Ştiri
Cum numai la noi vezi : Director amenințat și hărțuit de un deputat într-un scandal cu o bucătăreasă, un șofer și niște chiloți

Situație halucinantă într-una din unitățile medicale importante ale Regiunii Moldova! Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola, susține că deputatul Petru Movilă îl amenință și-l hărțuiește de mai bine de o lună. Motivul este uluitor! Directorul și-a permis s-o schimbe din funcție pe Cristina Constantin - fost șef formație bucătărie la Socola. De menționat că bucătăreasa este nevasta șoferului lui Petru Movilă.

Vindea ciorapi, chiloți, papuci, produse cosmetice

Scandal urât mirositor în bucătăria Institutului de Psihiatrie Socola din Iași. La propriu! Sătul de presiunile exercitate de un deputat local, Gabriel Oprișanu, managerul spitalului, a decis să dea cărțile pe față:

„În luna august 2016, cei de la Compartimentul de Coordonare a Infecțiilor Nosocomiale (SCIN) mi-au semnalat că lângă blocul alimentar, coordonatoarea acestui sector (n.r. - bucătăreasa-șefă) a deschis un bazar, unde vindea ciorapi, chiloți, papuci, produse cosmetice... Comerțul îl făcea lângă oalele cu mâncare. Traficul mare din zonă implica un risc ridicat de contaminare a hranei servită bolnavilor, vă dați seama. Personalul de la SCIN a semnalat periodic neregulile. Prin urmare, am decis înlocuirea coordonatoarei blocului alimentar“, explică dintr-o suflare managerul Gabriel Oprișanu.

 

Intră pe fir deputatul Petru Movilă

Ce s-a întâmplat cu bucătăreasa șefă, Cristina Constantin pe numele ei?

N-a fost concediată, cum poate ar fi meritat, ci trecută înapoi la cratiță. Doar că și-a pierdut, odată cu funcția de șefă, și sporul de 7% din salariu. Aspect greu de digerat de doamna Constantin, care s-a plâns unei rude influente. Managerul Institutului Socola își continuă povestea:

 

„În locul ei am numit un membru din cadrul SCIN pentru a remedia problemele. Persoana respectivă, medic veterinar și cu master în calitatea alimentelor, este din Ialomița, nu din Botoșani, așa cum au reclamat unii dintre angajați. Asta s-a întâmplat într-o luni. Marți primesc un telefon de la șeful DSP Iași, Liviu Stafie, care m-a invitat la el pentru o discuție cu deputatul Petru Movilă. Am fost deștept și m-am dus cu om de la Departamentul Juridic. Domnul deputat era extrem de indignat că am schimbat-o pe coordonatoarea blocului alimentar, care era soția șoferului său și rudă cu el“.

Ministrul Sănătății, șeful DSP Iași și linșajul mediatic

Dezvăluirile lui Oprișanu devin incendiare:

„A început să mă amenințe direct, că el se întâlnește de trei ori pe săptămână cu ministrul Sănătății, că îmi trimite pe cap Corpul de Control al Ministerului Sănătății. Apoi, a început să strige că șeful Inspecției Sanitare este creația lui și că îmi va trimite controale și de la DSP și că voi avea parte de un linșaj în unul din ziarele locale. Că știe el ce ilegalități fac eu în Institutul Socola. Am luat-o ca pe o frustrare a domnului deputat, însă am anunțat-o pe șefa de cabinet a ministrului Sănătății, apoi am crezut că lucrurile se termină aici. Dar n-a fost așa. Scandalurile au început să se întețească... O să-i fac plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție“.

 

Petru Movilă: „E urât ce face“

 

În replică, contactat de EVZ, deputatul Petru Movilă a comentat:

„Dl manager Oprișanu m-a sunat pe mine, într-o duminică, să-mi spună că va face niște schimbări pe la Socola, că are documente justificative... M-am întâlnit cu el la DSP, să văd ce acte avea, dar nu avea niciun document... În fine, nu-i treaba mea ce se întâmplă la Socola“.

 

Dar este adevărat că șoferul deputatului Petru Movilă este soțul fostei bucătărese-șefe de la Socola? Răspunsul politicianului este, de fapt, o confirmare:

„Ce vină am eu că am organizat un concurs pentru postul de șofer, iar la examen s-a prezentat chiar soțul acelei femei?Nu sunt rudă cu ei. Dl Oprișanu nu are o carte de vizită strălucită. În plus, e urât ce face. Socola e un câmp de experimente“.

 

„A pus biciul“ pe angajați

 

În funcție din octombrie 2015, managerul Gabriel Oprișanu nu este prea iubit de vechii angajați:

 

„O nemulțumire a multora dintre cei care veneau la muncă să-și bea cafeaua și să stea pe net este că i-am mutat de la secțiile mici, unde aveau grijă de 4-5 pacienți, la secțiile mari, unde sunt 25. Normal, au fost nevoiți să pună osul la muncă, nu să stea cu ochii pe ceas, așteptând ora de plecare“.

