Ştiri
Profesorul care s-a împrumutat la bancă pentru a-i duce pe copii în excursie impresionează din nou: Muncește în Spania pentru a putea continua activitățile cu copiii din Botoșani

Este profesor de religie într-un sat din nordul Botoșanilor și probabil că nici o programă școlară nu reușește să facă ceea ce Vasile Postolachi și-a propus și chiar reușește: să facă din copii oameni buni. Iar pentru asta nu se dă înapoi de la niciun sacrificiu.

Le-a promis copiilor de pe ambele maluri ale Prutului o excursie de trei zile. Doar că socotelile inițiale nu s-au mai potrivit atunci când au fost gata de purces la drum. Fără să stea pe gânduri, profesorul de religie Vasile Postolachi, din Rădăuți-Prut, a făcut credit la bancă. Gestul său a impresionat o țară întreagă, iar vestea s-a dus chiar și dincolo de granițe.

 

Acum, profesorul se află în Spania, unde muncește pentru ca din toamnă să poată continua proiectele de suflet cu elevii săi.

 

”Pentru a merge mai departe cu proiectele începute, uneori trebuie să muncim și extra, și asta pentru următoarele activități pe care vrem să le facem, cu ajutorul lui Dumnezeu, din toamnă”, a mărturisit în cadrul interviu pentru Antena1 Vasile Postolachi, profesorul de religie din Rădăuți-Prut.

 

Dascălul reușește ca, de câțiva ani, să treacă Prutul alături de o inimoasă echipă pe care a strâns-o în jurul său. Cartea care unește inimi a devenit, astfel, un proiect prin care mii de elevi basarabeni au ocazia să vorbească și să citească în limba română.

 

Cum a pornit totul?

 

”Ideea proiectului Cartea unește inimi este strâns legată de locul de unde sunt eu, un sat de pe malul Prutului. Eu am crescut în Bajura, un sătuc frumos de pe malul Prutului, și adeseori când eram copil și mergeam cu vacile stăteam de vorbă cu copiii de peste Prut. Mi se părea ciudat, eram copii din două țări diferite, dar vorbeam aceeași limbă. Pe atunci nu știam eu care este adevărul istoric. Astfel se năștea dragostea de a cunoaște lumea de dincolo de Prut. La asta s-a adăugat dragostea bunicii mele pentru Basarabia”, spune Vasile Postolachi, profesorul de religie.

 

Iar atunci când, peste ani, a devenit profesor într-un alt sat pe malul Prutului, Rădăuți-Prut, unde este titular din 2014, primul lucru pe care a vrut să îl facă a fost să pornească un proiect cu profesorii și elevii de pe ambele maluri ale Prutului.

 

”Am pornit în 2016 cu un grup de profesori de la Rădăuți Prut, care m-au sprijinit, împreună am trecut Prutul la primul liceu care ne-a ieșit în cale”, a povestit profesorul.

 

Despre creditul pe care l-a făcut în 2018 spune că nu e nimic ieșit din comun.

 

”În 2018 am făcut creditul la bancă. 2018 a fost un an special pentru noi, se împlineau 100 de ani de la Marea Unire. Printr-o excursie am vrut să realizăm și noi o Mică Unire, cu copii din cele trei țări, Moldova, România și Ucraina. Am pornit cu o sumă de bani, apoi pe ultima sută de metri am observat că banii nu sunt suficienți. Am făcut acest gest, care nu mi se pare deosebit, pentru că bucuria copiilor este mult, mult mai mare și este mai presus de bani. Nu puteam să dezamăgim speranțele a 36 de copii care așteptau excursie de trei zile”, rostește Vasile Postolachi.

 

Recunoaște că nu ar fi reușit nimic fără ajutorul lui Dumnezeu. Iar proiectele sale nu se vor opri aici.

