Ştiri
Vot cu certuri pentru decapitarea directorului adjunct de la Urban Serv – VIDEO

În ședința ordinară a Consiliului Local din 30 octombrie, pe nota anexă a fost inclus un proiect de hotărâre privitor la mandatarea a doi consilieri care să voteze în numele Adunării Generale a Acționarilor (AGA) chestiuni ce vizează societatea Urban Serv.

Vot în doi oameni

 

Mai exact majorarea capitalului social în vederea achiziției unei utilaje pentru activitatea de salubrizare și deszăpezire, prezentarea situațiilor financiare și a indicatorilor de performanță pe primul semestru din 2018, aprobarea organigramei și statului de funcții precum și prelungirea mandatelor actualilor administratori până la organizarea unui concurs.

 

Proiectul a stârnit discuții aprinse, liberalii acuzând social democrații că au numit șefi pe criterii politice și au perturbat activitatea din cadrul societății. La proiectul de astăzi, secretarul interimar al Primăriei, Oana Georgescu a dat aviz de legalitate parțial acestei hotărâri, din cauza modificării organigramei și statului de funcții.

 

La această chestiune, practic prin noua organigramă, directorul adjunct devine director tehnic, iar Cezar Nicuță nu mai poate ocupa postul deoarece nu are studii în domeniu.

 

„Rămâne să stabilim împreună cu CA. Este noua organigramă și să vedem ce spune contractul. CA-ul va analiza, dl Nicuță este încă director la acest moment. Din momentul în care AGA aprobă noua organigramă, CA va decide cu privire la statutul dlui Nicuță”,

Simion Drelciuc, director general SC Urban Serv SA

 

Cezar Nicuță pe buza prăpastiei

 

Ioan Brînzei ș Vasile Chiru au fost desemnați să voteze punctele de pe ordinea de zi. Odată comunicată decizia cu modificarea organigramei, Consiliul de Administrație prin dispoziție poate dispune încetarea contractului de mandat în cazul lui Cezar Nicuță. Dar asta numai după ce revine din concediul medical.

 

De cealaltă parte, încă directorul adjunct al societății, Cezar Nicuță susține că actualul CA funcționează nelegal întrucât nu este înregistrat la Registrul Comerțului, ori președintele CA, Viorica Andronachi susține că în cazul unui consiliu provizoriu, acest lucru nu se aplică.

 

„Să știți că am acceptat acest lucru verificând dacă sunt în legalitate, dacă ocupăm în legalitate, temporar, în baza mandatului pe care ni l-ați dat dv. această calitate de administrator. Sunt pe rolul instanței acțiuni și probabil că instanța se va pronunța dacă noi am funcționat sau nu am funcționat legal. Vreau să vă informez că situația pe care am găsit-o la Urban Serv este una care nu mi-am putut explica că poate exista. Activitatea societății era total blocată la data venirii mele”,

Viorica Andronachi, președinte CA din cadrul SC Urban Serv SA

 

Președintele CA-ului de la Urban Serv a subliniat că atenția generală ar trebui să fie concentrată spre cei 340 de salariați ai unității și către activitățile principale și nicidecum pe rezolvarea unor „probleme de orgolii personale”

 

„Eu nu am nici o problemă cu absolut nimeni, dar vreau să vă spun că dacă dv. doriți să se schimbe lucrurile la Urban Serv trebuie să acceptați faptul că activitățile din subordinea adjunct sunt de natură tehnică. Pur tehnică”,

Viorica Andronachi, președinte CA din cadrul SC Urban Serv SA

 

Liviu Toma lăsat în aer

 

Nu este la acest moment extrem de clar dacă Liviu Toma, directorul suspendat al Urban Serv mai are post pe care să revină după mandatul de vicepreședinte la CJ, sau nu. Pe de o parte, reprezentanții Urban Serv susțin că acest post era tehnic la momentul ocupării de Liviu Toma și că a fost schimbat în director adjunct de Cezar Nicuță, pentru a putea îndeplini condițiile să-l ocupe. Și prin votul de astăzi se revine la starea inițială.

 

Însă, oricum este o chestiune de ordin juridic dacă Liviu Toma poate reveni pe post pentru că, la momentul suspendării nu și-a delegat atribuțiile către o altă persoană, așa cum ar cere legea.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
PSD-iştii se execută între ei: director rămas fără post în războiul găştilor din partid, suferă tot oraşul

 

