Ştiri
Profesorul care s-a împrumutat la bancă pentru a-i duce pe copii în excursie impresionează din nou: Muncește în Spania pentru a putea continua activitățile cu copiii din Botoșani

Este profesor de religie într-un sat din nordul Botoșanilor și probabil că nici o programă școlară nu reușește să facă ceea ce Vasile Postolachi și-a propus și chiar reușește: să facă din copii oameni buni. Iar pentru asta nu se dă înapoi de la niciun sacrificiu.

Le-a promis copiilor de pe ambele maluri ale Prutului o excursie de trei zile. Doar că socotelile inițiale nu s-au mai potrivit atunci când au fost gata de purces la drum. Fără să stea pe gânduri, profesorul de religie Vasile Postolachi, din Rădăuți-Prut, a făcut credit la bancă. Gestul său a impresionat o țară întreagă, iar vestea s-a dus chiar și dincolo de granițe.

 

Acum, profesorul se află în Spania, unde muncește pentru ca din toamnă să poată continua proiectele de suflet cu elevii săi.

 

”Pentru a merge mai departe cu proiectele începute, uneori trebuie să muncim și extra, și asta pentru următoarele activități pe care vrem să le facem, cu ajutorul lui Dumnezeu, din toamnă”, a mărturisit în cadrul interviu pentru Antena1 Vasile Postolachi, profesorul de religie din Rădăuți-Prut.

 

Dascălul reușește ca, de câțiva ani, să treacă Prutul alături de o inimoasă echipă pe care a strâns-o în jurul său. Cartea care unește inimi a devenit, astfel, un proiect prin care mii de elevi basarabeni au ocazia să vorbească și să citească în limba română.

 

Cum a pornit totul?

 

”Ideea proiectului Cartea unește inimi este strâns legată de locul de unde sunt eu, un sat de pe malul Prutului. Eu am crescut în Bajura, un sătuc frumos de pe malul Prutului, și adeseori când eram copil și mergeam cu vacile stăteam de vorbă cu copiii de peste Prut. Mi se părea ciudat, eram copii din două țări diferite, dar vorbeam aceeași limbă. Pe atunci nu știam eu care este adevărul istoric. Astfel se năștea dragostea de a cunoaște lumea de dincolo de Prut. La asta s-a adăugat dragostea bunicii mele pentru Basarabia”, spune Vasile Postolachi, profesorul de religie.

 

Iar atunci când, peste ani, a devenit profesor într-un alt sat pe malul Prutului, Rădăuți-Prut, unde este titular din 2014, primul lucru pe care a vrut să îl facă a fost să pornească un proiect cu profesorii și elevii de pe ambele maluri ale Prutului.

 

”Am pornit în 2016 cu un grup de profesori de la Rădăuți Prut, care m-au sprijinit, împreună am trecut Prutul la primul liceu care ne-a ieșit în cale”, a povestit profesorul.

 

Despre creditul pe care l-a făcut în 2018 spune că nu e nimic ieșit din comun.

 

”În 2018 am făcut creditul la bancă. 2018 a fost un an special pentru noi, se împlineau 100 de ani de la Marea Unire. Printr-o excursie am vrut să realizăm și noi o Mică Unire, cu copii din cele trei țări, Moldova, România și Ucraina. Am pornit cu o sumă de bani, apoi pe ultima sută de metri am observat că banii nu sunt suficienți. Am făcut acest gest, care nu mi se pare deosebit, pentru că bucuria copiilor este mult, mult mai mare și este mai presus de bani. Nu puteam să dezamăgim speranțele a 36 de copii care așteptau excursie de trei zile”, rostește Vasile Postolachi.

 

Recunoaște că nu ar fi reușit nimic fără ajutorul lui Dumnezeu. Iar proiectele sale nu se vor opri aici.

 

”Dorim să continuăm acest proiect, aș vrea mult să ajut o școală din Moldova care a intrat în renovare, dar nu dispune de fonduri foarte multe. Dacă nu ne ajutăm când avem nevoie nu ne mai putem numi prieteni. Vreau să îi aduc și pe ei să își vadă țara”, spune profesorul.

