Ştiri
TEXTE ȘI CONTEXTE - Gellu Dorian: Degradarea continuă

În cele mai multe instituţii, primând criteriile politice (şi mai nou de corectitudine politică!), sunt promovate, ca în perioada dejist-stalinistă, nonvalori, inşi cu o pregătire improvizată, cu diplome cumpărate la casieriile unor universităţi apărute peste tot în spaţiul democraţiei originale de la noi, analfabeţi funcţionali, fără minimă experienţă managerială de profil.

În ziua de 2 iulie 1947, după ce teritoriile ţărilor din Est au fost repartizate, fie ocupate, fie ideologic în administrarea U.R.S.S., satrapul lui Stalin, Lavrenti Beria, ca într-un fel de tăbliţe ale lui Moise, dar nu cu zece puncte, ci cu 45, mai dezvoltate ca întindere şi axate doar pe o singură idee, cea a destructurării ţărilor din Est, a scris, parcă dictate de Satana, celebrele Directive ale NKVD-ului, precursoarea KGB-ului, cu care Tătucul a fost de acord. S-a trecut repede la aplicarea lor, prin reprezentanţii temutei instituţii de represalii de pe Novîi Prospect-ul moscovit, infiltraţi, unii la vedere, alţii sub acoperire, în instituţiile de acelaşi profil din statele vizate, Germania Democrată, Cehia, care şi-a lipit statul marionetă, Slovacia, devenind Cehoslovacia, Polonia, reînviată după masacrul de la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, Ungaria, Bulgaria, cu influenţe şi în republicile federaţiei iugoslave, poate şi în Albania, şi, evident, România. Ce a urmat se ştie, nu mai are rost să repetăm; crimele aparţin, de o parte şi de alta, unui timp regretabil, istoriei în sine, din păcate făcută şi de unii ca Hitler, Stalin sau acoliţi ca Beria.

 

Ceea ce însă nu putem trece cu vederea este faptul că, deşi deconspirate metodele impuse de Directivele lui Beria, unele state care au suferit enorm de pe urma lor, fiind aduse la un nivel de degradare a criteriilor de selectare a valorilor decizionale în instituţiile de bază ale statului, nu au învăţat deloc lecţia, ci dimpotrivă, o aplică în continuare cu acelaşi aplomb, de parcă ar urma aceleaşi puncte ale directivelor enkavediste de acum aproape şaptezeci şi cinci de ani. Şi acestea sunt România şi Ungaria.

 

Cum nu ne priveşte aici ce fel de reţetă instituţională foloseşte ţara vecină, ne interesează, în schimb, din ce motive România nu a desecretizat încă, din dosarele securităţii construite după modelul enkavedist al lui Beria, aceste Directive ale satrapului lui Stalin, care, prin reprezentanţii lor trimişi peste tot în ţările ocupate conform Pactului Ribbentrop-Molotov, de la Anna Pauker la Nicolski, au expulzat pe lumea cealaltă cele mai luminate minţi, oamenii cei mai temeinici, gospodarii adevăraţi ai unei ţări de mari tradiţii, oameni care ar fi putut face din România ţara ce merita să fie măcar cea de dinaintea războiului, dacă nu chiar o democraţie care să asigure toate drepturile fireşti cetăţenilor ei.

 

De ce? Oare pentru că se ştiu încă mulţi vinovaţi de aplicarea acelor directive sau pentru că pur şi simplu structurile vechii securităţi sunt încă active în România democraţiei originale de după 1990?

 

Când, acum un an de zile, Marius Oprea a publicat un articol despre acest aspect, al tergiversării desecretizării acestor acte comuniste cu (încă!) caracter secret, a fost apostrofat, nu mai era angajat în instituţia pe care el o crease, fiind dat afară pentru că săpa mult prea adânc în ascunzişurile unor istorii criminale, ale căror cadavre se vedeau peste tot, de la cimitirul săracilor din Sighet pînă la gropile anonime de la Periprava şi, de fapt, de peste tot din ţară, pe unde victimele lavrentilor români, căutători în oricine a unui duşman al poporului care trebuia exterminat, au fost ascunse.

 

Acestea sunt fapte grăitoare, ale unei istorii recente, din care se pot scoate adevărurile care pot reface structura unei ţări ce ar fi putut fi una normală, dacă nu de excepţie. Dar într-un fel, de excepţie a şi fost prin aplicarea punctuală a Directivelor lui Beria, ţinute la noi şi acum la secret.

 

Aceste directive, care prevedeau în esenţă distrugerea tuturor valorilor, umane şi tradiţionale, ale statului ocupat ideologic astfel, eliminarea lor şi punerea în loc a nonvalorilor, a oamenilor nepricepuţi, impostori, improvizaţi, fără conştiinţa identităţii naţionale, în aşa fel ca în scurt timp statul să fie destructurat, descompus şi trecut în administrarea unor alogeni sau specimene cetăţeneşti neaoşe trecute, prin spălarea creierelor, la hoarda imperialiştilor bolşevici.

