Ştiri
Profesor și microbiolog botoșănean: Am găsit referințe că pastile împotriva durerilor de gât sunt eficiente împotriva coronavirusurilor

Profesorul și microbiologul Vania Atudorei, născut la Botoșani, este în prezent microbiolog federal Registered Microbiologist of Canadian College of Microbiologitsts (RMCCM) și supervisor al Departamentului de Sănătate și Farmacie Eurofins din Canada.

Profesorul stabilit în Canada este o voce care se face auzită de mulți ani, în special în contextul unor controverse legate de medicamente.

 

”În experiența mea profesionala internațională de 40 de ani în domeniul microbiologiei farmaceutice și a farmacologiei am învățat să nu cred tot ce se scrie și tot ce se spune, și să verific eu însumi adevărul, iar atunci când îl aflu și sunt convins de el, să îl spun și la alții. Și să nu uit că știința este singura bogăție care sporește atunci când o împarți cu alții”, a precizat microbiologul Vania Atudorei.

 

În prezent există mai multe scheme de tratament împotriva acestui virus.

 

Agenția federală din USA pentru medicamente și alimente FDA a aprobat recent medicamentul Ivermectin, un antiparazitar contra viermilor intestinali, medicament pentru care în 2015 s-a decernat un Premiu Nobel de Medicină. Studii publicate în Australia la Melbourne, afirma că numai în 48 de ore aceste remediu a scăzut cantitatea de virus cu peste 99%.

 

Sunt preferate remediile scumpe celor ieftine, spune microbiologul într-un interviu realizat pentru TVRi de Sandrino Gavriloaia. Profesorul Vania Atudorei a dezvoltat tema unor controverse, confuzii și ciudățenii referitoare la COVID-19.

 

”În prezent, există mai multe scheme de tratament împotriva acestui virus. Iată câteva exemple. Agenția federală din SUA pentru medicamente și alimente, FDA, a aprobat, recent, medicamentul Ivermectin, un antiparazitar contra viermilor intestinali, medicament pentru care, în 2015, s-a decernat și un Premiu Nobel pentru Medicină. Studii publicate în Australia, la Melbourne, afirmă că, în numai 48 de ore, acest remediu a scăzut cantitatea de virus cu peste 99%. FDA a aprobat și antiviralul Remdesivir, fabricat de către compania americană Gilead, leader mondial în medicamente antiretrovirale, care se pare că nu dă rezultatele așteptate decât la o treime dintre cazuri, şi acestea nepublicate încă într-o revista ştiinţifică reputată”, a spus microbiologul.

 

Vania Atudorei mai amintește și alte variante de tratament, care ar fi însă insuficiente și care rămân sub rezerve.

 

 

”Pentru clorochina și hidroxiclorochina, medicamente utilizate contra malariei și recomandate de unii medici la ora actuală, dovezile de eficacitate sunt insuficiente. În plus, aceste medicamente în doze mari provoacă tulburări cardiace grave şi au alte efecte secundare grave. La Montreal se testează şi colchicina pentru efectele ei antiinflamatorii puternice şi quercetolul, dar nu există încă rezultate fiabile”.

 

Tratamente pentru dureri de gât ar fi însă eficiente, spune microbiologul născut la Botoșani.

 

”Am găsit referințe de specialitate potrivit cărora unele pastile împotriva durerilor de gât, care conțin combinația de alcool diclorobenzilic și amil metacrezol, sunt eficiente pentru prevenirea coronavirusurilor, pentru a le reduce drastic chiar și după două minute de la un eventual contact. Aceste produse pot fi găsite în farmacii sub numele comerciale de Cepacol, Strepsils sau pastile antibacteriene pentru dureri de gât. Nu sunt scumpe, dar citiți bine eticheta pentru a nu le confunda cu produse similare, care conțin doar mentol și benzocaină și care nu sunt eficiente. Studiile au fost făcute în Anglia, în 2005, de către echipa virusologului John Sydney Oxford de la Universitatea din Londra, reputat specialist mondial în virusurile gripale”, spune botoșăneanul stabilit în Canada.

 

”Concluzia este că cele două substanțe combinate afectează învelișul viral și vor avea efecte semnificative în reducerea infecțiozității anumitor viruși infecțioși din gât și salivă, reducând, astfel, contagiozitatea de transmitere de la persoană la persoană. Atenție, nu este un tratament care face miracole, ci unul preventiv, ajutător și aflat la îndemâna oricui”, adaugă Vania Atudorei.

