Directorii îşi sapă oficial posturile la Prefectură
Şefii serviciilor publice deconcentrate trebuie să aducă la Instituţia Prefectului propuneri pentru descentralizare. Guvernul şi-a anunţat în repetate rânduri intenţia de reorganizare a instituţiilor din teritoriu chiar în ciuda eşecului primei tentative de regionalizare a ţării, iar prefectul le-a solicitat directorilor să vină cu propuneri concrete pe această temă. Practic, ei sunt puşi în situaţia de a formula planuri în urma cărora să rămână fără actualele posturi de conducere deoarece Executivul intenţionează să desfiinţeze majoritatea direcţiilor şi să le transforme în simple oficii care să fie subordonate unor direcţii regionale. „Descentralizarea oricum se face, mai devreme sau mai târziu. O să vă rog să aveţi curajul să faceţi aceste propuneri fără să vă gândiţi la funcţiile ocupate vremelnic”, a afirmat prefectul Cristian Roman la o întâlnire cu şefii deconcentratelor. Unii directori susţin că au trimis deja propunerile solicitate şi că ele se subscriu planurilor ministeriale de reorganizare. „La noi s-ar părea că e puţin mai simplu. Este un plan la minister care prevede crearea unor direcţii cu ordonator de credite regional, iar la nivel judeţean să rămână oficii”, a declarat Radu Humelnicu, directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret. Potrivit acestuia, începând de astăzi la nivel ministerial îşi începe activitatea o comisie care are ca obiect tocmai definitivarea planului de restructurare a direcţiilor din teritoriu.
Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 7.500 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 91.500 de lei.
Consiliul Județean Botoșani și Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” au aderat, la invitația Excelenței Sale, Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, la Platforma dedicată cooperărilor diasporei academice și de excelență cu mediile instituționale și profesionale din România.
Jertfa acestor oameni, lupta dusă de cei care încă trăiesc, pare uneori atât de neimportantă pentru cei care au astăzi vârsta la care alții, în urmă cu decenii, intrau deja în temnițele comuniste.
O clipă de neatenție s-a transformat, pentru o mămică din Dorohoi, în panică, atunci când și-a dat seama că nu mai poate intra în apartamentul în care se afla, singură, fetița ei de patru ani.
Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Botoşani au tras un semnal de alarmă şi spun că, din cauza drumurilor proaste, există riscul să le moară pacienţii în maşinile de intervenţie.
De Ziua Internațională a Femeii, șapte mame de profesie au fost sărbătorite la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC).
În vremuri în care educația online este tot mai contestată, există și elevi care preferă totuși această variantă, în detrimentul prezenței fizice la școală.
Misiunile executate de jandarmii botoșăneni la sfârșitul săptămânii trecute s-au concretizat în aplicarea a nu mai puțin de 89 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 20.000 de lei.
În prima săptămână a lunii martie, pompierii botoşăneni au avut 189 misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale, ceea ce înseamnă, în medie, 27 intervenții pe zi.
Cei care nu ajută o persoană aflată în pericol sau care nu anunță autoritățile imediat despre ea riscă să ajungă în spatele gratiilor sau să fie amendați.
„Ce siguranță au acești copii de 15 – 16 ani maximum pe traseu, de la școală până acasă, ei termină orele la 19:00, respectiv 20:00. Când ajung acasă, când se odihnesc, când învață? Plus siguranța deplasării, de la ...