Ştiri
Florin Țurcanu, ALDE Botoșani: Bugetul Consiliului Județean Botoșani nu a fost nicio clipă prejudiciat de activitatea mea de președinte al acestei instituții!

În schimb, pot să afirm cu tărie că mandatul meu de președinte al Consiliului Județean Botoșani a fost unul activ, spre deosebire de predecesorul și succesorul meu la această funcție, reușind să implementez alături de echipa cu care am lucrat în acea perioadă în cadrul instituției, numeroase proiecte pentru dezvoltarea județului nostru.

Recunosc că sunt un om, care a făcut destule greșeli la viața lui, precum mulți alții, dar parcă nimeni nu a fost atât de aspru judecat ca și mine în spațiul public. De asemenea, recunosc că nu sunt un om cu școli înalte și de prestigiu, dar mereu am muncit, chiar de la munca de jos, ca un om simplu de la țară, până la munca de birou, de gospodar al județului, unde am încercat să-mi depășesc condiția și totodată să evoluez, pentru a nu-i dezamăgi pe care au crezut în mine.

În urma unor afirmații denigratoare la persoana mea, a lui Florin Țurcanu, aș dori să fac unele precizări și să clarific acest subiect privind activitatea mea de președinte al Consiliului Județean Botoșani. Am ales să punctez unele aspecte, în condițiile în care multe acțiuni din timpul mandatului meu,au avut un impact pozitiv asupra multor botoșăneni, reacții primite si acum când merg în teritoriu de când sunt vicepreședinte ALDE Botoșani.Dragi botoșăneni, fac un apel public la dumneavoastră, prin care vă rog să analizați perioada în care am fost președinte al CJ, prin prisma faptelor și a  lucrurilor care au fost realizate la nivelul județului Botoșani și nu prin dezinformările care sunt făcute de cei rău intenționați,referitor la lucrurile pe care le-am realizat în perioada cât am fost la conducerea acestei instituții. Vă rog să nu treceți cu vederea aceste lucruri, pentru că observ că sunt persoane care aruncă în spațiul public vorbe fără fundament.

Unul dintre proiectele finalizate în timpul mandatului meu este modernizarea  și dotarea cu aparatura necesară a Spitalului Județean Botoșani, în perioada 2012-2014, în valoare de 14 milioane euro, precum și reabilitarea  și dotarea Secției de Obstetrică și Ginecologie Botoșani.

O atenție sporită am avut către drumurile județene care erau impracticabile, la acea vreme și  pe care nu se putea circula din cauza gropilor din asfalt, amintind de Suharău-Oroftiana, Curtești-Cristești, Copălău-Dracșani, Călărași-Santa Mare, Coșula, Prăjeni, George Enescu-Cordăreni-Vorniceni, Nicșeni-Vorniceni, Dersca-Lozna precum și de drum strategic care a fost inițiat în anul 2014 de către echipa condusă de mine la acea vreme, în calitatea de președinte  al Consiliului Județean Botoșani, dar care abia acum este în derulare din cauza nenumăratelor amânări și stagnări în etapele birocrației. 

Reamintesc botoșănenilor că cea mai importantă investiție pentru județul Botoșani, în ceea ce privește infrastructura rutieră, respectiv drumul strategic se întinde pe o lungime de 105 km, traversând jumătate din județul Botoșani. Deși a fost un proiect  de anvergură și pe care am pus mare importanță încă din starea sa incipientă, întârzierile și amânările din  toți acești ani au fost făcute de succesorii mei de la conducerea Consiliului Județean Botoșani.

Tot în timpul mandatului meu de președinte al CJ s-au construit 25 de căsuțe pentru copii instituționalizați, pentru că așa am gândit noi, la nivelul conducerii CJ, că este mult mai bine pentru copii să stea într-o căsuță decât într-un centru, dar și mai multe cămine pentru bătrâni au fost reabilitate sau construite.

 

De asemenea, în acea perioadă s-a reabilitat Mănăstirea Coșula și s-a modernizat clădirea fostului spital de Dermatologie pentru găzduirea Serviciului de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Botoșani.

