Ştiri
Flutur, discurs de luptă în fața liderului național al PNL și a „fraților” candidați: PSD a însemnat în toți acești ani Partidul Sabotării Dezvoltării - VIDEO

Primarul municipiului reședință de județ i-a transmis premierului Ludovic Orban, președintele PNL la nivel național, că a ajuns din nou la Botoșani într-un moment extrem de important pentru viața politică a României.

A subliniat că rezultatul alegerilor locale din 27 septembrie 2020 va fi definitoriu pentru rezultatul scrutinului de la alegerile generale și implicit pentru evoluția întregii țări, cel puțin în următorii ani de zile.

 

„Pentru că, și cred că o majoritate a românilor este pe deplin conștientă de această realitate! - nu e același lucru ca timp de patru ani frâiele deciziei politice să fie în mâinile unui partid, Partidul Național Liberal, care a demonstrat că știe ce trebuie făcut pentru dezvoltarea acestei țări chiar și în condiții de criză sanitară, economică și politică sau, dimpotrivă, la butoanele puterii să ajungă din nou maeștrii absoluți ai populismului, ai demagogiei și ai vorbelor goale, eliberatorii de infractori, artizanii marelui, uriașului nimic pesedist”,

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

Spre deosebire de alte tipuri de alegeri, cele locale sunt o grea piatră de încercare pentru toți politicienii care se încumetă să intre în bătălia electorală pentru poziții uninominale, precum cea de primar sau cea de președinte de consiliu județean, a mai arătat Cătălin Flutur.

Și...

 

 Acum nu te mai poți ascunde printre alte nume pe o listă de partid, la fel cum nu mai este suficient să aștepți ca imaginea și performanțele partidului să fie proiectate de la sine și asupra ta! Acum trebuie să demonstrezi că ești performant, iar performanța în politică se măsoară în voturi! Dumneavoastră, domnule prim-ministru, în calitate de președinte al celui mai important partid din România, Partidul Național Liberal, sunt convins că știți mai bine decât oricine acest lucru și că îi prețuiți, îi apreciați, le conferiți încrederea dumneavoastră și îi sprijiniți pe fiecare dintre liberalii care se dovedesc în aceste momente importante capabili să atragă voturile românilor din toate colțurile țării pentru PNL.

 

Românii apreciază, conform sondajelor, stilul de lucru și eficiența guvernului pe care îl conduceți. Faptul că faceți lucrurile fără populism, conform nevoilor cetățenilor și după un calendar optim al fiecărui act administrativ este, cred, pe placul oamenilor. Puteați foarte bine, de exemplu, să stabiliți data începerii noului an școlar, din rațiuni electorale, în avantajul primarilor în funcție ai PNL, după momentul alegerilor locale din 27 septembrie. Nu ați făcut acest lucru, îngrijindu-vă mai mult de soarta copiilor românilor, a căror nevoie de educație este mai presus de orice interes politic de moment. Ba mai mult, ați găsit și cea mai corectă cale de a face din redeschiderea școlilor un moment cât mai lipsit de riscuri pentru copii: aceea de a lăsa în seama și în responsabilitatea autorităților locale decizia privind modul în care se reiau cursurile, ca și eforturile de organizare și de asigurare a necesarului de materiale, specific acestei perioade.

 

„Am avut și continui să am de suferit”

 

 

Ca primar în funcție, trebuie să vă mărturisesc că nu a fost și nu este deloc ușor să facem acest lucru, dar vă asigur că, la Botoșani, am făcut tot ce trebuie pentru ca unitățile de învățământ să își poată relua activitatea cu elevii în cele mai bune condiții posibile în contextul riscului epidemiologic.

Ca primar liberal în funcție, trebuie să vă spun că am avut și continui să am de suferit, în contextul electoral pe care îl parcurgem, ca urmare a transmiterii responsabilității privind începerea noului an școlar dinspre guvern spre autoritățile locale. Dacă un primar pesedist pasează demagogic răspunderea pentru tot ceea ce nu poate funcționa perfect pe umerii guvernului, un primar liberal nu poate face acest lucru și devine ținta atacurilor mișelești, nedrepte și iresponsabile ale adversarilor politici pentru care contează doar campania electorală.

 

 

„PSD a însemnat în toți acești ani Partidul Sabotării Dezvoltării”

 

Nu ne rămâne decât să sperăm că oamenii nu se vor lăsa păcăliți de propaganda otrăvită a PSD-ului și vor ști să aprecieze la justa valoare eforturile pe care le-am făcut, ca și responsabilitatea și buna dumneavoastră credință din momentul în care ați luat decizia începerii anului școlar pe 14 septembrie, punând interesul copiilor mai presus de jocurile politice și electorale.

