Ştiri
Trei colegi de clasă, 10 pe linie la Bac: Există concepţia greşită că la noi în ţară nu se poate face nimic - FOTO

Trei colegi de clasă dintr-un orăşel cu 20.000 de locuitori au luat 10 pe linie la Bacalaureat, fără pregătiri sau nopţi nedormite. 

Trei dintre cele patru medii de 10 din judeţul Botoşani de la Bacalaureat au fost obţinut de trei tineri colegi de clasă din Dorohoi, de la Liceul „Regina Maria“. În Dorohoi, un oraş cu numai 20.000 de locuitori, acest lucru nu este chiar o întâmplare, pentru că liceul amintit este o adevărată fabrică de olimpici şi elevi cu rezultate deosebite la Bacalaureat.

 

Roxana Ghicioc, Andrei Alexandru Hriţcu şi Bianca Streteanu,colegi de clasă la profilul de Ştiinţe ale Naturii, sunt cei trei colegi.

„Este o performanţă inedită. Din câte ştiu nu s-a mai întâmplat aşa ceva niciodată la noi, ca trei elevi din aceeaşi clasă să obţină 10 pe linie la Bacalaureat. Nu este chiar o surpriză fiindcă întreaga clasă din care provin cei trei tineri a reuşit să obţină note foarte mari la examen“, spune Gabriela Bolohan, directorul Liceului „Regina Maria“.

Cei trei elevi au fost mereu vârful de lance al clasei, iar Bianca Streteanu a fost şi şefă de promoţie, cu medii de 10 pe linie în aproape toţi anii de studiu. Bianca spune că nu şi-a pierdut niciodată nopţile învăţând şi nici nu a făcut pregătire suplimentară. Pur şi simplu şi-a făcut datoria ca elev încă din clasa a I-a.

„Media 10 la Bacalaureat nu a fost o întâmplare, ci rodul muncii de 12 ani la şcoală. Evident, să nu creadă cineva că am stat doar cu nasul în carte. Am îmbinat relaxarea cu învăţătura. A fost totul firesc, ca şi cum aş fi avut teză. De altfel, ca să obţii 10 la Bacalaureat trebuie să înveţi de la început, să fii conştincios, să fii atent la ore, să-ţi faci temele, să citeşti. În aceste mod nu se adună materie nerecuperată şi ai timp fără probleme şi pentru relaxare. Trebuie să te pregăteşti cum trebuie încă din clasa a I-a, să ai baze bine formate“, spune Bianca.

Tânăra este olimpică la limba română, la biologie şi limba franceză. Alexandru Hriţcu este, la rândul său, un elev cu performanţe deosebite în domeniul matematicii. Alex spune că nota 10 la Bacalaureat este rezultat unei educaţii constante.

„Este o iluzie faptul că poţi să recuperezi multă materie în ultimul an, în ultimii doi ani sau, mai grav, în doar câteva luni. Nu este foarte greu Bacalaureatul dacă deja ţi-ai format bazele şi ai o disciplină a muncii. Totul se bazează pe disciplină. Eu am timp şi de învăţătură, dar şi de fotbal sau jocuri video. Pentru că am un program bine stabilit şi am priorităţi“, spune Alexandru.

Cei trei tineri nu şi-au dorit neapărat nota maximă.

„Notele nu ne definesc pe noi. Ci ceea ce vom realiza după terminarea studiilor, impactul pe care îl vom avea în societate. Dar trebuie să recunosc că mi-a creat un sentiment plăcut acest rezultat“, spune şi Roxana Ghicioc.

Între cei trei colegi de clasă cu 10 la Bac, nu a existat niciodată rivalitate.

„Fiecare are visele şi aspiraţiile lui. De ce să existe rivalitate? Din contră, ne ajutam. Era mai mult un brainstorming. A fost o clasă unde s-a învăţat mult şi erau rezultate bune. O generaţie conştincioasă, care efectiv nu avea cum să nu ducă la performanţă. Ne impulsionam unul pe celălalt. La modul pozitiv“, adaugă Roxana.