 

Proiecte au fost inițiate și pe zona culturală în timpul mandatului meu de președinte al CJ, iar cel mai important a fost depus pentru reabilitarea Muzeului Ștefan Luchian Ștefănești, care abia în primăvara acestui an a fost finalizat și redeschis publicului.

 

Investiții semnificative au fost și privind igienizarea tuturor instituțiilor din subordinea CJ și dotarea acestora cu tot ceea ce era necesar pentru buna funcționare a instituțiilor.

 

Asigur pe toți cetățenii județului Botoșani că echipa cu care am fost la conducerea Consililului Județean Botoșani, și îi reamintesc pe vicepreședinții Gheorghe Sorescu, Doina Federovici, Paul Pavel, Cristian Achiței și aparatul de specialitate pe care l-am gasit în CJ și nu a fost înlocuit, toți și-au făcut datoria conform legii și nu au fost identificate abateri penale în activitatea CJ  din acea perioadă.

 

Legat de afirmațiile făcute în mass-media locală, pot spune doar că sunt niște dezinformări dureroase!

 

Referitor la faptul că S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a acumulat datorii colosale pe timpul mandatului meu este total greșit! În perioada mea de mandat, această societate a redus pierderile de la 80%, la 54%, prin faptul că a micșorat numărul de angajați de la 650 la 450, a crescut încasările lunare de la 14 miliarde lei vechi, la 47 miliarde lei vechi, iar in anii 2013 și 2014, la sfârșit de an a închis situația economică cu 2 milioane de euro profit, asta înseamnă o bună gestiunea pentru cetățeni.  Cifrele din documentele operatorului de apă sunt dovadă că ceea ce vorbesc eu este perfect adevărat. Restul sunt invenții și dezinformări. Ii rog pe botoșăneni să facă o retrospectivă în timp și să vadă cum e și situația societății de apă  în acest moment.

 

Legat de procesul câștigat de Aquaterm în instanță, din cauza unei erori a conducerii S.C. Nova Apaserv S.A., precizez că acest proiect s-a licitat în septembrie 2015, când Florin Țurcanu nu mai avea calitatea de președinte al CJ, acea calitatea era deținută atunci de Gheorghe Sorescu, așadar nu am nicio implicare în acea afirmație, potrivit căreia Aquaterm a câștigat un proces, de 75 de miliarde lei vechi din cauza erorii conducerii CJ, respectiv a lui Florin Țurcanu. Total neadevărat!

 

Referitor la faptul că CJ trebuie să plătească 20 de miliarde lei vechi penalități și 70 de miliarde lei vechi pentru facturile datorate unei firme de construcții care a reabilitat un drum judetean prin Directia Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani, informez opinia publică că acel proiect a fost gestionat de Directia de Drumuri, prin conducerea care era atunci, acel contract a fost verificat de Curtea de Conturi și au fost sesizate și organeleîn drept, care au spus prin decizii definitive si irevocabile că totul a fost conform legii și tot ceea ce scrie in documente se află și în realitate pe teren.

 

Consiliul Județean Botoșani trebuie să plătească 20 de miliarde lei vechi penalități pentru că nu au vrut să plătească la timp acea societate. Consider că atat timp cât toate instituțiile statului au făcut verificări și sunt decizii în care se spune foarte clar că totul s-a desfășurat în cadrul legal, cred că nu putem vorbi de pagubă și gestionare dezastruoasă.

 

Referitor la acțiunile organizate de 1 decembrie pot să spun că au fost  organizatede Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani în colaborare cu Consiliul Județean Botoșani, atunci s-au făcut defilări cu torțe așa cum se fac în acea zi de sărbătoare națională în toată România, cu fanfare pe străzile botoșănene. Toată acțiunea a fost plătită de ISU, Consiliul Județean doar a repartizat acei bani către instituția organizatoare. Consider că totul a fost legal, dar dacă se consideră că nu a fost oportun, persoanele responsabile vor achita acele sume de bani.