Probleme pentru un titular de la FCSB înainte de meciul cu FC Botoșani
Elias Charalambous are bătăi de cap chiar înainte de meciul cu FC Botoșani de duminică, 25 februarie 2024.
Durere la moartea unei mămici de 42 de ani: Un simbol al iubirii necondiționate și al spiritului neînfrânt
Asociația „Salvează o Inimă” a organizat o campanie de strângere de fonduri, însă din nefericire femeia s-a stins din viață vineri, 23 februarie 2024.
Carte realizată în memoria Alexandrei Ivanov cu poezii și mărturii tulburătoare: Lansăm o invitație pentru toți...
Invitație lansată pentru toate persoanele care au cunoscut-o pe Alexandra Ivanov, tânără moartă la Maternitatea Botoșani.
Necaz la vamă pentru un șofer prins cu o mașină „fantomă”
Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz. 
Asfalt turnat pe o stradă de la periferia orașului – FOTOGALERIE
Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Un oraș din Suceava a devenit oficial stațiune turistică
Lista noilor stațiuni a fost publicată deja în Monitorul Oficial.
Doina Federovici, printre nominalizări: Ciolacu vrea mai multe doamne în funcțiile de top din administrație  
Declarațiile au fost făcute la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Mureş. 
Cu polițiștii pe urmele lui: Un botoșănean s-a izbit cu mașina într-un bar – FOTOGALERIE
Botoșăneanul nu a oprit la semnalele polițiștilor suceveni.
Bagaj suspect la Uvertura Mall, desfășurare de forțe seara trecută – VIDEO
A fost agitație vineri seară lângă cel mai mare centru comercial din Botoșani.
Iftime, enervat de amenințările cu exodul primarilor: Pleacă așa cu două valize de voturi în spate? / Ce, sunt singurii? VIDEO
Amenințările mai mult sau mai puțin voalate pe care unii primari le-au făcut după acțiunile declanșate de conducerea centrală privind impunerea lui Valeriu Iftime în funcția de președinte interimar al PNL Botoșani l-au enervat pe omul de afaceri.
Chirii majorate cu câțiva lei pentru specialiștii din Sănătate – LISTA prețurilor
Cuantumul actualizat al chiriilor va fi aprobat de către consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare de miercuri, 28 februarie 2024.
Fotbalistul din Botoșani, salt spectaculos, de la Memorialul Ion Bordeanu la Liga 1 – VIDEO
Este unul dintre jucătorii de perspectivă de la FC Botoșani.
Săptămână încărcată de filme la Happy Cinema – PROGRAMUL
Cinematrograful din Uvertura Mall a anunțat numeroase filme ce vor fi proiectate în perioada 23-29 februarie 2024.
OFICIAL: Portarul bosniac a semnat cu FC Botoșani
Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a clubului astăzi, 23 februarie 2024. 
ASTĂZI: Monica Adăscăliței reconfirmată pe funcția de manager a Spitalului Județean Mavromati
Primul mandat de interimat pentru medicul urgentist numit în funcția de conducere a celui mai mare spital al județului a expirat deja.
REZULTATE simulare Evaluarea Națională: Nicio medie de 10 la Botoșani – PROCENTUL de promovare la ambele probe
Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani a primit rezultatele centralizate ale simulării Evaluării Naționale 2024.
Se închide patinoarul din parcul de agrement Cornișa, rămas bun cu mascota Minnie
Botoșănenii mai pot profita câteva zile de distracția pe gheață.
Examenul auto: „Sala” se va putea da oriunde în țară, instructor de la Botoșani - Așa se vor reduce timpii de așteptare
Camera Deputaților a adoptat la jumătatea lunii februarie a acestui an un proiect care prevede ca examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere să poată fi dat oriunde în țară, nu numai în localitatea de domiciliu a candidaților.
Botoșani, printre județele cu cele mai mici salarii din Moldova
Angajații vor avea de suferit și în următorii trei ani.
Elicopterul SMURD chemat pentru un botoșănean în stare gravă
Aeronava sanitară a fost chemată astăzi, 23 februarie 2024, în cel de-al doilea municipiu al județului. 
Ura ura ura in sfârșit am scăpat de statul paralel la Urban Serv. De mâine va fi doar lapte și miere, se vor mari salariile, se vor plăti orele suplimentare și nici un salariat nu va mai fi hărțuit in instanța.
30 octombrie 2018, 20:45
Nu este atributul AGA desființarea și înființarea unor posturi in organigrama US, este exclusiv atributul CA-ulii, doar dacă membrii CA-ului le este frica de consecințe și caută alți vinovați, atunci încearcă sa împingă in CL luarea deciziilor.
30 octombrie 2018, 17:57
Fără aviz favorabil din partea juriștilor din primărie punctul respectiv de pe ordinea de zi nu va primi aviz de legalitate de la prefectura, dacă prefectul respecta legea
30 octombrie 2018, 17:38
Noi știm ca acest post era de director adjunct de prin 2013. Cineva minte totuși.
30 octombrie 2018, 17:29
Este o practica ca atunci când vrei sa scapi de cineva sa se desființeze postul și sa se înființeze unul nou cu o alta denumire pt ca cel care l-a deținut ulterior sa nu mai corespundă dpdv al profesiei. La ce am citit despre acest subiect in presa este clar ca s-a constituit un grup infracțional cu scopul de a îndepărta o persoana incomoda din conducere. Partea dificila este in situația in care instanța va da câștig decăzută persoanei incomode, cine plătește distracția ???
30 octombrie 2018, 17:25
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
13.5 o C
Dorohoi
12.1 o C
Bucecea
11.1 o C
Darabani
10.4 o C
Saveni
14.3 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.