 

Că a fost aşa, asta a fost, se poate spune, treacă în cartea neagră a istoriei, dar faptul că aceste metode continuă, se văd cu ochiul liber şi azi în metodologiile de promovare a şefilor de instituţii importante ale statului, făcând din coloana vertebrală a statului o schelărie şubredă, oricând gata de demolat şi de pus în loc structuri de aiurea, venite din noile spaţii de influenţă, ar trebui să tragă un semnal de alarmă celui care are datoria să vegheze prin ochii Constituţiei – şi ea una din păcate improvizată, printre rândurile ei citindu-se unele influenţe lavrentite, prin legile adiacente, care permit astfel de promovări de personal – structura şi consolidarea statului de drept, în toate elementele lui identitare, tradiţionale şi evolutive. Or nu se întâmplă deloc aşa.

 

În cele mai multe instituţii, primând criteriile politice (şi mai nou de corectitudine politică!), sunt promovate, ca în perioada dejist-stalinistă, nonvalori, inşi cu o pregătire improvizată, cu diplome cumpărate la casieriile unor universităţi apărute peste tot în spaţiul democraţiei originale de la noi, analfabeţi funcţionali, fără minimă experienţă managerială de profil, aşa cum lesne se poate vedea, în special, în instituţiile de cultură de peste tot din România, cele care pasămite trebuie să modeleze oamenii în spiritul culturii ţării, unde managerii sunt bâtă, dar iau decizii şi dau profilul lor instituţiilor zonale aflate în administraţiile locale şi judeţene. Pot fi amintite aici unele măsuri luate în astfel de administraţii în desfiinţarea sau transformarea unor instituţii de cultură de tradiţie, punând în loc, ce?, nimic! Aşa cum, de fapt, fac şi cei din grupul „reformatorilor”, atunci când vor să destructureze Uniunea Scriitorilor din România!

 

Prin urmare, se poate spune că dacă acele Directive ale lui Lavrenti Beria nu au fost încă desecretizate la noi, ele, cosmetizate sau modernizate, aduse la zi, sunt încă aplicate şi încă lucrează la destructurarea ţării – în folosul cui? –, de bine ce mai peste tot sunt puşi, aşa cum prevedeau acestea, oameni de nimic, scoşi din rândul celor care s-au orientat politic rapid şi s-au constituit în „cadrele de nădejde” ale noilor regimuri vremelnice, inşi din categoria omului nou, (ne)pregătit să facă orice şi habar să nu aibă  ce face. Iar pentru toate astea îi mai şi vezi plini de grade, de decoraţii, de distincţii, de ordine care-i aşază în panoul de (dez)onoare al istoriei. Nimic nou în aceste metodologii faţă de ceea ce propunea cu şaptezeci şi cinci de ani în urmă Lavrenti Beria. Prin urmare degradarea structurilor statului continuă până când acesta se va disipa şi aşeza în interesele clanului neobolşevic resuscitat prin tot felul de idei neomarxiste, neocomuniste, recrudescenţe administrative la îndemâna insului improvizat.


 

loading...
TEXTE ȘI CONTEXTE – Magda Ursache: Era grafomanilor
TEXTE ȘI CONTEXTE - Vicu Merlan: România între Omenie şi Oportunism

