Ştiri
Cum numai la noi vezi : Director amenințat și hărțuit de un deputat într-un scandal cu o bucătăreasă, un șofer și niște chiloți

Situație halucinantă într-una din unitățile medicale importante ale Regiunii Moldova! Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola, susține că deputatul Petru Movilă îl amenință și-l hărțuiește de mai bine de o lună. Motivul este uluitor! Directorul și-a permis s-o schimbe din funcție pe Cristina Constantin - fost șef formație bucătărie la Socola. De menționat că bucătăreasa este nevasta șoferului lui Petru Movilă.

Vindea ciorapi, chiloți, papuci, produse cosmetice

Scandal urât mirositor în bucătăria Institutului de Psihiatrie Socola din Iași. La propriu! Sătul de presiunile exercitate de un deputat local, Gabriel Oprișanu, managerul spitalului, a decis să dea cărțile pe față:

„În luna august 2016, cei de la Compartimentul de Coordonare a Infecțiilor Nosocomiale (SCIN) mi-au semnalat că lângă blocul alimentar, coordonatoarea acestui sector (n.r. - bucătăreasa-șefă) a deschis un bazar, unde vindea ciorapi, chiloți, papuci, produse cosmetice... Comerțul îl făcea lângă oalele cu mâncare. Traficul mare din zonă implica un risc ridicat de contaminare a hranei servită bolnavilor, vă dați seama. Personalul de la SCIN a semnalat periodic neregulile. Prin urmare, am decis înlocuirea coordonatoarei blocului alimentar“, explică dintr-o suflare managerul Gabriel Oprișanu.

 

Intră pe fir deputatul Petru Movilă

Ce s-a întâmplat cu bucătăreasa șefă, Cristina Constantin pe numele ei?

N-a fost concediată, cum poate ar fi meritat, ci trecută înapoi la cratiță. Doar că și-a pierdut, odată cu funcția de șefă, și sporul de 7% din salariu. Aspect greu de digerat de doamna Constantin, care s-a plâns unei rude influente. Managerul Institutului Socola își continuă povestea:

 

„În locul ei am numit un membru din cadrul SCIN pentru a remedia problemele. Persoana respectivă, medic veterinar și cu master în calitatea alimentelor, este din Ialomița, nu din Botoșani, așa cum au reclamat unii dintre angajați. Asta s-a întâmplat într-o luni. Marți primesc un telefon de la șeful DSP Iași, Liviu Stafie, care m-a invitat la el pentru o discuție cu deputatul Petru Movilă. Am fost deștept și m-am dus cu om de la Departamentul Juridic. Domnul deputat era extrem de indignat că am schimbat-o pe coordonatoarea blocului alimentar, care era soția șoferului său și rudă cu el“.

Ministrul Sănătății, șeful DSP Iași și linșajul mediatic

Dezvăluirile lui Oprișanu devin incendiare:

„A început să mă amenințe direct, că el se întâlnește de trei ori pe săptămână cu ministrul Sănătății, că îmi trimite pe cap Corpul de Control al Ministerului Sănătății. Apoi, a început să strige că șeful Inspecției Sanitare este creația lui și că îmi va trimite controale și de la DSP și că voi avea parte de un linșaj în unul din ziarele locale. Că știe el ce ilegalități fac eu în Institutul Socola. Am luat-o ca pe o frustrare a domnului deputat, însă am anunțat-o pe șefa de cabinet a ministrului Sănătății, apoi am crezut că lucrurile se termină aici. Dar n-a fost așa. Scandalurile au început să se întețească... O să-i fac plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție“.

 

Petru Movilă: „E urât ce face“

 

În replică, contactat de EVZ, deputatul Petru Movilă a comentat:

„Dl manager Oprișanu m-a sunat pe mine, într-o duminică, să-mi spună că va face niște schimbări pe la Socola, că are documente justificative... M-am întâlnit cu el la DSP, să văd ce acte avea, dar nu avea niciun document... În fine, nu-i treaba mea ce se întâmplă la Socola“.