 

Nereguli grave la Resurse Umane

De altfel, mai spune managerul Gabriel Oprișanu, că după orice schimbare pe care a făcut-o s-a izbit de mentalitatea unor salariați, care considerau că „merită să fie angajați pe viață la Socola, chiar dacă nu-și făceau treaba”. Ultimul scandal l-a avut de curând, după ce a schimbat-o pe șefa de la RUNOS.

 

„În luna ianuarie am avut controale de la ITM, care au semnalat mai multe nereguli în cadrul unității. În luna iulie revin controalele și s-a constatat că nicio problemă nu a fost rezolvată. Prin urmare, am solicitat DSP un audit pe RUNOS. Analizând 19 dosare luate la întâmplare, s-a constat că niciunul nu era în regulă. Luând în calcul toate rezultatele controalelor, am propus înlocuirea șefei RUNOS, Adriana Tărăboanță, mutând-o pe alt post. La fel am procedat și cu alți angajați din acest compartiment. De aici a început iureșul. Dna Tărăboanță a amenințat-o pe directoarea economică, Alina Aștefănoaie, „că dacă vreți război, o să aveți război”. Nemulțumită de faptul că nu mai putea gestiona angajările din Institutul de Psihiatrie , mama angajărilor din Socola a început să incite la revoltă și a angrenat și sindicatul”, mai descrie managerul atmosfera de la Socola, unde, de multe ori, unii angajați devin mai agitați decât pacienții.

 

Concursul pentru posturile de asistentă șefă și agitația sindicaliștilor

Cel mai recent  sandal a  izbucnit, spune managerul, în timpul concursului pentru ocuparea posturilor de asistentă șefă.

 

”Asistentele șefe erau interimare, exista și o decizie în acest sens. Așa că am organizat concurs. Conform legii, au dreptul să se înscrie la concurs și asistente de la alte spitale. Ei bine, iar s-au inflamat spiritele. Obișnuiți ca ei să propună tot, să controleze tot, sindicaliștii au început  și ei să vocifereze și să se agite. Mai ales că examenul s-a brodat și cu alegerile sindicale din Institut. Așa că au contestat concursul, ca să arate că ei se implică. Că de ce au venit la concurs oameni din afară. Comisia stabilește metodologia de concurs, fiecare membru al comisiei propune cate trei subiecte. Sindicaliștii voiau câte cinci. Dacă propuneau câte cinci, atunci voiau șapte. Și tot așa. Sau implicat în jocul ăsta ca să fie ales noul lider sindical. În plus, miza este mare, că ei controlau angajările, așa era obiceiul la Socola. Sunt câte opt membri ai unei familii care lucrează de ani de zile în Institut, toți angajați prin cunoștințe. Acest lucru nu se va mai întâmpla. Eu și echipa mea vreau să facem ordine pentru totdeauna”, se încurajează managerul Oprișanu.

 

Acuzat că are o ”relație apropiată” cu directorul de îngrijiri

 

Un ziar local a scris că acesta ar avea o ”relație apropiată” cu Amalia Iurașcu, director de îngrijiri la Institutul de Psihiatrie, care a candidat și ea pentru un post de asistentă șefă și chiar a obținut punctajul necesar. Managerul se apără și spune că are o relație strict profesională cu femeia respectivă:

 

”A fost dreptul ei să participe la concursul pentru asistentă șefă, are specializarea necesară. Binențeles, nu va putea să ocupe ambele posturi, că nu e legal. Va opta pentru unul singur. Ea a fost vicepreședinta sindicatului Sanitas, iar sindicaliștii nu au spus că nu e legal, ci că nu e moral. Dar e dreptul ei. Nu vă mai spun ce presiuni au fost făcute asupra mea și asupra ei. Fiecare avea un copil, un frate, o soră fără loc de muncă și voiau să-i ajut, cumva, să-i angajez la Socola. Pe toți cei care vor să lucreze la Institut, i-am invitat la concurs.

(Sursa Evenimentul Zilei)

loading...
Se cere demisia botoșăneanului: Acuzat că și-a promovat o ”confidentă înzestrată” pe o funcție cheie

 

 