 

La Botoșani ne-am bucurat de sprijinul consistent al Guvernului Orban încă de când acesta a fost învestit la Palatul Victoria, în urmă cu zece luni, și vreau să vă mulțumesc pentru asta. În acest scurt interval de timp am putut demara proiecte importante, pe care vechile guverne pesediste le-au ținut ascunse prin sertarele ministerelor ani și ani la rând. Am explicat public aceste lucruri și sunt convins că botoșănenii au înțeles că, pentru noi, ca municipiu condus de un primar liberal, PSD a însemnat în toți acești ani Partidul Sabotării Dezvoltării. La fel cum sunt convins că oamenii au înțeles nevoia de a asigura prin votul lor un lanț complet, fără fisuri și fără verigi lipsă, al deciziei politice și administrative: primar, consiliu local, consiliu județean, președinte de consiliu județean, majoritate parlamentară, guvern, președinte! De îndată ce voința cetățenilor se va manifesta în acest sens, democratic, prin votul și implicit încrederea acordată candidaților Partidului Național Liberal, vom fi obligați să continuăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor și aspirațiilor lor și să asigurăm deplina funcționalitate a lanțului decizional amintit. Botoșaniul are nevoie mai mult decât majoritatea zonelor țării de sprijin guvernamental concret, consistent, constant pentru a recupera printr-o dezvoltare accelerată decalajul economic actual față de alte regiuni. Și am toată încrederea că vom primi acest sprijin, ca și până acum, atâta timp cât veți conduce Guvernul României.

 

„Dle, prim ministru, o parte consistentă a botoșănenilor vă apreciază”

 

Săptămânile încinse de campanie electorală, lupta directă, ”la firul ierbii”, cu adversarii noștri politici și cu mijloacele murdare pe care aceștia le folosesc ne-au arătat și continuă să ne arate cu exactitate nivelul la care ne aflăm ca organizație de partid în acest moment. Vă semnalam, domnule președinte Ludovic Orban, la ultima dumneavoastră vizită la Botoșani, o serie de îngrijorări pe care le aveam în această privință, legate de consistența cantitativă și calitativă a activului nostru de partid din teren ori de rămășițele unor vechi tensiuni între cei care compun ceea ce numim astăzi cu mândrie ”marea familie liberală”. Mă bucur să vă pot transmite că cele mai multe dintre aceste neliniști au dispărut între timp și că la această dată, în momentul important al bătăliilor electorale, putem să ne batem cu forțe sporite pentru a ne atinge obiectivele.

 

Domnule prim-ministru, sper că am reușit să vă transmit câteva dintre datele de interes privind starea de spirit a momentului la Botoșani în administrație și politică, pentru a vă putea forma o imagine cât mai exactă a contextului în care vor avea loc alegerile locale, la sfârșitul săptămânii viitoare. Vreau să vă asigur că o parte consistentă a botoșănenilor vă apreciază, pe dumneavoastră și guvernul liberal pe care îl conduceți, pentru modul în care exercitați puterea executivă și că, în mod firesc, această apreciere va fi reflectată de rezultatele din 27 septembrie.