 

Dar este adevărat că șoferul deputatului Petru Movilă este soțul fostei bucătărese-șefe de la Socola? Răspunsul politicianului este, de fapt, o confirmare:

„Ce vină am eu că am organizat un concurs pentru postul de șofer, iar la examen s-a prezentat chiar soțul acelei femei?Nu sunt rudă cu ei. Dl Oprișanu nu are o carte de vizită strălucită. În plus, e urât ce face. Socola e un câmp de experimente“.

 

„A pus biciul“ pe angajați

 

În funcție din octombrie 2015, managerul Gabriel Oprișanu nu este prea iubit de vechii angajați:

 

„O nemulțumire a multora dintre cei care veneau la muncă să-și bea cafeaua și să stea pe net este că i-am mutat de la secțiile mici, unde aveau grijă de 4-5 pacienți, la secțiile mari, unde sunt 25. Normal, au fost nevoiți să pună osul la muncă, nu să stea cu ochii pe ceas, așteptând ora de plecare“.

 

Nereguli grave la Resurse Umane

De altfel, mai spune managerul Gabriel Oprișanu, că după orice schimbare pe care a făcut-o s-a izbit de mentalitatea unor salariați, care considerau că „merită să fie angajați pe viață la Socola, chiar dacă nu-și făceau treaba”. Ultimul scandal l-a avut de curând, după ce a schimbat-o pe șefa de la RUNOS.

 

„În luna ianuarie am avut controale de la ITM, care au semnalat mai multe nereguli în cadrul unității. În luna iulie revin controalele și s-a constatat că nicio problemă nu a fost rezolvată. Prin urmare, am solicitat DSP un audit pe RUNOS. Analizând 19 dosare luate la întâmplare, s-a constat că niciunul nu era în regulă. Luând în calcul toate rezultatele controalelor, am propus înlocuirea șefei RUNOS, Adriana Tărăboanță, mutând-o pe alt post. La fel am procedat și cu alți angajați din acest compartiment. De aici a început iureșul. Dna Tărăboanță a amenințat-o pe directoarea economică, Alina Aștefănoaie, „că dacă vreți război, o să aveți război”. Nemulțumită de faptul că nu mai putea gestiona angajările din Institutul de Psihiatrie , mama angajărilor din Socola a început să incite la revoltă și a angrenat și sindicatul”, mai descrie managerul atmosfera de la Socola, unde, de multe ori, unii angajați devin mai agitați decât pacienții.

 

Concursul pentru posturile de asistentă șefă și agitația sindicaliștilor

Cel mai recent  sandal a  izbucnit, spune managerul, în timpul concursului pentru ocuparea posturilor de asistentă șefă.

 

”Asistentele șefe erau interimare, exista și o decizie în acest sens. Așa că am organizat concurs. Conform legii, au dreptul să se înscrie la concurs și asistente de la alte spitale. Ei bine, iar s-au inflamat spiritele. Obișnuiți ca ei să propună tot, să controleze tot, sindicaliștii au început  și ei să vocifereze și să se agite. Mai ales că examenul s-a brodat și cu alegerile sindicale din Institut. Așa că au contestat concursul, ca să arate că ei se implică. Că de ce au venit la concurs oameni din afară. Comisia stabilește metodologia de concurs, fiecare membru al comisiei propune cate trei subiecte. Sindicaliștii voiau câte cinci. Dacă propuneau câte cinci, atunci voiau șapte. Și tot așa. Sau implicat în jocul ăsta ca să fie ales noul lider sindical. În plus, miza este mare, că ei controlau angajările, așa era obiceiul la Socola. Sunt câte opt membri ai unei familii care lucrează de ani de zile în Institut, toți angajați prin cunoștințe. Acest lucru nu se va mai întâmpla. Eu și echipa mea vreau să facem ordine pentru totdeauna”, se încurajează managerul Oprișanu.

