Ştiri
Vot cu certuri pentru decapitarea directorului adjunct de la Urban Serv – VIDEO

În ședința ordinară a Consiliului Local din 30 octombrie, pe nota anexă a fost inclus un proiect de hotărâre privitor la mandatarea a doi consilieri care să voteze în numele Adunării Generale a Acționarilor (AGA) chestiuni ce vizează societatea Urban Serv.

Vot în doi oameni

 

Mai exact majorarea capitalului social în vederea achiziției unei utilaje pentru activitatea de salubrizare și deszăpezire, prezentarea situațiilor financiare și a indicatorilor de performanță pe primul semestru din 2018, aprobarea organigramei și statului de funcții precum și prelungirea mandatelor actualilor administratori până la organizarea unui concurs.

 

Proiectul a stârnit discuții aprinse, liberalii acuzând social democrații că au numit șefi pe criterii politice și au perturbat activitatea din cadrul societății. La proiectul de astăzi, secretarul interimar al Primăriei, Oana Georgescu a dat aviz de legalitate parțial acestei hotărâri, din cauza modificării organigramei și statului de funcții.

 

La această chestiune, practic prin noua organigramă, directorul adjunct devine director tehnic, iar Cezar Nicuță nu mai poate ocupa postul deoarece nu are studii în domeniu.

 

„Rămâne să stabilim împreună cu CA. Este noua organigramă și să vedem ce spune contractul. CA-ul va analiza, dl Nicuță este încă director la acest moment. Din momentul în care AGA aprobă noua organigramă, CA va decide cu privire la statutul dlui Nicuță”,

Simion Drelciuc, director general SC Urban Serv SA

 

Cezar Nicuță pe buza prăpastiei

 

Ioan Brînzei ș Vasile Chiru au fost desemnați să voteze punctele de pe ordinea de zi. Odată comunicată decizia cu modificarea organigramei, Consiliul de Administrație prin dispoziție poate dispune încetarea contractului de mandat în cazul lui Cezar Nicuță. Dar asta numai după ce revine din concediul medical.

 

De cealaltă parte, încă directorul adjunct al societății, Cezar Nicuță susține că actualul CA funcționează nelegal întrucât nu este înregistrat la Registrul Comerțului, ori președintele CA, Viorica Andronachi susține că în cazul unui consiliu provizoriu, acest lucru nu se aplică.

 

„Să știți că am acceptat acest lucru verificând dacă sunt în legalitate, dacă ocupăm în legalitate, temporar, în baza mandatului pe care ni l-ați dat dv. această calitate de administrator. Sunt pe rolul instanței acțiuni și probabil că instanța se va pronunța dacă noi am funcționat sau nu am funcționat legal. Vreau să vă informez că situația pe care am găsit-o la Urban Serv este una care nu mi-am putut explica că poate exista. Activitatea societății era total blocată la data venirii mele”,

Viorica Andronachi, președinte CA din cadrul SC Urban Serv SA

 

Președintele CA-ului de la Urban Serv a subliniat că atenția generală ar trebui să fie concentrată spre cei 340 de salariați ai unității și către activitățile principale și nicidecum pe rezolvarea unor „probleme de orgolii personale”

 

„Eu nu am nici o problemă cu absolut nimeni, dar vreau să vă spun că dacă dv. doriți să se schimbe lucrurile la Urban Serv trebuie să acceptați faptul că activitățile din subordinea adjunct sunt de natură tehnică. Pur tehnică”,

Viorica Andronachi, președinte CA din cadrul SC Urban Serv SA

 

Liviu Toma lăsat în aer

 

Nu este la acest moment extrem de clar dacă Liviu Toma, directorul suspendat al Urban Serv mai are post pe care să revină după mandatul de vicepreședinte la CJ, sau nu. Pe de o parte, reprezentanții Urban Serv susțin că acest post era tehnic la momentul ocupării de Liviu Toma și că a fost schimbat în director adjunct de Cezar Nicuță, pentru a putea îndeplini condițiile să-l ocupe. Și prin votul de astăzi se revine la starea inițială.

 

Însă, oricum este o chestiune de ordin juridic dacă Liviu Toma poate reveni pe post pentru că, la momentul suspendării nu și-a delegat atribuțiile către o altă persoană, așa cum ar cere legea.

loading...
PSD-iştii se execută între ei: director rămas fără post în războiul găştilor din partid, suferă tot oraşul

 

