Ştiri
Dispute violente până pe scările Prefecturii, pe informarea Poliţiei: Cât suntem de proşti / Mă băgaţi în formol VIDEO

Prezentarea informării anuale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) în plenul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) s-a transformat într-un scandal în toată regula. ATOP s-a întrunit pentru prima dată în acest an având ca unic punct pe ordinea de zi respectivul raport.

Şeful Poliţiei a dat de înţeles că nu trebuie să prezinte ATOP-ului informări lunare


Luni, la Palatul Administrativ, inspectorul şef Viorel Şerbănoiu l-a citit minute bune într-un ritm alert, iar la final a propus membrilor acestui for o modalitate de lucru pe anul în curs, lăsând să se înţeleagă faptul că ar fi nelegal ca IPJ să vină cu informări lunare în ATOP referitoare la activitatea instituţiei.


„Nu există prevederea de a prezenta informări lunare, ci doar anuale, informările lunare neavând în opinia noastră fundament legal”,


Viorel Şerbănoiu, inspector şef IPJ Botoşani.


În susţinerea propunerii sale, comisarul şef a citit şi articole din lege.
Nu a precizat totuşi expres că nu va mai prezenta informări lunare, însă poziţia sa a provocat o reacţie vehementă.

 

„Ce ar trebui să facem, să batem din palme?”


Mai ales a reprezentantului societăţii civile în ATOP, care i-a reproşat că a citat trunchiat din lege, doar articolele care îi convin şi că, în realitate, Autoritatea are rolul de a lua măsuri de înlăturare a deficienţelor activităţii Poliţiei. Jurist de meserie, Cezar Nicuţă a subliniat că este „normal, legal şi firesc” ca IPJ să prezinte informări, exprimându-şi totodată nemulţumirea că şedinţa s-a convocat fără să se trimită în prealabil raportul componenţilor ATOP, pentru a şti ce se discută.


„Ne-am adunat aici doar ca să ne spuneţi cât suntem de proşti. Ce ar trebui să facem, să batem din palme?”,


Cezar Nicuţă, membru ATOP.


Ironic, la un moment dat acesta chiar a început să aplaude, susţinând că, la un asemenea raport, este cazul „să ieşim la o savarină”: „haideţi să nu ne batem joc de membrii ATOP”.

 

„Unora le intră pe o ureche şi le iese pe alta”


Aflată la prima şedinţă în noua sa calitate de subprefect, Daniela Lozneanu a susţinut punctul de vedere al directorului adjunct de la SC Urban Serv SA, arătând că, „este dificil să poţi să reţii atâta informare expusă atât de repede”.


„Dacă datele prezentate nu sunt secrete, trebuiau să ajungă şi la noi. Nu am înţeles chestia asta: să nu se mai prezinte informări lunare. Dar când s-au prezentat informări lunare?”


Gheorghe Vâzdoagă, membru ATOP.


Acesta a arătat că, în lipsa informărilor trimise de IPJ Botoşani, comisia pentru drepturile omului din cadrul ATOP, pe care o conduce, ar rămâne practic fără activitate. Şi a arătat că în vasta sa activitate administrativă nu i s-a mai întâmplat să facă parte dintr-un organism în care trebuie să dezbată anumite materiale, fără să le poată studia în prealabil.


„Este şi o formă de respect faţă de colegii din ATOP. Unii reţin mai uşor, alţii mai greu, unora le intră pe o ureche şi le iese pe alta. Nu mi se pare că este corect”,


Gheorghe Vâzdoagă, membru ATOP.

 

„Mamutul” a cerut să fie băgat în formol


A intervenit şi Dumitru Zmău, fost preşedinte ATOP în precedenta legislatură, care a recunoscut că nu acordă o mare atenţie statisticilor IPJ fiindcă, în opinia sa, important este ca botoşănenii să se simtă în siguranţă, să li se recupereze bunurile furate şi să afle autorii.
A arătat că vorbeşte în calitate de cel mai vechi membru ATOP:


„Sunt cel mai vechi mamut. Puteţi să mă băgaţi în formol”.


Colonelul Cristian Onofrei, comandatul Jandarmeriei, a avut o constatare oarecum amară, în sensul că unităţilor MAI din ATOP li se reproşează o virgulă pusă greşit într-un raport:


„Noi poate nu avem talentul oratoric al dvs. şi răspundem prin fapte. Ar trebui să construim nu să distrugem”.