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Mai puțin de 10 noi cazuri la Botoșani în ultimele ore – SITUAȚIA pe localități
Direcția de Sănătate Publică a transmis situația cazurilor noi.
Jandarmii au dat amenzi în week-end de peste 54.000 de lei – UNDE au acționat
Misiunile executate de jandarmi în acest week-end s-au finalizat cu aplicarea a nu mai puțin de 107 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 54.000 de lei.
Iată care sunt beneficiile de care ai parte când folosești platforma Stailer
(P) Femeile au fost dintotdeauna îndrăgostite de saloanele de înfrumusețare, pentru că acolo este locul unde au parte de relaxare, socializare și rezultate uimitoare în materie de frumusețe. Dar nici bărbații nu se lasă mai prejos, căci și ei frecventează saloanele de beauty pentru anumite servicii.
Sute de firme vor să livreze masă caldă nevoiașilor: Prefectul face apel către primari
200 de noi firme s-au înscris în programul ce oferă masă caldă persoanelor vârstnice defavorizate și celor fără adăpost. Numărul firmelor interesate să vândă mâncare gătită nevoiașilor a ajuns astfel la aproape 400 la nivelul județului Botoșani, față de 193, cât era în luna octombrie 2020, când a demarat programul.
Pești prinși în plasa braconierilor de pe Prut, ”eliberați” de polițiștii de frontieră botoșăneni
Plasele monofilament au fost îndepărtate din râul Prut de polițiștii de frontieră.
La Botoșani s-au încins grătarele în cimitir, amenzi de 36.000 de lei date de jandarmi - FOTOGALERIE
Sfârșitul de săptămână cu vreme frumoasă a fost un bun prilej pentru botoșăneni de a încinge grătarele în locurile special amenajate în acest sens.
Trei copii din Botoșani au ajuns la spital cu perforații la nivelul intestinului, medicii trag un nou semnal de alarmă – GALERIE FOTO
Baterii de ceas, nasturi, monede, zaruri, bijuterii, accesorii pentru păr, arcuri de pix, mărgele, șuruburi, magneți… și exemplele pot continua. Aceste obiecte mici pot fi înghițite de copilași sau băgate în nas!
Controale făcute de jandarmi: Doi patroni prinși cu țigări de contrabandă
Două societăți comerciale din comuna Ungureni au fost verificate sâmbătă seară de jandarmii botoșăneni, care au întocmit două dosare cu acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări.
Jucătorii lui Croitoru, premiați după victoria de la Craiova: CÂȚI bani au încasat
FC Botoșani s-a impus la Craiova, 3-2, și se apropie de olteni în clasament.
Loading...
Manager cu acte în regulă la Spitalul Mavromati, Doina Caba a promovat concursul
A fost singurul candidat înscris.
Botoșănean dus cu Poliția la spital după o escapadă în trafic
Polițiștii continuă cercetările.
Vitezoman oprit pe Șoseaua Iașului: Circula cu 120 km pe oră
Polițiștii s-au îngrozit când au văzut în ce stare era șoferul.
Un adolescent băut a luat mașina tatălui și a făcut două accidente, polițiștii l-au reținut
Accidentele s-au soldat cu pagube materiale.
Scăpăm de restricțiile care nu mai au sens, dar starea de ALERTĂ va fi prelungită
Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat luni dimineaţă prelungirea stării de alertă, dar şi renunţarea la o parte din restricţii, care “nu mai au sens”.
Loading...
Peste 430 de locuri de muncă la Botoșani, cele mai multe în construcții - LISTA
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (AJOFM) a transmis lista locurilor de muncă vacante.
ANI a dibuit un consilier local din Botoșani cu muncă prestată și în biroul primarului
În perioada vizată, consilierul local a încasat venituri de peste 140.000 de lei.
ANUNȚ oficial: Cine primește mai mulți bani începând cu ziua de 8 mai
Creștere este de 20 de procente.
Cristescu, după ieșirea șocantă: Croitoru, soțul antrenoarei sau antrenorul cu portarii... ce e? Mi-a făcut semne obscene - VIDEO
Acuzații incredibile de blat după meciul Craiova - Botoșani.
Ada Macovei, mesaj pentru dascăli: Caietele mai pot să aștepte, lucrările de control, la fel! / Elevii au nevoie să se simtă confortabil
Inspectorul general adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani a transmis, cu o zi înainte de revenirea elevilor în sălile de clasă, un mesaj către colegi, dar și către învățăcei.
ALDE Botoșani: Lucrările de modernizare a drumului care duce spre Iași prin Prăjeni stagnează
În loc să avanseze pentru realizarea acestui proiect, atât de așteptat de botoșăneni!
Esti generos dacă nu subiectiv. La Botoșani se aplică perfect ”a cauda ad caput” modelul descris. Totate partidele au anulat oamenii buni, i-au marginalizat si supus unor represalii greu de imaginat, iar după ce acestia și-au luat lumea in cap au adus personaje ”școlite” mai degrabă la lustruit pantofi și cărat cafele( și da, cu pseudodiplome de la pseudofacultăți care nici astăzi nu sunt acreditate) și i-au pus șefi in instituțiile statului, parcă după criteriul ”cine-i mai nepregatit profesional”. Și uite-așa, la Botoșani nu este rău, este dezastru. Un dezastru ale căror roade le vor culege copiii noștri, căci ai lor vor ajunge miniștri, secretari de stat, ambasadori si te mai miri ce răsplată vor primi pentru nenorocirea pe care au adus-o. Faptul că infractorii țurcani conduc județul, nu este deloc o intâmplare. Cine are interesul să distrugă Botoșaniul?
19 aprilie 2021, 14:46
La Botoșani, acest comentariu se aplică perfect, din moment ce în capul trebii se află o făptură cu școală și pregătire care tind vertiginos spre zero...consecințele sunt dramatice și iremediabile.
19 aprilie 2021, 10:05
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„Interesant este și aspectul că aceste procese s-au finalizat în anul 2019 iar acțiunea pentru dosarul acesta de executare au fost amânate, din diverse motive, nu vă pot răspunde, ar trebui să răspundă lichidatorul de ce au ...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9259 lei
USD
Dolarul SUA
4.0492 lei
CHF
Francul elveţian
4.4955 lei
GBP
Lira sterlină
5.7056 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7243 lei
XAU
Gramul de aur
239.1391 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2293 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3753 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1884 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3424 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1921 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.8 o C
Dorohoi
11.9 o C
Bucecea
11.8 o C
Darabani
12.2 o C
Saveni
12.1 o C
Ştefăneşti
8.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.