ???Ce cauta ?
1 decembrie 2021, 16:53
Ne-am umplut iar de patrioti.Sa-i vezi pe toti insirati in rand nu provoaca decat o mare greata.
1 decembrie 2021, 16:16
S-a mai bifat o activitate în programul, ultraîncărcat al oficialităților, parcă grăbite și nemulțumite că „puntea” s-a terminat cu o zi mai repede. „Ne scuzați că nu am respectat programul fișat!”, dar doar poporul e obligat să respecte programe și restricții, politicul funcționează după alte reguli. Vă mulțumim că ne-ați votat, naivilor!
1 decembrie 2021, 15:15
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din punctul de vedere al educației este total nerecomandabil, chiar interzis prin lege, și avem și mecanisme, să faci meditații cu propriii elevi de la clasă. Este pentru prima oară când avem și mecanisme prin care putem să ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8793 lei
USD
Dolarul SUA
4.8008 lei
CHF
Francul elveţian
5.0325 lei
GBP
Lira sterlină
5.7839 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5491 lei
XAU
Gramul de aur
272.7882 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2495 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2051 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3341 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7222 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1985 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6560 lei
Vremea
astăzi
Botosani
28.3 o C
Dorohoi
25.2 o C
Bucecea
28.0 o C
Darabani
24.6 o C
Saveni
25.4 o C
Ştefăneşti
29.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.