 

Vasile Postolachi este profesorul de religie care predă despre viață. Despre cum să fim oameni și despre ce înseamnă aproapele.

 

”Eu predau religie. Dar mă axez nu neapărat pe partea teoretică, eu încerc să lucrăm la a fi mai buni. Mergem cu copiii la oameni nevoiași. Dacă eu văd că acești copii sunt mai buni atunci pot spune că ora de religie și-a făcut efectul”, spune Vasile Postolachi, profesorul de religie din Rădăuți-Prut.

loading...
Profesorul din Botoșani care s-a ÎMPRUMUTAT la bancă pentru a-i duce în excursie pe elevii nevoiaşi
Elevii pregătiți de profesorul de la Botoșani au triumfat din nou: AUR și ARGINT la Bratislava

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Iată cum operează în Belgia medicul botoșănean prin realitatea augmentată: Un moment unic VIDEO
Medicina are de-acum un ajutor de nădejde: realitatea augmentată- mixtă. Aceasta presupune o îmbinare de elemente virtuale şi reale, iar rezultatele sunt spectaculoase.
Craiova în doliu înaintea meciului cu FC Botoșani
Universitatea Craiova este în doliu înainte de meciul cu FC Botoșani. Ștefan Triță, primul abonat al sezonului 2020-2021 și persoana care oferea portrete jucătorilor la petrecerile organizate de club, a decedat.
Asta da „performanță” la Nova Apaserv: Stații de epurare în comune unde nu există apă și canalizare
La Botoşani, firma de apă canal a judeţului a construit, cu apoape 30 de milioane de lei, staţii de epurare în comune unde nu curge apa şi nu există canalizare. Astfel, investiţia este momentan inutilă, iar una dintre staţii zace închisă de aproape patru ani.
Accident în zona industrială, șoferii nu s-au înțeles și au chemat Poliția – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ o oră după accidentul de la Salcea, în care a fost implicat și un automobil din Botoșani, a avut loc un nou eveniment rutier.
Mașină din Botoșani făcută praf la Salcea, cinci oameni răniți – FOTO
Un accident rutier soldat cu rănirea a cinci persoane, între care doi copii, s-a produs vineri seară, în orașul Salcea din județul Suceava, după impactul puternic dintre două autoturisme.
Banii pentru Colegiul Laurian pierduți, Raluca Turcan extrem de supărată: Un subiect care este ca o rană pentru mine
Reabilitarea corpului principal al Colegiului Național AT Laurian a fost pusă pe așteptare. Asta după ce, suma alocată pentru realizarea acestei investiții s-a întors la bugetul de stat.
Raluca Turcan a promis că dublează numărul de angajați dintr-o instituție de la Botoșani
Una dintre problemele semnalate de funcționarii din sistemul de stat care lucrează în instituții din subordinea Ministerului Muncii este privitoare la deficitul de personal și volumul mare de muncă.
De la ZERO întârzieri la recalcularea pensiilor și sezonieri exportați – ACTIVITATEA instituțiilor de la Botoșani prin ochii Ralucăi Turcan
Raluca Turcan a susținut o conferință de presă în care a făcut o trecere în revistă a activităților din instituțiile aflate în subordinea Ministerului Muncii.
Servicii de traduceri pentru o comunicare eficientă
(P) Atunci când vrei sau trebuie să pleci într-o altă țară, ai nevoie de o comunicare cât mai bună. Pentru a înțelege anumite exprimări și cuvinte, traducerile trebuie efectuate. Atât tu, cât și cel cu care vorbești, trebuie să înțelegeți despre ce discutați. În acest fel, ai nevoie de servicii de traduceri pentru o comunicare eficientă. Oricât de mult ai cunoaște o limbă, există exprimări juridice sau medicale pe care nu le înțelegi sau nu le poți traduce, așadar ai nevoie de traduceri de specialitate.
Loading...
Costel Șoptică a anunțat CÂND încep lucrările la drumul Botoșani – Târgu Frumos
În prezența ministrului Muncii, Raluca Turcan, Costel Șoptică a anunțat că în următoarele luni vor începe lucrările la cele două drumuri vitale pentru botoșăneni.