 

”Dorim să continuăm acest proiect, aș vrea mult să ajut o școală din Moldova care a intrat în renovare, dar nu dispune de fonduri foarte multe. Dacă nu ne ajutăm când avem nevoie nu ne mai putem numi prieteni. Vreau să îi aduc și pe ei să își vadă țara”, spune profesorul.

 

Vasile Postolachi este profesorul de religie care predă despre viață. Despre cum să fim oameni și despre ce înseamnă aproapele.

 

”Eu predau religie. Dar mă axez nu neapărat pe partea teoretică, eu încerc să lucrăm la a fi mai buni. Mergem cu copiii la oameni nevoiași. Dacă eu văd că acești copii sunt mai buni atunci pot spune că ora de religie și-a făcut efectul”, spune Vasile Postolachi, profesorul de religie din Rădăuți-Prut.

loading...
Profesorul din Botoșani care s-a ÎMPRUMUTAT la bancă pentru a-i duce în excursie pe elevii nevoiaşi
Elevii pregătiți de profesorul de la Botoșani au triumfat din nou: AUR și ARGINT la Bratislava

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
ASTĂZI: Mașină cu roțile –n sus, două persoane rănite - FOTO
Un eveniment rutier a avut loc duminică în județul Botoșani.
GALERIA CU POEȚI: Robert G. Elekes - spectacolul contradicțiilor
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu își propune, într-un parteneriat media cu ziarul Botoșăneanul, să prezinte, în ediția de duminică a rubricii GALERIA CU POEȚI, câte un laureat al Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu – Opus Primum.
DOLIU: S-a stins din viață un preot din Botoșani
Un cunoscut preot din Botoșani a murit.
Doina Federovici: La Consiliul Județean voi continua programele de asfaltări și extinderi de utilități publice inițiate de PSD pentru fiecare localitate
Candidatul PSD pentru Președinția Consiliului Județean Botoșani a prezentat astăzi cele două programe, „Infrastructură rutieră județeană” și „Acces la utilități publice pentru botoșăneni” prin care vor fi continuate asfaltările pe drumurile județene și extinderile rețelelor de apă, canalizare, gaze și curent electric în localitățile din județul Botoșani.
LOCURILE uitate din Botoșani unde au avut loc adevărate băi de sânge
Două dintre cele mai sângeroase bătălii date de voievozii faimoşi ai istoriei românilor au avut loc pe teritoriul de astăzi al judeţului Botoşani. Una dintre acestea a fost considerată un adevărat punct de cotitură iar cealaltă a intrat în legendă prin tratamentul inuman aplicat prizonierilor de război.
Roxana Țurcanu: Aritmetica electorală și încrederea botoșănenilor!
În ultima perioadă, PSD-ul și PNL-ul duc dezbateri acerbe pe tema votului util, sugerând electoratului că nu merită să își irosească votul pe candidații cu șanse reduse de a fi aleși.
AZI DIMINEAȚĂ: Autobuz cuprins de flăcări, incendiul a fost pus intenționat - FOTOGALERIE
La sosirea pompierilor, autobuzul ardea în totalitate.
Proteste anti - măști la școală pentru elevi, premierul Orban, răspuns de la Botoșani: Îmi pare rău că există unii care parcă nu-și iubesc copiii
În mediul online circulă o petiție pentru ca măștile de protecție să nu mai fie obligatorii la școală pentru copii. În capitală și alte localități, sâmbătă de la ora 16:00 au fost organizate proteste pentru a atrage atenția factorilor de decizie.
Zvonuri că școlile s-ar închide iar după 1 octombrie – RĂSPUNSUL premierului Orban, de la Botoșani
Au fost părinți care și-au scutit copiii de la școală ferm convinși că oricum unitățile de învățământ se vor închide după alegerile locale din 27 septembrie.
Loading...
Ludovic Orban a promis la Botoșani căi ferate moderne și trenuri care să circule cu 160 km la oră