 

Acuzat că are o ”relație apropiată” cu directorul de îngrijiri

 

Un ziar local a scris că acesta ar avea o ”relație apropiată” cu Amalia Iurașcu, director de îngrijiri la Institutul de Psihiatrie, care a candidat și ea pentru un post de asistentă șefă și chiar a obținut punctajul necesar. Managerul se apără și spune că are o relație strict profesională cu femeia respectivă:

 

”A fost dreptul ei să participe la concursul pentru asistentă șefă, are specializarea necesară. Binențeles, nu va putea să ocupe ambele posturi, că nu e legal. Va opta pentru unul singur. Ea a fost vicepreședinta sindicatului Sanitas, iar sindicaliștii nu au spus că nu e legal, ci că nu e moral. Dar e dreptul ei. Nu vă mai spun ce presiuni au fost făcute asupra mea și asupra ei. Fiecare avea un copil, un frate, o soră fără loc de muncă și voiau să-i ajut, cumva, să-i angajez la Socola. Pe toți cei care vor să lucreze la Institut, i-am invitat la concurs.

(Sursa Evenimentul Zilei)

loading...
Se cere demisia botoșăneanului: Acuzat că și-a promovat o ”confidentă înzestrată” pe o funcție cheie

 

 

Un lanț de farmacii se RETRAGE de pe piață
Au farmacii în mai multe județe ale țării inclusiv la Botoșani.
Sindicaliștii îi răspund ministrului Sănătății: Nu există dovezi concludente în privința amplorii corupției din sectorul sanitar
 Reacția vine după ce ministrul Sănătăţii a spus că are toleranţă zero faţă de luarea de mită de către angajaţii din sistemul medical.
IPS Teofan a slujit la hramul Mănăstirii Coşula, apoi a creștinat pruncul unui preot din Botoșani - FOTO
În ziua când Biserica Ortodoxă Română l-a sărbătorit pe Sfântul Ierarh Nicolae, Mănăstirea Coșula din Botoșani și-a serbat hramul. Un alt moment emoționant a avut loc, în aceeași zi, într-o parohie din municipiul Botoșani.
Meteorologii avertizează: Valuri de aer POLAR în perioada următoare, viscol și ninsori
Meteorologii trag semnalul de alarmă cu privire la fenomenele cu care se vor confrunta oamenii.
VESTE bună pentru cultura botoșăneană: Un patrimoniu primește recunoașterea pe care o merită
Memorialul Ipotești aduce mulțumiri tuturor celor care, de-a lungul timpului, au contribuit la constituirea și îmbogățirea colecțiilor sale, la buna funcționare a instituției, celor care prin activitatea sa au contribuit direct sau indirect la acreditarea ei.
Primarul care a depus de adeziune la PNL în noaptea alegerilor a intrat în ALDE
La mai puțin de o lună de la data la care a depus adeziune la Partidul Național Liberal, primarul comunei Păltiniș a decis să revină în ALDE.
ANAF, anunț important la sfârșit de an privind CONTROALELE în casele românilor
Clarificarea a venit în contextul în care, în spațiul public, a apărut această informație.
EXCLUSIV: Doi consilieri de la municipiu plus o profesoară din Flămânzi preiau conducerea Inspectoratului Școlar
Dacă pentru majoritatea instituțiilor s-a stabilit în Biroul Politic Județean al PNL Botoșani desfășurat vineri seară doar viitorul director general, în cazul uneia s-a căzut deja de acord și asupra adjuncților.
Un fost elev al Liceului de Artă a ajuns în primii 8 la Vocea României: Un moment de vis VIDEO
12 concurenți cu voci senzaționale au luat cu asalt, vineri aseară, scena Vocea României, în prima ediție live a sezonului 9! Telespectatorii au avut parte de un show plin de energie și emoție și au primit în casele lor bucuria transmisă de participanții celei mai tari competiții a vocilor.
Doi directori de care guvernarea liberală nu se atinge, au ”spate” politic
Cel puțin doi dintre actualii conducători de servicii publice deconcentrate își vor păstra posturile și în guvernarea liberală. Și aceasta nu pentru că ar fi membri PNL sau pentru că ar fi intrat între timp în acest partid.