De ce TopScaune.ro este diferit de alt magazin online de scaune?
(P) În mediul online există numeroase magazine de scaune, însă TopScaune.ro este un magazin foarte special, fiind totodată şi foarte recomandat de utilizatori din mai multe motive. Acest magazin online se diferenţiază de concurenţă prin atenţia desăvârşită pe care o acordă scaunelor, din mai multe categorii, astfel încât la consumatorul final să ajungă doar cele mai bune produse.
ACUM - Raluca Turcan încheie vizita maraton de la Botoșani cu o conferință de presă – VIDEO
Ministrul Muncii a efectuat vineri o vizită de lucru la Botoșani.
Anul școlar ar putea să înceapă mai devreme - MOTIVUL
Ministrul Educației a anunțat această posibilă măsură, în condițiile în care România are printre cei mai scurți ani școlari dintre statele din Uniunea Europeană.
Bărbat adus în cătușe la Botoșani după ce și-a făcut de cap în trafic
Va sta după gratii câteva luni.
Loading...
Mii de angajați din Finanțe vor primi laptopuri pentru a munci de acasă
Ministerul Finanțelor Publice va achiziționa 3.700 de laptopuri necesare pentru a permite desfășurarea muncii la domiciliu pentru o parte considerabilă a angajaților MFP, ANAF și direcțiilor regionale, în condiții de pandemie.
Peste 50 de îmbolnăviri la Botoșani în ultimele ore – SITUAȚIA pe localități
Direcția de Sănătate Publică a transmis situația cazurilor noi înregistrate în ultimele ore.
ALERTE privind măști de protecție neconforme, unele sunt pentru copii
Anunțul a fost făcut de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.
Raluca Turcan așteptată de un pensionar nemulțumit - Nu plângeți că plâng și euFOTO & VIDEO
Raluca Turcan a venit vineri într-o vizită de lucru la Botoșani, iar în fața Palatului Administrativ a fost așteptată și de un pensionar nemulțumit.
O nouă licitație pentru locuri de parcare în municipiul Botoșani, CINE se poate prezenta
Pentru evitarea aglomerărilor și respectarea distanțării fizice, licitațiile vor avea loc la Sala Polivalentă, cu respectarea intervalului orar în care s-au făcut programările.       
Șfaițer s-a săturat de tribune goale și cere măsuri: Vrem să avem fani pe stadion
Cornel Şfaiţer, managerul lui Sepsi, a vorbit despre implementarea VAR în Liga 1.
L-am cunoscut pe domnul in caminul C4, UAIC Iasi.Ce pot spune ? inainte de a afla aceasta fapta, il stiam de o bunatate nemarginita, si un suflet cald.Chiar merita sa fie dascal, si chiar este unul adevarat !Un inger trimis pentru niste copii, un suflet luptator ce doreste iubire, dreptate si credinta.Draga prietene, astazi doresc sa raman in anonimat, insa ... Dumnezeu sa iti ofere sanatate, putere si multa iubire fata de ceea ce faci !Astfel de oameni ar trebui sa devina preoti, nu Daniel... la astfel de oameni as dori sa ma spovedesc ...astfel de oameni prin bunatatea lor, merita sa devine preoti si invatatori !Toata stima si respectul, si Doamne ajuta !
26 august 2019, 08:37
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
“Este o provocare pentru mine, mai ales că eu vin din mediul privat și nu vin dintr-o poziție de administrație publică. Este o provocare pe care am acceptat-o și sper să îmi duc mandatul până la capăt. Abia aștept să îmi ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.0924 lei
CHF
Francul elveţian
4.4065 lei
GBP
Lira sterlină
5.6478 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7707 lei
XAU
Gramul de aur
223.0612 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3333 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1352 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2197 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1854 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.2 o C
Dorohoi
1.5 o C
Bucecea
1.2 o C
Darabani
1.7 o C
Saveni
1.2 o C
Ştefăneşti
0.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.