 

Legat de societățile înființate de CJ, vorbim aici de Parc Industrial și Eco-Sal, sunt convins că acele societăți trebuiau să funcționeze pentru dezvoltarea județului Botoșani. Parc Industrial trebuia să funcționeze în orașul Bucecea, în acest sens CJ a alocat suma necesară Primăriei orașului Bucecea pentru achiziționarea terenului unde a fost fosta fabrică de zahăr, și unde urma să se implementeze cel mai important proiect al societății Parc Industrial.

 

Dacă acum, în anul 2021 se reia acea idee privind înființarea unui Parc Industrial, înseamnă că acel proiect din timpul mandatului meu de președinte nu a fost o idee greșită și trebuia continuată și în 2015, când nu am mai fost la conducerea CJ.

 

In multe societăți, nici în privat, nu faci profit din  primii ani de zile. Acele societăți dacă nu erau închise și li se dădea front de lucru, mergeau pe profit și acopereau și cheltuielile din primii ani de activitate.

 

Eco-Sal era societatea care trebuia să administreze depozitul de deșeuri de la Stăuceni. Dar, nu s-a dorit acest lucru și am ajuns să dăm unei firme private acest sector de activitate. Păcat… pentru niște costuri destul de ridicate care se resimt în buzunarele cetățenilor.

 

Legal de revelioanele și toate acțiunile pe care le-am organizat pot să spun că toate s-au realizat prin proiecte de hotarare de CJ, promovate de departamentele de specialitate și avizate de vicepreședinții care erau la momentul respectiv, conform legii.

 

Rog pe cei care vor să dezinformeze cetățenii și încă au o problemă cu Florin Țurcanu, să iasă public și să spună lucrurilor pe nume.

 

Acolo unde a gresit  Florin Țurcanu, recunoaste! Dar unde nu a gresit Florin Țurcanu, nu poate sa recunoască si nimeni nu-l poate acuza de aceste lucruri! Totuși, trăim în România și aici există prezumția de nevinovăție până la o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă.

 

Le mulțumesc tuturor botoșănenilor care m-au susținut în toate demersurile mele, atât politice, cât și administrativ și mă văd obligat să explic aceste lucruri din cauza unor afirmații  nereale.

 

(Comunicat - Vicepreședintele ALDE Botoșani, Florin Țurcanu)