 

 

Sunt preferate remediile scumpe, celor ieftine?

 

”Mi-am pus întrebarea care sunt simptomele clasice ale virozei COVID-19 și dacă există un medicament singur, capabil să acționeze împotriva tuturor acestor simptome. Răspunsul pe care l-am găsit este surprinzător: da, există!

Este vorba de simptome importante precum febră, dureri, inflamații și coagularea sângelui. Ei bine, ASPIRINA combate și febra, și durerile, și inflamația, și mai este și anticoagulantă. Dacă mă întrebați de ce nu se prescrie banala aspirină, nu am să vă răspund... Am să vă las să găsiți singur răspunsul. În discuțiile mele recente cu specialiști din Franța, România, Elveția, Marea Britanie și Germania, mi s-a spus că aspirina are contraindicații, de exemplu, la bolnavii de astm. Daca vreți să aflați totul despre un medicament, trebuie să căutați pe internet monografia completă a acestuia, care poate conține zeci de pagini și care este redactată de compania-mamă. În cazul aspirinei, este compania germană Bayer. Deci, da, e contraindicată, dar numai pentru bolnavii de astm provocat de către compuși chimici care conțin săruri ale acidului salicilic, salicilați, așa cum este cazul aspirinei al cărui nume farmaceutic este acid acetil-salicilic. Prin urmare, numai dacă persoana este alergică la acești compuși.

Mi s-a mai spus, apoi, că aspirina poate să dea dureri de stomac și iritații gastrice. Da, e normal, pentru că este acidă. Dar astăzi există comprimate de aspirină înrobate (sau filmate), acoperite de un strat protector, care face ca ea să nu se mai dizolve în stomac, ci direct în intestin, unde nu mai provoacă dureri. Fabricarea aspirinei o poate face și un elev. E nevoie numai de două materii prime, oțet (acid acetic) și acid salicilic. Numai că aspirina costă prea puţin, iar business-ul farmaceutic - Big Pharma (dacă ar fi să utilizăm sintagma "Big Pharma conspiracy theory", mult utilizată pe internet în aceste zile) nu face mare profit cu ea. 1 gram de Remdesivir pur costă 3.750 $, iar 1 gram de aspirină pură costă 1 cent, adică 0.01 $”.

 

