Ştiri
Cum numai la noi vezi : Director amenințat și hărțuit de un deputat într-un scandal cu o bucătăreasă, un șofer și niște chiloți

Situație halucinantă într-una din unitățile medicale importante ale Regiunii Moldova! Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola, susține că deputatul Petru Movilă îl amenință și-l hărțuiește de mai bine de o lună. Motivul este uluitor! Directorul și-a permis s-o schimbe din funcție pe Cristina Constantin - fost șef formație bucătărie la Socola. De menționat că bucătăreasa este nevasta șoferului lui Petru Movilă.

Vindea ciorapi, chiloți, papuci, produse cosmetice

Scandal urât mirositor în bucătăria Institutului de Psihiatrie Socola din Iași. La propriu! Sătul de presiunile exercitate de un deputat local, Gabriel Oprișanu, managerul spitalului, a decis să dea cărțile pe față:

„În luna august 2016, cei de la Compartimentul de Coordonare a Infecțiilor Nosocomiale (SCIN) mi-au semnalat că lângă blocul alimentar, coordonatoarea acestui sector (n.r. - bucătăreasa-șefă) a deschis un bazar, unde vindea ciorapi, chiloți, papuci, produse cosmetice... Comerțul îl făcea lângă oalele cu mâncare. Traficul mare din zonă implica un risc ridicat de contaminare a hranei servită bolnavilor, vă dați seama. Personalul de la SCIN a semnalat periodic neregulile. Prin urmare, am decis înlocuirea coordonatoarei blocului alimentar“, explică dintr-o suflare managerul Gabriel Oprișanu.

 

Intră pe fir deputatul Petru Movilă

Ce s-a întâmplat cu bucătăreasa șefă, Cristina Constantin pe numele ei?

N-a fost concediată, cum poate ar fi meritat, ci trecută înapoi la cratiță. Doar că și-a pierdut, odată cu funcția de șefă, și sporul de 7% din salariu. Aspect greu de digerat de doamna Constantin, care s-a plâns unei rude influente. Managerul Institutului Socola își continuă povestea:

 

„În locul ei am numit un membru din cadrul SCIN pentru a remedia problemele. Persoana respectivă, medic veterinar și cu master în calitatea alimentelor, este din Ialomița, nu din Botoșani, așa cum au reclamat unii dintre angajați. Asta s-a întâmplat într-o luni. Marți primesc un telefon de la șeful DSP Iași, Liviu Stafie, care m-a invitat la el pentru o discuție cu deputatul Petru Movilă. Am fost deștept și m-am dus cu om de la Departamentul Juridic. Domnul deputat era extrem de indignat că am schimbat-o pe coordonatoarea blocului alimentar, care era soția șoferului său și rudă cu el“.

Ministrul Sănătății, șeful DSP Iași și linșajul mediatic

Dezvăluirile lui Oprișanu devin incendiare:

„A început să mă amenințe direct, că el se întâlnește de trei ori pe săptămână cu ministrul Sănătății, că îmi trimite pe cap Corpul de Control al Ministerului Sănătății. Apoi, a început să strige că șeful Inspecției Sanitare este creația lui și că îmi va trimite controale și de la DSP și că voi avea parte de un linșaj în unul din ziarele locale. Că știe el ce ilegalități fac eu în Institutul Socola. Am luat-o ca pe o frustrare a domnului deputat, însă am anunțat-o pe șefa de cabinet a ministrului Sănătății, apoi am crezut că lucrurile se termină aici. Dar n-a fost așa. Scandalurile au început să se întețească... O să-i fac plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție“.

 

Petru Movilă: „E urât ce face“

 

În replică, contactat de EVZ, deputatul Petru Movilă a comentat:

„Dl manager Oprișanu m-a sunat pe mine, într-o duminică, să-mi spună că va face niște schimbări pe la Socola, că are documente justificative... M-am întâlnit cu el la DSP, să văd ce acte avea, dar nu avea niciun document... În fine, nu-i treaba mea ce se întâmplă la Socola“.

 

Dar este adevărat că șoferul deputatului Petru Movilă este soțul fostei bucătărese-șefe de la Socola? Răspunsul politicianului este, de fapt, o confirmare:

„Ce vină am eu că am organizat un concurs pentru postul de șofer, iar la examen s-a prezentat chiar soțul acelei femei?Nu sunt rudă cu ei. Dl Oprișanu nu are o carte de vizită strălucită. În plus, e urât ce face. Socola e un câmp de experimente“.

 

„A pus biciul“ pe angajați

 

În funcție din octombrie 2015, managerul Gabriel Oprișanu nu este prea iubit de vechii angajați:

 

„O nemulțumire a multora dintre cei care veneau la muncă să-și bea cafeaua și să stea pe net este că i-am mutat de la secțiile mici, unde aveau grijă de 4-5 pacienți, la secțiile mari, unde sunt 25. Normal, au fost nevoiți să pună osul la muncă, nu să stea cu ochii pe ceas, așteptând ora de plecare“.

