Ştiri
Cum numai la noi vezi : Director amenințat și hărțuit de un deputat într-un scandal cu o bucătăreasă, un șofer și niște chiloți

Situație halucinantă într-una din unitățile medicale importante ale Regiunii Moldova! Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola, susține că deputatul Petru Movilă îl amenință și-l hărțuiește de mai bine de o lună. Motivul este uluitor! Directorul și-a permis s-o schimbe din funcție pe Cristina Constantin - fost șef formație bucătărie la Socola. De menționat că bucătăreasa este nevasta șoferului lui Petru Movilă.

Vindea ciorapi, chiloți, papuci, produse cosmetice

Scandal urât mirositor în bucătăria Institutului de Psihiatrie Socola din Iași. La propriu! Sătul de presiunile exercitate de un deputat local, Gabriel Oprișanu, managerul spitalului, a decis să dea cărțile pe față:

„În luna august 2016, cei de la Compartimentul de Coordonare a Infecțiilor Nosocomiale (SCIN) mi-au semnalat că lângă blocul alimentar, coordonatoarea acestui sector (n.r. - bucătăreasa-șefă) a deschis un bazar, unde vindea ciorapi, chiloți, papuci, produse cosmetice... Comerțul îl făcea lângă oalele cu mâncare. Traficul mare din zonă implica un risc ridicat de contaminare a hranei servită bolnavilor, vă dați seama. Personalul de la SCIN a semnalat periodic neregulile. Prin urmare, am decis înlocuirea coordonatoarei blocului alimentar“, explică dintr-o suflare managerul Gabriel Oprișanu.

 

Intră pe fir deputatul Petru Movilă

Ce s-a întâmplat cu bucătăreasa șefă, Cristina Constantin pe numele ei?

N-a fost concediată, cum poate ar fi meritat, ci trecută înapoi la cratiță. Doar că și-a pierdut, odată cu funcția de șefă, și sporul de 7% din salariu. Aspect greu de digerat de doamna Constantin, care s-a plâns unei rude influente. Managerul Institutului Socola își continuă povestea:

 

„În locul ei am numit un membru din cadrul SCIN pentru a remedia problemele. Persoana respectivă, medic veterinar și cu master în calitatea alimentelor, este din Ialomița, nu din Botoșani, așa cum au reclamat unii dintre angajați. Asta s-a întâmplat într-o luni. Marți primesc un telefon de la șeful DSP Iași, Liviu Stafie, care m-a invitat la el pentru o discuție cu deputatul Petru Movilă. Am fost deștept și m-am dus cu om de la Departamentul Juridic. Domnul deputat era extrem de indignat că am schimbat-o pe coordonatoarea blocului alimentar, care era soția șoferului său și rudă cu el“.

Ministrul Sănătății, șeful DSP Iași și linșajul mediatic

Dezvăluirile lui Oprișanu devin incendiare:

„A început să mă amenințe direct, că el se întâlnește de trei ori pe săptămână cu ministrul Sănătății, că îmi trimite pe cap Corpul de Control al Ministerului Sănătății. Apoi, a început să strige că șeful Inspecției Sanitare este creația lui și că îmi va trimite controale și de la DSP și că voi avea parte de un linșaj în unul din ziarele locale. Că știe el ce ilegalități fac eu în Institutul Socola. Am luat-o ca pe o frustrare a domnului deputat, însă am anunțat-o pe șefa de cabinet a ministrului Sănătății, apoi am crezut că lucrurile se termină aici. Dar n-a fost așa. Scandalurile au început să se întețească... O să-i fac plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție“.

 

Petru Movilă: „E urât ce face“

 

În replică, contactat de EVZ, deputatul Petru Movilă a comentat:

„Dl manager Oprișanu m-a sunat pe mine, într-o duminică, să-mi spună că va face niște schimbări pe la Socola, că are documente justificative... M-am întâlnit cu el la DSP, să văd ce acte avea, dar nu avea niciun document... În fine, nu-i treaba mea ce se întâmplă la Socola“.

 

Dar este adevărat că șoferul deputatului Petru Movilă este soțul fostei bucătărese-șefe de la Socola? Răspunsul politicianului este, de fapt, o confirmare:

„Ce vină am eu că am organizat un concurs pentru postul de șofer, iar la examen s-a prezentat chiar soțul acelei femei?Nu sunt rudă cu ei. Dl Oprișanu nu are o carte de vizită strălucită. În plus, e urât ce face. Socola e un câmp de experimente“.

 

„A pus biciul“ pe angajați

 

În funcție din octombrie 2015, managerul Gabriel Oprișanu nu este prea iubit de vechii angajați:

 

„O nemulțumire a multora dintre cei care veneau la muncă să-și bea cafeaua și să stea pe net este că i-am mutat de la secțiile mici, unde aveau grijă de 4-5 pacienți, la secțiile mari, unde sunt 25. Normal, au fost nevoiți să pună osul la muncă, nu să stea cu ochii pe ceas, așteptând ora de plecare“.