Recensământ de probă al populației din Botoșani printr-o procedură în premieră
Direcția Județeană de Statistică este implicată în recensământul populației și locuințelor care va avea loc anul următor.
În cădere liberă? Informatica s-a prăbușit la Botoșani, două medalii și niciun elev în lotul național
Pe 7 și 8 aprilie 2021 a avut loc faza națională a Olimpiadei de Informatică pentru elevii de liceu și de gimnaziu.
Liviu Toma, în asentiment liberal: La fel ca și colegii PNL, fără a avea vreo înțelegere cu dlor...
Social democrații din plenul municipal nu contează pe votul viceprimarului Liviu Toma nici la această ședință.
Cătălin Flutur, despre votul pentru Eltrans: Este complet ilegal, noi nu vrem să fim părtași
La momentul în care a anunțat că aleșii municipali PNL nu vor vota propunerile făcute de grupul PSD pentru Consiliul de Administrație de la Eltrans, fostul primar a venit și cu explicații.
VOT pentru administratorii provizorii de la Eltrans, liberalii cu vicele „adoptat” NU participă
S-a ajuns la momentul delicat al ședinței de Consiliu Local privitor la situația Consiliului de Administrație de la societatea Eltrans.
ACUM: Ședința decisivă pentru administratorii de la Eltrans, consilierii au venit TOȚI la ședință 
În aceste momente la Casa de Cultură a Sindicatelor are loc o ședință extraordinară de Consiliu Local cu trei proiecte supuse dezbaterii. 
7,23 rata de infectare într-o localitate din Botoșani, îmbolnăviri apărute în urma unor petreceri private
Din fericire, în ultimele 24 de ore nu a mai fost confirmată pozitiv nicio persoană din acea localitate.
O doctoriță de 70 de ani, din Botoșani, străbate 300 de km până la serviciu și înapoi
Și asta pentru că este singurul medic ATI dintr-un spital municipal.
Vaccinare cu Astra Zeneca FĂRĂ programare: Anunțul DSP Botoșani
Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) în urmă cu puțin timp.
Loading...
Amenzi de 8.000 de lei în ultimele ore, peste 1.200 de persoane verificate
Noi sancțiuni au fost date în ultimele 24 de ore.
Polițiștii au verificat starea tehnică a mașinilor, RAZIE în municipiu
Au fost acordate sancțiuni de aproape 7.000 de lei.
Alexandra Huțu: Politizare pe bandă rulantă la instituții strategice, fără niciun respect pentru viața și sănătatea oamenilor!
Deputatul social-democrat botoșănean Alexandra Huțu a solicitat explicații publice Ministerului Sănătății și conducerii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate cu privire la numirile politice realizate și pregătite de Guvernul Dreptei, inclusiv în județul Botoșani.
Municipiul Botoșani IESE din scenariul roșu – SITUAȚIA de miercuri
În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani au fost înregistrate 61 de cazuri noi de infecții.
Imagini spectaculoase din Peștera vestitului haiduc Coroi – FOTO&VIDEO
O atracție turistică ce nu trebuie ratată!
Loading...
Raluca Turcan schimbă toate contractele de muncă
În contractul de muncă a fost introdus o nouă obligație pentru angajator.
”Cadrele didactice care nu sunt vaccinate vor preda online” – Ipoteza care a stârnit REVOLTA cadrelor didactice
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut marți, într-o conferință, că există o “presiune din ce în ce mai mare din partea părinților” ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie “doar cu cadrele didactice vaccinate”.
OFICIAL: Noi criterii de carantinare a localităților, ordinul a apărut deja în Monitorul Oficial
Se va lua în calcul și numărul de teste Covid efectuate, precum și gradul de ocupare a paturilor din spitale.
Președintele ALDE Botoșani candidează pentru o funcție în conducerea centrală a partidului
Echipa din care face parte președintele ALDE Botoșani la Congresul Național al partidului este condusă de Daniel Olteanu, cel care va candida pentru funcția de președinte al formațiunii politice.
LA MULȚI ANI: Sărbătorim astăzi o legendă a sportului mondial născută la Botoșani - FOTO
Este una dintre cele mai valoroase sportive din istoria României, cu cinci titluri olimpice în palmares. Doar Elisabeta Lipă și Steven Redgrave au mai atins performanța. 
Șoferii NU vor putea contesta amenzile rutiere în județul de domiciliu
Adoptată tacit la Senat, propunerea nu a trecut însă de votul decisiv.
Ura ura ura in sfârșit am scăpat de statul paralel la Urban Serv. De mâine va fi doar lapte și miere, se vor mari salariile, se vor plăti orele suplimentare și nici un salariat nu va mai fi hărțuit in instanța.
30 octombrie 2018, 20:45
Nu este atributul AGA desființarea și înființarea unor posturi in organigrama US, este exclusiv atributul CA-ulii, doar dacă membrii CA-ului le este frica de consecințe și caută alți vinovați, atunci încearcă sa împingă in CL luarea deciziilor.
30 octombrie 2018, 17:57
Fără aviz favorabil din partea juriștilor din primărie punctul respectiv de pe ordinea de zi nu va primi aviz de legalitate de la prefectura, dacă prefectul respecta legea
30 octombrie 2018, 17:38
Noi știm ca acest post era de director adjunct de prin 2013. Cineva minte totuși.
30 octombrie 2018, 17:29
Este o practica ca atunci când vrei sa scapi de cineva sa se desființeze postul și sa se înființeze unul nou cu o alta denumire pt ca cel care l-a deținut ulterior sa nu mai corespundă dpdv al profesiei. La ce am citit despre acest subiect in presa este clar ca s-a constituit un grup infracțional cu scopul de a îndepărta o persoana incomoda din conducere. Partea dificila este in situația in care instanța va da câștig decăzută persoanei incomode, cine plătește distracția ???
30 octombrie 2018, 17:25
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
 „Am reluat o poveste mai veche, dacă nu mă înșel din 2016, la sistemul de supraveghere din municipiul Botoșani. Noi am trimis o adresă cu ajutorul colegilor de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) în baza Legii 333 ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9226 lei
USD
Dolarul SUA
4.1180 lei
CHF
Francul elveţian
4.4688 lei
GBP
Lira sterlină
5.6719 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7764 lei
XAU
Gramul de aur
230.7072 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3715 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1662 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1897 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6619 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.0 o C
Dorohoi
4.8 o C
Bucecea
4.3 o C
Darabani
3.8 o C
Saveni
5.3 o C
Ştefăneşti
5.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.