loading...
PROPUNERE: Un parc din municipiu să poarte numele unui oraş canadian 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Șefa Județului, mesaj de unitate: Este momentul să privim împreună viitorul cu încredere VIDEO
Președintele Consiliului Județean a adresat un mesaj la manifestarea organizată în Piața 1 decembrie 1918.
Prefectul a venit la Ziua Națională cu discursul premierului - VIDEO
La manifestările organizate în Piața 1 Decembrie 1918, Dan Nechifor a citit mesajul premierului Nicolae Ciucă.
ÎNGRIJORARE: Amenzile de circulație ar putea crește spectaculos de luna viitoare
Dacă nu se plafonează punctul-amendă până la 31 decembrie, valoarea acestuia ar putea ajunge, din 1 ianuarie 2022, la 255 de lei.
Un nou incendiu în municipiu: Au ars tone de furaje, dezastru evitat prin intervenția promptă a pompierilor - FOTOGALERIE
Incendiul s-a produs în urmă cu puțin timp, pe raza municipiului Botoșani.
Șoferiță scoasă de pompieri din mașină după un accident în trafic – FOTOGALERIE
Accidentul s-a produs în această dimineață, în eveniment fiind implicate un autoturism și o autoutilitară.
ASTĂZI: Femeie scoasă dintr-o fântână adâncă de 25 de metri, alarma a fost dată de soț, care i-a auzit strigătele disperate
Femeia era în apă până la piept, fiind scoasă la suprafață în șoc hipotermic. Poliția va demara  cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.
Ei sunt polițiștii care au salvat o familie din casa cuprinsă de flăcări: Reacția potrivită la momentul potrivit poate salva vieţi - VIDEO
În casă se aflau doi tineri cu bebelușul lor.
Cadou pentru botoșăneni, de Ziua României
Astăzi, două dintre expozițiile Muzeului Județean Botoșani pot fi vizitate gratuit.
Viața botoșăneană din 1918 prezentată de social-democrați - VIDEO
Pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României, PSD Botoșani a demarat un proiect menit să facă legătură dintre trecut și prezent, care să contribuie la întărirea conștiinței naționale a botoșănenilor.
Loading...
ACUM: Pregătiri în centrul istoric pentru Ziua Națională, sute de botoșăneni au venit cu steaguri și baloane tricolore – GALERIE FOTO&VIDEO
Cu un sfert de oră înainte de timpul anunțat pentru începerea activităților dedicate Zilei Naționale a României, Centrul Istoric este deja plin de oameni.
Plecat dintr-un sat din nordul Moldovei, a devenit membru titular al Academiei Române: Botoșănenii și Botoșanii au un trecut sacru și vrednic de a-l cinsti
Meritele, profesionalismul, calitățile umane i-au fost recunoscute și de cel mai înalt for academic.
Prefectul Dan Nechifor: Fiecare generație își trăiește timpul ei și are proiectele ei de viitor / La mulți ani, România!
Primul reprezentant al Guvernului în teritoriu a transmis un mesaj botoșănenilor în ziua în care România își sărbătorește istoria.
15 ani de la moartea botoșăneanului care a pictat 52 de biserici: Scrii cu ornamente și poleieli o scrisoare de dragoste către Dumnezeu
Născut într-un sat din Botoșani, plecat la cele veșnice într-o zi de 1 decembrie, este considerat de către specialiști drept unul dintre cei mai mari pictori de biserici din România. A pictat, la Botoșani, biserica în care a fost botezat Eminescu.
Budăi, mesaj pentru vârstnici și mulțumiri către ”colegii liberali”
Marius Budăi, ministrul Muncii, spune că oamenii trebuie să fie liniștiți în problema plății pensiilor.
Loading...
ANCHETĂ la Mavromati: Ce se întâmplă cu angajații care au furat din mâncarea bolnavilor
Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Judeţean Botoşani acum sunt cercetaţi de poliţişti, după ce ar fi furat din hrana bolnavilor internaţi. Între timp, ei au fost sancționați de conducerea unității medicale.
Cum au devenit trei călugărițe din Botoșani îngeri păzitori pentru copiii nevoiaşi: Prima motivaţie a fost iubirea
O călugăriţă venită din Italia în urmă cu 20 de ani, împreună cu două surori din acelaşi ordin monastic, reuşeşte să aducă bucuria pe chipurile încercate ale copiilor săraci din Botoşani.
Cătălin Silegeanu: La mulți ani, România! Îți mulțumesc pentru tot ceea mi-ai oferit!
Data de 1 decembrie este sărbătoarea noastră națională, care ne face amintește de cel mai important eveniment din istoria României, când în anul 1918 , Marea Adunare de la Alba-Iulia votează unirea Transilvaniei cu România, totodată cerându-se un singur stat naţional.
INEDIT: 200 de CD-uri cu vocea unor fete de liceu au ajuns în toate școlile și instituțiile statului din Botoșani - FOTOGALERIE
Această versiune de interpretare a imnului va fi utilizată la toate manifestările oficiale din școli, dacă imnul nu este interpretat live.
A adormit cu lumânarea aprinsă: Botoșănean transportat la spital cu arsuri la cap și mâini – FOTO&VIDEO
La un pas de tragedie! S-a trezit cu casa în flăcări, însă din fericire a reușit să iasă afară și să strige după ajutor la vecini.
Începe sezonul distracției pe gheață la Iulius Mall Suceava!
Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la Iulius Mall Suceava. Dacă te numeri printre amatorii sporturilor de iarnă, începând cu 1 decembrie 2021, vei putea să-ți etalezi piruetele și mișcările grațioase pe gheață, la patinoarul Ice Dream. Și pentru ca atmosfera să fie completă, după o sesiune de patinaj, poți trece și pe la Târgul de Crăciun, dar nu rata nici decorul desprins din basme din Iulius Mall.
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
"Zona de medicină alternativă e practicată în câteva clinici private și în foarte puține spitale de stat. Cîții și arafații au blocat orice nu e urgență. Faptul că eu nu pot merge nu e o urgență. Faptul că e posibil să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4.9 o C
Dorohoi
5.0 o C
Bucecea
4.6 o C
Darabani
4.7 o C
Saveni
5.6 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.