 

Nereguli grave la Resurse Umane

De altfel, mai spune managerul Gabriel Oprișanu, că după orice schimbare pe care a făcut-o s-a izbit de mentalitatea unor salariați, care considerau că „merită să fie angajați pe viață la Socola, chiar dacă nu-și făceau treaba”. Ultimul scandal l-a avut de curând, după ce a schimbat-o pe șefa de la RUNOS.

 

„În luna ianuarie am avut controale de la ITM, care au semnalat mai multe nereguli în cadrul unității. În luna iulie revin controalele și s-a constatat că nicio problemă nu a fost rezolvată. Prin urmare, am solicitat DSP un audit pe RUNOS. Analizând 19 dosare luate la întâmplare, s-a constat că niciunul nu era în regulă. Luând în calcul toate rezultatele controalelor, am propus înlocuirea șefei RUNOS, Adriana Tărăboanță, mutând-o pe alt post. La fel am procedat și cu alți angajați din acest compartiment. De aici a început iureșul. Dna Tărăboanță a amenințat-o pe directoarea economică, Alina Aștefănoaie, „că dacă vreți război, o să aveți război”. Nemulțumită de faptul că nu mai putea gestiona angajările din Institutul de Psihiatrie , mama angajărilor din Socola a început să incite la revoltă și a angrenat și sindicatul”, mai descrie managerul atmosfera de la Socola, unde, de multe ori, unii angajați devin mai agitați decât pacienții.

 

Concursul pentru posturile de asistentă șefă și agitația sindicaliștilor

Cel mai recent  sandal a  izbucnit, spune managerul, în timpul concursului pentru ocuparea posturilor de asistentă șefă.

 

”Asistentele șefe erau interimare, exista și o decizie în acest sens. Așa că am organizat concurs. Conform legii, au dreptul să se înscrie la concurs și asistente de la alte spitale. Ei bine, iar s-au inflamat spiritele. Obișnuiți ca ei să propună tot, să controleze tot, sindicaliștii au început  și ei să vocifereze și să se agite. Mai ales că examenul s-a brodat și cu alegerile sindicale din Institut. Așa că au contestat concursul, ca să arate că ei se implică. Că de ce au venit la concurs oameni din afară. Comisia stabilește metodologia de concurs, fiecare membru al comisiei propune cate trei subiecte. Sindicaliștii voiau câte cinci. Dacă propuneau câte cinci, atunci voiau șapte. Și tot așa. Sau implicat în jocul ăsta ca să fie ales noul lider sindical. În plus, miza este mare, că ei controlau angajările, așa era obiceiul la Socola. Sunt câte opt membri ai unei familii care lucrează de ani de zile în Institut, toți angajați prin cunoștințe. Acest lucru nu se va mai întâmpla. Eu și echipa mea vreau să facem ordine pentru totdeauna”, se încurajează managerul Oprișanu.

 

Acuzat că are o ”relație apropiată” cu directorul de îngrijiri

 

Un ziar local a scris că acesta ar avea o ”relație apropiată” cu Amalia Iurașcu, director de îngrijiri la Institutul de Psihiatrie, care a candidat și ea pentru un post de asistentă șefă și chiar a obținut punctajul necesar. Managerul se apără și spune că are o relație strict profesională cu femeia respectivă:

 

”A fost dreptul ei să participe la concursul pentru asistentă șefă, are specializarea necesară. Binențeles, nu va putea să ocupe ambele posturi, că nu e legal. Va opta pentru unul singur. Ea a fost vicepreședinta sindicatului Sanitas, iar sindicaliștii nu au spus că nu e legal, ci că nu e moral. Dar e dreptul ei. Nu vă mai spun ce presiuni au fost făcute asupra mea și asupra ei. Fiecare avea un copil, un frate, o soră fără loc de muncă și voiau să-i ajut, cumva, să-i angajez la Socola. Pe toți cei care vor să lucreze la Institut, i-am invitat la concurs.

(Sursa Evenimentul Zilei)

loading...
Se cere demisia botoșăneanului: Acuzat că și-a promovat o ”confidentă înzestrată” pe o funcție cheie

 

 