Cei trei absolvenţi de nota 10 şi-au făcut deja planuri pentru viitor. Toţi trei vor să rămână în ţară şi să încerce să-şi facă o carieră aici. Nu au luat în considerare varianta plecării peste hotare.

„Aş vrea să urmez medicina, la Iaşi. Eu îmi doresc foarte mult să rămân în ţară şi chiar m-aş întoarce la spitalul din Dorohoi să profesez“, spune Bianca Streteanu.

Tânăra speră să contribuie la schimbarea mentalităţii din România.

„Dacă noi plecăm, lucrurile vor rămâne aşa cum sunt“, adaugă Bianca pentru Ziarul Adevărul

Roxana Ghicioc vrea să urmeze Politehnica la Bucureşti, în domeniul electronicii. Crede că ea face parte dintr-o generaţie care ar trebui să se implice în schimbarea României. „

Există concepţia greşită că la noi în ţară nu se poate face nimic. Eu zic că fără muncă nu se face nimic. Dacă munceşti şi te dedici cred că poţi schimba ceva şi totul devine posibil. Dacă noi am pleca ar rămâne doar cei care zic «nu pot»“, spune Roxana.

Dorinţa de evadare, cheia succesului

„Acum trei ani am avut două medii de 10, acum doi ani am avut din nou o medie de 10. Acum am avut într-adevăr o performanţă deosebită. Întreaga clasă din care provin cei trei elevi cu media 10 are note foarte bune la Bacalaureat. La română, media pe clasă este de 9,20 la Bac. Au pe clasă 6-7 note de zece la matematică. Alte 7 la română, dar şi la alte obiecte“, spune Gabriela Bolohan, directoarea Liceului „Regina Maria“.

Ea mai arată că perspectivele reduse, sărăcia şi mentalităţile din nordul extrem al României reprezintă o motivaţie pentru elevi de a învăţa şi a încerca să evadeze către locuri cu mai multe şanse.

„Copiii vor să iasă în evidenţă, vor să fie buni şi sunt motivaţi pentru a depăşi graniţele lumii acesteia mici în care trăiesc“, spune Gabriela Bolohan.

A patra medie de 10 la Bac din judeţ a fost obţinută după contestaţii de o elevă a Colegiului Naţional „AT Laurian“ din Botoşani.

download from google play download from apple store

 

loading...
TREI elevi botoșăneni au media ZECE la bacalaureat – LISTA
REZULTATE bac după contestații: Încă o elevă botoșăneancă de nota ZECE
Copiii de ZECE ai județului au intrat la liceu: UNDE au fost repartizați

 