 

Nereguli grave la Resurse Umane

De altfel, mai spune managerul Gabriel Oprișanu, că după orice schimbare pe care a făcut-o s-a izbit de mentalitatea unor salariați, care considerau că „merită să fie angajați pe viață la Socola, chiar dacă nu-și făceau treaba”. Ultimul scandal l-a avut de curând, după ce a schimbat-o pe șefa de la RUNOS.

 

„În luna ianuarie am avut controale de la ITM, care au semnalat mai multe nereguli în cadrul unității. În luna iulie revin controalele și s-a constatat că nicio problemă nu a fost rezolvată. Prin urmare, am solicitat DSP un audit pe RUNOS. Analizând 19 dosare luate la întâmplare, s-a constat că niciunul nu era în regulă. Luând în calcul toate rezultatele controalelor, am propus înlocuirea șefei RUNOS, Adriana Tărăboanță, mutând-o pe alt post. La fel am procedat și cu alți angajați din acest compartiment. De aici a început iureșul. Dna Tărăboanță a amenințat-o pe directoarea economică, Alina Aștefănoaie, „că dacă vreți război, o să aveți război”. Nemulțumită de faptul că nu mai putea gestiona angajările din Institutul de Psihiatrie , mama angajărilor din Socola a început să incite la revoltă și a angrenat și sindicatul”, mai descrie managerul atmosfera de la Socola, unde, de multe ori, unii angajați devin mai agitați decât pacienții.

 

Concursul pentru posturile de asistentă șefă și agitația sindicaliștilor

Cel mai recent  sandal a  izbucnit, spune managerul, în timpul concursului pentru ocuparea posturilor de asistentă șefă.

 

”Asistentele șefe erau interimare, exista și o decizie în acest sens. Așa că am organizat concurs. Conform legii, au dreptul să se înscrie la concurs și asistente de la alte spitale. Ei bine, iar s-au inflamat spiritele. Obișnuiți ca ei să propună tot, să controleze tot, sindicaliștii au început  și ei să vocifereze și să se agite. Mai ales că examenul s-a brodat și cu alegerile sindicale din Institut. Așa că au contestat concursul, ca să arate că ei se implică. Că de ce au venit la concurs oameni din afară. Comisia stabilește metodologia de concurs, fiecare membru al comisiei propune cate trei subiecte. Sindicaliștii voiau câte cinci. Dacă propuneau câte cinci, atunci voiau șapte. Și tot așa. Sau implicat în jocul ăsta ca să fie ales noul lider sindical. În plus, miza este mare, că ei controlau angajările, așa era obiceiul la Socola. Sunt câte opt membri ai unei familii care lucrează de ani de zile în Institut, toți angajați prin cunoștințe. Acest lucru nu se va mai întâmpla. Eu și echipa mea vreau să facem ordine pentru totdeauna”, se încurajează managerul Oprișanu.

 

Acuzat că are o ”relație apropiată” cu directorul de îngrijiri

 

Un ziar local a scris că acesta ar avea o ”relație apropiată” cu Amalia Iurașcu, director de îngrijiri la Institutul de Psihiatrie, care a candidat și ea pentru un post de asistentă șefă și chiar a obținut punctajul necesar. Managerul se apără și spune că are o relație strict profesională cu femeia respectivă:

 

”A fost dreptul ei să participe la concursul pentru asistentă șefă, are specializarea necesară. Binențeles, nu va putea să ocupe ambele posturi, că nu e legal. Va opta pentru unul singur. Ea a fost vicepreședinta sindicatului Sanitas, iar sindicaliștii nu au spus că nu e legal, ci că nu e moral. Dar e dreptul ei. Nu vă mai spun ce presiuni au fost făcute asupra mea și asupra ei. Fiecare avea un copil, un frate, o soră fără loc de muncă și voiau să-i ajut, cumva, să-i angajez la Socola. Pe toți cei care vor să lucreze la Institut, i-am invitat la concurs.

(Sursa Evenimentul Zilei)

loading...
Se cere demisia botoșăneanului: Acuzat că și-a promovat o ”confidentă înzestrată” pe o funcție cheie

 

 