Socrul lui Florin Țurcanu ACHITAT în procesul de corupție
Dacă pentru fostul președinte al Consiliului Județean magistrații de la Tribunalul Botoșani au decis o pedeapsă de închisoare cu executare, în schimb, în cazul socrului său, Aristomel Anușca nu au considerat că există fapte pentru o sentință similară.
Trei membri noi în ATOP: CINE sunt
Consilierii județeni se întâlnesc joi, 30 ianuarie 2020 în ședință ordinară. Iar unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi se referă la modificarea componenței Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).
Amendă uriașă pentru USR-istul care a militat pentru mutarea romilor din Centrul Vechi
Unul dintre liderii Uniunii Salvați România (USR) – Filiala Botoșani a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
Sute de copii din Botoșani abandonează școala: CUM ar putea fi „salvați”
Anual, la Botoșani sute de copii abandonează școala din diferite motive. Cel mai frecvent din cauza condițiilor financiare.
INVITAȚIE la „Fereastra spre amintiri” a artistului Marcel Alexa
Marcel Alexa s-a născut în Botoșani și este absolvent al Școlii Populare de Arte, promoția 1992, la clasa profesorului Victor Hreniuc.
Scandal la Centrul de noapte, bărbat agresiv scos în stradă
Botoșăneanul a fost amendat de polițiștii locali.
Salarii MĂRITE pentru bugetari, lider sindical: Am vrea să nu fim folosiți în lupta electorală
În cadrul unei conferințe de presă, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ (LSI), Liviu Axinte, a ținut să lămurească o serie de aspecte apărute în spațiul public în legătură cu creșterea salariilor.
Fumatul în locuri publice interzise i-a ars la buzunar
Jandarmii au aplicat sancțiuni contravenționale botoșănenilor care nu au respectat legea.
Activitate reluată la instanțele din Botoșani
Instanțele botoșănene și-au reluat miercuri, 29 ianuarie 2020, activitatea după ce ieri s-au judecat doar cauzele urgente.
Loading...
Orban pregătește o LOVITURĂ pentru militari şi poliţişti: Sunt o sfidare la adresa unui om care a muncit o viață
Veste îngrijorătoare pentru polițiști și militari.
Marțea neagră pentru zeci de căruțași din județ: Amenzile trec de 34.000 de lei
În patru comune din județ au acționat polițiștii botoșăneni, într-o singură zi peste 50 de sancțiuni fiind aplicate.
A spart casa unui gospodar, dar nu s-a bucurat decât o zi de bunurile furate
Bărbatul are dosar penal și este cercetat pentru furt calificat.
Pedepsit drastic după ce a fost tras pe dreapta: CE a pățit un șofer botoșănean la Suceava
Un control de rutină a fost de ajuns pentru ca bărbatul din Botoșani să rămână pieton pentru câteva luni.
Ministrul Sănătății le cere SCUZE familiilor jignite de declarația referitoare la autism
Victor Costache a declarat, marți seară, că își cere scuze în fața familiilor care s-au simțit jignite de declarațiile sale referitoare la autism.
Loading...
Asta ne mai lipsea, și o spune chiar ministrul: Statul ne-a bramburit cărţile de muncă, cine are noroc iese la pensie, cine nu, nu
Ministrul Muncii a anunţat că nu toate cărţile de muncă sunt scanate, unele dintre ele fiind deja pierdute sau aflate în arhive care nu pot emite adeverinţe de vechime.
REVOLTA unui medic: Ce caută gazele toxice în incinta școlilor și a grădinițelor? Iată cum se face dezinfecția
Medicul oferă soluții pentru directorii de școli și grădinițe care doresc să acționeze fără riscuri în unitățile de învățământ.
Posturi scoase la concurs în școli din Botoșani, OFERTE și pentru cei cu 10 clase
Pentru un singur post este necesară vechimea în muncă.
Comunicat PSD - Tamara Ciofu: „Guvernarea liberală nu a luat măsuri concrete pentru creșterea ratei de vaccinare a categoriilor de populație vulnerabilă împotriva gripei și rujeolei”
Deputatul social-democrat Tamara Ciofu, de profesie medic pediatru și membru în Comisia pentru sănătate și familie, atrage atenția că este nevoie urgentă de măsuri pentru creșterea gradului de vaccinare pentru categoriile de populație vulnerabilă.
Dacă nu ești bugetar, VEȘTILE sunt proaste pentru 2020: Ce se întâmplă cu salariile
Mai mult, urmează și măsuri pentru restrângerea cheltuielilor cu beneficiile extrasalariale.
În căutarea brandului de ţară, cu producători din Botoșani: Trebuie să dezvoltăm cultura gastronomică locală
Cum pot deveni produsele tradiţionale româneşti un brand de ţară la export?
Loading...
Sondaj
Primarii ar trebui aleși:
Într-un singur tur, chiar dacă ocupantul primului loc nu are 50% din voturi
Din două tururi, astfel încât câștigătorul să aibă peste 50% din voturi
Declaraţia zilei
„Cred că pledoaria d-lui consilier Anton are un puternic iz politic. Eu nu cred că această defalcare a sumelor pe UAT-uri s-a făcut cu iz părtinitor pentru că e caracteristic PNL-ului. Văd că ultima perioadă de timp se bate ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7769 lei
USD
Dolarul SUA
4.3418 lei
CHF
Francul elveţian
4.4536 lei
GBP
Lira sterlină
5.6485 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9804 lei
XAU
Gramul de aur
219.3158 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2464 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4149 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9311 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2952 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1895 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6392 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.