Pe lângă infrastructura rutieră, premierul României, Ludovic Orban a declarat la Botoșani că și-a propus realizarea unui alt proiect de investiție de interes național și anume reabilitarea tuturor tronsoanelor de căi feroviare.
Flutur, discurs de luptă în fața liderului național al PNL și a „fraților” candidați: PSD a însemnat în toți acești ani Partidul Sabotării Dezvoltării - VIDEO
Primarul municipiului reședință de județ i-a transmis premierului Ludovic Orban, președintele PNL la nivel național, că a ajuns din nou la Botoșani într-un moment extrem de important pentru viața politică a României.
Lansare de candidați în prezența premierului cu forțe de ordine, amfiteatru și monitor uriaș cu mesaje electorale: Toată suflarea penelistă de la Botoșani v-a așteptat: VIDEO & FOTO
Pentru vizita premierului Ludovic Orban accesul spre două dintre obiectivele din parcul Cornișa, respectiv amfiteatru și patinoar a fost restricționat autoturismelor. Participanții la evenimentul electoral au avut o parcare special amenajată pentru această vizită, pe un teren neutilizat.
ULTIMĂ ORĂ: Copil pe bicicletă lovit în plin de un taximetrist – GALERIE FOTO
Un copil a fost transportat la spital cu ambulanța de terapie intensivă mobilă în urmă puțin timp.
S-a făcut anunțul: PSD face majoritatea cu Pro România la Consiliul Județean și Consiliul Local
Anunțul a fost făcut de  președintele PSD, Marcel Ciolacu. 
Loading...
ALERTĂ: Polițiștii caută o tânără de 18 ani care a dispărut de acasă - FOTO
Persoanele care dețin informații care pot conduce la găsirea acesteia sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliție.
ACUM: Pleiadă de liberali la Cornișa, în așteptarea premierului - FOTOGALERIE
Ludovic Orban urmează să ajungă la Botoșani în aproximativ un sfert de oră.
Mihaela Huncă: La Mulţi Ani Pro România Botoşani! Organizaţia judeţeană împlinește doi ani de la înfiinţare!
Zi specială  pentru membrii şi simpatizanţii PRO România  Botoşani! Împlinim doi ani de când suntem în slujba botoşănenilor, doi ani de când PRO România a început la Botoşani un proiect politic nou care îi implică și îi reprezintă pe toți cei care cred în România. Deşi suntem o formaţiune tânără, în doi ani familia Pro România Botoşani a devenit din ce în ce mai numeroasă.
1.333 de cazuri noi de covid înregistrate la nivel național – TABEL
Până astăzi, 19 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 111.550 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
Creștere a cazurilor de COVID-19 înregistrată la Botoșani în ultimele 24 de ore
Statistica de la nivelul județului Botoșani pentru cel mai recent interval de numărare indică o creștere a cazurilor pacienților care s-au infectat cu virusul SARS-COV-2.
Petiție semnată de sute de mame din Botoșani și proteste anunțate în toată țara: Stop mască la școală!
Părinți din întreaga țară dar și de la Botoșani protestează în diverse moduri față de obligativitatea pentru elevi de a purta mască de protecție la școală.
L-am cunoscut pe domnul in caminul C4, UAIC Iasi.Ce pot spune ? inainte de a afla aceasta fapta, il stiam de o bunatate nemarginita, si un suflet cald.Chiar merita sa fie dascal, si chiar este unul adevarat !Un inger trimis pentru niste copii, un suflet luptator ce doreste iubire, dreptate si credinta.Draga prietene, astazi doresc sa raman in anonimat, insa ... Dumnezeu sa iti ofere sanatate, putere si multa iubire fata de ceea ce faci !Astfel de oameni ar trebui sa devina preoti, nu Daniel... la astfel de oameni as dori sa ma spovedesc ...astfel de oameni prin bunatatea lor, merita sa devine preoti si invatatori !Toata stima si respectul, si Doamne ajuta !
26 august 2019, 08:37
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.