loading...
Lansare de candidați în prezența premierului cu forțe de ordine, amfiteatru și monitor uriaș cu mesaje electorale: Toată suflarea penelistă de la Botoșani v-a așteptat: VIDEO & FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Poeți în dialog la Ipotești: Stelorian Moroșanu și Dan Sociu
Pe data de 22 octombrie, la ora 18.00, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” organizează o ediție on-line a întâlnirilor Poeți în dialog. Invitații Memorialului sunt poeții Stelorian Moroșanu și Dan Sociu. Discuția va fi moderată de Lucia Țurcanu.
ULTIMĂ ORĂ: Mașină cu roțile-n sus la marginea unei păduri
Un eveniment rutier a avut loc la Botoșani în urmă cu puțin timp.
Liderul Pro România Botoșani Mihaela Huncă deschide lista pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din decembrie
Primul loc la Senat va fi ocupat de un reprezentant al ALDE, în echipa comună a Pro România pentru scrutinul parlamentar.
Prim procuror adjunct nou la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani
A fost delegat pe o perioadă de șase luni.
Doi inspectori școlari depistați cu COVID, programul IȘJ a fost modificat
Doi inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) au fost depistați cu COVID.
APEL la 112: Tânăr rănit după ce a provocat un accident
Un echipaj de ambulanță l-a transportat pe șofer la spital. 
Căruțaș rănit după o depășire eșuată în trafic
Bărbatul a fost transportat la spital, în cauză s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
RAZII anti-covid în mijloacele de transport în comun și în alte locuri, un nou val de amenzi – GALERIE FOTO
În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituție Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, precum și în domeniul transportului public de persoane.
ACCIDENT pe Calea Națională: Femeie izbită pe trecere de o șoferiță de 67 de ani
Conducătoarea auto s-a ales cu dosar penal.
Loading...
Gestul URIAȘ al Alexandrei: Cu banii strânși pentru majoratul ei a cumpărat tablete pentru copiii din Botoșani care trăiesc într-un fost pichet militar
Alexandra are 18 ani și provine dintr-o familie simplă. După liceu, își dorește să devină actriță.
Imagini incredibile pe un drum din județ: Pleca un echipaj de poliție acolo - FOTO
Șoferii care au circulat, marți noaptea, pe un drum din județ, au avut parte de o surpriză… incendiară.
Roxana Țurcanu cap de listă la Senat, secondată de un medic de la Urgențe
După PNL, USR, PSD și PMP, Pro România se află în faza finală a stabilirii candidaților pentru alegerile parlamentare. Iar astăzi dimineață a sosit o primă confirmare.
Diferența dintre candidații PSD și cei ai PNL pentru Parlament: Medici specialiști de talie internațională la PSD și politruci de meserie, trădători și traseiști la PNL
Președintele executiv al PSD Botoșani, Marius Budăi, care deschide lista la Camera Deputaților a anunțat astăzi că social-democrații au demonstrat că sunt cei mai interesați de rezolvarea crizei medicale în care se află România prin medicii de talie internațională pe care i-au cooptat în echipa de parlamentari pentru mandatul 2020-2024.
Situaţie DISPERATĂ într-un spital Covid-19 din Botoșani: Doi pacienţi din trei nu pot beneficia de oxigen
Pacienții cu forme severe au nevoie de oxigen, însă nu toți îl primesc.
Loading...
Măsuri URGENTE în cazul poluării masive din urmă cu două zile, comisarii de la Mediu au stabilit și sancțiuni – GALERIE FOTO
Poluarea masivă de la depozitul de la Stăuceni, de unde în urmă cu două zile a fost evacuat levigatul rezultat din depozitarea deșeurilor în cursurile de apă din apropiere, nu a rămas fără urmări.
Deputații pun autoritățile la cheltuială: Ce vor fi OBLIGATE să facă în plină pandemie
Sunt vizate clădirile publice sau de utilitate publică, școlile și grădinițele de stat, piețele agroalimentare, târgurile, autogările și gările.
Singurul pacient în stare gravă dintr-un spital ieșean, TRANSFERAT la Botoșani
Situația este dramatică: 100 de infectări, într-un spital în care sunt internaţi 397 de pacienţi pe 240 de locuri.
Căprior blocat într-o grădină din Botoșani: O misiune un pic diferită - FOTOGALERIE
Un căprior rătăcit, care a rămas captiv într-un cartier din municipiul Botoșani, a fost salvat de medicii veterinari care i-au îngrijit rănile, iar după câteva ore l-au eliberat în pădure.
Începând de ASTĂZI: ARR suspendă activitatea cu publicul
Autoritatea Rutieră Română (ARR) a anunțat că suspendă activitatea cu publicul în toate agențiile teritoriale începând de astăzi, 21 octombrie.
Descoperă avantajul de a lucra cu EuroSurvey
(P) Fiecare persoana care are o casa trebuie sa stie ca la un moment dat va avea nevoie de servicii de intabulare in cazul in care nu s-a ocupat de acest lucru in momentul in care si-a cumparat o casa sau un apartament sau atunci cand le-a trecut pe numele sau.
Trăiască prim ministrul nostru. Trăiască capitalismul absolut dragi tovarăși.
21 septembrie 2020, 13:03
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Imediat după ce am aflat rezultatul lui George, mi-am făcut și eu testul, pentru că noi am cam petrecut timpul împreună. Important este că suntem bine, deocamdată nu avem simptome, stăm izolați, ne-am anunțat familiile ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8738 lei
USD
Dolarul SUA
4.1289 lei
CHF
Francul elveţian
4.5467 lei
GBP
Lira sterlină
5.3552 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9112 lei
XAU
Gramul de aur
253.0441 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2436 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3353 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9072 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1337 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1790 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.2 o C
Dorohoi
11.2 o C
Bucecea
12.1 o C
Darabani
9.7 o C
Saveni
12.2 o C
Ştefăneşti
13.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.