Scenariu ca în filme: Un botoşănean şi amicul lui s-au baricadat în maşină la vederea poliţiştilor
Un scenariu desprins parcă din filme s-a derulat la primele ore ale dimineţii de marţi, în judeţul vecin.
Sportiva din Botoșani considerată cea mai frumoasă voleibalistă din țară, a semnat un nou contract – GALERIE FOTO
Are 18 ani și este considerată a fi una dintre cele mai atrăgătoare sportive din țară. Vine de la Botoșani unde s-a îndrăgostit iremediabil de volei.
Noi probleme în învățământul botoșănean: Suntem blocați
Unitățile de învățământ din Botoșani se confruntă cu noi probleme. 
Mamă cu copil în cărucior tâlhărită în plină stradă de un botoşănean
O femeie, ce ieşise la o plimbare cu familia, a fost urmărită şi apoi deposedată de geantă.
Doliu în familia unei consiliere de la municipiu
Marţi, 18 septembrie, a fost ultima zi pe această lume pentru Mărioara Damache, bunica Andreei Buiuc, consilier municipal.
Aproape 80 de locuri de parcare scoase la licitație – ZONELE
Primăria Botoșani organizează o nouă licitație cu strigare pentru locurile de parcare din municipiu care sunt în prezent libere.
Moarte ŞOCANTĂ : Un bărbat şi-a găsit sfârşitul în pădure
O nouă tragedie a avut loc azi-dimineaţă la Botoşani.
Bugetarii de la Botoșani care vor ieși în stradă pentru bani: Nu s-a rezolvat nimic
Nemulțumirile continuă în rândul unor bugetari de la Botoșani.
Limitatoare de viteză montate pe încă o stradă din Botoșani – FOTOGALERIE
Municipalitatea prin Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) a procedat la montarea de noi limitatoare de viteză.
TOȚI directorii de școli de la Botoșani sunt de „Foarte bine”
Coordonatorii unităților de învățământ de la Botoșani au trecut print-un proces de evaluare a activității aferente anului școlar precedent.
A MURIT botoşăneanul care s-a aruncat într-un cazan clocotit
Bărbatul de 59 de ani din Botoşani, care săptămâna trecută s-a aruncat într-un cazan clocotit, a decedat.
ATENŢIE la extinderea pestei porcine! Recomandări de la DSVSA
Pesta porcină africană, cea mai periculoasă boală la porc, nu afectează sănătatea omului. Aceasta duce la decesul porcinelor iremediabil, pentru că nu există vaccin contra acestei boli.
Elevii care fac autostopul pentru a merge la şcoală: Îi spun mereu să aibă grijă cu cine se urcă în maşină
Peste 100 de elevi dintr-o comună botoşăneană nu au cu ce merge la şcoală. 
Botoșănean oprit în trafic: CE i-au găsit polițiștii în portbagaj 
Un autoturism, condus de un bărbat din municipiul Botoşani, a fost oprit în trafic pentru control.
Căruţă nesemnalizată, spulberată de o maşină: Un bărbat transportat la spital
Un grav accident de circulaţie a avut loc aseară pe un drum din judeţul Botoşani.
Bărbat luat în plin de un șofer de 19 ani, după o traversare în grabă
Un bărbat de 40 de ani, din Botoșani, a ajuns la spital după ce a fost izbit de un autoturism, condus de un tânăr.
Șoferii vor scoate din buzunar de ZECE ori mai mulți bani!
Una dintre legile cu impact major asupra celor peste 6 milioane de șoferi din România se modifică iar. Printre propunerile cu mari șanse de a trece sunt și măsuri care ar duce, pe termen scurt, la creșterea costurilor suportate de șoferi.
Zeci de saci de gunoi adunaţi de poliţiştii locali din pădurea Rediu - GALERIE FOTO
Let’s Do It, România!” reprezintă o acţiune de colectare a deşeurilor, organizată la nivel național, prin care se promovează protejarea mediului înconjurător. La această iniţiativă bazată pe voluntariat, ce a avut loc în data de 15 septembrie, au participat și efective ale Poliției Locale Botoșani. 
Veste BOMBĂ pentru părinţi: Alocațiile copiilor s-ar putea mări de anul viitor
Alocațiile copiilor se vor mări, întocmai cum spune noua propunere legislativă.
Mesaj CONFUZ al  blondei din Botoşani înaintea referendumului pentru familie
Mesajul PNL înainte de referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie este cât se poate de confuz. 
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Trebuiau să intervină Jandarmeria și Poliția în forță la priveghiul de cinci zile?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Trăim într-o lume foarte normală și probabil lucrurile astea, într-un fel pitorești, tradiționale, apar ca un subiect. Ca să fiu foarte sinceră, faptul că au cântat, dacă s-a bătut cineva, probabil au fost doi drogați. ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6524 lei
USD
Dolarul SUA
3.9764 lei
CHF
Francul elveţian
4.1141 lei
GBP
Lira sterlină
5.2395 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5396 lei
XAU
Gramul de aur
153.8126 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2372 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4389 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8832 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0701 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1830 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6237 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25 o C
Dorohoi
27 o C
Bucecea
28.9 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
25 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.