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Șefa Județului, mesaj de unitate: Este momentul să privim împreună viitorul cu încredere VIDEO
Președintele Consiliului Județean a adresat un mesaj la manifestarea organizată în Piața 1 decembrie 1918.
Prefectul a venit la Ziua Națională cu discursul premierului - VIDEO
La manifestările organizate în Piața 1 Decembrie 1918, Dan Nechifor a citit mesajul premierului Nicolae Ciucă.
ÎNGRIJORARE: Amenzile de circulație ar putea crește spectaculos de luna viitoare
Dacă nu se plafonează punctul-amendă până la 31 decembrie, valoarea acestuia ar putea ajunge, din 1 ianuarie 2022, la 255 de lei.
Un nou incendiu în municipiu: Au ars tone de furaje, dezastru evitat prin intervenția promptă a pompierilor - FOTOGALERIE
Incendiul s-a produs în urmă cu puțin timp, pe raza municipiului Botoșani.
Șoferiță scoasă de pompieri din mașină după un accident în trafic – FOTOGALERIE
Accidentul s-a produs în această dimineață, în eveniment fiind implicate un autoturism și o autoutilitară.
ASTĂZI: Femeie scoasă dintr-o fântână adâncă de 25 de metri, alarma a fost dată de soț, care i-a auzit strigătele disperate
Femeia era în apă până la piept, fiind scoasă la suprafață în șoc hipotermic. Poliția va demara  cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.
Ei sunt polițiștii care au salvat o familie din casa cuprinsă de flăcări: Reacția potrivită la momentul potrivit poate salva vieţi - VIDEO
În casă se aflau doi tineri cu bebelușul lor.
Cadou pentru botoșăneni, de Ziua României
Astăzi, două dintre expozițiile Muzeului Județean Botoșani pot fi vizitate gratuit.
Viața botoșăneană din 1918 prezentată de social-democrați - VIDEO
Pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României, PSD Botoșani a demarat un proiect menit să facă legătură dintre trecut și prezent, care să contribuie la întărirea conștiinței naționale a botoșănenilor.
Loading...
ACUM: Pregătiri în centrul istoric pentru Ziua Națională, sute de botoșăneni au venit cu steaguri și baloane tricolore – GALERIE FOTO&VIDEO
Cu un sfert de oră înainte de timpul anunțat pentru începerea activităților dedicate Zilei Naționale a României, Centrul Istoric este deja plin de oameni.
Plecat dintr-un sat din nordul Moldovei, a devenit membru titular al Academiei Române: Botoșănenii și Botoșanii au un trecut sacru și vrednic de a-l cinsti
Meritele, profesionalismul, calitățile umane i-au fost recunoscute și de cel mai înalt for academic.
Prefectul Dan Nechifor: Fiecare generație își trăiește timpul ei și are proiectele ei de viitor / La mulți ani, România!
Primul reprezentant al Guvernului în teritoriu a transmis un mesaj botoșănenilor în ziua în care România își sărbătorește istoria.
15 ani de la moartea botoșăneanului care a pictat 52 de biserici: Scrii cu ornamente și poleieli o scrisoare de dragoste către Dumnezeu
Născut într-un sat din Botoșani, plecat la cele veșnice într-o zi de 1 decembrie, este considerat de către specialiști drept unul dintre cei mai mari pictori de biserici din România. A pictat, la Botoșani, biserica în care a fost botezat Eminescu.
Budăi, mesaj pentru vârstnici și mulțumiri către ”colegii liberali”
Marius Budăi, ministrul Muncii, spune că oamenii trebuie să fie liniștiți în problema plății pensiilor.
Loading...
ANCHETĂ la Mavromati: Ce se întâmplă cu angajații care au furat din mâncarea bolnavilor
Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Judeţean Botoşani acum sunt cercetaţi de poliţişti, după ce ar fi furat din hrana bolnavilor internaţi. Între timp, ei au fost sancționați de conducerea unității medicale.
Cum au devenit trei călugărițe din Botoșani îngeri păzitori pentru copiii nevoiaşi: Prima motivaţie a fost iubirea
O călugăriţă venită din Italia în urmă cu 20 de ani, împreună cu două surori din acelaşi ordin monastic, reuşeşte să aducă bucuria pe chipurile încercate ale copiilor săraci din Botoşani.
Cătălin Silegeanu: La mulți ani, România! Îți mulțumesc pentru tot ceea mi-ai oferit!
Data de 1 decembrie este sărbătoarea noastră națională, care ne face amintește de cel mai important eveniment din istoria României, când în anul 1918 , Marea Adunare de la Alba-Iulia votează unirea Transilvaniei cu România, totodată cerându-se un singur stat naţional.
INEDIT: 200 de CD-uri cu vocea unor fete de liceu au ajuns în toate școlile și instituțiile statului din Botoșani - FOTOGALERIE
Această versiune de interpretare a imnului va fi utilizată la toate manifestările oficiale din școli, dacă imnul nu este interpretat live.
A adormit cu lumânarea aprinsă: Botoșănean transportat la spital cu arsuri la cap și mâini – FOTO&VIDEO
La un pas de tragedie! S-a trezit cu casa în flăcări, însă din fericire a reușit să iasă afară și să strige după ajutor la vecini.
Începe sezonul distracției pe gheață la Iulius Mall Suceava!
Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la Iulius Mall Suceava. Dacă te numeri printre amatorii sporturilor de iarnă, începând cu 1 decembrie 2021, vei putea să-ți etalezi piruetele și mișcările grațioase pe gheață, la patinoarul Ice Dream. Și pentru ca atmosfera să fie completă, după o sesiune de patinaj, poți trece și pe la Târgul de Crăciun, dar nu rata nici decorul desprins din basme din Iulius Mall.
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
"Zona de medicină alternativă e practicată în câteva clinici private și în foarte puține spitale de stat. Cîții și arafații au blocat orice nu e urgență. Faptul că eu nu pot merge nu e o urgență. Faptul că e posibil să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4.9 o C
Dorohoi
5.0 o C
Bucecea
4.6 o C
Darabani
4.7 o C
Saveni
5.6 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.