Cea mai promițătoare elevă viitor cadru didactic, premiată într-o gală de suflet: Unim cerul cu pământul VIDEO & GALERIE FOTO
1 martie 2012 - 6 decembrie 2019... La mai bine de șapte ani din ziua în care Angelica Gherman, învățătoarea din Botoșani cu 23 de cărți școlare apărute la edituri din București, a plecat dintre noi, gala care îi poartă numele și-a consumat a VII – a ediție.
PROGRAMUL Cine Globe: DOUĂ avanpremiere pe marile ecrane de la Botoşani
Noi pelicule rulează la Cine Globe, din incinta Uvertura Mall, în perioada 6 – 12 decembrie  2019.
ANUNȚ Primăria Mihai Eminescu privind parcarea autovehiculelor pe timpul iernii
Primaria comunei Mihai Eminescu va anunta ca, in conformitate cu art.9.2., pct. 6 din Regulamentul privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. nr 26/12.03.2018, ocuparea sau parcarea pe domeniul public (drumuri) a autovehiculelor de orice fel, care impiedica procesul de deszapezire in sezonul rece (15 noiembrie – 15 martie) se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 700 lei – 1.200 lei pentru persoanele fizice si 900 lei – 1.500 lei pentru persoanele juridice.
Moldova – zona cea mai săracă: SOLUȚIA propusă de un deputat din Botoșani
În cadrul unei conferințe de presă, Mihaela Huncă, a declarat că România are nevoie de fonduri europene de aceea trebuie să se facă front comun pentru o absorbție cât mai mare.
Pierzători, dar totuși câștigători! Doina Federovici: A fost un turism, a fost o sărbătoare foarte mare în județul Botoșani
Social democrații botoșăneni se află în plin proces de analiză a rezultatelor și cauzelor lor, din cele două tururi de scrutin de la alegerile prezidențiale.
Programul de sărbători al societății Urban Serv Botoșani
În  funcție de condițiile meteorologice specifice sezonului rece, programul zilnic sau programul în zilele libere, pentru serviciul salubrizare, se modifică.
ASTĂZI: Inaugurare la spital cu deputat și șefi, bucurie la Botoșani pentru copiii cu nevoi speciale – GALERIE FOTO
Chiar de Moș Nicolae, la Botoșani a avut loc inaugurarea primei Camere de Stimulare Multisenzorială din cadrul Centrului de Sănătate Mintală pentru toți copiii cu deficiențe neuro-psihice din județul Botoșani.
Anunțul Urban Serv cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor în municipiul Botoșani
Urban Serv a transmis precizări cu privire la modul în care se va desfășura colectarea selectivă a deșeurilor.
Alexandru Colbu CONFIRMAT de București, rămâne un semn de întrebare
Guvernul a stabilit o ședință cu miniștrii, cu mai multe puncte pe ordinea de zi, vineri, 6 decembrie 2019, de la ora 17:00.
TREI persoane de la PSD interesate de candidatura la Consiliul Județean Botoșani
La aproximativ jumătate de an distanță de alegerile locale din 2020, liderii politici de la Botoșani au început deja discuțiile și au deschis cursele pentru stabilirea candidaților care vor ieși în fața botoșănenilor pentru voturi.
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am refuzat și vom refuza tot timpul. Și am avut oferte de la fiecare partid politic și la pachet: consilieri, primari din județ. De la toate partidele”,Andrei Drancă, președinte USR Botoșani ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7785 lei
USD
Dolarul SUA
4.3069 lei
CHF
Francul elveţian
4.3582 lei
GBP
Lira sterlină
5.6554 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9667 lei
XAU
Gramul de aur
204.2895 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2465 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4461 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9491 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2680 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1871 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6395 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.