Pumnul primit în față de la un puști i-a provocat moartea, făptașul trimis în judecată după cinci ani
Victima a murit la o lună după ce a primit în față pumnul fatal.
ALERTĂ meteo: Mai multe localități din Botoșani sub COD GALBEN
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip Cod Galben pentru mai multe localități din județul Botoșani.
Jucători de la FC Botoșani, pe LISTA lui Mutu pentru meciurile cu Ucraina și Malta
Adrian Mutu a anunțat lista cu jucători pe care i-a convocat pentru meciurile cu Ucraina și Malta pentru preliminariile EURO 2021.
Și-a ucis concubina cu toporul, botoșănean trimis în judecată pentru OMOR calificat
Bărbatul mai fusese condamnat pentru omor.
Cătălin Silegeanu: Despre ipocrizia sistemului și analfabeții funcționali ai sistemului din secțiile de vot
Independentul care a candidat la Primăria Botoșani revine în spațiul public și acuză autoritățile că ”induc o viziune pesimista cu totul nejustificată prin refuzul  aprobării cererii de reverificare ale voturilor”.
Război pe muchie de COVID, handbaliștii botoșăneni AMENINȚAȚI cu tribunalul: Nu e în regulă să dăm vina unii pe alții ca să ne salvăm pielea
Reacție extrem de dură a sucevenilor după declarațiile președintelui CSM Botoșani.
A pus pe jar întreaga familie, polițiștii au găsit-o în mai puțin de o oră
Adolescenta le-a spus polițiștilor botoșăneni unde și-a petrecut timpul după ce a plecat de acasă.
GALERIA CU POEȚI: Florin Vasiliu și arta haikuului
Memorialul Ipotești - Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” își propune, într-un parteneriat media cu ziarul Botoșăneanul, să îi readucă în memorie pe poeții botoșăneni din toate timpurile, prezentând câte un medalion din „Galeria cu poeți”.
Adolescentă de 14 ani dată dispărută, a plecat de acasă și nu s-a mai întors
Politistii botosaneni efectueaza verificari pentru identificarea unei minore de 14 ani, din municipiul Botosani.
Loading...
Decizie a Biroului Electoral Municipal: Renumărarea tuturor voturilor în 18 secții de votare din municipiul Botoșani
În urmă cu scurt timp, membrii Biroului Electoral al Circumpscripției Municipale nr. 1 Botoșani au decis renumărarea tuturor voturilor valabil exprimate în data de 27 septembrie 2020 în 18 din cele 85 de secții de votare din municipiu.
Orban a băgat șefii în ședință după recordul de infectări: Facem o analiză foarte serioasă
Ludovic Orban s-a declarat îngrijorat după recordul de infectări cu noul coronavirus anunțat astăzi de Grupul de Comunicare Strategică.
Apel DISPERAT: Un botoșănean are nevoie urgent de sânge
Mesaj pentru toți cei care pot dona sânge.
Deține afaceri în Botoșani, iar diseară va primi titlul de cetățean de onoare în județul vecin
Primarul orașului a declarat că este un titlu binemeritat
Pentru prima oară România a trecut granița a 2.000 de cazuri de Covid – SITUAȚIA de la Botoșani
Grupul de Comunicare Strategică a transmis situația cazurilor noi, iar pentru prima dată de la începutul pandemiei au fost raportate peste 2.000 de cazuri.
Loading...
A picat transferul lui Ofosu: Cel mai rău îmi pare pentru el
Chiar dacă, în urmă cu 5 zile, Marius Croitoru  a anunțat că Reagy Ofosu (29 de ani) este pe picior de plecare și șansele ca el să rămână sunt destul de mici, se pare că transferul jucătorului a picat.
Medic nou la Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani
Una dintre cele mai aglomerate unități medicale de la Botoșani și-a mărit echipa.
KFC vine cu o surpriză pentru clienți – CE a lansat lanțul de restaurante
Schimbare la restaurantul de tip fast food.
Posturi pentru bugetari scoase la concurs la instituțiile din Botoșani - LISTA
Noi angajări la instituțiile publice din Botoșani.
Percheziție la locuința unui bărbat, s-a deschis dosar penal – GALERIE FOTO
Polițiștii efectuează în continuare cercetări.
Cât de mult contează culoarea pantofilor de damă în momentul alegerii lor?
(P) Doamnele si domnisoarele adora sa mearga la cumparaturi si sa se intoarca acasa cu cat mai multe variante noi de incaltaminte si de haine pentru garderoba lor si asa prea mare si neincapatoare. Printre primele lucruri pe care le cumpara o femei cand se afla la cumparaturi se afla si perechile de pantofi. Pantofii nu sunt niciodata suficienti in garderoba, mereu e loc de inca o pereche, indiferent de sezon.
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
„Consider că dl primar a intrat într-o etapă în care se victimizează și aduce tot felul de argumente care nu sunt adevărate, pentru a susține faptul că nu a pierdut această bătălie. În loc să fie bărbat și să recunoasc ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8698 lei
USD
Dolarul SUA
4.1617 lei
CHF
Francul elveţian
4.5043 lei
GBP
Lira sterlină
5.3406 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9382 lei
XAU
Gramul de aur
252.1123 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2456 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3330 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9625 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1050 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1791 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6540 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.5 o C
Dorohoi
11.6 o C
Bucecea
11.4 o C
Darabani
12.6 o C
Saveni
11.5 o C
Ştefăneşti
11.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.