Guvernul face economii cu oamenii pe care îi dă afară: CINE sunt cei care vor rămâne fără locuri de muncă
Guvernul a făcut ieri anunțul. Au loc mai multe reorganizări. Situația este una drastică pentru angajații acestor instituții.
Botoșănean întors din iadul din Afganistan: Să dorm cu pistolul sub pernă a fost cam cum aş dormi aici cu telefonul - FOTO
În Afganistan totul este ostil. Este exact cum vedem în filme, povestesc românii care s-au întors de curând acasă.
DOLIU la o instituție din Botoșani: Un fost director s-a stins din viață
Un fost director s-a stins din viață fulgerător la începutul acestei săptămâni.  
IMAGINI din casa groazei, CE s-a aflat despre bărbatul carbonizat - FOTOGALERIE
Pompierii botoșăneni care au răspuns apelului de ajutor din comuna Lunca au reușit să lichideze incendiul izbucnit în această după amiază la o casă de locuit.
ASTĂZI LA BOTOȘANI: Bărbat MORT în chinuri groaznice, scos pe brațe de vecini
Tragedie petrecută în urmă cu puțin timp la Botoșani.
Decizie finală în Parlament: S-au eliminat pensiile speciale pentru 11 categorii de bugetari - LISTA
Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, în calitate de for decizional, cu 247 de voturi pentru si 21 de abțineri, proiectul de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru mai multe categorii de bugetari.
Incendiu în zona industrială, PERICOL de extindere îndepărtat de pompieri – GALERIE FOTO
Focul a fost stins înainte de a se extinde la casele din apropiere.
Bani ceruți de un liberal pentru un drum: PSD-iștii s-au opus  
Un consilier liberal a solicitat în cadrul ședinței exatraordinare de Consiliu Județean suplimentarea sumei către o primărie pentru a putea fi finalizat un drum.
Hai la Botoșani: Spectacol cu invitați de renume de la Chișinău
Evenimentul a ajuns la cea de a treia ediție.
Loading...
SCANDAL în plen de la împărțeala banilor către primării: Este un abuz
Consilierii județeni s-au întâlnit marți, 28 ianuarie 2020, în ședință extraordinară pentru a vota un proiect de hotărâre ce nu suporta amânare.
Amitabh Vardhan, numit printre cei mai buni 10 CEO din 2019 de către Industry ERA Magazine
Amitabh Vardhan consideră că prin intermediul cinematografelor se poate aduce fericire tuturor, iar experiența excelentă de vizionare a filmelor începe de la construirea relațiilor cu clienții.
Nu te înduri să arunci bluza cu volane din adolescență? Iată în ce ținute o poți integra
(P) Cu siguranta ai macar o bluza cu volane din adolescenta in garderoba ta, pe care ai indragit-o atat de tare, incat nu te induri sa renunti la ea. In cazul in care ai dat de ea recent in dulap, scoate-o, deoarece acest articol este pregatit sa iti arate cum sa o readuci la viata alaturi de cateva alte articole vestimentare pe care, cu siguranta, le ai, pentru a forma tinute la moda si fresh pentru zilele de astazi.
Liceenii din Ștefănești, întâlnire cu polițiștii pe tema prevenirii traficului de persoane – FOTO
Activitățile se derulează în cadrul Campaniei Ești victimă a traficului de persoane? Ai drepturi!
Durere și lacrimi: Profesoara Magda Bucătaru de la Laurian condusă pe ultimul drum de zeci de elevi și colegi  – GALERIE FOTO
Printre raze de soare, profesorul Magda Bucătaru a fost condusă marți pe drumul fără de întoarcere.
Loading...
Mulți bani în PLUS la salariu pentru acești angajați: Va fi pe grila maximă
Mii de români vor primi mai mulți bani începând cu anul acesta. Un ministru a anunțat azi când se vor majora aceste salarii.
Cum a intrat în belele o femeie care a vrut să fie ”condusă” de un bărbat
Știa că bărbatul nu deține permis de conducere, dar i-a încredințat mașina pentru o plimbare. Amândoi s-au ales cu dosar penal.
RAZIE de amploare pe șosele: Aproape 600 de amenzi, mai mult de jumătate pentru viteză
Zeci de șoferi au rămas fără permisele de conducere.
ULTIMA ORĂ: Elev de 16 ani izbit pe trecerea de pietoni de la Laurian – FOTO & VIDEO
Eveniment rutier cu victimă petrecut în urmă cu puține momente în intersecția de la Colegiul Național A.T. Laurian.
Atenție, au apărut în Botoșani hoții de câini: Trei adolescenți REȚINUȚI după percheziții
Nu mai puțin de 8 câini din rasa ciobănesc au fost furați, patrupedele fiind găsite în timpul perchezițiilor domiciliare.
A abandonat mașina și a luat-o la sănătoasa, cu polițiștii pe urmele lui
Speriat că va trebui să dea socoteală pentru faptele sale, botoșăneanul a încercat să scape de polițiști, însă planul a dat greș.
Loading...
Sondaj
Primarii ar trebui aleși:
Într-un singur tur, chiar dacă ocupantul primului loc nu are 50% din voturi
Din două tururi, astfel încât câștigătorul să aibă peste 50% din voturi
Declaraţia zilei
„Cred că pledoaria d-lui consilier Anton are un puternic iz politic. Eu nu cred că această defalcare a sumelor pe UAT-uri s-a făcut cu iz părtinitor pentru că e caracteristic PNL-ului. Văd că ultima perioadă de timp se bate ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7787 lei
USD
Dolarul SUA
4.3378 lei
CHF
Francul elveţian
4.4767 lei
GBP
Lira sterlină
5.6456 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9841 lei
XAU
Gramul de aur
220.2158 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2452 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4172 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9260 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2865 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1892 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6395 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.