 

 

Scandalul a continuat pe hol


Într-un final, preşedintele ATOP, Gheorghe Nazare, singurul care a primit raportul de la IPJ şi care, până la urmă, era cel care ar fi putut să îl transmită consilierilor, lucru pe care însă nu l-a făcut, a cerut şefului Poliţiei ca informările să se facă atunci când comisiile au şedinţe în judeţ, să vizeze starea infracţională a localităţii în care are loc întrunirea şi să fie furnizate cu minim trei zile înainte de data întâlnirii membrilor ATOP.
Şedinţa s-a terminat, spiritele păreau să se fi liniştit, însă au reizbucnit pe holurile Palatului Administrativ, acolo unde Cezar Nicuţă i-a reproşat pe un ton impetuos şefului Poliţiei că ar face demersuri pentru a-l determina să nu mai trimită memorii la MAI referitoare la activitatea IPJ Botoşani. Comisarul şef Viorel Şerbănoiu a respins acuzaţia, amintindu-i că nu este botoşănean şi că, astfel, cunoaşte foarte puţină lume din acest judeţ.

 

loading...

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
PROGNOZA meteo: CUM va fi vremea în următoarele două săptămâni
Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 3 - 16 august 2020.
Nouă dintr-o lovitură: Jandarmii botoșăneni au dat duminică noi amenzi
Valoarea sancțiunilor este de 3.500 de lei
Fost vice ANSVSA, ex-directoare și o surpriză de proporții de la PSD, candidați ALDE la CJ – LISTA & GALERIE FOTO
Alături de candidații la cele 78 de primării, Alianța Liberalilor și Democraților și-a prezentat luni, pe ruinele fostei fabrici de zahăr Siretul Bucecea, și lista pentru Consiliul Județean.
Primul candidat femeie la Primăria Botoșani vine de la ALDE: Sunt cel mai bărbat dintre toți bărbații acestui partid - FOTOGALERIE
Democrații-liberali din Botoșani s-au reorientat după plecarea lui Lucian Borfotină și au optat pentru o femeie care să intre în cursa către funcția de primar al municipiului Botoșani.
Primari & viceprimari, foști polițiști, oameni de afaceri și chiar un patron de club, candidații ALDE la primării – VIDEO & LISTA
Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) este primul partid care și-a prezentat toți candidații la funcțiile de primar. Acțiunea a avut loc astăzi la Bucecea, pe fosta platformă a fabricii de zahăr, din care au mai rămas doar câteva structuri de beton.
Polițiștii au descins la plaja Stânca Costești, amenzi record și pe la terase, magazine și în alte locuri – FOTOGALERIE
În perioada 31 iulie- 2 august 2020, toate structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID - 19.
Sub 1.000 de cazuri raportate astăzi de autorități, dar și teste mai puține – SITUAȚIA pe județe
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis cazurile de îmbolnăviri la nivel național.
LUNI: FĂRĂ tramvaie deraiate în trafic, botoșănenii circulă cu noile autobuze – GALERIE FOTO
Începutul săptămânii era marcat de obicei la Botoșani de numeroasele incidente în care erau implicate tramvaiele.
Situație stabilă la Botoșani, cu puține cazuri noi de COVID-19 și niciun deces în ultimele 24 de ore
Număr mic de cazuri noi la Botoșani, de la ultima raportare și până astăzi.
Loading...
Bărbat preluat de ambulanță după ce a fost bătut de propriul fiu, ginerele victimei a chemat Poliția
Agresorul a fost de asemenea preluat de un echipaj, spre a fi internat la Psihiatrie.
APEL pentru salvarea unui botoșănean, este nevoie URGENT de sânge: Ține doar de noi să ne mobilizăm
Un botoșănean internat la Cluj are nevoie de ajutorul nostru.
De două ori pe podium, debutul excelent al unui botoșănean în Motorsport: Am prins o zi excelentă și mașina a mers aproape perfectGALERIE FOTO
Un botoșănean, fost campion național de Taekwondo WT, a debutat în Motorsport cu două medalii.
AVARIE în județ: Se întrerupe apa în trei orașe și 13 comune din Botoșani
O avarie lasă fără apă municipiile Botoșani și Dorohoi, orașul Flămânzi, dar și satele din 13 comune.
Un supermarket din Botoșani angajează șef departament, NU ai nevoie de studii superioare – LISTA locurilor de muncă
Sute de locuri de muncă vacante în această săptămână, în județul Botoșani.
Loading...
Îl cinstim astăzi pe botoșăneanul genial care a trăit doar 49 de ani, cel mai frumos loc din București îi poartă numele - FOTO
S-a stins din viață într-o zi de 3 august. A trăit doar 49 de ani, dar a înfăptuit cât alții în trei vieți.
PSD Botoșani: 25 de profesioniști din Botoșani au semnat adeziunea la PSD – GALERIE FOTO
Președintele PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici, a anunțat, astăzi, primirea în echipa social-democrată a 25 profesioniști din mai multe domenii de activitate.
Spargere în cartierul Parcul Tineretului: CE au furat hoții din casa unui botoșănean
Alarma a fost dată duminică dimineață, după ce proprietarul locuinței a observat că, în timpul nopții, în garsonieră pătrunseseră persoane necunoscute.
A fost găsită bunica Elisabeta, UNDE a ajuns după ce a făcut cumpărături în bazarul din Suceava
Femeia în vârstă de 85 de ani, care plecare de acasă pentru a face cumpărături la Suceava, dar nu s-a mai întors, a fost identificată de polițiștii botoșăneni.
Un produs din Botoșani ar putea deveni brand european: ”La noi dacă nu ai usturoi, ori nu eşti gospodar, ori eşti venetic”
Peste 100 de hectare de usturoi în comună, iar fiecare localnic are măcar o parcelă cu acest soi, renumit pentru calităţile sale deosebite, inclusiv medicale.
Botoșăneanul pedofil care a îngrozit Europa: Condamnat pe viață în Marea Britanie, grațiat de regină și scăpat definitiv în România
În Marea Britanie a fost condamnat pe viaţă după ce victima agresiunii sexuale a murit, însă a fost grațiat chiar de regină. Adus în România, pedofilul periculos a fost eliberat după ce a stat o perioadă după gratii.
in piata mare ,politia si hotii de buzunare sunt prieteni si fac imparteala din furturi ! in zona Priscom si transdor se opereaza la buzunare la greu ....nimeni nu intervine cu monitorizare video de calitate ....
25 ianuarie 2018, 10:59
Cine-l mai tine comandant pe Serbanoiu atat timp cat în piața mare si in jurul unor licee se intampla ce se intampla ????? Sunt camere de vederi dar nimeni nu vrea sa vizioneze înregistrările . Dle prefect luati masuri !
24 ianuarie 2018, 14:00
Citat : ,, Comisarul şef Viorel Şerbănoiu a respins acuzaţia, amintindu-i că nu este botoşănean şi că, astfel, cunoaşte foarte puţină lume din acest judeţ. " Pai atunci te potrivesti la conducerea Politiei exact ,,ca nuca-n perete" ! Nu cunosti pe nimeni, nu stii, nu vezi ! Sau , mai bine spus: ,,Ce te recomanda? Vocea si talentul ..." Ce cauta cineva care nu cunoaste judetul, oamenii in fruntea politiei judetene ? Ha ?
24 ianuarie 2018, 09:56
cezar,vizdoaga si zmau ???
24 ianuarie 2018, 09:31
Nu stiu cine-i Cezar Nicuta, nu am auzit de el pana a fi scos din joben si uns sef la Urbanserv, dar faptul ca- l mai trage de urechi pe militianul sef de la judet, ca astia la nivelul asta au ramas de militieni , nu ma face decat sa- l apreciez. Poate pe viitor se vor sesiza si astia din ATOP( adica Nicuta, ca pe Vazdoaga sau pe Zmau nu-i vad emanand ceva pozitiv) ca ordinea publica in judet e la pamant, ca orasul colcaie de drogati si de boschetari agresivi, ca piata centrala e de vreo 25 de ani un focar de infractionalitate , sau inainte de a citi statistici alambicate poate ne dumireste careva de pe la politie sau jandarmerie cum a fost posibil cs o gasca de recidivisti sa devasteze singurul local non stop din oras aflat intamplator in zona 0 a targului etc , etc , etc...
24 ianuarie 2018, 08:15
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Da, sunt cadru didactic. Trebuie să fiu cadru medical - când este nevoie, trebuie să fiu paznic - în pauze, jandarm - la unele clase, psiholog, baby sitter, moaşă - în unele cazuri, părinte - pentru cei ai căror părinţi nu ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8351 lei
USD
Dolarul SUA
4.1131 lei
CHF
Francul elveţian
4.4859 lei
GBP
Lira sterlină
5.3685 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8919 lei
XAU
Gramul de aur
260.8073 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2441 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4009 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9242 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1838 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.